Cel mai bun bideu non-electric

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Hyundai HDBM – 1200

 

Acest model de bideu non-electric este dotat cu colac si capac pentru vasul WC, prezavute cu amortizoare hidraulice pentru inchidere/deschidere. Poate fi folosit pentru ambele zone (anala si genitala) avand un sistem cu doua duze. Tija nu intra in contact cu corpul, si prezinta sistem de curatare automata, inainte si dupa folosire, cu jet de apa.

In partea dreapta prezinta un panou pentru comenzi. Cu ajutorul unei manete metalice de tip baterie poti combina apa rece cu apa calda dupa cum doresti, precum si presiunea. Tot pe panou este si o rozeta, care permite selectarea modului dorit (pentru spalare anala sau genitala).

Colacul si capacul sunt realizate din pastic alb, rezistent, tratat prin tehnologia nanosilver, care asigura protectie antimicrobiana. Se monteaza foarte usor si are o prindere ferma de vasul de toaleta. La achizitionare primesti 2 robineti de tip T, 2 racorduri flexibile si 1 furtun pentru alimentarea cu apa.

 

 

 

 

 

Hyundai Bobslei II C

 

Este un bideu non-electric care se fixeaza la vasul de toaleta sub colacul pe care il aveti deja. Este prevazut cu doua duze, care se activeaza datorita presiunii apei. Duzele sunt astfel reglate pentru a asigura atat spalarea anala, cat si genitala.

Se racordeaza la apa rece si la apa calda, reglarea temperaturii si a presiunii apei se face foarte simplu prin maneta tip baterie situata in partea dreapta. Este foarte usor de manevrat si asigura o temperatura optima pentru tine.

Tot in partea dreapta mai avem doua butoane. Unul sub forma de rozeta cu care poti face selectia intre cele doua moduri de spalare pe care le permite bideul, si anume anala/genitala. Celalalt buton asigura curatarea duzelor si a tijei sub jet de apa, ori de cate ori iti doresti acest lucru. Bideul este de culoare alba pentru a se integra perfect cu vasul de toaleta. Dispozitivul are incluse toate accesoriile necesare montarii.

 

 

 

 

 

Living Solutions HB 8200

 

Un bideu non-electric ieftin si bun este si produsul Living Solutions HB 8200. Se monteaza foarte usor sub capacul de toaleta pe care il aveti deja. Sistemul este dotat cu doua tije independente prin care poti realiza cele doua tipuri de spalari si anume anala si genitala. Sistemul se poate scoate foarte usor pentru o curatare mai amanuntita sau o dezinfectare.

Cele doua butoane (functioneaza prin rotire, stanga – dreapta) de pe panoul din partea dreapta asigura: combinarea apei pentru a obtine temperatura dorita precum si presiunea; selectarea modului de spalare dorit (anal/ genital).

Datorita modului de spalare automata cu care este dotat bideul, tijele sunt curatate cu jet de apa inainte de fiecare utilizare indiferent de modul ales. Kitul mai contine si accesoriile necesare montarii (racorduri flexibile pentru apa rece si calda, si doua T pentru legarea la robineti). Este de culoare alba, rezistent, si se fixeaza cu sistemul de prindere de la colacul pe care il ai.

 

 

 

 

 

Cum aleg cel mai bune bideuri non-electrice

 

Ghidul cumparatorului

Bideul a inceput sa fie prezent tot mai mult in baile romanilor si asigura o igiena intima riguroasa, care ajuta la controlul sau prevenirea unor boli care afecteaza o mare parte din populatie. Acest dipozitiv este mult mai igienic deoarece foloseste apa pentru a curata zona analo-genitala, dar si economic pentru ca nu mai folosesti hartia igienica.

Pentru baile de apartament care nu dispun de spatiu suficient pentru a monta un dispozitiv separat, recomandam un bideu non-electric, la un pret bun, care se monteaza simplu si te scapa si de stresul renovarii.

 

Bideul non-electric poate fi folosit fara grija de mai multe persoane deoarece duzele nu intra in contact cu corpul. Sunt mult mai igienice fata de bideurile clasice pentru ca nu e nevoie sa folosim mana la spalare, jetul de apa fiind directionat spre zonele dorite.

Pot avea o singura duza (spalare anala folosita si de barbati si de femei) sau doua (cu functii separate pentru spalare anala si genitala la femei). Duzele pot fi din plastic sau inox, cu jet de apa sau cu sita ca la dus. Cele din inox sunt mai igienice, nu ruginesc si nu se pateaza cu timpul cum e cazul celor din pastic.

Trecerea de la spalare anala la spalare genitala se face prin intermediul unui sistem de comanda care poate fi sub forma unui comutator, buton, rozeta, etc.

Duzele pot avea sistem de autocuratare sau se curata manual. Sistemul de autocuratare poate fi comandat printr-un buton sau se curata automat de cate ori se foloseste. La cele care au curatare manuala sistemul de tije se scoate foarte usor, pentru a le putea spala sau dezinfecta cum iti este mai la indemana.

Sunt sisteme care se racordeaza doar la apa rece – dar nu sunt recomandate decat pentru zonele mai calde, sau la apa rece si la apa calda, pentru a asigura confort sporit la utilizare. Sistemele de reglaj a apei, temperatura si presiune, sunt diverse si pot fi: metalice cu clapete, butoane din plastic, rozete etc.

Poti alege intre modele care sunt cu capac de WC sau dispozitive care se monteaza pe vas si sunt compatibile cu orice tip de colac deja instalat pe vasul de toaleta.

Modelele care au capac si colac WC pot fi prevazute cu sisteme de amortizare pentru inchiderea si deschiderea acestora. Sistemul de prindere a colacului de vasul WC poate fi din plastic sau metalic, care este mai scump dar ofera rezistenta in timp.

Variantele fara colac sunt confectionate din plastic alb si cu sistem clasic de prindere, pentru a se potrivi cu orice tip de vas WC. In partea dreapta au butoanele de control, usor de folosit si la indemana.

Comparand mai multe pareri despre cele mai bune bideuri non-electrice, am facut un clasament si va prezint in continuare cateva tipuri mai reprezentative, care sa te ajute in gasirea modelului potrivit. Il poti achizitiona online, simplu si comod, fara a mai pierde timp si fara stresul din magazine.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu