Cea mai buna usa de termopan, de exterior

Am modificat articolul ultima data pe: 28.09.21

 

Usi de termopan, de exterior – Opinii si Recenzii in 2021

 

Usa de la intrarea intr-o locuinta este un element foarte important nu doar pentru aspectul locuintei, ci si pentru siguranta. O buna solutie in astfel de cazuri e sa optezi pentru usile din termopan, care sunt sigure si au un aspect placut. Le poti cumpara si din magazinele online, iar lista de mai jos cuprinde cateva produse de top. Primul, care ne-a atras noua cel mai mult atentia, e Kirchberger London Kira Big, o usa dubla, ce se poate deschide in orice parte doresti, care e de culoare maro, are geamuri, sase balamale si cinci puncte de inchidere. O alta varianta interesanta ar putea fi produsul de pe pozitia secunda, Kirchberger Luna.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Kirchberger London Kira Big
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o usa bine si frumos realizata, cu prindere in mai multe puncte, inchidere ce ofera siguranta si geamuri de mici dimensiuni. E formata din doua parti, se poate alege partea in care se deschide, e de culoare maro, si se livreaza impreuna cu cadrul in care va fi integrata.

Fiind o usa dubla, nu e pentru a permite intrarea in apartament, ci e utilizata pentru cei care locuiesc la casa.

E produsul care ar putea fi ceea ce cauti, daca vrei o usa dubla, pentru casa, de culoare maro si bine realizata.

A 2-A OPTIUNE!

Kirchberger Luna
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Usa realizata din PVC format din 5 camere, cu o grosime de 70mm, iar pentru a-ti asigura o izolare buna, are si un prag din aluminiu, in partea de jos. Usa are portiuni de geam ce permit patrunderea luminii, se deschide in interior, in partea drepta, de aceea este potrivita, pentru case, iar pentru a te putea folosi de ea imediat dupa achizitie, ai inclus in pachet si butuc, maner si chei.

Nu este potrivit pentru spatiile extinse, deoarece este formata dintr-un singur cant si are latimea de doar 90cm.

Varianta propusa se remarca printr-un design modern si un aspect asemanator cu cel al lemnului, de aceea s-ar putea sa fie pe placul multor cumparatori.

A 3-a Optiune!

Kirchberger London Kira
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Usa are dimensiuni de 120x200cm, este realizata din PVC, de culoare alba, formata din doua canturi, ce pot fi deschise, atunci cand trebuie sa introduci in interior obiecte mai voluminoase, iar profilul folosit este format din 5 camere, cu grosime de 70mm, astfel ca pierderea caldurii si zgomotele sunt reduse. Modelul este unul modern, cu geamuri ce ofera luminozitate, dar in acelasi timp pastreaza intimitatea, iar rezistenta este asigurata de cadrul turnat.

Usa nu este usor de montat, deoarece cantareste 52kg, de aceea vei avea nevoie de ajutor, atunci cand te decizi sa o instalezi.

Obiectul se afla printre optiunile noastre, deoarece este rezistent, are un design modern si asigura izolatia termica si fonica necesare.

 

 

Pareri despre cele mai bune usi de termopan de exterior

Pe piata vei gasi multe modele de usi de termopan pentru exterior, de aceea alegerea iti poate da batai de cap. Ca sa nu pierzi mult timp cautand varianta potrivita, iti prezentam si noi cateva exemple, ce sunt comercializate in mediul online.

 

 

Usa dubla termopan exterior

 

Kirchberger London Kira Big

 

Pentru usa de la intrarea in locuinta, iti recomandam acest produs, care e o usa dubla, ce vine cu un cadru integrat. Ea este bine construita si vine prinsa in sase balamale, pentru a fi cat mai rezistenta si ofera siguranta foarte buna, deoarece are cinci puncte de inchidere. 

Usa despre care vorbim acum are o inaltime de 200 cm si o latime totala de 130 cm. Grosimea ei e de 70 mm, iar greutatea de 50 kg. Este realizata din termopan, e turnata si e dotata cu sticla pe intreaga suprafata, aceasta fiind una ce nu permite observarea a ceea ce e in interior. 

Usa aceasta e de culoare maro. Ea se poate deschide in ambele parti, motiv pentru care, dupa ce o comanzi, vei fi contactat pentru astfel de detalii. Una dintre parti este tinuta pe pozitie fixa, dar se poate deschide daca e necesar, iar cealalta iti va permite accesul in locuinta oricand ai nevoie.

 

Kirchberger London Kira

 

Iata o usa de exterior, de termopan cu dimensiuni de 140×200, ce se potriveste, pentru a fi folosita la intrarea in case, deoarece are si diverse elemente de decor si zone cu sticla. Este formata din doua parti, una mai lata si cealalta mai ingusta si se pot deschide ambele, atunci cand ai nevoie de mai mult spatiu. 

Aceasta iti ofera izolatie termica si fonica corespunzatoare, deoarece profilul PVC are 70mm grosime si este format din cinci camere, iar in partea de jos are si un prag din aluminiu, ce impedica patrunderea frigului. Usa are sase balamale reglabile si se inchide in cinci puncte, insa in pachetul de achizitie nu ai inclus butucul, manerul si cheile, deci va trebui sa le cumperi separat.

Usa se deschide in partea stanga, spre interior, astfel ca iti va reduce din spatiu de pe hol. Aceasta este alba, de aceea poate fi mai dificil de intretinut si va fi necesar sa o cureti mai des, pentru ca sa isi pastreze aspectul. Formele geometice existente pe geam sunt caracteristice stilului contemporan, astfel ca este o alegere potrivita, pentru o casa decorata in acest fel.

 

 

Usa termopan exterior maro

 

Kirchberger Luna

 

Aceasta usa de termopan, de exterior, la pret bun, are finisaj mat si culoare maro, deci va fi suficient sa o stergi cu o carpa umeda, din cand in cand, fara sa fii nevoita sa folosesti solutii speciale. Poate fi o varianta pentru vile sau case, deoarece prezinta elemente caracteristice stilului modern si este prevazuta cu geam opac in forma de semiluna.

Dimensiunile produsului sunt de 90cm latime si 200cm inaltime, iar deschiderea se face pe partea dreapta, in interior, de aceea va trebui sa te asiguri ca ai suficient spatiu, pentru a nu bloca accesul in celelalte incaperi. 

Izolatia termica este asigurata de panoul din PVC, format din cinci camere, cu grosime de 70mm, iar in partea de jos are un prag din aluminiu, ce asigura etansarea. Pentru a avea pachetul complet, vei primi si butuc, chei si maner, insa instalarea s-ar putea sa fie mai dificila, deoarece produsul cantareste 35kg.

 

Kirchberger Elisey

 

Daca vrei o usa de termopan, de exterior, maro, cu mai multe elemente decorative, potrivita pentru o vila, iti propunem acest model cu cinci ochiuri de geam (patru in forma dreptunghiulara si unul in forma de semicerc). 

Este formata dintr-o singura parte, se deschide pe interior, in dreapta, astfel ca nu exista riscul sa lovesti persoana ce se afla dincolo de usa. Are culoarea stejarului auriu un finisaj mat, astfel ca va fi suficient sa o cureti cu o carpa umeda. Produsul este confectionat  dintr-un profil format din 5 camere, cu o grosime de 70mm. 

Pragul de aluminiu are rol termoizolant si impiedica pierderea caldurii, iar cadrul turnat asigura o rezistenta sporita. Se prinde cu ajutorul a trei balamale, iar pentru siguranta este prevazuta cu un sistem de inchidere in cinci puncte. Usa are dimensiuni standard de 100x200cm, iar in momentul achizitiei vei primi si elementele de feronerie (butuc, chei si maner).

 

Aplast 6426238301377

 

Producatorii pun la dispozitia cumparatorilor mai multe modele de usa, de exterior, insa nu toate se potrivesc pentru terasa. Produsul adus in discutie poate fi o optiune valida, intrucat are un geam mare si altele sapte  de dimensiuni mai mici, astfel ca lumina naturala va patrunde in locuinta. 

Sticla utilizata este de tip Low E, ce impiedica iesirea caldurii. Produsul are un design modern si este format din doua canturi, insa doar unul se poate deschide. Acesta are un prag integrat din aluminiu, ce asigura o etansare buna.

Intregul obiect cantareste 72kg, de aceea, pentru a-l putea monta, vei avea nevoie de cel putin doua persoane. Acesta are o lungime de 140cm si o inaltime de 205cm, deci este mai potrivit, pentru case sau vile, pentru ca este masiv. Protectia este asigurata cu ajutorul a unor balamale 3D si o broasca de tip multipunct.

 

 

Usa termopan alba exterior

 

Kirchberger London Kira

 

Iata un model de usa special conceput pentru case sau vile, datorita latimii de 120cm. Acesta are profil PVC format din cinci camere, cu o grosime de 70mm, astfel ca iti va asigura o buna izolatie termica, impiedicand trecerea caldurii in exterior. Intregul ansamblu este rezistent, datorita pragului din aluminiu si a cadrului turnat, astfel ca, achizitia poate fi considerata o investitie pe termen lung. 

Aceasta usa de termopan alba, de exterior, va trebui curatata mai frecvent, deoarece din cauza culorii deschise, impuritatile vor fi mai vizibile. Ca elemente decorative, are trei geamuri dreptunghiulare si unul in forma de semicerc, cu insertii aurii.

Produsul este format din doua parti, una ce se deschide in mod activ, iar cealalta, doar in cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, pentru introducerea obiectelor voluminoase. La montaj, probabil vei avea nevoie de doua persoane, deoarece cantareste 52kg.

 

Fortline glass 900x1900mm

 

Ai un buget redus, insa ti-ai propus sa schimbi intrarea in locuinta? Atunci iti propunem aceast produs ce se incadereaza in categoria „usi de termopan, de exterior, ieftine si bune” cu un ochi de geam dreptunghiular, ce ofera luminozitate. 

Acesta este realizat din sticla de tip float mat impiedica patrunderea reflexiilor de lumina chiar si pe timp de noapte, oferind intimitate. Datorita acestei caracteristici, usa poate fi folosita si in cazul intrarii in apartament.

Profilul PVC este format din patru camere, de aceea are nevoie de o adancime de 60mm. Totusi, acesta nu ofera un nivel de izolatie ridicat, ci unul mediu. Produsul este unul rezistent cu cadru turnat, iar pentru o siguranta sporita se inchide in cinci puncte. Acesta se deschide pe interior, insa orientarea poate fi ori pe dreapta, ori pe stanga. Usa are dimensiuni de 1900x900mm si PVC-ul folosit are culoarea alba, de aceea va trebui sa o cureti mai des.

 

Kirchberger Luna Antracit

 

Iata o usa simpla, intr-un singur cant, ce se poate integra la intrarea unui apartament, dar si la o casa, deoarece are dimensiuni de 100x200cm. Are un cadru integrat si intregul ansambu este realizat prin turnare, de aceea este rezistent in timp. 

Profilul este realizat din cinci camere si are o grosime de 70mm, iar impreuna cu pragul din aluminiu, cu rol termoizolant, impiedica pierderea caldurii, asigrandu-ti astfel confortul termic, chiar daca temperaturile exterioare sunt mai mici. Balamalele sunt reglabile, iar deschiderea se poate face pe partea dreapta sau pe stanga, in functie de spatiul disponibil. Atunci cand realizezi masuratorile, trebuie sa iei in calcul faptul ca usa se deschide pe interior.

Stilul este unul modern, insa suprafata de culoare alba poate fi mai greu de intretinut. Pentru a crea un spatiu la intrare luminos, usa are un geam in forma de semiluna. Avand in vedere ca, obiectul cantareste 35kg, poate fi dificil de montat, doar de o singura persoana.

 

Kirchberger Inoxline

 

Te atrag usile cu un design elegant? Atunci iti propunem acest model realizat din PVC cu insertii metalice din inox, ce permit patrunderea luminii naturale in hol, prin intermediul celor trei geamuri cu forma dreptunghiulara. 

Usa se poate folosi si la intrarea unei terase sau a unei vile, deoarece nu este realizata in totalitate din material opac. Are dimensiuni de 100cm latime si 200cm lungime si este formata doar dintr-un singur cant. Materialul ofera izolatie termica si fonica superioara, intrucat este format din cinci camere,are o adancime de 70mm si are si un prag de aluminiu. 

Usa este conceputa in asa fel incat sa asigure protectie, astfel ca dispune de un sistem de inchidere in cinci puncte, iar balamalele sunt reglabile, in functie de spatiul disponibil. Aceasta se deschide spre interior in partea dreapta, de aceea, inainte de montaj, trebuie sa te asiguri ca nu blochezi alte cai de acces.

 

 

Ghid de cumparare

 

Usile din termopan, pentru exterior, te ajuta sa pastrezi caldura in interior si sunt rezistente la socuri. Avand in vedere ca, este elementul care ofera prima impresie vizitatorilor, este indicat sa acorzi atentie achizitiei. Ca sa alegi inspirat cea mai buna usa de temopan, de exterior, pentru locuinta ta, citeste ghidul de mai jos.

 

 

Tipologie: In functie de acest aspect, se pot distinge: usi de apartament, pentru casa, pentru cladiri de birouri si spatii comerciale si cele pentru terasa.

Cele de apartament nu trebuie sa ofere o rezistenta termica sporita, deoarece exteriorul casei se afla pe holul de la casa scarii si interiorul blocului este protejat de usa de la intrare. Totusi, atunci cand alegi un astfel de produs, este bine sa acorzi atentie elementelor cromatice si de design, deoarece aspectul trebuie sa se potriveasca cu intregul aspect al casei. Pentru a avea o siguranta sporita, impotriva furturilor, este bine sa alegi o usa de termopan, de exterior (la un pret bun), cu structura metalica, deoarece este mai rezistenta la socuri.

Usile pentru casa pot fi cu un cant sau doua, insa cele mai multe au o singura deschidere activa. Totusi, daca ai de introdus obiecte mai vouminoase in interior, este bine sa optezi pentru modele ce permit deschiderea ambelor parti si astfel vei avea mai mult spatiu. Modelele cu geam sunt o optiune potrivita, pentru cei care vor sa aiba parte, in locuinta, de mai multa lumina naturala. Partea realizata din sticla poate avea diverse modele si un nivel de opacitate mediu, pentru ca cei din exterior sa nu poata vedea ce se intampla in casa. Materialul trebuie sa fie rezistent la vant, umezeala si raze solare.

Produsele pentru spatiile comerciale sau magazine au geam, pentru a putea vedea interiorul. Acestea pot avea doua canturi, insa doar unul singur se deschide in mod frecvent, iar celalalt, doar atunci cand este necesar sa introduci in interior obiecte voluminoase. Sunt concepute pentru a rezista la uzura si nu necesita o igienizare frecventa.

Cele pentru terasa sunt concepute in mare parte doar din geam, pentru a permite patrunderea luminii in interiorul locuintei. Acestea nu au multe elemente de siguranta si uneori pot avea un sistem de deschidere pe sine, pentru a nu reduce din spatiu. Pot fi formate din mai multe canturi, insa doar unul este mobil si se deschide cu miscari in partile laterale.

 

Caracteristici: Avand in vedere ca, parerile despre cele mai bune usi de termopan, de exterior sunt impartite, ti-ar fi de ajutor sa cunosti si cateva detalii tehnice. 

Cea mai simpla clasificare a acestor produse se realizeaza in functie de numarul de camere, iar acesta poate varia intre 3 si 6, in functie de produsul ales. Aceasta caracteristica este in stransa legatura cu adancimea de incastrare. De exemplu, pentru modelele cu 3-4 camere este necesar o adancime de 60 mm, iar la fiecare camera in plus, aceasta creste cu 10cm. 

Legatura dintre cele doua este foarte importanta, deoarece daca optezi pentru un numar mare de camere, dar ai aceeasi adancime, efectele izolatoare nu sunt foarte bune. 

Atunci cand alegi o usa de termopan, de exterior (ieftina si buna), ar fi bine sa tii cont si de grosimea peretelui exterior, deoarece in functie de acest aspect, se disting trei clase. Clasa C este potrivita pentru zone calde si nu implica nici un fel de cerinta in ceea ce priveste grosimea peretelui exterior, clasa B necesita o grosime a zidului de cel putin 2,8mm, iar clasa A de 3mm si este potrivita pentru zonele cu temperaturi scazute.

 

Orientare: Usile existente in spatiile publice sau centre comerciale se deschid spre exterior, pentru a fi mai usoara evacuarea in caz de urgenta, iar cele pentru locuinta, inspre interior. 

Daca ai un spatiu mic pe hol sau blochezi alte usi, poti face rabat de la aceasta regula, dar in cazul in care stai in apartament, trebuie sa verifici cu atentie latimea coridorului, pentru a nu risca sa lovesti alte persoane, atunci cand deschizi usa. In cazul in care stai la casa, lucrurile sunt mai simple, deoarece ai mai mult spatiu disponibil si poti alege usor varianta cea mai buna.

 

 

Dimensiuni: Producatorii pun la dispozitie o multime de usi de termopan, de exterior, (la preturi bune), insa trebuie sa tii cont si de golul de zid pe care il ai disponibil. Cele intr-un singur cant pot avea intre 86x192cm si 92x208cm, iar cele cu doua canturi au baza intre 120-140cm. 

Inainte de a alege modelul masoara cu atentie spatiul, deoarece in caz contrar va trebui sa spargi peretele, iar acest lucru implica costuri suplimentare.

 

Stil: Produsul ales trebuie sa completeze designul intregii case, de aceea este indicat sa acorzi atentie si aspecului. Daca vrei un model simplu, pentru intrarea in apartament, alege unul care sa imite lemnul. Variantele moderne pot avea geamuri decorative si au o gama variata de nuante, iar modelele contemporane se remarca prin eleganta si simplitate. Acestea pot fi decorate cu ferestre sau modele geometrice.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Care e cel mai convenabil pret la usa termopan exterior?

Pretul se reflecta bineinteles in calitatea materialelor si dimensiunea produsului ales. Un model realizat intr-un singur cant, cu 3 sau 4 camere, are un pret mediu de 800 lei, iar cele confectionate dintr-un profil cu 5 camere pot avea un pret de 1000-1400 lei. Daca vrei o usa dubla de termopan, pretul pe care va trebui sa il platesti este cuprins intre 1400-1700 lei.

 

 

Unde pot folosi o usa de exterior din termopan?

Un astfel de produs poate fi folosit la intrarile in apartament sau casa, deoarece asigura izolatia termica si fonica, dar si gradul de siguranta necesar. Deoarece este usor de intretinut, poate fi o alegere potrivita si pentru intrarile in magazine sau centre comerciale.

 

Ce model de usa termopan de exterior aleg pentru balconul cu deschidere in gradina?

Balconul este un spatiu special conceput pentru relaxare, iar peisajul iti poate aduce o stare de bine. Ca sa te poti bucura de privelistea din gradina, cele mai bune usi de termopan, de exterior sunt cele cu zone mari de geam. Daca nu vrei sa reduci spatiul din incapere, alege o usa dubla de termopan, de exterior, cu sistem culisant, deoarece deschiderea se face prin miscari laterale si nu cele de inainte si inapoi.

 

 

 

Sfaturi la montare: usa termopan exterior

 

Pentru a te putea folosi de usa de termopan achizitionata, trebuie sa o montezi. Cei mai multi cumparatori prefera sa apeleze la ajutor specializat, pentru a o pozitiona, insa cu putina indemanare si documentare, poti realiza chiar si tu acest lucru, daca tii cont de sfaturile de mai jos:

 

 

Pregatirea spatiului

Inainte de toate trebuie sa indepartezi tamplaria veche. Apoi trebui sa verfici daca zidul nu are nevoie de reparatii si daca acesta este perfect plan. In cazul in care suprafata are gauri sau s-a deteriorat, trebuie sa faci mortar si sa astupi golurile. Dupa ce ai realizat acest proces verifica cu o un boloboc, daca toate laturile golului interior sunt prefect drepte si formeaza un unghi drept. Doar daca aceste doua conditii sunt respectate, usa va functiona corespunzator.

 

Pozitionarea usii

Primul pas este masurarea golului si a tocului de usa. Acesta din urma trebuie sa fie mai mic cu 10-15mm, pentru a putea aplica spuma poliuretanica. Apoi, pe intreaga rama a usii, aplici folia de interior sau banda de etansare, ce are rolul de a proteja spuma, dar in acelasi timp constituie o bariera contra vaporilor. 

Aceasta trebuie pliata in zona colturilor, pentru a putea fi aplicata cu usurinta si pe zid. Urmatorul pas presupune pozitionarea cadrului in golul de zid si fixarea cu ajutorul penelor. Pentru a te asigura ca este drept, verifica in toate zonele cu bolobocul.

 

Fixarea usii de exterior

Cadrul se fizeaza cu ajutorul diblurilor specifice tipului de zid. Acestea se pozitioneaza la 15cm de colturile interioare ale ramei si la maximum 70cm perimetral. Dupa aceea, poti scoate penele din cele 3 laturi, excluzand-o pe cea inferioara. Apoi, aplici spuma poliuretanica si astepti sa se usuce. 

Dupa aceea, poti lipi folia ce impiedica formarea condensului. Urmatorul pas presupune fixarea balamalelor si prinderea usii, iar pentru a te asigura ca aceasta functioneaza corect, inchide-o si deschide-o de cateva ori. Daca usa are si portiuni de geam, fixeaza-le dupa ce ai pozitionat intregul ansamblu din PVC, pentru a nu exista riscul spargerii sau zgarierii.

 

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Stegaru

September 17, 2021 at 5:06 pm

Bună seara..m-ar interesa o ușă de intrare din termopan cu un gol de 2350×2200inaltime.cu o ușă de 1000..din rehau.. mulțumesc.

Raspunde
                                   
Team DrDeco

September 23, 2021 at 7:11 am

Buna,

Site-ul nostru se ocupa doar de recenzii, deci nu comercializam produsele despre care scriem.

Va trebui sa cauti in oferta magazinelor online sau a celor fizice, pentru bricolaj.

Toate cele bune!

Raspunde