Top 10 decoratiuni DIY pentru Craciun

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

 

Nu e nevoie sa cheltuiesti mult pe decoratiuni pentru Craciun, multe le poti face si singur sau impreuna cu familia, intrand astfel mai devreme in atmosfera magica a sarbatorilor de iarna si astfel vei reusi sa creezi un decor placut si cald.

 

Sigur ai o gramada de lucruri prin casa pe care cu putina imaginatie si cu multa rabdare le poti transforma in jucarii pentru ornarea bradului sau decoratiuni pentru casa. Ai ca si sursa de inspiratie acest articol care iti prezinta cum poti realiza efectiv cateva ornamente, fiind un punct de plecare pentru alte idei minunate.

 

Ghirlande din hartie

Poate iti mai amintesti din vremea copilariei cand faceai ghirlande din hartie creponata de diferite culori. Este un procedeu simplu si ii poti invata si pe cei mici pentru a orna camerele dupa plac. Ai nevoie de coli de hartie colorata, fie pe o singura culoare, fie de mai multe culori, o foarfeca pentru a taia fasii hartia, un capsator. 

Asaza doua fasii una peste alta si capseaza-le pe o latura mica. Prinde marginile libere si aduna-le in jos pentru a forma o inimioara si capseaza-le impreuna cu alte doua fasii. Lucrand in acelasi fel vei obtine o frumoasa ghirlanda cu inimioare de lungimea care iti convine cel mai mult.

Daca preferi coloratul pentru relaxare, poti colora motive decorative in diverse forme geometrice, pe care apoi sa le asamblezi in ghirlande sau, de ce nu, o mandala de colorat in nuantele specifice Craciunului. Aceasta poate fi o modalitate interesanta de a combina spiritul practic cu momentele de liniste. O vei putea inrama si folosi cu succes in living pe tot parcursul sezonului hibernal.

 

 

Forme pentru brad

Daca ai cutii de carton pe care nu le mai folosesti poti face diferite jucarii pe care sa le atarni fie in brad fie prin casa, la ferestre sau pe perete. Traseaza cu creionul forma dorita pe carton si reia imaginea. Poti desena un calut din lemn, un om de zapada, un ren, un omulet etc. 

Decupeaza cu o foarfeca dupa contur cele doua imagini si lipeste-le una de alta pentru a rezulta o forma mai dura. Apoi cu un ghem de sfoara (alba, bej, rosie) infasori des forma, cu linii cat mai uniforme si la final faci o legatura mai lunga pentru a putea fi agatata. Poti sa faci ochi din margelute, nasturi etc.

 

Conuri cu inghetata

Sunt foarte distractive, usor de realizat si vor inveseli bradul. Din coperti de caiet mai vechi, cartonate, faci mici cornete pe care le lipesti pe o laterala cu partea alba spre exterior. Daca nu iti place culoarea poti sa lipesti deasupra un material colorat sau hartie. 

Din hartie subtire de invelit cadouri, fina, colorata, faci mici cocoloase de care le fixezi cu ata si ac intr-o forma cat mai rotunda. Pui cate doua cocoloase diferit colorate in fiecare cornet si le fixezi cu ata, apoi le agati in brad.

 

Globuri din sfoara

Cu un ghem de sfoara alba si un balon poti sa faci un glob de Craciun simplu si de efect. Iei un balon rotund il umfli la nivelul care sa corespunda cu dimensiunea pe care o vrei pentru glob, il dai cu adeziv lichid, apoi incepi sa infasori sfoara in jurul acestuia, incercand sa acoperi cat mai bine suprafata. 

 

 

Dupa ce ai terminat, astepti putin sa se prinda adezivul, dupa care desumfli balonul si il scoti. Poti sa faci mai multe globulete de diferite dimensiuni pe care sa le asezi pe o masuta sau le poti atarna prin casa. Pentru un efect mai inedit poti pune in mijloc un bec LED care va produce o lumina placuta.

 

Pasii lui Mos Craciun

Daca ii pregatesti o farfuriuta cu bunatati lui Mos Craciun poti face si cativa pasi imprejur pentru a sugera venirea acestuia. Procesul este foarte simplu, asezi o pereche de bocanci sau cizme in pozitia unor pasi, care vin sau pleaca dupa cum iti doresti si presori putina faina deasupra. Dupa ce vei ridica incaltarile, se va pastra frumos urma.

 

Fundite

Din bucati de piele colorata poti taia cateva dreptunghiuri pe care le prinzi la mijloc cu un snur, rezultand astfel fundite colorate. Pot avea diferite dimensiuni, poti lipi pe ele margele sau pietre colorate, nasturi sau paiete, sau le poti decupa. La final poti sa le prinzi pe un snur mai gros, lung pentru a face o ghirlanda, sau poti decora crengute de brad.

 

Braduti din conuri de brad

Sunt de mare efect si ii poti pune pe masute, pe pervaz, in jurul bradului mare si unde mai simti nevoie de un mic decor. Conul de brad, cu cat mai mare cu atat mai usor de modelat, se vopseste in verde in totalitate, apoi cu alb vopsesti varfurile. 

 

 

Il poti pune intr-un pahar cu faina sau polistiren imprejur alaturi de un globulet; intr-un mic ghiveci pentru flori. Poti sa ii mai pui mici ornamente precum o steluta in varf sau mici ghemotoace de lana rosie pe post de globulete.

 

Om de zapada din sosete

Daca ai prin casa sosete desperecheate nu le arunca, poti face cateva decoratiuni de exceptie. Intr-o soseta alba pune seminte de grau sau orez, si incerca sa modelezi trei bile, prinzandu-le cu elastice sau cu sfoara. 

O soseta in dungi sau cu alt model, pe fond alb cu rosu sau albastru poate fi transformata in hainuta omului de zapada. Soseta se taie in doua, partea din varf se ruleaza usor la margine si se asaza pe capul omului de zapada, iar partea de jos, cu marginea in sus poate fi folosita ca hainuta. In partea de sus unde are capul poti sa cosi margelute pe post de ochi, nas si gura. Cu 3 – 4 nasturei marchezi hainuta si omuletul este gata.

 

Decoratiuni felinar

Felinarele mai vechi pe care nu le mai folosesti le poti transforma in decoratiuni pentru Craciun. In interior poti pune globuri de diferite marimi si culori, iar in partea de sus cu ajutorul unor crengute si panglici rosii poti crea un frumos aranjament. Se pot atarna pe terasa sau le poti pozitiona la nivelul solului pe un hol sau la intrare.

 

Aranjarea mesei

Si pentru aranjarea mesei in ziua de Craciun poti fi foarte inspirat si sa formezi un decor mai special cu oameni de zapada. Pentru fiecare membru care participa la masa aranjezi doua farfurii plate, ce culoare alba, una mai mare spre exterior si una mai mica deasupra.

 

 

 Ai nevoie de cate doua servetele de persoana, unele de culoare rosie eventual puse intre cele doua farfurii desfacute si impaturite pe lung, ca un fular; si unul mai inchis la culoare lasat ca un patrat pus deasupra farfuriei mici ca o palarie. 

Cutitul il asezi ca margine a palariei, lingura si furculita le pui pe farfuria mare indreptate in afara, ca niste crengute. Cu masline poti sa faci nasturii in farfuria mare si ochii din farfuria mica, un morcov mic fiind pe post de nas. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu