Cel mai bun calorifer

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

 

Calorifere – Opinii si recenzii in 2024

 

Corpul nostru are nevoie de o temperatura medie de 20 – 22 de grade in locuinta, pe timp de iarna, pentru a functiona optim, a se simti confortabil si a se adapta usor la frigul de afara. In marea majoritatea a apartamentelor, aceasta temperatura este asigurata prin intermediul caloriferelor, dispozitive moderne, mult mai usor de folosit decat o soba. Insa nu si la fel de facil de ales. Daca esti in cautarea unui model potrivit pentru casa ta, te ajutam deci cu cateva exemple relevante, selectate pe baza evaluarilor bune primite din partea clientilor, care te pot ajuta sa gasesti optiunea potrivita. Pentru cei grabiti, prezentam pe scurt doua dintre modele care au intrat in topul listei. TESY CB 3014 E01 R este o varianta electrica, cu putere de 3000W si 14 elementi, care te va ajuta sa rezolvi problema incalzirii incaperilor cu suprafete medii si mari. Pentru cei care prefera un model care sa aiba si ventilator integrat, pentru difuzarea mai rapida a caldurii, recomandam ca alternativa PNI Turbo Heat 2900W.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

TESY CB 3014 E01 R
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Calorifer electric pe ulei, cu putere suficient de mare pentru a sustine confortul termic din incaperi de pana la 70mc si posibilitate de reglare a energiei consumate pe trei trepte, in functie de necesitatile spatiului. Include protectie la inghet, la supraincalzire si la cadere si termostat pentru oprire si pornire automata, in functie de temperatura stabilita si cea din camera.

In situatiile in care este utilizat 24/24, pentru a incalzi incaperi mari si slab izolate, factura la curent poate fi destul de ridicata.

Optiune cu alimentare electrica pentru camere de dimensiuni medii si mari, cu panou de control mecanic si protectii incorporate.

A 2-A OPTIUNE!

PNI Turbo Heat 2900W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model de calorifer vertical, cu functie Turbo care asigura ventilarea aerului care iese din convector, incalzind mai repede spatiul in care este folosit. Este o versiune pentru camere de dimensiuni medii, de 40 pana la 60mc, cu optiuni extinse de adaptare a functionarii la necesitatile termice ale locuintei, precum termostat reglabil, timer mecanic si trei trepte de putere.

Desi incalzeste eficient incaperi izolate termic si de dimensiuni potrivite, folosit in case fara izolatie sau spatii care necesita utilizare continua, determina facturi destul de ridicate la curent.

Versiune cu ventilator, potrivita pentru cei care doresc sa poata ridica rapid temperatura in spatiul in care se afla.

A 3-a Optiune!

Star-Light YOH11G
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta tehnica conceputa pentru incaperi de dimensiuni medii, de pana la 40mc, cu putere de 2500W ce poate fi setata pe trei niveluri, in functie de necesarul de incalzire si consumul de energie dorit. Designul include roti si maner pentru transport si panou mecanic de comanda, pentru setarea temperaturii dorite in incapere.

Pentru ca nu include ventilator, aerul din camerele mai mari se va uniformiza ceva mai greu decat in cazul variantelor cu acest tip de sistem.

Este o optiune eficienta si economica, cu alimentare la reteaua de energie electrica, gandita pentru spatii de dimensiuni medii.

 

 

Pareri despre cele mai bune calorifere

 

 

TESY CB 3014 E01 R 

 

Cu o putere de 3000W, acest model de calorifer, la un pret bun, de la Tesy, este recomandat pentru incaperi de pana la 60 – 65mc, cu izolatie, sau 50 – 55mc, fara izolatie termica, pentru care asigura incalzirea rapida si eficienta a spatiului.

Este un model cu 14 elementi si suprafata mare de degajare a caldurii care contribuie la uniformizarea rapida a temperaturii si pune la dispozitie trei trepte de putere (1200W, 1800W si 3000W) care permit reglarea energiei investite in degajarea caldurii, in functie de necesitati, ajutand in acelasi timp la economisirea curentului electric. Include reglator de temperatura, deci poti seta dupa preferinte gradele pe care le vrei in incapere si incalzeste prin conventie si radiere, oferind o eficienta ridicata, apreciata de cei care doresc o schimbare rapida in temperatura camerei.

Pentru siguranta maxima in folosire este prevazut cu protectie la supraincalzire, pentru rasturnare si anti-inghet, acoperind prin urmare cele mai frecvente surse de accidente neplacute si cauze de deteriorare a produsului.

Daca vrei sa achizitionezi un singur calorifer pentru mai multe incaperi, iti putem spune ca acest model este prevazut cu roti, care te ajuta sa il transporti foarte usor dintr-o camera in alta, si include in plus spatiu special pentru depozitarea cablului de conectare la reteaua de curent. Conceptul de calorifer pe ulei asigura incalzirea mai rapida a spatiului fata de alte modele, deci vei putea sa obtii un confort termic placut in timp foarte scurt.

 

Avantaje:

Este un model de putere ridicata, conceput pentru incaperi de pana la 65mc.

Ofera posibilitatea de reglare a temperaturii in functie de atmosfera din camera.

Include termostat care intrerupe periodic functionarea si contribuie la economisirea energiei.

Are suprafata mare de transmitere a caldurii, incalzind rapid spatiile in care este folosit.

 

Dezavantaje:

Acest model de calorifer Tesy consuma destul de multa energie daca il folosesti permanent, in incaperi mari si neizolate.

 

 

 

 

PNI Turbo Heat 2900W

 

Pentru ca stim ca printre cele mai bune calorifere se numara si modelele cu ventilatie inclusa, care ajuta la uniformizarea mai rapida a temperaturii din incapere, am inclus in lista noastra de recomandari si aceasta varianta de la PNI. Are o putere de 2900W si 13 elementi, ceea ce inseamna o suprafata mare de convectie si suficienta forta pentru spatii de pana la 40 – 60mc sau 22.5mp. In plus, este dotat cu functie Turbo care ventileaza aerul cald, ducand la ridicarea temperaturii camerei in 5 – 10 minute.

In ceea ce priveste posibilitatile de reglare a modului de functionare, include termostat – care intrerupe functionarea atunci cand temperatura din incapere ajunge la nivelul setat de tine si temporizator mecanic – pe care il poti folosi pentru a seta exact perioada in care ai nevoie ca dispozitivul sa functioneze. Ai de asemenea la dispozitie trei trepte de putere (1000, 1500 si 2900W) pe care le poti folosi pentru a asigura o incalzire rapida sau pentru a face economie de energie.

Pentru a fi usor de transportat si mutat dintr-o camera in alta, aparatul este prevazut cu roti mari si un spatiu special, in care poti depozita cablul in timpul depozitarii sau mobilizarii. Are 59 x 16 x 60cm, fiind o versiune destul de mare, pentru incaperi generoase ca suprafata, si face parte din categoria modelelor cu ulei, care asigura incalzirea rapida si uniforma a spatiului.

 

Avantaje:

Versiune cu sistem de ventilatie care asigura uniformizarea mai rapida a aerului din incapere.

Este prevazut cu timer care permite setarea perioadei de functionare.

Include termostat pentru stabilirea temperaturii dorite in camera.

Face parte din categoria dispozitivelor potrivite pentru incaperi medii, de pana la 25mp.

 

Dezavantaje:

Costurile de utilizare pot ajunge destul de mari daca este folosit non-stop, pentru a incalzi spatii cu izolare slaba sau absenta.

 

 

 

 

Star-Light YOH11G 

 

Daca vrei un calorifer ieftin si bun, cu suficienta putere si suprafata de convectie pentru a incalzi usor spatii de pana la 20mp (40mc), te sfatuim sa iei in considerare si aceasta varianta de la Star-Light. Este o versiune de dimensiuni medii, cu 11 elementi si putere de 2500W, pe care o poti bineinteles regla pe trei trepte, respectiv 1000, 1500 si 2500W, astfel incat sa economisesti curent atunci cand afara este ceva mai cald sau il duci intr-o incapere mai mica si, in acelasi timp, sa poti accelera incalzirea in zilele foarte reci.

Este prevazut de asemenea si cu termostat reglabil, care iti permite sa setezi nivelul de caldura dorit, astfel incat aparatul sa se opresca singur atunci cand ajunge la nivelul stabilit de tine, si sa porneasca din nou cand temperatura scade, fara interventia ta. Are in plus si un indicator luminos de functionare care te atentioneaza ca este activat si deci fierbinte.

La capitolul securitate in functionare este prevazut cu termostat de siguranta si protectie pentru supraincalzire, care previne trecerea temperaturii aparatului peste limita permisa. Cantareste doar 12kg si este prevazut cu manere si roti pentru a putea fi mutat usor dintr-o incapere in alta, daca ai nevoie sa incalzesti cu el mai mult de o singura camera. Pentru a nu calca pe cablu si a preveni deteriorarea, ai la dispozitie un lacas realizat special pentru depozitarea acestuia.

 

Avantaje:

Versiune electrica, cu ulei, la pret accesibil.

Model cu putere de 2500W pentru incaperi medii, de pana la 20mp.

Permite reglarea temperaturii dorite si a treptei de putere folosite pentru incalzire.

Este usor de depozitat si transportat.

 

Dezavantaje:

Nu este dotat cu sistem de ventilatie, ceea ce inseamna ca pentru incalzirea rapida a unui spatiu mai mare vei avea la dispozitie doar viteza de convectie a elementilor.

 

 

 

 

TESY CB 2009 E01R 

 

Cu design care include elementi cu ulei, acest model de calorifer Tesy pune la dispozitie un nivel de convectie cu pana la 25% mai bun decat al versiunilor obisnuite, ceea ce inseamna ca degaja caldura mai repede si incaperile in care este amplasat beneficiaza in scurt timp de confortul termic dorit. Este o versiune cu putere de 2000W si 9 elementi, potrivita pentru spatii mici de pana la 10mp, pentru care asigura incalzire eficienta si prompta.

Pentru a nu consuma inutil energie, poti seta de la inceput temperatura pe care doresti sa o mentii in camera, termostatul inclus intre functiile oferite de aceasta versiune tehnica intrerupand functionarea atunci cand nivelul dorit este atins. In acest fel, nu trebuie sa ai mereu grija sa pornesti si sa inchizi caloriferul atunci cand se face prea frig sau prea cald si beneficiezi o temperatura relativ constanta.

Puterea poate fi de asemenea reglata pe trei trepte, iar pentru a evita accidentele aparatul este prevazut cu protectie la supraincalzire, rasturnare si inghet. Este un model silentios, la care este posibil sa auzi din cand in cand un zgomot mecanic, care indica actionarea termostatului, si este usor de pozitionat si mutat datorita celor patru roti care ii asigura deplasarea facila. Panoul de control este de tip mecanic, eficient si usor de folosit, iar cablul poate fi pastrat in cele mai bune conditii in spatiul special conceput.

 

Avantaje:

Optiune electrica, pe ulei, cu trei trepte de putere selectate prin butoane care permit limitarea consumului de energie in functie de necesitati.

Include termostat pentru mentinerea unei temperaturi constante in incapere.

Este prevazut cu panou de control mecanic, practic si usor de utilizat.

Designul prevede patru roti pentru deplasarea facila a aparatului intre incaperi sau mutarea intr-o alta zona a camerei.

 

Dezavantaje:

Model conceput pentru a incalzi suprafete mici, de pana la 10mp.

 

 

 

 

Heinner HOH-D11

 

Daca consideri ca cel mai bun calorifer pentru locuinta ta este unul cu design modern si functii de ultima generatie, iti recomandam ca optiune modelul HOH-D11 de la Heinner. Incepand de la culoarea neagra, designul futurist cu colturi rotunjite si panoul de control digital si finalizand cu functia ECO, care alterneaza treptele de putere pentru a reduce consumul de energie, aceasta varianta tehnica se ridica semnificativ deasupra versiunile clasice disponibile pe piata.

La categoria siguranta iti ofera, pe langa protectia la supraincalzire si cea de rasturnare si un sistem de siguranta pentru copii. Folosind afisajul LED cu accesare touch-screen poti seta cu exactitate nivel temperaturii pe care vrei sa o mentii in camera, activand astfel termostatul. Include de asemenea timer care iti ofera ocazia de a seta dinainte durata de functionare a dispozitivului, in functie de conditiile meteo, activitatea familiei si confortul termic dorit.

Treptele de putere disponibile sunt 1000, 1500 si 2500W, modelul fiind unul recomandat pentru incaperi de pana la 12 – 15mp, in functie de calitatea izolarii termice. Pune la dispozitie 11 elementi, deci o suprafata mare de convectie care asigura degajarea rapida a caldurii in incapere si uniformizarea aerului si  se potriveste cel mai bine in cadre cu design modern pe care le pune in valoare. Este prevazut de asemenea cu roti mari pentru transport facil si spatiul pentru depozitarea cablului.

 

Avantaje:

Model performant, cu afisaj digital de tip LED, cu activare touch.

Permite setarea de valori exact pentru declansarea termostatului.

Varianta recomandat pentru incaperi mici si medii.

Include functie ECO care gestioneaza automat treptele de putere, pentru a oferi incalzirea dorita la un consum redus de energie.

 

Dezavantaje:

Din cauza caracteristicilor tehnice distincte, este disponibil la un pret ceva mai ridicat decat alte variante destinate unor incaperi similare la dimensiune.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu