Cea mai buna masa de calcat incorporabila

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

A+ Ironfix

 

1-a-ironfixA+ Ironfix poate fi considerata drept cea mai buna masa de calcat incorporabila, intrucat este un model incastrabil, care poate fi complet ascuns de vedere.

Este, asadar, potrivita in locuintele unde nu exista prea mult spatiu liber, intrucat vine cu un suport metalic, realizat din otel, ce va putea fi prins in interiorul corpului de lemn. Blatul este unul pliabil, iar in momentul in care deschizi sertarul, acesta se va desface pe deasupra marginii, situandu-se la aceeasi inaltime cu acesta.

Necesita o latime de montare de 362 – 500 mm, precum si o adancime de cel putin 500 mm. Blatul, colorat in alb si gri, pe care vei calca are o lungime de 95 cm, o latime de 31 cm, iar greutatea ajunge pana la 9 kg. La varful acestuia este prevazut un suport de sustinere, care va mentine suprafata fixa, in momentul in care vei pune presiune cu fierul de calcat.

 

 

 

 

 

Foppa Pedderetti Stirofast

 

2-foppa-pedderetti-stirofastIn cazul in care doresti sa investesti intr-o masa de calcat incorporabila, ieftina si buna, ce ai spune de un model mini, practic si functional? Produsul Foppa Pedderetti Stirofast are doua picioare mici si metalice, care confera un suport stabil, asa incat sa nu se deplaseze in timpul calcatului.

De fiecare data cand vei vrea sa folosesti masa, o vei putea aseza pe blatul din bucatarie, dupa care o poti depozita la loc in dulap. Fiind un model pliabil, aceasta nu va ocupa foarte mult spatiu, indiferent unde o stochezi.

De asemenea, o poti lua chiar si in calatorii. Trebuie spus ca blatul de calcat are o lungime de 100 cm, in tip ce latimea este de 34 cm. Este realizata din placaj de plop, iar pe suprafata se gasesc orificii pentru ventilare, asa incat condensul sa nu afecteze lemnul. Intr-o parte, este prevazut un grilaj pentru asezarea fierului incins.

 

 

 

 

 

A+ Ironfix Masa de perete

 

3-a-ironfix-masa-de-pereteIata un model incorporabil, simplu si practic de masa de calcat, care poate fi montat pe suprafata oricarui perete. Produsul este prevazut cu o tabla metalica, pe care o vei putea fixa pe zid, cu ajutorul suruburilor.

Astfel, o poti monta oriunde, fie ca e vorba de un spatiu special amenajat pentru calcat, fie dupa o usa, masa fiind, in felul acesta, ascunsa de la vedere. De asemenea, vei putea alege inaltimea de lucru, asa incat sa iti fie confortabil.

Blatul va putea fi ridicat in paralel cu zidul, iar in momentul in care vei dori sa il folosesti, il poti aduce in pozitie orizontala. Acesta este prevazut cu un mecanism de pivotare, ce permite intoarcerea la 180 de grade, pentru un confort sporit, chiar daca e vorba de lenjerii mari. Poate fi blocat, asa incat sa nu se deplaseze sub presiunea fierului. Dimensiunile blatului sunt de 95 x 30 cm.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune mese de calcat incorporabile

 

Ghidul cumparatorului

O masa de calcat este necesara in orice casa, pentru a putea scoate cu spor cutele din haine si lenjerii. Insa, daca locuiesti intr-o locuinta mica, in care spatiul de depozitare este redus, un model incorporabil poate fi de mare ajutor.

Cele mai populare modele sunt mesele incastrabile, care vin prevazute cu un suport mecanic, cu ajutorul caruia pot fi montate in interiorul mobilierului, intr-un sertar din bucatarie sau in alt corp. Atunci cand este inchisa, masa de calcat sta pliata in sertar, iar prin tragere, aceasta se desface, ajungand la inaltimea blatului de lucru.

Exista si modele tip polita, care vor avea o mica tabla de sustinere sau un alt mecanism de montare, de regula, in interiorul unui corp de mobilier, suspendat pe perete, ce poate fi mascat intr-o oglinda sau simplu, intr-un mic dulap.

Blatul va sta rabatat si in pozitie verticala, iar in momentul in care vrei sa-l folosesti, il poti aduce la un unghi orizontal, intrucat are mecanism pivotant. Cele mai multe pareri despre cele mai bune mese de calcat incorporabile spun ca acestea sunt cele mai indicate, intrucat sunt ascunse complet de la vedere.

Dezavantajul este ca necesita mai mult efort la montare. Daca acesta este un inconvenient, poti opta pentru o masa de calcat de perete, ce are o forma asemanatoare cu cea tip polita, insa e prinsa direct in zid si, implicit este la vedere.

De asemenea, sunt disponibile si variante cu prindere pe usa, precum si modele mini, asemanatoare meselor clasice, dar cu picioare mai scurte. Acestea pot fi folosite pe masa din bucatarie sau pe orice alt blat solid, dupa care le poti depozita in dulap.

Internetul este una dintre sursele cele mai accesibile, de aceea il recomandam tuturor cumparatorilor ce se intreaba unde gasesc masa de calcat incorporabila, la un pret bun.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu