Cel mai bun calorifer din aluminiu

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Calorifere din aluminiu – Opinii si Recenzii 2024

 

Te muti in casa noua si trebuie sa-ti completezi reteaua de incalzire cu calorifere potrivite? Vrei sa schimbi un model mai vechi sau incorect dimensionat cu unul mai nou? Impreuna cu eficienta centralei, calitatea acestei componente influenteaza direct capacitatea si durata de incalzire a incaperilor si facturile lunare. Daca te simti coplesit cand te gandesti la toate detaliile tehnice pe care trebuie sa le evaluezi pentru a investi in optiunile potrivite, te ajutam cu o serie de informatii practice si utile despre aceste produse, plus cateva recomandari de calitate. Bimetal Sira RS 600 este o solutie potrivita pentru camere mici si medii, cu structura combinata, din otel si aluminiu si 10 elementi care asigura incalzirea rapida a spatiului. Are culoarea alba, un design elegant si se incadreaza perfect in cadre rezidentiale si business. Daca ai nevoie de un model pentru o incapere mai mica, iti recomandam ca alternativa Bimetal Sira RS 500.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Bimetal Sira RS 600
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model potrivit pentru cei care cauta un calorifer din aluminiu cu 10 elementi care sa poata asigura incalzirea in spatii de pana la 30mc, rezidentiale sau cu destinatie de afaceri. Combina avantajele otelului cu cele ale aluminiului, oferind inertie termica redusa, incalzire rapida si posibilitatea de a face economie de resurse termice.

Rapiditatea cu care transmite incaperii caldura primita prin intermediul agentului termic inseamna in acelasi timp ca elementii nu se vor mentine prea mult timp la o temperatura ridicata.

Este o optiune performanta, cu rezistenta buna la uzura, recomandata pentru cei care doresc o calitate superioara versiunilor standard.

A 2-A OPTIUNE!

Bimetal Sira RS 500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Tip de calorifer confectionat din doua metale, care ofera o rezistenta mai buna la uzura, datorita otelului din interior, si rapiditate in incalzirea camerei, prin intermediul stratului exterior de aluminiu. Are un format elegant, in linii drepte, usor de integrat in aspectul incaperilor si este insotit de un certificat de garantie pe 20 de ani oferit de producator.

Pentru ca face parte dintre modelele de 1540W, pentru incaperi mai mari de 10 -12mp va fi nevoie de doua sau mai multe calorifere.

Versiune din aluminiu si otel, optima pentru completarea instalatiei de incalzire in locuinte cu camere mici.

A 3-a Optiune!

Faral Maranello 500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune preferata de cei care au nevoie de o optiune cu inaltime ceva mai redusa, pentru spatii de dimensiuni medii spre mici, de pana la 10 – 12mp. Are un design placut, cu colturi rotunjte, care ii confera o imagine moderna si ofera suprafata radianta extinsa, datorita formatului multistrat al elementilor si avantajul incalzirii rapide a incaperilor de marimea potrivita.

Cei 1500W oferiti sunt insuficienti pentru asigura in mod eficient caldura in camere mari, daca se foloseste un singur produs.

Calorifer aluminiu Faral, eficient si economic, gandit pentru a completa instalatia de incalzire a locuintei, prin montarea in incaperile de pana la 25mc.

 

 

Pareri despre cele mai bune calorifere din aluminiu

 

 

Bimetal Sira RS 600

 

Daca te numeri printre perfectionistii care doresc o versiune moderna, dar nu se pot hotari intre otel si aluminiu, iti recomandam ca solutie optima modelul RS 600, din linia de produse Bimetal de la Sira. Structura combinata din doua metale il incadreaza printre cele mai bune calorifere din aluminiu din aceasta categorie de pret, oferind mixul optim de eficienta si design.

Interiorul din otel ofera rezistenta superioara la temperaturi si presiuni ridicate si o inertie suficient de scazuta pentru a asigura transmiterea rapida a caldurii in stratul superior, realizat din aluminiu. Acesta pune la dispozitie un timp redus de incalzire, care inseamna consum scazut de resurse si transfer eficient catre aerul din incapere, care ajunge rapid la gradele dorite. Caloriferul are o capacitate de 2.16litri, lucreaza cu o presiune standard de 6 bari si maxima de 16bari si ofera o putere termica de 1760W, suficienta pentru incaperi de aproximativ 30mc.

Modelul are 10 elementi, grosimea de 9.5cm si o suprafata de 80 x 67.2cm care asigura suficienta expunere pentru a uniformiza rapid temperatura din camera. Flexibilitatea ridicata a aluminiului in prelucrare face ca aspectul sa fie unul cu linii fine, moderne, care se integreaza in mod placut in orice spatiu din locuinta sau cladire de birouri, culoarea alba contribuind la capacitatea dispozitivului de a completa o incapere fara a o incarca sau a iesi in evidenta. Are o greutate de 21.9kg (medie) si este o versiune de tip orizontal.

 

Avantaje:

Interiorul este confectionat din strat de otel, cu rezistenta buna la temperatura si presiune.

Partea exterioara este realizata din aluminiu, care se incalzeste repede.

Asigura uniformizarea rapida a temperaturii in incapere.

Are o putere de 1760W, potrivita pentru a asigura confortul termic in camere de aproximativ 30mc.

 

Dezavantaje:

Inertia termica redusa inseamna ca aceste variante se racesc mai usor decat cele din fonta.

 

 

 

 

Bimetal Sira RS 500 

 

Ai nevoie de un calorifer din aluminiu, la un pret bun, din materiale de calitate si cu design eficient, care sa te ajute sa incalzesti incaperi limitate ca spatiu? S-ar putea sa iti fie de folos aceasta varianta de 1540W, care iti ofera suficienta putere calorica pentru a mentine confortul termic dorit in spatii de aproximativ 25mc sau 10 – 11mp, la inaltimea standard de 2.4  – 2.5m a camerei. Are culoare alba, format discret si dimensiuni medii, de 80 x 57.2 x 9.5cm, fiind o versiune ceva mai scunda pe care o poti integra placut in imaginea peretilor.

Desi nu ocupa mult spatiu, cei 10 elementi inclusi in structura iti ofera suficienta suprafata radianta pentru a ridica rapid temperatura camerei, aluminiul din stratul exterior al caloriferului fiind recunoscut pentru preluarea eficienta a caldurii agentului termic si transmiterea optima in aerul din incapere. Daca iti pui intrebari legate de rezistenta acestui metal, iti putem spune ca face fata cu brio factorilor externi, iar interiorul caloriferului este dublat cu un strat din otel care are durabilitate superioara in ceea ce priveste expunerea la temperaturi si presiuni ridicate.

Parametri optimi de functionare includ o presiune a apei din circuit, de 6bar, caloriferul fiind insa testat in fabrica pana la nivelul maxim de 16bar, deci nu trebuie sa iti faci griji daca se depaseste nivelul standard. In ceea ce priveste temperatura agentului termic, valoarea maxima recomandata este de 120oC.

 

Avantaje:

Versiune conceputa din doua tipuri de metal, care ofera avantajele combinate ale acestora.

Se incalzeste rapid si cedeaza caldura in timp scurt, incalzind eficient aerul din camera.

Are un aspect placut, potrivit atat pentru incaperi in stil clasic, cat si pentru cele moderne, contemporane.

Este insotit de o garantie de 20 de ani oferita de producator.

 

Dezavantaje:

Desi optim pentru spatii de 10 – 11mp, este ineficient pentru camere mari, pentru care nu poate asigura un nivel ridicat de confort folosit singur.

 

 

 

 

Faral Maranello 500 

 

Pentru familiile care doresc un model de calorifer din aluminiu, ieftin si bun, cu ajutorul caruia sa poata completa instalatia termica in toata locuinta, recomandam ca optiune eficienta Maranello 500. Versiunea face parte din categoria dispozitivelor cu putere termica de 1500W, valoare considerata potrivita pentru variantele folosite in spatii rezidentiale sau birouri cu suprafata de 10 – 12mp sau 25 – 26mc, pentru care poate oferi rezultate foarte bune.

Este o varianta cu design orizontal, potrivita pentru living, dormitor sau bucatarie, dar pe care o poti incadra la fel de bine si in baie, daca nu tii neaparat sa folosesti o optiune verticala, pentru prosoape. Are culoare alba si un format placut, cu colturi rotunjite si linii moderne. Ocupa un spatiu de 80 x 58cm, fiind o versiune cu inaltime mai redusa decat media, ideala pentru casele cu geamuri inalte, care coboara mai mult spre podea. Grosimea elementilor este de 9.5cm, standard, dispozitivul de incalzire fixandu-se pe perete.

In ceea ce priveste caracteristicile de functionare, iti putem spune ca accepta un volum de apa de 3.4l, lucreaza optim cu o temperatura maxima a agentului termic circulat de 110oC si cu o presiune nominala a lichidului din instalatie de 6bar, testele de functionalitate fiind realizate pana la nivelul maxim de 9bar. Elementii, 10 la numar, sunt conceputi din patru zone de incalzire, separate de spatiu, care maresc suprafata radianta, asigurand o uniformizare mai rapida a temperaturii din camera.

 

Avantaje:

Model eficient, disponibil la un pret accesibil.

Are format cu inaltime de 58cm, potrivit pentru case cu geamuri joase.

Se remarca prin designul modern, cu colturi rotunjite si suprafata mare de transfer termic.

Se incalzeste repede si modifica in timp redus temperatura din incapere.

 

Dezavantaje:

Ofera o putere de 1500W, suficienta doar pentru incalzirea eficienta a spatiilor de pana la 10 – 12mp.

 

 

 

 

Faral Tropical 600

 

Cauti cel mai bun calorifer din aluminiu pentru o camera de dimensiuni medii? Iti propunem sa analizezi si aceasta versiune de 1820W, care poate satisface necesarul termic al spatiilor de pana la 12 – 15mp, in functie de calitatea izolatiei. Este o versiune ceva mai inalta, de 68cm, deci iti recomandam sa masori cu atentie spatiul disponibil, daca vrei sa il pozitionezi sub o fereastra. Structura este in rest similara modelelor standard cu 10 elementi, respectiv 80cm latime (8cm de fiecare element) si grosime de 9.5cm.

Face parte din categoria variantelor orizontale, are un format placut, modern, cu colturi rotunjite, iar exteriorul este vopsit in culoarea alba, astfel incat sa se incadreze usor si discret in spatiile amenajate clasic, cu pereti de aceeasi nuanta. Daca doresti sa profiti de aspectul sau pentru a completa un decor modern, il poti amplasa pe un fundal contrastant.

Caloriferul are o capacitate volumetrica de 3.9litri (ridicata) care il ajuta sa capteze si sa degaje rapid si eficient caldura necesara pentru a schimba temperatura in incapere intr-un timp scurt, avantaj sustinut si de structura din aluminiu, cu inertei termica redusa. Temperatura maxima prevazuta in manualul de utilizare pentru agentul termic circulat este de 110oC, iar presiunea de lucru este cea standard, de 6bar, produsul fiind testat pentru functionare corecta pana la nivelul de 9bar. Se monteaza pe perete, in completarea circuitului de incalzire.

 

Avantaje:

Format inalt, potrivit pentru cei care doresc o versiune cu suprafata radianta mai mare, dar care nu au la dispozitie mult spatiu pe orizontala.

Are o putere de 1820W care il recomanda pentru incaperi medii, de pana la 15mp, in functie de izolatie.

Designul modern completeaza placut amenajarea camerei.

Contribuie la incalzirea rapida si eficienta a locuintei.

 

Dezavantaje:

Structura inalta poate pune probleme in amplasarea sub ferestre cu baza joasa.

 

 

 

 

Faral Maranello 600 

 

Din categoria modelelor orizontale inalte iti propunem de asemenea spre analiza si aceasta versiune din seria Maranello a marcii Faral, recomandata pentru incaperi de pana la 30 – 35mc sau 12 – 15mp, in functie de cat de bine sunt izolati peretii locuintei si cat de multi sunt pe exterior. Pentru ca ocupa mai mult loc pe verticala decat alte optiuni, iti recomandam sa evaluezi cu atentie spatiul disponibil, inainte de achizitie. Include 10 elementi cu latimea de 80cm, inaltimea de 68cm si format conceput special pentru a maximiza suprafata radianta si fluxul de aer cald, printre avantajele oferite de aceasta versiune numarandu-se si rapiditatea cu care poate schimba temperatura in spatiul in care este folosit.

Are nevoie de 4 litri de agent termic pentru absorbtia caldurii degajate, functionand in cele mai bune conditii cand apa care circula prin instalatie nu depaseste temperatura de 110oC, iar presiunea se incadreaza intre standardul de 6bar si cel mult 9bar, valoarea maxima pentru care a fost testat produsului in fabrica. Aluminiul se incalzeste usor, deci nu va fi nevoie sa consumi resurse in exces pentru a-l aduce la o temperatura potrivita incalzirii camerei.

Modelul este vopsit in albul clasic folosit pentru majoritatea versiunilor si se potriveste pe orice fundal, fiind insa cea mai discreta prezenta in combinatie cu pereti de aceeasi culoare. Il poti instala in living, dormitor, bucatarie, camera copilului sau in baie, daca nu preferi un calorifer vertical.

 

Avantaje:

Ofera suprafata radianta mare si putere medie, potrivita pentru camere de aproximativ 30mc.

Design placut si exterior, in culoare alba, care se combina usor cu orice culoare a peretilor.

Incalzeste in timp scurt incaperile datorita inertiei termice reduse a aluminiului.

Versiune eficienta si durabila, disponibila la pret accesibil.

 

Dezavantaje:

Pentru ca este putin mai inalt ca alte optiuni, poate fi dificil de integrat in casele cu geamuri joase.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu