Cea mai buna yala

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Yale – Opinii si Recenzii in 2024

 

O yala robusta si sigura este esentiala pentru ca intrarea in locuinta, birou sau oricare alt spatiu privat, sa fie ferita de patrunderi prin efractie. Ai nevoie de o incuietoare noua si nu prea stii cum sa o alegi? Afla din acest articol cateva criterii de care trebuie sa tii cont cand cauti un astfel de produs, sau, daca te grabesti, evalueaza direct doua optiuni de incredere. SilverCloud YL500 este un model simplu, electromagnetic, ideal pentru cei care doresc sa integreze yala intr-un sistem de tip interfon. Daca ceea ce cauti este mai curand un model smart, cu gestionare de la distanta, prin telefon sau smartwatch, te vei intelege mai bine cu o alternativa de tipul Nuki Combo 2.0.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

SilverCloud YL500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta cu sistem electromagnetic, ce poate fi utilizata atat individual, cu ajutorul cheilor si butonului de deschidere, cat si incadrata intr-un sistem de tip interfon. O poti achizitiona la un pret accesibil, se monteaza usor, cu ajutorul suruburilor, prin aplicare pe interiorul usii, si este confectionata din otel inoxidabil, oferind o durata extinsa de folosire.

Este compatibila doar cu usile cu deschidere catre interior, pe partea stanga, care au grosimea cuprinsa in intervalul 35 pana la 50cm.

Yala cu folosire simpla sau cu interfon, potrivita pentru casa, intrarea in bloc sau in zone rezidentiale.

A 2-A OPTIUNE!

Nuki Combo 2.0
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta yala se numara printre variantele inteligente care permit gestionarea intrarilor si iesirilor de la distanta, incuierea si descuierea automata, inregistrarea activitatilor si integrarea cu sisteme Smart home. Este livrata impreuna cu adaptorul wi-fi necesar conectarii la Internet si poate fi controlata prin smartphone sau smartwatch, functionand in acelasi timp cu chei clasice, in caz de nevoie.

Optiunile avansate de control si confortul care insoteste modul de utilizare, vin impreuna cu un pret semnificativ mai mare decat al altor versiuni de yala.

Model Smart, cu conectare prin Internet si Bluetooth, potrivit pentru cei care doresc sa renunte la cheile traditionale.

A 3-a Optiune!

Portass UPGW004
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model destinat spatiilor cu multi utilizatori precum cladiri de birouri, institutii publice, hoteluri etc. cu acces pe baza de amprenta, card, cod numeric, aplicatie telefonica si chei clasice, pentru cazurile de necesitate. Functioneaza cu baterii cu durata lunga de viata, este usor de instalat si include ghid vocal pentru utilizare facila.

Acest tip de yala costa ceva mai mult decat alte variante si ofera performante peste cele necesare unei locuinte familiale, private.

Optiune inteligenta, potrivita pentru usi de interior si exterior, indiferent de directia de deschidere, care pune la dispozitie variante multiple de acces.

 

 

Pareri despre cele mai bune yale

 

Cauti modele de yale ieftine si bune dintre care sa pot alege o varianta potrivita pentru locuinta ta? Iti propunem cateva optiuni, selectate pe baza aprecierilor primite din partea clientilor, printre care vei gasi cu siguranta si cateva versiuni care sa corespunda cerintelor tale.

 

 

Yala electromagnetica:

 

SilverCloud YL500

 

SilverCloud YL500 este o yala electromagnetica recomandata pentru usi cu grosimea cuprinsa intre 35 si 50mm, care se deschid pe partea stanga, catre interiorul spatiului. Sistemul de siguranta integrat permite actionarea atat mecanica, cu ajutorul cheilor sau de la butonul din interior, cat si electrica, fiind deci o varianta pe care o poti integra usor intr-un sistem de tip interfon.

Retine ca este un model aplicat pe usa, nu integrat in structura acesteia, motiv pentru care, desi ofera rezistenta buna, este bine sa fie combinat cu un al doilea tip de yala, cu corpul incastrat. Are o durata lunga de viata, de peste 200.000 de deschideri, care o recomanda atat pentru locuinte private, cat si pentru intrari in scara blocului sau complexe rezidentiale.

Pachetul de livrare include butuc de yala, trei chei pentru deschidere si inchidere manuala si sistemul de prindere, iar daca intampini dificultati la montaj, poti contacta usor firma de distributie pentru detalii specifice.

 

 

 

Incuietoare usa:

 

Nuki Combo 2.0

 

Incepem prin a-ti spune ca Nuki Combo 2.0 este o incuietoare de usa destinata celor care doresc sa renunte la cheile clasice si sa faca urmatorul pas catre automatizarea locuintei. Este compatibila cu butuci de usa cu cilindru dublu Euro Profil si se conecteaza prin Bluetooth sau Internet, la smartphone si smartwatch, permitand gestionarea de la distanta.

Include functie Auto Lock si Lock’n Go care fac posibila incuierea automata dupa tine si descuierea usii inainte ca tu sa ajungi acasa, prin detectarea telefonului de la o distanta de pana la 5m. Functioneaza cu 4 baterii AA, incluse in pachetul de livrare, care ofera autonomie de pana la 6 luni pentru un numar mediu de 8 incuieri pe zi.

Numeroase pareri despre cele mai bune yale iti vor recomanda acest model si pentru ca, in ciuda complexitatii sistemului, montajul este simplu, iar pachetul de livrare include tot ce ai nevoie pentru instalare. O poti integra cu sisteme Smart Home, daca ai deja unul in locuinta.

 

 

 

Yala cu amprenta:

 

Portass UPGW004

 

Portass UPGW004 se numara printre optiunile pe care le recomandam pentru cladirile de birouri, hoteluri, pensiuni sau cladiri moderne cu apartamente. Poate fi folosita ca yala cu amprenta, caz in care ofera posibilitatea de a inregistra pana la 100 de persoane, dar si ca incuietoare cu card, cod numeric sau deschidere direct din aplicatia de pe telefon. Este livrata impreuna cu 2 chei mecanice la care se poate apela in caz de necesitate.

Yala este confectionata din otel rezistent si poate fi folosita atat pentru usi de interior, cat si de exterior, indiferent de directia de deschidere si pe toate tipurile de materiale, incepand cu PVC si lemn si terminand cu otel si fier forjat. Si intervalul de grosime al usii depaseste variantele standard, Portass UPGW004 fiind compatibila cu toate modelele de la 40 pana la 120mm.

Functioneaza cu baterii AA si ofera asistenta in limba engleza la inchidere si deschidere, care poate fi trecuta in modul silentios daca nu este necesara.

 

 

 

Yala usa metalica:

 

Kale Kilit 252R

 

Vrei sa inlocuiesti incuietoare de la intrare si cauti un model robust si accesibil la pret? Daca ai nevoie de o yala pentru usa metalica, iti propunem ca varianta Kale Kilit 252R, confectionata din otel rezistent, cu finisaj cromat. Se numara printre produsele cu montaj ingropat in structura usii, oferind deci rezistenta mai buna la fortare mecanica decat alternativele aplicate.

Include zavor si butuc cu trei bolturi din otel, iar designul este unul cu limba reversibila, ceea ce inseamna ca este una dintre vesiunile de yale, la preturi bune, pe care le poti instala si pe usi cu deschidere spre dreapta, si pe cele cu deschidere spre stanga. In plus, este un model conceput pentru exterior, indicat pentru intrarea in bloc, casa sau apartament.

Are lungimea de 210mm, latimea de 110mm si grosimea de 28mm si este o versiune manuala, cu deschidere si inchidere pe baza de cheie fizica.

 

 

 

Yala usa termopan:

 

Euro-Elzett EE25/92

 

Pentru persoanele care nu au nevoie neaparat de o yala electromagnetica cu cartela sau amprenta, ci de un model simplu si eficient, cu inchidere mecanica, am inclus in lista noastra de propuneri Euro-Elzett EE25/92. Confectionata din otel rezistent, cu structura interioara tratata impotriva coroziunii, aceasta yala pentru usa termopan este recomandata pentru exterior, dar poate fi folosita la fel de bine si pe usi de interior cu profil din lemn, aluminiu sau otel.

Se monteaza prin incastrare in structura usii, indiferent de directia catre care se face deschiderea, deci s-ar putea sa ai nevoie de unelte suplimentare pentru a crea spatiul necesar. Nu include manere si fete exterioare, pe care va trebui sa le cumperi separat, dintre modelele compatibile cu finisajul argintiu al yalei.

O poti utiliza atat pentru usa de la intrarea in locuinta, cat si pentru a preveni patrunderea persoanelor straine in biroul in care lucrezi, mai ales daca pastrezi documente si materiale sensibile.

 

 

 

Yala aplicata:

 

Nadal Badal 1913

 

Sistemele cu interfon sau cele care asigura accesul automatizat in incinte necesita o yala electromagnetica de exterior pentru completarea circuitului. Un astfel de model este Nadal Badal 1913 conceputa pentru montaj pe suport din lemn, otel sau fier forjat. Este deci o varianta pe care o poti utiliza atat pe usa din lemn, cat si pe o poarta metalica, in functie de necesitati.

Designul este unul simplu si rezistent, si presupune incuietoare cu cheie fizica si actionare prin impuls electric de la distanta. Din interior, deblocarea se poate realiza si de la butonul inclus in carcasa. Este disponibila in varianta pentru usa cu deschidere spre stanga si spre dreapta, insa acest detaliu trebuie mentionat in comanda, pentru a primi versiunea corecta.

Aceasta yala aplicata poate fi instalata pe usi cu grosimea de pana la 50mm, este confectionata din metal, cu finisaj cromat si este livrata impreuna cu butuc si trei chei.

 

 

 

Yala cu cifru:

 

Romdaf BT866

 

Confectionat din aluminiu, cu finisaj argintiu si design elegant, Romdaf BT866 este un model de yala cu cifru, amprenta si card, ce poate fi descuiata si folosind chei fizice, cand este nevoie. Face parte dintre optiunile recomandate pentru situatiile in care se doreste automatizarea accesului si cand numarul de utilizatori depaseste 10 – 15 persoane.

Permite generarea de coduri temporare si permanente, ciclice si pe intervale orare, contribuind la o gestiune mai facila in cadrul hotelurilor si firmelor cu multi angajati. Este usor de montat pentru ca nu necesita cablare, functionand pe baza de baterii cu autonomie prelungita.

Poate fi montata pe usi sau porti din lemn, otel sau fier forjat, iar pachetul de livrare include tot ce ai nevoie pentru instalare, inclusiv cilindru compatibil de tip Europrofil si shield pentru fata si spate. Include display cu taste digitale luminate, iar gestionarea tuturor functiile se face prin intermediul aplicatiei mobile dedicate.

 

 

 

Yala electromagnetica poarta exterior:

 

Thirard 592236

 

Thirard 592236 este o yala elecromagnetica pentru poarta, de exterior, destinata automatizarii simple si facile a punctelor de intrare in gradina locuintei, curtea interioara a unei hale de productie sau a unui complex rezidential etc. Nu este un model smart, insa poate fi integrata usor in orice sistem de gestionare a accesului, care implica actionarea prin impuls electric, cum este, de exemplu, interfonul, ce ofera functia de deblocare de la distanta.

Iti recomandam acest produs daca ai nevoie de o incuietoare de poarta, pe care sa o poti deschide din casa, cand vrei sa lasi vizitatorii sa intre in gradina.O poti desigur, deschide, si folosind una dintre cele trei chei fizice, pe care le primesti impreuna cu yala.

Poate fi folosita pe porti cu dechidere catre stanga sau catre dreapta, fiind o varianta reversibila, si te va ajuta sa controlezi mai usor traficul prin spatiile exterioare ale locuintei sau biroului.

 

 

 

Zavor electromagnetic:

 

Securistika 20160030021

 

Prezentat si sub denumirea de zavor electromagnetic, acest model de broasca ingropata, deci cu rezistenta buna la fortare mecanica, dedicata cailor de acces exterioare, este potrivita atat pentru usi, cat mai ales pentru porti metalice. Se monteaza pe latura fixa a intrarii, prin frezare, si se asigura cu suruburi.

Se deschide fie mecanic, cu ajutorul uneia dintre cheile clasice primite impreuna cu zavorul, fie prin impuls electric, folosind butonul inclus in designul acestuia. Este bine sa stii ca include parghie pentru deblocare, ce previne incuierea portii cat timp este activata. In acest mod o poti mentine descuiata in perioadele de trafic intens sau cand muti ceva ori vii cu multe cumparaturi din oras.

Aceasta broasca electromagnetica ingropata necesita alimentare la curent de 8 – 12V si poate fi montata pe partea stanga sau dreapta, sus sau jos, in functie de necesitati, fiind usor de adaptat la caracteristicile portii si si ale sistemului de inchidere dorit.

 

 

 

Videointerfon wireless cu yala electromagnetica:

 

SilverCloud House 715

 

Pentru cei care doresc sa cumpere o incuietoare deja integrata intr-un sistem de acces automatizat, propunem ca optiune acest kit de videointerfon wireless cu yala electromagnetica. Include videointerfon cu display de 7inch si posibilitati de reglare facila a luminozitatii, contrastului si sunetului, si unitate externa cu led-uri pentru vizibilitate in infrarosu. Acest sistem video iti permite deci sa vezi clar cine este la intrare chiar si pe timp de noapte.

Camera video exterioara este protejata de ploaie prin intermediul unui scut orizontal si lucreaza cu o rezolutie de 628 x 582 pixeli si un unghi de vizualizare de 90 de grade, suficient pentru supravegherea usii sau portii. Poti comunica direct cu persoana care suna, prin intermediul sistemului audio integrat, si debloca usa, atunci cand interfonul este cuplat cu o yala de tip electromagnetic, cum este modelul Silver Cloud Y300 inclus in set.

Yala este conceput pentru usi cu deschidere pe dreapta, catre interior, si grosimi de 35 pana la 50mm si poate fi deblocata electronic prin interfon sau de la buton si cu ajutorul cheilor.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Vrei sa cumperi cea mai buna yala pentru locuinta sau birou? Mai intai trebuie sa clarifici cateva criterii importante, incepand de la numarul de utilizatori si gradul de siguranta pe care vrei sa ti-l ofere, si terminand cu dimensiunile usii si materialul din care este confectionata. Acest ghid are rolul de a te ajuta sa clarifici aceste elemente pentru a alege usor modelul potrivit.


Numar de utilizatori: O modalitate simpla prin care poti diferentia intre categoriile de produse este numarul de persoane care vor folosi yala. Daca ceea ce cauti este o varianta tehnica simpla, pentru locuinta personala, atunci te vei intelege foarte bine cu o yala ieftina si buna, cu sistem mecanic de inchidere si deschidere, pe baza de cheie, perfecta pentru pana la 3 – 4 utilizatori.

Ai o familie numeroasa si rudele vin mereu in vizita la tine? Cu un buget ceva mai mare te poti bucura de avantajele unei versiuni smart, care permite descuierea de la distanta, prin telefon sau laptop, si alocarea de coduri personale de acces in plus.

Pentru cladirile de birouri, hoteluri si alte contexte in care numarul de utilizatori depaseste 10 – 20 de persoane, cele mai bune yale sunt cele moderne, cu posibilitatea de generare a pana la 100 – 200 de coduri diferite. Ofera posibilitatea de a inregistra intrarile si iesirile si de a activa si dezactiva codurile de acces in functie de necesitate si elimina cheltuielile necesare realizarii de noi chei fizice, de fiecare data cand se pierde una.

 

Interior sau exterior: Este important sa cumperi o yala, la un pret bun, conceputa special pentru exterior, sau care poate fi utilizata si la interior si la exterior, daca o vei instala afara. Indiferent daca vorbim despre o incuietoare pentru usa de la intrare a casei sau pentru poarta, atat timp cat este expusa factorilor de mediu, este bine sa fie realizata din materiale rezistente la coroziune si temperaturi extreme.

De asemenea, daca o instalezi la usa de la intrare sau la poarta, fiind deci prima opreliste in calea vizitatorilor neinvitati, este bine sa includa butuc de yala antiefractie si sa fie un model cu montare incastrata, nu aplicata, pentru a fi mai greu de fortat.

 

Caracteristicile usii: Cele mai multe modele de yale sunt concepute pentru usi de o anumita grosime, deci verifica acest aspect inainte sa cumperi. Majoritatea acopera intervalul 30 – 80mm, insa poti gasi si pentru versiuni de pana la 120mm, daca ai optat pentru o usa mai robusta.

La fel de important este si materialul din care confectionata usa: PVC, lemn, fier forjat, otel, aluminiu etc. De exemplu, daca o vei instala pe o usa din lemn, este bine sa cauti o yala cu protectie anti-smulgere, tinand cont de faptul ca materialul este mai putin solid.

Nu ignora nici directia catre care se deschide usa. Desi multe dintre yale pot fi folosite si pentru usi care se deschid catre interior sau exterior, stanga si dreapta, exista modele care nu sunt la fel de adaptabile.

 

Utilizare individuala sau in sistem: In majoritatea cazurilor, o yala simpla, individuala, controlata direct, este cea mai buna solutie. Exista insa situatii in care ai nevoie de mai mult. De exemplu, pentru intrarea de la bloc sau de la o vila cu mai multe apartamente, vei putea folosi mai bine o yala, la pret bun, care poate fi integrata unui sistem cu interfon. Aceeasi varianta te poate ajuta sa descui poarta din casa, daca este nevoie.

O treapta mai sus sunt versiunile digitale, controlabile prin internet sau bluetooth, care pot fi gestionate fie direct,prin aplicatie dedicata, instalata pe telefon sau laptop, fie prin integrare in sisteme de securitate mai avansate, impreuna cu camere sau/si senzori de supraveghere ori sisteme moderne Smart Home care gestioneaza luminile, centrala termica etc.

Tipuri de protectie: Pentru a fi mai rezistente unele yale sunt prevazute cu protectii suplimentare. Printre acestea se numara protectia la saltare, necesara la modelele cu pini standard, si la palpare, utila la versiunile care nu includ chei cilindrice sau incuietoare cu amprenta.

O carcasa solida iti va oferi protectie la rupere, iar un sistem constructiv special impiedica smulgerea butucului din usa. Prin intarirea segmentului frontal al butucului si pinilor, se asigura de asemenea protectia impotriva gauririi.

De asemenea, este bine sa stii ca yalele din otel sunt mai rezistente decat cele din alama sau bronz, deci sunt preferat pentru usile exterioare. Evita modelele cu elemente din plastic si spatii goale in constructie. Cand vine vorba de evaluarea pinilor, opteaza intotdeauna pentru yale cu structura cat mai complexa si atipica. Exista de asemenea si variante cu pini magnetici ce determina blocarea automata a daca nu detecteaza o cheie compatibila.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cum se deblocheaza o yala?

In functie de cat de complicata este incuietoarea de la usa, o vei putea debloca fie cu o agrafa, folosind un tutorial simplu de pe net, fie prin desfacerea yalei cu ajutorul unei surubelnite si apoi fortarea butucului. Daca nici una dintre cele doua variante nu functioneaza, ai nevoie de o bormasina si un burghiu pentru metal cu care sa gauresti butucul.


Cum se repara o yala veche?

Daca vrei sa repari o varianta veche de yala, aplicata pe o usa din lemn, iti recomandam sa apelezi la un profesionist, pentru rezultate garantate. Ai timp si rabdare sa te ocupi chiar tu? Incepe prin a desface atent manerele si fetele, apoi restul structurii, avand grija sa faci poze pentru a sti cum sa le pui la loc. Curata cu atentie tot praful si rugina, unge cu ulei si monteaza la loc, analizand cu atentie potentialele surse ale defectiunii. Cele mai multe vor functiona bine din nou dupa o curatare grijulie.

 

Cat costa o yala inteligenta?

Pentru o incuietoare de usa, inteligenta, care poate fi cu cifru, cod, amprenta sau card, gestionata prin Internet sau Bluetooth, vei plati in general intre 600 si 2500lei, desi poti gasi si mai scumpe, daca cerintele de securitate sunt peste medie.

 

 

 

Cum schimbi yala

 

Cea mai intalnita situatie in care vei fi nevoit sa schimbi yala este pierderea unei chei sau mutarea intr-un apartament vechi, in care vrei sa fii sigur ca ai acces doar tu. In acest caz, este vorba de fapt doar despre schimbarea butucului, care se poate realiza destul de usor.

Ai grija la dimensiuni

Din nefericire, multe dintre usile montate pot fi dotate cu un butuc atipic, cel mai adesea mai mic sau doar diferit de variantele standard de dimensiune disponibile in magazine. Pentru a nu cumpara deci inutil un butuc de yala cu fluture, sau clasic, iti recomandam sa il scoti pe cel actual si sa mergi cu el la cumparaturi. Compara lungimea totala, lungimea segmentului delimitat de gaura de introducere a surubului si una dintre margini, dar si diametrul butucului.

 

Scoate butucul

In majoritatea cazurilor butucul este fixat in broasca cu ajutorul unui surub introdus pe cantul usii. Dupa ce il scoti, folosind o surubelnita, butucul ar trebui sa iasa destul de usor prin una dintre placile metalice laterale ale yalei. 

Montarea butucului

Introdu cheia in butuc avand grija ca limba de incuiere sa fie aliniata cu corpul acestuia, apoi incadreza butucul in locasul sau pana cand cheia poate fi rotita si limba de incuiere iese prin spatiul dedicat. Foloseste surubul de blocare pentru a fixa butucu la locul sau.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu