Cel mai bun boiler termoelectric

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Boilere termoelectrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Centrala termica a locuintei nu face fata la cerintele de apa calda si te-ai hotarat sa o suplimentezi cu un boiler termoelectric? Iti spunem, pe scurt, in acest articol, cum poti alege corect si rapid cel mai potrivit model, tinand cont de putere, capacitate, marimea familiei si alte criterii utile. Tot aici gasesti si cateva exemple de produse, selectate pe baza popularitatii castigate in randul clientilor. Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR este o varianta recomandata pentru familiile cu 2 – 3 membri, pentru bai care permit montarea pe verticala, cu putere de 2kW, strat izolator eficient si presiune de 0.8Mpa. Daca iti este suficient un model cu capacitate de 80litri, iti propunem ca alternativa Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune de capacitate medie, potrivita pentru locuinte cu 2 – 3persoane, cu putere de 2kW si serpentina pe dreapta, care asigura apa calda menajera eficient si rapid. Include rezervor cu protectie la coroziune si strat izolator, plus buton On/Off cu led-uri, care face utilizarea mai facila, semnalizand vizual momentul in care apa este pregatita de folosire.

Acest model nu este insotit de cablu de alimentare si nici de elementele necesare pentru conectare la reteaua de apa, si poate fi montat doar vertical.

Boiler cu rezistenta electrica si serpentina, potrivit pentru asigurarea apei calde in locuintele private.

A 2-A OPTIUNE!

Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Boiler cu efect piston care asigura mai multa apa calda intr-un timp mai scurt, bine izolat, pentru a mentine cat mai bine temperatura continutului si a reduce consumul, cu putere de 2kW, pentru incalzire rapida. Include panou de control rezistent la umiditate, anod de magneziu, rezervor acoperit cu strat din sticla ceramica si protectie anti-inghet.

Are capacitatea de 80litri, care se poate dovedi insuficienta intr-o locuinta de 2 – 3 persoane in care se foloseste multa apa calda, si nu poate fi montat pe orizontala.

Varianta tehnica cu o serpentina si capacitate de 80litri, cu timpi redusi de incalzire a apei si strat eficient de izolare.

A 3-a Optiune!

SUNSYSTEM SON 300
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Capacitate de 300litri, potrivita pentru familiile mari si micile pensiuni, cu posibilitatea de conectare la o sursa alternativa de curent electric, cum sunt panourile solare. Rezervorul este protejat cu email de titan si anod de magneziu, iar mentinerea calda a apei este asigurata de strat izolator, captuseala exterioara si doua serpentine conectate la centrala termica.

Pretul nu include rezistenta electrica de 4.5kW care trebuie cumparata separat pentru a completa setul de montaj.

Varianta potrivita pentru gospodarii cu 4 – 5 persoane sau mai multe, cu asezare pe sol, vertical sau orizontal, potrivita pentru case si vile care folosesc si panouri solare.

 

 

Pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice

 

Dupa ce ai consultat numeroase pareri despre cele mai bune boilere termoeletrice disponibile in magazine, este timpul sa decizi care este modelul potrivit pentru tine. Iata cateva exemple apreciate de clienti, pe care le poti folosi pentru a-ti construi propriul top 3.

 

 

Boiler termoelectric 100 l

 

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

 

Pentru apartamentele si casele in care locuiesc 2 – 3 persoane, am inclus in lista de propuneri Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR, un model de boiler termoelectric de 100litri si cu putere de 2000W, caapabil sa asigure eficient, rapid si destul de economic apa calda necesara.

Functioneaza cu o presiune de 0.8Mpa, suficienta pentru a alimenta mai multe puncte de consum, iar rezervorul este protejat cu strat din sticla ceramica si anod de magneziu, pentru o durata de viata cat mai lunga. Este bine izolat, mentinand apa calda pentru pana la doua zile si include serpentina, montata pe dreapta, pentru folosirea agentului termic.

Este dotat cu buton de On/Off cu led-uri, care iti arata cand apa s-a incalzit si poti face baie, insa nu este prevazut cu cablul de a alimentare, pe care va trebui sa il cumperi separat, in functie de distanta pana la priza. Este bine sa retii ca acest boiler termoelectric Tesy, de 100litri, poate fi montat doar vertical si ca, in afara de supapa de siguranta, va trebui sa achizitionezi suplimentar elementele de conectare la reteaua de apa, cand il instalezi.

 

 

 

Boiler termoelectric cu serpentina

 

Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR

 

Daca vrei sa profiti de agentul termic incalzit de centrala pentru a obtine apa calda menajera mai usor si mai ieftin, te va interesa cu siguranta un boiler termoelectric, cu serpentina, cum este acest produs de la Tesy. Aceasta versiune tehnica are capacitatea de 80litri, ceea ce inseamna ca va lucra eficient intr-o locuinta cu 2 – 3 persoane.

Puterea de 2kW, folosita in combinatie cu agentul termic, iti asigura apa calda in aproximativ 55 – 60minute. Vara va trebui desigur sa astepti ceva mai mult, folosind doar rezistenta electrica, dar perioade de incalzire nu depaseste media acestei categorii (2h).

Acest boiler termoelectric de 80litri include protectie anti-inghet si supapa de siguranta, este prevazut cu termostat reglabil si intrerupator rezistent la umezeala, cu led-uri care iti spun cand apa este gata, prin modificarea culorii. Durabilitatea rezervorului este asigurata prin prezenta anodului de magneziu, usor de schimbat, si stratului de sticla ceramica care acopera interiorul.

 

 

 

Boiler termoelectric cu 2 serpentine

 

SUNSYSTEM SON 300

 

Cu SUNSYSTEM SON 300 intram in categoria modelelor de boiler termoelectric cu 2 serpentine, capacitate peste medie si design care implica asezarea pe sol. In acest caz vorbim despre un rezervor de 300litri, din otel, cu anod de magneziu si interior emailat cu titaniu, pentru protectie anti-coroziune, plus rezistenta electrica de 4.5kW, pe care trebuie insa sa o cumperi separat, impreuna cu kitul SK.

Este mai curand un model potrivit pentru pensiuni, dar si pentru vilele de dimensiuni medii si mari in care locuiesc mai mult de 4 – 5 persoane. In plus, poate fi conectat si la sistem de captare a energiei solare, astfel incat sa iti ofere eficienta optima de utilizare.

Poate fi montat vertical sau orizontal, in functie de spatiul disponibil, si este prevazut cu carcasa exterioara din PVC, pentru protectie si aspect placut. Iti atragem atentia ca cele doua serpentine sunt etajate, ceea ce inseamna ca iti va oferi un timp de incalzire putin mai mare decat o alternativa cu serpentine interpuse.

 

 

 

Boiler termoelectric 80 l

 

Fornello Titanium Plus

 

Preferi un produs livrat impreuna cu cablul de alimentare si stecher standard? Incearca acest model de boiler termoelectric de 80litri, la pret convenabil, de la Fornello. Vorbim asadar despre o varianta potrivita pentru uz casnic, in gospodarii cu 2 – 3 persoane, prevazuta cu rezistenta electrica de 2kW, care incalzeste usor aceasta cantitate de apa.

Include o singura serpentina, suficienta pentru a mentine temperatura constanta in cei 80 de litri, iar rezervorul este protejat cu strat de email din titan si anod de magneziu pe care il poti inlocui usor, pentru a proteja peretii de depunerile de calcar. Se monteaza pe perete, vertical, si cantareste 105kg plin, deci asigura-i o instalare corecta, care poate sustine greutatea.

Este prevazut cu termostat ajustabil, pana la 75oC, si supapa de siguranta, care protejeaza sistemul impotriva cresterilor periculoase de presiune. Lucreaza cu o presiune maxima de 8 bar si include panou de control mecanic, usor de folosit.

 

 

 

Boiler termoelectric Ariston

 

Ariston PRO 1 R 80 VTD 1.8K 

 

Tot pentru uz rezidential si locuinte cu 2 – 3 persoane iti recomandam si acest model de boiler termoelectric Ariston, cu 80litri de apa calda, disponibili in rezervorul din otel, inclus in design. Incalzirea este asigurata de rezistenta electrica de 1.8kW si o serpetina amplasata pe partea dreapta.

Designul se diferentiaza de alte modele prin linii ceva mai elegante, gandite pentru a completa bai moderne, amenajate atent. La capitolul dotari tehnice iti putem spune ca include termostat reglabil, cu protectie dubla, pentru setarea facila a temperaturii dorite, rezervor protejat la interior cu email de titan, impotriva coroziunii, si anod de magneziu supradimensionat, care previne depunerile de calcar.

Pentru ca apa sa ajunga de la 15 la 65oC ai de asteptat aproximativ 2 ore si 10 minute, temperatura maxima la care poti seta termostatul fiind de 75oC. Se monteaza pe perete, vertical, si este prevazut cu panou de comanda mecanic, usor de utilizat.

 

 

 

Boiler termoelectric 150 l

 

Ariston PRO R 150 VTS EVO EU

 

Pentru cei care prefera modelele de boiler termoeletric Ariston pentru stratul izolator ceva mai gros, integrat in structura, am inclus in lista de propuneri si modelul PRO R 150 VTS EVO EU, al carui rezervor este protejat de 19mm de poliuretan termoizolant. Tot supradimensionat este si anodul de magneziu, pentru a putea fi inlocuit mai rar si a preveni mai eficient depunerile de calcar.

La capitolul protectii care asigura functionare optima, mai poti bifa supapa de siguranta bipolara, care previne accidentele create de cresterile bruste de presiune, si cea anti-inghet, utila pentru situatiile in care boilerul este amplasat intr-o zona slab incalzita.

Vorbim despre un boiler de 150litri, recomandat deci pentru locuintele cu 3 – 4 persoane, cu putere de 2kW, greutate de 49kg si dimensiuni destul de mari pentru a necesita evaluarea cu atentie a spatiului de instalare. Nu este foarte zgomotos (15dB), asadar nu trebuie sa iti faci griji daca situat este in apropierea dormitorului.

 

 

 

Boiler termoelectric 200 l

 

SUNSYSTEM SON 200

 

Daca vrei sa poti apela si la energia solara ca sursa de incalzire a apei menajere, cel mai bun boiler termoelectric pentru tine poate fi un model precum SUNSYSTEM SON 200 care incurajeaza folosirea energiei alternative. Este o varianta verticala, cu amplasare pe podea, prevazuta cu doua serpentine, care asigura mentinerea apei din rezervor la o temperatura constanta, impreuna cu stratul protector din poliuretan termoizolant, de 50mm, ce imbraca dispozitivul.

Pentru ca vorbim despre un boiler termoeletric de 200litri, il recomandam pentru locuintele cu 3 – 5 persoane, pentru care ofera o presiune maxima de lucru de pana la 8bar. Include anod de magneziu, care previne depunerea calcarului din apa pe peretii rezervorului, protejati de asemenea si prin emailare.

Instalatia electrica este inclusa optional in pachet, deci poti folosi boilerul si doar cu centrala termica, daca puterea acesteia permite. Este prevazut cu termostat cu protectie termica incorporata, captuseala de PVC, senzor de temperatura multipozitie, supapa de siguranta si protectie anti-inghet.

 

 

 

Boiler termoelectric Tesy

 

Tesy Modeco GCV9S 1504720 C21 TSRCP

 

Daca preferi un model de boiler termoeletric de la Tesy si ai nevoie de o capacitate de 150litri, pentru o locuinta in care traiesc 3 – 4 persoane, iti propunem Modeco GCV9S 1504720 C21 TSRCP. Include rezistenta de 2kW, si serpentina montata pe partea dreapta, pentru folosirea agentului termic. Este bine sa stii ca in timp ce durata de incalzire indirecta este de regula sub 30 minute, cea de incalzire directa, prin rezistenta electrica, poate ajunge si pana la 3 ore si 45 de minute, din cauza cantitatii mari de apa.

Este prevazut cu intrerupator BiLight, care semnalizeaza stadiul de pregatire a apei prin lumina colorata (rosu – in asteptare, albastru – gata de folosire), si panou de control mecanic, usor de folosit pentru setarea temperaturii dorite, cu ajutorul termostatului reglabil.

Mentinerea calda a apei este asigurata de stratul gros de poliuretan izolant, de 32mm, si absenta puntii termice dintre rezervor si sistemul de montaj pe perete. Este prevazut cu anod de magneziu si protectie anti-inghet, plus supapa de siguranta.

 

 

 

Boiler termoelectric Ferroli

 

Ferroli Calypso 100 VEMT

 

Pentru cei care cauta un model cu timp mai scurt de incalzire a apei, recomandam aceasta versiune de boiler termoelectric Ferroli, de 100litri, care are nevoie de aproximativ 1 ora si jumatate pentru a aduce lichidul in mod direct de la 15 la 65oC.

Functioneaza cu o rezistenta electrica de 1.5kW si o serpentina din otel portelanat si poate fi conectat si la surse de energie alternativa, cum sunt panourile solare. Se monteaza vertical, pe perete, include panou de control mecanic, usor de folosit, si sisteme de protectie la supraincalzire, cresteri de presiune si anti-inghet, care ii asigura functonarea optima.

Tot la capitolul protectie, iti putem spune ca este vorba despre un boiler termoeletric din inox, cu rezervor smaltuit pe interior, cu siliciu, si tratat prin vetroportelanare pentru a fi mai rezistent la coroziune, dar si la socuri mecanice. Daca te intrebi cat loc va ocupa in casa, iti putem spune ca acest boiler termoeletric de la Ferolli are diametrul de 44cm si inaltimea de 95.5cm, o marime medie pentru aceasta categorie de volum.

 

 

 

Boiler termoelectric Bosch

 

Bosch Tronic TR1000T 80 CB

 

Iti propunem acest model de boiler termoeletric de la Bosch, daca consideri ca poti integra eficient in locuinta un model cu gestionarea automata a temperaturii apei, deci fara termostat reglabil sau buton exterior de reglare a gradelor. Ca design, este o versiune cu montare pe perete, vertical, mai mult joasa decat ingusta, cu baza de 44cm si inaltimea de 78.6cm, pe care o poti deci instala deasupra unui corp de mobilier.

Are o capacitate de 80litri, fiind potrivita pentru 1 – 2 utilizatori si rezistenta electrica de 2kW, suficient de puternica pentru a incalzi eficient apa. Este un boiler termoeletric cu o serpentina, care mentine insa usor lichidul la o temperatura ridicata, iar rezervorul are peretii interiori emailati, pentru protectie la coroziune.

Pretul este unul accesibil, iar designul elegant se potriveste in locuintele moderne, functionarea automata eliminand grija modificarii nivelului de temperatura. Include led care se stange atunci cand apa este suficient de calda pentru a fi folosita.

 

 

 

Boiler termoelectric Tesy BiLight GCV 7/4S2 1504420 B11 TSRP

 

In cazul in care cautati o solutie pentru incalzirea unui volum mare de apa intr-un timp scurt, un boiler termoelectric cu doua serpentine la un pret bun va poate salva. Un astfel de model este si boilerul termoelectric Tesy BiLight. Aceste are o capacitate mare, de 150 litri, si se incadreaza in clasa energetica D, avand o putere totala de 2000 W si generand o presiune maxima de functionare de 8 bari.

Prin conectarea celor doua serpentine la instalatie de incalzire centralizata cu circuit inchis, puteti incalzi apa mult mai repede. Serpentina S1 are o putere de dispersie a caldurii de 13,5 kW la 60-80 grade Celsius si un timp de incalzire de la 15 la 60 de grade Celsius de 42 de minute, in timp ce serpentina S2 are o dispersie a cadurii de 8,1 kW si un timp de incalzire de 54 de minute. Fara conectarea celor doua serpentine, timpul de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade Celsius este de 4 ore.

Aparatul beneficiaza de o izolatie ecologica, fara CFC, cu o grosime de 18 mm, care impiedica pierderea de caldura, ajutandu-va astfel sa economisiti energie. In acelasi scop, boilerul a fost dotat cu un termostat reglabil, care va ofera posibilitatea de a alege intre patru moduri de functionare: antiinghet, mode de vara, mod de iarna si antibacterial. Toate acestea, alaturi de senzorul de temperatura si materialele de cea mai buna calitate, fac din acest model boilerul termoelectric ideal pentru necesitatile dumneavoastra.

 

 

 

 

Boiler termoelectric Hajdu IDE200F

 

Daca doriti sa va alimentati locuinta cu apa calda, dar nu oricum, ci intr-un mod ecologic, atunci boilerul termoelectric Hadju este exact ceea ce cautati. Acesta este un boiler termoelectric indirect, conceput sa fie conectat la o centrala prin serpentina incorporata, dar poate fi racordat si la o instalatie solara.

Produsul poate incalzi 200 de litri de apa, avand o greutate de 77 kilograme si dimensiunile de 153 x 58 x 58 cm. Puterea maxima a modelului este de 2400 W, iar presiunea maxima de utilizare este de 6 MPa. In modul de utilizare direct, doar prin rezistenta, fara racordarea serpentinei, timpul de incalzire al apei este de 300 de minute, temperatura maxima de lucru fiind de 65 grade Celsius.

Boilerul termoelectric este prevazut cu un termostat reglabil, cu contact alternant, prin care puteti alege temperatura apei, pana la 65 de grade, cu ajutorul caruia puteti pune in functiune pompa de apa sau microcentrala. Rezervorul este fabricat din otel emailat de inalta rezistenta, cu o izolatie excelenta, care impiedica pierderea caldurii, economisind astfel energie. De asemenea, rezervorul beneficiaza e o perioada de garantie separata de cea generala, de 5 ani. Ca si la modelele precedente, protectia anticoroziva se realizeaza printr-un anod de magneziu. Alimentarea electrica se face prin conectarea la reteua de 230 V, racordul la apa are un diametru de ¾ inch, iar racordul la agent termic are un diametru de 1 inch. Perioada de garantie generala oferita de producator este de 2 ani.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Un boiler cu sistem termoelectric este o solutie eficienta de asigurare a apei calde menajere, atat pentru locuinta, cat si pentru pensiuni sau hoteluri. Pentru ca randamentul obtinut depinde mult de caracteristicile tehnice ale dispozitivului, iti spunem in acest ghid cum sa alegi corect cel mai bun boiler termoelectric pentru tine, tinand cont de capacitate, numar de serpetine, grosimea izolatiei si alte elemente relevante.


Capacitate si presiune: Alegerea capacitatii este direct dependenta de numarul de utilizatori. Modelele disponibile pe piata ofera intre 50 si 2000litri, cele mai multe versiuni dedicate locuintelor private avand pana la 300litri. De exemplu, intr-o locuinta cu una sau doua persoane care folosesc dusul, este suficient un model de 30 – 50litri, in ce daca preferi cada vei avea nevoie de o versiune de 100litri. 

Pe de alta parte, o familie cu 3 – 4 persoane este bine sa se orienteze catre un boiler termoelectric, la un pret bun, de 120 – 150litri. Variantele de peste 300 litri sunt recomandate pentru pensiuni, gradinite, camine, hoteluri etc.

Cu cat in casa sunt mai multe puncte de consum care pot fi folosite concomitent (de exemplu, doua chiuvete sau o chiuveta si dus etc.), cu atat este bine ca presiune sa fie putin mai mare. Majoritatea modelelor lucreaza cu o presiune cuprinsa intre 6 si 9 bar (0.6 – 0.9Mpa).

 

Numarul de serpetine: Prin serpentina trece agent termic incalzit de centrala, care mentine apa din rezervor calda si ajuta de asemenea la ridicarea temperaturii atunci cand vrei sa faci baie. Cu cat rezervorul este mai mare, cu atat este mai bine sa aiba mai multe serpentine. Pentru o versiune de pana la 50 – 100litri este suficient o serpentina, in timp ce variantele cu 120 – 200litri se descurca mai bine cu doua, iar cele mai mari pot functiona cu trei. 

 

Nivelul de izolare: Stratul de izolare termica inclus in structura oricarui boiler termoeletric, ieftin si bun, previne pierderile de caldura si ajuta la mentinerea apei la temperatura dorita cu consum redus. Pentru un produs cat mai eficient energetic iti recomandam sa cauti optiuni cu strat izolator de minim 18mm, iar daca bugetul iti permite chiar cu 32mm pana la 50mm, mai ales in cazul modelelor de capacitate foarte mare, care beneficiaza de asemenea si de o carcasa suplimentara de PVC.

 

Durabilitate: Pentru a proteja rezervorul de depunerile de calcar si uzura produsa de acestea, cele mai multe boilere termoelectrice, la preturi bune, includ anod de magneziu standard sau supradimensionat. In cel de-al doilea caz va fi nevoie sa il schimbi mai rar. Pentru ca intretinerea sa se realizeze usor, verifica daca accesul la interiorul aparatului, pentru inlocuirea anodului, se poate face facil.

Impotriva coroziunii, rezervorul de apa este protejat de un strat de material aplicat pe interior care poate fi sticla ceramica sau mai nou, email cu titan. 

 

Putere si timp de incalzire: Pentru un timp cat mai redus de la momentul in care doresti sa faci un dus sau o baie in cada si pana cand boilerul a reusit sa incalzeasca apa la temperatura dorita, cauta un model cu putere pe masura capacitatii. 

Majoritatea versiunilor pentru uz casnic au o putere de 1 – 3kW, in timp ce versiunile pentru pensiuni pot ajunge si pana la 7.5 – 8kW. Daca optezi pentru o varianta de 50 – 100litri, orienteaza-te catre o putere de 1 – 1.5kW, iar daca ai nevoie de un volum de 100 – 200litri, cauta un boiler termoelectric, la pret bun, cu 2 – 2.5kW.

In timpul iernii vei beneficia si de sprijinul agentului termic pentru mentinerea facila a temperaturii apei la un nivel constant, deci vei avea apa calda sau chiar fierbinte, destul de repede. Nu uita insa ca, in sezonul cald, efortul de incalzire cade doar in sarcina rezistentei electrice. Unele modele permit conectarea si la o sursa de energie alternativa, pentru a reduce astfel costurile de folosire.

Timpul necesar pentru a aduce apa la 65oC este de 1 pana la 3 ore si este de obicei indicat in prezentarea boilerul.

 

Montaj: Versiunile de pana la 300litri pot fi suspendate pe perete, orizontal sau vertical, iar designul tine de spatiul pe care il ai disponibil in locuinta si formatul zonei in care vrei sa il amplasezi. Boilerele de peste 300litri se asaza, de regula, pe sol.

Functii: Printre functiile de baza pe care trebuie sa le puna la dispozitie toate modelele de boilere termoelectrice ieftine si bune se numara protectia la supraincalzire, cu termostat de siguranta, termostatul reglabil, care iti permite sa setezi temperatura dorita a apei si protectia la inghet si la scurtcircuit.

Daca il instalezi in baie sau orice alt spatiu expus la aburi, iti recomandam sa cauti o varianta cu intrerupator rezistent la umiditate.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce inseamna boiler termoelectric?

Boilerul termoelectric foloseste doua surse de incalzire a apei: rezistenta electrica si agentul termic de la centrala locuintei, care este circulat prin boiler prin intermediul unei serpetine. Exista de asemenea si modele de boiler termoelectric cu 2 serpentine.


Cat dureaza montajul unui boiler termoelectric?

Montarea boilerului termoelectric dureaza doar cateva ore, daca este realizata de personal specializat, iar centrala si restul retelei de incalzire sunt deja instalate. Costa intre 300 si 600lei, in functie de capacitatea boilerului si firma la care apelezi.

 

Cat consuma un boiler termoelectric?

Consumul unui boiler termoeletric de 150litri difera foarte mult fata de cel al unui model de 30litri, in primul rand in functie de cantitatea de apa incalzita, apoi tinand cont de frecventa de folosire, eficienta stratului izolator, temperatura din incapere in care este amplasat etc. In general, poti insa estima un consum de 1kw/litru/luna. De exemplu, daca ai un boiler termoelectric Ariston de 100l, folosit la intreaga sa capacitate, de 2 – 3 persoane, poti estima un consum de aproximativ 100kW pe luna.

 

 

Ce trebuie sa stii inainte de instalarea unui boiler termoelectric

 

Multe opinii si recomandari despre cele mai bune boilere termoelectrice iti vor recomanda aceste produse pentru a suplimenta apa calda oferita de centrala termica pe gaz sau pe lemne, in special daca ai acces si la o sursa de energie alternativa (solara, eoliana etc.). Iata cateva aspecte pe care trebuie insa sa le cunosti, inainte de a instala dispozitivul, pentru a-l putea folosi eficient.

Amplasare

Pentru a fi in siguranta si a se comporta bine, boilerul trebuie instalat departe de surse de caldura (aragaz, calorifer etc.), la minim 60cm de cada, intr-un spatiu care este ferit de inghet si cat mai aproape de cel mai folosit robinet de apa calda (vei reduce astfel pierderile de caldura pe teava). 

Nu uita sa il asezi astfel incat sa poti interveni pentru a schimba anodul de magneziu fara prea mult efort.

Masuri de siguranta

Boilerele sunt corpuri foarte grele cand sunt pline si unul dintre cele mai mari riscuri pe care le prezinta este cel de cadere. Daca alegi deci un boiler termoelectric Tesy de 150litri sau de 200litri, ai grija pe ce perete il fixezi si ce tip de suruburi utilizezi, tinand cont de capacitatea intregii structuri de a sustine in siguranta kilogramele aferente.

Instaleaza filtre la intrarea de apa rece pentru a evita depunerile si curata instalatia de apa inainte de a integra boilerul.

Monteaza o supapa de refulare in amonte de alimentarea cu apa pentru a permite rezervorului sa gestioneze variatiile bruste de tensiune si nu inchide niciodata gura de scurgere a supapei de siguranta.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu