Cel mai bun stabilizator de tensiune, pentru centrale termice

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

AVR nJoy Akin 2000

 

Iti spunem din proprie experienta, ca un stabilizator de tensiune pentru centrale termice ieftin si bun, este destul de greu de gasit – asa ca profita din plin, de oportunitatea pe care urmeaza sa ti-o prezentam. Modelul nJoy Akin 2000 este un aparat puternic, care iti va permite sa folosesti simultan mai multe dispozitive electrocasnice, caci beneficiaza de doua prize de tip Schuko.

Produsul are bineinteles, o putere de 1600W(2000VA), putand face fata cu brio chiar si celor mai dificile sarcini, fara sa puna in pericol instrumentele conectate. Acesta garanteaza o ajustare precisa a sarcinilor din intervalul 110-270V, pentru a proteja aparatura conectata de actiunea nefasta a fluctuatiilor de tensiune.

Mai mult decat atat – beneficiaza de o functie de intarziere la pornire, ca sa nu ai de suferit din pricina penelor de curent neasteptate. Vine si cu un ecran LCD, ce-ti permite sa monitorizezi valorile de intrare si cele de iesire ale tensiunii, pentru a fii sigur ca instrumentul functioneaza in parametri optimi.

 

 

 

SilverCloud 1500VA

 

Te intrebi cum iti poti proteja centrala si celelalte electrocasnice de tensiunile neadecvate – fie ele mult mai mari decat pragul recomandat sau mult prea mici? Cei de la SilverCloud iti pun la dispozitie o solutie rentabila, care te va scoate din multe incurcaturi.

Ne referim aici la un stabilizator de tensiune destul de puternic, care va putea fi folosit impreuna cu orice aparatura de pana la 900W. Pe deasupra, dispozitivul dispune de protectie impotriva supraincarcii, asa ca, nu iti va pune in pericol echipamentul, nici macar atunci cand depasesti din neatentie limita recomandata. Are bineineteles, doi conectori de tip Shucko, ceea ce inseamna ca poti conecta simultan 2 electrocasnice.

Sarcina de intrare poate varia intre 140 si 260V, stabilzatorul reusind sa ofere electrocasnicelor tale o tensiune constata adecvata, de 220V. Vei putea monitoriza oricand acest lucru cu ajutorul afisajului electronic al acestui stabilizator de tensiune 220v pentru centrale termice, ca sa te asiguri ca produsul functioneaza fara probleme. Se bucura, de asemenea, de un circuit special, ce are rolul de a intarzia semnalul de iesire. Acesta este extrem de util, daca iti doresti sa folosesti instrumentul cu aparate de refrigerare, avand rolul de a proteja motorul compresor.

 

 

 

Well AVR-SRV-SPRY1000

 

Citeste acest ghid explicit si afla cum poti achizitiona un instrument performant, care sa-ti protejeze centrala termica de efectul fluctuatiilor de tensiune!

Cand vrei sa beneficiezi de cele mai ridicate performante pe care ti le poate oferi un stabilizator de tensiune, si nu esti dispus sa investesti prea multi bani, s-ar putea sa intampini unele probleme. Cu toate acestea, cateva recenzii ne asigura ca nu e chiar imposibil, recomandandu-ne modelul Well AVR-SRV-SPRY1000 – un aparat cu servomotor, destul de fiabil, in ciudat pretului extrem de mic.

Avem de-a face cu instrument precis, ce are o marja de eroare de doar ±3%, ca sa iti poata feri fara probleme, centrala termica de subtensiuni si sarcini ce depasesc limita recomandata. Astfel, orice curent de de 150-250V, va fi adus la pragul optim de 220V, pentru a se preveni defectarea electrocasnicelor conectate la dispozitiv.

Poti urmari valorile de intrare si de iesire, cu usurinta, caci acest stabilizator de tensiune pentru centrale termice de apartament beneficiaza de afisaj electronic, menit sa-ti ofere o imagine de ansamblu asupra neregulilor de la reteaua electrica. Trebuie sa precizam, de asemenea, ca are o putere de 1000VA, care se poate traduce in 600W, ceea ce inseamna ca poate sustine cu usurinta, activitatea centralei tale termice si a altor electrocasnice a caror putere reala nu depaseste acest prag.

 

 

Cum aleg cele mai bune stabilizatoare de tensiune, pentru centrale termice

 

Ghidul cumparatorului

Multe aparate electrice din locuinta ta vor avea de suferit din cauza fluctuatiilor tensiunii, putand chiar sa se defecteze, dupa o perioada de timp in care au fost expuse unor tensiuni prea mari, sau prea mici, in mod frecvent. Primele simptome pot include un randament scazut si functionarea deficitara, cu intreruperi constante.

Centralele au cel mai mult de suferit din cauza acestor nereguli, asa ca ai face bine sa iei masuri, inainte sa fii nevoit sa investesti sume considerabile de bani intr-o noua instalatie de incalzire. Cum rezolvi problema? E simplu – trebuie doar sa achizitionezi un stabilizator de tensiune pentru centrale termice, la un pret bun. Ce face un astfel de dispozitiv? E si mai simplu – poate fi intuit chiar din denumirea lui! Aparatul preia, de fapt, tensiunea de intrare si o ajusteaza astfel incat, sa ajunga la beneficiar cu un nivel constant.

Pentru o asemenea operatiune iti va trebui insa, un stabilizator cu servomotor, si nu unul clasic, cu transformator. De ce? Pentru ca instrumentele din aceasta categorie sunt mai fiabile, si au o marja de eroare infima, in comparatie cu alte produse comercializate in clipa de fata.

Asigura-te totusi, ca puterea in volt-amperi(VA) a modelului de stabilizatoare de tensiune pentru centrale termice, la preturi bune, pe care urmeaza sa-l cumperi, este de cel putin de doua ori mai mare decat cea in watii(W) a centralei pe care urmeaza sa o conectezi. In general, ar fi bine sa inmultesti valoarea acestui parametru cu un coeficient de 0.8, ca sa afli capacitatea reala a unui stabilizator de tensiune pentru centrale termice (pe forum si site-uri de specialitate poti gasi informatii aditionale in acest sens).

Acorda foarte multa importanta acestui aspect, caci, in cazul in care vrei sa mai legi si alte aparate electrocasnice la instalatie, exista riscul de a le arde. Da, ai auzit bine! Foarte multe pareri despre cele mai bune stabilizatoare de tensiune pentru centrale termice, afirma ca uneori, cand sunt conectate mai multe dispozitive la un singur aparat, depasindu-se puterea maxima a acestuia, pot aparea probleme destul de serioase.

Ar fi indicat ca acel UPS cu stabilizator de tensiune pentru centrale termice ce ti-a trezit interesul, sa dispuna de o serie de functii care sa iti ofere siguranta deplina. Printre acestea ar trebui sa se numere o optiune de delay – extrem de folositoare in cazul penelor de curent. Aceasta are rolul de a intarzia pornirea circuitelor, ca electrocasnicele legate alaturi de centrala ta, la stabilizatoare de tensiune pentru centrale termice, ieftine si bune, sa nu aiba de suferit atunci cand revine curentul pe neasteptate.

Totodata, ar fi util sa beneficieze de un ecran digital, cu ajutorul caruia sa poti monitoriza in permanenta valorile tensiunii de intrare si ale celei de iesire. Daca stabilizatorul s-ar bucura de asemenea, de protectie impotriva supraincarcarii si ar veni cu un comutator pentru sarcina de intrare – ar fi perfect, caci ai fi ferit de orice pericol.

Asa cum era de asteptat, aceste caracteristici aditionale vor determina, in cele mai multe cazuri, o crestere destul de mare a pretului pentru cel mai bun stabilizator de tensiune pentru centrale termice, asa ca pregateste-ti buzunarele. Poti incerca sa-ti faci totusi cumparaturile online, caci in mediul virtual sunt sanse sa gasesti preturi ceva mai mici la cele mai bune stabilizatoare de tensiune, pentru centrale termice. Spre exemplu, noi am reusit sa gasim cateva oferte avantajoase, dand un simplu search pe internet. Le poti consulta in cele ce urmeaza, daca esti interesat!

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu