Cel mai bun bazin WC

Am modificat articolul ultima data pe: 25.04.24

 

Bazine WC – Opinii si Recenzii in 2024

 

In cazul in care amenajezi sau redecorezi baia, este important sa alegi un bazin pentru WC de buna calitate. Dar in afara situatiei in care esti de profesie instalator, e greu de crezut ca detii atat de multe informatii pe acest subiect incat sa faci o alegere rapida. Pentru cumparatorii grabiti, dar care nu vor sa faca nici un compromis la calitate, una dintre cele mai bune propuneri este Geberit Duofix Delta UP 100, un model incastrat care se livreaza impreuna cu setul complet de montare. Instalarea se face cu usurinta de catre o singura persoana, fixarea in perete este sigura si ferma, iar piesa include o functie economica ce permite golirea doar pe jumatate a volumului total de apa. Iar daca vrei alt gen de produs, sau vrei sa ai termen de comparatie, arunca o privire si la Cersanit S701-063.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Geberit Duofix Delta UP 100
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un sistem modern, de foarte buna calitate, de la un producator consacrat, care include un bazin incastrat si intregul sistem de montaj in perete. E o solutie fiabila si stabila, care are, in plus, avantajul oferit de doua tipuri de jet de spalare.

Calitatea si brandul vin la pachet cu un cost de achizitie “asortat”, care desi corect, nu este tocmai cel mai mic de pe piata.

Este un model ideal pentru cumparatorii care isi doresc un produs rezistent si fiabil, care sa ii ajute sa imprime un aer modern baii lor si care sa fie, in acelasi timp, practic, functional si prietenos cu mediul.

A 2-A OPTIUNE!

Cersanit S701-063
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este vorba despre un set complet care include toate accesoriile necesare pentru echiparea unei bai cu un vas de toaleta perfect functional, intr-un ansamblu modern, discret, cu rezervorul “ascuns” si cu accesorii de calitate si cu atentie la detalii.

Nu este o alegere potrivita pentru cumparatorii interesati doar de inlocuirea rezervorului de apa.

Punand cap la cap componenta pachetului, calitatea pieselor, garantia pe care o ofera numele brandului si pretul de achizitie, se creioneaza imaginea de ansamblu a unei alegeri foarte atractive.

A 3-a Optiune!

Ideal Standard Tesi AquaBlade
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un set complet, care include absolut toate accesoriile necesare echiparii baii cu un vas de toaleta modern, cu rezervor incastrat, inclusiv cu un capac de toaleta adecvat. Volumul mediu, de 6 litri de apa, are doua tipuri de evacuare, partiala sau totala.

Cei 6 litri de apa sunt considerati, de unii cumparatori, ca fiind minimul necesar pentru o igienizare corecta a toaletei.

Este unul dintre cele mai avantajoase seturi de pe piata, pe de o parte datorita raportului intre pret si calitate si pe de alta parte luand in calcul toate piesele oferite in pachetul livrat.

 

 

Pareri despre cele mai bune bazine WC

 

Atunci cand renovezi o baie, achizitia unui bazin de WC de calitate este obligatorie. In continuare, am decis sa iti prezentam cateva dintre cele mai interesante oferte disponibile pe piata, convinsi fiind ca vei gasi ceva care sa iti si fie pe plac. 

 

Bazin WC Geberit

 

Geberit Duofix Delta UP 100

 

Daca te gandesti sa te opresti la un bazin WC Geberit recunoastem ca ai luat o decizie inteleapta: brandul este unul consacrat, recomandat de catre specialisti si apreciat de catre cumparatorii care au avut ocazia sa il testeze. 

Multe pareri despre cele mai bune bazine WC mentioneaza in prezent modelele incastrate, ca fiind alegerea cea mai buna intr-un spatiu modern. Piesa pe care ti-o propunem nu face exceptie; montajul se realizeaza rapid, iar pachetul include accesoriile necesare pentru instalare completa. E important de spus ca modelul prezinta o compatibilitate extinsa cu o multime de tipuri de constructie. 

Piesa este un bazin WC la pret bun, cu protectie anticondens, confectionat din otel, cu conexiunea la apa amplasata in partea de sus, in centru. Sistemul de fixare telescopic permite un reglaj atent. Volumul de apa maxim este de 6 litri, dar sistemul e prevazut cu doua clapete de golire partiala (3 litri) sau totala (6 litri) a vasului. 

 

 

 

 

Geberit Prepack Delta 21

 

Urmatorul produs pe care ti-l propunem este un set complet care contine un bazin WC Geberit, incastrat, cu cadrul de sustinere, bara superioara, sistemul de fixare si clapeta de declansare a apei. Piesa poate fi instalata cu usurinta de catre o singura persoana, in fata sau in spatele unui suport de caramida, rigips sau lemn.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune bazine WC de pe piata, acest model Geberit are dimensiuni de 112 x 50 x 12 cm si include un suport autoportant cu picioare galvanizate telescopice, ajustabile pana la o inaltime de 20 cm. Pentru montajul in cadrul unui suport de lemn, setul e prevazut cu gauri de 9 mm. 

Conectarea la apa se face in zona centrala, fie in partea din spate fie in partea de sus. Fiind asigurat impotriva condensarii, acest bazin incastrat nu risca sa afecteze peretele din rigips. Volumul de golire este ajustabil, ceea ce te ajuta sa reduci facturile, iar cotul de golire este fonoabsorbant pentru a reduce nivelul de zgomot. 

 

 

 

 

Geberit Duofix Delta 

 

Daca te tenteaza ideea unui bazin WC ingropat, Geberit are pentru tine o solutie greu de refuzat: un model cu un rezervor de dimensiuni mari, care va curata impecabil vasul de toaleta dupa fiecare utilizare si te va scapa de momente penibile si incomode. 

Adancimea acestui bazin WC ingropat este de 12 cm – o valoare standard care nu iti va crea batai de cap. Insa inainte de a achizitiona acest pachet trebuie sa retii ca elementele de fixare si clapeta de actionare trebuie comandate separat.

Cu un volum total de 9 litri de apa, acest model este mai mare decat majoritatea pieselor din gama; chiar daca nu e foarte prietenos cu factura ta la apa, avantajele pe care le prezinta un astfel de model sunt incontestabile. Inaltimea sa este de 112 cm – atentie asadar unde il montezi si cum iti pregatesti locasul pentru instalarea sa! In ceea ce priveste durabilitatea, nu trebuie sa iti faci griji: otelul Geberit nu iti va insela asteptarile. 

 

 

 

 

Geberit Rio AP110

 

In cazul in care nu planuiesti sa refaci complet baia, ci cauti doar un bazin WC ieftin si bun, poti opta pentru varianta Geberit de rezervor clasic cu montaj la semiinaltime, optiunea accesibila financiar pe care o recomanda instalatorii pentru o eficienta sporita a jetului de apa si pentru prevenirea neplacerilor. 

Capacitatea maxima a rezervorului este de 9 litri, dar butonul Stop permite reglarea consumului si mentinerea acestuia in limite acceptabile. Astfel, te poti bucura de o economie de pana la 60%. Functionarea este silentioasa, iar alimentarea cu apa se poate face prin partea din stanga, dreapta sau prin spate, in functie de particularitatile spatiului in care e instalat. 

Ca si materiale folosite, acest bazin WC suspendat este confectionat dintr-un ABS de calitate superioara, izolat anticondens si cu o rezistenta mare la diverse solutii de curatare, lucru ce iti va permite sa ii mentii igiena si albul imaculat pentru o perioada relativ mare de timp. 

 

 

 

 

 

Bazin WC incastrat

 

Cersanit S701-063

 

Daca reamenajezi baia, cea mai interesanta solutie pe care ti-o putem propune este un pachet complet care include un bazin WC incastrat, vasul de toaleta propriu-zis, sistemul de declansare a jetului de apa si capacul cu inchidere lenta din Duroplast. 

Cadrul de sustinere este fabricat din profil complet de 40 mm, cu picioare ajustabile prin rotire, care permit efectuarea de reglaje. Sistemul de spalare este unul economic, permitand declansarea completa sau doar pe jumatate a apei acumulate, astfel incat sa reduca semnificativ consumul.

In ceea ce priveste dimensiunile pieselor din set, rama de sustinere are o latime de 41 cm, o inaltime reglabila intre 113 si 133 cm si o adancime de 15-20 cm, iar vasul WC are o latime de 35 cm, o inaltime de 35.5 cm si o adancime de 52.5 cm. Credem ca este una dintre cele mai bune oferte de pe piata atunci cand vine vorba despre echiparea integrala a unei bai. 

 

 

 

 

Ideal Standard W3710AA

 

Acest produs merita cu siguranta sa fie inclus intr-o lista cu bazine WC ieftine si bune: brandul este unul considerat de calitate, chiar daca in gama medie de pret, iar pachetul este unul complet, care te scapa de batai de cap cu achizitii separate. 

Cadrul poate sustine pana la 400 kg; dimensiunile complete sunt de 1300 x 350 x 147/245 mm. Sistemul de fixare se prinde in podea si in perete, astfel incat sa fie cat mai fiabil si mai rezistent. In set vei gasi, in plus, tubul de evacuare, elementele de fixare si tubul de alimentare. 

Rezervorul propriu-zis are un volum de 7.5 litri si actiune dual-flush care presupune existenta unei optiuni de golire partiala sau totala a acestuia. Clapeta cu dubla comanda iti permite sa controlezi asta si sa reglezi consumul de apa al familiei. Protectia anticondens este foarte utila in cazul peretilor din rigips care pot avea de suferit din cauza contactului cu apa. Rezumand, propunerea noastra este un bazin WC la un pret bun, care iti va oferi o experienta placuta de utilizare. 

 

 

 

 

Alca Plast AM101/1120

 

In lista de bazine WC la preturi bune acest produs isi castiga un loc bine-meritat, avand in vedere nu numai costul de achizitie, ci si calitatea pe care o ofera. 

Vom incepe prin a spune ca e vorba despre un bazin WC ingropat, o varianta care se bucura in prezent de maxim succes.Setul include cadrul de sustinere cu picioare reglabile glisante si rezervorul propriu-zis. Conectorul de evacuare are un suport glisant care poate fi setat in 8 pozitii; adancimea de instalare este reglabila intre 20 si 95 cm. Racordarea se poate face in zona din spate sau in zona superioara, multumita gaurilor de montaj.

Volumul total de apa este de 9 litri; exista o functie de clatire cu un volum mare de apa, de 6 litri; o functie de clatire cu un volum redus de apa de doar 3 litri, si o rezerva pentru clatire igienica de inca 3 litri. Multumita racordului inclus in pachet, rezervorul se poate conecta si la bideu. In plus – avantaj important – produsul este compatibil cu toate clapetele de actionare ALCA, ceea ce te scuteste de batai de cap. 

 

 

 

 

 

Bazin WC suspendat 

 

Ideal Standard Tesi AquaBlade

 

Urmatorul produs este un set interesant, care contine un vas suspendat de WC, cu capacul adecvat, un rezervor incastrat si clapeta de declansare a fluxului de apa. Iar ceea ce scoate in evidenta acest produs este tehnologia AquaBlade, care permite spalarea eficienta a vasului cu o cantitate de apa mai mica decat de obicei. 

Rezervorul este unul incastrat, montat pe un cadru rezistent si usor de instalat. Capacitatea totala a rezervorului este de 6 litri; clapeta poate declansa doua jeturi: unul redus, de doar 3 litri, si unul care goleste complet volumul de apa acumulat. Evacuarea se realizeaza prin partea din spate.

Vasul WC este suspendat; confectionat din ceramica si combinat cu rezervorul atasat, el isi pastreaza aspectul impecabil pentru perioade indelungate de timp si este mult mai usor de curatat si de intretinut multumita tehnologiei brevetate, deja mentionata. Daca adaugam, la descriere, si pretul imbatabil pe care il are acest pachet, credem ca obtinem una dintre cele mai convingatoare oferte.

 

 

 

 

Ideal Standard Eurovit Rimless

 

Pentru o baie moderna, un bazin pentru WC suspendat este obligatoriu, iar acest pachet iti ofera exact ceea ce ai nevoie: cadrul de sustinere, rezervorul incastrat, clapeta de actionare, vasul de toaleta si capacul aferent. 

Cadrul de sustinere este unul solid si usor de montat; sistemul de prindere este usor de deslusit de catre un instalator cu experienta. Capacitatea totala a rezervorului este de 6 litri de apa, iar clapeta cu dubla actiune iti permite sa il golesti partial sau total. 

Marea calitate a acestui produs este legata de designul vasului de toaleta, insa: de forma ovala, el e confortabil; fiind suspendat, poate fi amplasat la inaltimea dorita si permite o igiena mai buna a baii. Dar punctul sau forte este designul rimless, fara bordura sub care se formeaza depunerile de calcar in care se inmultesc bacteriile si care genereaza mirosurile neplacute. Absenta bordurii, combinata cu directionarea inteligenta a jetului de apa, permit o curatare mai rapida. 

 

 

 

 

Cersanit Easy Clean On

 

Daca ceea ce iti doresti este un set complet pentru toaleta, care sa imprime un aspect modern baii tale, pachetul marca Cersanit este cu siguranta o alegere tentanta. El contine cadrul de instalare, vasul suspendat pentru WC, capacul cu inchidere lenta si clapeta cu dubla comanda.

Cadrul de sustinere a rezervorului are dubla prindere, in podea si in perete; rezervorul este special tratat anticondens, lucru care iti protejeaza peretele de infiltratii si de umezeala. Desi montajul este simplu, se recomanda totusi apelarea la un instalator autorizat pentru a scapa de batai de cap si a evita unele erori care s-ar putea sa cauzeze numeroase neplaceri. 

Capacitatea totala a rezervorului este de 6 litri; clapeta elibereaza doua jeturi de cate 3 litri, care curata eficient intreaga suprafata interioara a vasului. Vasul de toaleta este dreptunghiular, ideal pentru baile mari si cu un design modern si atractiv. Capacul din duroplast, cu inchidere lenta, este un avantaj suplimentar. 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Cauti cel mai bun bazin WC si nu prea stii la ce caracteristici tehnice ar trebui sa fii atent? Ghidul nostru isi propune sa iti ofere, in continuare, informatii clare si concrete despre diversele categorii de produse si despre avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele, astfel incat sa poti alege informat.

Amplasare: In functie de zona in care se pozitioneaza in raport cu vasul de toaleta, exista mai multe tipuri de rezervoare: incastrate, cu montare la inaltime si cu montare la semiinaltime. 

Vom incepe cu rezervoarele incastrate, caci ele sunt varianta cea mai apreciata in prezent, fiind considerata cea mai moderna. Din punct de vedere estetic, valoarea acestui model este incontestabila: rezervorul este ascuns in perete, spatiul din jurul WC-ului este mai generos, igienizarea zonei aferente se face mai usor si cu mai putin efort. Totusi, avand in vedere ca practic vei construi un nou perete in jurul rezervorului, solutia este adecvata in special in baile de dimensiuni medii sau mari. 

Un dezavantaj important al rezervoarelor incastrate sau ingropate este legat de interventia pentru reparatii: de fiecare data vei fi nevoit sa apelezi la un specialist, fiind dificil de intervenit pe cont propriu.

Rezervorul suspendat a ramas o varianta preferata in special de cei care au bai de dimensiuni relativ mici, in care exista deja un astfel de produs si in care nu se doreste o renovare completa si ampla. Intr-o baie de serviciu, un rezervor amplasat la inaltime este cea mai buna alegere, caci iti permite utilizarea cat mai practica a spatiului; in baile ceva mai mari, poti opta si pentru un model la semiinaltime, chiar daca iti “impinge” usor WC-ul in fata, luand din spatiul baii; iti ramane, in schimb, loc pe perete pentru un dulap suspendat. 

 

Dimensiuni si volum de apa: Volumul de apa al rezervorului variaza intre limite destul de largi. Cele mai mici dintre piese au o capacitate totala de 3 litri; cele mai mari pot ajunge la 9 – 10 litri. 

Din ce in ce mai multi cumparatori se orienteaza catre rezervoare cu doua trepte de declansare a jetului de apa: poti opta pentru o golire partiala a rezervorului, sau pentru una totala, in functie de necesitati. Chiar daca pretul de achizitie este ceva mai mare, avantajul pe care il reprezinta economia de apa pe termen lung este unul important. Mai mult decat atat, toate brandurile care se respecta au inceput sa scoata de pe piata rezervoarele clasice cu un singur tip de lavaj, in incercarea de a contribui la educarea oamenilor in directia respctului pentru mediu.

Unele modele includ o rezerva suplimentara de apa, care poate fi redirectionata pentru functia de bideu. Este o optiune interesanta, pe care merita sa o iei in calcul mai ales daca spatiul pe care il ai la dispozitie nu este suficient de incapator pentru un bideu ca piesa separata. 

 

Material: Consideram ca alegerea materialului adecvat este foarte importanta pentru ca influenteaza direct nu numai pretul, ci si durabilitatea produsului.

Varianta clasica este rezervorul ceramic; durabilitatea sa este excelenta, mai ales daca optezi pentru varianta incastrata, in care este protejat de perete. Greutatea unui asemenea model este semnificativa, ceea ce il face mai greu de transportat, insa. 

Varianta mai moderna este cea a rezervorului din ABS; exista astfel de rasini speciale cu calitate si rezistenta superioara modelelor din trecut. Usoare, mai ieftine si mai manevrabile, ele au dezavantajul de a se zgaria usor si de a fi in general mai sensibile fata de unele produse de curatenie. 

 

Designul: Poate ca nu e tocmai corect sa discutam despre design in cazul unui accesoriu pe care din ce in ce mai multi cumparatori il “ascund” in perete, dar exista elemente care merita luate in calcul din punctul de vedere al conceptului ales. 

De pilda, orificiul de evacuare poate avea diametre variabile, de la 50 mm, in cazul celor mici, la 102 mm in cazul celor mai mari. Trebuie verificata compatibilitatea intre evacuare si vasul de WC existent, dupa cum trebuie tinut cont si de faptul ca, in general, un diametru mai mare garanteaza si o spalare mai eficienta. 

O alta varianta este cea a rezervorului cu lavoar; practic, apa rezultata in urma spalarii pe maini este reciclata si folosita ulterior pentru spalarea vasului de toaleta. Este o solutie foarte ingenioasa care reduce consumul de apa si care e considerata ecologica. 

Componenta setului: In special in cazul bazinelor WC incastrate recomandam sa te orientezi numai catre rezervoare livrate cu tot cu kitul de montaj, respectiv suportul de prindere in perete. Alegand astfel scapi de o multime de griji legate de compatibilitatea intre rezervor, suport si materialul din care este peretele. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

La ce foloseste flotorul in bazinul WC?

Chiar daca denumirea este destul de pretentioasa, flotorul are functia simpla si foarte importanta de reglare nivel apa in bazinul WC-ului. Nivelul de apa nu trebuie sa depaseasca jumatate din volumul total al bazinului, iar ajustarea corecta a flotorului va elimina situatia neplacuta in care se pierde apa. 

Ce trebuie sa stiu despre montarea bazinului WC?

Primul si cel mai bun sfat pe care ti-l poate da cineva in legatura cu montarea bazinului WC este sa apelezi la ajutorul unui specialist, de la achizitie pana la prima utilizare. Instalatorul autorizat va tine cont de specificul instalatiei tale sanitare, de tipul de perete, de optiunile pe care le ai la dispozitie in materie de prindere si montaj, va verifica eficienta si etanseitatea sistemului si te va scuti de reparatii ulterioare costisitoare. 

 

Se mai poate repara un bazin WC incastrat?

Desigur, un bazin incastrat se poate repara… cata vreme are o defectiune remediabila. Este adevarat, insa, ca reparatiile sunt mai incomode si mai dificil de realizat decat in cazul unui bazin WC suspendat, care este mult mai usor accesibil. 

 

 

 

Bazin WC clasic versus ingropat

 

Atunci cand reamenajezi baia trebuie sa hotarasti pentru ce tip de rezervor de toaleta optezi: varianta clasica a bazinului la vedere, sau cea moderna a bazinului incastrat? Fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje. 

Un rezervor incastrat ocupa mai putin spatiu; din punct de vedere estetic, avantajul este evident: peretele poate fi placat cu placi ceramice fara intreruperile generate de rezervor si tubulatura aferenta, iar vizitatorul e scutit de a admira vasul alb care, sa recunoastem, nu e cine stie ce atractiv. Pentru ca sunt in general fabricate din ABS, poti opta pentru o varianta cu un volum semnificativ mai mare de apa, in comparatie cu modelele ceramice, care sunt deja foarte grele. 

Daca e sa discutam despre dezavantajele rezervorului ingropat, ele sunt doua: costurile si accesibilitatea. La acest moment, pretul unui rezervor incastrat este mai mare decat al unuia clasic, mai ales daca e sa luam in calcul si existenta, in pachet, a suportului de sustinere. Evident, la acesta trebuie sa adaugi manopera necesara pentru incastrarea propriu-zisa, mai complicata decat simpla prindere de perete. In cazul unei defectiuni, accesul la acest gen de rezervor este mai dificil de realizat; de fiecare data vei fi obligat sa apelezi la ajutorul unui specialist. 

Rezervorul clasic este mai ieftin. El nu necesita modificarea instalatiilor mai vechi, pereti din rigips sau tot felul de alte artificii, fiind mult mai usor de montat, mai ales daca discutam despre reabilitarea unei bai mai vechi, care nici nu a fost gandita pentru un rezervor incastrat. Il poti amplasa pe vasul de WC, la semiinaltime sau la inaltime, ceea ce iti asigura o cadere de apa variabila, mai mult sau mai putin eficienta.

Dar o astfel de piesa nu are nimic din aerul modern pe care il cautam cu totii; in plus, fiind la vedere, e expusa stropirii, prafului si murdariei; trebuie curatat periodic si necesita grija in timpul acestui proces, pentru a se evita zgarierea sau deteriorarea.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu