Cel mai bun amortizor de usa

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Amortizoare de usa – Opinii si Recenzii in 2024

 

Pentru cat mai mult confort, aspect modern si utilizare sigura, usile de acasa si cele de la serviciu sunt dotate tot mai frecvent cu amortizor. Cel pe care ti-l recomandam este modelul Assa Abloy DC 300-7. Acesta este potrivit pentru cele mai frecvente nevoi, putand fi amplasat pe usi de dimensiuni medii si mari, cu o marime de pana la 140 cm si greutate de pana la 120kg, cu trafic intens, avand inclus si sistem de blocaj in unghi variabil, ce completeaza deschiderea larga de 180 de grade. Daca totusi ai nevoie de o alternativa, poti sa folosesti SECURISTIKA 20160030723.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Assa Abloy DC 300-7
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un amortizor rezistent, care se potriveste cu usi de dimensiuni si greutate standard, dar si cu cele mai grele si mai mari, facand fata cu succes circulatiei intense. Montajul acestui tip se face usor, pe aproape orice profil, si ai la indemana o gama de reglaje mare.

Este un model alb, nu va arata foarte bine pe o usa de culoare inchisa, asa cum sunt cele mai multe usi de casa si de interior, fiind mai potrivit pentru usile de depozite sau spatii comerciale.

Chiar daca nu se numara printre cele mai accesibile ca pret, acest amortizor iti pune la indemana majoritatea functiilor de care ai putea avea nevoie si se potriveste de minune cu usile cu marime si greutate medie si mare.

A 2-A OPTIUNE!

SECURISTIKA 20160030723
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poti profita, la un pret decent, de bratul reglabil si sistemul de montaj de tip standard sau invers, amplasand corpul amortizorului fie pe usa, fie pe tocul acesteia, iar dimensiunile standard ale gamei fac posibila inlocuirea oricarui model cu un altul, avand forta si functii diferite.

Acest sistem de amortizare, chiar daca este compatibil cu usi din diverse materiale, nu poate fi folosita pentru mai multe categorii de greutate, avand specificatia EN 3, in vreme ce alte amortizoare au doua sau trei niveluri de forta.

Daca vrei sa fii prevazator si sa instalezi amortizoare cu functionare simpla, ce pot fi schimbate sau mutate, si care in acelasi timp sunt pregatite pentru utilizare frecventa, este unul dintre cele mai indicate modele.

A 3-a Optiune!

Assa Abloy DC 140-5
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Amortizorul este potrivit pentru usi din orice material care necesita reglajul fortei si vitezei si care sunt destinate traficului de intensitate medie. Incaperile in care asiguri accesul astfel vor avea parte de securitate in caz de incediu, iar usile de exterior vor fi utilizabile indiferent de temperatura ambianta.

Atunci cand vrei sa il utilizezi pentru usi de greutati si dimensiuni mai mari, vei avea un unghi de intrare mai redus, de 125 de grade, iar montajul va trebui ajustat, dar putine produse pot fi ajustate astfel.

Este solutia cea mai la indemana si rapid de implementat, pe care si-o permite oricine, pentru cele mai comune tipuri de usi, iar pe deasupra iti ofera si siguranta la incendiu, asa ca e o oferta de retinut.

 

 

Pareri despre cele mai bune amortizoare de usa

 

Nu trebuie decat sa consulti lista cu produse de mai jos ca sa poti identifica ce se potriveste cel mai bine cu necesitatile tale. Selectia este cuprinzatoare si variata, si bazandu-te pe mai multe pareri despre cele mai bune amortizoare de usa si pe criteriile potrivite vei ajunge la alegerea corecta.

 

Amortizor usa mobila

 

Assa Abloy DC 300-7

 

Firma producatoare Assa Abloy specializata in incuietori, usi, porti si sisteme automatizate de intrare, este un brand suedez care aduce pe piata modelul de amortizor de usa mobila DC 300-7. Este recomandat in special pentru usile de dimensiuni medii si mari, de pana la 140 cm. Se deschide larg, la 180 de grade si se poate bloca in unghi de 70 pana la 150 de grade. Este un amortizor potrivit pentru trafic intens. 

Are o forta de inchidere clasificata EN 2-6, fiind capabil sa faca fata unor usi cu greutatea maxima de 120 kg, ceea ce inseamna ca poti sa il iei in calcul inclusiv atunci cand esti in cautarea unei solutii pentru usi metalice grele, in conditiile in care usile standard rezidentiale au circa 30-40 de kg. Rezistent la foc, acest aparat de amortizare functioneaza si la temperaturi extreme (pana la -35° si +50°). 

Se poate monta pe usi cu o grosime a foii de pana la 14 cm si este compatibil cu mai multe tipuri de brate (L190, L191, G193, G195). Cu dimensiune si greuate reduse, de 26 cm pe 6 si 4,7 cm, cantarind 1,9 kg, se poate utiliza atat pe usi normale, cat si pe usi antifoc. Se poate aplica pe diverse profile, iar montajul si punerea in functiune se fac cu usurinta. 

 

 

Dualcomp (Hirose Electric)  AT-3303

 

In cautarea unui amortizor de usa mobila poti sa te interesezi de amortizorul hidraulic Dualcomp AT-3303. Se potriveste pentru usi de greutate medie, de 25-45 kg, cu o latime cuprinsa intre 0,5 si 1 m. Daca ai nevoie de un amortizor care se poate monta pe oricare parte a usii, acest model e potrivit, puand fi amplasat pe stanga sau pe dreapta. 

Are doua valve pentru a putea regla viteza de inchidere si unghiul de la care incetineste usa. Dimensiunile de prindere sunt de 133 pe 19 mm, astfel ca se prinde inclusiv pe cadre de usa mai putin late. Mecanismul de inchidere se foloseste de ulei mineral pentru actionarea amortizarii, asa incat desprinderea completa a valvelor produce pierderi de substanta. 

Dispozitivul este folositor atunci cand ai nevoie de reglaje minime, care sa asigure inchiderea automata si mai lenta a usii si este potrivit in cazul in care vrei sa folosesti un sistem de control acces, care necesita revenirea in pozitia de inchidere completa. 

 

 

Dorma TS68

 

Produsul Dorma beneficiaza de calitatea unui brand german cu traditie, specializat, printre altele, in feronerie si sisteme de acces si cu o puternica prezenta globala. Amortizorul TS68 este prevazut cu o forta EN 2-4, pentru a fi compatibil cu usi de greutate de pana la 80 kg si o latime de maximum 1100 mm. E un sistem universal, potrivit pentru interior sau interior, stanga sau dreapta usii. 

Chiar daca nu se numara printre sistemele de amortizare rezistente la foc, ofera posibilitatea de a regla viteza si forta, atat pentru inchidere, cat si anti-trantire, prin intermediul valvelor. Sistemul utilizeaza un ulei termostabil, ceea ce il face demn de incredere indiferent de temperatura exterioara. 

Unghiul maxim de inchidere si deschidere a usii este de 180 de grade, ceea ce iti ofera posibilitatea de a-l folosi pentru orice tip de usa. Se poate amplasa, cu montaj standard, atat pe usi de lemn si PVC, cat si pe cele de aluminiu si metalice. In plus, poti beneficia, optional, de functia hold-open. 

 

 

 

Amortizor usa trafic intens

 

SECURISTIKA 20160030723

 

Modelul acesta este un amortizor de usa pentru trafic intens si face parte din gama “Viro Air”, cu caracteristici surprinzatoare. Toate modelele acestei game au dimensiuni identice, inclusiv gaurile de fixare sunt distantate in acelasi fel, indiferent de forta sau de functiile de care dispun. In felul acesta, oricare dintre modele le poate inclocui pe celelalte in cazul in care cerintele cresc sau scad. Sunt potrivite in special pentru usile care au forma similara, dar specificatii diferite. 

Amortizorul Securistika poate fi folosit pe usi din lemn sau metal, pe usa sau pe toc (montaj standard sau invers). Bratul din otel are lungime reglabila, permitand miscari de 50 mm, iar corpul, de 182 x 41,5 x 61 mm, este din aluminiu vopsit. Are forta EN 3 si face fata usilor cu dimensiuni de pana la 95 cm si greutate de pana la 60 kg. 

Folosind un mecanism hidraulic cu ulei, amortizorul de 1,5 kg se poate regla atat pentru viteza de inchidere cat si pentru lovitura finala, cu valve de reglaj amplasate la exterior. Beneficiaza de certificare CE pentru norma UNI EN 1154, care il face compatibil cu usile anti-foc.

 

 

Dualcomp AT-1075

 

Produsul Dualcomp AT-1075 poate fi avut in vedere pentru usile cu greutate situata intre 75 si 100 de kg si a caror foaie nu depaseste limitele de 80 pana la 150 cm. Fiind un amortizor hidraulic cu viteza reglabila, poti sa setezi viteza de inchidere accesand cele doua valve ce au aceasta destinatie. 

Indiferent cum este pozitionata usa, acest amortizor se poate monta, avand in vedere ca este universal, coneput atat pentru amplasare pe stanga, cat si pe dreapta. Dimensiunea la prindere este corespunzatoare cu cea a usilor, de 229 x 19 mm.

Mecanismul este folositor fie atunci cand forta de inchidere a usii trebuie tinuta sub control, fie cand este deja un sistem de control acces care, pentru a functiona, necesita inchiderea completa a usii. 

Amortizorul functioneaza cu ajutorul unui sistem ce contine ulei mineral, stabil pentru operare indelungata, dar care risca sa iasa din corpul aparatului daca valvele acestuia nu sunt reglate cu atentie si sunt deschise complet.

 

 

MetaloChimice MET4243

 

Un pachet cu amortizor de usa, la un pret bun, este cel oferit de MetaloChimice. Modelul MET4243 te ajuta sa eviti usile trantite si deteriorate cu un sistem hidraulic. Acesta regleaza viteza usii atat la deschidere, cat si la inchidere. Se potriveste cu usile ce au o greutate de pana la 80 de kg si ofera o deschidere cu un unghi maxim de 180°. 

Corpul acestui dispozitiv masoara 24,6 x 5 x 8 cm, ceea ce iti permite sa-l montezi pe aproape orice tip de toc. Este confectionat din otel dur, care ii sporeste rezistenta si ii prelungeste durata de viata. Producatorul il recomanda atat pentru scari de bloc, birouri si spatii comerciale, cat si pentru case. 

Fiindca se bazeaza, ca si alte prodise similare, pe prezenta unei cantitati fixe de lichid, trebuie sa manifesti precautie cand operezi cu valvele de reglaj, altfel uleiul din sistem se va pierde, slabind forta mecanismului. In pachtul pe care il poti achizitiona vei gasi 4 astfel de amortizoare, pentru a dota cu ele un spatiu mai mare. 

 

 

 

Amortizor usa termopan

 

Assa Abloy DC 140-5

 

Acest amortizor cu cremaliera face parte din seria propusa de Assa Abloy pentru usile cu trafic si de dimensiuni medii. Este certificat EN 1154 si se claseaza EN 2-4 si 5 in mod exceptional, in cazul in care unghiul de deschidere nu depaseste 125 de grade. Forta de inchidere este adaptata pentru usile de intrare cu geutate de pana in 80 kg, si latimea foii de pana la 1,10 m. Daca folosesti montajul special adaptat pentru marirea fortei, vei putea sa il utilizezi si pentru usile de 100 kg si 1,250 m. 

Cel mai adesea, produsul este folosit ca amortizor de usa termopan, fiindca ele sunt printre cele mai utile cand ai de-a face cu trafic mediu. Se poate monta pe stanga sau pe dreapta si il poti utiliza ca sa stabilesti viteza de inchidere si de incuiere, cu valve de reglaj. Are sensibilitate scazuta la temperaturile ambiante, asigurand o functionare uniforma, iar ca masura de siguranta este dotat cu functie de backcheck. 

Produsul cantareste 1,75 kg si in aceasta varianta are culoarea maro, ceea ce este util in cazul usilor de culoare inchisa si imitatii de lemn, la care nu iti doresti un model tipic, argintiu sau metalic. 

 

 

G-U BKS OTS 430

 

Un alt dispozitiv de care ar trebui sa te interesezi daca iti doresti un amortizor de usa termopan este modelul G-U BKS OTS 430. Acesta are specificatii generoase, incadrandu-se in clasificarea EN 1154 cu forta de inchidere intre 2 si 5, adica poate fi montata la usi cu greutate cuprinsa intre 40 si 100 kg si avand dimensiuni de pana la 1250 mm. 

Tipul de amortizor corespunde celor mai cerute si mai usor de intretinut, respectiv cu montaj superior si brat-foarfeca. Este compatibil cu usile cu canat de interior sau exterior si poate fi amplasat pe partea interioara sau exterioara a balamalelor. Usor de instalat si de ajustat, este recomandat si la temperaturi critice negative sau caniculare.

Desi este rezistent la foc si recomandat in caz de incendiu sau impotriva fumului, amortizorul poate fi folosit, optional, impreuna cu un sistem mecanic sau electromecanic de blocare  in pozitie (cu un magnet), caz in care nu mai este utilizabil ca dispozitiv pe o usa antiincendiu. 

 

 

 

Amortizor usa Kale 

 

Kale 440

 

Producatorul turc Kale, specializat in incuietori, lacate, sisteme de alarma si de inchidere a usilor sau ferestrelor, si era recent responsabil pentru mai bine de jumatate din exportul Turciei pe aceasta categorie de produse. 

Modelul Kale 440 este desemnat in clasa de forta EN 3-4, limitele de greutate ale usilor la care se poate monta fiind de 60-85 kg, iar latimea foii de usa compatibile este de 1050. Acest amortizor de usa Kale este recomandat de fabricant pentru montaj interior, indiferent de materialul din care sunt realizate usile (lemn, metal, PVC, aluminiu), multi fiind interesati de achizitie pentru usile de scara de bloc. 

Este avantajos la instalare, deoarece poate fi plasat pe oricare parte a usii, iar corpul poate fi plasat fie pe toc, fie pe cercevea. Functiile pe care le asigura sunt reglajul fortei de inchidere precum si cel al vitezei. Simplitatea in design si functii iti garanteaza o utilizare indelungata si sigura. 

 

 

Kale KD-002/80-330

 

Daca esti in cautarea unui amortizor simplu, pentru o usa pe care nu o foloseste multa lume sau nu foarte frecvent, trebuie sa te orientezi catre un produs destinat mai ales acestui tip de usa. Producatorul turc Kale, specializat in sisteme si incuietori destinate usilor si ferestrelor, vine cu o solutie moderata, modelul KD-002/80-330, cu forta de inchidere 3, pe care il recomanda celor care au nevoie de un sistem de inchidere pentru trafic redus. 

Unitatea cu brat este potrivita pentru usi exterioare confectionate din metal sau lemn si poate sa faca fata unei greutati cuprinse intre 40 si 65 kg. Dimensiunea maxima a usii trebuie sa se limiteze la 95 cm. 

Amortizorul este realizat din aluminiu, ceea ce ii confera rezisteta, dar il face si usor, in acelasi timp. Design-ul este creat pentru a-ti usura montajul, caci poti, la fel de bine, sa-l instalezi pe oricare parte a intrarii.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Cand vrei sa gasesti cel mai bun amortizor de usa, ai la indemana, in scurtul nostru ghid, cateva criterii folositoare si usor de folosit. Probabil ca te-ai gandit deja la unele, dar le ai acum structurate si cu cateva date tehnice de care sa te poti folosi. 

Tipul de usa: Nu orice amortizor se potriveste pe orice fel de usa. Daca stii deja unde urmeaza sa-ti instalezi amortizorul, ia in calcul ce fel de usa este aceea. Usile de exterior, de interior, de lemn sau de termopan au caracteristici diferite si trebuie sa identifici modelele de amortizor compatibil cu acestea. 

Daca materialul sau designul usii o cere, este posibil sa ai nevoie de un coltar de otel sau de un model cu un anumit unghi de deschidere. De asemenea, in cazul in care cadrul de usa este prea ingust, va trebui sa te orientezi catre dispozitivele care nu folosesc acest mod de prindere. 

Pentru a identifica solutia optima in cazul tau, este bine sa fii la curent si cu tipurile de amortizoare, in asa fel incat sa gasesti un model compatibil. 

 

Tipul de amortizor: Desi ai deja in minte imaginea unui amortizor tipic, nu toate sunt construite la fel. Cumparatorii sunt obisnuiti cu cel mai raspandit tip de amortizor de usa, cel amplasat deasupra intrarii, dar mai exista si alte feluri de amortizoare. De obicei se foloseste un amortizor cu brat articulat. 

Cu o eficacitate crescuta si o durata indelungata de viata este adesea intalnit in spatiile comerciale si cladirile de birouri, in principal pentru ca specificatiile lor sunt potrivite pentru trafic si forta medie si mare si pentru ca atunci cand apar probleme de intretinere este mai usor de intervenit. 

Acest tip este insa expus, atat cutia cu arc, cat si bratele putand fi vandalizate usor, asa incat in scoli, spatii publice slab supravegheate sau chiar la domiciliu, sunt preferate adesea modelele cu brat culisant. La cestea este vizibila o singura parghie, ce culizeaza in sina de pe tocul usii. Poti gasi astfel de amortizoare de usa la preturi bune, dar specificatiile ar putea fi mai putin atractive decat la modelele cu brat articulat. 

In cazul in care ai nevoie de un amortizor discret, cele de tip balama sau amortizoarele de pardoseala sunt cele mai nimerite. Un amortizor de tip balama este ideal pentru usile de interior, care nu necesita multa forta. Arcul asigura inchiderea pentru greutati reduse, dar produsele de acest tip sunt mai ieftine si, fiind montate in toc si in usa, nu se deosebesc de o balama. 

Amortizoarele de pardoseala folosesc tija pe post de balama in partea inferioara a usii. Aceste produse pot fi blocate in pozitia “deschis”, drept pentru care nu se folosesc atunci cand e nevoie de o usa anti-foc, care sa opreasca fumul si focul. Astfel de sisteme pot costa destul de mult si se instaleaza mai greu, dar rezista in timp si fac fata la greutati mari. 

Mai exista si amortizoare potrivite pentru usi culisante, plasate pe sina, care atenueaza forta de inchidere si protejeaza usa si peretele, dar aceste modele nu sunt foarte cautate, la noi fiind mai rar intalnite usile culisante.

 

Frecventa utilizarii: In ce priveste necesitatea instalarii unui amortizor, dar si identificarea unui tip potrivit, este foarte important sa cunoasti sau sa aproximezi corect frecventa cu care este folosita. Aceasta deoarece amortizoarele cad in mai multe categorii in functie de acest criteriu. Daca produsul se regaseste si pe piata globala, este posibil sa fie marcata si cu un indicativ, de la 1 la 3, corespunzator codului ANSI (American National Standards Institute).

In acest cod, 1 corespunde cu un trafic mediu si intens, desemnand amortizoare rezistente la circa 2 milioane de cicluri de utilizare. Cifra 2 e folosita pentru trafic mediu, avand un o estimare de functionare de 1 milion de cilcuri, iar 3 marcheaza un amortizor ce poate sustine pana la jumatate de milion de cicluri, fiind adecvat pentru uz rezidential. 

Se considera ca fiind trafic intens un numar de 100.000 pana la 500.000 de cicluri pe an, iar traficul usor se refera la un numar de cicluri mai mic de 10.000 pe an. Un amortizor de usa pentru trafic intens are o rezistenta net superioara celor de uz rezidential.

 

Forta necesara: Forta de unui amortizor este si ea gradata, doar ca spre deosebire de trafic, care trebuie estimat, aceasta trasatura depinde de factori cunoscuti: greutatea si dimensiunea usii. 

Daca frecventa utilizarii nu este mereu intre caracteristicile pe care le regasesti in descrierea producatorului, forta necesara inchiderii usii intra de obicei sub incidenta standardelor EN1154 si este notata de la 1 la 7. In acest sistem, 1 inseamna ca amortizorul este potrivit pentru o usa de 20 kg si 750mm, 2 – 40 kg si 850 mm, 3 – 60 kg, 950 mm, 4 – 80 kg, 1100 mm, 5 – 100 kg, 1250 mm, 6 120 kg 1400 mm, iar 7 – 160 kg si 1600 mm. 

Incearca sa tii cont, cand citesti aceste specificatii, si de calitatea materialului din care este realizat amortizorul, pentru ca efortul le poate afecta in timp. Se considera ca cele mai bune amortizoare de usa sunt confectionate din otel, cu conditia ca acesta sa nu fie sensibil la coroziune. Alte dispozitive pot fi fabricate din aluminiu sau plastic dur. Gaseste echilibrul dintre calitate si pret.

Dotari: Un amortizor caruia ii lipsesc functii considerate, de catre tine, esentiale,  ar putea fi o investitie dezamagitoare. Verifica daca produsul pe care il ai in gand are viteza de inchidere reglabila sau daca dispune de o viteza de incuiere diferita (anti-trantire). Aceasta iti da posibilitatea de a creste viteza sau a incetini, atunci cand usa este pe cale sa se inchida.

Nu uita ca cele mai multe amortizoare sunt dotate acum cu functie de actiune intarziata, care permite usii sa ramana deschisa pentru perioade variabile. Lipsa ei ar putea deveni contraproductiva, daca vrei ca persoanele cu dizabilitati sau clientii cu sacose de cumparaturi sa poata folosi usa fara dificultati.

O functie folositoare este cea de backcheck, care previne deschiderea necontrolata a usii in cazul cand vantul bate cu putere sau este impinsa de persoane. Eviti, in felul acesta, distrugerea usii sau a obiectelor din preajma. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se poate monta amortizor la usa dulapului?

De obicei, in cazul mobilei din casa, exista deja instalate balamale cu amortizor. Daca acestea nu sunt destul de eficiente sau ai un dulap de dimensiuni mai mari care necesita atentie, poti gasi amortizoare special pentru ele. Sunt fie amortizoare cu gaz, de tip piston, fie cu brate articulate si arc.

Cum se regleaza un amortizor de usa?

In functie de modelul pe care l-ai achizitionat, vei gasi instructiuni de reglaj chiar in pachet. Daca ai un amortizor generic, fara specificatii clare, acesta se regleaza, cel mai probabil, cu ajutorul unor suruburi, care au indicate directia de deschidere/inchidere. In cazul in care ai identificat suruburile de pe corpul amortizorului, foloseste o surubelnita pentru a le roti, regland astfel viteza de inchidere, functia anti-trantire, inchiderea intarziata si backcheck-ul.

 

Ce diferenta este intre opritoarele de usa si amortizoarele de usa?

Un opritor de usa este folositor in cazul in care nu vrei ca usa sa depaseasca un anumit unghi de deschidere, dar el nu incetineste usa si nu protejeaza nici cadrul si nici foaia de usa. Orice usa poate fi tranatita sau se poate inchide lovind persoane, chiar daca ai opritor. In schimb, un amortizor te fereste de zgomote, distrugeri si loviri, fara sa fie nevoie sa fixezi usa.

 

 

 

5 motive pentru montarea amortizorului la usa?

 

Daca inca nu esti hotarat in privinta utilitatii amortizorului de usa, poti sa parcurgi cele cateva motive pe care le consideram importante: 

Siguranta in caz de incendiu: Folosirea unui amortizor de usa ieftin si bun constituie unul dintre mijloacele cele mai eficiente de preventie in cazul izbucnirii unui incendiu. O usa dotata cu un astfel de dispozitiv poate fi folosita pentru a evacua o incapere, dar, in acelasi timp, se inchide si impiedica raspandirea flacarilor. Alimentarea cu oxigen este limitata, iar fumul toxic nu se imprastie pentru a provoca victime. 

 

Controlul fortei de inchidere: Un amortizor de usa la pret bun este conceput pentru a face fata chiar si usilor grele, care necesita un control foarte bun al fortei de inchidere. In felul acesta poti sa eviti atat zgomotul neplacut cauzat de izbirea usii, cat si posibilele pagube cauzate de dificultatea inchiderii controlate. Este o modalitate simpla de a evita efortul si a utiliza confortabil orice usa, indiferent de marime sau greutate. 

 

Controlul vitezei: Un avantaj pe care nu trebuie sa-l subestimezi este controlul vitezei de inchidere. Atunci cand persoanele ce folosesc usa nu pot estima corect viteza cu care se inchide o usa, pot aparea situatii neplacute, accidentarile usoare sau sacosele de cumparaturi strivite fiind adesea cauzate de usi care nu beneficiaza de un sistem eficient de inchidere. Folosind un amortizor de usa, scapi de aceasta grija.

 

Inchiderea ferma: Cand oamenii intra si ies frecvent, de cele mai multe ori nu acorda suficienta atentie inchiderii usilor, asa incat te poti astepta ca spatiul sa fie mai mereu expus curentilor de aer. Fie ca e vorba de o camera privata, un depozit sau un spatiu comercial, senzatia iritanta a usilor aflate mereu intredeschise poate fi evitata. Un amortizor va inchide bine usa, de ficare data cand cineva o foloseste. 

Eliminarea accidentelor: Se intampla adesea ca usile sa fie izbite de vant sau deschise cu putere de persoane neatente. Oamenii sau obiectele care se afla in cale pot avea de suferit, iar pierderile pot fi inclusiv de natura financiara, daca ai marfuri de pret asezate in apropiere. Amortizoarele de usa ieftine si bune te pot feri de aceste accidente, datorita reglajului de forta si viteza.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu