Cel mai bun UPS pentru centrala termica

Am modificat articolul ultima data pe: 05.11.24

 

UPS-uri pentru centrala termica – Opinii si Recenzii in 2024

 

Daca vrei sa-ti protejezi centrala termica de diverse probleme care pot sa apara pe reteaua electrica, de mare ajutor ti-ar putea fi un UPS. Un astfel de aparat va proteja centrala, dar poate fi de ajutor si pentru alte aparate. El poate fi achizitionat din magazinele online, unde ofera e una variata si preturile pentru toate buzunarele. Un produs care noua ne-a starnit interesul e PRO Sinus KEMOT URZ3405B, care are doua prize Schuko, display LED, putere de 500W si curent maxim de incarcare de 10A. Un alt produs adesea preferat e Kemot PRO Sinus URZ3411

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

PRO Sinus KEMOT URZ3405B
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Echipat cu doua prize Schuko si avand o putere de 500W, acest UPS e un bun aparat pentru a-ti sti mereu in siguranta centrala termica, dar si alte electrocasnice de prin casa. Ocupa putin loc, functioneaza in conditii de umiditate de pana la 90% si la temperaturi cuprinse intre 0 si 40 grade Celsius.

Bateria, ce ar putea fi capabila sa furnizeze energie electrica si dupa intreruperea retelei, nu e inclusa in pachet, ci trebuie cumparata separat.

Daca un UPS de 500W, cu doua prize clasice, e suficient pentru nevoile pe care le ai, iti sugeram sa-ti indrepti atentia spre acest produs.

A 2-A OPTIUNE!

Kemot PRO Sinus URZ3411
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dispozitiv pentru asigurarea alimentarii continue cu energie, compatibil cu centrale termice pe lemne, care pune la dispozitie o putere de pana la 1600W. Include sistem de fixare care permite montajul pe perete, ofera un randament de peste 85% si timp scurt de comutare, care protejeaza consumatorii conectati, si este usor de instalat si gestionat.

Acest produs se numara printre modelele fara acumulator integrat, pentru care va trebui sa cumperi baterie, investind in plus fata de pretul UPS-ului.

UPS de capacitate ridicata, conceput pentru a asigura functionarea continua si sigura a sistemelor de incalzire alimentate cu combustibil solid.

A 3-a Optiune!

Alien HQ 5312398
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Conectat la o baterie externa, acest UPS va fi capabil nu doar sa protejeze de fluctuatiile de tensiune si scurtcircuit, ci si sa ofere o anumita perioada o sursa de energie electrica, atunci cand e o pana de curent. Poti conecta la el doua aparate, avand doua prize Schuko si are putere de 300W.

Multi utilizatori se plang de faptul ca e destul de zgomotos, motiv pentru care nu e recomandat in incaperile in care se doarme.

Cumpara acest UPS, ataseaza-i si o baterie si vei avea parte de autonomie cand e necesar, si de protectie la problemele de pe retea.

 

 

Pareri despre cele mai bune UPS-uri pentru centrala termica

Cauti UPS-uri pentru centrale termice, ieftine si bune, care sa asigure functionarea corecta a sistemelor de incalzire, chiar si in timpul unei intreruperi de curent? Iata cateva exemple care te pot ajuta sa identifici genul de produs potrivit pentru caracteristicile tehnice ale centralei tale.

 

 

UPS pentru centrala termica, de 500 W

 

PRO Sinus KEMOT URZ3405B

 

UPS-ul acesta e un model ce poate fi utilizat in multiple moduri. In primul rand, poate fi o sursa de alimentare cu energie electrica neintrerupta, in momentul in care apare o problema la retea, asta insa daca atasezi la el o baterie 12 V DC, externa. Apoi, poate fi utilizat ca redresor, dar si pe post de convertor. 

Modelul lucreaza in gama de tensiune de intrare de 180-275 V si 230 +/- 8% la iesire si are o putere de 500W. Ofera un randament de 85% si poate incarca bateria cu un curent maxim de 10A. Acest aparat iti va tine centrala in siguranta la fluctuatii de tensiune, socuri sau alte astfel de probleme.

Dispozitivul poate fi utilizat in incaperi cu umiditate cuprinsa intre 10 si 90% si temperatura de operare e de 0-40 grade Celsius. Ca si dimensiuni, masoara 14.5 x 18 x 24 cm. Cantareste 4.6 kg si e dotat cu maner in partea de sus, pentru a fi simplu de manevrat. In dotarea lui intra doua prize Schuko, pentru a putea conecta doua aparate.

 

Kemot Pro Sinus URZ3405 

 

Pentru a sustine o centrala termica de 500W poti apela si la acest model de la Kemot conceput pentru a oferi tensiune sinusoidala, cu trei moduri de functionare pe care le poti folosi: ca redresor, pentru incarcarea bateriei externe, cu rol de convertor, si ca sursa de alimentare neintrerupta.

Gestionarea facila a parametrilor de operare este asigurata prin intermediul display-ului LED pe care se afiseaza gradul de incarcare a bateriei, tensiunea de intrare si de iesire, frecventa de iesire si alimentarea. Functionarea corecta si sigura este sustinuta de sisteme de protectie integrate care previn deteriorarea bateriei prin supraincarcare sau supraincalzire, din cauza tensiunii prea mici sau prea mari, ori prin scurtcircuit.

UPS-ul este prevazut cu doi conectori de tip Schuko si lucreaza cu o frecventa de output de 50/60Hz. Functioneaza cu baterie externa de 12V, care nu este insa inclusa in pretul produsului si trebuie achizitionata individual. Pentru siguranta este bine sa il folosesti intr-un spatiu cu temperatura de pana la 40oC si un nivel de umiditate mai mic de 90%.

 

 

UPS pentru centrala pe lemne

 

Kemot PRO Sinus URZ3411 

 

Daca ai nevoie de un model mai puternic, de 1600W, iti recomandam sa treci pe lista de optiuni si acest UPS pentru centrala pe lemne, de la Kemot, care poate face fata cu brio cerintelor unui sistem de incalzire cu acest necesar de energie.

Acest model iti ofera un nivel de eficienta a conversiei de minim 85%, cu un timp de comutare de cel mult 4ms, parametri peste medie in aceasta categorie de produse. Functioneaza cu un curent maxim de incarcare de 20A si include protectie la scurcircuit, suprasarcina, tensiune prea mica sau prea mare.

Poate fi montat pe perete, insa este bine sa iei in considerare cele 14.95kg ale sale si sa folosesti holsuruburi pe masura, alegand cu grija materialul care ii va asigura sustinerea. Include display LED care afiseaza principalii parametri de functionare, insa nu este prevazut cu acumulator extern. Vei gasi insa destul de usor un model compatibil, de 12V, online sau in magazinele traditionale.

 

SPS SH300I+AQLEO12/55 

 

Uneori este mai simplu sa cumperi produsul complet, decat pe componente. Este valabil si in cazul UPS-ului pentru centrala, pe care il poti obtine, in aceasta varianta de la SPS, cu acumulator compatibil, fara a mai fi nevoie sa cumperi bateria separat.

Este un model de 300VA sau 240W, cu tensiune sinusoidala, conceput pentru a sustine continuitatea alimentarii sistemului de incalzire in cazul intreruperilor de curent. Ofera o autonomie medie de 130minute pentru consumatori de 100W si este prevazut cu alarme sonore, care iti atrag atentia asupra schimbarii sursei de energie, de la retea pe UPS.

Bateria este de tip VRLA, de 12V si 55Ah, iar functionarea optima a UPS-ului este asigurata de protectia la supratensiune. Cantareste doar 6kg, fiind usor de amplasat in apropierea centralei, in timp ce acumulatorul are o greutate de 17kg, si beneficiaza de o garantie de 2 ani. UPS-ul nu include sistem de prindere pe perete.

 

 

UPS pentru centrala termica cu acumulator extern

 

Alien HQ 5312398

 

Produsul acesta e un UPS cu doua prize Schuko, ce iti va oferi ocazia de a conecta la el doua aparate, oferindu-le ambelor protectia dorita. El protejeaza in cazul fluctuatiilor de tensiune, a socurilor de pe retea, a suprasarcinii etc. Pentru a oferi si autonomie atunci cand este sistata energia electrica, va trebui sa ii atasezi o baterie de 12 V.

La acest model, voltajul nominal de input e de 220/230/240 V, iar frecventa de 50 Hz. Puterea continua cu care functioneaza e de 300W, dar cea de varf e de 900W, pentru 20 milisecunde. Curentul necesar pentru incarcarea bateriei e de 10A, iar eficienta ca invertor e de pana in 75%.

Acest UPS are o greutate de 7.5 kg. Nu are maner, pentru a fi mai simplu sa il manevrezi, ci arata similar unei carcase de PC. Are si ecran LCD, pe care iti vor fi afisate diverse informatii si functioneaza la parametri normali la temperaturi cuprinse intre 0 si 40 grade Celsius.

 

Volt Sinus Pro 500E 

 

Pentru cei care folosesc o centrala termica ce poate functiona cu o putere de 350W, propunem acest model de UPS de 500VA care indeplineste in acelasi timp rolul de stabilizator de tensiune, de redresor si de sursa de alimentare de urgenta, pentru momentele in care curentul de la retea se intrerupe.

Acest produs este comercializat sub forma de set, impreuna cu un detector de fum, util in special pentru locuintele in care se folosesc centrale termice pe lemne, cu alarma sonora de 85dB, greu de ignorat, borne pentru baterie si conector pentru alimentare. Se activeaza usor, prin intermediul butonului de oprire/pornire si include display digital, care afiseaza parametrii de functionare in format mare, usor de citit.

Acumulatorul de care este nevoie pentru stocare energiei nu este insa inclus in set. Pentru achizitia acestuia este bine sa stii ca ai nevoie de un model de baterie de 12V, pe care il gasesti in magazinele online sau offline cu produse electronice si electrocasnice.

 

 

UPS de centrala termica Well

 

Well Commander 1600W 

 

Sistemele de incalzire de putere mai mare au nevoie de un UPS pe masura, cum este acest model marca Well conceput pentru a deservi pompe de apa, cazane pe peleti, pe gaz sau pe lemne si alte electrocasnice. Include interfata de conectare tip Schuko, functioneaza cu tensiune de alimentare de 150 pana la 280V, asigura o tensiune de iesire medie de 230V cu deviatie de +/-5% si o frecventa de 50HZ, care sustine alimentarea optima cu energie a consumatorilor conectati.

Transformatorul integrat ofera factor de putere 1, iar curentul de incarcare acopera intervalul 0 – 40A si este selectabil. Acest UPS de centrala termica Well functioneaza cu baterie de 24V si 200Ah, care nu este insa primita in pachetul de livrare impreuna cu sursa de curent neintreruptibil, fiind necesara achizitia ulterioara.

UPS-ul nu este prevazut cu sistem de fixare pentru perete, deci va trebui sa il asezi pe o suprafata de sustinere suficient de rezistenta pentru a-i suporta greutatea.

 

Well Pure Sinus Wave Home UPS Steady 300 

 

Compact, elegant si eficient, acest model de UPS de la Well este conceput pentru a deservi in special centrale termice pe lemne, cu cele pe gaz fiind compatibil doar in cazurile in care dispozitivul de incalzire nu necesita polaritate faza-nul.

Lucreaza cu o tensiune de intrare cuprinsa intre 140 si 270V pe care o corecteaza pentru a oferi o tensiune de iesire de 230V, nivelul necesar pentru functionarea corecta dispozitivelor electrocasnice. Este capabil sa alimenteze consumatori de pana la 180W si asigura tensiune variabila sinusoidala pura cu ajutorul tehnologiei PWM incorporate.

Este prevazut cu protectie la suprasarcina si scurcircuit, include alarma sonora care te atentioneaza asupra opririi curentului in retea si display LCD cu afisarea principalilor parametri de functionare. Face parte din categoria modelelor de UPS pentru centrala termica cu acumulator exterior, pe care va trebui sa il cumperi separat. Cantareste doar 5.05kg si are dimensiunile de 300 x 130 x 273mm, fiind usor de amplasat in apropierea sistemului de incalzire.

 

 

UPS de centrala termica de 700 W

 

VOLT sinus PRO-1000E 

 

Printre cele mai bune UPS-uri pentru centrale termice se numara in prezent versiunile cu transformator toroidal, cum aceste aceasta varianta marca Volt. UPS-ul preia tensiunea de intrare, cuprinsa in intervalul 140 pana la 275V, asigurand o tensiune de iesire de 230VAC, cu variatie de +/-1% in modul de functionare cu baterie si cu deviatie de +/-8% cand se afla in modul retea. Frecventa asigurata pe output este de 50Hz cu variatie de +/-0.5Hz.

Genereaza unda sinusoidala pura, compatibila cu alimentarea centralelor termice si este prevazut cu racire activa, prin intermediul unui ventilator intregrat in design. Poate functiona cu baterie cu gel sau AGM, dar si cu baterie auto, daca este nevoie.

Acest UPS pentru centrala termica de 700W este prevazut cu protectie la suprasarcina, tensiune ridicata si scazuta, in afara intervalului care permite functionare corecta, protectie la scurt-circuit, supraincarcare si supraincalzire. Ofera deci o utilizare sigura, mentinand centrala termica in functiune atunci cand sunt intreruperi de curent. Timpul de comutare este sub 4ms, care inseamna trecerea suficient de rapida de la retea pe UPS, astfel incat aparatele conectate sa nu isi intrerupa functionarea.

 

 

Baterie pentru UPS la centrala termica

 

Caranda FCG 12-50 

 

Dupa cum ai observat deja, cele mai multe dintre modelele de UPS pentru centrale fac parte din categoria versiunilor care nu include acumulator integrat. Va fi deci nevoie sa il cumperi separat. Caranda FCG 12-50 este o astfel de baterie pentru UPS de centrala termica, pe care o poti folosi pentru a completa sistemul necesar mentinerii in functiune a aparatelor electrocasnice de interes, in timpul caderii curentului.

Acumulatorii din seria FCG pot fi utilizati pentru alimentarea sistemelor de securitate, a centrelor de date, pentru a sustine echipamente medicale, centrale termice, UPS-uri etc. Dispozitivul lucreaza cu o tensiune nominala de 12V si are o capacitate de 50Ah.

Modelele FCG sunt comercializate incarcate, deci pregatite de utilizare si ofera o durata de viata de pana la 10 ani, daca sunt mentinute intr-un mediu cu o temperatura medie de 20oC. Este o baterie de tip VRLA, cu terminal de conectare tip M6 si nu necesita intretinere.

 

 

 

Volt Sinus PRO-800E 800 VA

 

Aparatul acesta este potrivit utilizarii atat in combinatie cu o centrala termica, cat si alaturi de un autoturism sau chiar a unui sistem de calculatoare, potrivit producatorului. Cand curentul electric este intrerupt, dispozitivul intra pe modul baterie, permitand consumatorilor sa functioneze in continuare.

Este sigur pentru centrale termice de orice fel, aparatul folosind un semnal de tip unda sinusoidala pura, avand o putere de 500W, suficienta pentru o locuinta de dimensiuni medii, cu un numar echilibrat de consumatori, care nu depasesc un consum total de 450W. Desi nu este bateria inclusa, necesitand o achizite ulterioara, timpul de functionare al acestui UPS pentru centrala termica de la eMag variaza si in functie de cate aparate sunt in priza si de cat de mare este acumulatorul, minimul fiind de 25 de minute, iar maximul atingand si 16 ore.

Tensiunea de intrare este de 140 ~ 275 VAC (cu frecventa de 45~65 Hz), iar cea de iesire de 230VAC (50 Hz), acest UPS pentru centrala termica, ieftin si bun, avand protectie la temperatura, suprasolicitare, supra sau subtensiune, scurtcircuit sau supraincarcare a bateriei. Afisajul informatiilor se face cu ajutorul unui ecran cu LED color.

 

 

 

 

 

Kemot PROsinus-700

 

Iata un dispozitiv UPS pe care il vei putea utiliza la alimentarea neintrerupta cu energie a unor pompe de incalzire ale centralelor termice, dar si unele instalatii de echipamente de automatizare, cu convectoare de caldura. Fiind un dispozitiv cu tensiune de iesire sinusoidala pura, nu vor aparea instabilitati de tensiune, iar sarcinile inductive -pompele si ventilatoarele, nu vor suferi efectul de incalzire.

Un aspect care trebuie mentionat e puterea maxima de 700W, care poate furniza o autonomie a bateriei mare, mai ales daca nu exista consumatori foarte puternici. Starea de functionare a acestui UPS pentru centrale termice (tensiunea de intrare, cea de iesire plus frecventa, nivelul de incarcare si de descarcare) e afisata pe panoul de control, prin intermediul unor LED-uri. Conexiunile cu conectorii se realizeaza prin intermediul a doua prize Schuko. De asemenea, temperatura de operare in siguranta e de 0-40 grade celsius, iar nivelul umiditatii suportat e de 10 – 90%.

Kemot PROsinus-700 se numara printre cele mai bune UPS-uri pentru centrale termice de pe piata, impresionand printr-un raport calitate-pret foarte satisfacator.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

UPS-ul sau cursa de curent neintrerupt este un dispozitiv conceput in principal pentru a oferi suficienta energie aparatelor electrice, in acest caz, centralelor termice, pentru a putea fi inchise corect in cazul unei caderi de tensiune. Unele dintre ele pot fi folosite si pentru a sustine functionarea acestora pentru o perioada limitata de timp, daca capacitatea lor o permite.

Rolul acestui ghid este de a te ajuta sa gasesti cel mai bun UPS pentru centrala termica a locuintei tinand cont de putere, autonomia bateriei, compatibilitate, sisteme de protectie integrate si alte criterii importante pentru functionarea corecta.


Compatibilitate: Primul si cel mai important criteriu este compatibilitatea cu centrala pentru care vrei sa il folosesti. Este bine sa stii ca pentru acest tip de sistem electric, ai nevoie un UPS care lucreaza cu tensiune alternativa sinusoidala pura si ca modelele standard pentru laptopuri sau imprimante nu vor functiona.

Un alt aspect relevant este faptul ca unele versiuni de UPS-uri pentru centrale termice, la preturi bune, vor functiona cu sistemele de incalzire pe gaz, doar daca acestea nu necesita polaritate de faza-nul, fiind insa compatibile fara probleme cu versiunile pe lemne.

 

Putere: In general, se considera model cu putere mica orice versiune cu mai putin de 500W, de nivel mediu un UPS care are intre 500 si 1000W si de putere mare tot ce depaseste 1500 – 2000W. Este bine insa sa stii ca atunci cand cauti un astfel de produs pentru centrala termica, aceasta caracteristica va fi adesea exprimata in VA si nu in W si ca poti face interpretarea folosind factorul de putere inclus de obicei in descrierea tehnica. De exemplu, un model de 1000VA, cu factor de putere de 0.6 inseamna 600W.

Numeroase pareri despre cele mai bune UPS-uri pentru centrala termica recomanda alegerea unei versiuni a carei putere depaseste cu 10 pana la 20% necesarul impus de consumatorii sistemului de incalzire (pompa de recirculare etc.) pentru a evita suprasolicitarile.

 

Baterie si autonomie energetica: In ceea ce priveste acumulatorul care asigura rezerva de energie, poti alege intre un UPS pentru centrala termica, ieftin si bun, fara baterie integrata si un model cu acumulator intern. In primul caz, vei plati mai putin pentru dispozitiv si ai mai multa libertate in alegerea bateriei, in timp ce un model complet va reduce din timpul alocat achizitiei.

La categoria tip de baterie, specialistii recomanda produsele VRLA cu structura AGM (cu electrolit absorbit), in detrimentul celor cu gel (cu electrolit gelificat), care au tendinta de a se descarca mai repede la temperaturi reduse, sunt ceva mai scumpe si au o durata de viata mai mica.

Un aspect important de retinut legat de acumulatorul integrat sau nu in UPS este autonomia pe care ti-o ofera. In functie de consumatorii conectati si capacitatea bateriei, un astfel de produs poate oferi de la 3 minute pana la 10 ore de sustinere cu energie. Este bine insa sa stii ca daca UPS-ul este pentru o centrala termica pe lemne, specialistii recomanda o autonomie de minim 2 ore, pentru a evita supraincalzirea focarului prin oprirea prea rapida a pompei de recirculare.

Dispozitivele UPS functioneaza cu baterii de 12 sau 24V, in functie de caracteristicile tehnice ale dispozitivului. Daca ai ales un model fara acumulator inclus, verifica manualul tehnic inainte de a cumpara unul extern.

 

Sisteme de siguranta: Pe lista functiilor de siguranta pe care orice UPS pentru centrala termica, la pret bun, ar trebui sa ti le ofere se numara protectia la scurtcircuit, la suprasarcina si supratensiune, protectia la polaritate inversa si la descarcare, care duc la oprirea automata a dispozitivului, prevenind astfel atat deteriorarea UPS-ului, cat si a centralei.

 

Mod de lucru: In functie de modul in care interactioneaza cu centrala termica, UPS-ul poate fi Offline, Line Interactive sau hibrid. In primul caz, dispozitivul se va activa si va interveni in functionarea sistemului de incalzire doar in momentul in care curentul se intrerupe, pentru a inlocui sursa de energie permanenta. Aceste modele sunt mai ieftine, produc putin zgomot in timpul functionarii, insa nu protejeaza centrala de variatiile de tensiune sau frecventa, au de regula autonomie mai redusa si un timp de comutare mai mare.

Variantele Line Interactive asigura permanent mentinerea voltajului in valorile optime, fie prin corectarea parametrilor curentului care trece prin el din retea, fie prin inlocuirea sursei de alimentare cu propriul acumulator, atunci cand diferentele sunt prea mari pentru a fi modificate eficient. Aceste versiuni sunt ceva mai scumpe insa sunt cele mai potrivite pentru locuintele situate in zone in care reteaua electrica nu este tocmai cea mai stabila.

 

Functii suplimentare: Pentru gestionarea mai facila a dispozitivului, iti recomandam sa alegi un model de UPS pentru centrala termica, la un pret bun, cu display digital, care afiseaza nivelul de incarcare a bateriei, tensiunea si alti parametri utili.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se foloseste UPS de centrala termica cu baterie auto?

Da, poti folosi un UPS de centrala termica cu baterie auto, daca in zona in care locuiesti penele de curent nu sunt foarte frecvente, ceea ce inseamna ca nu vei supune dispozitivul la cicluri prea multe de descarcare – reincarcare.


E fiabil daca decid sa cumpar un ups pentru centrala termica pe lemne second hand?

Da, atat timp cat il poti testa direct, si este mai bine daca optezi pentru o versiune cu baterie externa, pentru ca in timp, acumulatorul isi pierde din capacitatea de stocare.

 

Gasesc UPS bun si pentru alte dispozitive electronice din locuinta?

Da, gasesti si este chiar recomandat sa cauti un UPS bun care sa asigure alimentarea corecta cu energie electrica a dispozitivelor importante din locuinta, in special daca sunt mai sensibile la variatiile de tensiune, cum sunt calculatoarele, televizoarele etc. 


Exista UPS pentru centrala termica cu acumulator intern?

Gama de produse destinata sustinerii alimentarii acestui tip de dispozitive electrice include atat modele de UPS pentru centrala termica cu acumulator intern, cat si versiuni cu baterie externa. Este insa bine sa stii ca cea de-a doua categorie ofera de regula autonomie mai mare, desi sunt de asemenea si o investitie mai costisitoare.

 

 

 

UPS pentru centrala pe lemne – cum sa-l folosesti

 

Ai cumparat in sfarsit un UPS pentru centrala, care sa o protejeze de variatiile de tensiune din retea si sa asigure continuarea functionarii in momentele in care curentul se intrerupe? Intre achizitie si utilizare mai ai inca un pas de facut si anume, instalarea. Iata ce trebuie sa stii, pe scurt, despre montarea UPS-ului la o centrala pe lemne si utilizarea sa.


Instalare

Montarea acestui dispozitiv nu este atat de complicata pe cat ai putea crede. UPS-ul este prevazut cu doua cabluri de contact, unul de culoare rosie si unul negru. Contactul rosu se fixeaza la borna cu “+” de la acumulator, iar cel negru la borna cu semnul “-“. Este insa important sa retii ca trebuie sa conectezi mai intai firele UPS la baterie si abia apoi sa pui UPS-ul in priza.

 

Utilizarea corecta

Nu conecta la centrala termica un UPS care nu poate sustine cerintele de putere ale acesteia. Poti strica ambele dispozitive.

Monteaza UPS-ul intr-un loc usor accesibil, in apropierea centralei termice, pentru a putea observa fara dificultate parametrii de functionare.

In caz de defectiune, apeleaza la un specialist si nu dezasambla singur UPS-ul pentru a analiza situatia sau a face modificari ori reparatii.

In cazul in care folosesti centrala pe lemne doar iarna este bine sa stii ca acumulatorul UPS-ului se descarca daca nu este conectat la priza si ca se deterioreaza daca nu este utilizat o perioada lunga de timp. Specialistii recomanda incarcarea macar o data la 3 luni, daca bateria nu este folosita in mod curent.

Daca ai nevoie de un UPS pentru centrala termica pe gaz nu uita ca nu toate modelele sunt compatibile.

 

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Andrei Matel

October 13, 2021 at 3:05 pm

Buna ziua! Ce UPS s-ar potrivi la o baterie de 220 Ah, 12 V?
Actual UPS(600 W) imi da impresia ca nu incarca bateria. Mulțumesc

Raspunde
                                   
Team DrDeco

November 1, 2021 at 9:00 am

Buna, Andrei,

Puterea UPS-ului nu e indicatorul care conteaza atat de mult la incarcare, ci curentul de incarcare al UPS-ului.

De regula, se recomanda incarcarea cu 10% din capacitatea acumulatorului.

Astfel, daca acumulatorul are o capacitate de 100A si se incarca cu 10A/h, in 10 ore ar trebui sa fie incarcat.

Un UPS bun va include un mod de incarcare inteligent care monitorizeaza cat s-a descarcat si incarca doar cu strictul necesar.

Nu alegem UPS-ul pt acumulator, ci invers – alegem acumulatorul sa fie adecvat cu ce are de oferit UPS-ul, iar asta o sa scrie in cartea tehnica a UPS-ului.

Nu este bine sa se descarce complet acumulatorul inainte de incarcare, adica sa se consume pana nu mai are absolut nicio rezerva.

Cele bune!

Raspunde