Cele mai bune rame foto digitale

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

Cea mai buna rama foto digitala – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Pentru a nu uita de amintirile din vacante sau de la alte evenimente importante, este indicat sa achizitionezi o rama foto digitala pentru a le putea vizualiza atunci cand iti doresti. Daca nu ai timp sa cauti, iti recomandam noi un produs de top, ce este primul in lista noastra, si anume: Braun Digiframe 1220 4GB. Are o diagonala de 12 inch, rezolutie de 800 x 600 pixeli si o poti monta pe perete sau aseza pe birou. Ofera mai multe tipuri de vizualizare a fotografiilor, putand regla viteza si tranzitiile. Cu o memorie interna de 4 GB si posibilitatea de a o extinde prin conexiunea USB 2.0 sau mini USB, nu trebuie sa-ti faci griji ca mai ai nevoie de spatiu de stocare. Inregistrarile video vor avea sonor, avand incorporate doua difuzoare. Daca vrei o varianta mai ieftina, poti sa alegi al doilea model din lista: Serioux SmartArt SA702LED.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Braun Digiframe 1220 4GB
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o rama foto digitala performanta, ce poate fi montata si pe perete, oferind multiple avantaje printre care mentionam: diagonala de 12 inch, memorie interna de 4 GB, rezolutie de 800 x 600 pixeli, suporta atat formate foto, cat si video, are incluse doua difuzoare, conexiune USB 2.0 si miniUSB.

Fiind un produs performant, cu memorie interna, ce suporta si formate video, are si un pret mai ridicat fata de alte produse prezentate.

Ofera un mod placut de a vizualiza amintirile sub forma de fotografii sau filmulete, avand posibilitatea de a personaliza modul de redare.

A 2-A OPTIUNE!

Serioux SmartArt SA702LED
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de rama foto digitala iti permite sa incarci fotografiile preferate in format jpg, pe care sa le vizualizezi pe un ecran de tip LCD cu diagonala de 7 inch si rezolutie de 800 x 480 pixeli, in format panoramic (16:9). Are mai multe tipuri de sloturi pentru memoria externa precum SD, MMC, SDHC, USB.

Diagonala este mica, de doar 7 inch, asa ca va trebui sa o asezi la indemana, pe birou sau masa, pentru a putea viziona fotografiile.

Pret bun, diferite functii utile, sloturi diverse pentru incarcare, sunt doar cateva motive care ne determina sa recomandam acest produs.

A 3-a Optiune!

Hama 121SLP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul are o diagonala de 12 inch, care il face usor de incadrat in orice spatiu, fie ca este vorba despre montare pe perete sau pe un suport orizontal. Fiind compatibila cu cele mai frecvent utilizate formate video si audio, ea permite redarea fotografiilor la o calitate excelenta, calitate disponibila la un pret avantajos.

Unii utilizatori considera ca diagonala este una destul de mica pentru un produs din aceasta gama, daca intentionezi sa il montezi pe perete.

O consideram o alegere perfecta daca intentionezi sa o amplasezi pe un suport orizontal, si una buna daca urmaresti montajul pe perete. O recomandam pentru compatibilitatea cu numeroase formate.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Braun Digiframe 1220 4GB

 

Este o rama foto de calitate, ce poate fi pozitionata pe birou sau montata pe perete, pentru a putea viziona in orice moment amintirile placute din concedii sau de la alte evenimente importante.

Suporta o gama larga de formate atat foto, cat si video si cele doua difuzoare incorporate iti asigura un fundal sonor placut. Diagonala ramei este de 12,1 inch si are o rezolutie de 800 x 600 pixeli ce asigura o vizualizare buna a imaginilor incarcate. Formatul este de 4:3. Ofera o gama larga de moduri de vizualizare precum: mod slide show cu viteze si tranzitii variabile, zoom, fotografii rotative etc. De asemenea, poti regla contrastul si luminozitatea.

Are program de pornit/oprit, functia de autopornire, moduri de pornire reglabile. Are o memorie interna de 4 GB si mai multe sloturi de memorie externa (MMC, SD, SDHC, MS). Interfata are porturi miniUSB si USB 2.0. Printre ale functii utile le amintim pe cele de ceas, alarma si calendar.

 

Avantaje

Este o rama digitala ce suporta atat formate video, cat si foto.

Poti sa iti setezi modul de vizualizare dupa cum iti place.

Are o memorie interna de 4 GB.

Ca si conexiuni, ofera o interfata USB 2.0 si miniUSB.

 

Dezavantaje

Pretul este mai ridicat fata de la alte produse prezentate.

 

 

 

 

 

Serioux SmartArt SA702LED

 

Daca ai nevoie de o rama foto digitala, ieftina si buna, pe care sa iti incarci fotografiile preferate, atunci te poti indrepta spre acest model. Are o diagonala de 7 inch si o rezolutie de 800 x 480 pixeli.

Formatul este panoramic de 16:9, asa ca nu uita sa iti setezi si aparatul pe acelasi format sau sa prelucrezi fotografiile inainte de incarcare. Fotografiile trebuie sa fie in format jpg. Poti sa le incarci cu usurinta, folosind mai multe sloturi de memorie, precum: SD, SDHC, MMC, USB.

Printre functiile oferite de aceasta rama foto digitala amintim: slide show ce permite vizionarea a diferite fotografii, cu trecere din una in alta, fara a mai interveni, rotire in caz ca fotografia nu este asezata in pozitie corecta, zoom pentru a vedea diferite detalii interesante, precum si calendar. Tehnologia folosita este de tip LED, iar fotografiile sunt luminoase si cu contrast bun.

 

Avantaje

Este o rama foto digitala cu format panoramic (16:9).

Are mai multe sloturi de memorie, precum: MMC, SD, SDHC, USB.

Are mai multe optiuni si functii, cum ar fi: slide show, zoom, rotire, calendar.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje

Avand o diagonala mica, de 7 inch, rama trebuie pozitionata in apropiere pentru a putea viziona in bune conditii fotografiile.

 

 

 

 

 

Hama 173SLPFHD

 

Cea mai buna rama foto digitala, disponibila la un raport corect intre pret si calitate, este modelul Hama 173SLPFHD; un model ideal pentru prezentarea de fotografii si clipuri video, inclusiv a celor cu muzica de fundal.

Rama are un ecran de tip TFT cu display LED in format 16:9 si cu o diagonala de 17.3 inch. Memoria interna este de 4 GB, ceea ce iti permite sa o incarci cu un volum mare de date. Informatiile pot fi transferate prin cititorul de carduri pentru SD / SDHC / MMC, prin portul USB 2.0 sau prin intrarea HDMI.

Numarul de formate suportate de acest model este mare: JPEG, BMP si PNG in sfera imaginilor, MP3 in domeniul audio si AVI, DivX, MJPEG si H.264 in ceea ce priveste resursele video. Functiile suplimentare pe care le include consta in slideshow cu sau fara efect, prezentare aleatorie, timer, zoom, temporizator si rotatie automata a imaginii. Meniul este multilingv si iti permite sa realizezi setari – de pilda de temporizare a modului de rulare a fotografiilor.

 

Avantaje

Rama foto digitala compatibila cu cele mai multe formate video si audio disponibile.

Iti permite sa redai fotografii si clipuri video cu sunet.

Memorie interna mare, de 4 GB.

Posibilitati de conectare prin card SD, SDHC, USB si HDMI.

 

Dezavantaje

Pretul de achizitie este pe masura calitatilor oferite.

 

 

 

 

 

Hama Steel Premium

 

Hama Steel Premium este o rama foto digitala cu un ecran ce incorporeaza o tehnologie TFT LED, cu diagonala de 9.7 inch (aproximativ 24 de cm) si o rezolutie superioara de 1024×768 pixeli. Din punct de vedere al compatibilitatii, rama utilizeaza formate foto JPG si JPEG, formate video AVI, DIVX, MJPEG, MPEG4, XviD si H.264, dar si formate audio de tip MP3.

Din acest punct de vedere, Hama Steel Premium este un produs complet, cu o compatibilitate crescuta si o redare multimedia. Rata lungime/latime de redare a acestor fisiere este 16:9, un format diferit fata de majoritatea aparatelor foto, ce in mod normal folosesc 4:3. Dar pozele pot fi modificate ca si rata din aparatul foto, sau ulterior editate in programe speciale de editare foto.

Memoria interna a produsului este de 4 GB, dar prezinta si posibilitatea de extindere, cu ajutorul unui cititor de carduri ce accepta formatele SD, SDHC si MMC, dar si doua sloturi USB si miniUSB. Printre optiunile suplimentare, poti beneficia de un slideshow, zoom, split screen, timer, un ceas, alarma si un calendar. Meniul este usor de navigat, inclusiv de la distanta, cu telecomanda inclusa.

 

Avantaje

Rama digitala cu diagonala de 9.7 inch si rezolutia de 1024×768.

Compatibilitate cu diferite formate audio, video si foto, printre care si cele mai folosite, anume MP3, AVI si JPG.

Memorie interna de 4 GB, cu posibilitatea utilizarii a cardurilor de memorie de tipul SD, SDHC si MMC.

Increaza un slot USBorpo si unul microUSB.

Optiunile suplimentare includ un slideshow, optiunea de zoom, timer, calendar, ceas si alarma.

Meniul poate fi navigat cu ajutorul unei telecomenzi.

Poate fi alimenta de la priza.

 

Dezavantaje

Rata de redare 16:9 va necesita o editare a fotografiilor inainte sa le introduci in rama foto.

 

 

 

 

 

Hama Premium

 

Rama foto digitala de 9.7 inch Hama Premium are o rezolutie de 1024×768 de pixeli si o memorie interna de 2 GB, doua caracteristici importante pentru un astfel de produs.

Rama include o iesire audio, o interfata USB si un port pentru carduri SD, SDHC si MMC – asa incat poti conecta o multitudine de dispozitive si medii de stocare a imaginilor. Telecomanda inclusa te ajuta sa alegi intre diverse moduri de afisare.

Este compatibila cu cele mai populare fisiere fotografice digitale (JPEG, JPG etc.) dar suporta si fisiere audio si video. Pe langa functia de redare a fotografiilor, include si modurile de timer, calendar, ceas si alarma, si are un difuzor incorporat, ce poate oferi o tema muzicala slideshow-ului ales. Luand in considerare multitudinea functiilor, putem spune ca Hama Premium asigura una dintre cele mai bune oferte la rame foto digitale.

 

Avantaje

Rama foto digiala cu telecomanda, de 9.7 inch, cu o rezolutie de 1024×768 pixeli si o memorie interna de 2 GB – performante foarte bune in ceea ce priveste calitatea imaginilor redate.

Este compatibila cu cele mai populare fisiere digitale foto, audio si video si cu multiple dispozitive de stocare a fisierelor.

Include si cateva functii suplimentare, precum calendar, timer, ceas si alarma.

 

Dezavantaje

Dimensiune relativ mica.

 

 

 

 

 

Braun Photo DigiFrame 7060

 

Cam asta ar fi solutia pe care o recomandam celor care isi doresc sa identifice in comert un model de rama foto digitala “low budget”. Spunem acestea intrucat se comercializeaza la pret convenabil, dar si pentru ca ofera niste caracteristici destul de bune, avand in vedere investitia necesara. Dimensiunea diagonalei este de numai 7 inch, asa ca daca iti doreai un produs cu display mare, nu te va multumi acest aspect.

Daca punem in balanta dimensiunea cu rezolutia(valori de 800 x 600 pixeli), putem considera ca imaginile se vor vedea suficient de bine, mai ales ca beneficiaza si de un nivel de luminozitate moderat, care permite vizualizarea detaliilor in diverse conditii. Va accesa numai imaginile in format Jpg., deci atentie la modul in care sunt stocate datele respective.

Poate citi stick-uri, deoarece include USB 2.0 ca interfata, dar are si memorie SD/SDHC. Cele mai importante functii sunt: telecomanda IR, calendar, rotire de imagine, ajustarea culorilor redate si schimbarea orientarii, putand fi folosita pe rand pentru afisare in format landscape sau portret. Cantarind numai 345g, se plaseaza pe etajere sau masute fara probleme, fiind exemplul tipic de rama de mici dimensiuni.

 

Avantaje

Costurile acestei achizitii sunt restranse.

Permite ajustarea de culoare si de pozitie pentru imagini, asigurand redare diversificata.

Preia imagini direct de pe stick, avand port USB 2.0.

Include telecomanda IR – asigurand setari rapide.

 

Dezavantaje

Desi decoreaza discret, dimensiunea diagonalei este una redusa, ceea ce s-ar putea sa nu-i multumeasca pe unii dintre potentialii utilizatori.

 

 

 

 

 

Cum alegi o rama foto digitala buna

 

Ghidul cumparatorului

Rama foto digitala este un gadget mic, care afiseaza pe un ecran LCD sau LED pozele in format digital. Daca te intrebi de ce sa iti achizitionezi asa un dispozitiv, afla ca rama foto digitala iti poate face ziua mai luminoasa – plaseaza-o pe birou si instant iti vei aminti de acea vacanta aventuroasa sau de familia draga. In plus, este un adaos placut si calduros in orice casa, incat va va aminti mereu de momentele frumoase petrecute impreuna.

Atunci cand cauti cea mai buna rama foto digitala, trebuie sa iei in considerare cateva caracteristici generale esentiale:

 

Dimensiunea ecranului: in general, produsele de acest gen au o diagonala cuprinsa intre 5 si 15 inch, iar dimensiunile difera de la un produs la celalalt. Alegerea in acest caz depinde foarte mult de planurile tale cu acest produs si de fotografiile pe care vrei sa le afisezi. In acelasi timp, tot la capitolul dimensiune, trebuie luat in considerare si raportul dintre latime si lungime.

Majoritatea aparatelor foto au un raport 4:3, deci rama digitala ar trebuie sa aiba aceeasi dimesiune. Daca alegi o dimensiune a produsului de 16:9, fie presetezi aparatul de fotografiat sa indeplineasca aceasta dimensiune, fie editezi pozele corespunzator, inainte de a le incarca in rama digitala.

 

Rezolutia: rezolutia absolut minima recomandata pentru o rama de calitate este de 640×480, dar pentru o calitate placuta, minimul recomandat este de 800×600. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat pozele tale vor fi mai clare si usor de observat din orice punct al camerei. Rezolutia este una dintre cele mai importante caracteristici, ea oferind calitatea pozelor si detaliilor din imagine.

 

Memoria: ramele au fie memorie incorporata, fie posibilitatea de introducere a unui stick de memorie cu ajutorul unui slot USB, sau un slot special pentru carduri. Desigur ca gasesti si o colaborare intre cele doua, de exemplu o rama digitala cu o memorie interna de 512 MB si posibilitatea de a fi suplimentata cu ajutorul unui card de memorie.

Tipurile de memorie externa acceptata sunt: SD, SDHC, MMC, microSD si USB. Capacitatea propriu-zisa a ramei digitale, memoria, trebuie sa fie pe masura dorintelor tale, dar si al numarului total de poze.

 

Sursa de curent: ramele digitale incorporeaza doua tipuri de alimentare cu energie, printr-un transformator conectat la priza, cu baterie sau acumulator. Este indicat sa verifici intai lungimea firului inainte de a-ti face planuri legate de amplasarea noii rame multimedia.

 

Optiuni suplimentare: unele rame mai performante incorporeaza cateva optiuni suplimentare demne de luat in considerare; poti gasi optiuni de redare audio cu ajutorul unor minidifuzoare si slot (jack) special pentru casti, ceas, calendar sau chiar redare video. Astfel, daca achizitionezi cea mai buna rama foto digitala, poti transforma amintirile intr-un mic spectacol multimedia.

 

Utilizare: meniul trebuie sa fie usor de inteles si de utilizat. Pentru majoritatea produselor de acest gen, utilizarea inseamna introducerea unui card, selectarea fisierului si redarea imediata a pozelor prezente in fisier. Daca rama contine optiuni suplimentare, meniul va deveni mai complex.

Unii producatori ofera si o telecomanda, pentru a putea seta diverse moduri de redare a imaginilor, sau a porni/ opri dispozitivul de la distanta.

 

 

Cum se foloseste o rama foto digitala

 

Daca vrei sa-ti pastrezi pe un astfel de dispozitiv fotografiile realizate de-a lungul timpului, acum e momentul sa afli cum functioneaza o rama foto digitala. Iti vom expune, mai jos, o serie de aspecte care te vor ajuta sa o folosesti cat mai simplu si corect.

 

 

Instaleaz-o in mod corespunzator

Fiecare dispozitiv in parte are propriile instructiuni de instalare, insa, anumite lucruri sunt comune. Intotdeauna conecteaza aparatul la o sursa potrivita de energie sau foloseste baterii compatibile, in functie de tipul de alimentare.

Evita asezarea/folosirea ei in spatii cu umiditate ridicata, deoarece, la fel ca orice aparat electronic se poate defecta in astfel de situatii. Daca o utilizezi cand ar putea exista diferente de temperatura (de exemplu, e livrata pe timp de iarna si vrei sa o desfaci in casa), recomandat este sa astepti cel putin o ora.

In eventualitatea in care doresti instalarea ei pe perete, evita zonele in care ar putea fi afectata de: vibratii, praf, umezeala, razele soarelui sau temperaturi extreme.

Daca ai ales un model care foloseste card SD pentru stocarea fotografiilor, acum e momentul sa il introduci in aparat.

 

Seteaza optiunile importante

Meniurile acestor aparate sunt diferite, motiv pentru care va trebui sa citesti manualul dispozitivului tau, pentru a vedea cum anume se fac setarile. Poate vrei sa afli cum se regleaza ora, cum se redau fotografiile, clipurile, muzica, fisierele de tip text, cum anume se configureaza sistemul sau sa faci tot felul de operatiuni. Informeaza-te cat mai bine si exerseaza cu manualul in fata, pentru a te descurca apoi fara probleme.

 

Transfera fisiere pe rama foto digitala

Pentru a te bucura de cele mai frumoase poze pe care le-ai facut in anumite momente, ele trebuie copiate pe dispozitiv. Unele modele au nevoie de introducerea unui card pe care au fost transferate in prealabil fisiere, altele pot fi conectate direct la PC, cu ajutorul unui cablu USB, urmand sa copii apoi tot ce ai nevoie.

 

Incearca sa rezolvi chiar tu eventualele defectiuni

Da, sunt momente in care rama foto se poate strica si e nevoie sa o trimiti in service (daca mai ai garantie) sau sa o duci la un electrician specializat. Dar, unele probleme pot fi minore si se vor rezolva rapid. Iata ce trebuie sa faci in anumite situatii, inainte de a merge la un service:

Daca dispozitivul nu porneste, inainte de a-ti face griji, verifica daca e conectat in mod corespunzator la o sursa de energie. Vezi sa fie introdus corect firul atat in aparat, cat si in priza si sa folosesti, in caz de nevoie, un adaptor compatibil.

Daca ecranul de pornire nu apare sau nu se vad poze, o posibila cauza ar putea fi introducerea incorecta a cardului de memorie. E posibil ca el sa fie asezat incorect, sa fie defect sau sa nu fie compatibil cu rama ta.

Daca fisierul nu se reda, cel mai probabil acesta nu este compatibil. Verifica aceste date in manualul de utilizare.

 

 

Curat-o cu grija!

Periodic, rama ta foto digitala, trebuie curatata, astfel incat sa ii prelungesti durata de viata si fisierele redate sa fie observate cat mai clar. In ceea ce priveste ecranul, el va trebui sters doar cu solutii speciale, pe care le vei gasi cu usurinta in marile magazine. Restul corpului va fi curatat cu o carpa foarte putin umezita, daca apar pete mai dificile, sau cu una uscata si moale, daca e vorba doar de praf.

 

 

 

Marci populare:

 

Iti place sa iti infrumusetezi casa asezand multe fotografii cu tine si cu cei dragi tie, asa ca iti cauti o rama digitala, dar nu stii catre ce model de firma producatoare sa iti indrepti atentia? In randurile ce urmeaza noi ti-am pregatit descrierile a cateva branduri, ce se situeaza in topul preferintelor celorlalti utilizatori, care au achizitionat deja un produs ce poarta una dintre marcile Hama, Serioux ori Nixplay.

 

Acum aproape un secol, in anul 1923, Martin Hanke a pus bazele unei afaceri care, astazi, e ceea ce cunoastem drept Hama GmbH & Co KG. Aceasta companie ofera o gama destul de larga de produse, dintre care enumeram perifericele, electronicele pentru realizarea fotografiilor, videoclipurilor, dispozitivele multimedia, audio, dar si accesoriile aferente acestora.

De cand a fost fondata, aceasta companie a realizat peste 18.000 de produse. In anul 2011, ea numara mai mult de 2500 de angajati, dintre care peste 50% (1500 de persoane, mai exact) la sediul principal, situat in orasul german Monheim.

Restul angajatilor sunt impartiti in toate celelalte 17 filiale dispuse in intreaga lume ori in agentiile comerciale din America, Europa, Asia etc. Site-ul oficial al acestui brand este www.hama.com.

Pe site gasesti produse din categoriile HiFi, TV si Home Theatre (Home cinema, acumulatori, incarcatoare, TV, antene, adaptoare etc.), Divertisment mobil (sunet suporturi, carcase, huse etc.), Navigare GPS (receptie GPS, cabluri, carcase, suporturi etc.), Divertisment auto, pentru casa si ambient, Telefoane mobile si Smartphone, Camere si Cabluri, Jocuri video, Telefonie fixa, Lumea fotografiei, Scoala si Timp liber ori Bucatarie si Uz casnic, PC si Notebook,.

 

Serioux este un brand romanesc care fabrica produse tip consumer si din industria IT. A aparut pe piata in anul 2006, ca o marca ce a fost creata si dezvoltata de Asesoft Distribution, care, in prezent, il are ca director pe Razvan Ziemba. La doar 5 ani de existenta, Serioux a reusit sa se claseze pe primul loc in topul preferintelor clientilor.

In anul 2010, aceasta companie a inregistrat o suma uriasa din vanzari, si anume: 10 milioane de dolari, iar pentru anul 2011 s-au presupus castiguri si mai mari, de pana la 40% in plus. In urma acestui fapt, a avut loc lansarea unui catalog propriu cu produse, ce au fost distribuite pe piata nationala.

Consumatorii gasesc produse ce fac parte din categorii precum rame foto digitale, PC-uri tip desktop, media-playere, navigatoare GPS, casti, incarcatoare, volane, joystick-uri, gamepad-uri, adaptoare, acumulatori si multe altele.

Tot in anul 2010 au fost lansate urmatoarele: noi modele de tastaturi, camere web, mouse-uri, GPS-uri, echipamente cu retea wireless, cu trecere de la standardul 802.11g la cel de tip 802.11n.

 

Compania producatoare Nixplay a fost infiintata in anul 2007, fiind subordonata de Creedon Technologies, aceasta din urma avand rolul de societate-mama. Inca de la prima aparitie a reusit sa se claseze printre primele locuri in industria care se ocupa cu ramele foto digitale.

Brandul Nixplay nu se ocupa doar cu fabricarea si distribuirea ramelor foto digitale, ci si cu valorizarea tehnologiilor care permit stocarea amintirilor tale in Cloud, intr-un mod cat mai sigur, avand si posibilitatea de a le partaja, pentru a le impartasi cu persoanele dragi tie.

Compania se poate gasi in tari precum Marea Britanie, Filipine, China, Canada si in Statele Unite ale Americii, aici fiind toate filialele ei, dar livrarea produselor se face pe plan international, in orice tara. Site-ul oficial al acestui brand este www.nixplay.com.

In cazul in care vrei sa vizitezi magazinul online al celor de la Nixplay, iti spunem ca acolo gasesti produse ca WiFi Cloud Frames (Iris 8 inch, Seed 7/ 8/ 10/ 13 inch, Edge 8/ 13 inch, Original 12/ 15/ 18 inch etc.) si NIX Digital Frames (Lux Digital Frame 8/ 10/ 13 inch, Advance Digital Frame 8/ 10/ 12/ 15/ 18 inch si altele). De asemenea, mai poti cumpara si suporturi pentru aceste rame, in functie de modelul ales.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu