Cea mai buna etajera metalica

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Arsenal Industrial

 

Este o etajera inalta si incapatoare, dimensiunile sale fiind de 178/ 70/ 33 cm. Din cele 9 polite( facute din lemn de brad) cu care este prevazuta, una singura, cea de la baza, are dimensiunea maxima, celelalte ocupand doar jumatate din aceasta si fiind amplasate la nivele diferite, intercalate.

Inaltimea, de 1,78 m, este optima pentru o incapere obisnuita, dar ar putea fi un impediment pentru amplasarea produsului la mansarda. Constructia favorizeaza asezarea cu oricare latura langa perete sau chiar la distanta de acesta.

Este proiectata astfel incat accesul la rafturi sa se poata face dinspre cele doua laturi mari, in timp ce laturile mici sunt protejate de bare verticale ce nu permit caderea obiectelor, permitand in schimb sprijinul unor carti. Picioarele sunt fabricate astfel incat sa nu zgarie parchetul incaperii, dar si sa ofere stabilitate. Stilul industrial este potrivit pentru cei amatori de designuri moderniste, care tind sa evite aspectul clasic. Va trebui sa asamblezi acasa acest obiect, activitate deloc dificila datorita instructiunilor din kit.

 

 

 

Chicago Pipe 5

 

Aceasta etajera are dimensiuni de 160/ 66/ 35 cm, putand fi amplasata in aproape orice tip de incapere, dar mai potrivita pentru bucatarie, garaj, debara sau living. Aspectul vintage deosebit te va face sa iti doresti sa o expui in camera ta de burlac sau langa semineu.

Este prevazuta cu 5 polite din lemn, de culoare maro, incastrate in chenare metalice. Piesa atrage prin designul industrial aparte, elementul caracteristic fiind forma imbinarilor, similara racordurilor unor tevi. Forma cadrului metalic (solid si rezistent), in special cele doua bare dispuse in X de pe latura mare, ii confera o stabilitate deosebita.

Un dezavantaj ar putea fi faptul ca rafturile nu sunt delimitate in nici un fel, ceea ce permite caderea obiectelor pe oricare din laturi. Acestea insa sunt suficient de mari (distantate la 35-40 cm) si bine fixate, incat poti depozita pe ele aproape orice, de la lazi si scule, pana la carti culcate, ghivece, obiecte de decor, vesela sau oale si tigai.

 

 

 

Inocentiu Raft de colt

 

Iata o etajera metalica, ieftina si buna, de dimensiuni mici in ceea ce priveste spatiul de depozitare (36/ 34 cm), dar totusi cu o inaltime apreciabila (157 cm). Forma deosebita aproape ca te obliga sa o amplasezi intr-un colt de incapere. Este prevazuta cu 4 rafturi triunghiulare, inchise doar pe doua laturi cu bare metalice (cate doua), ceea ce duce la scaderea suprafetei utile, dar permite asezarea unor carti in picioare fara ca acestea sa cada in lateral.

In partea inferioara, piciorusele sunt gandite pentru a proteja covorul sau pardoseala delicata. Designul este unul feminin, romantic, simplu si vaporos. In partea superioara piesa este ornamentata cu inimioare, inflorituri si arabescuri din fier. Nuanta de alb-ivoire se va asorta foarte frumos cu o camera de domnisoara, fie ca aceasta este vopsita in roz, lila sau alta culoare.

Rafturile sunt realizate din plasa metalica si pot fi utilizate fie pentru a aseza ghivece cu flori curgatoare, fie carti, truse pentru machiaj si coafat sau elemente de decor (sculpturi, fotografii). Produsul vine dezasamblat, dar singura operatiune care trebuie efectuata pentru a te putea bucura de el este montarea politelor.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune etajere metalice

 

Ghidul cumparatorului

Cand vine vorba de organizarea mediului in care traim sau lucram, etajerele sunt printre primele solutii la care ne gandim pentru aranjarea diferitelor obiecte. Data fiind cererea foarte mare, producatorii au venit cu o oferta generoasa de tipuri diverse, in intampinarea potentialilor clienti, printre care se remarca cele metalice. Totusi, si acestea pot fi gasite intr-o multitudine de modele.

 

 

Dimensiunea unui astfel de obiect va fi unul dintre criteriile cele mai importante de selectie, intrucat aceasta conditioneaza, pe de-o parte, amplasarea lui, iar pe de alta parte, ce fel de lucruri putem depozita in el. O etajera mica, cu o singura polita de 25×50 cm va putea fi cu usurinta prinsa in perete, fie in baie, fie la bucatarie, in timp de una de 170x30x70 cm va necesita un loc special intr-o camera incapatoare.

Pe cele mai mici poti aseza produse pentru curatenie, cartile pe care le citesti acum, ghivece cu flori, un radio sau obiecte de decor, iar in cele mai mari vei putea organiza carti, electronice, scule, vesela, oale, tigai. Se recomanda o latime de minim 15 cm pentru carti in format A5 si circa 20 – 30 pentru albume A4 sau romane grafice si bezi desenate.

Numarul de rafturi, dimensiunea si tipul acestora pot conditiona cum si unde gasesti o etajera metalica, la un pret bun. Componentele pot varia, de la o simpla polita (pentru baie, bucatarie sau de pus deasupra patului), pana la o structura cu 9-10 astfel de suprafete (o adevarata biblioteca sau raft de scule). Acestea pot fi mari, ocupand toata suprafata oferita de cadru (de la 40×25 cm, pana la 35×90 cm) sau mici, atunci cand se intentioneaza si o posibilitate de organizare (25×25 cm, 30×30 cm).

Daca ai obiecte voluminoase, precum un sistem audio, boxe, scule, cutii, oale, atunci primele vor fi ideale. Daca insa vrei sa alternezi lucruri de mai multe dimensiuni (flori, carti, fotografii, radio), atunci vei prefera o piesa de mobilier cu rafturi inegale.

Designul va determina formarea de diverse pareri despre cele mai bune etajere metalice, deoarece acesta trebuie sa se integreze in cel al camerei in care piesa vine amplasata. Exista variantele clasice de baie sau cele cu un cadru si polite simple, dar solide, pentru garaj.

Daca vrei insa un model mai aparte, vei gasi si variante realizate in stil modernist, cu elemente geometrice din metal, cu rafturi inegale si dispuse asimetric sau retro, cu influente industriale, din tevi cu aspect antichizat. Pentru doamne si domnisoare exista piese vaporoase, cu look romantic, decorate in culori deschise, cu elemente subtiri, elegante si ornamentate.

Pe langa elementul definitoriu, metalul, aceste etajere pot incorpora si alte materiale. Politele pot fi fabricate fie din lemn, PAL, MDF sau sticla. Primele sunt cele mai rezistente si mai longevive, in timp ce sticla, chiar daca da un aspect placut, va fi foarte fragila. Atunci cand rafturile sunt si ele metalice, vei avea de ales intre varianta solida sau cea mai delicata, confectionata din plasa sau din tabla gaurita.

Pentru a-ti usura sarcina de a muta astfel de obiecte de mobilier dintr-o camera in alta, atunci cand sunt mari sau cand te-ai hotarat sa redecorezi, poti cauta modelele prevazute cu rotile. Totusi, acestea nu vor fi foarte stabile si pot fi utilizate mai ales in cadrul saloanelor de spital sau a hotelurilor.

Nu in ultimul rand, o etajera metalica poate avea prin constructie si design, diferite destinatii. Unele sunt realizate special pentru a sustine ghivece cu flori (polite mici dispuse alternativ), altele pentru scule (masive, stabile), carti (rafturi protejate in lateral) sau obiecte de igiena personala (polita simpla si unica).

Daca nu te-ai hotarat inca asupra unui model, poti citi si descrierile noastre care te pot ajuta sa-ti dai seama ce caracteristici conteaza mai mult pentru tine.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu