Cea mai buna soba pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Sobe pe gaz – Opinii si Recenzii 2024

 

Usor de utilizat, cu capacitate buna de incalzire si printre cele mai economice variante din punct de vedere ale costurilor de exploatare, sobele pe gaz sunt optiuni practice catre care te poti orienta pentru a asigura confortul termic al spatiului. Conectate la reteaua de gaze naturale sau alimentate direct de la butelie, in functie de model, aceste dispozitive rezolva problema caldurii in aproape orice locatie, de la apartamente din centrul orasului si pana la cabane din inima muntilor. Spre exemplu, versiunea TESY LD 168D, intrata in topul recomandarilor noastre, se remarca prin gradul ridicat de mobilitate, asigurat de alimentarea cu gaz petrolier lichefiat, greutatea redusa si formatul cu roti si manere. Are capacitatea de a incalzi incaperi de pana la 40mc si este dotata cu sisteme eficiente de protectie. O alta optiune la care poti apela, cu regulator de gaz inclus in pachetul de livrare, este Floria ZLN-1275.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

TESY LD 168D
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta de soba pe gaz Tesy, cu platforma pentru sustinerea sursei de alimentare, roti si manere care asigura o buna mobilitate. Are o putere de 4.2kW, suficienta pentru a putea asigura temperatura dorita in camere mari, de pana la 40mc si este prevazuta cu aprinzator piezoelectric si sisteme de siguranta care previn degajarea accidentala de gaze in aer si caderea dispozitivului.

Pentru ca nu foloseste cos de evacuare, acesta versiune impune aerisirea atenta a spatiului in care este utilizata.

Este un model cu alimentare pe baza de GPL, potrivita pentru zone izolate si in completarea sistemelor de incalzire centralizata.

A 2-A OPTIUNE!

Floria ZLN-1275
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model cu combustibil de tip GPL, pe baza de butelie, cu autonomie buna, recomandata pentru asigurarea confortului termic in locuinte sau incaperi care nu sunt alimentate cu gaz natural sau curent electric, ori nu sunt racordate la sistemul de incalzire centralizata. Include regulator de gaz pentru conectare sigura si roti si manere pentru transport.

Ventilatia este de tip direct, gazele arse fiind eliberate in incapere, ceea ce inseamna necesitatea aerisirii frecvente.

Soba pe gaz fara cos de evacuare, cu format compact, usor de mobilizat si amplasat, pentru spatii rezidentiale, garaje sau cabane de pana la 40mc.

A 3-a Optiune!

Kaminer MXY-2926
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune practica si eficienta, alimentata la butelie, cu furtun si regulator inclus, care nu necesita bransare la reteaua de gaze, oferind o mai mare libertate de folosire in zone izolate. Poate incalzi spatii de pana la 50mc, cele trei trepte de putere incluse permitand adaptarea la marimea incaperii care are nevoie de caldura.

Este recomandata in special pentru garaje, cabane sau ateliere, in care nu este necesara folosirea continua, pentru ca nu asigura ventilarea exterioara a gazelor arse si necesita aerisire periodica.

Soba pe gaz butelie, potrivita pentru incalzirea ocazionala a spatiului, cu suport special pentru butelie.

 

 

Pareri despre cele mai bune sobe pe gaze

 

 

TESY LD 168D

 

Acest model marca Tesy se numara printre optiunile de sobe concepute pentru a incalzi eficient incaperi cu suprafata de pana la 40mc, deci spatii destul de mari, putand fi folosite cu succes si in mici cabane sau case de vacanta. Are o putere de 4.2kW, ce poate fi gestionata pe trei trepte, pentru a ajusta astfel usor nivelul de energie utilizat si in acelasi timp, viteza de incalzire a camerei. Include aprindere piezoelectrica si functioneaza prin alimentare de la butelie, pe baza de gaz petrolier lichefiat (G30/G31).

Designul este unul compact, placut si practic, cu colturi rotunjite, manere laterale si rotile pentru transport facil, plus platforma plianta care sustine butelia, in timpul utilizarii, si se poate strange in perioada de depozitare. Incalzirea se realizeaza in sistem radiant, cu ajutorul a trei panouri confectionate din ceramica, cu microperforatii.

Face parte din categoria variantelor cu ventilatie directa, prin schimb cu aerul din camera, fara conectare la cos de evacuare, motiv pentru care produsul pune un accent deosebit pe masurile de siguranta. Este asadar o soba pe gaz, la un pret bun, dotata cu senzor de CO2 si CO si functie automata de oprire a functionarii in cazul in care concentratia din aer ajunge la 1.5%, plus protectie care intrerupe sistemul in cazul miscorarii sau stingerii flacarii. Include de asemenea o grila metalica ce impiedia accesul direct la elementele fierbinti ale sobei. Se amplaseaza direct pe podea, este prevazuta cu protectie anti-cadere si consuma intre 145 si 305g/h, asigurand incalzirea economica a spatiilor.

 

Avantaje:

Model cu mobilitate ridicata datorita greutatii reduse, rotilor, manerelor si platformei de sustinere a buteliei.

Include senzor pentru gazele emise si sisteme de protectie la stingerea flacarii.

Face parte dintre solutiile termice potrivite pentru spatii de pana la 40mc.

Este usor de aprins si permite gestionarea caldurii pe trei trepte de putere.

 

Dezavantaje:

Este o versiune cu ventilatie directa, care elimina gazele arse in incapere, necesitand aerisire periodica.

 

 

 

 

Floria ZLN-1275

 

Puterea de 4.2kw, care poate fi gestionata pe trei trepte pentru a obtine nivelul de caldura dorit in incapere cu consum redus si aprinderea automata piezoelectrica, sunt doar doua dintre avantajele pe care ti le ofera aceasta versiune tehnica, considerata printre cele mai bune sobe pe gaz la aceasta categorie de pret. Exteriorul este confectionat din metal rezistent si durabil, care protejeaza si acopera cele trei panouri ceramice cu rol de incalzire, cu microperforatii si cu rezistenta termica superioara.

Functioneaza cu gaz petrolier lichefiat, deci pe baza de butelie, ceea ce ii ofera un nivel ridicat de independenta fata de accesul la orice tip de retea centralizata, recomandand-o pentru zone izolate sau momente in care sursele obisnuite de gaz sau curent electric nu mai permit functionarea centralei, caloriferelor sau panourilor termice. Consuma intre 0.295 si 0.305g/h (mediu), asigura suficienta caldura pentru incaperi de pana la 40mc si include regulator de gaz pentru conectare la butelie.

Produsul este prevazut cu roti si manere laterale, care asigura transportul facil catre locul de amplasare, fiind o versiune care se aseaza direct pe podea. Pentru o utilizare sigura, sistemul este dotat cu protectie care previne degajarea accidentala de cantitati periculoase de CO sau CO2, detectand concentratia din aer si intensitatea flacarii. Fiind o optiune cu tiraj natural si ventilatie directa, care nu necesita conectare la cos de evacuare, iti recomandam sa aerisesti periodic camera pentru a evita acumularea gazelor arse si oprirea preventiva a sobei.

 

Avantaje:

Soba cu format compact, roti si manere, pentru manevrare facila si sigura.

Se alimenteaza de la butelie, fiind o solutie ideala pentru locatiile neracordate la gaz metan sau iernile geroase in care alimentarea prin retea este deficitara.

Este prevazuta cu regulator de gaz pentru conectare sigura la sursa.

Are o putere de 4.2kW, care poate incalzi spatii de pana la 40mc.

 

Dezavantaje:

Desi lipsa cosului de evacuare creste mobilitatea dispozitivului, ventilatia directa implica in acelasi timp necesitatea aerisirii frecvente a incaperii, pentru a evita acumularea de gaze arse.

 

 

 

 

Kaminer MXY-2926

 

Cea mai buna soba pe gaz va fi intotdeauna cea capabila sa iti ofere caldura necesara in spatiul pentru care ai nevoie sa asiguri confortul termic. Daca te numeri printre cei care se raporteaza la suprafete de pana la 16 – 20mp (40 – 50mc), iti recomandam asadar acest model marca Kaminer, cu putere de 4200W si trei trepte de intensitate, care iti ofera posibilitatea gestionarii temperaturii in functie de incaperea in care o folosesti. Astfel, prima treapta de 1500W este indicata pentru camere de pana la 15mc (6mp), iar a doua (2800W) pentru maxim 28mc (11.2mp), cea de-a treia acoperind necesarul pentru pana la 20mp.

Este ideala pentru spatii de tipul garajelor, cabanelor si atelierelor, in care nu este necesara utilizarea continua, MXY-2926 fiind o versiune cu tiraj natural, fara sistem extern de evacuare a gaselor care necesita aerisire frecventa. Alimentarea este asigurata cu ajutorul buteliei, ceea ce faciliteaza folosirea in zone care nu sunt bransate la gazele naturale, produsul fiind livrat impreuna cu regulator si furtun de 100cm. Designul sobei include de asemenea platforma speciala pentru sustinerea buteliei, care impiedica rasturnarea si debransarea accidentala.

Pentru a functiona in siguranta, soba este prevazuta cu protectia la supraincalzire si senzori care detecteaza scurgerile de gaze si CO2, precum si inclinarea intamplatoare care poate influenta negativ procesul de ardere. Consuma intre 110 si 305g/h, in functie de treapta de putere la care functioneaza si are dimensiunile de 42 x 24 x73cm, fiind usor de pozitionat in orice incapere, prin asezare pe sol. Pentru mobilizare facila si rapida, modelul este prevazut cu roti, iar in timpul depozitarii platforma pentru butelie se ridica pentru a reduce spatiul ocupat. O vei primi impreuna cu un set de suruburi, de care ai nevoie pentru a fixa clema buteliei si manualul de utilizare.

 

Avantaje:

Versiune de putere medie, pentru spatii de pana la 50mc.

Permite gestionarea consumului pe trei trepte de putere.

Este prevazuta cu sisteme de siguranta eficiente.

Se amplaseaza pe sol si se mobilizeaza usor, datorita rotilor incluse in design.

 

Dezavantaje:

Pentru ca nu se conecteaza la un cos de evacuare externa, necesita aerisirea periodica a spatiului.

 

 

 

 

Hausberg HB 1020 

 

Consideri ca o varianta cu alternativa electrica de alimentare este de preferat? Modelul HB 1020 se numara printre optiunile care iti pot oferi o solutie de incalzire care poate fi utilizata atat in zone izolate, neracordate la retea, cu ajutorul buteliei, cat si pe baza de curent electric, acolo unde acesta este disponibil. Are o greutate redusa, de doar 9kg si o putere de 4.2kW, suficienta pentru a genera caldura necesara unui nivel satisfacator de confort in spatii de pana la 40mc.

Este o soba pe gaz, ieftina si buna, confectionata din tabla rezistenta, de 0.5mm si dotata cu aprindere electrica si un format stabil, la care se adauga cele doua manere laterale si rotile care permit deplasarea rapida pe suprafetele fara denivelari importante. Puterea disponibila poate fi accesata pe trei niveluri de intensitate, in cazul functionarii pe gaz, cuprins intre 1.3 si 4.2kW, in alternativa de utilizare pe baza de electricitate nivelul fiind ceva mai redus, de 1.2kW (400W x 3). Pentru ca este o varianta cu ventilatie naturala, nu este nevoie de conectare la un cos de evacuare, va fi insa necesara aerisirea periodica a spatiului pentru a asigura eliminarea gazelor arse.

Are culoare neagra, se amplaseaza pe podea, fara a necesita montare si este livrata impreuna cu cablu de alimentare pentru conectare la priza. Face parte din categoria modelelor de dimensiuni medii (42 x 73 x 37cm), fiind usor de folosit si in spatii mai mici.

 

Avantaje:

Soba pe gaz si electrica, potrivita pentru cei care doresc sa aiba mereu o optiune de alimentare de rezerva.

Este potrivita pentru incalzirea birourilor si locuintelor cu suprafata de pana la 40mc.

Permite gestionarea caldurii cu ajutorul celor trei trepte de putere care pot fi setate de la panoul mecanic de control.

Formatul include roti si manere pentru a fi usor de manevrat.

 

Dezavantaje:

In varianta electrica sistemul genereaza doar 1.2kW, asigurand mai greu incalzirea aceleiasi suprafete fata de optiunea pe gaz.

 

 

 

 

Samus RS422Q 

 

Din categoria versiunilor cu alimentare atat pe gaz, cat si electrica, iti recomandam modelul RS422Q de la Samus, cu trei rezistente din quartz, care functioneaza pe baza de energie electrica si respectiv sistem cu alimentare cu gaz petrol lichefiat – butelii de maxim 15GPL/kg. Include aprindere piezoelectrica pentru gaz si intrerupator pentru componenta electrica.

Consumul de gaz variaza intre 110g/h si 305g/h in functie de nivelul de putere selectat: mica – 1.5kW, medie – 2.9kW sau mare – 4.2kW, modelul generand suficienta caldura pentru a asigura o temperatura confortabila in camere de pana la 40mc. Componenta electrica poate fi la randul ei gestionata pe trei trepte (0.4, 0.8 si 1.2kW), pentru a obtine cel mai bun raport intre incalzire si consumul de resurse.

Siguranta utilizarii este sustinuta de cei doi senzori, dintre care unul analizeaza concentratia aerului din camera si celalalt intensitatea flacarii, oprind dispozitivul in momentul in care nivelul de CO sau CO2 este prea ridicat sau flacara se stinge ori este prea mica pentru a acoperi necesarul de ardere. Include asemenea protectie la supraincalzire pentru alternativa electrica. Atat aprinzatorul, cat si butonul de control al treptelor de functionare se gasesc pe latura superioara a sobei, intr-o zona accesibila si sigura. Modelul include de asemenea roti si manere pentru transport usor. Fiind o versiune de soba pe gaz Samus care nu necesita conectare la un cos de evacuare, este bine sa o amplasezi intr-un spatiu care permite aerisirea frecventa si fara dificultati.

 

Avantaje:

Varianta cu functionare bimodala, pe gaz de butelie si cu alimentare la reteaua de electricitate.

Permite reglare nivelului de caldura generat pe trei trepte de putere.

Se amplaseaza usor, direct pe podea si de muta facil cu ajutorul rotilor si manerelor incluse in design.

Este prevazuta cu sisteme eficiente de siguranta care pervin degajarea accidentala de gaze.

 

Dezavantaje:

Pentru ca gazele arse nu se evacueaza afara, este mai putin indicat sa o lasi noaptea in functie si necesita aerisire periodica a incaperii.

 

 

 

 

Hausberg HB 1010

 

In gama sobelor pe gaz alimentate cu GPL intra si produsul Hausberg HB 1010, o piesa cu ardere directa confectionata din tabla emailata, cu dimensiuni totale de 49 x 77 x 35 cm, pe care o poti amplasa in orice zona a locuintei, ca sa beneficiezi de o sursa de incredere de caldura.

Produsul ofera o putere maxima de 4200 W, care insa poate fi reglata in 3 trepte consecutive, cele inferioare punandu-ti la dispozitie 2900, respectiv 1550 W. Astfel, iti poti personaliza programul de incalzire in functie de viteza cu care vrei sa ajungi la temperatura ta de confort.

Consumul de gaz, in treapta maxima de functionare, este de 305 g/h. In pachet este inclus si furtunul de alimentare, cu o lungime de 60 cm, pentru un montaj usor si confortabil. Aprinderea este de tip piezoelectric, varianta cea mai sigura si mai rapida probabil, iar la capitolul siguranta, ea este asigurata prin intermediul functiei de oprire automata la detectarea unei scaderi considerabile a nivelului de oxigen, mai jos de limita minima admisa.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu