Cum faci bancuta pentru balcon sau cum il decorezi

Am modificat articolul ultima data pe: 04.12.24

 

Balconul este un spatiu din locuinta care ar trebui valorificat la maxim, iar daca faci acest lucru intr-un mod intelept, vei avea la dispozitie atat spatii de relaxare, cat si de depozitare. Pentru asta, de ajutor iti vor fi mai ales bancutele care au si lada sub ele. Incadrate in mod corect ele vor oferi un aspect placut spatiului si vor fi si utile. Le poti face chiar tu cu usurinta si nu ai nevoie de multe lucruri pentru asta.

 

In orice apartament in care exista un balcon, oamenii gandesc amenajarea lui in asa fel incat sa profite de respectivul spatiu. Ar putea fi un loc potrivit pentru relaxare, depozitare sau ambele, in functie de cum anume il amenajezi si decorezi.

 

Cum imi pot decora balconul

Daca ai in apartamentul tau balcon, probabil te afli aici pentru ca vrei cateva idei care sa te ajute sa il amenajezi cat mai frumos. Iata ce poti folosi:

  • Flori de balcon

Multe persoane obisnuiesc sa aiba in acest loc o etajera cu flori. Aceasta poate fi integrata in interiorul spatiului sau chiar in afara lui, in functie de ceea ce iti doresti. 

Daca vrei ca balconul tau sa fie aspectuos si pe exterior, atunci alegi sa montezi in afara un suport flori din lemn sau dintr-un alt material. Daca ceea ce te intereseaza e doar interiorul, atunci asezi flori de balcon inauntru, doar ca va trebui sa le cureti mereu si sa ai grija sa nu iti faci mizerie prea multa. 

  • Piese de mobila de impact

In ultima vreme, tot mai la moda e acel mobilier din paleti. El e usor de realizat si are un aspect interesant. E potrivit pentru spatiile mai mari, acolo unde se doreste o canapea din paleti pentru doua persoane, care sa te ajute sa stai la cafea cu prietenii sau pur si simplu sa te relaxezi, si poate fi folosit si pentru a tine in el diverse lucruri, daca iti cumperi o banca pentru depozitare balcon, cu lada sub ea.

In loc de scaune in balcon, astfel de piese vor fi poate mai potrivite, deoarece pot fi integrate in asa fel incat sa ocupe mai putin spatiu si eventual sa si depozitezi diverse lucruri dedesubt. 

  • Perne decorative

Aceste accesorii pot fi foarte utile, deoarece iti cresc gradul de confort atunci cand folosesti mobilierul pe care te vei odihni cand stai in balcon, dar pot arata si interesant si pot fi o pata de culoare in respectivul spatiu, daca alegi nuantele potrivite.

  • Mici obiecte decorative

Sunt anumite piese decorative de mici dimensiuni, dar de mare impact, iar plasarea lor in diverse locuri din balcon, poate fi de bun augur in amenajare. Ne referim aici la: tot felul de luminite, lumanari, candelabre, covorase, ceasuri etc. Ele pot sa infrumuseteze spatiul si sa-l faca sa fie mult mai primitor si relaxant. 

Cum fac o bancuta balcon

Daca vrei sa iti construiesti chiar tu o bancuta pentru balcon, cel mai simplu ar fi sa faci mobila din paleti. Acestia pot fi taiati cu usurinta la dimensiunea dorita de tine, apoi pot fi vopsiti in nuanta dorita. 

Poti oricand sa faci o banca din paleti simpla, fara spatar. Tai paletul la dimensiunea dorita, daca inaltimea e prea mare, poti prinde cu ajutorul unor cuie sau holsuruburi doua bucati, una peste alta. Apoi, slefuieste totul cat mai bine, da cu lac sau vopseste, asteapta sa se usuce si in final adauga pernute sau o paturica pufoasa. 

Totodata, poti sa faci o banca balcon si cu spatar, fie din paleti sau alte materiale. La fel, vei avea nevoie sa tai la dimensiunile potrivite si sa prinzi bucatile intre ele. Ai mare grija la masuratori, deoarece fiecare centimetru conteaza. Spatarul ofera un plus de design, motiv pentru care multe persoane opteaza pentru el, chiar daca uneori o astfel de bancuta poate fi mai dificil de integrat.

Poti sa realizezi si o bancuta ce are sub ea o lada depozitare pentru balcon. Astfel, vei depozita in interior toate cele necesare. Masoara dimensiunile spatiului, apoi bucatile dorite si opereaza pentru o lada ce are un capac ce se deschide din partea de sus, pentru a-ti da acces cu usurinta la interior. 

Daca nu te pricepi prea bine la astfel de lucrari, poti, eventual, sa apelezi la o firma specializata, care sa iti faca un proiect si sa-ti spuna exact ce iti trebuie si tu doar sa imbini apoi bucatile intre ele sau sa iei un produs gata facut.

La ce e utila o bancuta balcon

Sunt persoane care nu vor un scaun in balcon, ci o bancuta. Astfel de piese de mobilier sunt mai dorite deoarece sunt mult mai utile. Iata in ce situatii iti pot fi de folos:

  • poti sa te relaxezi intr-o pozitie mai confortabila

Nu conteaza daca ai optat pentru bancute din paleti sau din diverse materiale, orice obiect de acest fel e de regula mult mai incapator decat un scaun. Poti sa stai pe el cu picioarele intinse si ai mai mult loc pentru a te simti mai comod. In plus, o bancuta balcon ofera si o stabilitate mai buna.

  • poate oferi spatii de depozitare

Multe persoane au spatii de depozitare in balcon, sub bancute. Sunt astfel de piese de mobila balcon care sub ele au sertare sau lazi si astfel poti sa pastrezi acolo diverse obiecte. Acest lucru e foarte important, mai ales atunci cand ai o locuinta in care spatiul e limitat.

  • iti ofera mai mult spatiu pentru discutiile cu cei dragi

Daca balconul e locul in care iti palce sa te relaxezi discutand impreuna cu cei dragi tie, daca ai banci din paleti sau ceva mai clasice, ele sunt de regula de cel putin doua persoane. Astfel, nu trebuie sa te mai chinui sa bagi in balcon scaune, sa te incurci in ele, ci iti vei primi oaspeti sau vei discuta cu cei dragi stand comod pe bancute, folosind un set balcon care include astfel de elemente. 

  • ofera spatiului un aspect mai placut

Bancutele plasate strategic in balcon, chiar daca sunt langa cosul de rufe, de exemplu, vor iesi in evidenta si vor crea un mediu placut si calduros, familiar, asa cum ai nevoie sa fie atunci cand esti acasa.

 

Daca alegi sa folosesti astfel de piese de mobila din paleti, ele trebuie ingrijite in mod corespunzator si ferite de umezeala, deoarece aceste elemente sunt realizate din lemn si se pot deteriora rapid in timp.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu