Cele mai bune higrometre

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

Cel mai bun higrometru – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Masurarea nivelului de umiditate din diverse spatii interioare este esentiala, fie ca este vorba despre o locuinta – o umiditate prea mare sau prea mica reprezentand o cauza favorizanta pentru afectiunile respiratorii – sau de un spatiu in renovare, de exemplu. Oferta de higrometre este destul de variata, iar problema alegerii poate fi una nu tocmai usoara. Daca nu ai timpul necesar pentru o analiza comparativa, iti spunem noi: in urma studiului de piata, cea mai apreciata oferta este TFA 30.5027.02. Este vorba despre o piesa cu ecran LCD care iti afiseaza temperatura si umiditatea si iti arata prin intermediul unor emoticoane si cat de adecvat este nivelul de umiditate. Datorita functiei de memorare, poti estima evolutia microclimatului tip de 24 de ore. Modelul este simplu si eficient si disponibil la un pret accesibil. Cea de-a doua varianta recomandata este produsul Home Hc13, un produs analogic cu un design clasic si aspect elegant atragator.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

TFA 30.5027.02
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este perfect pentru utilizare casnica, intrunind principalele conditii in acest scop: afiseaza datele pe un display mare, are amplitudine de masurare adecvata pentru spatii interne, avertizeaza in privinta confortului si se poate monta usor, pe perete, sau pastra pe o piesa de mobilier.

Trebuie sa ai grija cum si unde il plasezi, pentru ca nu este prea rezistent la socuri si lovituri, riscand sa se deterioreze, daca se loveste de parchet sau de alte suprafete dure.

Primeste un rating bun de la cumparatori, este suficient de precis si se comercializeaza cu un pret accesibil - consideram motivele pertinente pentru achizitie.

A 2-A OPTIUNE!

Home Hc13
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Higrometru si termometru in acelasi dispozitiv, care citeste valorile cu acuratete, dupa cum declara cumparatorii, care mai dispune si de functie de alarma, cu buton pentru amanare, si care afisaza si ceasul, cu un design simplu, modern, care se va integra fara problema in decorul locuintei.

Nu are functie de memorare a valorilor citite, astfel ca e mai greu sa tii o evidenta a acestora, decat daca le notezi separat.

E un model cu toate functiile de baza, fiabil si care nu va presupune deloc o investitie mare, dimpotriva, e foarte accesibil.

A 3-a Optiune!

KidsCare DC102
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model pentru camera bebelusilor, care dispune atat de functie de higrometru, dar si de termometru, care masoara cu precizie de +/- 1A°C (1.8A°F), respectiv +/- 5% in cazul umiditatii, la care poti seta o alarma si pe care poti verifica in permanenta ceasul. Il poti fixa chiar si pe frigider, pentru a-l avea mereu la vedere.

Are instructiuni, insa ele sunt superficiale, iar unii dintre cumparatori nu le-au gasit de mare ajutor, cand vine vorba de setarea dispozitivului.

Daca vrei sa cunosti in permanenta atmosfera in care traieste copilul tau, un astfel de produs te va scuti de griji si de posibile probleme de sanatate.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

TFA 30.5027.02

 

1.TFA 30.502702In cazul in care esti in cautare de un higrometru de camera ieftin si bun, cu care sa asiguri un climat sanatos locuintei tale, s-ar putea sa iti placa modelul digital oferit de TFA. Acesta se bucura de mare precizie, oferind informatii despre nivelul de umiditate (cu o arie de masurare curpinsa intre 20% si 95%) si despre temperatura (0°C – 50°C). Toate acestea vor fi afisate pe ecranul LCD, de 74 x 53 mm.

Totodata, aceste variabile vor fi interpretate prin simboluri cu fete zambitoare (smileys), in functie de trei zone de confort: aer uscat (cand umiditatea e sub 40%), climat interior optim (cand umiditate e intre 40 – 70% si temperatura e intre 20 – 25 °C) si aer umed (umiditatea e de peste 70%). Gradele vor fi afisate pe ecranul de higrometru de camera in °C sau °F, iar unul dintre avantajele majore oferite este ca are functie de memorare, ce inregistreaza timp de 24 de ore, astfel ca vei putea monitoriza climatul din incapere.

Produsul are si un design atractiv si modern, avand suprafata lucioasa si fiind de culoare alba, cu rama argintie. Are dimensiuni reduse, de 100 x 80 x 11 mm, o greutate de 70 g si vine cu baterie integrata. Il vei putea agata pe perete sau aseza pe orice suprafata plana, intrucat are un suport de sprijin. Acesta este un higrometru simplu si eficient, care se va dovedi util oricarei persoane care vrea sa se asigure ca traieste intr-o atmosfera climatica sanatoasa. Produsul face parte din gama unui dintre cei mai apreciati producatori de aparate pentru masurarea climatului, TFA fiind activ pe piata de mai bine de 50 de ani.

 

Avantaje:

Este un model digital, ce masoara umiditatea si temperatura cu mare precizie.

E prevazut cu ecran LCD mare, ce reda prin simboluri, trei zone de confort: aer uscat, climat optim si aer umed.

Permite agatarea pe perete sau asezarea pe o suprafata plana, multumita suportului integrat.

Are functie de memorare, redand valorile din ultimele 24 de ore, pentru o monitorizare optima.

Are un design minimalist si elegant, fiind alb cu rama argintie.

Are o oferta de pret foarte avantajoasa.

Vine cu termen de garantie, valabil 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Avand in vedere grosimea redusa (11 mm), riscul sa se dezafecteze, in caz de accidente, este mai mare.

 

 

 

 

Home Hc13

 

Dispozitivul are functie de higrometru (citind umiditatea intre valorile RH 20% – 90%), dar si de termometru (masoara temperatura in intervalul -9 – +50°C), fiind un model digital, cu functii de baza si un design simplu, pe care il poti cumpara la un pret foarte accesibil.

Utilizatorii care l-au folosit deja sustin ca citeste valorile cu acuratete, si e necesar sa mentionam ca acesta este un produs pentru interior. De asemenea, micul higrometru din eMag mai are cateva functii pe care poate le vei considera utile, precum ceasul cu control radio, cu format pentru 12/24 de ore, dar si alarma cu buton snooze, pentru a mai atipi 8 minute.

Ecranul acestui higrometru la pret accesibil e larg, iar fontul citet, mare, dimensiunile display-ului fiind de 4.1 x 5.3 mm. De asemenea, il poti fixa pe perete sau aseza pe o suprafata plana, avand picior de sprijin, e alb si functioneaza cu doua baterii de tipul AAA, care insa nu sunt incluse in pret.

 

Avantaje:

Model de higrometru si termometru, pentru interior, disponibil la pret redus.

Are functie de alarma, precum si buton de snooze, pentru a mai amana putin trezirea.

Afiseaza ceasul si are un display generos, lizibil.

Vine cu garantie pentru 2 ani.

 

Dezavantaje:

Nu memoreaza ultimele citiri, astfel ca nu vei avea o evidenta inregistrata a acestora.

 

 

 

 

KidsCare DC102

 

Higrometru de camera, pentru copii, care se poate folosi inca de cand cel mic este adus pe lume, pentru a verifica in permanenta daca nivelul de umiditate este unul prielnic. Masoara umiditatea cu o precizie de +/- 5%, in intervalul 20% RH ~ 90%.

Dispozitivul are si functie de termometru, afisand in grade Celsius sau Fahrenheit, cu o precizie de +/- 1A°C (1.8A°F), in intervalul de valori -10A°C – +50A°C. Intrucat va inregistra valorile extreme citite (temperatura si umiditatea maxima si minima), vei putea avea o vedere de asamblu asupra modului in care s-a modificat atmosfera in camera.

E un model mic de termometru cu higrometru, dar cu afisaj mare, simplu de citit si interpretat, care are si functie de alarma si care afiseaza ora. Il poti aseza pe piciorul de sprijin sau fix pe frigider, intrucat e prevazut cu magnet de prindere. Functioneaza cu baterie AG13 (1.5V), inclusa in pachet.

 

Avantaje:

Higrometru si termometru pentru camera bebelusului.

Memoreaza valorile maxime si minime inregistrate.

Afiseaza ceasul si poti seta alarma de trezire.

E un produs ieftin, oferit alaturi de garantie de 2 ani.

 

Dezavantaje:

Intructiunile de utilizare nu sunt prea utile, conform unor parinti.

 

 

 

 

TFA 45.2033

 

6.TFA 45.2033Cel mai bun higrometru trebuie sa aiba, in primul rand, o precizie maxima, iar produsul oferit de TFA promite sa faca exact asta. Acest lucru se datoreaza modului de functionare, mecanismul constand in masurarea cu fir de par sintetic, care permite reglarea ulterioara, asa incat sa asigure o afisare corecta a umiditatii si temperaturii.

Te vei bucura sa afli ca are un afisaj extrem de usor de citit, intrucat acesta este personalizat in limba romana, astfel ca vei fi anuntat cand clima este prea uscata si trebuie sa cresti umiditatea din incapere, sau cand este prea umeda si trebuie sa aerisesti.

De mentionat ca aria de masurare a temperaturii e cuprinsa intre -15°C si 55 °C, iar cea de umiditate, intre 0 si 100%. Este un dispozitiv cu un aspect foarte elegant, avand o rama cromata si o scala vizibila, colorata in diferite nuante.

Acesta este un model de higrometru clasic, care atrage atentia, in principal, multumita calitatii sale. Acesta trebuie calibrat in fiecare an, insa acesta e un efort minim, avand in vedere eficienta produsului.

 

Avantaje:

Este un model analogic, cu fir de par sintetic, care ofera o precizie mare.

Are functie de termometru si indica gradul de confort climatic al incaperii.

Are un ecran usor de citit, fiind personalizat in limba romana.

Raportul dintre calitate si pret este avantajos.

 

Dezavantaje:

Nu are perioada de garantie.

 

 

 

 

TFA S30.5013

 

7.TFA S30.5013Achizitionand acest model de higrometru digital, nu va mai trebui sa te limitezi la a afla care este temperatura si umiditatea doar din interiorul incaperilor, ci si din exteriorul acestora, intrucat dispozitivul e echipat cu sonda externa cu cablu, care iti permite sa faci acest lucru.

De aceea, este un produs recomandat in special pentru hale, camere de racire sau depozite. De asemenea, afiseaza valorile minime si maxime, ceea ce-ti va permite sa le monitorizezi pe mai multe zile. Trebuie specificat ca aria de masurare a temperaturii este cuprinsa de la -10 °C si pana la 60 °C, iar nivelul de umiditate, de la 10 si pana la 99%.

Obiectul poate fi amplasat cu ajutorul suportului rabatabil, dispus in spatele acestuia, insa poate fi prins si pe perete. Fiind un dispozitiv electronic, acesta e alimentat cu ajutorul unei baterii de tipul AAA, de 1, 5V care e inclusa in pachet. Dimensiunile sunt de 102 x 21 (50) x 110 mm, iar greutatea e de 141 g.

Acesta este un higrometru profesional la un pret bun, care desi necesita o investitie ceva mai mare, aceasta este justificata, avand in vedere calitatea produsului. Este ideal pentru cei care doresc sa cunoasca starea climatului interior si exterior.

 

Avantaje:

Este un model performant, fiind echipat cu sonda externa cu cablu.

Poate masura umiditatea si temperatura din interior si din exterior, deopotriva.

Functioneaza pe baterie de tipul AAA, inclusa in pachet.

Afisajul are dimensiuni mari, fiind facil de urmarit si citit.

Are un termen de garantie de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Oferta de pret este putin mai ridicata, comparativ cu cea a celorlalte produse prezentate in aceasta lista.

 

 

 

 

Beurer HM16

 

3.Beurer HM16Modelul sta in rand cu cele mai bune higrometre de camera, acesta atragand tocmai prin gradul de precizie cu care masoara umiditatea si temperatura, de ± 0.1°C . Asadar, are si functie de termometru, avand o arie de masurare a temperaturii de la 0°C si pana la 50°C, iar in ceea ce priveste umiditatea, de la 20% pana la 95%.

Toate informatiile vor fi afisate pe ecranul LCD de dimensiuni mari, care va putea fi usor de citit. Mai mult decat atat, vizibilitatea buna se datoreaza modului de redare a datelor cu ajutorul emoticoanelor, care te vor anunta cand in casa este un climat ideal, adica umiditatea este cuprinsa intre 30 – 60% si sunt intre 20 – 25°C, precum si atunci cand aerul este uscat (sub 30%) ori umed (peste 60%).

Totodata, gradele sunt infatisate atat in Celsius, cat si in Fahrenheit, si vei putea comuta intre cele doua cu usurinta, dupa bunul plac. Are dimensiuni reduse, de 9,9 x 8,1 x 1,1 cm, precum si o greutate de 70 de grame, asa ca il vei putea aseza oriunde, avand carlig de pus pe perete, precum si un picior de sprijin. Unul dintre cei mai apreciati producatori din domeniu, Beurer, vine cu un model de higrometru digital simplu, dar extrem de util. Utilizatorii au fost atrasi de acesta tocmai datorita calitatii superioare, ce poate fi obtinuta cu bani putini.

 

Avantaje:

Este un model digital eficient, cu o precizie de masurare de ± 0.1°C.

Calculeaza umiditatea, temperatura minima si maxima.

Are afisaj cu emoticoane, ce indica trei zone de confort: umiditatea ideala, temperatura uscata si pe cea umeda.

Ecranul cu LED are dimensiuni generoase, pentru o vizibilitate foarte buna.

E prevazut cu un carlig rabatabil, pentru fixare pe perete.

Ofertade pret considerata avantajoasa.

 

Dezavantaje:

Nu are functie de memorare.

 

 

Cum alegi un higrometru bun

 

 

Ghidul cumparatorului

Higrometrul este un instrument care masoara nivelul de umiditate din interiorul locuintei, precum si din afara ei. La fel cum nu toti cumparam dozatoare de apa, purificatoare de aer sau filtre de robinet, nu oricine are nevoie de un astfel de dispozitiv, insa, in cazul in care ai un copil mic, suferi de alergii, ai o izolatie slaba sau pur si simplu te intereseaza sa traiesti confortabil in propria casa, este necesar ca nivelul de umiditate sa se regaseasca undeva intre 30% si 50%. Daca te intrebi de ce este important acest aspect, afla ca implicatiile asupra sanatatii sunt majore.

O umiditate mai mare de 50% va duce la formarea mucegaiului, a bacteriilor si a acarienilor, care nu doar ca afecteaza peretii si mobilierul din incapere, dar contribuie la aparitia unor probleme respiratorii si reactii alergice, care pot fi foarte grave, in special, la bebelusi. In acelasi timp, o umiditate prea scazuta, sub 30%, va face ca pielea sa devina sensibila, aspra si crapata, iar lemnul se poate scoroji.

Celor care sunt deja interesati sa afle unde gasesc higrometre la preturi bune, le atragem atentia ca aceste instrumente nu vor reduce umiditatea, ci ele actioneaza ca un sistem de alarma, care iti atrage atentia cand a fost atins un nivel nefavorabil, ceea ce-ti permite sa iei masuri in acest sens (sa aerisesti sau sa folosesti un umidificator).

Atunci cand vrei sa cumperi un produs bun, trebuie sa cunosti mai intai ce modele exista pe piata si cum functioneaza acestea, cum este un model eficient de higrometru Lidl, cum arata un design ergonomic, precum si care sunt costurile la care trebuie sa te astepti. Despre toate acestea, poti citi in ghidul de cumparaturi de mai jos.

 

 

Tipuri: Higrometrele pe care le vei gasi in comert sunt fie analogice sau mecanice, fie digitale. Acestea au moduri diferite de a calcula nivelul de umiditate, iar fiecare model are o arie de masurare specificata de producatori.

Higrometrele analogice sunt mai ieftine, nu necesita baterii, iar aspectul este compact si elegant. Unul dintre modurile de functionare implica utilizarea unui material organic, de regula, un fir de par sintetic, care se contracta si se alungeste in functie de umiditatea din casa. Tot asa se explica si de ce, in anumite zile, cand e prea cald si umed, parul ti se onduleaza. Firul este conectat la un arc, care la randul lui e legat de indicatorul mecanic cu ac, ce arata nivelul de umiditate. Cele mai multe pareri despre cele mai bune higrometre de acest tip sustin ca, anual, dispozitivul trebuie calibrat, intrucat isi pierde din precizie.

Un alt mod de functionare al produselor mecanice consta intr-un aparat cu doua termometre cu mercur, unul cu bulb uscat, care citeste temperatura ambientala, iar un al doilea cu bulb “ud”, care citeste “temperatura umeda”. Apa evaporata din bulbul “ud” va face ca gradele din termometru sa scada. In felul acesta, cunoscand temperatura ambientala, cea oferita de bulbul uscat, precum si pe cea de la bulbul invelit in material absorbant umed, se va putea face diferenta dintre cele doua valori, iar cu ajutorul unui tabel de calcul se va observa care este nivelul de umiditate.

Higrometrele digitale sunt echipate cu senzor de polimer, care ofera o precizie foarte buna, acestea fiind ideale pentru camera copilului. Sunt modele usor adaptabile, intrucat ofera informatii despre umiditate, despre temperatura, monitorizeaza valorile pe mai multe zile, iar unele au amplificator de eroare. Pretul acestor tipuri de higrometru din Flanco si alte magazine difera, modelele mai performante fiind mai scumpe, insa exista si unele care sunt mai ieftine decat cele analogice. De asemenea, fiind dispozitive electronice, necesita baterii, iar partea buna e ca nu trebuie calibrate.

 

Eficienta: Este sustinuta de o serie de functii si optiuni, care fac ca higrometrul sa nu se limiteze doar la masurarea umiditatii interioare. Asadar, un produs eficient va fi echipat cu termometru, cu senzori de temperatura si umiditate, cu sonda, cu alarma, cu functie de memorie, etc. Cei mai multi utilizatori sunt interesati sa cunoasca si cate grade sunt in incapere, iar, un model cu senzori aditionali (pana la sapte) iti va oferi informatii privind temperatura si umiditatea din fiecare incapere a casei tale.

Mai mult, daca vrei sa monitorizezi atmosfera si din exteriorul locuintei, sau poate pe cea din sauna, din camera de racire, din anumite depozite, unde sunt stocate produse ce trebuie sa stea la un anumit grad de umiditate, atunci un higrometru din Altex echipat cu sonda cu cablu este cel mai potrivit. O alarma sonora te va anunta de fiecare data cand a fost depasit nivelul optim, setat, in prealabil, de tine. De asemenea, functia de memorie va inregistra valorile minime si maxime, astfel ca vei avea o evidenta a acestora pe timp de noapte, precum si in cazul in care lipsesti o perioada de acasa.

 

Designul: Obiectul are dimensiuni reduse, semanand cu un ceas sau cu o rama foto, astfel ca se va integra perfect in decorul casei tale. In plus, poate fi agatat pe perete sau, daca are picior de sprijin, va putea fi asezat pe orice suprafata plana. Insa, ceea ce ne intereseaza mai mult la aceste higrometre, ieftine si bune, este afisajul, care poate oferi informatii depre conditiile climatice, umiditate si temperatura, infatisand valorile curente, minime si maxime.

Aceste date trebuie sa fie vizibile, de aceea un ecran mare este preferabil, pentru a sti cand e cazul sa aerisesti incaperea sau e necesara umidificarea ei. De asemenea, pot fi afisate un ceas si starea bateriei. Modelele analogice de higrometru din Dedeman, de pilda, au un design mai fin, avand un display mare, pe care se pot observa gradatiile cadranului, iar valorile masurate pot fi prezentate in culori diferite. Cele digitale au, desigur, afisaj cu LED, pot fi prevazute cu butoane, informatiile sunt mai detaliate, caracterele au diferite marimi, iar nivelul de confort poate fi redat prin emoticoane.

 

 

Costurile si garantia: Pe langa costurile de achizitie, trebuie sa le iei in calcul si pe cele necesare schimbarii bateriilor, iar la fiecare 12 luni, pe cele de calibrare, in cazul in care investesti intr-un produs analogic si apelezi la ajutorul unui specialist. Insa, partea buna e ca ofertele de pret ale produselor nu sunt foarte ridicate, astfel ca exista sanse mari sa gasesti ceva pe buzunarul tau.

In acelasi timp, daca vrei unul mai performant si mai eficient, atunci trebuie sa stii ca acestea au preturi ceva mai ridicate, iar noi iti recomandam sa arunci un ochi pe ofertele unor producatori ca Beurer, TFA sau Hama. Modelele echipate cu senzori si cu sonda sunt, de regula, cele mai scumpe. Partea buna e ca acestea vin si cu certificat de garantie, iar un produs de calitate va avea un termen de cel putin 2 ani.

Cunoscand toate acestea, nu-ti mai ramane decat sa te indrepti spre locul unde gasesc higrometre la un pret bun si ceilalti doritori, adica pe Internet. Pe langa faptul ca magazinele online dispun de o gama foarte variata de modele, vei avea ocazia sa analizezi diferitele preturi si sa cunosti din experientele altor utilizatori, iar produsul ales de tine iti va ajunge direct acasa. In continuare, iti prezentam unele dintre cele mai populare higrometre pe care le poti achizitiona de pe site-urile de cumparaturi.

 

 

Cum se foloseste un higrometru

 

Indiferent daca este plasat in interior sau in exterior, un higrometru este capabil sa masoare umiditatea din aer, astfel incat sa stii daca sunt sanse sa se formeze mucegai intr-o incapere, sau urmeaza sa aiba loc precipitatii. Vom prezenta in continuare lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii despre acest tip de aparat.

 

 

Plaseaza-l in loc ferit de temperaturi extreme

Indiferent daca discutam despre un model digital sau analog, dimensiunile unui astfel de dispozitiv sunt destul de reduse. Prin urmare poate fi instalat fara probleme in orice locatie, atata timp cat nu este supus unor temperaturi extreme, sau nu este o zona predispusa socurilor, vibratiilor, sau umezelii excesive (in cazul celor digitale).

Modelul poate include o ureche pentru a fi montat pe perete sau un picior de sprijin, deci poate fi pus pe orice suprafata plana, iar tu poti sa alegi ce sistem doresti sa utilizezi in functie de spatiu. Pentru ca este usor de mutat, poti masura umiditatea din mai multe camere folosind acelasi dispozitiv.

 

Mentenanta

Acest aparat nu necesita prea multa atentie sau ingrijiri speciale din partea utilizatorului: pentru a fi curatat de praf este de ajuns sa folosim o carpa moale, eventual usor umeda. Nu este indicata folosirea unor substante de curatare care includ solventi.

Daca vorbim de modelul digital, este bine sa scoatem bateriile inainte de a-l depozita intr-un loc uscat pentru a nu fi afectate circuitele de umezeala. In alta ordine de idei, un model analog nu va avea nevoie de baterii, dar este necesara o calibrare anuala.

Avantajul modelului digital este ca poate memora valorile maxime si minime de la ultima resetare a dispozitivului, astfel incat poti aprecia daca valorile sunt in parametri normali pentru zona in care te afli.

 

 

Citirea

Daca utilizezi un higrometru digital, dupa ce sunt introduse bateriile si aparatul este pornit, pe ecranul acestuia vei putea vedea temperatura interioara, gradul de umiditate si cel de confort. (sunt folosite emoticoane). Unele modele au si o sonda pentru exterior, astfel incat ai optiunea de a vedea informatii despre umiditatea si temperatura de afara fara a trebui sa iesi.

Pentru a face informatia mai usor de inteles vizavi de confort, figurinele sunt dispuse langa valoarea exprimata in procente. De exemplu, o fata neutra este folosita daca umiditatea este mai mica de 40 %, ceea ce inseamna un aer uscat.

Daca umiditatea este intre 40 % si 70 %, iar temperatura intre 20 ℃ si 25 ℃, va fi atasata o fata zambitoare, pentru ca acestea sunt valorile optime. O fata trista va fi utilizata atunci cand umiditatea este peste 70 %, pentru ca este in exces.In acest caz, daca aparatul este amplasat la exterior, sansele de precipitatii sunt crescute, iar in interior, camera este predispusa la formarea mucegaiului.

Modelele mecanice folosesc o roata de culori pentru a exprima aceasta informatie: este la fel de usor de citit, iar dispozitivul are un design colorat care poate inviora orice spatiu.

 

 

 

Marci populare:

 

Pentru a achizitiona un astfel de aparat este recomandabil sa incepi cautarile cu firmele cunoscute prin precizia masuratorilor produselor lor, printre care se numara si TFA, Honeywell sau AcuRite

TFA Dostmann GmbH & Co. KG este o afacere de familie, cu sediul in Tauber Valley, langa Wertheim. Cu o experienta de 50 de ani in spate, ei sunt specialisti la nivel european in domeniul instrumentelor pentru aprecierea si masurarea coordonatelor meteorologice.

Gama lor de produse include peste 1000 de articole diverse ce imbina cu succes tehnologii moderne si inovative cu design-uri unice. Aparatele lor sunt destinate masurarii temperaturii, umiditatii si timpului. Compania a fost infiintata in 1964 si fabrica initial valve. S-a dezvoltat apoi si pana in 1975 deja avea la dispozitie 2300 de metri patrati spatiu de productie si 30 de angajati. In 1985 apare filiala din Hong Kong, iar in 1993 compania este preluata de Axel Dostmann.

In prezent, cei 100 de angajati proceseaza aproximativ 80000 de comenzi anual, destinate clientilor din peste 80 de tari din lumea intreaga. Ea dispune de un spatiu de productie de 11000 de metri patrati unde sunt fabricate termometre, ceasuri, higrometre, compasuri.

Este renumita pentru precizia aparatelor sale si modul in care acestea se integreaza in casa oricarui cumparator. Grupul Dostmann mai include si alte firme (Wanner Technik, Green Pumpen GmbH, Dostmann electronic) care cumuleaza 230 de angajati.

Acest gigant a fost fondat in 1906, in Wabash, Indiana, SUA. Este inclus in topul celor 100 de companii de succes din revista Forbes. Ariile de activitate sunt diverse, dar se concentreaza pe servicii de inginerie si sisteme aerospatiale (de la piese pana la softuri de comanda si navigatie sau pentru comunicare).

Ei imbina cu succes tehnologii inovative cu echipamente software intuitive pentru a crea produse performante pentru consumatorul de acasa si nu numai: termostate, dezumidificatoare, higrometre, senzori, sisteme de alarma (pentru case sau firme) si de curatare a aerului, aeroterme, ventilatoare, generatoare de curent, aparate de distrus documente.

Oferta lor include si softuri pentru ajustarea constantelor din casa prin aplicatii mobile, produse si tehnologii petrochimice, incarcatoare turbo. Produsele lor sunt ecologice in sensul reducerii si optimizarii consumului.

Pentru realizarea acestora colaboreaza toti cei 23000 de ingineri si 11000 de operatori software din cele 150 de centre de cercetare din toata lumea. Pe plan mondial, compania activeaza in 1250 de locatii din 70 de tari si aproximativ 53 de procente din vanzari sunt reprezentate de cele internationale, concentrandu-se pe solutionarea specifica a problemelor pe care le au clientii din diferite regiuni.

Acest brand apartine Chaney Instrument Co, subsidiara Primex Family of Companies (din 1987), cu sediul in Lake Geneva, Wisconsin, SUA. Fondata in 1943, firma a reusit sa se impuna prin precizia instrumentelor de masura pentru temperatura, umiditate, timp si alte constante meteorologice.

A ajuns rapid cea mai mare firma producatoare de ceasuri cu mecanism tip quartz din America, iar in 1998 a lansat si modele tip analog (ceasuri atomice). Chaney este compania numarul unu in America de Nord in domeniul fabricarii de instrumente pentru aprecieri meteo si colaboreaza cu mari nume precum Walmart, Home Depot, Lowe’s, Costco, Kohl’s, Amazon.

Produsele lor sunt destinate atat utilizarii in casa, cat si afara, si ofera masuratori si prognoze clare si precise, focusate pe zona in care sunt amplasate si bazate pe informatii locale. Unele din aparatele lor sunt pentru folosirea in bucatarie si aici vorbim despre termometre, cantare, timere.

Ei ofera si programe software care iti vor permite sa fii la curent cu datele meteo inregistrate acasa printr-o simpla aplicatie de pe telefonul mobil. Ceea ce ii recomanda este calitatea durabila si solutiile personalizate pentru fiecare client sau casa in parte.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu