Cel mai bun convector pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.21

 

Convectoare pe gaz – Opinii si Recenzii 2021

 

Ai nevoie de o sursa de incalzire pe gaz si cauti o alternativa la centralele termice de apartament? Convectoarele pe gaz sunt usor de instalat si folosit si pot fi utilizate pentru a asigura confortul termic separat de apa calda menajera si individual, in fiecare incapere a casei. Iata cateva caracteristici de care trebuie sa tii cont, pentru a fi sigur ca aduci acasa un convector performant, si doua exemple de produse care merita atentia ta chiar acum. Hosseven HDU-10 este un model potrivit pentru camere de pana la 30mp, in care nu exista cos de fum sau posibilitate de construire, oferind evacuare prin parapet. O alta varianta de calitate este si Lampart LB 50 cos.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Hosseven HDU-10
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiuni cu montare pe perete, care elibereaza spatiul util al podelei, si cu sistem de evacuare prin parapet, ce elimina necesitatea cosului de fum. Este livrat impreuna cu kitul de eliminare a gazelor si genereaza suficienta caldura pentru a putea asigura confortul termic in mod eficient in incaperi de dimensiuni medii si mari, de pana la 30mp.

Necesita instalarea de catre profesionisti, mai ales pentru ca implica spargerea peretelui si conectarea la reteaua de gaz.

Versiune eficienta de incalzire, cu alimentare pe gaz, potrivita pentru apartamente si case racordate la reteaua centralizata sau in care se utilizeaza butelii GPL.

A 2-A OPTIUNE!

Lampart LB 50 cos
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sistem de incalzire pe baza pe gaze naturale sau gaz petrolier lichefiat, cu capacitatea de a asigura confort termic pentru birouri si spatii de locuit cu suprafete de pana la 40mp. Este confectionat din metal rezistent si dotat cu termostat pentru reglarea temperaturii si siguranta care protejeaza impotriva degajarii accidentale de gaz.

Capacitatea aparatului este insuficienta pentru a mentine un nivel de caldura multumitor in spatii mai mari de 40 – 50mp.

Optiune eficienta si accesibila de incalzire a caselor si apartamentelor, cu aerisire prin cos, montare verticala, pe perete si costuri reduse de folosire.

A 3-a Optiune!

Hosseven HP-8
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune cu design modern si format slim, cu exterior de culoare neagra si panou frontal din sticla termorezistenta, care ofera o vedere placuta asupra flacarilor, similar unui semineu. Nu necesita cos de fum, include kitul de evacuare prin parapet, aprindere electrica si termostat si poate fi folosit si in locatii in care nu este posibil accesul la reteaua de gaze.

Puterea de 8kW recomanda acest model doar pentru incaperile de pana la 25mp, fiind deci potrivit in principal pentru uz rezidential.

Convector modern si elegant, pentru amenajarea livingurilor si dormitoarelor, cu fata din sticla si termostat integrat.

 

 

Pareri despre cele mai bune convectoare alimentate cu gaz

 

 

Hosseven HDU-10

 

Vrei un sistem de incalzire pe baza de gaz, pentru costurile mai mici de exploatare, insa nu ai acces la un cos de fum? Iti propunem un convector din oferta brandului Hosseven, conceput pentru a permite evacuarea la nivelul peretelui, prin realizarea unei cai de comunicare cu exteriorul. Produsul este livrat impreuna cu kitul de evacuare, deci poate fi instalat fara a necesita achizitia de elemente componente suplimentare.

Este o versiune verticala, cu tiraj fortat si putere de 10kW, pe care iti recomandam sa o folosesti pentru a incalzi spatii de pana la 30mp, astfel incat sa poti beneficia in conditii optime de eficienta acestui sistem convector. Poate fi racordat la reteaua de gaze naturale sau alimentat la butelie, pe GPL, si ofera un randament de 88%.

Modelul HDU-10 are dimensiunile de 103 x 58 x 28cm, fiind destul de robust pentru a fi mai putin recomandat in incaperile de mici dimensiuni, chiar daca este montat pe perete. Are culoare alba, iar carcasa este prevazuta cu numeroase orificii, care permit circulatia mai eficienta a aerului cald. Iti reamintim ca necesita instalare pe un perete exterior, care permite evacuare gazelor si iti recomandam sa apelezi la specialisti pentru montaj, pentru o functionare sigura.

 

 

 

 

Lampart LB 50 cos 

 

Recomandat pentru dormitoare, livinguri, birouri, saloane de masaj, coafura sau oricare alt tip de spatiu care se incadreaza in 60 pana la 100mc, acest model de convector gaz, la un pret bun, este o solutie la indemana pentru cei care nu doresc sau nu isi permit sa instaleze o centrala termica. Iti atragem insa atentia ca aceste dispozitive sunt destinate ridicarii temperaturii aerului si nu se incadreaza intre sistemele de incalzire a apei menajere.

Functioneaza pe baza de tiraj natural, recirculand aerul din incapere si asigurand astfel un nivel optim de uniformizare a temperaturii. Este o versiune care permite evacuarea gazelor arse cu ajutorul cosului de aerisire si include in plus sisteme de siguranta care previn degajarea accidentala a gazului in incapere, cauzata de o potentiala dereglare a aparatului, sau stingerea intamplatoare a flacarii.

Mentine temperatura din camera relativ constanta cu ajutorul termostatului integrat, care iti permite de asemenea sa stabilesti nivelul dorit de caldura. Il poti alimenta cu gaz natural, pentru care are deja duza potrivita inclusa in design, sau cu gaz petrolier lichefiat, caz in care va fi nevoie sa asiguri montarea unei doze adaptate la acest tip de combustibil, de preferat folosindu-te de serviciile unui specialist. Aparatul este confectionat din metal rezistent si este usor de folosit si instalat, dar, pentru liniste ta si siguranta familiei, iti recomandam sa apelezi la experti pentru procesul de montare.

 

Avantaje:

Versiune cu evacuare pe cos, care poate folosi spatiul de aerisire deja existent.

Poate incalzi incaperi cu un volum de 60 pana la 100mc (22 – 40mp).

Este prevazut cu termostat pentru reglarea temperaturii.

Include sistem de siguranta care impiedica pierderile de gaz in spatiul locuibil in caz de stingere a flacarii sau functionare deficitara.

 

Dezavantaje:

Acest model este mai putin potrivit pentru incaperile de mari dimensiuni, de peste 40 mp.

 

 

 

 

Hosseven HP-8

 

Daca incalzesti casa cu un convector pe gaz, dispozitive adesea simple si bazate pe functionalitate, nu inseamna ca trebuie sa reduci din propriile asteptari la capitolul design. Iata un model conceput in mod special pentru a imbunatati aspectul unui living modern si a se incadra perfect in sufragerii sau dormitoare elegante. Hosseven HP-8 are exterior negru, cu panoul frontal construit in intregime din sticla termorezistenta, care permite observarea flacarilor in timpul procesului de ardere a gazului. Poate inlocui asadar foarte usor un semineu.

Este, de asemenea, un model cu evacuare prin parapet, ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de un cos de fum, iar teava de evacuare, situata in spatele convectorului, nu este vizibila dupa instalare. Este prevazut cu termostat si aprindere electrica si poate fi alimentat atat cu gaz natural, cat si GPL, deci il poti utiliza chiar daca in zona in care locuiesti nu a fost inca tras gazul. Are o putere de 8kW, cu un randament de 86% si este recomandat pentru a incalzi eficient spatii de pana la 25mp, fiind deci potrivit pentru incaperi de dimensiuni medii si mari sau garsoniere open-space.

Face parte din categoria modelelor mai subtiri, avand o grosime de doar 20cm, mai mica cu aproximativ 7.5 – 8cm fata de dimensiunile standard, la o inaltime de 50.5cm si o lungime de 90cm. Pentru ca se monteaza pe perete, se potriveste foarte bine in incaperile mici sau inguste si in orice spatiu amenajat minimalist.

 

 

 

 

Lampart LB 50P 

 

Daca consideri ca ai nevoie de o varianta de incalzire cu eficienta crescuta, iti recomandam ca optiune modelul Lampart LB50, care se numara printre cele mai bune convectoare gaz din aceasta categorie de putere. Face parte dintre versiunile cu tiraj fortat, ceea ce inseamna ca iti va oferi randament superior – 87% din energia produsa prin ardere se transforma in caldura – cu consum redus de combustibil (0.21mc/h de functionare) si uniformizare optima a temperaturii in incapere.

Se monteaza pe verticala, langa pereti exteriori, fiind dotat cu kit de evacuare prin parapet, optiune care iti ofera o libertate mai mare in ceea ce priveste amplasarea, fara a fi conditionat de prezenta cosului de aerisire. Pune la dispozitie o putere de 5.5kW, suficienta pentru a incalzi eficient spatii de 60 – 100m3, care la inaltime medie a incaperii de 2.5m inseamna o suprafata de 24 – 40mp, iar pentru casele vechi care folosesc standardul de 2.8 – 3m, este echivalent cu camere de 20 – 35mp.

Este conceput astfel incat sa poata fi utilizat atat prin racordare la reteaua de gaze naturale, cat si pe baza de butelii cu GPL. In cel de-al doilea caz insa, va trebui sa inlocuiesti duza standard cu una pentru gaz petrolier lichefiat inainte de a folosi acest tip de combustibil. Structura tehnica include termostat cu sonda si buton de reglaj care permite setarea nivelului de temperatura dorit, pe 10 trepte de caldura, si mentinerea sa constanta. Include de asemenea arzator din otel inoxidabil si structura metalica cu strat protector de email.

 

Avantaje:

Convector gaz tiraj fortat care ofera eficienta superioara in exploatare si randament ridicat.

Functioneza cu consum redus de combustibil.

Nu necesita cos de evacuare, aerisirea facandu-se prin perete.

Este potrivit pentru mentinerea caldurii in locuinte si birouri si suprafata de pana la 40mp.

 

Dezavantaje:

Alimentarea cu GPL necesita schimbarea duzei cu care este livrat cu una potrivita acestui tip de combustibil.

 

 

 

 

Lampart LB 30 PP

 

Cel mai bun convector gaz pentru tine este modelul care iti ofera capacitatea de incalzire de care ai nevoie, la un pret accesibil si cu consumul cel mai redus. Daca vrei prin urmare sa asiguri un nivel termic confortabil intr-un spatiu de 45 pana la 80mc, echivalentul aproximativ a 18 – 32mp, pentru o inaltime standard de 2.5m, Lampart LB 30 PP este una dintre versiunile indicate.

Dezvolta o putere de 4.1kW si poate fi alimentat cu cele mai utilizate doua tipuri de gaze: naturale si respectiv, petroliere lichefiate, necesitand doar schimbarea duzei pentru a alterna intre ele. Iti ofera un consum redus, de 0.44mc/h, cu randament ridicat, de 88%, astfel incat sa poti asigura incalzirea unei garsoniere, al unui apartament sau birou.

Se monteaza usor, fara a necesita cos de aerisire, fiind o versiune cu evacuare de tip parapet, care asigura eliminarea gazelor arse prin peretele pe care este fixat. Sistemul de functionare cu tiraj fortat contribuie la arderea eficienta a combustibilului, eliminarea mai rapida a noxelor si uniformizarea optima a temperaturii in incapere. Termostatul inclus in design te ajuta sa setezi usor nivelul de caldura dorit, care este apoi mentinut prin reglarea automata a modului de functionare. Include de asemenea protectii care previn degajarea accidentala a gazului si este construit din metal rezistent, cu strat durabil din email, care previne efectul de coroziune si creste durata de viata a dispozitivului.

 

Avantaje:

Optiune potrivita pentru spatii de dimensiuni medii, cu suprafata de pana la 32mp.

Se fixeaza pe peretii exteriori, permitand evacuare de tip parapet, fara cos.

Necesita un consum redus de combustibil pentru functionare.

Ajuta la mentinerea temperaturii dorite in locuinta sau birou .

Este prevazut cu sisteme de siguranta pentru utilizare in cele mai bune conditii.

 

Dezavantaje:

Insuficient de puternic pentru spatii de peste 32 – 35mp.

 

 

 

 

Hosseven HDU – 3

 

Pentru cei care doresc sa incalzeasca in mod eficient un spatiu ceva mai mic, am inclus in lista de propuneri modelul HDU-3 de la Hosseven, recomandat pentru incaperi de 7.5 pana la 21mp. Il poti utiliza confortabil intr-un living sau dormitor mediu de apartament, dar si intr-un birou.

Designul este clasic, cu exterior alb si montare pe perete, iar evacuarea se face prin perete, ceea ce inseamna un sistem discret, care nu implica necesitatea unui cos pentru fum, facand posibila instalarea facila in orice apartament. Este bine sa stii ca nu este totusi un model slim, adacimea de 26cm clasandu-l in media categoriei. Va fi deci mai potrivit pentru incaperile care depasesc 10 – 12m sau care sunt astfel organizate incat sa nu cedeze foarte mult din spatiul util pentru acest dispozitiv.

Camera de ardere este realizata din fonta, pentru a mentine mai bine caldura, iar sistemul include ventilator, fiind deci o versiune cu tiraj fortat. Poti regla viteza de ardere manual, de la panoul de control, gestionand astfel puterea folosita, iar aprinderea este automata, astfel incat sa nu ai nevoie de chibrituri sau bricheta. Iti ofera un randament de 90% si termostat care mentine temperatura constanta pe intreg parcursul zilei.

 

 

 

 

Lampart Gala Elegance 30 K

 

Daca locuiesti la casa, vrei sa mobilezi cabana de la munte ori stai la bloc, dar ai cos de fum sau posibilitatea de a integra unul in structura locuintei, iti propunem ca varianta de incalzire si acest convector de la Lampart, din gama Gala Elegance. Este o versiune cu putere de 4.1kW potrivita pentru a asigura confortul termic in locuinte cu suprafata de pana la 20mp, in functie de calitatea izolatiei si numarul de ferestre.

Produsele Lampart sunt construite cu scopul de a completa in mod placut interioare rezidentiale, dar si business, avand un design modern si elegant. Aceasta versiune are exteriorul alb, cu structura compacta, o banda lata, neagra, in partea de sus, si spatiu special in zona frontala pentru vizualizarea flacarilor, stil semineu.

Modelul este livrat cu structura de alimentare compatibila pentru gaz natural. Poate fi ajustat pentru a functiona cu GPL, daca vrei sa il instalezi intr-o zona mai izolata, departe de reteaua centralizata de gaz, insa este nevoie de interventia unui specialist pentru ca exploatarea sa se realizeze apoi in siguranta. Consuma aproximativ 0.74mc/ora, oferind un randament bun, este prevazut cu masuri de siguranta pentru eventualitatea stingerii accidentale a flacarilor, intreruperea gazelor sau dispersia acestora in incapere si functioneaza cu tiraj normal.

 

 

 

 

Lampart 20PP

 

Potrivit pentru a incalzi rapid si eficient spatii de 25 pana la 60mc, insemnand incaperi cu suprafata de 10 pana la 15mp, in functie de inaltime, acest convector gaz ieftin si bun este ideal pentru camerele de apartament si pentru baie sau bucatarie. Ofera doua optiuni de alimentare, fiind un model pe care il poti conecta la reteaua de gaz natural a orasului sau la o butelie cu GPL. In cel de-al doilea caz trebuie insa sa iti atragem atentia ca ai nevoie de o duza potrivita pentru gazul petrolier lichefiat, cea standard inclusa in aparat fiind pentru gazele naturale.

Face parte din categoria modelelor verticale, cu montare pe perete si tiraj fortat, care ofera o eficienta mai buna de incalzire. Asigura un randament ridicat, de 91% si este usor de gestionat cu ajutorul panoului de control mecanic. Este prevazut cu buton de oprire/pornire si indicator luminos care se aprinde in timpul functionarii si te atentioneaza atunci cand dispozitivul nu mai merge.

Pentru a putea mentine usor in incapere nivelul termic dorit, convectorul este prevazut cu termostat reglabil cu ajutorul caruia poti seta nivelul de temperatura. Este de asemenea dotat si cu un termostat de siguranta si protectie pentru supraincalzire care asigura functionarea corecta si sigura in absenta ta. Nu trebuie sa-ti faci griji nici in privinta dispersarii accidentale de gaze in incapere, pentru ca sistemul include protectie si pentru aceasta situatie. Modelul este realizat din metal rezistent si vopsit intr-o combinatie placuta de crem si maro.

 

Avantaje:

Optiune de convector pentru incaperi de dimensiuni mici si medii, de pana la 15mp.

Include termostat reglabil pentru asigurarea nivelului dorit de caldura.

Este o varianta cu tiraj fortat, cu eficienta ridicata de incalzire.

Versiune cu protectie la supraincalzire si pentru prevenirea degajarii de gaze.

 

Dezavantaje:

Model cu putere medie spre mica, care face fata cu greu incaperilor de peste 15 – 17mp.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Lampart Gala Elegance 50 cos

 

Acest model de convector gaz Lampart este conceput pentru a putea asigura confortul termic in spatii de dimensiuni medii, de pana la 60 – 100mc, respectiv 24 – 40mp. Produsul este prevazut cu termostat, astfel incat are capacitatea de a mentine temperatura relativ constanta, la nivel setat de tine, prin intermediul sistemului de control mecanic extern. Structura include de asemenea buton de oprire/pornire si indicator luminos, tip LED, care se aprinde in timpul functionarii.

Este o versiune cu convectie naturala, fara tiraj fortat, care recircula aerul din incapere, uniformizand in mod eficient temperatura. Se poate alimenta atat cu gaze natural, cat si GPL, dar pentru cea din urma optiune este necesara schimbarea duzei standard, cu care este livrat, cu una speciala pentru gaz lichefiat. Pentru siguranta optima in utilizare, convectorul este dotat cu protectie la stingerea accidentala a flacarii sau intreuperea alimentarii cu gaz, prevenind de asemenea accidentele care se pot produce in urma unui tiraj anormal, care ar putea provoca dispersia de gaze in locuinta.

Iti reamintim ca acest tip de produse necesita instalare de catre specialisti autorizati, cu experienta, pentru a asigura folosirea optima, pastrarea garantiei si evitarea incidentelor nedorite. Modelul Gala Elegance 50 face parte din categoria optiunilor verticale, care se monteaza la perete. Are o structura rezistenta, din metal, si aspect modern, in combinatie de alb si negru, care se incadreaza placut in incaperi, fara a afecta calitatea amenajarii interioare.

 

Avantaje:

Varianta care permite alimentarea cu gaza naturale si GPL, in functie de resursele disponibile.

Are o putere de 6.8W, suficienta pentru spatii de pana la 60 – 100mc.

Convectorul este dotat cu termostat reglabil care permite setarea temperaturii dorite.

Ajuta la incalzirea rapida si uniforma a locuintelor.

 

Dezavantaje:

Pentru utilizarea gazului lichefiat ca sursa de alimentare este necesara montarea unei duze potrivite pentru acest tip de combustibil.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Adi

February 6, 2020 at 11:10 pm

Dacă am un convector cu evacuare cos și nu am horn la garsoniera pot sa modific aerisirea sa fie prin perete (tip parapet)

Raspunde
                                   
Team DrDeco

February 7, 2020 at 8:41 am

Buna, Adi,

Exista si convectoare proiectate pentru evacuare la parapet, de exemplu – pentru modele Lampart ar trebui sa primesti si kit de evacuare la parapet. La convectoarele cu evacuare la parapet schimbatorul de caldura este complet izolat – din pacate, nu stim daca aceasta particularitate de design impiedica montajul la horn si vice versa.

Va trebui sa verifici fie cu furnizorul convectorului, fie cu cel care instaleaza si se asigura ca aerisirea este conectata cum trebuie.

Te asteptam cu feedback, daca afli ceva concludent.

Cele bune,

Echipa DrDeco.ro

Raspunde