Cele mai eficiente aparate anti soareci

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

Cel mai eficient aparat anti-soareci – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Fie ca locuiesti la tara sau la oras, este posibil sa ai la un moment dat probleme cu soarecii sau sobolanii. Pentru a preveni astfel de incidente neplacute sau pentru a scapa de daunatori, daca deja sunt prezenti, iti recomandam o solutie simpla si curata, si anume aparatele anti-soareci. Daca nu ai timp sa consulti ghidul nostru pentru a afla cum sa alegi unul eficient, atunci iti sugeram de pe acum Made in Germany Votton, un dispozitiv care produce ultrasunete pe frecventele percepute de aceste animale, dar care nu deranjeaza si oamenii, cainii sau pisicile. In plus, este echipat si cu un led care genereaza flash-uri la intervale regulate. Aceste semnale constituie avertismente care sperie rozatoarele, determinandu-le sa paraseasca zona. Produsul poate acoperi o suprafata de aproximativ 100 mp si trebuie conectat la priza. Rezultatele sunt vizibile doar in conditiile unei functionari continue. Daca nu poti achizitiona acest aparat, iti propunem o varianta de rezerva Germany US 66986.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Made in Germany Votton
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un aparat cu ultrasunete si flash-uri luminoase care emit multidirectional, ce poate fi folosit si in zone cu umiditate crescuta (beciuri, bai, bucatarii) si in spatii inguste (asa cum cele din interiorul peretilor), datorita dimensiunilor mici (70x50x40 mm) si care poate acoperi o suprafata de pana la 100 mp.

Acest produs are un cost de achizitie destul de piperat, mai ales daca avem in vedere faptul ca in incaperile pline cu mobila, el va functiona doar pe o arie de 50 mp.

Este un aparat anti soareci care te va scapa de neplacerile produse de otravuri, capcane sau lipiciuri, fiind eficient si curat.

A 2-A OPTIUNE!

Germany US 66986
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un aparat anti soareci simplu de instalat si utilizat, care alunga rozatoarele prin emiterea de ultrasunete tip semnal de alarma, pe o frecventa specifica acestora (35 kHz), care nu deranjeaza oamenii sau animalele de companie si care poate face fata unei suprafete libere de 25 mp.

Din pacate, aria acoperita este destul de mica, iar aceasta se poate restrange si mai mult daca in incapere sunt prezente obiecte compacte si mobile sau daca aparatul este asezat pe un covor.

Acest produs este bun pentru cei care vor o solutie curata si eficienta pentru a elimina soarecii si sobolanii din diverse spatii de depozitare mici.

A 3-a Optiune!

Pest Stop Duo pro pest repeller
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o solutie eficienta si curata pentru eliminarea rozatoarelor din spatii mari, atat de interior (550 mp), cat si de exterior (300 mp), avand incorporate trei difuzoare care emit ultrasunete pe frecvente de 25-65 kHz, cu un unghi de difuzie de 260o si trei moduri de functionare.

Dispozitivul ar fi fost poate mai eficace daca ar fi avut inclus si un led care sa emita flash-uri luminoase la intervale scurte de timp, completand astfel sistemul de alarma pentru soareci.

Daca ai nevoie sa scapi de rozatoare prezente intr-un spatiu mare de exterior sau interior sau doar sa previi aparitia acestora, acest produs iti va veni in ajutor.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Made in Germany Votton

 

Daca ai probleme cu rozatoarele atunci iti recomandam un produs considerat de unii ca facand parte dintre cele mai bune aparate anti soareci. Este fabricat in Germania, iar utilizatorii il recomanda pentru calitatea si eficienta sa. Functioneaza prin emiterea de ultrasunete pe frecvente care nu sunt specifice urechii umane (sau a animalelor de companie precum caini si pisici), anume 22-28 kHz.

In plus, odata la 2.5 secunde este produs si un semnal luminos foarte intens. Acesta, impreuna cu zgomotele ritmice de 120 dB, reprezinta semnale de alarma pentru soareci si sobolani care odata ce le percep, au tendinta de a evita zona respectiva.

Acest aparat pentru soareci acopera o arie de 100 de metri patrati, daca aceasta este libera sau de 50 mp, daca este plina cu diverse obiecte. Rezistenta la apa este un atu, in sensul ca permite instalarea si in spatii cu umiditate crescuta. Singurul aspect la care va trebui sa fii atent este faptul ca ai nevoie de o priza de 230 V, iar cablul de alimentare are 2 m lungime.

 

Avantaje:

Nu este afectat de apa si umiditate crescuta, putand fi amplasat chiar si in beciuri.

Poate acoperi o suprafata mare, de pana la 100 mp.

Emite ultrasunete in mai multe directii deodata, nu unidirectional.

Include un led care produce flash-uri la fiecare 2.5 secunde.

 

Dezavantaje:

Pretul este destul de piperat.

 

 

 

 

Germany US 66986

 

Daca vrei un aparat anti soareci, ieftin si bun, atunci trebuie sa stii ca acest produs indeplineste aceste deziderate, dar este capabil sa acopere o suprafata de doar 25 de metri patrati, atunci cand functioneaza continuu si este amplasat la o inaltime de maxim 20 cm de la sol.

Trebuie alimentat de la o priza de 220 V, iar consumul estimat este de 1W/ora. Acest aparat pentru soareci din eMag functioneaza prin emiterea de ultrasunete, pe o frecventa de 35 kHz, audibila de soareci si sobolani, dar nu si de catre oameni, caini sau pisici. In acest mod, va actiona ca un semnal de alarma pentru rozatoare, tinandu-le la distanta si fugarindu-le, dar nu va deranja locatarii incaperii in care este pus.

Este un aparat contra soarecilor potrivit pentru spatii mici, asa cum sunt unele pivnite, depozite de alimente, poduri, garaje. Totusi, trebuie luat in considerare faptul ca zona de emisie nu trebuie obstructionata de obiecte compacte sau mobila.

 

Avantaje:

Este un aparat care iti ofera o solutie curata si eficienta pentru indepartarea rozatoarelor daunatoare.

Nu deranjeaza nici oamenii, nici animalele de companie prin sunetele emise, acestea fiind pe o frecventa ce nu poate fi auzita de acestea.

Are un consum redus, de doar 1 W/ora.

Poate fi alimentat la priza de 220V pentru o functionare continua si un efect optim.

 

Dezavantaje:

Acopera o zona mica, de doar 25 mp, atunci cand zona de emisie nu este obstructionata de diferite obiecte.

 

 

 

 

Pest Stop Duo pro pest repeller

 

Iata un aparat anti soareci, la un pret bun, care iti ofera trei moduri de functionare (Duo, Trans, Ultra) pentru gradul de eficienta de care ai nevoie sau pe care ti-l doresti. Este echipat cu trei difuzoare, doua mari si unul mic, care pot fi activate separat si care emit ultrasunete fie continuu, fie pulsatil, pe frecvente specifice rozatoarelor, dar inaudibile pentru oameni si animalele de companie (25-65 kHz).

Unghiul pe care sunt raspandite zgomotele tip semnal de alarma este mare, de 260o, fapt care va determina o mai buna eficienta din partea acestui aparat cu ultrasunete pentru soareci. Acesta poate proteja o suprafata de pana la 550 mp, atunci cand este vorba despre o cladire sau 300 mp, la exterior.

Puterea sonora este de 135 dB. Vei putea utiliza acest aparat impotriva soarecilor pentru a scapa de problema daunatorilor in depozite de alimente sau cereale, garajuri, ateliere, hale, fabrici, locuinte sau spatii de birouri. Pentru functionare, va trebui doar sa il conectezi la o priza de 220 V, iar primele rezultate vizibile vor aparea dupa 10-15 zile de folosire continua.

 

Avantaje:

Ofera un unghi mare de difuzie a sunetelor, de 260o.

Poate acoperi suprafete mari, atat la interior (550 mp), cat si la exterior (300 mp).

Poate functiona continuu, pentru o eficienta maxima, fiind conectat la priza de 220 V.

Are un raport calitate-pret foarte avantajos.

 

Dezavantaje:

Nu include un led care sa emita flash-uri de lumina, pentru completarea sistemului de alungare a rozatoarelor.

 

 

 

 

Isaag Invest UV M&M

 

Acesta este un aparat de protectie impotriva rozatoarelor si insectelor, care incorporeaza doua tehnologii de functionare intr-un produs micut si cu un design simpatic. Pe de-o parte el are o lumina albastra care atrage tantarii si mustele, pe care le distruge apoi prin tensiunea inalta prezenta in spatele grilajului de protectie.

In acelasi timp, este echipat si cu un difuzor care emite unidirectional ultrasunete, pe frecvente specifice soarecilor si sobolanilor. Puterea acestora este de 65 dB, suficient cat sa ii deranjeze si sa ii faca sa evite spatiul respectiv.

Produsul poate acoperi o suprafata de 30 mp (la interior) si se recomanda amplasarea lui la o distanta de 1.5-3 m de sol. Functioneaza cu baterii, ceea ce inseamna ca il vei putea lua cu tine in excursii, in camerele de hotel, in camping sau masina pentru a avea mereu la indemana o solutie eficienta si curata la problema daunatorilor de diferite tipuri.

 

Avantaje:

Este un aparat care se adreseaza atat problemelor ce tin de rozatoare, cat si insectelor suparatoare.

Are un difuzor de ultrasunete care produce zgomote destul de puternice (65dB).

Este portabil deoarece functioneaza cu baterii si nu depinzi de prize.

Poate acoperi o arie de pana la 30 mp, la interior.

 

Dezavantaje:

Nu are inclus un led pentru a spori eficienta aparatului-anti-soareci prin emiterea de flash-uri luminoase.

 

 

 

 

Pestmaster PR-500.3

 

Acesta este un aparat anti soareci conceput pentru a-i alunga pe acestia atat de pe traseele lor obisnuite, cat si din adaposturi si ascunzatori. Are trei sisteme inncorporate din care unul emite ultrasunete pe frecvente specifice rozatoarelor, dar nu si animalelor de companie sau oamenilor.

Zgomotele produse de aparat pentru soareci si sobolani constituie semnale de alarma care determina eliberarea zonei de catre daunatori. Al doilea sistem genereaza unde electromagnetice care pot fi percepute slab si de catre oameni. Acestea sunt vehiculate prin reteaua de cabluri, prin pereti, pana la culcusurile soarecilor, fugarindu-i.

In plus, aceasta componenta actioneaza si prin tinerea la distanta a insectelor taratoare (furnici, gandaci). Nu in ultimul rand, produsul este prevazut si cu o lampa care emite flash-uri luminoase la intervale regulate de timp, completand sistemul de alungarea a rozatoarelor. Aparatul trebuie conectat la priza, este eficient cand functioneaza continuu (primele rezultate apar dupa 10-14 zile) si poate acoperi un spatiu de pana la 220 mp.

 

Avantaje:

Reprezinta o solutie curata atat pentru rozatoare, cat si pentru insectele taratoare.

Functioneaza continuu, fiind conectat la priza, asigurand o eficienta maxima pe termen lung.

Poate acoperi o suprafata mare, de peste 200 mp.

Are un raport cost-calitate destul de avantajos.

 

Dezavantaje:

Consumul este usor mai mare decat in cazul altor produse similare (7 W).

 

 

 

 

Cum alegi un aparat anti soareci eficient

 

Ghidul cumparatorului

Rozatoarele sunt cunoscute ca daunatori inainte de a fi animale de companie. Acestea pot deveni o problema nu doar in mediile rurale, unde pot invada spatiile de locuit, depozitele de cereale, magaziile si garajele, ci si in cel urban, la bloc, unde pot fi gasite in boxe sau chiar in apartamente. Pentru alungarea lor exista nenumarate solutii mai mult sau mai putin eficiente, dar una dintre cele mai curate si ecologice o reprezinta aparatele anti soareci. Iata cam ce caracteristici este bine sa urmaresti, cand vrei sa alegi un astfel de produs.Mecanismul de functionare: Aceste dispozitive functioneaza, de regula, prin ultrasunete, fiind produse semnale sonore foarte puternice, pe frecvente percepute in mod specific de catre rozatoare (25-65 kHz). Totusi, ele nu vor fi auzite de catre oameni si nici nu vor fi deranjante pentru animalele de companie, fie ca acestea sunt caini, pisici sau pasari.

Astfel de zgomote sunt interpretate de rozatoare (soareci, sobolani) ca semnale de avertizare si drept urmare ele parasesc zona acoperita de acestea. Majoritatea producatorilor specifica faptul ca pentru a obtine rezultate satisfacatoare, este bine ca un aparat anti soareci, la un pret bun, sa functioneze continuu.

Se mentioneaza de asemenea faptul ca in prima faza vei constata o accentuare a activitatii daunatorilor, datorata agitatiei si dorintei de a-si parasi cuiburile, pentru ca dupa 10-15 zile de functionare sa se instaleze treptat linistea.

Exista multe pareri despre cele mai bune aparate anti soareci care sustin ca acestea sunt mult mai eficiente daca au incorporat si un sistem ce produce unde elecromagnetice. Acestea au capacitatea de a se propaga prin intermediul cablurilor electrice din pereti, ajungand de multe ori pana la culcusurile ascunse ale daunatorilor.

In aceste cazuri, sistemul nervos al rozatoarelor este perturbat, ele fiind debusolate si speriate, iar in cele din urma aleg sa paraseasca spatiu protejat. Astfel de mecanisme pot fi eficace si impotriva unor insecte neplacute, asa cum sunt furnicile sau gandacii.

 

Eficienta: Aceasta depinde de cateva caracteristici, printre care se numara si cate difuzoare sunt montate pe dispozitiv. Vei gasi variante cu unul singur, care emit unidirectional si a caror functionare poate fi foarte afectata in situatia in care pe acea directie sunt prezente si obiecte de mobilier. Insa vei observa ca sunt si modele mai profesionale, cu doua-trei difuzoare care emit in directii diferite, acoperind uneori unghiuri de pana la 260o.

De asemenea, o alta caracteristica importanta este modul in care sunt produse ultrasunetele, continuu sau intermitent. Ideala este alternarea sau chiar suprapunerea celor doua tipuri in acelasi produs.

 

Puterea emisiei: Aceasta caracteristica se masoara in decibeli si reprezinta gradul de disconfort pe care il produc ultrasunetele la nivelul urechii interne a animalelor. Bineinteles ca dispozitivele care reusesc sa produca mai multi decibeli vor fi mai eficiente. Vei gasi modele care pot genera doar 65 dB, dar si unele care ajung pana la 135 dB.

 

 

Led: Unele aparate anti soareci, la preturi bune, folosesc, pe langa acele zgomote speciale, si lampi ce produc flash-uri luminoase la intervale regulate de timp (2-3 secunde). Acestea pe de-o parte orbesc animalele, dezorientandu-le, iar pe de alta parte le sperie. Atunci cand aceste doua sisteme sunt combinate se obtine un efect repelent mai puternic si de prevenire a invaziei spatiilor cu rozatoare.

Totusi, trebuie cautata aceasta specificatie pe eticheta produsului, intrucat multe dispozitive sunt echipate cu leduri ce indica doar modul de functionare sau gradul de incarcare al bateriilor, iar acestea nu trebuie confundate cu primele, potrivit unor pareri despre cele mai bune aparate anti soareci.

 

Lumina UV: Daca iti doresti un produs care sa se adreseze mai multor tipuri de daunatori, atunci poti alege unul care sa includa si o sursa de lumina UV cu grilaj de protectie si zona de inalta tensiune. Acesta va trage insectele zburatoare precum musculite de otet, tantari, muste si le va distruge curat si eficient. Totusi, datorita dimensiunii reduse pe care astfel de variante combinate tind sa o aiba, ele vor functiona mai bine in spatii mici, cu geamurile inchise si daca sunt plasate intr-un loc intunecos.

 

Suprafata acoperita: Multi utilizatori considera ca cel mai bun aparat anti soareci este cel care poate sa acopere o suprafata cat mai mare. Insa, aceasta caracteristica poate fi influentata de multe variabile.

In primul rand, conteaza inaltimea ideala la care trebuie asezat dispozitivul si aceasta va fi specificata pentru fiecare in parte. In al doilea rand, prezenta pe raza de actiune a obiectelor compacte, voluminoase sau a mobilierului poate influenta eficienta.

Care este cel mai bun aparat impotriva soarecilor pentru uz casnic? Conteaza foarte mult daca spatiul protejat este la interiorul unei cladiri sau la exterior, in acest caz propagarea ultrasunetelor fiind mai slaba. Totusi, in functie de necesitati, vei putea gasi modele care pot acoperi 30 mp sau chiar 625 mp.

 

Mobilitate: La acest capitol putem vorbi despre aparate anti soareci, ieftine si bune, fixe, mobile si portabile.

Primele sunt cele care trebuie conectate la o priza de 220-230 V, dar care sunt si cele mai eficiente deoarece functioneaza continuu, asigurandu-ti o protectie pe termen lung.

A doua varianta este cea a produselor care folosesc baterii sau acumulatori. Acestea pot fi luate si in excursii sau deplasari sau pot fi folosite in zonele ce nu sunt racordate la reteaua de energie electrica. Variantele de dimensiuni mai mici pot fi utilizate pentru camping, camere de hotel, rulote sau masini.

Nu in ultimul rand, mai exista unele produse care se incarca de la radiatiile solare. Acestea sunt cel mai putin stabile din punctul de vedere al eficacitatii, deoarece depind mereu de starea vremii.

 

 

Interior/Exterior: Vei vedea ca majoritatea aparatelor anti soareci sunt gandite pentru a fi utilizate la interiorul cladirilor. Asta inseamna ca trebuie conectate la o priza, nu sunt rezistente la apa si au o putere de emisie slaba la exterior.

Totusi, poti gasi si produse special concepute pentru exterior. Acestea functioneaza fie pe baza de baterii, fie cu acumulatori solari, rezista la umezeala (putand fi amplasate si in pivnite, beciuri sau canale) si pot acoperi o arie destul de mare in aer liber, undeva intre 300 si 625 mp.

Daca te intereseaza sa iti protejezi proprietatea sau chiar sa o scapi de problema rozatoarelor, atunci iti sugeram sa incepi cumparaturile in mediul online, unde vei gasi multe magazine cu oferte variate in ceea ce priveste aparatele anti soareci. In continuare, iti prezentam si noi cateva din aceste dispozitive, cu caracteristici diferite, in ideea ca poate unul din ele va corespunde necesitatilor si preferintelor tale.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu