Cel mai bun aspirator vertical, cu aburi

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Cum aleg cele mai bune aspiratoare verticale cu aburi

 

Ghidul cumparatorului

Se intampla, uneori, sa nu dispui de timpul necesar pentru a putea face curatenie ca la carte chiar de situatia o cere, fie pentru ca programul de munca e mult prea aglomerat, fie pentru ca esti mama de copil mic si-atunci toata atentia trebuie sa fie indreptata spre el. In plus, metodele conventionale de a igeniza propria casa mereu necesita ore si un efort destul de mare din parte-ti, incat e posibil sa nu termini la timp lucrul inceput, iar, in cazul unei vizite inopinate a unor prieteni, acesta nu e cel mai dragut lucru care ti se poate intampla.

 

 

Asadar, solutia intreaga sta in achizitionarea unui aspirator vertical cu abur. Motivele sunt simple: te ajuta sa economisesti timp si energie, este facil de intrebuintat si rapid. In plus, recipientul cu apa din dotare garanteaza ca podelele tale vor straluci. Iata ce caracteristici trebuie avute in vedere, pentru a face o alegere optima:

Puterea de aspirare este primul aspect pe care trebuie sa-l verifici, atunci cand te-ai hotarat sa cumperi un astfel de produs, deoarece cu cat aceasta este mai mare, cu atat mai eficient este aspiratorul. Desi aceste exemplei nu se pot compara cu modelele clasice la capitolul prezent, un aspirator vertical poate atinge o putere de 1500 de W, deci isi va face treaba excelent, fie ca vorbim de dormitor sau sufragerie.

Altfel spus, in cazul aspirarii mochetelor sau a suprafetelor dure, precum parchetul sau faianta,  vei avea garantia ca nu va mai ramane nici urma de mizerie, deoarece un numar mare de watti inseamna o absorbtie mai puternica. De asemenea, un astfel de aparat nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui, intrucat posibilitatea de a intrebuinta aburul in timpul curateniei inseamna ca suprafetele vor fi dezinfectate cu succes, avand in vedere ca microorganismele sunt eliminate la temperaturi inalte, aceastea putand fi (la capul de aspirare) si de 100 de grade C.

Altfel spus, un debit de abur de 30 g/minut asigura improspatarea pardoselilor si a covoarelor fara a fi nevoie de produse chimice. In plus, in functie de spatiul pe care doresti sa il igenizezi, poti alege un aparat electrocasnic la care acesta sa fie variabil.

In functie de sursa de alimentare, aspiratoarele verticale se impart in: cu fir si fara fir. Cele dintai nu prezinta riscul de a se descarca in timpul procesului de curatare, lasandu-te cu lucrul facut doar pe jumatate, ci iti ofera o putere constanta de aspirare. Cu toate acestea, lungimea cablului difera de la model la model, lucru care ar putea reprezenta, uneori, un inconvenient, necesitand schimbarea prizei destul de des. In plus, trebuie sa fii mereu atent sa nu te impiedici de fir, atunci cand faci curat.

Modelele fara cablu functioneaza pe baza de acumulatori si sunt limitate ca durata de viata, ceea ce inseamna ca va trebui sa te grabesti putin, daca ai in vedere igenizarea mai multor suprafete. Perioada lor de functionare se incadreaza, in general, intre 15 – 40 de minute, aspiratoarele care prezinta o autonomie mai mare, avand un pret ceva mai ridicat. Totodata, trebuie sa tii cont si de timpul de incarcare al acumulatorilor.

Capacitatea de colectare se masoara in litri si se refera la cantitatea de praf pe care un produs o poate absoarbe. Conform celor mai multor pareri despre cele mai bune aspiratoare verticale cu aburi, este indicat ca aceasta sa fie cat mai mare pentru a putea face fata suprafetelor ceva mai generoase, cum se intampla in cazul sufrageriilor, de pilda. Altfel spus, un numar mai mare de litri inseamna o cantitate mai mare de mizerie stocata, astfel ca nu va trebui sa-ti faci griji ca va fi necesar sa cureti aspiratorul foarte des.

Dupa ce ai urmat toti acesti pasi, nu mai ramane decat sa cumperi produsul propriu-zis. Noi iti recomandam sa-l comanzi online, deoarece promotiile si reducerile existente fac din Internet locul unde gasesc aspiratoare verticale cu aburi la un pret bun toti cei interesati de aparatele de curatat.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu