Cel mai bun convector pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Convectoare pe gaz – Opinii si Recenzii 2020

Pentru persoanele care doresc sa incalzeasca o suprafata de pana la 120mp, cea mai eficienta si economica optiune este reprezentata de convectoarele pe gaz. Aceste dispozitive se monteaza mai usor decat centralele termice si inseamna, in plus, facturi lunare mai mici, dar spre deosebire de aeroterme, nu se pot muta in alta incapere. Sunt similare unor sobe metalice alimentate cu gaze naturale sau gaz petrol lichefiat si sunt de multe ori combinate cu o solutie termica de incalzire a apei. Daca te intereseaza un astfel de aparat, te invitam sa analizezi cateva exemple populare printre clienti, sau sa alegi rapid unul dintre cele doua modele care au intrat in topul listei nostre de recomandari. Lampart Gala Elegance 50 cos este o solutie potrivita pentru tine daca ai nevoie de un model care sa faca fata la spatii de pana la 100mc, facil de montat si cu termostat reglabil integrat. Daca iti place sa ai de ales intre mai multe variante, iti recomandam ca alternativa versiunea Lampart LB 50 cos.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Lampart Gala Elegance 50 cos
Click aici pentru pret!

Versiune de convector pe gaz conceputa pentru a oferi incalzire eficienta si economica pentru spatii de 60 – 100mc, cu costuri lunare reduse si instalare facila. Este un format de tip vertical, cu montare pe perete si tiraj natural care, impreuna cu termostatul reglabil, asigura o temperatura relativ constanta si uniforma in incaperea in care este folosit.

Desi teoretic poate functiona atat cu gaze naturale, cat si cu gaz lichefiat, pentru a schimba sursa de alimentare este necesara inlocuire duzei standard cu una pentru GPL.

Model cu putere ridicata, potrivit pentru a asigura confortul termic pentru spatii de dimensiuni medii, usor de folosit si intretinut.

A 2-A OPTIUNE!

Lampart LB 50 cos
Click aici pentru pret!

Sistem de incalzire pe baza pe gaze naturale sau gaz petrolier lichefiat, cu capacitatea de a asigura confort termic pentru birouri si spatii de locuit cu suprafete de pana la 40mp. Este confectionat din metal rezistent si dotat cu termostat pentru reglarea temperaturii si siguranta care protejeaza impotriva degajarii accidentale de gaz.

Capacitatea aparatului este insuficienta pentru a mentine un nivel de caldura multumitor in spatii mai mari de 40 – 50mp.

Optiune eficienta si accesibila de incalzire a caselor si apartamentelor, cu aerisire prin cos, montare verticala, pe perete si costuri reduse de folosire.

A 3-a Optiune!

Lampart LB 50PP
Click aici pentru pret!

Model de convector cu tiraj fortat, care ofera un grad ridicat de randament in exploatare, de 87%, si ajuta la uniformizarea rapida a temperaturii aerului in spatiile in care este amplasat. Nu necesita conectare la cos de fum, se poate alimenta atat de la reteaua de gaz natural, cat si de la butelie si permite reglarea temperaturii pe mai multe niveluri de intensitate.

Pentru a-l putea folosi cu butelie, este nevoie sa montezi duza potrivita pentru GPL.

Model cu aerisire prin parapet, usor de montat pe laturile exterioare ale casei, cu sistem eficient de protectie si capacitate buna de incalzire.

 

 

Pareri despre cele mai bune convectoare alimentate cu gaz

 

 

Lampart Gala Elegance 50 cos

 

Acest model de convector gaz Lampart este conceput pentru a putea asigura confortul termic in spatii de dimensiuni medii, de pana la 60 – 100mc, respectiv 24 – 40mp. Produsul este prevazut cu termostat, astfel incat are capacitatea de a mentine temperatura relativ constanta, la nivel setat de tine, prin intermediul sistemului de control mecanic extern. Structura include de asemenea buton de oprire/pornire si indicator luminos, tip LED, care se aprinde in timpul functionarii.

Este o versiune cu convectie naturala, fara tiraj fortat, care recircula aerul din incapere, uniformizand in mod eficient temperatura. Se poate alimenta atat cu gaze natural, cat si GPL, dar pentru cea din urma optiune este necesara schimbarea duzei standard, cu care este livrat, cu una speciala pentru gaz lichefiat. Pentru siguranta optima in utilizare, convectorul este dotat cu protectie la stingerea accidentala a flacarii sau intreuperea alimentarii cu gaz, prevenind de asemenea accidentele care se pot produce in urma unui tiraj anormal, care ar putea provoca dispersia de gaze in locuinta.

Iti reamintim ca acest tip de produse necesita instalare de catre specialisti autorizati, cu experienta, pentru a asigura folosirea optima, pastrarea garantiei si evitarea incidentelor nedorite. Modelul Gala Elegance 50 face parte din categoria optiunilor verticale, care se monteaza la perete. Are o structura rezistenta, din metal, si aspect modern, in combinatie de alb si negru, care se incadreaza placut in incaperi, fara a afecta calitatea amenajarii interioare.

 

Avantaje:

Varianta care permite alimentarea cu gaza naturale si GPL, in functie de resursele disponibile.

Are o putere de 6.8W, suficienta pentru spatii de pana la 60 – 100mc.

Convectorul este dotat cu termostat reglabil care permite setarea temperaturii dorite.

Ajuta la incalzirea rapida si uniforma a locuintelor.

 

Dezavantaje:

Pentru utilizarea gazului lichefiat ca sursa de alimentare este necesara montarea unei duze potrivite pentru acest tip de combustibil.

 

 

 

 

Lampart LB 50 cos 

 

Recomandat pentru dormitoare, livinguri, birouri, saloane de masaj, coafura sau oricare alt tip de spatiu care se incadreaza in 60 pana la 100mc, acest model de convector gaz, la un pret bun, este o solutie la indemana pentru cei care nu doresc sau nu isi permit sa instaleze o centrala termica. Iti atragem insa atentia ca aceste dispozitive sunt destinate ridicarii temperaturii aerului si nu se incadreaza intre sistemele de incalzire a apei menajere.

Functioneaza pe baza de tiraj natural, recirculand aerul din incapere si asigurand astfel un nivel optim de uniformizare a temperaturii. Este o versiune care permite evacuarea gazelor arse cu ajutorul cosului de aerisire si include in plus sisteme de siguranta care previn degajarea accidentala a gazului in incapere, cauzata de o potentiala dereglare a aparatului, sau stingerea intamplatoare a flacarii.

Mentine temperatura din camera relativ constanta cu ajutorul termostatului integrat, care iti permite de asemenea sa stabilesti nivelul dorit de caldura. Il poti alimenta cu gaz natural, pentru care are deja duza potrivita inclusa in design, sau cu gaz petrolier lichefiat, caz in care va fi nevoie sa asiguri montarea unei doze adaptate la acest tip de combustibil, de preferat folosindu-te de serviciile unui specialist. Aparatul este confectionat din metal rezistent si este usor de folosit si instalat, dar, pentru liniste ta si siguranta familiei, iti recomandam sa apelezi la experti pentru procesul de montare.

 

Avantaje:

Versiune cu evacuare pe cos, care poate folosi spatiul de aerisire deja existent.

Poate incalzi incaperi cu un volum de 60 pana la 100mc (22 – 40mp).

Este prevazut cu termostat pentru reglarea temperaturii.

Include sistem de siguranta care impiedica pierderile de gaz in spatiul locuibil in caz de stingere a flacarii sau functionare deficitara.

 

Dezavantaje:

Acest model este mai putin potrivit pentru incaperile de mari dimensiuni, de peste 40 mp.

 

 

 

 

Lampart LB 50P 

 

Daca consideri ca ai nevoie de o varianta de incalzire cu eficienta crescuta, iti recomandam ca optiune modelul Lampart LB50, care se numara printre cele mai bune convectoare gaz din aceasta categorie de putere. Face parte dintre versiunile cu tiraj fortat, ceea ce inseamna ca iti va oferi randament superior – 87% din energia produsa prin ardere se transforma in caldura – cu consum redus de combustibil (0.21mc/h de functionare) si uniformizare optima a temperaturii in incapere.

Se monteaza pe verticala, langa pereti exteriori, fiind dotat cu kit de evacuare prin parapet, optiune care iti ofera o libertate mai mare in ceea ce priveste amplasarea, fara a fi conditionat de prezenta cosului de aerisire. Pune la dispozitie o putere de 5.5kW, suficienta pentru a incalzi eficient spatii de 60 – 100m3, care la inaltime medie a incaperii de 2.5m inseamna o suprafata de 24 – 40mp, iar pentru casele vechi care folosesc standardul de 2.8 – 3m, este echivalent cu camere de 20 – 35mp.

Este conceput astfel incat sa poata fi utilizat atat prin racordare la reteaua de gaze naturale, cat si pe baza de butelii cu GPL. In cel de-al doilea caz insa, va trebui sa inlocuiesti duza standard cu una pentru gaz petrolier lichefiat inainte de a folosi acest tip de combustibil. Structura tehnica include termostat cu sonda si buton de reglaj care permite setarea nivelului de temperatura dorit, pe 10 trepte de caldura, si mentinerea sa constanta. Include de asemenea arzator din otel inoxidabil si structura metalica cu strat protector de email.

 

Avantaje:

Convector gaz tiraj fortat care ofera eficienta superioara in exploatare si randament ridicat.

Functioneza cu consum redus de combustibil.

Nu necesita cos de evacuare, aerisirea facandu-se prin perete.

Este potrivit pentru mentinerea caldurii in locuinte si birouri si suprafata de pana la 40mp.

 

Dezavantaje:

Alimentarea cu GPL necesita schimbarea duzei cu care este livrat cu una potrivita acestui tip de combustibil.

 

 

 

 

Lampart LB 30 PP

 

Cel mai bun convector gaz pentru tine este modelul care iti ofera capacitatea de incalzire de care ai nevoie, la un pret accesibil si cu consumul cel mai redus. Daca vrei prin urmare sa asiguri un nivel termic confortabil intr-un spatiu de 45 pana la 80mc, echivalentul aproximativ a 18 – 32mp, pentru o inaltime standard de 2.5m, Lampart LB 30 PP este una dintre versiunile indicate.

Dezvolta o putere de 4.1kW si poate fi alimentat cu cele mai utilizate doua tipuri de gaze: naturale si respectiv, petroliere lichefiate, necesitand doar schimbarea duzei pentru a alterna intre ele. Iti ofera un consum redus, de 0.44mc/h, cu randament ridicat, de 88%, astfel incat sa poti asigura incalzirea unei garsoniere, al unui apartament sau birou.

Se monteaza usor, fara a necesita cos de aerisire, fiind o versiune cu evacuare de tip parapet, care asigura eliminarea gazelor arse prin peretele pe care este fixat. Sistemul de functionare cu tiraj fortat contribuie la arderea eficienta a combustibilului, eliminarea mai rapida a noxelor si uniformizarea optima a temperaturii in incapere. Termostatul inclus in design te ajuta sa setezi usor nivelul de caldura dorit, care este apoi mentinut prin reglarea automata a modului de functionare. Include de asemenea protectii care previn degajarea accidentala a gazului si este construit din metal rezistent, cu strat durabil din email, care previne efectul de coroziune si creste durata de viata a dispozitivului.

 

Avantaje:

Optiune potrivita pentru spatii de dimensiuni medii, cu suprafata de pana la 32mp.

Se fixeaza pe peretii exteriori, permitand evacuare de tip parapet, fara cos.

Necesita un consum redus de combustibil pentru functionare.

Ajuta la mentinerea temperaturii dorite in locuinta sau birou .

Este prevazut cu sisteme de siguranta pentru utilizare in cele mai bune conditii.

 

Dezavantaje:

Insuficient de puternic pentru spatii de peste 32 – 35mp.

 

 

 

 

Lampart 20PP

 

Potrivit pentru a incalzi rapid si eficient spatii de 25 pana la 60mc, insemnand incaperi cu suprafata de 10 pana la 15mp, in functie de inaltime, acest convector gaz ieftin si bun este ideal pentru camerele de apartament si pentru baie sau bucatarie. Ofera doua optiuni de alimentare, fiind un model pe care il poti conecta la reteaua de gaz natural a orasului sau la o butelie cu GPL. In cel de-al doilea caz trebuie insa sa iti atragem atentia ca ai nevoie de o duza potrivita pentru gazul petrolier lichefiat, cea standard inclusa in aparat fiind pentru gazele naturale.

Face parte din categoria modelelor verticale, cu montare pe perete si tiraj fortat, care ofera o eficienta mai buna de incalzire. Asigura un randament ridicat, de 91% si este usor de gestionat cu ajutorul panoului de control mecanic. Este prevazut cu buton de oprire/pornire si indicator luminos care se aprinde in timpul functionarii si te atentioneaza atunci cand dispozitivul nu mai merge.

Pentru a putea mentine usor in incapere nivelul termic dorit, convectorul este prevazut cu termostat reglabil cu ajutorul caruia poti seta nivelul de temperatura. Este de asemenea dotat si cu un termostat de siguranta si protectie pentru supraincalzire care asigura functionarea corecta si sigura in absenta ta. Nu trebuie sa-ti faci griji nici in privinta dispersarii accidentale de gaze in incapere, pentru ca sistemul include protectie si pentru aceasta situatie. Modelul este realizat din metal rezistent si vopsit intr-o combinatie placuta de crem si maro.

 

Avantaje:

Optiune de convector pentru incaperi de dimensiuni mici si medii, de pana la 15mp.

Include termostat reglabil pentru asigurarea nivelului dorit de caldura.

Este o varianta cu tiraj fortat, cu eficienta ridicata de incalzire.

Versiune cu protectie la supraincalzire si pentru prevenirea degajarii de gaze.

 

Dezavantaje:

Model cu putere medie spre mica, care face fata cu greu incaperilor de peste 15 – 17mp.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Adi
Adi
8 months ago

Dacă am un convector cu evacuare cos și nu am horn la garsoniera pot sa modific aerisirea sa fie prin perete (tip parapet)