Cel mai bun sifon de pardoseala

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

Sifoane de pardoseala – Opinii si Recenzii in 2024

 

Alegerea sifonului de pardoseala nu pare a fi o activitate atat de dificila, dar totusi ar fi indicat sa tii cont de cateva aspecte prezentate in ghid. Pentru achizitie noi iti propunem  Mesateknik MTS 9600, un model tip rigola ce masoara 50cm, deci poate face fata unui debit mediu de apa. Are gratarul din inox, iar tubulatura este facuta din PVC, de aceea vei putea realiza cu usurinta montajul. Sifonul se imbina mai usor cu placile de gresie mari si poate fi atat in centru, cat si in marginea baii. In cazul in care vrei un sifon cu forma patrata, poti alege: Magdrain 181059.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Mesateknik MTS 9600
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul este tip rigola, deci poate fi folosit in dusurile de tip walk-in, amplasarea se poate face langa un perete, iar datorita faptului ca are 50cm in lungime, poate face fata unui debit de peste 30l. Gratarul este facut din inox, deci rezista la umiditate, iar partea inferioara este din PVC, de aceea sifonul are o greutate redusa.

Sifonul nu are supapa antimiros, astfel ca nu blocheza patrunderea aerului neplacut in incapere.

Este un model special pentru dus, cu un design simplu, facut din materiale de calitate, se poate integra cu usurinta in orice baie moderna.

A 2-A OPTIUNE!

Magdrain 181059
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are o forma patrata, deci se potriveste intr-un spatiu cu inclinatia spre centru, diametrul de scurgere are dimensiuni de 50cm, iar gratarul este din inox, deci este durabil si se asorteaza cu celelalte obiecte sanitare din incapere. Sifonul este dotat cu supapa antimiros, astfel ca nu te vrei confrunta cu un aer neplacut din cauza tevilor sau a apei statute.

Sifonul are un pret mai ridicat, deoarece este facut in totalitate din inox, deci trebuie sa ai un buget mai generos.

Produsul se afla printre recomandari, deoarece se potriveste la inclinatia tip palnie, are un design simplu si forma patrata, deci se poate amplasa usor in orice baie.

A 3-a Optiune!

Top Ceramic 89455
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest sifon realizat in totalitate din ceramica este acoperit cu un gratar ce are un model abstract, deci se potriveste intr-o incapere decorata in stil vintage sau elegant. Sifonul are forma patrata, iar capacul este detasabil, astfel ca il vei putea curata usor, iar datorita sistemului antimiros, aerul nu va deveni neplacut in incapere.

Sifonul este acoperit cu crom, deci are culoarea aurie, asa ca nu se potriveste cu orice stil de amenajare a baii.

Este un produs usor de intretinut, cu functii complexe, forma patrata si un design deosebit, de aceea se afla in topul nostru.

 

 

Pareri despre cele mai bune sifoane de pardoseala

 

Stim ca fiecare cumparator isi doreste sa gaseasca cat mai usor un sifon de pardoseala, ieftin si bun, asa ca am facut cautari in mediul online si iti prezentam cateva modele din diverse categorii, ce ne-au atras atentia.

 

Sifon pardoseala dus

 

Mesateknik MTS 9600

 

Produsul adus in discutie poate fi o varianta pentru baile amenajate in stil modern, deoarece este vorba de un sifon de pardoseala, pentru dus, tip rigola. Acesta este la nivelul podelei, de aceea nu va ingradi nici accesibilitatea celor care merg in scaun cu rotile si au dusuri de tip walk-in. Produsul are o singura iesire cu diametrul de 50mm. 

Partea superioara este din inox, de culoare argintie, deci se potriveste si cu celelalte obiecte sanitare. De asemenea, materialul nu-si va schimba aspectul din cauza umezelii, deoarece are un strat de crom la suprafata. In schimb, pentru o greutate redusa si un montaj usor, interiorul este facut din plastic. 

Ca sa poti monta rigola, trebuie sa realizezi inclinatia pardoselei, astfel incat apa sa poata fi evacuata prin orificiile gratarului. Sifonul are forma verticala si dimensiuni de 50cm, de aceea poate fi amplasat in baia apartamentelor.

 

 

 

Sifon pardoseala antimiros

 

Magdrain 181059

 

Pentru baile care au inclinatie spre centru, asemeni unei palnii, propunem acest sifon de pardoseala, pentru dus, cu scurgere verticala. Gratarul este facut din inox si acoperit cu crom, de aceea nu isi va schimba aspectul din cauza umiditatii si se va potrivi din punct de vedere cromatic si cu celelalte obiecte sanitare din baie. 

Datorita formei patrate, montajul se va realiza mult mai usor, deoarece imbinarile cu gresia nu trebuie taiate in semicerc. De asemenea, acest model se potriveste din punct de vedere estetic cu placile mai mici de pardoseala. Obiectul are dimensiuni de 50x50cm, deci poate face fata unui debit de apa de aproximativ 30l pe minut. 

Fiind un sifon de pardoseala antimiros, are o supapa ce nu permite mirosurilor neplacute sa se raspandeasca in baie si astfel poti mentine prospetimea. Produsul este facut in totalitate din inox, nu doar gratarul, de aceea va fi mai durabil, iar pretul de achizitie este ceva mai ridicat.

 

 

Maxplast M850

 

In cazul in care nu esti dispus sa investesti prea mult in amenajarea baii, iti propunem un sifon de pardoseala cu iesire verticala, ce are partea interioara din ABS. Materialul este unul durabil, ce se monteaza usor. Gratarul este facut din inox, de aceea este rezistent in timp si nu va fi afectat de coroziune.

Este un model tip rigola, ce se poate monta atat de-a lungul unui perete, cat si in centrul dusului. Diametrul de scurgere este de 50mm, iar dimensiunile sunt de 60x7cm, astfel ca poate face fata unui debit mediu de apa.

Chiar daca tevile de scurgere sunt vechi, nu te vei confrunta cu un miros neplacut in baie, deoarece este un sifon de pardoseala antimiros. Avand in vedere ca este un model tip rigola, se potriveste cu pardoselele ce sunt acoperite cu placi de gresie mari. Pentru ca montajul sa fie mai simplu, sifonul se poate regla pe inaltime, deci va fi pozitionat la acelasi nivel cu restul pardoselii, evitand astfel denivelarile.

 

 

 

Sifon pardoseala baie

 

Top Ceramic 89455

 

Daca te numeri printre cei care pun accent pe detalii atunci cand vine vorba de renovari, cu siguranta te-ai gandit ca nuanta obiectelor sanitare ar trebui sa se potriveasca cu cea a dispozitivului de evacuare. Asa ca, acest sifon de pardoseala, de baie, de culoare aurie poate fi o varianta, daca ai bateriile de alama. 

Gratarul are orificiile de scurgere integrate intr-un model abstract, de aceea se poate integra intr-o baie amenajata in stil modern. Intreg produsul este facut din alama, un material ce rezista la utilizari repetate si nu este afectat de coroziune. 

Acesta are forma patrata, de aceea se poate monta mai usor, iar inclinatia pardoselii trebuie sa fie asemeni unei palnii, pentru ca scurgerea sa se realizeze corect. Pentru o curatare usoara, capacul este detasabil. Produsul are dimensiuni de 10x10cm si dispune de supapa antimiros, de aceea aerul neplacut nu va ajunge in baie.

 

 

 

Sifon pardoseala 110 

 

Sifon ender142

 

Ca sa nu ai parte de inundatii ale terasei, ai nevoie de un orificiu de evacuare generos, asa ca foloseste acest sifon de pardoseala de 110cm. Este conceput special pentru utilizare exterioara, deoarece orificiile de scurgere ale gratarului sunt ceva mai mari. 

Capacul este facut din material metalic, mai precis inox, de aceea rezista la factorii de mediu si nu-si schimba aspectul. Partea interioara este facuta din PVC, un material usor, dar si rezistent in acelasi timp. Sifonul are scurgere verticala, iar montajul se va realiza mai usor, datorita formei patrate, ce se imbina usor cu placile de gresie. 

Dimensiunile capacului sunt de 15x15cm. Ca sa poti amplasa sifonul astfel incat sa nu existe denivelari, acesta este dotat cu inaltator, ce se poate adapta in functie de grosimea pardoselei. Produsul are un pret accesibil, datorita faptului ca nu are accesorii suplimentare si a combinatiei de materiale, iar in pachetul de achizitie vei gasi toate elementele necesare montajului.

 

 

 

Sifon pardoseala cu iesire verticala

 

ROPLAST Industry MCM Sifon pardoseala 32

 

Acest sifon poate fi una dintre optiuni, daca suprafata acoperita cu gresie este inclinata spre centru, deoarece are forma patrata si se amplaseaza de regula in mijlocul dusului. Este un model facut din doua materiale. Partea de jos este din PVC, de aceea vei putea realiza usor imbinarile, iar gratarul este din inox. 

Datorita formei patrate si a dimensiunii de 10x10cm, se imbina cu placi de gresie de dimensiuni mici. Fiind un sifon de pardoseala din inox, se potriveste cromatic cu obiectele sanitare de aceeasi nuanta. Ca sa eviti patrunderea mirosului neplacut cauzat de apa statuta si de vechimea tevilor, produsul este dotat si cu un sistem antimiros. 

Are si garnituri de etansare incluse in pachet, iar orificiul de scurgere este de 30cm. Inaltimea este de 40cm, iar pentru a nu exista denivelari in momentul montajului, trebuie sa te asiguri ca masuratorile se potrivesc cu cele ale instalatiei de scurgere.

 

 

 

Sifon pardoseala inox

 

Maxplast R40

 

Ca sa nu mai tii cont de modul in care este instalatia de evacuare a apei, poti gasi sifoane de pardosela, la preturi bune, ce au scurgere reversibila, cum este si acesta. Gratarul este facut din otel inoxidabil, de aceea isi va pastra aspectul in timp si nu va rugini, iar partea de jos este din PVC. 

Sifonul este tip rigola, deci poate fi pozitionat chiar si pe lungimea peretelui. Are dimensiuni de 40x7cm, iar diametrul scurgerii este de 50cm, deci poate face fata unui debit de apa mare si astfel vei putea evita inundatiile. Ca sa poti realiza montajul usor si sa nu existe denivelari ale pardoselii, produsul este reglabil pe inaltime. 

Pentru ca scurgerea apei sa se realizeze corect, pardosela trebuie sa fie inclinata in directia in care se afla sifonul. Are culoarea crom, de aceea se potriveste intr-o baie decorata cu obiecte vintage. Sistemul antimiros integrat te ajuta sa mentii prospetimea in incapere, deci este o alegere potrivita pentru baile de apartament, in care tevile sunt vechi.

 

 

 

Sifon pardoseala 2 intrari 1 iesire

 

Sifon ender143

 

Acest sifon de pardoseala, cu doua intrari si o iesire, poate fi o varianta optima, cand ai de conectat cada si dusul ce se afla in aceeasi incapere. Scurgerea este pe verticala, varianta cea mai des intalnita la instalatiile sanitare. Partea inferioara este facuta din PVC, pentru a putea realiza cu usurinta imbinarile cu celelalte tevi. 

Gratarul are forma patrata, de aceea vei putea realiza cu usurinta imbinarile cu placile de gresie, fara sa fie necesar sa le tai in alta forma. Insa pentru a evita inundatiile, asigura-te ca partile pardoselii sunt inclinate spre centru. Partea superioara este facuta din inox, deci se va potrivi cromatic cu celelalte obiecte sanitare din incapere. 

Ca sa poti avea acelasi nivel al pardoselii peste tot, sifonul este prevazut si cu inaltator, pe care-l poti ajuta in functie de dimensiunile necesare. Pretul este unul accesibil, iar in pachet vei primi toate elementele necesare pentru montaj.

 

 

 

Clapeta antiretur

 

Pestan Fveemg138

 

Pe piata nu exista si sifon de pardoseala cu clapeta antiretur, ci cele doua elemente trebuie cumparate separat, de aceea noi iti prezentam un astfel de accesoriu. Clapeta este facuta din PVC si se potriveste cu rigolele ce au partea interioara din acelasi material. De asemenea, are o greutate redusa, astfel ca manipularea si transportul se realizeaza usor. 

Folosind acest element, vei putea evita inundatiile ce apar atunci cand sistemul de canalizare nu mai face fata. Produsul este facut dintr-un material ce rezista la temperaturi de peste 600 de grade si are o durabilitate ce poate depasi 100 de ani, in cazul in care il folosesti corespunzator. 

Asamblarea este usoara, deoarece este compatibil cu majoritatea tipurilor de retele. De asemenea, in cazul unor defectiuni minore pot fi inlocuite partile componente, astfel ca nu va trebui sa cumperi alta clapeta. Diametrul tevii este de 110mm, deci clapeta poate fi atasata la un sifon ce are aceeasi circumferinta.

 

 

Pestan d50

 

Ca sa eviti inundatiile, foloseste un sifon de pardoseala cu clapeta. Elementul ce impiedica refularea apei, atunci cand debitul este prea mare, poate fi achizitionat separat, iar un astfel de model este chiar acesta. Facut din PVC, are o greutate redusa si poate fi manevrat cu usurinta.

De asemenea, este compatibil cu o rigola ce are partea de jos din acelasi material. Ca sa poti realiza cu usurinta imbinarile, asigura-te ca tevile sifonului au acelasi diametru ca si clapeta, adica 50mm. Materialul rezista la temperaturi de 600 grade, de aceea nu va lua foc. Produsul este unul durabil si poate rezista chiar si un secol, daca este folosit corespunzator. 

Datorita faptului ca este flexibila si compatibila cu marea majoritate a sifoanelor, clapeta se monteaza usor. De asemenea, in cazul in care anumite componente se strica, acestea pot fi inlocuite, fara a fi nevoie sa achizitionezi un nou produs. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

In momentul in care amenajezi baia trebuie sa acorzi atentie chiar si celor mai mici detalii, ca sa nu ai parte de surprize neplacute. Printre acestea se numara si sifonul de pardoseala. Aceasta ajuta la evacuarea apei, prevenind astfel inundatiile, de aceea trebuie ales cu grija. In continutul ghidului, iti prezentam caracteristicile esentiale si ce anume trebuie sa analizezi la acest produs, ca sa faci o achizitie reusita.

Tipul: Sifoanele de pardoseala pot fi de doua feluri: punct sau rigola.

Cele tip punct sunt de fapt modelele clasice, folosite frecvent, datorita pretului accesibil. Acestea asigura o scurgere orizontala. Ele sunt de obicei puse in mijlocul dusului sau a incaperii baii, iar pardoseala este inclinata din toate partile, astfel incat apa sa ajunga la scurgere. Daca vrei sa tii cont de parerile despre cele mai bune sifoane de pardoseala ale celor care realizeaza montajul, este indicat sa alegi un model patrat. Acesta se imbina mai usor cu placile de gresie. In schimb, daca optezi pentru o scurgere rotunda, decuparea pardoselii se va face mai greu.

Sifonul de pardoseala vertical se mai numeste si rigola. Acesta este folosit in special de cei care vor sa isi amenajeze incaperea intr-un stil modern si pun accent pe latura estetica. Poate fi situat in mijlocul podelei, dar si de-a lungul unui perete al dusului. Pentru a-l putea folosi corespunzator, trebuie ca intreaga pardoseala sa fie in panta spre directia in care se afla sifonul, si nu asemeni unei palnii.

 

Material: Ca sa faci alegerea reusita, trebuie sa stii avantajele si dezavantajele fiecarui material folosit pentru constructia produsului.

Daca vrei sa te indrepti catre sifoanele de pardoseala, ieftine si bune, atunci opteaza pentru un model facut din polipropilena sau PVC, deoarece are pretul accesibil. Materialul are densitate ridicata si rezistenta acceptabila. Are capac din inox ce poate fi acoperit chiar si cu material ceramic. Datorita greutatii reduse, montajul se realizeaza usor.

O alta varianta ar fi sifonul din ABS, ce are capac din inox si poate fi acoperit cu faianta sau nu. Este un material durabil si rezistent, de aceea raportul calitate-pret este unul avantajos. In cazul in care ai un buget de achizitie mai generos, iti recomandam sa te indrepti catre un sifon realizat in totalitate din inox, nu doar partea superioara. 

 

Marime: Pentru ca baia sa nu se inunde, cel mai bun sifon de pardoseala se alege tinand cont de suprafata incaperii si de debitul de apa pe care il evacueaza.

Pentru o baie cu dimensiuni in jur de 3mp este suficient un obiect cu dimensiuni de 40-50cm. In general, acesta reuseste sa evacueze in jur de 30l apa intr-un minut. In cele mai multe bai se intalneste un sifon cu dimensiuni medii, ce masoara 60-70cm. 

Daca ai un spatiu de dus generos si o baie mare, atunci poti gasi produse si mai mari, ce pot atinge chiar si 100cm. Acestea pot evacua o cantitate mare de apa, insa in mod obisnuit nu se foloseste atat de multa, de aceea produsele ce masoara atat de mult, nu sunt asa cautate.

 

Accesorii: Pentru ca produsul pe care il folosesti sa reziste cat mai mult, trebuie folosit si ingrijit corespunzator, de aceea este indicat sa il cureti frecvent. Pentru a putea face usor acest lucru, alege un sifon de pardoseala, la un pret bun, cu sita pentru par. 

Foarte util iti va fi si carligul pentru indepartarea parti superioare, deoarece asa vei avea acces mult mai usor in interior. Un accesoriu antimiros previne aparitia mirosurilor neplacute cauzate de apa ce ramane pe teava sau pe tevile invechite si astfel vei avea un aer placut in incapere.

Alte aspecte: In ceea ce priveste designul, ai de ales intre variante ce pot fi acoperite cu faianta si variante ce raman cu partea superioara vizibila. Cele din prima categorie se numara printre preferintele celor care vor sa amenajeze o baie moderna, deoarece nu se vad inestetic, pentru ca le poti acoperi cu faianta si astfel rezultatul este uniform. De regula, acestea se pozitioneaza de-a lungul unui perete al dusului. Cele care au partea exterioara vizibila sunt mai usor de montat, de aceea se intalnesc mai des in multe bai.

Un sifon de pardoseala, la pret bun, poate avea gratarul fie din inox cu mici orificii de scurgere, sau din ceramica, cu un model mai complex. Acesta din urma se potriveste la o baie amenajata in stil elegant, cu obiectele sanitare din material cromat. Cel din prima categorie se poate integra cu usurinta in baile ce au obiectele sanitare argintii. Mai poti gasi pe piata si variante speciale pentru dusurile de tip walk-in. Acestea au in locul gratarului cu orificii o clapeta antiretur ce impiedica evacuarea si astfel iti vei putea tine picioarele in apa calda.

In momentul alegerii, trebuie sa stii cu exactitate cate obiecte sanitare legi de sifonul ales. Daca de exemplu vrei ca la acelasi produs sa se evacueze apa de la chiuveta si cea de la dus, atunci vei avea nevoie de un model cu doua intrari. In cazul in care ai cada, dus si lavoar in aceeasi incapere, unul dintre cele mai bune sifoane de pardoseala ar fi cel cu trei intrari. Bineinteles ca, alegerea se face tinand cont de modul in care este facuta instalatia de evacuare.

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Care sunt cele mai frecvente metode de desfundare a sifonului de pardoseala din baie?

Daca blocajul nu este foarte mare, poti incerca cu o pompa sau cu un amestec din bicarbonat si otet, dupa ce inainte ai turnat apa fierbine, pentru degresarea tevilor. Mai exista si pe piata anumite amestecuri special concepute pentru decongestionarea sifonului. In cazul unui blocaj mai dificil, poti desfunda tubulatura folosind sarpele. Cu toate ca aceasta operatiune este mai dificila, vei decongestiona scurgerea intregii bai si vei scapa si de mirosurile neplacute.

Ce fac daca sifonul din pardoseala refuleaza?

Atunci cand apa nu se mai scurge asa cum trebuie si sifonul de pardoseala refuleaza, trebuie sa il desfunzi. Pentru blocajele minore poti folosi pompa sau solutiile din comert, dar pentru cele dificile, trebuie sa decongestionezi coloana principala, folosindu-te de sarpe.

 

Ce inseamna sifon de pardoseala antiretur?

Chiar daca alegi un sifon de pardoseala cu iesire orizontala sau unul cu scurgere verticala se poate intampla sa se inunde incaperea, cand debitul este prea mare. Ca sa eviti acest lucru, atasaza o clapeta antiretur. Aceasta are o supapa ce blocheaza conducta de scurgere atunci cand debitul de apa este prea mare, debransand efectiv instalatia de scurgere de la sistemul de canalizare, atunci cand acesta este suprasolicitat.

 

 

 

3 sfaturi la montarea sifonului de pardoseala in baie

 

Montarea unui sifon nu este tocmai simpla, daca vrei ca evacuarea sa se realizeze corect. Asa ca, ar trebui sa tii cont de aceste sfaturi, atunci cand pozitionezi rigola pentru baie.

Stabileste inclinatia

Pentru ca scurgerea sa se realizeze corect, sifonul trebuie montat inainte de turnarea pardoselii, deoarece acestea trebuie sa aiba panta potrivita pentru ca apa sa se scurga. De regula, locul in care este amplasata rigola se stabileste inca din faza de proiect. 

Panta trebuie sa porneasca din toate colturile camerei si sa se indrepte catre locul in care se afla sifonul, pentru a nu exista acumulari de apa pe podea. Inclinatia trebuie sa fie de cel putin 2%, adica o diferenta de cel putin 2cm pentru fiecare metru din suprafata pardoselii.

 

Fixarea rigolei in beton

Dupa ce ai stabilit aceste detalii, poti incepe sa montezi rigola. Aceasta se pozitioneaza in spatiul special creat si se fixeaza folosind suruburile. Inaltimea rigolei trebuie ajustata, astfel incat sa mentii inclinarea catre scurgere. Ca sa ai rezultate precise, poti folosi un boloboc.

Urmatoarea etapa este betonarea. Se toarna ciment de jur imprejurul rigolei, pana ajungi la stratul de izolatie, dar ai grija ca inatimea betonului trebuie sa fie de cel putin 10cm in jurul canalului de scurgere, iar dupa aceea suprafata trebuie acoperita cu grund. Dupa ce ai finalizat aceasta etapa, poti umple cu ciment si spatiul aflat dedesubtul sifonului. 

Foloseste hidoizolatie

Ca sa fii sigura ca apa nu se infiltreaza, pune in jurul orificiului de scurgere banda de impermeabilizare si aplica peste sapa un strat de material hidoizolant. La final, poti pune placile de ceramica, fixandu-le cu adeziv, iar spatiul din preajma sifonului trebuie sa fie umplut cu chit elastic.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu