3 idei de renovare folosind banda LED

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

 

Benzile cu leduri se numara printre  cele mai ofertante elemente de design interior, preferate in special in spatiile moderne, dar care adauga farmec si accente si in cadre vintage, clasice, industriale sau shabby chic. Printre avantajele pe care le ofera se numara adaptabilitatea la o varietate de proiecte vizuale, consumul redus de curent si optiunile diverse, de culoare si intensitate luminoasa, disponibile.

Vrei sa adaugi putina eleganta locuintei si cauti idei de amenajare care foloseste aceste dispozitive de iluminat? Iti oferim chiar aici trei variante ingenioase de abordare a interioarelor.

 

Transforma livingul

Considerat zona cea mai importanta a casei, cand vine vorba despre socializarea cu persoane din exteriorul familiei, livingul este spatiul pe care ne dorim cu totii sa il amenajam intr-un mod cat mai deosebit, pentru a lasa o impresie placuta oaspetilor.

Benzile led reprezinta o varianta simpla si economica de a schimba aspectul incaperii cu modificari minime si impact maxim si se folosesc cel mai adesea pentru a evidentia anumite zone sau obiecte, adaugand volum si dimensiune spatiului.

 

 

Cele mai frecvente moduri de amplasare includ marginile de tavan fals iesite in relief, conturul canapelei si a fotoliilor – cu pozitionare la nivel cat mai aproape de sol, sau folosind elementele din designul mobilierului care permit camuflarea lor sau suprafata ori laturile rafturilor si respectiv profilul tablourilor sau a fotografiilor asezate pe perete.

Iti atragem atentia ca lumina are rolul de a atrage privirea, creand din zona respectiva punctul focar al incaperii. Pentru ca imaginea generala sa fie una placuta si bine gandita, iti recomandam asadar sa alegi cu grija locul de amplasare, evidentiind avantajele camerei si distragand musafirii de la detaliile mai putin perfecte.

Te mai sfatuim de asemenea sa eviti folosirea benzilor led in prea multe locuri din acelasi spatiu si sa alegi un singur ansamblu vizual ( de exemplu canapele si fotolii sau un tablou de dimensiuni mari), pentru ca nu vrei ca livingul sa arate ca un pom de Craciun.

Orienteaza-te in alegerea culorii dupa tonurile prezente in incapere. Daca este vorba despre un cadru modern, minimalist, in nuante neutre, se potriveste lumina alba, rece sau calda, ori albastra. Pentru interioarele clasice sau vintage iti recomandam o lumina calda, iar pentru cele eclectice sau shabby chic cauta o nuanta care se gaseste deja in incapere (portocaliu, galben, verde etc.).

 

Dintr-o baie simpla intr-o camera de toaleta moderna

Printre locurile in care benzile led pot face minuni la capitolul design se numara si baile micute si austere. Bineinteles ca, pentru a profita in mod eficient de lumina degajata, cea mai buna amplasare este de aceasta data in apropierea oglinzii.

Exista mai multe variante de instalare. Poti crea din placi de rigips un segment de grinda, care sa coboare cativa centimetri din tavan, la 5 – 10 centimetri in fata oglinzii, si pe care sa il folosesti pentru a monta banda luminoasa pe latura dinspre materialul reflexiv, camufland-o totodata vederii.

Daca ai instalat un dulap suspendat cu usa cu oglinda, poti inconjura marginile acestuia cu banda led integrat in profil de aluminiu, creand astfel o zona de lumina de jur imprejurul obiectului de mobilier.

Una dintre cele mai apreciate modalitati de instalare implica fixarea oglinzii la o distanta de 1 – 1.5cm de perete si lipirea benzilor pe posteriorul acesteia, creand un halou luminos care creeaza un aspect modern si extinde vizual spatiul incaperii. Ai grija sa le atasezi la 4 – 5cm de margine pentru a nu fi vizibile direc, ci doar prin efectul creat.

Iti atragem atentia ca, din cauza vaporilor de apa, in camera de toaleta este indicat sa montezi intotdeauna benzile in profile protectoare de aluminiu sau sa apelezi la variante cum este neon flexul.

Pentru seturile cu blat de chiuveta in linii drepte, benzile se pot aplica si pe suprafata verticala a acestuia, iar in cazul in care ai decis ca 2 – 3 rafturi deschise sunt mai bune decat un dulap de baie care ascunde vederii continutul, le poti folosi si pentru a schimba aspectul politelor.

 

Holul si scarile

Incepand cu holul de la intrare si continuand cu scarile care duc la etaj, cele mai bune benzi led te vor ajuta sa ai vizibilitate optima pe timp de noapte, transformand in acelasi timp decorul. Poti opta pentru amplasarea luminilor la nivelul solului, pe marginile laterale ale spatiului si respectiv, sub trepte, sau pentru alternative mai ingenioase.

Daca ai elemente decorative pe pereti, precum tablouri sau oglinzi, ori elemente de mobilier, o varianta de impact este folosirea benzilor pentru a le inconjura pe acestea cu lumina. De la pantofar, bancuta pentru incaltat, masuta pentru reviste sau suport de umbrela, fiecare obiect se poate transforma in ceva mai mult cu ajutorul benzilor led.

Vrei sa obtii in hol un decor futurist? Creeaza cadre dreptunghiulare de lumina, in unghiuri diferite, ca un sir nesfarsit de usi, aplicand benzile pe pereti, tavan si podea sau, daca vrei ceva mai simplu, obtine un efect similar aplicand banda in forma de L intors, incepand pe perete si prelungind pe tavan,  alternativ stanga – dreapta, la o distanta de 0.5 – 1m intre doua segmente, in functie de cat de lung este spatiul disponibil.

 

 

Pentru apartamentele clasice, recomandam folosirea unei singure benzi luminoase, situata la nivelul soldului, iar pentru cei care vor sa vada doar efectul, nu si dispozitivul electronic, exista varianta incastrarii luminilor in tavan fals, fie pe lateralele acestuia, fie pe centru, in linie dreapta sau in zig-zag.

In cazul scarilor, daca consideri ca pozitionarea sub marginea treptei nu iti ofera destula lumina, poti aborda o varianta mai clasica urcand banda led pe langa perete, pe conturului diferentelor de nivel, sau pentru amplasarea sub mana curenta, daca designul include acest element constructiv.

In ceea ce priveste automatizarea, poti apela la un sistem cu senzori, care aprinde si opreste lumina in functie de prezenta umana, temporizator, care o stinge automat dupa un anumit numar de minute sau varianta simpla in care gestionarea se face manual.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu