Cel mai bun boiler

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Boiler – Opinii si Recenzii 2024

 

Pentru cei care doresc o solutie eficienta de incalzire a apei in locuinta, boilerul se numara printre optiunile cele mai bune din punct de vedere al costului si beneficiilor oferite. Disponibil in modele de capacitati diferite si cu sisteme variate de functionare, de la cele pe baza de lemne sau peleti si pana la energie electrica si solara, acest dispozitiv necesita un proces complex de decizie inainte de cumparare. Daca ai nevoie de un astfel de aparat, te invitam sa evaluezi pe indelete exemplele de mai jos, selectate de echipa noastra de specialisti pe baza calitatii si popularitatii lor. Te grabesti? Analizeaza direct doua variante de top: Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR este conceput pentru a inlocui incalzirea centrala acolo unde este nevoie, sau a o suplimenta, fiind suficient de incapator si puternic pentru a acoperi necesarul de apa pentru chiuveta, dus si cada, iar pentru persoanele care cauta un model la un pret ceva mai accesibil, optiunea potrivita poate fi Tesy BiLight GCV1004420B11TSR.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un boiler termoelectric de capacitate mare, potrivit pentru gospodarii cu 3 – 4 persoane si trei puncte de consum, care poate inlocui cu usurinta centrala in zonele fara acces la reteaua de gaz. Incalzeste apa in timp scurt, o pastreaza calda pentru o perioada lunga de timp, datorita rezervorului bine izolat, si permite stabilirea temperaturii dorite prin intermediul termostatului reglabil integrat.

Pentru ca face parte din clasa energetica C, va consuma ceva mai multa energie decat alte optiuni din categoriile superioare.

Model accesibil la pret, care poate fi utilizat atat pentru bucatarie, cat si pentru baie, cu supapa de siguranta si protectie la inghet.

A 2-A OPTIUNE!

Tesy BiLight GCV1004420B11TSR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune de boiler electric cu sisteme eficiente de mentinere a temperaturii apei incalzite si termostat reglabil, care permite setarea facila a nivelului de temperatura dorit. Face parte din categoria modelelor pentru gospodarii cu 3 – 4 persoane si pune la dispozitie putere ridicata si constructie igienica si rezistenta, cu suprafata interna din sticla ceramica.

Clasa C de consum energetic, din care face parte aceasta varianta tehnica, inseamna costuri mai mari la curent raportate la modele similare.

Este un boiler eficient si accesibil la pret, recomandat pentru locuintele familiale care necesita o sursa de apa calda de incredere.

A 3-a Optiune!

Eltim 90l
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiune de boiler pe lemne cu alternativa de incalzire prin conectare la reteaua de curent electric, potrivita pentru zonele cu pene frecvente de curent. Pune la dispozitie rezervor rezistent la coroziune, cu capacitatea de 90l, recomandata pentru familii cu 2 – 3 membri si poate mentine temperatura apei pana la 24h, datorita izolatiei cu vata minerala si folie de aluminiu.

Pentru a permite folosirea combustibilului solid, necesita conectare la cos de fum care sa asigure evacuarea gazelor.

Versiune mixta, cu alimentare electrica si pe lemne, practica si eficienta, care asigura apa calda pentru gospodarii de dimensiuni medii.

 

 

Pareri despre cele mai bune boilere

 

 

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR 

 

Varianta electrica, simplu de instalat si folosit, acest model de la Tesy se numara printre cele mai bune boilere economice gandite pentru gospodarii medii, cu 3 – 4 persoane. Structura sa tehnica include rezervor cu capacitate de 100l care mentine apa calda, oferindu-ti acces instant la o cantitate suficient de mare pentru a putea face dus sau baie relaxat si pentru a alimenta 3 puncte de consum (ex. chiuveta, cada si dus).

Sistemul de control include termostat reglabil, pe care il poti utiliza pentru a seta temperatura dorita a apei, si buton de On/Off, cu LED care iti indica statusul de functionare (roz – in curs de incalzire, albastru – gata de folosire), astfel incat sa stii exact cand e cazul sa mai astepti putin si cand poti folosi apa calda imediat. Tehnologia folosita pentru intrerupator este rezistenta la umiditate si cu certificare europeana, avand componente de calitate si o durata de viata ridicata.

Este o versiune verticala, cu montare pe perete, prevazut cu rezervor cu strat interior din sticla ceramica si izolatie din polistiren care reduce pierderile de caldura. Iti ofera o durata de incalzire de 2 ore si jumatate pentru a aduce intreaga cantitate de apa la temperaturi cuprinse intre 15 si 65oC si o presiune de lucru maxima de 8 bar. Sistemul include supapa de siguranta, protectie anti-inghet si anod de magneziu pentru prevenirea coroziunii elementelor componente, care se poate schimba usor. Ai la dispozitie in plus si schimbator de caldura incorporat, care permite combinarea cu surse alternative de caldura, precum cazane cu combustibil solid sau gaz, ori instalatii de colectare a energiei solare.

 

Avantaje:

Boiler Tesy cu capacitate ridicata ce poate asigura apa calda pentru chiuveta, dus si cada intr-o casa cu 3 – 4 persoane.

Are un nivel de putere de 2000W care inseamna incalzire rapida a apei.

Rezervorul este izolat cu polistiren, pentru mentinerea temperaturii pentru mai mult timp.

Include termostat reglabil care te ajuta sa faci economie la curent.

 

Dezavantaje:

Face parte din categoria de consum energetic C, deci va trebui sa il utilizezi eficient pentru a nu-ti incarca factura la curent.

 

 

 

 

Tesy BiLight GCV1004420B11TSR, 2000 W, 100 l

 

Construit in conformitate cu regulamentele Uniunii Europene, cu certificat sanitar si suprafata interioara a rezervorului din sticla ceramica rezistenta la coroziune, care pastreaza calitatile apei, acest boiler, la un pret bun, este potrivit pentru gospodariile care au nevoie de o sursa suplimentara de apa calda cu durata lunga de viata.

Include tanc cu capacitatea de 100l si izolatie din polistiren, care pastreaza temperatura apei pentru o perioada indelungata, reducand astfel consumul de energie si imbunatatind confortul familiei tale. Are format vertical si se instaleaza pe perete, fara a crea insa punte termica cu zidaria, reducand astfel transferul de caldura. Designul Bilight include de asemenea duza de alimentare cu apa rece, realizata din inox, cu format special, care limiteaza amestecul fluxului rece cu cel cald, astfel incat tu sa primesti mai multa apa fierbinte.

Ofera o putere nominala de 2000W (ridicata) care iti ofera un timp redus de incalzire, de doar 2 ore si jumatate pentru a aduce rezervorul la temperatura dorita. Termostatul reglabil, usor de setat de la panoul de control mecanic, permite stabilirea gradelor pe care vrei sa le aiba apa, iar butonul de oprire/pornire ajuta la evalurarea rapida a procesului prin intermediul LED-ului care se face rosu in timpul incalzirii si albastru cand apa e gata. Acest model are diametrul de 440mm si inaltimea de 0.985m (dimensiuni medii) si face parte din categoria de consum energetic de clasa C (consum ridicat).

 

Avantaje:

Versiune accesibila la pret, potrivita pentru gospodarii cu 3 – 4 persoane.

Asigura o capacitate de 100l si o putere de 2000W, pentru incalzire rapida.

Modul de montare nu creeaza punte termica, diminuand astfel pierderile de caldura.

Include duza cu design inovativ are limiteaza amestecul apei calde cu cea rece.

 

Dezavantaje:

Din cauza consumului destul de mare, nu este o varianta potrivita pentru locuintele cu necesitati reduse de apa.

 

 

 

 

Eltim 90l

 

Daca locuiesti intr-o zona in care reteau de gaz si cea electrica fac probleme frecvente, sau vrei sa ai apa calda intr-o casa de vacanta aflata intr-o zona izolata, cel mai bun boiler pe care il poti alege este unul cu combustibil solid, precum acest model de 90 de litri de la Eltim. Functioneaza cu lemne si deseuri din lemn, rumegus, brichete, carbune sau cocs, dar include si rezistenta care permite incalzirea apei prin conectarea la energie electrica, deci poti alterna intre cele doua surse in functie de necesitati.

Este o versiune verticala, cu montare pe sol, fiind usor de amplasat in locatia selectata. Temperatura maxima la care aduce apa din tanc este de 90oC, acesta fiind izolat cu vata minerala caserata cu folie de aluminiu, care asigura pastrarea calda a apei pana la 24 de ore. Componenta electrica ofera o putere de 2000W, potrivita pentru capacitatea de 90l a rezervorului si suficienta pentru a alimenta cu apa calda o locuinta cu 2 – 3 persoane. Suprafata interioara si exterioara a tancului realizat din otel rezistent a fost zincata termic, stratul obtinut oferind protectie superioara impotriva coroziunii.

Iti atragem atentia ca dispozitivul va avea nevoie de aerisire pentru eliminarea gazelor si fumului obtinut in urmare arderii, acest model fiind dotat cu adaptor pentru cos de fum. Se curata usor datorita amplasarii verticale a celor 3 tevi de fum, iar protectia la supraincalzire se realizeaza prin instalarea unei supapei de siguranta de 6 bari (nivel recomandat).

 

Avantaje:

Versiune cu doua variante de functionare: electrica si pe lemne, usor de adaptat la necesitati.

Include rezervor zincat, cu rezistenta buna la coroziune.

Ofera o capacitate de 90l, potrivita pentru o locuinta cu 2 – 3 persoane.

Se amplaseaza facil pe sol, fara a avea nevoie de montare pe perete.

 

Dezavantaje:

Necesita acces la cos de fum pentru aerisire, ceea ce limiteaza optiunile de amplasare in cadrul locuintei.

 

 

 

 

Ariston Andris RS 30 EU

 

Acest model de boiler Ariston este conceput pentru a oferi apa calda intr-un mod eficient si modern chiuvetelor care nu sunt recordate la centrala. Este o versiune cu design compact, cu dimensiunile de 38.9 x 44.7 x 44.7cm, care se poate monta deasupra sau sub suportul care sustine chiuveta, astfel incat sa nu ocupe spatiu inutil. Face parte din categoria variantelor cu alimentare electrica si genereaza o putere de 1500W, suficienta pentru a incalzi rapid cei 30l de apa ce pot fi stocati in rezervor.

Functiile tehnice includ termostat imersat, cu buton, care permite setarea temperaturii in functie de nivelul dorit, astfel sa poti economisi energie atunci cand nu ai nevoie de apa fierbinte, si LED care se aprinde in timpul utilizarii semnalizand functionarea. Structura exterioara este rezistenta la stropi, iar la interior contine supapa de siguranta, pentru evitarea acumularii de presiune prea ridicata si anod de magneziu plus strat de email care cresc rezistenta la coroziune a rezervorului.

Pastrarea temperaturii apei este asigurata cu ajutorul unui strat de izolatie de 19mm, care te ajuta sa economisesti energie, acest produs facand parte din categoria celor de clasa de consum C. Lucreaza cu o presiune maxima de 8 bar si nu include serpetine, fiind prin urmare o varianta conceputa pentru a fi utilizata doar individual, fara posibilitate de conectare la reteaua de incalzire. Designul modern, cu exterior predominant in culoare alba, recomanda acest model de boiler si pentru utilizare in spatii business precum cabane turistice sau pensiuni.

 

Avantaje:

Versiune compacta, conceputa pentru a alimenta un singur punct de consum.

Se poate amplasa deasupra chiuvete sau sub ea, economisind spatiu.

Include termostat pentru stabilirea temperaturii apei.

Rezervorul este prevazut cu strat protector din email si anod de magneziu impotriva coroziunii.

 

Dezavantaje:

Capacitate redusa, de 30l, recomandata in principal pentru a asigura calda necesara la chiuveta, mai putin potrivita pentru dus si insuficienta pentru cada.

 

 

 

 

Platinum HTM 87567

 

Prevazut cu rezervor din otel, cu izolatie termica de calitate care permite patrarea temperaturii apei pentru mai mult timp, Platinum HTM 87567 este un boiler ieftin si bun, potrivit pentru locuintele care au nevoie de o sursa eficienta si accesibila de apa calda. Tancul este acoperit pe interior cu strat de email si include in plus anod de magneziu, cu rol de protectie impotriva coroziunii, care ii imbunatateste rezistenta.

Si aceasta versiune este dotata cu termostat reglabil, cu ajutorul caruia poate fi stabilita temperatura dorita a apei, in intervalul 30 si 75 grade Celsius, in functie de necesitati. Are un format vertical, se monteaza pe perete si iti recomandam sa apelezi la ajutor pentru instalare, pentru ca are o greutate de 25kg, care se poate dovedi incomoda daca este sustinuta de o singura persoana. Se alimenteaza de la reteaua de curent electric, avand o putere de 2000W, suficienta pentru a incalzi cei 80l care reprezinta capacitatea rezervorului. Este asadar un model mediu, recomandat pentru locuinte cu 1 – 2 locatari.

Panoul de control este unul de tip mecanic, usor de folosit, iar securitatea este asigurata prin intermediul supapei de siguranta. Are dimensiunile de 45 x 72 x 50mm si culoare alba, incadrandu-se placut in camera de baie sau in alt spatiu considerat potrivit pentru instalare. Nu este prevazut cu serpetina, deci nu vei putea utiliza si incalzirea termica, dar ofera suficienta nevoie pentru a acoperi necesarul unei bai standard.

 

Avantaje:

Versiune electrica, cu tanc de 80l, capacitate potrivita pentru locuinte cu 1 – 2persoane.

Dezvolta o putere de 2000W care ajuta la incalzirea rapida a apei.

Temperatura poate fi reglata cu ajutorul termostatului integrat, cu buton exterior.

Peretii rezervorului sunt izolati, pentru a permite mentinerea caldurii pentru cat mai mult timp.

 

Dezavantaje:

Este o varianta fara serpentine, care nu poate utiliza avantajele incalzirii termice prin asocierea cu centrala locuintei.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu