Cele mai bune aparate foto instant

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

Cel mai bun aparat foto instant – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Unele persoane adora sa listeze pozele pe care le fac, iar in astfel de situatii, tot ce ai nevoie e un aparat foto instant, pe care sa il ai la indemana cand vrei amintiri unice cu cei dragi tie. Ghidul de mai jos contine o lista cu astfel de articole. E vorba de modele populare in mediul online. Polaroid Originals OneStep+, de exemplu, e o varianta ce iti permite sa vezi cadrele dorite prin intermediul unui vizor si sa modifici anumite setari chiar si de la distanta, prin intermediul functiei Bluetooth. Printeaza imagini de 7.8 x 7.8 cm si are o forma mai putin compacta. O alta alegere interesanta ar putea fi Fujifilm Instax Square SQ6.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Polaroid Originals OneStep+
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest aparat foto instant e unul ce permite listarea imediata a pozelor, la dimensiuni de 7.8 x 7.8 cm. Detine functia Bluetooth, pentru a putea avea acces la o serie de setari precum declansare de la distanta sau la zgomot si e capabil sa faca fotografii de calitate, avand un obiectiv demn de apreciat.

Modelul acesta nu e unul foarte redus ca dimensiuni, ci masoara 111 x 97 x 150 mm, fiind mai voluminos.

E o varianta buna pentru persoanele care cauta un aparat instant de calitate, cu multiple functii, si poze listate la dimensiuni de 7.8 x 7.8 cm.

A 2-A OPTIUNE!

Fujifilm Instax Square SQ6
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o varianta pe care o prefera persoanele care cauta un model de aparat instant cat mai compact, care sa scoata poze de 6 x 6 cm si care sa ofere rezultate decente chiar si atunci cand conditiile de iluminare nu sunt cele mai bune. Pot fi facute cu usurinta si selfie-urile, avand o mini oglinda.

Vizorul optic e cel care te ajuta sa incadrezi totul pentru a face poze, neexistand un display pe care sa vezi imaginile inainte.

Recomandam acest aparat foto instant persoanelor dornice de a printa rapid cadre cu momente importante, el oferind imagini de 6 x 6 cm.

A 3-a Optiune!

Polaroid Now, I-Type
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un aparat foto instant care vine in sprijinul persoanelor care au nevoie de un device care sa le ajute sa listeze pozele dorite in scurt timp, la dimensiuni de 8.8 x 10.7 cm. Calitatea cadrelor va fi una buna, device-ul e dotat cu blit, acumulator reincarcabil si conectivitate USB.

Dimensiunile acestui produs sunt ceva mai mari fata de modelele compacte, motiv pentru care nu e o varianta usor de transportat.

Ia in calcul aceasta alegere, daca vrei un device care sa iti vina in sprijin pentru a obtine in mod fizic poze.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

Polaroid Originals OneStep+

 

Camera instant Polaroid Originals OneStep+ e o combinatie intre un device clasic si unul digital si iti pune la dispozitie functia Bluetooth, care permite controlul anumitor setari (declansare de la distanta, modul de fundal, declansarea la zgomot, dubla expunere etc.) prin intermediul unei aplicatii. Nu are display pentru a vedea cum anume sunt realizate cadrele, ci trebuie sa te folosesti doar de vizor.

Aparatul are un blit integrat, pentru a face fotografii si atunci cand luminozitatea nu e una foarte buna. Iti va lista cu usurinta cadrele dorite, la dimensiuni de 7.8 x 7.8 cm. Acestea vor avea o calitate decenta, gratie diafragmei care are deschidere f/14-f/64 si distantei focale de 103 mm.

Acest device are dimensiuni de 111 x 97 x 150 mm, iar greutatea e 493 grame. Nu va fi obositor de folosit, daca ai nevoie pentru a face poze pentru mai mult timp, dar nu are o forma foarte compacta. E de culoare alba, asadar ai grija sa fii curat/a pe maini, pentru a nu lasa urme mai greu de igienizat. Locul pentru film e usor de accesat, pentru a inlocui cu usurinta consumabilele.

 

Avantaje:

E dotat cu functia Bluetooth, pentru a oferi compatibilitate cu anumite device-uri.

Pozele in format fizic vor avea dimensiuni de 7.8 x 7.8 cm.

Imaginile vor avea o calitate buna, acest lucru fiind dat de distanta focala de 103 mm si deschiderea diafragmei f/14-f/64.

Consumabilele sunt foarte simplu de schimbat, avand un orificiu pentru film usor de accesat.

 

Dezavantaje:

Nu e o varianta foarte compacta, avand dimensiuni mai generoase si o greutate de aproape 500 grame.

 

 

 

 

Fujifilm Instax Square SQ6

 

Cu ajutorul acestui aparat foto instant poti sa obtii imagini clare, de care sa te bucuri pentru mult timp, gratie unui obiectiv retractabil cu o deschidere a diafragmei f/12.6, distanta focala 0.3-0.6 m, timp de expunere de 1.6-1/400s si 3 zone de focalizare. Cadrele listate vor avea dimensiuni destul de mici, de doar 6 x 6 cm.

Device-ul are integrat si un blit, pentru poze clare cand nu sunt surse de iluminare potrivite si o sensibilitate ISO 800. Cadrele surprinse vor fi pregatite cu ajutorul unui vizor optic ce iti va permite sa gasesti cu usurinta unghiurile potrivite. Aparatul acesta e dotat cu Mod selfie, avand in acest sens o mica oglinda langa obiectiv si controlul automat al expunerii.

Dispozitivul este unul compact, care masoara un total de 118.7 x 128.1 x 58.1 mm si cantareste doar 393 grame, fiind simplu de folosit si de luat mereu cu tine. Are un aspect general foarte placut, fiind negru, cu detalii bleu.

 

Avantaje:

Cadrele surprinse vor avea o calitate demna de apreciat, gratie obiectivului retractabil.

Vei avea parte de imagini decente chiar si noaptea, avand in acest sens un blit inclus si o sensibilitate ISO 800.

Va fi foarte simplu sa iti face selfie-uri cu acest dispozitiv, deoarece are langa obiectiv o mica oglinda.

E o varianta compacta, care ocupa putin spatiu.

 

Dezavantaje:

Nu e un model dotat cu display, pentru a putea vedea cadrele inainte de a apasa pe butonul declansator, ci totul se face prin intermediul vizorului optic.

 

 

 

 

Polaroid Now, I-Type

 

Pentru persoanele care iubesc sa pastreze amintiri de neuitat cu cei dragi, un aparat foto instant e o adevarata bijuterie. Acest model e unul clasic, simplu, care din punct de vedere vizual se aseamana foarte mult cu device-urile care erau candva cu film. El are o forma mai extinsa, nefiind chiar simplu de luat mereu dupa tine.

Ca si dimensiuni, masoara 112.2 x 94 x 150 mm si greutatea e de 434 grame. E de culoare alba, are un vizor pentru a lua cadrele dorite si un blit integrat, in eventualitatea in care ai nevoie. Pozele listate vor avea dimensiuni de 8.8 x 10.7 cm.

La capitolul performante, imaginile vor fi decente, deoarece modelul acesta vine cu un obiectiv cu distanta focala de 94.96-102.35 mm, sistem autofocus cu doua lentile si expunere dubla. Device-ul are si functia de autodeclansator, care asteapta timp de 9 secunde sa pregatesti zambetul pentru poza finala. Bateria e reincarcabila, iar alimentarea se face cu ajutorul unui cablu USB.

 

Avantaje:

Are un design ce aminteste de aparatele cu film mai vechi, fiind apreciat de catre cei mai nostalgici.

Printeaza poze cu dimensiuni generoase – 8.8 x 10.7 cm.

Calitatea imaginilor e una buna, gratie obiectivului prezent, care are o distanta focala de 94.96-102.35 mm.

Poti sa folosesti si functia de autodeclansare (9 secunde), daca vrei sa faci usor mai ales poze de grup.

 

Dezavantaje:

112.2 x 94 x 150 mm sunt dimensiunile, ceea ce inseamna ca nu e un model compact, ci unul ceva mai generos ca dimensiuni.

 

 

 

 

Fujifilm Instax mini90

 

Daca iti surade ideea de a te bucura instant de fotografii profesionale, afla ca aceasta camera functioneaza pe baza de film, fiind capabila sa-ti ofere in mai putin de 90 de secunde poze pe o hartie cu dimensiunile de 46×62 mm, atat in format Portrait, cat si Landscape.

Deci poti surpinde absolut tot ce-ti impresioneaza ochiul placut indiferent daca vorbim despre un chip uman sau despre un peisaj. Distanta de focalizare variaza intre 0.3 – 0.6 m, in timp ce diafragma este de 12.7, iar viteza obturatorului de 1.8-1/400 s, asadar imbogateste in mod eficient detaliile de prim-plan si de fundal.

In plus, sensibilitatea ISO de 800 si blitul integrat iti ofera posibilitatea de a te bucura de cadre clare in orice conditii de iluminare (inauntru, innorat, insorit etc.). Poate fi fixata pe trepied daca situatia o cere, alimentarea sa facandu-se cu baterii reincarcabile de tip Litiu-Ion NP – 45 A, BC – 45C. Se livreaza impreuna cu 3 cutii de film Instax.

 

Avantaje:
Este potrivit pentru peisaje (urbane sau pitoresti), poze de grup si portrete, caci poate imprima fotografii in format Landscape si Portrait deopotriva.

Iti permite sa fotografiezi chiar si in conditii de iluminare slaba, avand in vedere sensibilitatea ISO de 800 si blitul integrat.

Pozele sunt developate in mai putin de 90 de secunde, deci nu va trebui sa astepti prea mult pana sa o realizezi pe urmatoarea.

Se livreaza impreuna cu 3 cutii de film Instax si o garantie extinsa pe 24 de luni, deci nu vei fi nevoit sa scoti alti bani din buzunar.

 

Dezavantaje:
Nu-ti ofera posibilitatea de a previzualiza poza inainte de imprimare, fiind un aparat foto instant clasic.

 

 

 

 

Fujifilm Instax mini Liplay

 

Fujifilm Instax mini Liplay este un aparat foto instant, care e deosebit prin faptul ca e un model digital, ceea ce inseamna ca nu vizorul e cel care te ajuta sa incadrezi totul, ci display-ul LCD de 2.7 inchi. Pozele realizate cu ajutorul lui vor fi clare, deoarece se foloseste un senzor CMOS cu sensibilitate ISO de 1600 si cu o dimensiune de 1/5 inchi.

Calitatea imaginilor mai este data si de prezenta unui obiectiv care are o distanta focala de 28 mm si o diafragma cu deschidere f/2. Exista si un blit integrat, pentru a te putea folsi de device si cand nu ai suficienta lumina. Cadrele listate vor avea dimensiuni de 86 x 54 mm, iar procesul de obtinere al lor in format hartie va dura doar 12 secunde.

Acest produs e unul deosebit si prin faptul ca iti va permite sa salvezi in memoria interna (doar 10 cadre) sau pe card pozele pe care nu vrei sa le printezi. Dimensiunile totale sunt de 82.5 x 122.9 x 36.7 mm, iar greutatea de numai 255 grame.

 

Avantaje:

E un device care ofera poze de calitate buna, gratie senzorului prezent si obiectivului.

Durata de printare e de doar 12 secunde, pentru a te bucura imediat de imaginile dorite.

Ai posibilitatea de a salva fotografiile in memoria interna (10 cadre) sau pe card.

E un dispozitiv compact, usor de transportat si utilizat.

 

Dezavantaje:

Memoria interna e destul de mica, de doar 10 cadre.

 

 

 

 

Polaroid Snap Digital

 

Pentru cei care cauta un aparat foto instant, capabil sa imprime fotografii in culori vii si de inalta calitate, care pot fi, de asemenea, sharuite pe retelele de socializare, se pot opri asupra modelului Polaroid Snap Digital.

Practic, acesta este o camera cu un senzor de 10 Mp, o memorie de tip Micro SDHC 32 GB max si o interfata USB 2.0, prin urmare putem spune ca depaseste performantele echipamentelor foto traditionale, asigurand captarea clara a subiectelor. Printarea se face pe suport de 2 x 3” si prin tehnologia ZINK(Zero Ink), cele 3 moduri de culoare: normal, alb/negru si sepia/vintage ducand fotografia la un nivel de perfectionare superior.

Un plus il reprezinta si functia “Cabina Foto” care preia rapid 6 poze pe parcursul a 10 secunde, astfel incat sa nu ratezi niciun moment important. Aparatul are si blit incorporat, care ajuta la obtinerea unor cadre bune in lumina dificila sau slaba, precum si un temporizator intern, ideal pentru iubitorii de selfie-uri.

 

Avantaje:
Se pot aplica 3 filtre creative inainte de imprimare(normal, alb/negru si sepia/vintage), usurand crearea si editarea fotografiilor.

Permite salvarea pozelor preferate si pe suport tehnic, caci este un aparat foto instant digital.

Claritatea este inalta si egal distribuita chiar si-n conditii slabe de iluminare, multumita blitului si senzorului de 10 Mp.

Satisface inclusiv exigentele iubitorilor de selfie-uri, caci are un temporizator intern.

 

Dezavantaje:
Garantia nu este inclusa in pret.

 

 

 

 

Cum alegi un aparat foto instant bun

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca ai hotarat sa pasesti si tu in lumea creatiei, fie ca pur si simplu iti doresti sa imortalizezi cele mai importante momente din viata ta si sa le oferi imediat un cadou prietenilor, astfel incat acestia sa-si poata aminti cu drag de clipele petrecute impreuna, un aparat foto instant se poate numara printre lucrurile care merita sa fie trecute in wishlist, mai ales ca promite sa faca senzatie la fiecare petrecere la care vei lua parte. Cu alte cuvinte, este companionul perfect pentru vacante, drumetii si party-uri.

 

 

Avand in vedere insa ca aceste camere de facut poze s-au bucurat de adevarate momente de glorie la vremea lor, astazi sunt mai greu de gasit si inclusiv de ales, caci nu se ofera prea multe informatii despre ele, astfel incat sa te poti lamuri pe deplin in privinta lor. Ca atare, daca ai hotarat sa faci o asemenea achizitie, indicat ar fi sa consulti paragrafele de mai jos, deoarece ele iti spun care sunt parametrii de selectie cei mai importanti de care ar trebui sa tii cont.

 

Tipologia: Imparte aparatele foto instant in doua mari categorii: clasice si digitale.

Daca in cazul primelor, reusita unei poze depinde in mod expres de setarile atent facute si de sensibilitatea filmului folosit (acest accesoriu fiind obligatoriu pentru functionarea in parametri normali a device-ului, deci grija mare la compatibilitate!), modelele instant digitale prezinta avantajul major de a putea pastra cadrele surprinse pe un card SD si, deci, de a le putea partaja inclusiv in mediul online, intrucat iti ofera posibilitatea de a le transfera pe calculator, laptop sau smartphone.

Ba mai mult, sunt prevazute cu un mic ecran care-ti va afisa de indata poza facuta, astfel incat tu sa o poti sterge, in cazul in care nu-ti place si sa nu risipesti materiale pentru imprimarea sa (nu printeaza automat imaginea obtinuta).

 

Optica dispozitivului: Este un alt lucru care cantareste greu in vederea cumpararii unui aparat foto instant si se refera la tipul de lentila folosit, senzorul echipamentului de facut poze si zoom-ul(daca produsul e instant digital).

In ceea ce priveste primul element, iti putem spune ca ai de ales intre modele retractabile si cele care nu beneficiaza de un asemenea mecanism. Ei bine, desi cele dintai sunt mai susceptibile in a atrage praful, aspect care implica o curatare periodica si optima a lentilelor, sunt de preferat ultimelor, deoarece permit o fotografiere confortabila si obtinerea unor imagini mult mai luminoase.

Pe de alta parte, pe suprafata senzorului vei gasi megapixelii (Mp) responsabili de rezolutia cadrului surprins, numeroase pareri despre cele mai bune aparate foto instant recomandand intotdeauna dispozitivele care se bucura de o valoare cat mai mare a acestora, caci, conform lor, camerele cu pricina sunt capabile sa surprinda chiar si detaliile fine, oferind o claritate maxima. Altfel spus, daca iti doresti un echipament foto care sa te multumeasca pe deplin la acest capitol, n-ar strica sa te orientezi catre modelele al caror senzor este de 13 – 16 Mp.

Nu in ultimul rand, daca ravnesti la o distanta focala mai generoasa, ca sa poti fotografia si subiecte aflate la departare, si la o calitate a imaginii imbunatatita, orienteaza-te catre o camera foto instant digitala, cu zoom de 4x sau 6x.

 

 

Controlul fotografiei: Pentru a evita dezamagirile ulterioare, un alt parametru de selectie important se refera la controlul fotografiei, iar in cadrul acestuia ne vom lega mai exact de apertura dispozitivului, sensibilitatea ISO a acestuia, viteza de surprindere a cadrelor si compensarea expunerii.

Apertura (diafragma) controleaza zona prin care lumina intra in camera foto, la senzor, si este notata cu litera f, ea facandu-se responsabila inclusiv de schimbarea profunzimii de camp. Spre exemplu, daca valoarea aparatului ales este mica (f/1.4; f/2; f/2.8; f/4; f/5.6 sau f/8), vei putea realiza poze surprinzatoare chiar si in conditii de lumina slaba sau pe timp de noapte, reusind totodata sa evidentiezi fata de fundal ceea ce doresti (subiectul vizat iese in relief, deci clar, in timp ce background-ul este blurat), lucru ideal pentru cei care indragesc sa fotografieze portrete.

Dimpotriva, in cazul in care lentila are o diafragma mare (f/11; f/16 si f/22), atunci dispozitivul se preteaza mai mult surprinderii cadrelor peisagistice, intrucat el permite atat captarea detaliilor din planul apropiat, cat si a celor aflate la departare.

Cel mai bun aparat foto instant iti ofera posibilitatea de a ajusta poza in functie de mediul in care te afli prin setarea sensibilitatii ISO(balans alb, auto, innorat, lumina zi etc). Este indicat sa te orientezi catre un device cu o valoare ISO cuprinsa in intervalul 50 – 800, deoarece, desi poate pozele vor fi putin mai intunecate, riscul ca fotografiile surprinse sa aiba o calitate redusa este mic (zgomotul de imagine nu va fi evident).

Totodata, afla ca aceasta caracteristica merge mana in mana cu viteza obturatorului, care se refera la durata in care luminii ii este permis sa intre in camera. De pilda, daca viteza de declansare este prea lenta, iar tu te confrunti cu un subiect aflat in miscare sau cu maini nesigure, sansele ca fotografia sa fie clara sunt mici, motiv pentru care trebuie sa inveti sa ajustezi timpul de expunere in functie de situatie pentru a obtine rezultate satisfacatoare.

Compensarea expunerii este o functie care nu trebuie sa lipseasca din componenta aparatelor foto instant, caci in acest mod vei putea sa-ti adaptezi camera la diferite medii si conditii de iluminare, realizand intotdeauna poze clare.

 

Tipul de blit: Chiar daca pentru tine conteaza mai mult ca orice sa gasesti un aparat foto instant, la un pret bun, noi tinem sa iti amintim ca mai exista si alte detalii, demne de luat in calcul, pe langa costul acestuia. Prin urmare, recomandat este sa achizitionezi intotdeauna o camera de imprimare imediata prevazuta cu blit, astfel incat sa te bucuri de cadre profesionale chiar daca afara este noapte sau incaperea in care te afli este intunecata.

Acesta poate fi incorporat sau de tip pop – up (atasat corpului dispozitivului, insa pozitionat mai departe de obiectiv), cel din urma reprezentand alegerea ideala pentru incepatori, caci riscul ca subiectul pozat sa iasa extrem de luminos, iar background-ul foarte inchis, este mult mai redus decat in cazul celui integrat din moment ce necesita ajustare minima pentru a putea surprinde un anumit cadru in toata splendoarea sa.

Totusi, blitul incorporat poate lumina la o distanta mult mai mare decat cel de tip pop – up, efectul de “ochi rosii” si contrastul deranjant dintre lumina/umbra fiind lesne de evitat prin putina practica.

 

 

Dimensiunea pozei pe hartie: De obicei, echipamentele foto instante pot imprima poze in format mare sau de tip portret (unele iti ofera posibilitatea de a te bucura de ambele caracteristici), fiecare dispozitiv printand variatii usor diferite ale celor doua, in functie de dimensiunile hartiei acceptate de catre modelul pe care-l achizitionezi.

Iar daca primele produse sunt ideale pentru capturarea chipurilor celor dragi, fie ca fotografia este de tip buletin, fie ca vorbim de un cadru de tip close-up, ultimele sunt recomandate pentru realizarea pozelor peisagistice sau de grup.

Acum ca detii toate informatiile despre acest dispozitiv care promite sa deschida atatea posibilitati si sa ofere amintiri frumoase, nu-ti mai ramane decat sa afli de unde cumpara ceilalti utilizatori aparate foto instant, la preturi bune, raspunsul fiind unul simplu: de pe Internet. De ce? Pentru ca mediul online iti ofera o gama larga de modele, numeroase reduceri si promotii, precum si garantii avantajoase.

 

 

Marci populare:

 

Inventate in anul 1948 de catre cercetatorul Edwin Land si popularizate abia in anii 1960, sub marca Polaroid, aparatele foto instant revin la moda, dotate cu film cu autodevelopare care transforma imaginea digitala in fotografie tangibila in cateva minute. Daca te intereseaza un astfel de dispozitiv care combina farmecul clasic al secolului trecut, cu tehnologia de ultima ora, te invitam sa afli mai multe detalii despre trei dintre cele mai cunoscute branduri care le produc: Polaroid, Fujifilm si MiNT.

Cunoscuta la nivel global in special prin aparatele foto instant, compania Polaroid a fost infiintata in anul 1937 de Edwin H. Land avand la baza tehnologia de polarizare a polimerilor care a fost testata si in segmentul productiei de ochelari de soare, filtre si faruri auto.

In anul 1947 Polaroid a lansat primul model cu aceasta tehnologie fotografica ajungand pana in anul 1956 la un volum al vanzarilor de peste 1 milion de bucati. Developarea instant pe film color a fost introdusa in anul 1963 o data cu primul aparat cu expunere complet automata. Modelul SL-70, de referinta in istoria aparatelor foto de acest tip, a fost dezvoltat si lansat in 1972.

Dupa moartea fondatorului in anul 1991, drepturile de utilizare a brandului au fost detinute de Petters Group Worldwide (2205 – 2009), Hilco Global si Gordon Brothers (2009 -2017), iar din 2017 de catre familia Smolokowski, actionar majoritar al The Impossible Project ce realizeaza filmele instant marca Polaroid.

Produsele marcii sunt in prezent comercializate in peste 100.000 de magazine din mai mult de 100 de tari, oferta incluzand aparate si filme foto, televizoare, imprimante, camere video, tablete, ceasuri, casti, smartphone si o varietate de accesorii.

Fondata in anul 1934 sub denumirea de Fuji Photo Film Co. Ltd., compania japoneza isi desfasoara astazi activitatea sub numele de Fujifilm Holdings Corporation, cu sediul in Tokio. A inceput activitatea prin productia de filme fotografice, video si pentru raze X, dezvoltandu-se dupa cel de-al doilea razboi mondial in domeniul echipamentelor si materialelor optice, tehnologiei de printare si imagistica medicala. In anul 2015, Fujifilm a vandut peste 6.5 milioane de aparate foto instant.

In prezent gama de produse include segmentul pentru consumatori persoane fizice cu categoriile camere digitale si cu film, consumabile, sisteme foto instant, binocluri si respectiv oferta adresata zonei business cu sisteme grafice generale si medicale, materiale pentru realizarea de filme profesionale, dispozitive optice, medii de inregistrare video, produse industriale, semiconductori si biomateriale pentru aplicatii farmaceutice.

Filosofia Fujifilm sustine inovatia continua cu scpul imbunatatirii calitatii vietii, schimband in bine cate un lucru pe rand. Printre noutatile tehnologice care poarta numele acestui brand se numara sistemul care permite analizarea imaginilor medicale obtinute prin computer tomograf si RMN, in format 3D si agentul de protectie D-UV guard, primul in lume capabil sa blocheze 90% din undele ultraviolete nocive pentru piele.

In prezent corporatia include 277 de filiale raspandite pe toate continentele si detine numeroase premii obtinute pentru inovatiile tehnice in domeniul sistemelor optice.

Lansata in anul 2009 MiNT este o afacere online dedicata revitalizarii farmecului aparatelor foto instant cu tehnologie Polaroid. Firma are sediul in Hong Kong si a inceput activitatea reparand si reconditionand variante uzate si comercializandu-le pe Internet.

In septembrie 2011 au introdus in oferta dispozitivele flash compatibile cu toate modelele Polaroid comercializate, avand ca scop imbunatatirea calitatii fotografiilor realizate in interior, cu expunere la lumina artificiala.

Printre variantele proprii de aparate foto dezvoltate si distribuite mentionam modelul SLR670-S, prima versiune de aparat foto instant care permite ajustarea manuala a timpului de expunere, cu ISO automat si SLR670m cu reglare in intervalul 1s – 1/2000s. Cel mai recent model constructiv InstantFlexTL70 2.0 lansat in 2016 a adus mecanisme imbunatatite de control a aperturii si expunerii.

Oferta de produse include de asemenea accesorii precum lentile speciale cu filtru culoare (galben, rosu, albastru) si pentru efect (de apropiere si FishEye), flash electronic, curea pentru sustinere si cutie pentru depozitare. In prezent produsele MiNT sunt comercializate in peste 50 de magazine de profil din mai mult de 20 de tari din Asia, Europa, Australia, America de Nord si de Sud, iar compania continua dezvoltarea de produse combinand tehnica clasica a aparatelor Polaroid cu inovatiile secolului 21.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu