Cel mai bun boiler pe lemne

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

 

Boilere pe lemne – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cantitatea de apa calda menajera necesara intr-o locuinta variaza intre 20 si 40 de litri pe zi, in conditii de confort standard si intre 40 si 70litri pentru cei mai pretentiosi, incadrati oficial in clasa de confort sporit. Una dintre modalitatile tehnice la care poti apela pentru a obtine acest volum este boilerul pe lemne, care ofera o independenta relativ ridicata fata de reteaua de gaz si curent. Daca planuiesti sa achizitionezi un astfel de produs pentru locuinta ta, iti recomandam sa te familiarizezi rapid cu cateva optiuni dintre care poti sa alegi, analizand exemplele de mai jos. In topul listei se afla doua modele eficiente si acccesibile, pe care le poti selecta pentru casa ta. Yugo BDL90 se numara printre versiunile mai putin costisitoare, care furnizeaza rapid si eficient apa calda necesara intr-un apartament cu trei locatari. Este o optiune care foloseste doar combustibil solid si se amplaseaza direct pe sol. Daca doresti o varianta dimensionata pentru doua persoane, iti recomandam ca alternativa Ariston SLE.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Yugo BDL90
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiune eficienta, din gama de boilere pe lemne ieftine, recomandata pentru cei care au nevoie de o solutie accesibila pentru productia apei menajere. Include focar alimentat cu lemne si cazan cu capacitatea de 95 litri, care poate asigura cantitatea necesara pentru confortul a trei persoane si este realizat din tabla decapata, cu rezistenta buna in timp.

Pentru ca peretii cazanului nu sunt dublati cu material izolator, apa din interior se va raci mai repede decat in cazul altor versiuni constructive.

Model vertical, cu pozitionare pe sol, care functioneaza cu combustibil solid si asigura necesarul mediu de apa calda pentru trei utilizatori.

A 2-A OPTIUNE!

Ariston SLE
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o versiune tehnica potrivita pentru persoanele care cauta un boiler pe lemne si electric, pentru a avea la dispozitie mai mult decat o singura optiune de alimentare. Se potriveste in locuintele amenajate modern, avand un aspect placut si este prevazuta cu cazan cu protectie dubla la coroziune, care asigura exploatare de lunga durata.

Avand in vedere faptul ca este dotat cu cazan cu capacitate de 80litri, acest model nu este recomandat pentru locuinte cu 3 sau mai multi utilizatori.

Produs ideal pentru cupluri, cu focar de dimensiuni mari, utilizare facila, finisaje de calitate si functionare eficienta.

A 3-a Optiune!

FM Group FM – 120 litri
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta tehnica cu cazan cu capacitate de 120 litri, potrivita pentru a asigura necesarul de apa menajera pentru trei sau patru persoane. Soba este samotata pentru o izolare termica buna si transmiterea eficienta a caldurii catre rezervor, iar functionarea eficienta este asigurata prin intermediul supapei de siguranta incluse si a stratului protector de vopsea, care reduce riscul de coroziune.

Pentru ca presiunea maxima a apei este de doar 3 bari, va fi nevoie sa pozitionezi produsul cat mai aproape de punctul de consum.

Boiler de apa calda, pe lemne, cu cazan de dimensiuni medii, format vertical cu pozitionare pe sol si aspect modern, cu exterior metalizat.

 

 

Pareri despre cele mai bune boilere pe lemne

 

 

Yugo BDL90

 

Cauti un boiler pe lemne, ieftin si bun, cu cazan si focar, care sa iti asigure necesarul de apa calda? Verifica aceasta versiune tehnica de la Yugo, cu capacitate de depozitare de 95 de litri, potrivita pentru familii cu 3 membri. Face parte din categoria modelelor verticale si se amplaseaza direct pe sol, avand nevoie de conectare la un cos de evacuare a gazelor de ardere.

Produsul este confectionat din tabla decapata, care ii ofera rezistenta buna in timp, asigurand o durata lunga de utilizare. Se alimenteaza cu combustibil solid si lucreaza cu o presiune standard a apei circulate de 6 bari. Cele doua componente ale sistemului (soba si cazan) sunt detasabile, pentru deplasare facila la locul de instalare. Printre caracteristicile tehnice importante se numara si faptul ca peretii nu sunt izolati termic, ceea ce inseamna ca in timpul functionarii boilerul va degaja de asemenea caldura in spatiul in care se afla, contribuind la mentinerea confortului termic in locuinta. Iti atragem insa atentia ca acest lucru inseamna de asemenea si ca nu are o capacitate foarte buna de mentinere a apei calde, o data infierbantata.

Are nevoie de 75 de minute pentru a aduce apa pana la temperaturi cuprinse intre 15 si 65 grade Celsius, fiind o varianta cu incalzire rapida, raportat la alte optiuni existente pe piata. Focarul este prevazut cu usa dubla, care impiedica pierderea rapida de caldura in acest segment si cenusar cu usita cu maner, pentru acces facil si curatarea rapida a deseurilor.

 

Avantaje:

Sistem complet cu focar si cazan, conceput pentru incalzirea apei menajere.

Are o capacitate de 95 de litri, potrivita pentru locuinte de 3 persoane.

Este realizat din tabla decapata, cu durabilitate buna in timp.

Asigura in acelasi timp si incalzirea incaperii in care se afla, pin degajarea de caldura.

 

Dezavantaje:

Lipsa unui strat izolator suplimentar la nivelul cazanului limiteaza timpul pentru care apa incalzita poate fi pastrata la o temperatura ridicata.

 

 

 

 

Ariston SLE 

 

Pentru ca multe persoane prefera sa aleaga o versiune cu posibilitati multiple de alimentare, am selectat pentru lista noastra de propuneri si acest model de boiler pe lemne, la un pret bun, a carui dotare include si rezistenta electrica, ce permite folosirea retelei de curent pentru a incalzi apa, in lipsa combustibilului solid. Este construit vertical si are un design modern, cu suprafata alba, lucioasa si focar cu usa generoasa, care permite incarcarea rapida a lemnelor, cu maner orizontal.

Pentru a asigura functionarea optima pentru o perioada lunga de timp, peretii boilerului sunt prevazuti cu protectie dubla la coroziune, rezervorul avand strat de email si fiind dotat cu anod de magneziu, de dimensiuni mai mari decat cele standard. Se amplaseaza pe sol, la interior si in apropierea unei deschideri, care permite evacuarea gazelor de ardere.

Cazanul are o capacitate de 80 de litri, volum recomandat in general pentru locuintele de doua persoane, iar puterea electrica accesata pentru incalzire este de 2kW. Lucreaza cu o presiune maxima a apei de 8 bari si o incalzeste pana la cel mult 65oC, nivel suficient pentru a acoperi consumul casei, asigurand accesul la apa calda. Are o inaltime de 148cm si ocupa pe sol 38 x 35cm, fiind un model destinat utilizarii rezidentiale, cu functionare prin acumulare, sistem care permite pastrarea calda a apei pentru folosire la nevoie.

 

Avantaje:

Varianta tehnica care pune la dispozitie doua optiuni de alimentare: electrica si pe baza de lemne.

Are un design placut si exterior vopsit in culoare alba, lucioasa, cu focar cu usa in format modern.

Produsul se amplaseaza direct pe sol si este usor de folosit.

Focarul spatios permite incarcarea unei cantitati mai mari de combustibil solid.

 

Dezavantaje:

Este o versiune cu cazan, cu capacitate de 80 de litri ,potrivita doar pentru locuinte cu consum redus, cu 2 utilizatori.

 

 

 

 

FM Group FM – 120 litri 

 

Un model al carui cazan poate depozita un volum de 120 de litri, cum este aceasta versiune de la FM Group, poate asigura necesarul de apa calda menajera pentru trei sau patru persoane. Are format vertical si aspect modern, creat de combinatia dintre culoarea neagra, utilizata la exteriorul focarului si respectiv, argintiul folosit la nivelul cazanului. Se amplaseaza pe sol si se conecteaza la cos de evacuare, avand integrat racord de 120mm.

Rezistenta in timp este asigurata de vopseaua lovitura de ciocan aplicata atat pe interior, cat si pe exterior, o formula speciala pe baza de rasini, solventi organici si inhibitori de coroziune, care ii confera in plus si un aspect deosebit, metalizat. Soba este dublata pe interior cu strat de samota, care previne eliberarea caldurii in incapere si o orienteaza prin conducta de evacuare, in interiorul cazanului, pentru a incalzi cat mai eficient apa si a o mentine la aceeasi temperatura pentru mai mult timp.

Este o versiune care se alimenteaza doar cu combustibil solid, precum lemne pentru foc, brichete de carbune, carbune brun, carbune brun-lignit sau lignit sortat, pentru utilizare neindustriala. Cazanul lucreaza cu un nivel maxim de presiune a apei de 3 bari si pentru functionare optima si sigura si utilizare de lunga durata, in cele mai bune conditii, este dotat cu supapa de siguranta, care previne deteriorarea in cazul cresterii nivelului presiunii peste limita admisa.

 

Avantaje:

Cazan cu capacitate de 120 de litri, potrivit pentru familii cu  3- 4 membri.

Interiorul focarului este dublat cu un strat de samota, care asigura mentinerea caldurii si dupa stingerea focului.

Suprafata interioara si exterioara este acoperita cu vopsea lovitura de ciocan, cu rezistenta foarte buna la coroziune.

Include supapa de siguranta, pentru functionare corecta si durata lunga de viata.

 

Dezavantaje:

Presiunea de lucru, mai redusa decat in cazul altor modele, implica amplasarea boilerului la o distanta cat mai mica fata de robinetul de distributie.

 

 

 

 

Inox INX110

 

Din punct de vedere al adaptabilitatii la sursele de alimentare, cele mai bune boilere pe lemne sunt cele care permit si folosirea curentului electric, foarte util in momentele in care nu ai suficient combustibil solid. Un astfel de model este INX110, care include soba in care poti folosi lemne de foc standard, conform STAS 2340, brichete de carbune STAS 8729, carbune brun sau brun – lignit si lignit sortat, si respectiv rezistenta electrica montata in interiorul cazanului. care genereaza suficienta caldura pentru a modifica temperatura apei.

Rezervorul are o capacitate de 110 litri, ideala pentru familii cu 3 membri si acceptabila pentru locuinte cu 4 utilizatori si lucreaza cu o presiune a apei de 6 bari (medie) care asigura un flux bun al lichidului la robinete. Include in plus si un termometru de contact, amplasat in interiorul cazanului, folosit pentru detecta temperatura apei, afisata pe un mic ecran exterior.

Soba are peretii dublati cu samota, mentinand astfel caldura in interior si dupa ce focul s-a stins, si este prevazuta cu cenusar, la care accesul se face pe aceeasi usa care se deschide pentru alimentarea cu combustibil solid. Incalzeste apa pana la temperatura maxima de 80oC, avand nevoie de doar 78 de minute pentru a o aduce la nivelul standard cuprins intre 15 si 65oC si este prevazut cu supapa de siguranta, care se activeaza daca presiunea trece de 6 bari. Necesita racordarea de cosul de evacuare, prin burlan cu diametrul de 115mm si este un model vertical, care se monteaza direct pe podea.

 

Avantaje:

Are o capacitate de depozitare de 110 de litri, care il recomanda pentru locuintele cu 3 persoane.

Incalzirea apei se poate face atat pe baza de combustibil solid, cat si cu ajutorul rezistentei electrice.

Asigura o presiune buna a apei la punctul de consum.

Boiler pe lemne INOX cu termometru de contact si ecran de afisare a temperaturii din cazan.

 

Dezavantaje:

Este disponibil la un pret mai ridicat decat alte variante cu capacitate similara a rezervorului.

 

 

 

 

Eltim 03

 

Cel mai bun boiler pe lemne este considerat adesea acel model care poate mentine apa calda pentru mai mult timp, oferind posibilitatea de a o folosi la temperatura dorita, fara o perioada semnificativa de asteptare. Printre versiunile care pun la dispozitie aceasta caracteristica se afla si Eltim 03, dotat cu cazan cu pereti izolati termic cu vata minerala caserata, dublata cu strat din folie de aluminiu, care pastreaza temperatura apei la unnivel relativ constant, pana la 24 de ore. Printre avantajele tehnice pe care le ofera net fata de alte variante se numara si protectia cu zincare termica, folosita pentru rezervorul de presiune al cazanului, realizat din otel si testat pentru rezistenta la presiunea de 12 bari.

Este un model care functioneaza atat pe baza de combustibil solid, cat si prin conectare la reteaua electrica, fiind dotat cu rezistenta si termostat cu sonda, care ofera posibilitatea de a pastra apa la o anumita temperatura si asigura in acelasi timp protectia anti-inghet. Lucreaza cu o presiune maxima a apei de 6 bari si asigura un randament termic ridicat, de 90%, incalzind lichidul din cazan pana la 90oC.

Are o putere nominala de 10kW (ridicata) si rezervor de 90litri, capacitate recomandata pentru asigurarea apei menajere la un nivel de confort standard, in casele in care locuiesc doua, maxim trei persoane. Este prevazut cu supapa de siguranta pentru functionare in conditii optime, ofera durata redusa de incalzire a apei si este usor de curatat si intretinut.

 

Avantaje:

Versiune cu alimentare electrica si pe lemne, cu putere de 10kW (ridicata).

Cazanul mentine temperatura apei pana la 24 de ore, datorita stratului izolator.

Asigura un randament de functionare de 90%.

Suprafata interioara a rezervorului este protejata prin zincare termica, avand o rezistenta foarte buna la coroziune.

 

Dezavantaje:

Daca te intrebi cat costa un boiler pe lemne, iti putem spune ca din cauza caracteristicilor superioare, acesta este mai scump decat alte versiuni cu aceeasi capacitate de stocare.

 

 

 

 

Fornello 1200 l

 

Iti propunem un boiler alimentat cu lemne, care e conceput pentru a fi conectat la centrala termica, astfel ca, nu doar ca vei avea parte de apa calda menajera, intr-o locuinta care nu este racordata la gaz, dar va oferi si caldura in perioadele reci din an.

Actioneaza ca boiler pe lemne cu calorifere si are o capacitate generoasa de 120l, astfel ca modelul e potrivit intr-o casa in care stau 2-4 membri. De asemenea, trebuie mentionat ca are panou de comanda mecanic, se monteaza pe verticala, direct pe podea, iar rezervorul este confectionat din otel carbon, cu rezistenta la temperaturi inalte si calcar.

Nu in ultimul rand, incalzeste apa pana la o temperatura de 65 de grade, presiunea maxima a apei va fi de 3 bari, iar racordarea la cos impune un diametru de 120mm.

 

 

 

Inox 70

 

Te intereseaza sa cumperi un boiler pe lemne, insa nu ai nevoie de o cantitate mare de apa si nici nu doresti sa investesti o suma prea mare de bani? Ce zici de un model de 70l, precum cel de fata?

Acesta are un cazan realizat din otel inoxidabil, cu o durabilitate care se mentine in timp. De asemenea, e rezistent la coroziune, apa si atmosfera umeda care se instaleaza neafectandu-l. Mai mult, materialul e facut asa incat sa aiba protectie si la temperaturile inalte, dar si la alte solutii alcaline, la clor sau acizi. Totodata, aliajul cu nichel mentine o suprafata rigida, care nu se va indoi.

Focarul e detasabil, fiind mai facil de montat, insa trebuie sa te asiguri ca imbinarea celor doua componente se realizeaza corespunzator. Dimensiunile sunt si ele mai mici, de 155 x 39 x 44 cm, in timp ce greutatea e de 47 kg.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu