Boiler electric

Cel mai bun instant de apa calda

0

 

Instanturi de apa calda – Opinii si Recenzii in 2020

 

Ai nevoie de o metoda alternativa de a obtine apa menajera la temperaturi ridicate iar un instant de apa calda pare a fi o solutie? Afla mai multe despre acest tip de aparat si descopera cateva exemple indragite de romani in prezent, printre care se afla Electro Admon Geyser New Inline 2AA25N, care se pozitioneaza sub chiuveta si care se alimenteaza cu energie electrica, avand o putere de 5 kW, mentinand fluxul apei, pozitionarea ca si spatiu fiind in bucatarie, avand in vedere capacitatea de 1.5 l de apa incalzita pe minut, la temperatura maxima de 60 de grade. Are multiple trepte de putere si o presiune minima de 0.4 bari, debitul de apa fiind reglabil, la fel ca si temperatura si puterea, avand protectii la umiditate, electrocutare si sanitara. Un alt model indragit de romani este Atmor – Multi Dus Digital

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Electro Admon Geyser New Inline 2AA25N
Click aici pentru pret!

Aparatul acesta electric prezinta un debit de apa reglabil la pana la 1.5 l, suficient pentru necesitatile bucatariei, reprezentand o alegere economica si ecologica in ce priveste obtinerea apei calde menajere de pana la 60 de grade Celsius, montarea facandu-se sub chiuveta, astfel incat sa nu ocupe spatiul exterior folosibil in alte circumstante.

Debitul mic de apa scos la minut nu il recomanda pentru dusul din baie, in cazul in care este necesara apa calda in respectivul perimetru fiind necesare alte investitii.

Datorita costului de achizitie accesibil si a proprietatilor sale, dispozitivul se va afla printre preferatele romanilor in cautarea solutiilor alternative de incalzire a apei.

A 2-A OPTIUNE!

Atmor - Multi Dus Digital
Click aici pentru pret!

Pentru a avea apa calda in baie, acest aparat poate fi de ajutor cand lipsesc alte optiuni, putand functiona la o presiune maxima de 8 bari, astfel incat sa ofere un flux constant, nelipsind para de dus, montarea realizandu-se pe perete, intr-o zona centrala a baii, puterea mare, de 5 kW, ajutand la atingerea temperaturii de 52 grade.

Are nevoie de intretinere si verificari frecvente, dar si de o montare corecta, altfel pot aparea defectiuni care pun in pericol integritatea functionarii sale adecvate.

Va fi o solutie de compromis pentru o baie in care apa calda nu poate fi obtinuta in alte moduri, reprezentand o investitie accesibila majoritatii doritorilor.

A 3-a Optiune!

Ferroli ZEFIRO ECO
Click aici pentru pret!

Aparatul acesta este dotat cu ecran LCD unde poate fi observata temperatura curenta a apei, aceasta putandu-se ridica pana la 60 de grade, folosindu-se de un buton mecanic, neavand nevoie de racordarea la curentul electric, ci la reteaua de gaze si apa, putand avea lichid fierbinte si cand nu exista posibilitatea curentului electric.

Are nevoie de spatiu determinat in bucatarie, de preferinta, deoarece dimensiunile sunt mai mari si amplasarea se va face pe perete, deasupra tevii de gaz si a celei de apa.

Imbina caracteristicile necesare unei mici gospodarii, avand costuri pe masura, dar dand un randament bun, fiind sigur cand este instalat de un profesionist, pentru evitarea pericolelor noxelor.

 

 

Pareri despre cele mai bune instanturi de apa calda

 

Pentru a avea la indemana apa calda oricand este nevoie, un instant pentru apa calda poate face minuni in gospodarie. Iata cateva exemple apreciate la ora actuala. 

 

Instant apa calda electric

 

Electro Admon Geyser New Inline 2AA25N 

 

Cu un instant de apa calda electric precum modelul acesta vei avea la dispozitie lichid incalzit in 60 de secunde de la pornire, acesta putandu-se seta la 60 de grade sau 40 de grade, existand trepte selectabile de lucru, maximul de putere ridicandu-se la 5 kW, o valoare des intalnita la optiunile cu alimentare la priza. 

Presiunea minima a apei va fi de 0.4 bari, in timp ce debitul de apa se poate regla de la robinetul de alimentare, maximul fiind, totusi, scazut, de 1.5 l, astfel incat nu va fi indicata pozitionarea aparatului in baie, pentru dus sau cada, de exemplu. Se monteaza sub chiuveta, pe verticala, astfel ca nu va deranja, ocupand un spatiu cu minima utilitate alternativa. 

Nu ii lipseste protectia sanitara, componentele nefiind corodabile sau toxice, cea functionala (are termolimitator si presostat pentru verificarea debitului de alimentare), precum si protectie la electrocutare. In pachet se gasesc majoritatea accesoriilor necesare pentru montare (furtun, filtru, supapa, dibluri, aspersor). 

 

 

 

Instant apa calda dus

 

Atmor – Multi Dus Digital 

 

Acest instant de apa calda Atmor se va pune in baie, deasupra dusului, fiind dotat cu para pentru dusuri astfel incat sa ajute utilizatorul. Produsul acesta are dimensiuni compacte, masurand 30 cm latime, 19 cm lungime si 23 cm inaltime, tipul de montare fiind vertical, in partea superioara a peretelui. 

Presiunea minima de care este capabil e de 0.02 MPa, cea maxima ridicandu-se la 0.8 MPa, astfel incat va ajunge la un maximum de 8 bari, deloc rau pentru o solutie de spalare personala in momente de criza. Debitul de apa calda este de pana la 2 litri pe minut, ceea ce inseamna ca nu este ideal, dar te poti descurca, avand in vedere ca vorbim doar despre un instant de apa calda pentru dus, fara cada. 

Are trei trepte de putere, maximul fiind de 5 kW, si temperatura maxima a apei calde ajunge la 52 grade Celsius. Panoul de control este de tip mecanic, cu doua butoane rotative (temperatura si putere), putandu-se regla relativ usor. Nu lipseste afisajul digital al informatiilor, cablul de alimentare fiind, totusi scurt, de 1.5 m. 

 

 

Freddo SN-0050 

 

Iata un instant de apa calda pentru dus si cada cu un aspect mai elegant, de dimensiuni minimaliste. Este dotat cu para de dus si fortunul insotitor, modul de instalare fiind usor de realizat, fara prea mari dificultati, atata timp cat se urmaresc simplele instructiuni. 

Puterea maxima a acestui instant de apa calda electric este de 3 kW, presiunea apei ajungand pana la 0.5 MPa sau 5 bari, suficient pentru un singur consumator (reteaua de apa pentru cada). Nu are nevoie de preincalzire, apa fiind incalzita instant, la debit, consumand mai putin timp, avand minime pierderi de apa si un consum redus de curent electric. 

Apa ajunge la pana la 60 de grade, putandu-se seta de la 30 de grade, care este valoarea minima. Se monteaza pe perete, langa cada, greutatea de 1.4 kg nefiind un impediment. Totusi, daca presiunea este prea mare, este posibil ca apa sa nu aiba suficient timp pentru a se incalzi. 

 

 

Instant apa calda pe gaz

 

Ferroli ZEFIRO ECO 

 

Printre cele mai bune instanturi de apa calda pe gaz se afla acest model de la Ferroli, care este prevazut cu panou de control mecanic, cu butoane rotative pentru temperatura si puterea arzatorului, avand un display LCD cu baterii unde vei vedea temperatura curenta a apei si unde poti verifica nivelul de incarcare al bateriilor, pentru a sti cand sa le inlocuiesti. 

E un model cu montare verticala, mai voluminos, pentru care nu este necesara racordarea la reteaua de curent electric, deoarece micul sistem este cu baterii, dupa cum mentionam anterior. Necesita racordare la reteaua de apa si cea de gaz, in cazuri extreme putandu-se inlocui gazul cu butelia. 

Debitul maxim de apa al acestui instant de apa calda pe gaz este de 11 litri pe minut, o valoare deloc rea, accesibila celor care doresc un flux bun de apa in baie, de exemplu, temperaturile reglabile putand ajunge la 60 de grade Celsius. Presiunea maxima a apei este de 10 bari, astfel incat sa multumeasca doritorii de dusuri fierbinti la orice ora. 

 

 

Torline IDEAL 

 

Acest instant de apa calda pe gaz se monteaza, de regula, deasupra dusului, fiind o optiune destinata uzului in baie, panoul de comanda fiind mecanic, dotat cu butoane rotative pentru controlul temperaturii si presiunii si dispune de senzor anti-flacara in vederea evitarii scurgerilor de gaze. 

Debitul de apa calda este de pana la 11 l pe minut, puterea maxima pe gaz sau GPL fiind de 20 kW, reprezentand o alegere performanta, la un cost de achizitie pe masura. Astfel, se va recomanda unei locuinte la tara, unde accesul la apa calda este dificil de realizat in alte moduri. Presiunea apei se ridica la pana la 1 MPa (10 bari), rezistand la uz frecvent si multumind utilizatorii care prefera un flux puternic de apa. 

Pentru siguranta prezinta si program prestabilit de functionare timp de 20 de minute, dupa care se inchide, prezentand protectie la inghet. Se monteaza cu ajutorul unei firme autorizate, necesitand cos de fum. 

 

 

Robinet instant apa calda

 

Porky 3345454455 

 

Pentru bucataria de la tara sau din locuinta, atunci cand nu ai centrala termica ori nu poate fi trasa apa calda, poate fi de ajutor un robinet instant de apa calda precum modelul acesta de care alti romani sunt foare incantati. Se va monta deasupra chiuvetei din bucatarie, ajungand in cateva secunde la temperatura dorita, maximul fiind de 60 de grade Celsius, valoarea aceasta putand fi reglata ulterior. 

Pe LCD-ul din dotare vei vedea usor temperatura, puterea dispozitivului fiind de 3 kW, suficient pentru un consumator precum cel din bucatarie. In consecinta, debitul de apa nu va fi foarte mare, ajungand pana la 2 litri pe minut. Totusi, asta inseamna ca vei spala vasele mai confortabil, de exemplu. Presiunea maxima este de 5 bari, suficient pentru necesitatile gospodaresti. 

Se poate monta usor, fara mari dificultati, fiind o optiune electronica, ce are nevoie de o priza dedicata, cablul putand fi considerat scurt, de numai 1.5 m. 

 

 

Ferroli Storm IEWH02

 

Iata un instant de apa calda, ieftin si bun, pentru bucatarie, atelier sau baie ori in alte incaperi unde ai la dispozitie o priza si o teava de apa rece. Varianta aceasta in stil robinet are dimensiuni compacte si se va aseza pe verticala, in zona chiuvetei, lichidul fiind incalzit instantaneu, la trecerea prin dispozitiv, astfel incat nu e necesar sa astepti prea mult pana se incalzeste. 

Temperaturile de utilizare se afla intre 30 si 60 de grade, putandu-se regla prin rotirea manerului, puterea nominala fiind de 3 kW, existand si protectie la umiditate, pentru siguranta. Presiunea de apa se afla intre 0.4 si 6 bari, iar cu cat e mai mare, cu atat mai repede se va incalzi apa si va ajunge la temperatura dorita. 

Are afisaj digital pentru a vedea oricand care este temperatura setata, pentru a o putea modifica dupa plac, un detaliu mai putin apreciat fiind constructia bogata in plastice, pentru ca si robinetul, si teava sunt realizate din acest material. 

 

 

Albatros Aqualiente 

 

Iata un instant de apa calda, la pret bun, care te poate ajuta sa nu mai depinzi de centrala sau agentul de apa curenta. Se monteaza in locul robinetului folosit, in baie, la chiuveta din bucatarie ori din alta camera in care ai acces la teava de apa si o priza si unde doresti sa pui o chiuveta cu apa calda. 

Robinetul incalzeste apa instant, avand o putere de 3kW care contribuie la incalzirea rapida a apei la pana la 60 de grade Celsius, o valoare ideala pentru lichidul fierbinte, reglajul facandu-se din maner, debitul de apa fiind mediu, de 2.5 litri pe minut. Astfel, poti instala un instant de apa calda in bucatarie, trebuind sa ai la indemana o priza primprejurul chiuvetei, caci firul este scurt. 

Materialele folosite pentru partile importante sunt inoxul si cuprul, pentru a rezista bine in timp. Presiunea apei poate fi intre 0.4 si 6 bari pentru a obtine rezultate bune. Ai grija sa verifici aparatul periodic, pentru a te asigura ca acesta functioneaza cum trebuie si nu exista scurgeri, putand exista riscul curentarii sau al defectarii acestuia. 

 

 

Instant apa calda GPL

 

Calore TN7 

 

Pentru locatiile in care curentul electric nu este la fel de usor de procurat si unde se pot folosi baterii va fi util un instant de apa calda pe GPL, precum modelul acesta care va asigura un debit curent stabil de pana la 7 litri pe minut, astfel incat sa ajute la alimentarea a unuia sau a doi consumatori in acelasi timp, in functie de necesitati. 

Se monteaza vertical, pe perete, fiind o optiune mai voluminoasa, ce masoara 30 cm latime si 40 cm inaltime, cantarind 5 kg. Pentru a te asigura ca va functiona cum trebuie si nu vor exista probleme este necesara instalarea realizata profesional, de cunoscatori in domeniu, deoarece se racordeaza la instalatia de apa si la cea de gaz sau butelie. 

Puterea maxima este de 12 kW, fiind foarte mare, iar presiunea apei se afla intre 0.2 si 1000 de bari, aparatul putand porni si la presiuni mici. In cazul in care flacara se opreste in timpul utilizarii, alimentarea cu gaz se va opri, si ea, pentru a evita pericole. Afisajul LCD va pune la dispozitie temperatura apei, aceasta fiind reglabila mecanic, folosind butonul rotativ. 

 

 

Instant apa calda Geyser

 

Electro Admon Geyser New Combinat 

 

Ai nevoie de un aparat care sa te ajute sa obtii apa calda rapid, acolo unde nu este posibil sa te racordezi la apa calda curenta? Cu un instant de apa calda Geyser poti obtine acest lucru aproape instant, in doar cateva secunde, avand nevoie de in jur de un minut pentru a ajunge la un maximum de 60 de grade Celsius, temperatura fiind reglabila. Exista trei trepte de putere, maximul ajungand la 5.5 kW, in timp ce presiunea minima necesara a apei este de 1 bar. 

Pentru ca detine o para de dus, vom mentiona ca produsul se instaleaza deasupra cazii sau a dusului. Capacitatea de incalzire nu este foarte mare, atingand doar 1.5 l pe minut, insa poate fi suficient pentru necesitatile zilnice ale unei mici familii. Debitul de apa incalzita se poate regla si de la robinetul de alimentare, fiind raportat la temperatura de intrare si de iesire sau la treapta de incalzire aleasa. 

Are protectie la supratemperaturi sau la scaderea debitului de apa, avand protectie la umiditate si stropi, precum si protectie sanitara. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Nu toate locuintele personale vor avea cele mai interesante si dorite facilitati astfel ca, printre ele, se afla si imposibilitatea obtinerii apei calde la orice ora din zi si din noapte. In astfel de cazuri, te poate ajuta un incalzitor de apa instant care poate fi instalat si in apartament, si la casa, unele versiuni fiind chiar si semi-portabile. Acest tip de produs este indragit de romani, pentru ca are un consum mai redus fata de optiunile standard si este mai practic pentru orice consumator. 

Dar, cum nu e indicat sa cumperi un articol fara sa vezi si cateva pareri despre cele mai bune instanturi de apa calda din comert, iti oferim si cateva informatii privitoare la criteriile de selectie. 

Tipuri: O prima diferentiere se face intre optiunile pe curent electric si cele pe gaz. 

Primele vor fi mult mai des intalnite, deoarece vor fi mai rentabile la drum lung, fiind si mai putin costisitoare, avand necesitati de instalare rapida, la prize normale (220 – 240 V), cel mai des, fiind compacte si neavand nevoie de prea multa intretinere. Totusi, este posibil ca unele sa consume mai mult curent electric, in locuintele mari nefiind optiunea ideala, unii utilizatori considerand ca astfel de instanturi de apa calda, ieftine si bune, pot avea un flux slab al apei, fiind necesare investitii in modele mai performante, cu o putere ridicata. 

Versiunile pe gaz ori GPL vor prezenta o investitie mai ridicata, avand si dimensiuni mai mari, dar si o putere calorica mai mare, ceea ce se traduce prin performante stabile si amplificate. Totusi, nu pot alimenta doua puncte in acelasi timp, ci alternativ. Se conecteaza direct la instalatia de gaz sau la o butelie, avand nevoie de aerisire pentru a nu exista probleme in caz de defectiune, fiind indicat sa apelezi la servicii profesionale la instalare. 

 

Putere: Este un criteriu important deoarece determina debitul pe minut si viteza cu care se incalzeste apa. Se recomanda alegerea unui model cat mai puternic, deoarece acesta va garanta o incalzire rapida a apei intr-un timp scurt, astfel incat sa nu fie nevoie sa astepti. 

 

Debit: Debitul apei se masoara in litri pe minut si aceasta valoare va avea importanta in masura in care folosesti instanturi de apa calda, la preturi bune, in bucatarie sau in baie. 

Astfel, pentru a obtine apa menajera in bucatarie nu ai nevoie de un debit mare de lucru, asa ca si un model cu pana la 5 l pe minut este suficient pentru a-ti duce la indeplinire activitatea. 

Totusi, pentru baie, cand vrei sa faci dus sau baie, pentru rezultate satisfacatoare, va fi necesar sa investesti intr-un model mai performant, capabil sa produca in jur de 20 – 30 litri de apa calda pe minut. 

 

Presiune: Este un indice care se refera la modul in care va fi scoasa apa calda, in flux continuu ori cu sacadari. Se masoara in bari ori in megapascali, aflandu-se in specificatiile dispozitivului. Vei gasi foarte des valori precum 1 MPa sau 0.6 MPa. Este important sa alegi un model de instant de apa calda, la un pret bun, mai mare pentru multipli consumatori si, in general, sa folosesti un articol pentru o singura sursa de apa (baie sau bucatarie), pentru a te bucura de o presiune buna a apei si nu de picaturi razlete. 

 

Montare: Exista optiuni care se monteaza vertical, orizontal sau deasupra chiuvetei. 

Pozitionarea verticala este rezervata modelelor mari, precum un instant apa calda pe gaz Ariston, fiind potrivite pentru bucatarie sau baie, daca dispui de un perete liber. 

Optiunile cu montare pe orizontala vor fructifica acele locuri mai greu de folosit in alte moduri. 

Aparatele mai restranse pot fi pozitionate deasupra sau dedesubtul chiuvetei, astfel incat nu vor deranja micul spatiu in care se afla. 

 

Reglarea temperaturii: Este un indicator al faptului ca poti alege ce temperatura va avea apa incalzita, astfel incat sa nu se intample accidente. Poate nu iti place sa speli vasele cu apa foarte fierbinte, care poate provoca arsuri. Unele modele (cele mai vechi) vor folosi un sistem mecanic de reglare, adica butoane, in timp ce optiunile mai noi pot include sisteme electronice insotite de ecran LCD unde poti verifica oricand temperatura. 

 

Masuri de siguranta: Exista anumite dotari mentionate in descrierea produselor care vor da liniste utilizatorului, printre acestea aflandu-se oprirea la supraincalzire, pentru a evita exploziile. Nu in ultimul rand, este necesara mentenanta aparatului o data pe an, precum si curatarea sa periodica, pentru ca acesta sa reziste in timp. 

In incheiere, iti uram succes si speram ca vei gasi cel mai bun instant pentru apa calda pentru nevoile tale. In magazinele online iti vor fi puse la dispozitie modele variate, pentru toate buzunarele. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Exista instant de apa calda cu inductie?

Gasesti astfel de aparate la o simpla cautare pe Google, desi acestea vor fi intr-un numar mai redus, comparativ cu alte tipologii. Incalzirea apei este efectuata repede, astfel ca aceasta se poate folosi atat pentru menaj, cat si pentru centrala termica de apartament. 

Poate functiona un instant de apa calda pe butelie?

Dispozitivele pe GPL pot functiona si pe butelie, devenind optiuni flexibile si mobile, care se pot lua in scurte sau mai lungi calatorii, la nevoie, neavand un consum mare si oferind utilizatorului facilitatea de a-si face dus sau a avea la dispozitie apa incalzita, la nevoie. Este necesar sa alegi un model mobil sau cat mai compact, care dispune de duzele potrivite pentru montarea la butelie, deoarece exista si unele special concepute pentru reteaua de gaze naturale. 

 

Cat consuma un instant de apa calda?

Consumul unui instant de apa calda difera de la un model la altul si in functie de tipul de combustibil folosit. 

Pentru instantul cu incalzire pe electricitate, des intalnit va fi consumul de 3kW sau 5 kW, ceea ce inseamna ca aceasta este cantitatea de curent electric consumata intr-o ora de respectivul dispozitiv. Pentru siguranta, este recomandata atasarea separata a acestuia la contorul electric, luandu-ti toate masurile de siguranta necesare, motiv pentru care iti este indicat sa apelezi la ajutorul unei persoane cu experienta. 

In cazul variantelor pe GPL exista diferente mari de la un model la altul, putandu-se gasi si versiuni de 10 kW, dar si unele de 20 kW, de exemplu. 

 

 

 

Instructiuni montaj instant de apa calda, electric

 

Ai nevoie de ajutor in montarea instantului cu apa calda electric? In functie de modul in care arata produsul si locatia in care se va atasa (bucatarie, baie, etc.) pot exista diferente intre un model si altul, asa ca cel mai corect mod de a atasa instantul de reteaua electrica si de cea de apa va fi prin urmarea instructiunilor din pachetul pe care l-ai cumparat. 

Inainte de a instala articolul, vei verifica reteaua de apa si vei opri robinetul principal, scotand robinetul si verificand garniturile de cauciuc si saibele elastice si pozitia lor. 

Vei atasa robinetul de incalzitor, avand grija sa mentii garnitura in buna stare si vei infileta mufa fixand corpul cu piesele din pachet. 

Apoi, vei conecta teava de alimentare cu apa la mufa adecvata a incalzitorului si deschizi robinetul principal de apa, verificand robinetul de scurgeri inainte de a-l pune in functiune. 

La final, poti introduce stecherul in priza. Vei avea nevoie de un fir dedicat direct de la contor, altfel este indicat sa tragi unul de la cea mai apropiata duza, pentru a nu pune in pericol intreaga instalatie electrica. 

Vei deschide dispozitivul folosind comutatorul pentru apa calda, astfel incat sa observi daca sistemul de notificare privitor la activitatea sa functioneaza si daca apa se incalzeste.

 

 

 

Cel mai bun boiler electric Ariston

0

 

Boiler electric Ariston – Opinii si Recenzii in 2020

 

Ai nevoie de un boiler electric si te intereseaza oferta Ariston? Afla din acest ghid ce iti pune la dispozitie acest brand din punct de vedere tehnic, al eficientei si designului, si cum sa alegi corect dintre produsele comercializate, modelul potrivit locuintei tale. Sau, daca te grabesti, verifica direct doua modele apreciate de utilizatori. Ariston Lydos R 80L este o optiune pentru familiile cu 2 – 3 membri, disponibila la un pret accesibil, cu capacitate de 80litri, rezistenta de 1.8kW si termostat reglabil, usor de gestionat. Pentru cei care prefera o versiune cu functie Eco, capacitate de invatare a obiceiurilor de consum, optiune shower ready si un rezervor ceva mai mic, propunem ca alternativa Ariston Lydos Eco 50L.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ariston Lydos R 80L
Click aici pentru pret!

Model cu capacitate medie, potrivit pentru familiile cu 2 – 3 membri, disponibil la un pret accesibil, cu termostat reglabil si tehnologie WaterPlus. Include rezervor protejat la interior cu email din titan si anod supradimensionat de magneziu, si ofera un timp redus de incalzire a apei, datorita rezistentei de 1.8kW care sustine procesul termic.

Este o versiune de model de clasa C, deci va consuma ceva mai mult decat alternativele de clasa energetica superioara.

Boiler electric eficient, usor de instalat si folosit, potrivit pentru cei care doresc sa poata dusuri fara sa astepte prea mult.

A 2-A OPTIUNE!

Ariston Lydos Eco 50L
Click aici pentru pret!

Varianta cu timp redus de incalzire a apei, asigurat de rezistenta de 1.8kW, folosita pentru un rezervor de 50litri, functie eco de reducere a consumului si termostat reglabil de la panou digital. Este prevazut cu functie shower ready, care anunta cand apa este gata pentru primul dus, si face parte din clasa de eficienta energetica B.

Capacitatea de 50litri oferita de rezervor se poate dovedi insuficienta in familiile cu mai mult de 2 membri.

Optiune performanta si adaptabila, cu functie de invatare, potrivita pentru locuintele cu 1 – 2 persoane, care cauta un boiler rapid si modern.

A 3-a Optiune!

Ariston Velis Evo 100 EU
Click aici pentru pret!

Boiler cu alimentare electrica si capacitate de 100l, potrivit pentru locuintele in care apa calda este folosita de 3 – 4 persoane, cu doua rezervoare care asigura incalzirea mai rapida a apei. Este un model multipozitie, care poate fi montat si vertical si orizontal, cu adancime redusa, de 27cm, usor de integrat si in locuintele mai putin generoase ca spatiu.

Nu se numara printre optiunile programabile, deci daca iti doresti un nivel mai bun de control asupra gestionarii apei calde, este bine sa te orientezi catre o alta versiune.

Varianta cu capacitate de 100litri, display digital si termostat reglabil, usor de gestionat pentru a seta temperatura apei.

 

 

Pareri despre cele mai bune boilere electrice Ariston

 

Vrei sa dotezi locuinta, garajul sau pensiunea cu un boiler si ai decis ca produsele Ariston sunt o varianta care merita avuta in vedere? Iti propunem cateva modele apreciate de utilizatori, dintre care poti alege mai usor optiunea potrivita pentru tine.

 

 

Boiler electric Ariston 80 l

 

Ariston Lydos R 80L

 

Pentru cei care doresc sa achizitioneze un boiler eficient, fara functii extra, dar care ofera toate optiunile de care ai nevoie pentru confort, am inclus in lista de recomandari, acest boiler electric Ariston de 80 l, din seria Lydos.

Functioneaza cu 1.8kW care se concretizeaza intr-un timp de asteptare de 131minute, necesare pentru a aduce apa de la 15oC la 65oC si o presiune de 8bar, suficienta pentru a alimentat corect mai multe puncte de consum. Capacitatea il recomanda pentru familiile cu 2 – 3 persoane, iar temperatura maxima pana la care poate incalzi apa este de 70oC.

La capitolul consum energetic, iti putem spune ca acest boiler electric Ariston Lydos R de 80l si 1800W este un model de clasa C, deci nu chiar cel mai econom din oferta, aspect care se simte si in pretul accesibil. Consuma insa destul de putin incat sa fie considerat o optiune viabila pentru familiile cu venituri medii. Rezervorul este emailat cu titan si include anod de magneziu pentru prevenirea depunerilor de calcar pe pereti. Permite ajustarea temperaturii apei de la termostatul reglabil si se monteaza vertical pe perete.

 

 

Ariston Pro 1 Eco 80L

 

Potrivit pentru locuintele cu 2 – 4 persoane, Ariston Pro 1 Eco 80L este o versiune cu montare suspendata, pe perete, si design elegant, prevazut cu panou de control digital, intuitiv si usor de folosit. Permite reglarea temperaturii apei in intervalul 40 – 80oC si este prevazut cu functie Eco care te ajuta sa economisesti.

Dupa cum spune si denumirea, iti pune la dispozitie rezervor cu capacitate de 80litri, incalzit de o rezistenta de 1800W, suficient de puternica pentru a reduce timpul de asteptare atunci cand vrei sa faci dus. Protectia la coroziune este asigurata de stratul de email din titan, iar depunerile de calcar sunt prevenite cu ajutorul anodului de magneziu.

Este o versiune de clasa energetica B, suficient de performanta pentru a nu-ti incarca excesiv facturile la energie electrica si functioneaza silentios, fara a deranja somnul, daca ai amplasat boilerul in apropierea spatiilor de dormit. Beneficiaza de protectie IPX3, deci il poti instala fara grija si in baie sau bucatarie.

 

 

 

Boiler electric Ariston 50 l

 

Ariston Lydos Eco 50L

 

Cauti un model micut si inteligent? Iti recomandam un boiler electric Ariston de 50 l si pictograma shower ready, care iti arata cand rezervorul contine suficienta apa calda pentru a putea face primul dus. Este prevazut cu panou de control digital, termostat reglabil, care iti permite sa setezi manual temperatura intre 40 si 80oC si functie de invatare, care retine nivelul la care preferi sa incalzesti apa.

Include rezistenta de 1.8kW care incalzeste apa de la 15 la 65oC in 87 de minute, rezervor cu strat de email din titan si anod de magneziu supradimensionat pentru limitarea depunerilor de calcar si o durata mai lunga de exploatare.

Este un model de boiler electric Ariston de 50l din clasa energetica B, care inseamna consum suficient de redus pentru a nu-ti face griji cand vine factura la curent. In plus, include functie Eco si strat de izolatie eficient care tine apa calda pentru mai mult timp. Se monteaza vertical pe perete, nu include serpentine si functioneaza silentios, generand pana la 15dB.

 

 

 

Boiler electric Ariston 100 l

 

Ariston Velis Evo 100 EU

 

Daca ai nevoie de ceva mai multa apa, pentru a asigura consumul a 3 – 4 persoane, iti propunem un model de boiler electric Ariston de 100l din colectia Velis. Se monteaza pe perete, atat in pozitie verticala, cat si orizontala.

Printre avantajele pe care le ofera fata de alte optiuni se numara structura cu doua rezervoare separate si doua rezistente a cate 1.5kW, care se pot activa individual, astfel incat sa poti gestiona usor apa calda de care ai nevoie si sa o obtii intr-un timp mai scurt. In plus, te anunta cand ai la dispozitie suficienta apa pentru a face dus.

Include anod de magneziu pentru prevenirea depunerilor de calcar pe peretii rezervoarelor si strat din email cu titan, pentru limitarea efectului de coroziune. Functia ECO EVO te ajuta sa reduci costurile de alimentare cu energie, oferind economii de pana la 14% la facturi, astfel incat sa te poti bucura de confort, fara grija platilor.

 

 

Ariston Lydos R 100L

 

Tot din seria produselor concepute pentru familii mai mari iti propunem si acest boiler electric Ariston, de 100l, model Lydos R, cu rezervor emailat la interior, cu titan, si anod de magneziu pentru prevenirea depunerilor de calcar. Include tehnologie Water Plus care pastreaza apa rece la baza rezervorului, reducand amestecarea si oferind mai multa apa calda intr-un timp mai scurt.

Peretii sunt dublati cu material izolant rezistent, care asigura mentinerea calda a apei pentru mai mult timp, ajutand astfel la economisirea energiei. In plus, boilerul este prevazut cu termostat cu protectie dubla, pentru mai multa siguranta in folosire, si panou de control care ofera posibilitatea de reglare a temperaturii apei.

Pentru incalzirea celor 100 de litri foloseste o rezistenta de 1800W, iar temperatura maxima pana la care este incalzita apa este de 75oC. La capitolul minusuri, este bine sa retii ca nu este livrat impreuna cu cablul de alimentare, pe care va trebui sa il cumperi separat si sa il montezi.

 

 

Ariston Pro 1 R VTS 100L

 

Daca vrei sa ai si o varianta secundara de incalzire a apei, in afara de cea electrica, pentru a reduce costurile, iti propunem ca solutie modelul Ariston Pro 1 R VTS 100L. Este o versiune cu acumulare, prevazuta cu rezervor de 100 de litri, rezistenta de 1800W si serpetina care iti ofera posibilitatea de conectare la centrala termica a locuintei.

Se monteaza vertical, pe perete, si include panou de comanda mecanic, care permite reglarea externa a temperaturii apei, plus termostat de siguranta bipolar. Peretii includ strat izolator din poliuretan expandat, care asigura mentinerea temperaturii apei pentru mai mult timp, iar rezervorul este prevazut cu anod de magneziu care previne depunerile de calcar si strat de email anti-coroziune.

Este un produs de clasa energetica C, deci va consuma ceva mai mult decat alte versiuni, dar poti gestiona usor consumul alternand rezistenta electrica cu serpentina. Designul este elegant si usor de integrat in orice stil de amenajare.

 

 

 

Boiler electric Ariston 30 l

 

Ariston Andris LUX ECO 30 EU

 

Ai nevoie de o sursa eficienta de apa calda pentru spalat vasele rapid la bucatarie, pentru garaj sau o casuta de vancata? Incearca acest boiler electric Ariston de 30l, cu design compact, conceput pentru montare deasupra chiuvetei.

Include rezistenta de 1500W, care asigura incalzirea apei in 60 de minute, termostat reglabil, care permite modificarea temperaturii in intervalul 40 – 80oC, pe cinci trepte si panou de control digital, cu aspect modern si usor de folosit.

Face parte din categoria produselor de clasa energetica A, deci il poti folosi cand ai nevoie, fara a-ti face griji prea mari pentru factura la curent. Capacitatea de 30litri este insa suficienta doar pentru cel mult doua dusuri scurte, deci analizeaza cu atentie cantitatea de apa calda de care ai nevoie in casa. Montajul se realizeaza facil, conectarea cablului de alimentare necesita insa putin mai mult efort din cauza capacului frontal care se deschide putin mai greu.

 

 

Ariston Andris RS 30 EU

 

Acest model de boiler electric Ariston de 30l poate fi o solutie foarte buna pentru rulote, garsonierele cu un singur locatar, bucatarie, garaj sau pentru a completa sistemul centralizat de incalzire. Include strat izolator eficient, care mentine apa calda destul de bine pentru a o putea folosi si cateva ore mai tarziu, si rezistenta din cupru, de 1500W care aduce rapid apa din rezervor la temperatura dorita.

Include iluminare LED care te anunta cand apa este gata de folosire, supapa de siguranta si anod de magneziu pentru protectie impotriva depunerilor de calcar, iar rezistenta la coroziune este asigurata de stratul de email aplicat pe interiorul rezervorului.

Formatul este patrat, cu dimensiuni reduse, care il fac usor de adaugat si in incaperi de dimensiuni reduse. Nu include serpetina, fiind deci un model 100% electric, si nu este prevazut cu stecher si cablu de alimentare, pe care va trebui sa le cumperi separat, tinand cont de distanta pana la priza.

 

 

 

Boiler electric Ariston 200 litri

 

Ariston ARI 200 STAB 570 THER MO VS EU

 

Cauti un boiler electric Ariston de 200 litri, suficient de mare pentru a asigura apa calda pentru o familie numeroasa? Incearca modelul ARI 200, cu rezervor incapator si rezistenta de 3000W, destul de puternica pentru a incalzi apa intr-un timp destul de scurt. In plus, capacitatea mare inseamna ca te vei bucura mereu de dusuri lungi si relaxante, fara intreruperi.

Rezistenta in timp este asigurata de anodul de magneziu supradimensionat si stratul de email din titan, care acopera interiorul rezervorului, pentru protectie anti-coroziune. Corpul este izolat cu poliuretan, pentru a mentine cat mai bine temperatura apei.

Incalzeste pana la o temperatura de 75oC si beneficiaza de protectie IP25D, care inseamna siguranta foarte buna in exploatare si in medii cu umiditate ridicata. Se amplaseaza pe pardoseala, deci nu este nevoie sa faci gauri in perete, dar ai nevoie, in schimb, de suficient spatiu pentru a-l amplasa, acest boiler electric Ariston, de 200 litri, fiind destul de mare.

 

 

 

Boiler electric Ariston 15 l

 

Ariston Andris RS 15 EU

 

Daca 15litri de apa calda sunt suficienti pentru tine, pentru un dus scurt, spalatul parului, curatarea vaselor etc. te vei intelege foarte bine cu acest model Ariston din colectia Andris. Este o versiune care functioneaza cu acumulare, cu rezervor emailat la interior, pentru a preveni coroziunea, si cu anod de magneziu, pentru limitarea depunerilor de calcar.

Include termostat imersat, reglabil, care te ajuta sa setezi temperatura dorita a apei, folosind panoul mecanic de control cu buton rotativ. Rezistenta care asigura incalzirea este de 1200W, o putere suficienta pentru a incalzi rapid cei 15 litri din rezervor.

Structura este rezistenta la stropii de apa, ceea ce inseamna ca il poti monta fara grija deasupra chiuvetei sau in vecinatatea dusului. Designul este unul modern, simplu, usor de integrat in apartamente minimaliste, iar dimensiunile reduse il recomanda pentru cei care au nevoie de o sursa de apa calda intr-un spatiu limitat.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Ariston Thermo Spa este o corporatie italiana binecunoscuta in domeniul dezvoltarii si productiei de sisteme de incalzire, cu o experienta de peste 60 de ani in domeniu si un portofoliu variat, care include brandurile Ariston, Atag, Chaffoteaux, Cuenod, Elco, Ecoflam, HTP, NTI, Racold, Regent si Thermowatt.

Gama sa de produse include centrale termice, incalzitoare de apa, pompe de caldura, termostate, sisteme solare si aparate de aer conditionat, in oferta de incalzitoare fiind incluse modele cu pompa de caldura, electrice, pe gaz si pe lemne. Pentru cei interesati de cele mai bune boilere electrice, Ariston pune la dispozitie modele instant si cu acumulare, orizontale si verticale, cu capacitate de 10 pana la 500litri. Rolul acestui ghid este acela de a te ajuta sa te orientezi mai usor prin oferta marcii pentru a identifica cel mai bun boiler electric Ariston pentru locuinta ta.

Capacitate si numar de rezervoare: Colectia Andris de la Ariston iti ofera o capacitate de 10 pana la 30litri, suficient de regula pentru a alimenta o chiuveta sau un dus, si potrivite pentru a asigura apa calda pentru o persoana, cel mult doua.

In categoria versiunilor cu acumulare mai mari gasesti optiunile Lydos, PRO, Velis si Shape, disponibile in modele de 50 pana la 100litri, capacitate care le recomanda pentru familiile de 2 – 3 persoane. Daca in gospodarie locuiesc 4 – 5persoane sau mai mult, iti recomandam sa te orientezi catre seria ARI, care include boilere electrice Ariston, la preturi bune, cu rezervoare de la 200 pana la 500litri, potrivite si pentru mici pensiuni, gradinite etc.

Pentru ca confortul oferit de un astfel dispozitiv este dat si de timpul de asteptare necesar pentru a avea acces la apa suficienta pentru dus, in linia de produse Velis gasesti si modele cu doua rezervoare si doua rezistente.

 

Tehnologie hibrida si energie regenerabila: Pentru ca pretul energiei electrice este inca ridicat si este bine sa ai intotdeauna si o alta varianta la indemana, este bine sa stii ca printre produsele din gama Lydos gasesti si boilere electrice Ariston, ieftine si bune, cu sistem hibrid, care includ rezistenta electrica si pompa de caldura. O astfel de varianta te ajuta sa economisesti bani, mai ales in timpul verii, cand functioneaza pe baza caldurii de afara.

In acelasi timp, majoritatea modelelor permit cuplarea la un sistem de energie alternativa, cum este cea solara, pentru a permite pe aceasta cale reducerea consumului din retea. Aceste versiuni sunt potrivite in special pentru cei care au instalat deja panouri solare pe casa si le pot folosi in paralel cu energia clasica.

 

Functii si caracteristici speciale: Daca ai nevoie de un boiler electric Ariston, la pret bun, standard, care sa iti ofere functiile de baza si eficienta buna in exploatare, gasesti in gama brandului modele precum Lydos R sau PRO R, care pun accent pe durabilitate (rezervor emailat cu titan), eficienta (nivel redus de amestecare a apei reci cu cea calda) si gestionare facila (termostat reglabil), lasand la o parte optiunile extra.

Numeroase pareri despre cele mai bune boilere electrice Ariston te vor indruma insa cel mai adesea catre optiunile prevazute cu functii moderne de gestionare. Sunt incluse aici versiunile cu memorie, care retin perioadele in care folosesti de obicei apa calda si invata din obiceiurile tale, si optiunile cu smart display care inseamna ca poti urmari pe ecran LCD timpul de asteptare pentru dus, cate dusuri poti face din apa calda disponibila etc.

Pe aceeasi lista sunt trecute si optiunile de programare, care te ajuta sa reduci timpii de asteptare, ce pot fi gestionate fie direct din panoul de control al dispozitivului, fie de pe telefon sau tableta, daca optezi pentru o versiune cu conexiune wi-fi.

 

Format si montaj: Variantele instant sunt disponibile in doua tipuri de formate, cu montaj deasupra chiuvetei si sub aceasta, iar majoritatea optiunilor din colectiile Lydos, PRO, Velis si Shape, care se instaleaza pe perete, pot fi asezate si pe orizontala si pe verticala. Boilerele din colectia ARI, cu capacitate mare, se amplaseaza pe sol, in pozitie verticala.

Electric sau termoelectric: Un boiler electric Ariston, ieftin si bun, care functioneaza doar cu energie electrica, este potrivit pentru locuintele care nu intampina probleme cu reteaua de energie electrica si care nu consuma atat de multa apa calda  incat factura la curent sa devina o problema.

Pentru cei care doresc sa aiba si o varianta de rezerva sau sa faca economie, s-ar putea dovedi mult mai potrivit un boiler electric Ariston, la un pret bun, cu serpetina, care sa permita si folosirea agentului termic pentru incalzirea apei.

  

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce defectiuni apar la boilerul electric Ariston?

Printre cele mai frecvente defectiuni specifice boilerelor electrice, atat din gama Ariston, cat si altor branduri, se numara aparitia un zgomote ciudate la functionare, determinate in general de depunerea calcarului pe rezistenta, care reduce si randamentul dispozitivului. Tot pe aceasta lista mai poti adauga defectarea supapei de sens unic, care poate fi schimbata usor, plus infundarea tevilor din interior si a celor pe care coboara apa calda.

 

Cat consuma un boiler electric Ariston?

Consumul depinde de capacitate si de frecventa de folosire. De exemplu, un boiler electric Ariston Pro Plus de 80litri si 1800W va consuma 1800W pe ora in cele aproximativ 2 ore cat ii ia sa incalzeasca apa care s-a racit, si mult mai putin in rest, cand se activeaza periodic, la fel ca centrala, pentru a preveni scaderea temperaturii. Cu o durata de functionare medie de 3ore pe zi, intr-o luna va consuma deci aproximativ 160kW.

Are si termostat boilerul electric Ariston?

Da, boilerele Ariston sunt prevazute atat cu termostat de siguranta, cat si cu termostat reglabil, electronic, care permite setarea temperaturii dorite si mentinerea apei la acel nivel.

 

Se gaseste online vreo schema de instalare pentru boiler electric Ariston?

Schemele de instalare sunt incluse in manualele tehnice ale produselor Ariston, disponibile in format pdf pe site-ul producatorului si adaugate in pachetul de livrare al dispozitivului.

 

 

 

Cateva sfaturi la instalarea boilerului electric Ariston

 

Pentru a te bucura de functiile oferite de noul boiler Ariston pe care l-ai achizitionat si a te asigura ca va functiona corect pentru o perioada cat mai lunga, este esential ca dispozitivul sa fie instalat corect si folosit conform regulilor incluse in manualul tehnic. Iata cateva conditii de baza ce trebuie respectate in etapa de montaj pentru boiler electric Ariston de 80l, 100l sau 30l.

Apeleaza la un profesionist

Conectarea boilerului la reteaua de apa si la sursa de curent electric trebuie realizata de profesionisti, pentru a fi facuta in siguranta si corect. Evita mesterii indoielnici si apeleaza la specialisti autorizati.

 

Alege cu atentie locul de amplasare

Evita sa montezi boilerul in spatii umede si fara aerisire eficienta sau in zone ale incaperilor in care este expus in mod direct la radiatiile solare timp de mai multe ore pe zi (in fata geamurilor). Nu il amplasa in garaj sau anexe care nu sunt incalzite pe timp de iarna si in care boilerul poate fi expus la ger, si fereste-te de spatiile incarcate cu praf, pulberi, vapori sau gaze.

Pe cat posibil, incearca sa asezi boilerul cat mai aproape de punctul principal de consum. Reduci astfel pierderile de caldura ce au loc pe traseul tevilor.

Testeaza sistemul de sustinere

Verifica cu atentie sistemul de sustinere, inclusiv peretele, mai ales daca instalezi un boiler electric Ariston Pro Plus de 100l sau un model mai mare, si locuiesti intr-o casa sau un apartament cu pereti din caramida, blocuri gaurite, pereti subtiri sau orice alta varianta care pune probleme de rezistenta. Pentru a asigura o amplasare corecta, intregul sistem de sustinere trebuie sa poate suporta de cel putin trei ori greutatea boilerului incarcat cu apa.