Cel mai bun convector pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Convectoare pe gaz – Opinii si Recenzii 2024

 

Cei care nu vor sa foloseasca o centrala termica pentru a-si incalzi locuinta, dar doresc totusi o varianta de incalzire care sa foloseasca gazul natural, pot opta pentru un convector. Pe piata online (si nu numai) vei gasi o multime de modele interesante. Lampart Gala Clasic 30 PP, de exemplu, e o varianta moderna, care incalzeste incaperi de pana la 18 mp, vine cu o multime de functii pentru siguranta si are dimensiuni de 78 x 64 x 29 cm. Daca vrei ceva pentru suprafete putin mai mari, recomandam Lampart Gala Vision 50 PP.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Lampart Gala Clasic 30 PP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest convector de gaz poate incalzi orice camera a locuintei tale, atata timp cat aceasta nu e mai mare de 18 mp, poate fi utilizat cu gaz natural sau GPL si permite reglarea temperaturii din incapere. Este un model cu multiple functii pentru siguranta si are un aspect placut, usor de integrat.

E un aparat care va da randament doar in incaperile de dimensiuni mai reduse, avand o putere de numai 4.1 kW.

Daca vrei sa cumperi un convector pentru a incalzi camerele mai mici de 18 mp, acest model e unul calitativ si sigur.

A 2-A OPTIUNE!

Lampart Gala Vision 50 PP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un convector cu un aspect placut, care se va incadra cu usurinta in orice incapere, avand chiar si geam din sticla pe care se poate observa cum arde flacara. Volumul de incalzire e de 60-100 mc, puterea de lucru e de 5.5 kW, iar montarea se face pe perete.

Daca vrei un astfel de convector in cat mai multe incaperi, e posibil ca pretul per total sa fie mai mare decat daca instalezi o centrala.

Daca nu ai centrala termica si vrei sa incalzesti simplu si rapid o incapere la care ai acces la gaz, vezi acest produs.

A 3-a Optiune!

Lampart Gala Elegance 50 PP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un aparat care poate folosi gaze naturale sau GPL pentru a furniza caldura, este gandit in asa fel incat sa fie cat mai sigur, are termostat, indicator luminos si buton pentru a fi pornit/oprit. Se monteaza pe perete, are un design modern, este realizat din metal si e crem cu maro.

Nu e cea mai buna varianta pentru incaperile foarte mari, deoarece asigura mentinerea caldurii doar in camere de pana in 21 mp.

Reprezinta o solutie potrivita pentru incalzirea cu gaz natural sau GPL a incaperilor care au o suprafata de pana in 21 mp.

 

 

Pareri despre cele mai bune convectoare alimentate cu gaz

 

 

Lampart Gala Clasic 30 PP

 

Daca esti in cautarea unui convector pe gaz care sa incalzeasca incaperi de pana in 18 mp, o buna alegere ar putea fi acest produs, care va fi potrivit pentru orice camera, atata timp cat ea nu depaseste dimensiunea maxima recomandata. Poate fi legat la reteaua de gaze naturale sau poti sa il conectezi la o butelie pe GPL, si are o putere nominala de 4.1 kW.

In cazul acestui convector, tirajul este unul fortat. Modelul este dotat cu termostat, pentru a regla cu usurinta temperatura din camera si are protectie la supraincalzire. Totodata, vine cu protectie si la stingerea flacarii sau la oprirea gazului, pentru a fi totul in siguranta. 

Acest convector se monteaza pe perete. El este confectionat din metal. E de culoare crem, cu detalii maro si are dimensiuni de 78 x 64 x 29 cm. Cantareste 23 kg, asadar nu va fi dificil de montat. Aspectul este unul elegant, pentru a se incadra cu usurinta in orice incapere.

 

 

 

 

Lampart Gala Vision 50 PP

 

Daca vrei sa cumperi un convector gaz, la un pret bun, care sa fie de calitate superioara si sa-ti asigure necesarul de caldura cu usurinta, fara a avea montata o centrala termica, vezi acest produs. El e capabil sa incalzeasca un volum de 60-100 mc, avand o putere de 5.5 kW si oferind un randament de 87%. 

Acest convector are ardere standard si tiraj fortat. E realizat din metal si are pe partea din fata o sticla termorezistenta, pentru a vedea cum arde flacara in interior. Are o greutate de 35 kg si masoara 787 x 357 x 630 mm. Se monteaza pe perete, iar acesta trebuie sa aiba o grosime de 28-50 cm. 

Convectorul acesta e unul sigur de folosit, deoarece are protectie la stingerea accidentala a flacarii, la intreruperea gazelor si la dispersarea lor. Poate fi utilizat atat cu gaz natural, cat si cu GPL. Evacuarea gazelor va fi facuta printr-un ansamblu parapet, care vine impreuna cu produsul.


 

 

 

 

Lampart Gala Elegance 50 PP

 

Convectorul adus acum in atentia ta e un model cu putere de 5.5 kW, care va face fata cu brio in incaperile care au pana in 21 mp. El poate sa incalzeasca camerele dorite indiferent de cat este de frig afara, iar pentru a fi alimentat se foloseste gaz natural sau GPL. Instalarea trebuie facuta de un profesionist, chiar daca in aparenta nu pare nimic dificil. 

Pentru a elimina reziduurile rezultate in urma functionarii se foloseste un tiraj fortat. Aparatul e unul sigur, fiind gandit in asa fel incat sa nu apara probleme daca flacara se stinge accidental, daca se opreste gazul sau tirajul e anormal. Exista un indicator luminos de functionare, dar si un buton pentru pornire/oprire. 

Montarea acestui aparat presupune prinderea lui de perete. Are o greutate de 31 kg si masoara 78 x 64 x 36 cm. Culoarea este crem, cu detalii maro, aspectul fiind unul modern. Materialul folosit pentru fabricarea carcasei este metalul.

 

 

 

 

Lampart LB 50P 

 

Daca consideri ca ai nevoie de o varianta de incalzire cu eficienta crescuta, iti recomandam ca optiune modelul Lampart LB50, care se numara printre cele mai bune convectoare gaz din aceasta categorie de putere. Face parte dintre versiunile cu tiraj fortat, ceea ce inseamna ca iti va oferi randament superior – 87% din energia produsa prin ardere se transforma in caldura – cu consum redus de combustibil (0.21mc/h de functionare) si uniformizare optima a temperaturii in incapere.

Se monteaza pe verticala, langa pereti exteriori, fiind dotat cu kit de evacuare prin parapet, optiune care iti ofera o libertate mai mare in ceea ce priveste amplasarea, fara a fi conditionat de prezenta cosului de aerisire. Pune la dispozitie o putere de 5.5kW, suficienta pentru a incalzi eficient spatii de 60 – 100m3, care la inaltime medie a incaperii de 2.5m inseamna o suprafata de 24 – 40mp, iar pentru casele vechi care folosesc standardul de 2.8 – 3m, este echivalent cu camere de 20 – 35mp.

Este conceput astfel incat sa poata fi utilizat atat prin racordare la reteaua de gaze naturale, cat si pe baza de butelii cu GPL. In cel de-al doilea caz insa, va trebui sa inlocuiesti duza standard cu una pentru gaz petrolier lichefiat inainte de a folosi acest tip de combustibil. Structura tehnica include termostat cu sonda si buton de reglaj care permite setarea nivelului de temperatura dorit, pe 10 trepte de caldura, si mentinerea sa constanta. Include de asemenea arzator din otel inoxidabil si structura metalica cu strat protector de email.

 

Avantaje:

Convector gaz tiraj fortat care ofera eficienta superioara in exploatare si randament ridicat.

Functioneza cu consum redus de combustibil.

Nu necesita cos de evacuare, aerisirea facandu-se prin perete.

Este potrivit pentru mentinerea caldurii in locuinte si birouri si suprafata de pana la 40mp.

 

Dezavantaje:

Alimentarea cu GPL necesita schimbarea duzei cu care este livrat cu una potrivita acestui tip de combustibil.

 

 

 

 

Lampart LB 30 PP

 

Cel mai bun convector gaz pentru tine este modelul care iti ofera capacitatea de incalzire de care ai nevoie, la un pret accesibil si cu consumul cel mai redus. Daca vrei prin urmare sa asiguri un nivel termic confortabil intr-un spatiu de 45 pana la 80mc, echivalentul aproximativ a 18 – 32mp, pentru o inaltime standard de 2.5m, Lampart LB 30 PP este una dintre versiunile indicate.

Dezvolta o putere de 4.1kW si poate fi alimentat cu cele mai utilizate doua tipuri de gaze: naturale si respectiv, petroliere lichefiate, necesitand doar schimbarea duzei pentru a alterna intre ele. Iti ofera un consum redus, de 0.44mc/h, cu randament ridicat, de 88%, astfel incat sa poti asigura incalzirea unei garsoniere, al unui apartament sau birou.

Se monteaza usor, fara a necesita cos de aerisire, fiind o versiune cu evacuare de tip parapet, care asigura eliminarea gazelor arse prin peretele pe care este fixat. Sistemul de functionare cu tiraj fortat contribuie la arderea eficienta a combustibilului, eliminarea mai rapida a noxelor si uniformizarea optima a temperaturii in incapere. Termostatul inclus in design te ajuta sa setezi usor nivelul de caldura dorit, care este apoi mentinut prin reglarea automata a modului de functionare. Include de asemenea protectii care previn degajarea accidentala a gazului si este construit din metal rezistent, cu strat durabil din email, care previne efectul de coroziune si creste durata de viata a dispozitivului.

 

Avantaje:

Optiune potrivita pentru spatii de dimensiuni medii, cu suprafata de pana la 32mp.

Se fixeaza pe peretii exteriori, permitand evacuare de tip parapet, fara cos.

Necesita un consum redus de combustibil pentru functionare.

Ajuta la mentinerea temperaturii dorite in locuinta sau birou .

Este prevazut cu sisteme de siguranta pentru utilizare in cele mai bune conditii.

 

Dezavantaje:

Insuficient de puternic pentru spatii de peste 32 – 35mp.

 

 

 

 

Hosseven HDU – 3

 

Pentru cei care doresc sa incalzeasca in mod eficient un spatiu ceva mai mic, am inclus in lista de propuneri modelul HDU-3 de la Hosseven, recomandat pentru incaperi de 7.5 pana la 21mp. Il poti utiliza confortabil intr-un living sau dormitor mediu de apartament, dar si intr-un birou.

Designul este clasic, cu exterior alb si montare pe perete, iar evacuarea se face prin perete, ceea ce inseamna un sistem discret, care nu implica necesitatea unui cos pentru fum, facand posibila instalarea facila in orice apartament. Este bine sa stii ca nu este totusi un model slim, adacimea de 26cm clasandu-l in media categoriei. Va fi deci mai potrivit pentru incaperile care depasesc 10 – 12m sau care sunt astfel organizate incat sa nu cedeze foarte mult din spatiul util pentru acest dispozitiv.

Camera de ardere este realizata din fonta, pentru a mentine mai bine caldura, iar sistemul include ventilator, fiind deci o versiune cu tiraj fortat. Poti regla viteza de ardere manual, de la panoul de control, gestionand astfel puterea folosita, iar aprinderea este automata, astfel incat sa nu ai nevoie de chibrituri sau bricheta. Iti ofera un randament de 90% si termostat care mentine temperatura constanta pe intreg parcursul zilei.

 

 

 

 

Lampart Gala Elegance 30 K

 

Daca locuiesti la casa, vrei sa mobilezi cabana de la munte ori stai la bloc, dar ai cos de fum sau posibilitatea de a integra unul in structura locuintei, iti propunem ca varianta de incalzire si acest convector de la Lampart, din gama Gala Elegance. Este o versiune cu putere de 4.1kW potrivita pentru a asigura confortul termic in locuinte cu suprafata de pana la 20mp, in functie de calitatea izolatiei si numarul de ferestre.

Produsele Lampart sunt construite cu scopul de a completa in mod placut interioare rezidentiale, dar si business, avand un design modern si elegant. Aceasta versiune are exteriorul alb, cu structura compacta, o banda lata, neagra, in partea de sus, si spatiu special in zona frontala pentru vizualizarea flacarilor, stil semineu.

Modelul este livrat cu structura de alimentare compatibila pentru gaz natural. Poate fi ajustat pentru a functiona cu GPL, daca vrei sa il instalezi intr-o zona mai izolata, departe de reteaua centralizata de gaz, insa este nevoie de interventia unui specialist pentru ca exploatarea sa se realizeze apoi in siguranta. Consuma aproximativ 0.74mc/ora, oferind un randament bun, este prevazut cu masuri de siguranta pentru eventualitatea stingerii accidentale a flacarilor, intreruperea gazelor sau dispersia acestora in incapere si functioneaza cu tiraj normal.

 

 

 

 

Lampart 20PP

 

Potrivit pentru a incalzi rapid si eficient spatii de 25 pana la 60mc, insemnand incaperi cu suprafata de 10 pana la 15mp, in functie de inaltime, acest convector gaz ieftin si bun este ideal pentru camerele de apartament si pentru baie sau bucatarie. Ofera doua optiuni de alimentare, fiind un model pe care il poti conecta la reteaua de gaz natural a orasului sau la o butelie cu GPL. In cel de-al doilea caz trebuie insa sa iti atragem atentia ca ai nevoie de o duza potrivita pentru gazul petrolier lichefiat, cea standard inclusa in aparat fiind pentru gazele naturale.

Face parte din categoria modelelor verticale, cu montare pe perete si tiraj fortat, care ofera o eficienta mai buna de incalzire. Asigura un randament ridicat, de 91% si este usor de gestionat cu ajutorul panoului de control mecanic. Este prevazut cu buton de oprire/pornire si indicator luminos care se aprinde in timpul functionarii si te atentioneaza atunci cand dispozitivul nu mai merge.

Pentru a putea mentine usor in incapere nivelul termic dorit, convectorul este prevazut cu termostat reglabil cu ajutorul caruia poti seta nivelul de temperatura. Este de asemenea dotat si cu un termostat de siguranta si protectie pentru supraincalzire care asigura functionarea corecta si sigura in absenta ta. Nu trebuie sa-ti faci griji nici in privinta dispersarii accidentale de gaze in incapere, pentru ca sistemul include protectie si pentru aceasta situatie. Modelul este realizat din metal rezistent si vopsit intr-o combinatie placuta de crem si maro.

 

Avantaje:

Optiune de convector pentru incaperi de dimensiuni mici si medii, de pana la 15mp.

Include termostat reglabil pentru asigurarea nivelului dorit de caldura.

Este o varianta cu tiraj fortat, cu eficienta ridicata de incalzire.

Versiune cu protectie la supraincalzire si pentru prevenirea degajarii de gaze.

 

Dezavantaje:

Model cu putere medie spre mica, care face fata cu greu incaperilor de peste 15 – 17mp.

 

 

 

 

 

Lampart LB 30 COS 

 

Convectorul acesta e un dispozitiv capabil sa incalzeasca incaperi cu suprafete de 45-80 mc, avand o putere nominala de 4.1 kW. El va oferi un randament destul de bun, de 88%, facand parte din clasa de eficienta I. La acest model, tirajul este natural, ceea ce inseamna ca e nevoie de o modalitate de ventilare care sa ajute la eliminarea noxelor. 

Pentru a functiona in mod corespunzator, acest convector pe gaz din eMag are nevoie de gaz natural (GN-G20) sau petrolier lichefiat (GPL-G30), ceea ce e un mare avantaj, deoarece poti folosi ambele variante, in functie de cum iti este necesar. 

Produsul acesta este realizat din metal si poate fi destul de simplu de integrat in orice incapere, fiind de culoare crem, cu insertii negre. El are dimensiuni de 79 x 71 x 27 cm si cantareste 24 kg. Sunt prezente la el urmatoarele caracteristici cheie: indicator luminos care arata cand functioneaza, termostat de siguranta, termostat de camera si siguranta la protectie si supraincalzire, fiind un convector pe gaz cu evacuare la cos. 

 

 

 

 

Hosseven HDU-4 

 

Puterea cu care vine acest convector pe gaz e de 4kW, el fiind potrivit in spatii de circa 80mc. E un model destul de eficient, avand un randament de 88%. Poate fi usor de controlat, deoarece e dotat cu termostat si se poate folosi atat cu gaz natural, cat si cu GPL. 

In cazul acestui convector pe gaz Hosseven, tirajul se face fortat, fiind inclus un ventilator capabil sa elimine repede gazele arse. Acestea fiind zise, e simplu de instalat si mult mai sigur. In ceea ce priveste camera de ardere, ea e realizata din fonta, un material foarte bun, care acumuleaza usor caldura si o pastreaza chiar si dupa ce ai oprit aparatul. 

Referitor la design, produsul este alb, vopsit in camp electrostatic pentru rezistenta, si are o multime de spatii prin care este emisa caldura. Masoara 590 x 634 x 240 mm, cantareste 30 kilograme si se monteaza pe perete. 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Lampart Gala Elegance 50 cos

 

Acest model de convector gaz Lampart este conceput pentru a putea asigura confortul termic in spatii de dimensiuni medii, de pana la 60 – 100mc, respectiv 24 – 40mp. Produsul este prevazut cu termostat, astfel incat are capacitatea de a mentine temperatura relativ constanta, la nivel setat de tine, prin intermediul sistemului de control mecanic extern. Structura include de asemenea buton de oprire/pornire si indicator luminos, tip LED, care se aprinde in timpul functionarii.

Este o versiune cu convectie naturala, fara tiraj fortat, care recircula aerul din incapere, uniformizand in mod eficient temperatura. Se poate alimenta atat cu gaze natural, cat si GPL, dar pentru cea din urma optiune este necesara schimbarea duzei standard, cu care este livrat, cu una speciala pentru gaz lichefiat. Pentru siguranta optima in utilizare, convectorul este dotat cu protectie la stingerea accidentala a flacarii sau intreuperea alimentarii cu gaz, prevenind de asemenea accidentele care se pot produce in urma unui tiraj anormal, care ar putea provoca dispersia de gaze in locuinta.

Iti reamintim ca acest tip de produse necesita instalare de catre specialisti autorizati, cu experienta, pentru a asigura folosirea optima, pastrarea garantiei si evitarea incidentelor nedorite. Modelul Gala Elegance 50 face parte din categoria optiunilor verticale, care se monteaza la perete. Are o structura rezistenta, din metal, si aspect modern, in combinatie de alb si negru, care se incadreaza placut in incaperi, fara a afecta calitatea amenajarii interioare.

 

Avantaje:

Varianta care permite alimentarea cu gaza naturale si GPL, in functie de resursele disponibile.

Are o putere de 6.8W, suficienta pentru spatii de pana la 60 – 100mc.

Convectorul este dotat cu termostat reglabil care permite setarea temperaturii dorite.

Ajuta la incalzirea rapida si uniforma a locuintelor.

 

Dezavantaje:

Pentru utilizarea gazului lichefiat ca sursa de alimentare este necesara montarea unei duze potrivite pentru acest tip de combustibil.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Adi

February 6, 2020 at 11:10 pm

Dacă am un convector cu evacuare cos și nu am horn la garsoniera pot sa modific aerisirea sa fie prin perete (tip parapet)

Raspunde
                                   
Team DrDeco

February 7, 2020 at 8:41 am

Buna, Adi,

Exista si convectoare proiectate pentru evacuare la parapet, de exemplu – pentru modele Lampart ar trebui sa primesti si kit de evacuare la parapet. La convectoarele cu evacuare la parapet schimbatorul de caldura este complet izolat – din pacate, nu stim daca aceasta particularitate de design impiedica montajul la horn si vice versa.

Va trebui sa verifici fie cu furnizorul convectorului, fie cu cel care instaleaza si se asigura ca aerisirea este conectata cum trebuie.

Te asteptam cu feedback, daca afli ceva concludent.

Cele bune,

Echipa DrDeco.ro

Raspunde