Cel mai bun videointerfon

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Videointerfoane – Opinii si Recenzii in 2024

 

Primul lucru de care ai nevoie cand te muti in casa noua este o cheie cu inel si cartela de acces. Accesul sigur in locuinta a devenit un standard, iar aici poti gasi cele mai importante informatii despre videointerfoane. Recomandarea noastra este produsul Electra VKM.P3FR.T3S4.ELB04, pe care il poti folosi pentru locuinte cu pana la 3 familii, avand 3 panouri interioare. Asigura acces atat cu parola, cat si cu tag si se gaseste la un pret avantajos. Are butoane touch, meniu simplu si vizibil, si un post exterior rezistent la conditii extreme. Daca nu este ceea ce cauti, incearca Dahua VTO2111D-WP.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Electra VKM.P3FR.T3S4.ELB04
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o solutie economica, eficienta si aspectuoasa pentru mai multe familii. Cu trei panouri interioare, set de taguri si functie de acces parola, ofera o rezolvare usoara problemelor de acces si securitate.

Camera de exterior nu ofera imagini foarte mari, la fel si ecranele. Nu exista decat 5 optiuni pentru tonurile de sonerie.

Pentru rezolvare rapida a problemelor de acces la case si vile cu trei familii, este o solutie optima. Avantajeaza confortul si usurinta la montaj si utilizare, cu un accent mai putin strict pe securitatea perimetrului.

A 2-A OPTIUNE!

Dahua VTO2111D-WP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este dotat cu o camera ce ofera imagine de buna calitate, e insotit de alarma de intrare, ofera posibilitatea de a inregistra filmarile si poate fi folosit ca modalitate de comunicare bidirectionala. Este compatibil cu telefoanele mobile pe care le poti folosi pentru a-l controla.

Are un consum usor crescut, de 10W, fata de alte videointerfoane, iar cartelele nu pot fi clonate, ci inrolate de un tehnician sau de utilizator.

Este un instrument echilibrat din punctul de vedere al raportului calitate-pret si are optiunile de control cele mai cautate de utilizatori.

A 3-a Optiune!

AIX100090
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate fi folosit si controlat cu ajutorul telefonului, prin tehnologie TCP/IP, iar accesul se poate face atat pe baza de card, cat si cu parola. Poate fi folosit ca videointerfon multiplu, pentru case cu mai multe intrari si control din mai multe incaperi.

Reteaua Wifi este acceptata si functionala doar in paralel cu instalarea cu fir a monitorului interior, pentru a asigura o functionare constanta si sigura.

Este un model potrivit pentru case cu chiriasi sau localari cu program variat, dar poate fi folosit inclusiv pentru mai mult confort in locuintele mari. In plus, aplicatia dedicata este un castig garantat.

 

 

Pareri despre cele mai bune videointerfoane

 

Piata este destul de variata, iar produsele au caracteristici pe care trebuie sa le intelegi si sa le compari pentru a face o alegere inteleapta. Ca sa poti estima corect raportul calitate pret si compatibilitatea sistemului dorit cu cerintele tale, iti punem la dispozitie informatii si pareri despre cele mai bune videointerfoane pe care le gasesti la vanzare. 

 

Videointerfon Electra

 

Electra VKM.P3FR.T3S4.ELB04

 

Acest videointerfon este parte din gama SMART+ de la Electra si e reprezentativ pentru cele mai bune videointerfoane. Poate fi utilizat de trei familii, avand post exterior conceput pentru asta. Camera are o rezolutie de 573 x 597 si comunica cu 3 unitati interioare cu ecrane LCD de 3,5 inci. Acestea redau imaginea la o rezolutie de 320 x 240 pixeli. Pentru deschiderea usii se folosesc cartele cu cip RFID, cate 5 disponibile pentru fiecare post interior. 

Pentru interactiune moderna si usoara cu unitatea din interior, se foloseste o tastatura touch, protejata cu o folie de sticla. Cu o grosime de 4 mm pentru unitatea exterioara si 3 mm pentru cele interioare, ea o apara de loviri si ii prelungeste durata de viata. Carcasa de aluminiu e usoara si rezistenta. 

Panoul exterior, cu montaj ingropat, are camera dotata cu infrarosii si functioneaza intre -30 si +60 de grade. Pentru a comunica nu se foloseste un receptor clasic, ci se activeaza prin atingere optiunea de convorbire sau deblocare a usii. Poti alege intre 5 tipuri de sonerie, iar nivelul volumului poate fi ajustat in 7 trepte sau poate fi inchis.

 

 

 

Videointerfon wireless

 

Dahua VTO2111D-WP

 

Acest model al producatorului Dahua este un videointerfon wireless folosind protocoalele TCP/IP pentru control acces.  Dahua VTO2111D-WP poate fi asociat cu un terminal Android sau Apple, fie ele telefoane sau tablete, ceea ce le face foarte usor de integrat si permite in acest fel un numar mare de utilizatori simultani (5 vizualizari simultane). Pe langa accesul prin comunicatie se poate intra si cu cartela Mifare 13,56 Hz. Are un numar maxim suportat de carduri aproape nelimitat: poti inrola pana la 10.000. Conectarea se face cu fir sau fara fir, dupa preferinte. 

Atat rezolutia camerei CMOS (1 MP), cat si unghiul de vizualizare de peste 100 de grade il recomanda pentru obtinerea unei imagini de buna calitate. Senzorul de prezenta se activeaza la 1 metru distanta, iar pentru ca este inzestrat cu filtru ICR (Infrared Cut Removal), surprinde si imaginile pe timp de noapte, carora le reda coloritul. 

Poti sa vezi transmisiunea si sa acorzi acces prin acest videointerfon wireless nu doar din interior, ci si, in cazul in care nu esti acasa, direct de pe tableta sau telefonul tau. Montat la intrare, acest aparat este rezistent la factori externi, avand indicatorul de protectie IP 65. 

 

 

 

Videointerfon IP

 

AIX AIX100090

 

Unii prefera instalarea unui videointerfon IP, iar sistemul modelului AIX100090 se incadreaza in acest tip. Sistemul iti permite sa primesti apeluri, sa raspunzi si sa comunici cu vizitatorii care folosesc videointerfonul tau oriunde te-ai afla tu. Primesti o notificare la distanta, pe dispozitivul tau mobil, si poti sa acorzi accesul prin intermediul aplicatiei. 

Printre functiile de care dispune se numara posibilitatea de a utiliza acest panou exterior ca intercom multiplu, prin conectarea a doua clopote si 4 unitati interioare. In pachet se afla un astfel de monitor MZ-VDP-739EM. Panoul central interior are mai multe posibilitati de conectare: poti lega la el un senzor de usa, o sonerie, buton de acces sau yala electromagnetica. Monitorul interior are 7 inci si taste tactile si conectare la wifi disponibila.

Prin apasarea butonului de pe postul exterior sau declansarea senzorului de proximitate, camera incepe sa opereze conform setarilor: fotografiaza sau salveaza inregistrarea video pentru verificarea cu telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicatii dedicate (Android si iOS). Camera are o deschidere a unghiului de 100 de grade. Acest post e protejat cu un capac impotriva intemperiilor. 

 

 

 

Videointerfon casa

 

PNI SilverCloud House PNI-SC715

 

Potrivit pentru montajul la casa, modelul PNI-SC715 este compus din unitate exterioara si monitor interior cu montaj de perete. Ecranul de 7 inci are rezolutia 840 x 234 pixeli. Are comenzi pentru reglarea contrastului si luminozitatii, precum si alegerea unui ton de sonerie dintre cele 16 disponibile si ajustarea volumului. De la aceasta statie se poate controla o yala electromagnetica. 

Statia exterioara este prevazuta cu o camera cu rezolutie 628 x 582 pixeli, lentila de 3,6 mm si leduri cu lumina infrarosie, ce face posibila vizionarea nocturna. Unghiul de cuprindere al camerei este de 90 de grade. Pentru rezistenta la factori externi postul este dotat cu aparatoare pentru ploaie si functioneaza intre -26 si +50 de grade. 

Acest videointerfon pentru casa asigura comunicarea bidirectionala audio si poate fi montat la intrare sau poarta, avand o distanta maxima de functionare de 100 de metri. Conectarea se face prin cablu, neinclus in pachet. Alimentarea ambelor unitati se face prin conectare la reteaua electrica. 

 

 

 

Videointerfon wireless cu yala electromagnetica

 

PNI SilverCloud House PNI-SC715YR300

 

Produsul SilverCloud House PNI-SC715YR300 este un kit de videointerfon wireless cu yala electromagnetica ce contine atat statie interioara si exterioara, cat si yala compatibila. Statia interioara e reprezentata de modelul Silvercloud House 715, cu ecran de 7 inci si rezolutie 840 x 234 pixeli. Folosind monitorul ai posibilitatea de a face reglaje de imagine si sunet: alegerea unui ton de apel dintre cele 16 disponibile sau cresterea si diminuarea contrastului si luminozitatii. 

Statia exterioara este inzastrata cu camera cu lentila de 3,6 mm si rezolutie de 628 x 582 pixeli. Poate surprinde imagini cu o deschidere de 90 de grade si, cu ajutorul led-urilor cu raze infrarosii, reda inclusiv filmarile facute pe timp de noapte. Functioneaza intre limite termice crescute, de la -20 la +50 de grade, si e aparata de ploaie si zapada cu o aparatoare amplasata in zona superioara. Se amplaseaza la maxim 100 de metri de locuinta, fiind potrivit ca  videointerfon de casa.

Unitatea interioara poate actiona de la distanta pentru deblocarea yalei electromagnetice. Aceasta este de tip fail-secure, se deschide cu impuls electric de 12 V sau manual. Yala din pachet este compatibila cu usi ce au deschiderea pe partea dreapta, spre interior. 

 

 

 

Kit videointerfon

 

Slinex VID-SLI-07-W

 

Produsul Slinex este un kit videointerfon destinat unei singure familii. Contine un post exterior dotat cu o camera CMOS de ⅓ inci, de 800 linii TV si un unghi de vizualizare de 72 de grade. Poate sa preia inclusiv imaginile de noapte, avand led-uri cu lumina infrarosie cu raza de pana la 1,5 m. Unitatea exterioara este dintr-un aliaj metalic rezistent si e protejata cu aparatoare. Are rezistenta la temperaturi extreme, ploaie si praf: functioneaza intre -40 si +65 de grade si are un grad de protectie IP 65. 

Postul cu monitor ML-16HR, din interior, are montaj aparent si poate fi cuplat la una sau doua camere video sau unitati exterioare. Ecranul este de 7 inci, cu rezolutie de 800 x 480 pixeli si se foloseste prin atingere. Redarea imaginilor in PAL/NTSC este dublata de capacitatea de inregistrare a acestora, pe un card microSD de 32 GB, care nu este inclus in pachet. Memoria interna poate pastra pana la 100 de instantanee. 

Timpul de apel este de doua minute, iar pentru sunetul de sonerie poti alege intre 16 melodii polifonice. Statia interna consuma 3 W in stand by si 6 cand este activa, alimentarea facandu-se in din reteaua electrica. 

 

 

 

Videointerfon Commax

 

Commax PRO SET PT

 

Setul Commax PRO SET PT este compus din monitor pentru interior, CDV-70KPT, si statie exterioara pentru o familie. Postul interior are ecran de 7 inci si receptor de tip telefon. De pe acesta se pot realiza reglajul camerei, intercomunicatie si deschiderea incuietorii magnetice. Prezinta si butoane laterale pentru sonerie, luminozitate, contrast, nuante, format video si pornire/oprire. Are si led indicator de alimentare. Cablarea se face cu 4 fire, pe o distanta maxima de 28 de metri. 

Postul exterior are carcasa metalica si include o camera color ce preia imagini de zi sau noapte (cu ajutorul unor LED-uri cu lumina alba). Unghiul de vizualizare este larg, de 160 de grade, datorita functiei pan-tilt. Camera unitatii poate efectua comanda de actionare a unei yale electromagnetice. 

Acest videointerfon Commax are numeroase functii disponibile. Functia pan-tilt este deosebit de utila, cu ajutorul ei poti schimba unghiul si directia camerei, pentru a cuprinde mai multe detalii. Pentru monitorizare, poti declansa de la postul interior functionarea camerei exterioare, timp de 30 de secunde. LED-urile acesteia se activeaza automat odata cu scaderea luminozitatii. Rezultatul reglajelor din butoane este afisat pe monitor, in limba engleza. Este posibila si apelarea unui post suplimentar; dispozitivul poate fi extins cu inca o camera si un post audio. 

 

 

 

Videointerfon Hikvision

 

HIKVISION DS-KIS202

 

Un kit videointerfon cu post interior si exterior este furnizat de Hikvision. DS-KIS202 se poate monta cu usurinta si asigura control acces cu un monitor de 7 inci TFT LCD cu handsfree. Monitorul DS-KH2220 are o rezolutie de 800 x 480 pixeli si dispune de 4 butoane fizice, prin care se efectueaza comenzile. Boxa incorporata reduce zgomotul si anuleaza efectul de ecou, iar microfonul este omnidirectional. Acest post poate fi legat de pana la 3 camere analogice. 

Postul exterior al acestui videointerfon Hikvision, DS-KB2411-IM, e inzestrat cu un senzor de imagine de ¼ inci, ce preia imagini la o rezolutie de 720 x 572 pixeli, la o viteza de 25 fps. Pentru timp de noapte, dispozitivul e dotat cu iluminator cu infrarosu cu raza mare, de 2 metri. Rezistenta la conditiile externe este data de carcasa de aluminiu. Postul functioneaza la temperaturi situate intre -30 si +60 de grade Celsius. Sistemul suporta pana la 3 posturi de interior, 2 posturi de exterior si la fiecare post de interior se poate conecta cate o camera analogica. 

In pachetul dispozitivului se afla un cablu cu 4 fire destinat conexiunii dintre postul interior si cel exterior, cu o lungime de 5 metri, precum si mufe adaptoare. Daca optezi pentru un videointerfon IP Hikvision, vei avea mai putin de instalat. Sistemul poate fi extins pentru a cuprinde pana la 3 posturi interioare si doua exterioare. 

 

 

 

Videointerfon Dahua

 

Dahua 1XVTO3211D-P2+2XDH-VTH1550CH

 

Produsul 1XVTO3211D-P2+2XDH-VTH1550CH combina un post de exterior VTO3211D-P2 si un o statie de interior DH-VTH1550CH. Perfect compatibile intre ele, acestea sunt solutia pentru cei care isi doresc un videointerfon Dahua.

Postul interior, cu montaj aparent, are monitor LCD tactil, de 7 inci, cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli si functie hands-free. Pentru reglaje, este prevazut cu 5 butoane touch. De la acest panou se pot folosi urmatoarele functii: istoricul apelurilor, convorbiri cu alte posturi din locuinta, setarea tonurilor de apel, precum si apelare din agenda. Fiind conectat TCP/IP, poti vedea de pe telefonul mobil filmarile ce apar pe acest monitor, prin intermediul unui soft client. Imaginile transmise catre aceasta statie pot fi salvate pe un card de memorie microSD de 32 GB. 

Postul exterior este dotat cu o camera cu rezolutie si unghi mare: 2 MP, respectiv 140 de grade. Cu microfon si difuzor, unitatea poate prelua si inregistra mesaje audio-video. Tipul acesta de statie poate fi amplasat la casa sau vila si folosit de catre doua familii, avand doua butoane de acces. 

 

 

 

Videointerfon Leelen

 

LEELEN no.8+V32-2fam

 

In cazul in care esti tentat de achizitia unui kit videointerfon 2 familii, modelul LEELEN no.8+V32-2fam ar putea fi o idee buna. Pachetul este bine adaptat, continand doua monitoare de 7 inci TFT LCD tactile, ultra-subtiri. Functiile prezente pe aceste unitati iti asigura control local, la distanta prin PC sau prin telefonul mobil. De la un astfel de panou poti apela alte statii interioare sau pe cea exterioara si poti primi mesaje si instantanee foto. 

Armarea are trei moduri (dezarmare, armare partiala si totala), iar modul silentios poate fi programat si el in trei maniere. Prin armare te asiguri ca primesti alarme chiar pe telefon. In caz de urgenta poti folosi un buton destinat asistentei de urgenta. Monitorul cu montaj aplicat are un consum mic, atat in stand by, cat si activ (1,7W, respectiv 5,5W).

Postul exterior din aluminiu turnat, cu cititor de card, se instaleaza aplicat si poate fi deblocat cu card/tag. Camera detecteaza miscarea si poate prelua inclusiv imaginile de noapte. Unitatea e dotata cu 8+1 porturi VLAN. Pentru rezistenta la apa si praf are un grad de protectie IP54, iar functionarea este posibila intre -40℃ si 70℃. In pachet, pe langa cele doua posturi interioare si statia exterioara, gasesti o sursa de alimentare pentru videointerfonul IP si un distribuitor pentru acelasi videointerfon Leelen. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Inainte de a face o achizitie importanta, treci in revista cat mai multe dintre criteriile pe care ai de gand sa le folosesti in selectie. Pe cele mai importante le-am marcat noi, mai jos, iar alte elemente, ce variaza in functie de model, le poti descoperi chiar tu, in timp ce cauti cel mai bun videointerfon. 

Interfon sau videointerfon?

Alegerea pe care o faci in privinta sistemului de securitate si acces in locuinta determina atat gradul de siguranta de care te vei bucura in caminul tau, cat si modul in care vei selecta vizitatori si vei intampina musafiri. O sonerie simpla te avertizeaza de prezenta unui strain, in timp ce un interfon iti asigura mai mult control. 

Un videointerfon cu control acces este solutia completa pentru cei care sunt nemultumiti de un sistem audio simplu. Pe langa posibilitatile video trebuie sa iei in calcul si performantele tehnice superioare, dar si costul sau optiunile de montaj. In general, optiunea pentru un videointerfon este determinata si de disponibilitatea de a utiliza noi tehnologii, ca si de rentabilitatea investitiei.

 

Cu sau fara fir

Odata ce esti hotarat sa instalezi un videointerfon ai la alegere doua variante diferite. Poti sa alegi un dispozitiv ce functioneaza wireless. Acesta te scuteste de inconvenientele cauzate de montaj si transmit semnalul video fara sa fie nevoie sa perforezi peretii sau sa modifici reteaua electrica. 

Pentru acest tip de produs este, insa, necesar sa verifici cu atentie datele tehnice, pentru a fi sigur ca datele se pot transmite in conditii bune. Exista o limita a distantei pe care se face transmisia in conditii optime, iar aceasta variaza si in raport cu obstacolele pe care le intalneste. Unele cladiri sunt construite in asa fel incat obtureaza semnalul, de aceea raza de actiune este limitata. 

In alte cazuri, ai putea avea nevoie de un videointerfon la un pret bun si cu o distanta de functionare mai mare, de pilda daca locuiesti la casa si intrarea se afla la o distanta considerabila. 

Videointerfoanele cu fir sunt mai eficiente din acest punct de vedere. Imaginile si sunetul se transmit cu multa acuratete pe orice distanta. Dar, dupa cum am mentionat, trebuie sa fii pregatit pentru a face modificari pentru amplasarea firelor. De cele mai multe ori vei avea nevoie de interventia unui specialist care sa poata face legaturile de fire corect.

 

Imagine de calitate

Chiar daca orice videointerfon iti asigura imagine de la terminalul exterior, nu toate sunt la fel. Exista riscul de a primi imagini neclare si intunecate, daca apelezi la un aparat de proasta calitate. In felul acesta nu te poti bucura cu adevarat de beneficiile unui videointerfon.

Calitatea imaginilor este data de mai multi factori, printre care se numara calitatea obiectivului si capacitatea lui de a face fata in conditii de luminozitate diferite. 

 

Usurinta in utilizare

Ar trebui sa-ti vina foarte usor sa folosesti videointerfonul pentru ca este conceput pentru a-ti spori confortul. Modul in care sunt amplasate butoanele si folosirea unor simboluri intuitive il poate face mai rapid de accesat. Iti va fi mai simplu sa efectuezi setari si te vei obisnui cu el mai usor, fara sa risti sa lasi persoane in asteptare. 

In cazul in care ai ales sa cumperi un videointerfon ieftin si bun ce poate fi accesat si de pe telefon, poti verifica daca aplicatia este la fel de usor de utilizat sau daca este adusa la zi. Softul necesar in astfel de cazuri poate fi de calitate, dar uneori apar probleme de compatibilitate cu update-urile sistemelor de operare. Daca ai cum sa verifici actualizarile si compatibilitatile, fa-o inainte de a fi dezamagit.

 

Caracteristici cheie

Detaliile tehnice care deosebesc modelele intre ele sunt importante. Modul in care poti regla volumul, calitatea imaginii, posibilitatea de a monta mai multe posturi interioare, toate au un impact asupra modului in care vei interactiona cu videointerfonul tau. 

Unele videointerfoane iti ofera, de exemplu, posibilitatea de a alege mai multe melodii de sonerie, altele au posibilitatea de a comunica in interior, de la un post la altul, sau de a adauga camere noi. In cazul in care vrei o incuietoare perfect adaptata, poti apela la un videointerfon wireless cu yala electromagnetica.

Posibilitatea de a controla videointerfonul de la distanta este, de asemenea, un aspect important: pentru acest tip de control poti alege un videointerfon IP. Fiecare astfel de optiune poate inclina balanta in favoarea unui produs. 

 

Terminale

Un numar mai mare de unitati interioare constituie un avantaj, mai ales daca ai o casa mare. Iti va fi peste mana sa te deplasezi dintr-o parte in alta a casei pentru a raspunde, asa ca e mai simplu sa ai mai mult de un post, ca sa poti raspunde si din alta parte a locuintei sau sa lasi aceasta posibilitate pentru inca unul dintre membrii familiei. 

La fel de important, in cazul unor cladiri cu mai multe apartamnte, ia in considerare posibilitatea de a monta doua terminale exterioare diferite sau un terminal de la care pot fi apelate mai multe apartamente. Poti gasi videointerfoane la preturi bune care sunt concepute pentru case si vile si se potrivesc pentru pana la 8 familii. Altele sunt realizate pentru scarile de bloc si pot memora de la 10 la 40 de pozitii. Videointerfoanele ce pot fi folosite pentru blocuri mari si cladiri de birouri sunt mai putine la numar, dar nu lipsesc de pe piata.

 

Montaj

Uneori dupa ce ai gasit un videointerfon la pret bun, constati ca montajul iti da batai de cap, asa ca, intereseaza-te de felul in care produsul tau preferat poate fi instalat inainte de a a-l achizitiona. Cel mai des intalnit tip de panou pentru videointerfon este cel aparent, care poate fi amplasat pe perete cu ajutorul unui suport si a unor suruburi (incluse sau nu in pachet). Dar exista si unitati ce se ingroapa in perete. Arata mult mai elegant, dar e posibil sa lasi unele stricaciuni si multa mizerie in urma. Nimic iremediabil, dar exista si costuri, precum si ore in plus de lucru.

Pret

Costul unui videointerfon integreaza atat componentele si calitatea acestora, cat si gradul de confort si siguranta, fiabilitatea, dimensiunile, numarul de optiuni si functii de care te poti bucura. Pe langa bugetul pe care iti permiti sa il aloci, tine minte si faptul ca unele necesita si un buget de instalare. 

Gama de preturi este la fel de variata ca cea a locuintelor pentru care sunt cautate. Poti sa gasesti videointerfoane ieftine si bune, dar la fel de bine poti da peste produse costisitoare. Un videointerfon costa acum cel putin 350 de lei, insa poti achizitiona si modele de peste 7000 de lei, daca ti se pare ca e o investitie rentabila. 

Daca ai parcurs lista noastra de criterii, poti sa continui lectura pentru a afla raspunsuri la intrebarile cele mai des intalnite despre videointerfoane, ca si o scurta expunere a modului in care poti monta un videointerfon. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cand e momentul sa imi pun videointerfon la casa?

Cel mai bine este sa instalezi un videointerfon chiar din momentul in care te muti in locuinta. Daca este vorba despre o casa in constructie, include acest detaliu in planul privitor la finisaje si circuite electrice, in asa fel incat sa eviti lucrarile care ar putea deteriora finisajele sau necesita interventii la retea.

 

Se poate monta videointerfon la bloc?

Cele mai multe modele de videointerfon sunt concepute pentru case sau apartamente la vila, dar exista si videointerfoane pentru blocuri de 10-40 de apartamente, ca si pentru cladirile mari, cum sunt blocurile turn, hotelurile sau cladirile de birouri. Fiindca implica setari mai complexe, s-ar putea sa ai nevoie de interventia unei persoane calificate. 

E mai sigur sa folosesc un videointerfon cu control acces daca stau la casa?

In cazul apartamentelor de bloc te poti baza, macar in parte, pe vigilenta vecinilor pentru a preveni intrarea rauvoitorilor, dar atunci cand stai la casa este preferabil sa detii un control cat mai bun al accesului pe proprietate. Un videointerfon cu control acces este ideal in acest scop. Trebuie sa iei in calcul si alti membri ai familiei, copiii fiind destul de vulnerabili in lipsa unui ajutor vizual care sa-i ghideze cand acorda accesul cuiva.

 

 

 

Cum se monteaza un videointerfon?

 

Un sistem de acces cu videointerfon este, in general,  dintr-un panou central ce joaca rolul de unitate centrala, una sau mai multe sub-statii, terminale distribuite in locuinta, si o unitate exterioara, dotata cu sonerie si camera video. Tipul de panou (ingropat sau aparent) este cel care determina tipul de montaj. 

Pregateste locul de montaj

Panoul de comanda este cel care incorporeaza butonul de pornire/oprire, reglajul volumului si setarile videointerfonului, iar unitatea de apel este cea exterioara. Montajul se face prin instalarea panoului central pe un perete apropiat de intrare, la o distanta de circa 1.60-1.70 m (in functie si de inaltimea utilizatorului). 

Daca panoul este ingropat, atunci trebuie sa marchezi locul acestuia pe perete si sa decupezi in perete spatiul necesar pentru amplasare. Cele mai multe videointerfoane vin cu un suport pentru ancorare care trebuie prins in locul ales. Procedeaza similar si in cazul subunitatilor ce se monteaza in alte incaperi. 

 

Cableaza unitatile

Verifica schema montaj videointerfon din manualul de instalare pentru a vedea modul in care se monteaza firele videointerfonului. In mod obisnuit, la circuitul electric se cupleaza doar panoul de comanda, celelalte unitati fiind cuplate la acesta si primind energie in acest fel. Nu uita sa opresti reteaua de curent inainte de a pune firele. Atat pentru panoul central, cat si pentru subunitati, vei avea nevoie de un cablu adecvat si suficient de lung. Daca nu se gaseste in cutia produsului, va trebui sa achizitionezi unul conform specificatiilor.

Fiecare unitate trebuie conectata cu fire la panoul central, iar ca sa poti face un montaj cat mai discret, va trebui sa conduci firele in jos, spre baza peretelui, pentru a le masca in plinta parchetului sau intr-un jgheab special pentru mascat cabluri. Daca ai posibilitatea, poti trage cablul prin pod.

Verifica functionarea

Dupa ce ai montat firele electrice precum si cele pentru transmisia audio-video, poti porni circuitul electric pentru a verifica functionarea statiilor. In cazul in care una dintre unitati nu functioneaza, poti sa remediezi, in aceasta etapa, o conexiune deficitara cu panoul central. Daca este vorba despre o statie defecta, inlocuieste-o. 

Nu uita ca cel mai bun montaj ti-l poate asigura o firma specializata in astfel de lucrari si ca, de cele mai multe ori, aceasta este recomandarea pe care o fac producatorii. In cazul in care vrei sa te folosesti de garantia produsului sau a lucrarii, este calea cea mai inteleapta.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu