Cea mai buna centrala Viessmann

Am modificat articolul ultima data pe: 20.06.21

 

Centrale Viessmann – Opinii si Recenzii in 2021

 

Vrei sa schimbi o centrala defecta? Dotezi un apartament nou sau vrei sa inlocuiesti centrala veche cu un model mai performant? Indiferent de motivul pentru care evaluezi oferta din acest domeniu, este bine sa iei in considerare si brandul Viessmann, o marca cu traditie in productia de sisteme de incalzire. Afla din acest ghid ce produse bune gasesti sub acest nume si cum sa le evaluezi corect. Viessmann Vitodens B1LD117 este, de exemplu, un model puternic, de 35kW, pentru spatii rezidentiale si comerciale, cu alimentare pe gaz si sistem de incalzire in condensatie, care asigura un randament sporit, de pana la 108%. Pentru cei care cauta un model de 24kW, mai potrivita este versiunea Viessmann Vitodens BPJD052.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Viessmann Vitodens B1LD117
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o centrala puternica, ideala pentru cei care doresc sa asigure, independent si eficient, incalzirea si apa calda, la pensiuni, gradinite, vile cu suprafete de pana la 300mp. Include panou de control cu touchscreen, senzor de temperatura exterioara, pentru gestionarea automata a functionarii, si boiler eficient, cu schimbator de caldura din inox, rezistent la coroziune.

Impreuna cu puterea mare si capacitatea ridicata de incalzire vei gasi si un pret pe masura, deci evalueaza cu atentie necesarul termic corect pentru spatiul vizat.

Centrala pe gaz, in condensatie, cu boiler integrat, si putere de 35kW, pentru asigurarea confortului termic in spatii de dimensiuni medii si mari.

A 2-A OPTIUNE!

Viessmann Vitodens BPJD052
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model de 24kW, nivelul cel mai cautat de putere, potrivit pentru majoritatea locuintelor cu suprafata medie si mare, cu functionare pe gaz, in condensare, si randament de 108.4%. Face parte din categoria versiunilor instant, care nu includ vas de acumulare, si este prevazut cu pompa cu turatie variabila, care prelungeste durata de viata si scade consumul de energie.

Similar altor versiuni instant, si acest model poate intampina dificultati in asigurarea unui volum mare de apa.

Centrala potrivita pentru locuinte de pana la 160mp, cu design compact si montaj pe perete, livrata impreuna cu kitul de gaze.

A 3-a Optiune!

Viessmann Vitodens BPJD053
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Centrala cu putere de 33kW, recomandata pentru spatii medii si mari, atat rezidentiale, cat si comerciale, cu randament foarte bun si structura durabila, cu elemente din inox si pompa cu turatie variabila, care previn uzura timpurie. Asigura un debit de apa de pana la 16.7l/min. si poate incalzi eficient suprafete de pana la 220mp, cu un consum de gaz de maxim 2.4mc/h.

Atat performantele ridicate, cat si kitul pentru evacuarea gazelor inclus in pachet, fac ca pretul sa fie putin mai mare decat al altor variante.

Iti recomandam aceasta centrala pentru a incalzi o casa incapatoare, cu costuri reduse.

 

 

Pareri despre cele mai bune centrale Viessmann

 

Durabila, economica si eficienta – asa ar trebui sa fie cea mai buna centrala Viessmann pe care o alegi pentru casa ta. Pentru ca acest producator are o oferta foarte variata si uneori poate fi dificil sa alegi, te ajutam in aceasta sectiune cu cateva produse evaluate de specialistii nostri si apreciate de clienti.

 

Centrala Viessmann 35 kw

 

Viessmann Vitodens B1LD117

 

Daca locuiesti la casa si ai nevoie de un model care sa asigure necesarul de apa calda pentru o suprafata de 250 – 300mp, iti recomandam ca optiune aceasta centrala Viessmann, de 35kW, cu montare pe perete si design compact. Poate fi amplasata facil si in spatii mai putin generoase, avand dimensiunile de 90 x 48 x 60cm, cu deschidere frontala catre elementele componente, pentru montaj si service rapid.

Este o versiune in condensatie, cu functionare pe gaz si consum maxim de 3.86mc/h, care iti asigura un randament de pana la 108%. Boilerul este integrat in centrala si are capacitatea de 46 litri, oferind performante similare unui boiler cu serpentina, de 150 litri. Iti asigura un debit continuu de apa calda de 16.8 litri pe minut si este prevazut cu schimbator de caldura Inox-Radial, cu rezistenta foarte buna la coroziune. Iti ofera performante foarte bune intr-o locuinta cu 3 – 4 persoane, cu presiune buna la chiuveta si dus.

Din punctul de vedere al usurintei in utilizare si al automatizarilor, iti putem spune ca aceasta centrala Viessman, la pret bun, foloseste senzor de temperatura exterioara, pentru a comanda functionarea sistemului de incalzire. Este mai eficient si mai relevant decat alternativa interna, inclusa in modelele vechi.

Tot pe lista noutatilor includem si panoul de control cu touchscreen si posibilitatea de a conecta centrala la Internet pentru a controla functionarea prin aplicatiile dedicate – Viessmann Viecare si Vitotrol Plus. Este un produs modern, performant, construit pentru a functiona o perioada lunga de timp, potrivit pentru vile, pensiuni etc.

 

 

 

Viessmann Vitodens 100-W 35 kw combi B1KC157

 

Daca preferi o centrala de tip combi, care incalzeste apa instant, eliminand atat timpii de asteptare, cat si disconfortul pe care il poate crea un bazin mare de colectare, iti propunem Vitodens 100-W. Este o versiune cu montare pe perete, iar designul compact o recomanda pentru spatii de instalare mai putin generoase, sau locuinte in care electrocasnicele mentin o aparitie discreta.

Nu asocia insa marimea cu puterea, pentru ca vorbim si de aceasta data de o centrala Viessmann de 35kW, care poate incalzi locuinte de pana la 300mp. La capitolul apa calda menajera, pune la dispozitie un debit de 15. 2l/min., ceva mai mic decat al versiunilor cu boiler, dar suficient pentru chiuvete si dus, daca gestionezi eficient apa.

Din punct de vedere tehnic iti putem spune ca include suprafete de transfer termic din inox, mai rezistente la coroziune, iar arzatorul este, de asemenea, conceput pentru durata lunga de viata, fiind realizat din sarma de otel inoxidabil.

Este o centrala Viessmann in condensatie, cu randament de 109%, care o incadreaza in clasa energetica A. Consuma pana la 3.9mc de gaz pe ora si poate fi alimentata atat cu gaz natural din retea, cat si cu GPL. Este livrata impreuna cu termostat Salus RT310i pentru automatizarea functionarii, cu control prin internet, care te va ajuta sa optimizezi consumul si sa obtii cele mai bune rezultate de la aceasta centrala moderna. Primesti, de asemenea, si racord pentru peretele exterior, impreuna cu un cot cu unghi de 87grade, ambele utile la instalare, plus certificatul de garantie oferit de catre producator.

 

 

 

Centrala Viessmann 24 kw

 

Viessmann Vitodens 050-W BPJD052

 

Pentru majoritatea locuintelor, o centrala Viessmann de 24kW este suficienta. Iata de ce am inclus, printre recomandarile noastre si modelul BPJD052, cu functionare pe baza de gaz natural sau GPL, in sistem instant, potrivit pentru cei care prefera versiunile ceva mai compacte ca design.

Iti propunem aceasta centrala Viessmann in condensatie daca ai de incalzit un spatiu de pana la 160mp, iar un debit de apa circulata, la 40oC, de 13.6l/min. este suficient pentru punctele de consum din locuinta. Este un produs de clasa A, cu randament de 108.4% si consum de gaz de pana la 2.4mc/ora, cu display digital, functie de auto-diagnoza, anti-inghet si numeroase optiuni suplimentare pentru o gestionare optima a functionarii.

Ai posibilitatea de a racorda termostat Opentherm pentru modularea flacarii arzatorului si economie suplimentara de energie. Similar altor modele Viessmann, si in acest caz beneficiezi de schimbator de caldura si arzator, confectionate din inox, cu rezistenta superioara la coroziune, iar hidroblocul este situat frontal, pentru acces mai facil la elementele instalatiei in caz de verificari sau reparatii.

Printre aspectele pe care merita sa le analizezi cu atentie la acest produs se numara pompa cu turatie variabila, care mentine presiune constanta permanent in sistem, evitand suprapresiunea si oferind posibilitatea de pornire si oprire usoara a centralei.

Elimina astfel socurile si prelungeste durata de viata a elementelor componente, reducand in acelasi timp si consumul de energie. Primesti centrala impreuna cu kitul necesar pentru evacuarea gazelor arse, pe care nu mai trebuie sa il achizitionezi separat.

 

 

 

Centrala Viessmann 33 kw

 

Viessmann Vitodens BPJD053

 

Pentru ca vorbim despre un model din seria BPJD, discutam si de aceasta data despre o centrala prevazuta cu pompa cu turatie variabila, o imbunatatire recenta adusa de producator, mentionata ca avantaj binevenit de multe pareri despre cele mai bune centrale Viessmann. Beneficiezi deci, de un sistem cu risc redus de suprapresiune, cu porniri si opriri line, care nu mai bruscheaza componentele si vin insotite de un consum mai mic de energie.

Este o centrala Viessmann de 33kW, potrivita pentru spatii de pana la 220mp, alimentata cu gaz natural, cu tiraj fortat, si prevazuta cu kit de evacuare a gazelor, inclus in pachetul de livrare. Include vas de expansiune de 8litri, panou de control digital, schimbator de caldura si arzator din inox, pentru rezistenta mai buna la coroziune, si hidrobloc pozitionat frontal, pentru acces facil la verificari si reparatii.

Iti ofera un randament de 108.4%, fiind un sistem cu functionare prin condensare, si ofera apa calda in regim instant, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa astepti ca apa din rezervor sa se incalzeasca, pentru ca nu include rezervor. Pe de alta parte, este posibil sa intampini dificultati daca ai nevoie la un moment dat de un volum mare de apa calda.

Acest model de centrala Veissmann de 33kw consuma maxim 2.37mc/ora de gaz natural si cel mult 1.9kg/ora de GPL si lucreaza cu un debit de apa calda de minim 0.5litri/minut si maxim 16.7litri pe minut. Mai mult decat suficient, chiar si pentru doua dusuri care functioneaza simultan.

 

 

 

Centrala Viessmann 26 kw

 

Viessmann Vitodens B1KC156

 

Pentru ca unele persoane prefera sa cumpere tot ce au nevoie intr-un singur pachet, am inclus pe lista de centrale Viessmann, ieftine si bune si acest model din categoria 26kW. Se numara printre versiunile comercializate atat impreuna cu kitul pentru evacuarea gazelor arse, cat si cu termostat performant. In acest caz este vorba despre Honeywell The Round Wi-fi, cu design modern si discret, usor de pozitionat in locuinta si de gestionat. Dupa cum spune si numele, este un termostat cu conectare la Internet, care iti ofera optiuni complexe de programare, astfel incat sa optimizezi cat mai bine consumul.

Pentru ca este o centrala instant, beneficiezi de un format compact, ce permite montarea atat in locuinta, cat si in mansarda sau intr-o nisa, dimensiunile reduse fiind usor de incadrat si in spatii mai putin ofertante. Este o versiune murala, cu montaj pe perete, facil de instalat, cu conditia accesului la un perete exterior, pentru conducta de evacuare.

Include automatizare cu functie de autodiagnoza, functionarea centralei fiind determinata de temperatura ambientala a locuintei. Este prevazuta cu afisaj digital, unde poti urmari gradele din mediul ambiant al casei si seta nivelul dorit pentru apa calda, si include functie de protectie anti-inghet.

Asigura un debit de apa calda menajera de pana la 13.9litri pe minut si incalzeste eficient si economic spatii de pana la 160mp. Poti opta pentru acest model si daca esti in cautarea unui model de centrala Viessmann de 28 kW, nivel de putere mai rar prezent in oferta producatorului, performantele fiind suficient de apropiate. Functioneaza cu un randament de 109%, avand un consum maxim de gaz natural 2.57mc/ora.

 

 

 

Centrala Viessmann in condensatie

 

Viessmann Vitodens B1KC157

 

Tot din gama de centrale Viessman care ofera o putere de 35kW, am inclus in lista noastra de propuneri si modelul B1KC157, potrivit pentru spatii de pana la 200mp, dar cu design suficient de compact (350 x 400 x 700mm) pentru a putea fi instalat in incaperi de mici dimensiuni, incepand cu bai secundare si pana la mansarde.

Centrala functioneaza silentios, generand doar 45dB, este prevazuta cu panou de control digital si automatizare cu senzor de temperatura exterioara, una dintre caracteristicile specifice modelelor Viessmann. Pune la dispozitie functie de anti-inghet si autodiagnoza si se monteaza suspendata, pe perete.

In ceea ce priveste parametrii de lucru, te poti baza pe un debit de apa calda menajera de pana la 15.2litri/minut, cu un consum maxim de gaz natural de 3.8mc/h, care sta la baza unui randament de 109%. Poate fi alimentata si cu GPL prin montarea de duze potrivite.

Structura interna include suprafata de transfer termic din inox, pentru rezistenta mai buna la coroziune, si arzator din otel inoxidabil, modulant, care asigura o folosire mai eficienta a combustibilului. Si acest model este prevazut cu pompa cu turatie variabila care se adapteaza la solicitarile centralei, asigurand o presiune constanta in sistem si prevenind aparitia situatiilor de suprapresiune. In acelasi timp, pornirea si oprirea se realizeaza lent, fara a mai brusca elementele componente.

Nu uita ca vorbim despre o centrala instant, fara rezervor de apa calda, care incalzeste lichidul preluat direct din instalatie. Asta inseamna acces rapid la apa calda, fara timpii de asteptare specific boilerelor clasice, dar si o limitare cantitativa care se poate face prezenta daca sunt activate prea multe puncte de consum in acelasi timp.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Compania germana Viessmann a fost infiintata in anul 1917 si este si astazi o firma de familie, desi vorbim despre un grup cu peste 12300 de angajati, mai mult de 22 de fabrici si prezenta in 12 tari. Este un brand care investeste permanent in cercetare si dezvoltare, aducand deci pe piata produse moderne, mai eficiente, care integreaza cele mai noi tehnologii.

Viessmann produce sisteme de refrigerare si de incalzire, pentru cladiri rezidentiale, unitati comerciale si industrie. Gama de sisteme de incalzire include cazane pe combustibil gazos, lichid si solid, pompe de caldura si sisteme solare, oferind o varietate de solutii. Pentru ca oferta de centrale Viessmann, la preturi bune, este destul de variata, iti spunem in acest ghid cum sa alegi cel mai bun model pentru locuinta ta, tinand cont de tipul de combustibil, capacitate de incalzire, mod de instalare etc.

Capacitate de incalzire: Pentru ca Viessmann serveste atat utilizatorul casnic, cat si pe cel comercial si industrial, oferta de centrale termice include modele cu putere de la 19 pana la 900kW. Este deci unul dintre producatorii catre care te poti orienta usor daca ai de incalzit un spatiu ceva mai mare, precum o vila cu 2 – 3 etaje, un bloc cu incalzire proprie, o gradinita etc., dar si un apartament standard. Oferta este suficient de bogata pentru a putea alege cel mai bun model pentru caracteristicile termice al locuintei.

Pentru calculul puterii termice vei lua in considerare, ca de obicei, volumul de aer al incaperilor si calitatea izolatiei. In cazul unui apartament de 60mp, la inaltimea standard de 2.5m, ai nevoie de, exemplu, o centrala Viessmann, la un pret bun, de minim 10kW, in timp ce pentru o casa de 200mp iti este necesara o versiune de 25 – 35kW.

Principalul avantaj al modelelor Viessmann este faptul ca majoritatea sunt versiuni in condensare, ceea ce inseamna un randament de 98 – 109% si mai putine cheltuieli de exploatare. O centrala Viessmann de 28kw iti ofera, deci, in mod sigur o putere termica de 28kW transmisa mai departe catre instalatia de incalzire si apa calda.

 

Boilerul: Boilerele Viessmann puncteaza mai bine fata de concurenta prin cateva elemente inovatoare incluse in structura acestor produse. Unul dintre ele este schimbatorul de caldura inox-radial, cu rezistenta superioara la coroziune fata de cele din cupru sau aluminiu, randament de 97% si garantie de 10 ani. Al doilea este protectia impotriva socului hidraulic, integrata in sistem, care prelungeste durata de viata a produsului, iar al treilea este combinarea valvei de presiune cu teava de condensare intr-un mod care permite o mai mare libertate la montaj.

Daca te gandesti sa cumperi o centrala Viessmann este bine sa stii ca ai la dispozitie atat variante cu boiler integrat, cat si modele cu boiler separat. Tot in oferta Viessmann gasesti si centrale cu boiler combi, care asigura apa instant. Iti reamintim insa ca acestea din urma au o capacitate mai redusa de a oferi cantitati mari de apa calda, fiind deci recomandate in general pentru locuinte cu 2-3 persoane.

 

Particularitati tehnice: Printre imbunatatirile tehnice oferite de marca Viessmann, pe care merita sa le iei in considerare, se afla sistemul de automatizare cu senzor de temperatura exterioara si pompa cu turatie variabila.

Acest tip de termostat ajuta centrala sa reactioneze mai precis la schimbarile de temperatura din locuinta, in timp ce turatia variabila (Vitodens 050-W, Vitodens 222-F) asigura mentinerea unei presiuni constante in sistem. Scapi astfel de riscul suprapresiunii si uzura determinata in timp de pornirile si opririle bruste ale instalatiei.

Tot pentru a reduce consumul de combustibil, modelele recente Viessmann (Vitodens 111-W) includ arzator cu functionare modulanta (Matrix) care permite adaptarea la necesarul de apa calda si incalzire, prevenind arderile suplimentare.

 

Accesorii: Daca vrei sa cumperi o centrala Viessmann, ieftina si buna, este bine sa stii ca unele modele sunt livrate impreuna cu accesorii utile, pe care altfel le-ai cumpara separat. Printre ele se afla kitul pentru evacuarea gazelor arse si termostatul extern. Pentru a mentine pachetul la standardele inalte respectate de acest brand, termostatele incluse alaturi de produsele Viessmann sunt printre cele mai bune, de la marci de renume, majoritatea cu control prin Internet (Honeywell, Siemens etc.).


Confort si usurinta in utilizare: Cele mai moderne modele Viessmann, cum este Vitodens B1KC157, includ display digital cu touchscreen, cu meniu intuitiv si usor de folosit, care completeaza un design elegant si discret. Daca esti adeptul unei interfete ceva mai clasice, vei gasi insa in oferta si modele cu panou de control mecanic, cu butoane.

Din punct de vedere dimensional, oferta Viessmann include versiuni suficient de compacte pentru a fi montate usor si in spatii ceva mai stramte, atat in colectiile cu boiler combi, cat si in cele cu boiler extern. Te poti deci adapta usor caracteristicilor fizice ale locuintei tale.

In plus, grupul hidraulic (vana de amestec, pompa de circulatie etc.) este amplasat in zona frontala, cu acces facil, astfel incat sa poti verifica usor componentele atunci cand este nevoie.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Centrala Viessmann Vitopend 100 – ce probleme apar?

Vitopend 100 se numara printre cele mai ieftine si populare modele Viessmann. Daca te intereseaza ca optiune pentru locuinta, iti putem spune ca cele mai comune probleme cu care te poti confrunta in timpul utilizarii tin de placa electronica. Aceasta se defecteaza, in timp, din cauza variatiilor de tensiune, (deci incerca sa folosesti un stabilizator) sau a oxidarii contactelor suflantei. Sunt insa probleme comune ale centralelor pe gaze, care nu scad calitatea comparativa a acestui produs.

Ce inseamna eroarea F4 la centrala Viessmann?

Daca ai cumparat o centrala Viesmann de 24kw, cu pret bun, si dupa cateva zile de functionare vezi pe display eroare F4, nu intra in pagina. F4 apare cand sunt probleme la alimentarea cu gaz. De obicei este o intrerupere de la furnizor, pentru reparatii, sau este presiunea scazuta in retea. F4 mai este afisata si daca electrovalva este inchisa.

 

Cum echilibrez presiunea la centrala Viessmann?

Chiar si cele mai bune centrale Viessmann pot avea probleme cu presiunea din cand in cand. Una dintre cele mai simple dezechibre este cresterea presiunii din cauza inchiderii incomplete a robinetului de incarcare, si poate fi remediata usor, prin strangerea corecta a acestuia.

 

 

 

Centrala Viessmann – cateva idei din cartea tehnica

 

Orice brand de centrala termica ai alege, va functiona bine atat timp cat stii cum sa intretii si sa o utilizezi corect dispozitivul si iti dai interesul sa faci acest lucru. In acelasi timp, fiecare marca pare sa aiba puncte vulnerabile specifice, la fel cum este caracterizata si de puncte tari proprii, care o diferentiaza de restul si pentru ca producatorul a investit mai mult in anumite elemente. Iata cateva sfaturi simple din cartea tehnica Viessmann care te pot ajuta sa te bucuri de centrala ta fara probleme.

Totul incepe de la instalare

Dupa cum ai observat deja centralele Viessmann nu sunt tocmai cele mai ieftine de pe piata. Daca ai investit deci o suma considerabila intr-o centrala performanta, nu este prea intelept sa economisesti la partea de montaj. Apeleaza la personal specializat astfel incat sa ai siguranta functionarii corecte si, mai ales, a valabilitatii garantiei care vine impreuna cu produsul.

 

De ce sa protejezi placa electrica

Defectiunile aparute la placa electrica sunt printre cele mai comune in randul tuturor marcilor de centrale pe gaz, si sunt mentionate frecvent de clientii Viessmann. Uzura nu se intampla prea repede, insa inlocuirea completa a placii costa destul mult, motiv pentru care merita evitata. Poti reduce riscurile prin simpla achizitie a unui stabilizator de tensiune, care inlatura elimina variatiile ce afecteaza placa.

Cu sau fara manualul tehnic

Majoritatea versiunilor Viessmann pun la dispozitie display digital si o varietate de functii care te pot ajuta sa gestionezi functionarea dispozitivului mai eficient. Inainte de a incepe sa butonezi la intamplare, iti recomandam sa profiti de instructiunile detaliate, complete si in limba romana, puse la dispozitie de producator ,in manualul tehnic. Vei economisi timp, experienta va fi mai placuta si elimini riscul de a seta gresit parametrii de functionare.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments