Top 6 branduri care produc termostate wireless

Am modificat articolul ultima data pe: 30.11.20

 

O simpla cautare dupa sintagma “termostat wireless” iti va aduce pe ecran o lista aparent nesfarsita de produse sugerate, cu sau fara preturi asociate, insotite sau nu de evaluari pertinente. Printre elementele care iti vor atrage atentia va fi si brandul scris alaturi de modelul dispozitivului. Cum stii insa care sunt cele mai bune si mai rezistente?

 

Termostatul este un dispozitiv conceput pentru a permite controlul automat al sistemelor de incalzire, in functie de temperatura din mediul inconjurator. Include senzor termic si elemente care permit conectarea la sistemul de functionare al centralei, iar cele wireless sunt prevazute, in plus, cu transmitator si receptor, produsul fiind de aceasta data compus din doua dispozitive distincte. 

Pentru ca experienta si increderea asociata cu numele producatorului se numara printre criteriile de cumparare ce merita avute in vedere in cazul acestor aparate, te invitam sa afli mai multe detalii despre o parte dintre cele mai bune marci de termostate wireless.

 

Honeywell

Aflata printre primele branduri care au lansat pe piata termostatele programabile, Honeywell este un nume care acopera o varietate de domenii tehnologice, incepand cu cea aerospatiala si terminand cu produsele electronice de retail si cele pentru gospodarie. In aceasta din urma categorie sunt integrate sistemele si dispozitivele de securitate, aparatele pentru gestionarea calitatii aerului, cele termice si mai recent, gama de produse inteligente si aplicatii dedicate.

Termostatele wireless cu unde radio nu mai sunt ultimul racnet nici in domeniu, nici in oferta Honeywell, fiind inlocuite treptat de mai avansatele optiuni wi-fi si smart. Reprezinta insa inca un produs foarte eficient, de incredere si mai accesibil la pret decat ultimele aparitii, care asigura mentinerea optima a temperaturii dorite in locuinta.

In oferta Honeywell de termostate wireless vei gasi produse programabile si neprogramabile, la preturi care acopera in general intervalul 170 – 350lei, optiunile fara fir, ce permit gestionarea prin Internet urcand destul de usor catre 600 – 1000lei, in functie de caracteristicile oferite.

 

 

Nest

Nest este o marca utilizata de Google pentru a comercializa produse electrocasnice, precum termostatele, detinuta initial de compania Nest Labs, fondata de Tony Fadell si Matt Rogers, doi ingineri de la Apple, in 2010. 

Ca mai toate dispozitivele create sub acest brand, si termostatele Nest sunt un exemplu al celor mai noi tehnologii, fiind nu doar wireless si dotate cu capacitatea de a se conecta la Internet, ci si prevazute cu abilitatea de a invata singure si a eficientiza automat si continuu programele de lucru integrate. 

In primele saptamani de utilizare este nevoie sa modifici tu manual temperatura, atunci cand este cazul, apoi aparatul face acest lucru singur, adaptandu-se la stilul tau de viata. Acest tip de termostat wireless a fost lansat in anul 2011 si acum este la cea de-a patra generatie (E). Costa aproximativ 1400 – 1600lei si il gasesti in putine magazine din Romania, fiind o versiune premium.

 

Computherm

Daca pana acum am vorbit despre marci globale, suficient de vizibile si la noi pentru a intra pe lista ta de optiuni, cu Computherm ne intoarcem la producatorii europeni care le fac concurenta. Computherm este brandul sub care comercializeaza produsele firma Quantrax Kft din Ungaria, producator de termostate mecanice, digitale si Wi-fi, intrerupatoare cu actionare de la distanta, senzori de gaz si comenzi pentru convectoare de gaz.

Oferta de termostate include optiuni wireless pentru o singura incapere si variante multizona, pentru cei care doresc sa seteze temperaturi diferite in camere. Pretul variaza in cadrul optiunilor fara fir, de la 140 lei pana la 400lei, cele mai scumpe fiind variantele multizona si cele cu conectare la Internet.

 

Logictherm

Parte din generoasa lista de branduri a companiei Water Systems International, cu sedii in Italia si Romania, marca Logictherm este dedicat in intregime gamei de termostate comercializate de aceasta firma. Oferta include modele digitale, cu fir si wireless, neprogramabile si programabile, compatibile cu o varietate de sisteme de incalzire. In ceea ce priveste pretul, iti putem spune ca produsele se incadreaza in categoria medium, cele mai multe modele fara fir putand fi achizitionate la sume cuprinse intre 130 si 250lei.

 

 

Conter

Termostatele Conter sunt furnizate de compania romaneasca Trivas Group, cunoscuta ca importator de instalatii de climatizare, termice si de gaze, si infiintata in anul 2013. Desi in comparatie cu alte firme este abia la inceput, produsele sale se bucura de apreciere pe piata  de profil datorita duratei lungi de viata. 

In prezent, sub brandul Conter sunt comercializate termostate in variante cu fir si fara fir, cele wireless fiind disponibile la preturi cuprinse intre 150 si 200lei. Sunt modele cu compatibilitate universala, deci pot fi utilizate cu aproape orice tip de centrala, in functie de particularitatile acesteia.

 

Salus

Salus Controls sau in forma sa scurta, Salus, este un brand al companiei cu acelasi nume din Marea Britanie, formata la randul sau ca divizie europeana a Computime Group Limited, cu sediul la Hong Kong. Firma produce si comercializeaza pompe de recirculare, controlere pentru pompe si ventilatoare, automatizare pentru sistemele de incalzire in pardoseala si pentru panouri solare, termostate clasice si smart.

Modele de termostate wireless Salus vei gasi in gama clasica, alaturi de cele cu fir si variantele cu contact si tub capilar, si in categoria smart, din care care cele mai cunoscute sunt iT500 si iT600. Versiunile clasice sunt impartite in modele neprogramabile si programabile, cu receptor clasic sau tip priza si panou de control mecanic sau digital. Cu alte cuvinte cam tot ce ti-ai putea dori pentru a te adapta la cerintele centralei si ale locuintei.

Optiunile wireless smart permit utilizarea pe mai multe zone, pentru a putea astfel controla temperatura separat in mai multe camere din locuinta si a seta, daca se doreste un nivel diferit de caldura in functie de gradul in care incaperile sunt folosite.

Vei mai gasi de asemenea modele de termostat wireless (aici o lista cu modele comparate) produse de branduri care comercializeaza si centrale termice (Ferroli, Bosch, Ariston etc.), precum si o serie de alte firme mai mult sau mai putin populare momentan pe piata romaneasca (Emos, Beok, Poer etc.). ‘

Inainte de a paria pe unul sau altul dintre aceste nume este important sa afli cat mai multe despre experienta producatorului si sa parcurgi evaluari ale clientilor care au avut ocazia sa testeze produsul pentru cel putin doua ierni.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments