Cel mai bun aspirator profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

Cel mai bun aspirator profesional – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca vrei sa folosesti un aspirator pentru a curata si igieniza spatii mai mari, un model profesional este ceea ce ai nevoie, deoarece el va avea suficienta putere ca sa faca fata unei utilizari mai indelungate, dar si actionarii pe suprafete mai dificile. Daca doresti sa iei in calcul o recomandare, pe primul loc, intr-un top facut de noi, se afla Karcher Puzzi 10/1, un model performant, care va oferi rezultate pe masura asteptarilor. El are un motor cu o putere de 1250 W si aspira cu spalare, pentru a indeparta inclusiv petele ceva mai dificile, fiind capabil sa faca fata cu brio spatiilor mici si medii. Este simplu de folosit, deoarece are un recipient de murdarie cu o capacitate de 9 litri si roti transportoare. Acest produs vine la pachet cu accesorii utile in curatarea mai multor tipuri de suprafete si se alimenteaza la retea, cu ajutorul unui cablu ce are o lungime de 7.5 metri. Este destul de dificil de depozitat, daca nu ai loc suficient, deoarece masoara 705 x 435 x 320 mm si cantareste 10.7 kg. Daca acest produs nu se mai afla in stocul furnizorului sau vrei sa vezi si un alt model de calitate superioara, pe locul doi se afla Numatic Henry HVR200.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Karcher Puzzi 10/1
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un aspirator cu spalare, capabil sa curete tot felul de suprafete, de la parchet, pana la tapiterie, cu alimentare la retea si usor de deplasat prin incaperea in care il folosesti, deoarece are un cablu cu derulator automat, ce masoara 7.5 metri si roti ce ajuta la mutarea lui dintr-un loc in altul.

Tine cont ca va fi eficient pe suprafete obisnuite din apartament sau casa, insa nu pe unele dintr-o sala mare, de exemplu.

Un model potrivit in orice spatiu mic si mediu, unde e nevoie de o curatenie impecabila, facuta de un aparat profesional.

A 2-A OPTIUNE!

Numatic Henry HVR200
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu o putere nominala de 2300 W, acest articol profesional va curata la un nivel de calitate superior, o multime de tipuri de suprafete, avand inclus si un filtru HEPA, care elimina impuritatile. El aspira uscat, colecteaza murdaria intr-un sac generos, de 9 litri si produce un zgomot redus, de doar 69 dB.

Recipientul colector este un sac ce trebuie schimbat atunci cand se umple, ceea ce inseamna ca va trebui sa ai mereu o rezerva.

Daca vrei sa investesti intr-un aspirator profesional care sa fie potrivit si in locuinte, dar si in alte spatii mai generoase, acest model este potrivit.

A 3-a Optiune!

Bieffe Emilio Plus RA
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aparat cu aburi, care pe langa faptul ca aspira uscat, distruge impuritatile din incapere, igienizand in profunzime, datorita faptului ca temperatura apei poate ajunge pana la 165 grade Celsius. Totodata, are o putere de 1400 W, un debit al apei de 43.3 g/min si o presiune de 4.8 bari.

Trebuie sa ai mereu o priza foarte aproape, sau sa folosesti un prelungitor, deoarece cablul de alimentare are doar 2 metri.

Cu ajutorul acestui produs de top, curatenia va fi realizata la un nivel superior, care te va surprinde intr-un mod placut.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Karcher Puzzi 10/1

 

Ordinea e acum mai usor de facut, daca apelezi la ajutorul pe care ti-l poate da acest produs. El are o forma de tip cisterna, cu roti transportoare ce usureaza procesulul de curatare, deoarece va veni dupa tine, atata timp cat cablul de alimentare de 7.5 metri permite acest lucru. Lucreaza cu o putere de 1250 W si isi face treaba in mod eficient, daca spatiile nu sunt deosebit de mari si mizeria nu e foarte dura (ca de exemplu aschii, cuie, ciment etc.).

Acest model se ocupa nu doar de strangerea reziduurilor, ci si de spalarea suprafetelor murdare, pentru a avea covoare si tapiterii impecabile. Totata mizeria se strange intr-un recipient foarte generos, cu o capacitate de 9 litri, ce permite o intrebuintare de lunga durata, fara a-l goli.

Zgomotul reprodus de acest dispozitiv nu este foarte deranjant, deoarece e de doar 74 dB. In privinta dimensiunilor, el va ocupa destul de mult spatiu (705 x 435 x 32 cm) si cantareste 10.7 kg, deci va trebui sa ai un loc de depozitare generos. Accesoriile incluse in pachet sunt: un furtun de pulverizare, duze si carlig pentru cablu.

 

Avantaje:

Aspira cu spalare, curatand in profunzime suprafete precum covoare, tapiterii, mochete etc.

Are un cablu de alimentare destul de lung (7.5 m), ce permite o extindere a ariei de curatare.

Recipientul de colectare a mizeriei este foarte mare (9 litri) si permite o intrebuintate de lunga durata, fara a fi golit.

Nivelul de zgomot produs de acest aspirator nu este foarte mare – 74 dB.

 

Dezavantaje:

Este un model potrivit pentru a curata eficient suprafetele mici, spre medii.

 

 

Numatic Henry HVR200

 

De mici dimensiuni (37 x 34 x 36 cm) si placut ca aspect, acest dispozitiv va fi o incantare in orice locuinta. El aspira uscat, dar are inclus un filtru micro-alergic HEPA, care ajuta la eliminarea impuritatilor din aer. Nu imprastie inutil praful prin incapere, ci il strange. Acest model colecteaza mizeria intr-un sac generos, de 9 litri si are o mare putere de aspirare – 2300 W, pentru a curata eficient orice tipuri de suprafete (covoare, podele, tapiterie etc).

Numatic Henry HVR200 se alimenteaza la retea, cu ajutorul unui cablu foarte lung, de 10 metri, care iti va permite sa stai destul de departe de priza. Clasa energetica specificata e A, insa, utilizatorii spun ca aceasta ar fi de fapt C, motiv pentru care poate avea un consum destul de mare.

Modelul este simplu de depozitat si de manevrat, nu doar datorita dimensiunilor, ci si a greutatii (6.6 kg) si a rotilor aflate la baza. Zgomotul produs nu e deranjant, deoarece este de doar 69 dB. Pachetul include mai multe accesorii, printre care se numara peria de aspirare sau diverse capete ce ajuta la patrunderea in suprafete mai greu accesibile.

 

Avantaje:

Aparatul isi face treaba in mod eficient, deoarece are o putere de aspirare de 2300 W.

Capacitatea spatiului de stocare va permite o curatare indelungata, fara a fi necesara schimbarea sacului.

Are un nivel de zgomot redus, de doar 69 dB.

Este usor de manevrat si depozitat, avand dimensiuni reduse (37 x 34 x 36 cm), o greutate mica (6.6 kg) si roti transportoare.

 

Dezavantaje:

Mizeria este stransa intr-un sac ce trebuie inlocuit de fiecare data cand se umple.

 

 

Bieffe Emilio Plus RA

 

Aducem acum in discutie un aspirator profesional deosebit, care curata toate tipurile de suprafete, dar si le dezinfecteaza, deoarece lucreaza cu aburi. El are o putere de 1400 W, capabila sa aduca apa la o temperatura de pana la 165 grade Celsius. Debitul acesteia este de 43.3 g/min, iar presiunea de 4.8 bari, pentru a curata totul cat mai rapid si in profunzime.

Acest produs este usor de folosit, deoarece are incluse o multime de accesorii care usureaza munca (duze, perii, racleta, furtune, filtre), dar si un ecran LED ce ajuta la reglarea setarilor. Acest model de aspirator e destul de mare, avand dimensiuni de 36 x 65 cm si o greutate de 18.5 kg. Este insa usor de transportat, deoarece la baza sunt prezente roti care faciliteaza deplasarea lui.

Murdaria rezultata in urma procesului de curatare va fi adunata intr-un recipient foarte generos, de aproximativ 18 litri. Totodata, mai exista si un rezervor de apa detasabil, ce permite umplerea cu 3 litri de lichid. Modelul e dotat cu functii utile, precum avertizarea in cazul in care s-a terminat apa sau detergentul. Din nefericire, cablul de alimentare are o lungime de doar 2 metri si nu este retractabil.

 

Avantaje:

Model util intr-o multime de situatii, deoarece aspira atat uscat, cat si umed.

Poate si igieniza suprafetele, deoarece apa poate ajunge la o temperatura de pana la 165 grade Celsius.

Vei primi o avertizare in cazul in care ramai fara apa sau detergent.

Capacitatea spatiului de stocare a reziduurilor este foarte mare, de circa 18 litri.

 

Dezavantaje:

Cablul de alimentare nu se strage in interiorul dispozitivului si este destul de scurt, masurand doar 2 metri.

 

 

Nilfisk Aero 21

 

O varianta inspirata atunci cand vrei sa achizitionezi un aspirator profesional, la un pret bun ar putea fi Nilfisk Aero 21, un model cu o putere nominala de 1250 W, capabil sa faca fata cu succes incaperilor de dimensiuni mici si medii. El va curata atat umed, cat si uscat, in functie de necesitatile pe care le ai. Este dotat cu filtre ce ajuta la purificarea aerului (filtrul textil PET lavabil) si accesorii ce contribuie la curatarea eficienta (duze pentru diverse suprafete, tub de prelungire, furtun de aspirare).

Acest model tip cisterna, iti ofera doua posibilitati de colectare a mizeriei. Aceasta va fi stransa fie intr-un sac pe care-l arunci cand se umple, fie intr-un recipient ce trebuie golit, apoi pus la loc. Capacitatea de colectare este de 20 de litri, deci vei avea la dispozitie suficient spatiu. Articolul se alimenteaza la retea, cu ajutorul unui cablu lung de 5 metri.

In privinta dimensiunilor, acestea sunt de 37.5 x 38.5 x 50.5 cm. Greutatea e de 7.5 kg. Aparatul este simplu de depozitat si transportat, datorita faptului ca baza e dotata cu roti transportoare. Nivelul de zgomot reprodus este de dooar 64 dB, deci e considerat a fi un produs destul de silentios.

 

Avantaje:

Model capabil sa aspire atat uscat, cat si umed.

Mizeria poate fi stransa in doua moduri: sac de unica folosinta sau recipient ce poate fi golit.

La baza exista roti care ajuta la deplasarea aparatului si la depozitarea lui.

Este silentios, avand un nivel de zgomot de doar 64 dB.

 

Dezavantaje:

Cablul de alimentare are doar 5 metri, asadar nu permite o extindere a spatiului ce trebuie curatat, daca nu ai prize pe aproape.

 

 

X6 Water Vacuum Pro

 

Modelul acesta de aspirator profesional (ieftin si bun) va fi eficient in locuintele sau spatiile mai mari, care necesita curatare, deoarece are o putere de 1400 W. El e potrivit atat pentru pardoseli si covoare, cat si pentru canapele sau tapiterii auto. Este deosebit prin faptul ca aspira cu filtrare prin apa, eliminand intr-un mod eficient murdaria.

Acest dispozitiv este un model de tip cisterna, ce are in interior o capacitate de stocare de 10 litri, motiv pentru care poti lucra cu el o lunga perioada de timp, pana cand va trebui sa golesti recipientul. Are o greutate de 6.42 kg, dar e usor de deplasat, datorita rotilor aflate la baza. Cablul de alimentare este destul de scurt, doar 3.8 metri, deci e posibil sa ai nevoie de un prelungitor daca nu-l utilizezi prea aproape de priza.

Dimensiunile acestui model sunt de 29 x 48 x 29 cm, fiind relativ simplu de depozitat. Printre accesoriile incluse se numara peria de diverse suprafete, duzele pentru spatii inguste, respectiv rafturi si mobilier si furtunul din plastic. Nu este specificat nivelul de zgomot, dar, in conformitate cu spusele utilizatorilor, nu e prea placut din acest punct de vedere.

 

Avantaje:

Curata in mod eficient mai multe tipuri de suprafete, avand o putere de 1400 W.

La baza exista roti care faciliteaza mutarea dintr-un loc in altul.

Are incluse accesorii utile la curatat (perie, duze, furtun).

Pretul de achizitie este accesibil si pentru cei cu bugete mai reduse, mai ales daca urmaresti reducerile.

 

Dezavantaje:

Cablul de alimentare masoara doar 3.8 metri, motiv pentru care aria de curatare nu poate fi extinsa prea mult.

 

 

 

Cum alegi un aspirator profesional bun

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand curatenia trebuie efectuata la un alt nivel decat cerintele conventionale, mai ales pentru ca spatiul ce trebuie igienizat este foarte extins, dispozitivele care te pot ajuta sunt aspiratoarele profesionale. Acestea sunt mult mai voluminoase decat modelele comune si vor fi utilizate cu precadere pentru performantele deosebite pe care le ofera. Majoritatea aparatelor sunt intrebuintate in firme, ateliere sau magazine pentru a curata eficient, datorita functionalitatii extinse si capacitatilor superioare.

Daca te numeri printre cei care doresc sa achizitioneze cel mai bun aspirator profesional, de inalta performanta, urmatoarele repere te vor ajuta sa gasesti produsul potrivit.

 

 

Tipul produsului: Constituie un prim argument important in luarea unei decizii. Pe piata se gasesc mai multe modele diferite:

Clasice – formate dintr-o canistra care adaposteste motorul si cuva colectoare, ambele prevazute cu roti pentru a putea fi deplasate pe suprafetele orizontale. Capul de aspirare se ataseaza unui cordon flexibil de absorbtie conectat la corp. Aparatele care au o putere de peste 1300 W sunt suficient de performante pentru a fi considerate profesionale.

Cisterna – cele mai practice din punctul de vedere al raportului pret/calitate, pentru ca ofera indeajuns de multa putere motorului, astfel incat sa aspire foarte eficient toata murdaria. Totodata, ele pot fi utilizate pentru spatii extinse, datorita rezervorului colector de mari dimensiuni. Singurul impediment este faptul ca sunt ceva mai voluminoase, pierzand din manevrabilitate.

Verticale – sunt similare cu aspiratoarele stick conventionale, numai ca au dimensiuni mai mari. Sunt simplu de utilizat si permit efectuarea curateniei in cele mai bune conditii.

Tip “rucsac” – pot fi purtate in spate in momentele in care se igienizeaza suprafetele. Ca sa nu-ti solicite coloana foarte mult, ai in vedere sa aiba o dimensiune potrivita pentru constructia corpului tau.

 

Tipul de aspirare: Tine cont de faptul ca procesul de curatare poate fi facut atat umed, cat si uscat, sau in ambele variante.

Aspirarea umeda – aparatul este capabil sa actioneze si pe suprafete ude, dar sa absoarba si lichide. El filtreaza bine aerul si e potrivit mai ales in spatiile in care exista persoane alergice. Multe modele curata cu aburi si igienizeaza in profunzime suprafetele.

Aspirare uscata – este modul clasic, ce poate imprastia destul de mult praful prin incapere si care nu poate fi folosit la lichide.

Aspirare umeda si uscata – articolele de acest tip elimina murdaria din tot felul de spatii, inclusiv in cele greu accesibile. Cu ajutorul lor poti curata atat suprafetele uscate, cat si pe cele umede.

 

Recipientul de colectare a deseurilor: Mizeria stransa de aspirator poate fi adunata intr-un sac sau intr-un dispozitiv special, ce poate fi golit. In ceea ce priveste sacul, el poate fi de unica folosinta, sau realizat dintr-un material care permite refolosirea.

 

 

Eficienta: Rezulta din puterea motorului raportata la sistemul de filtrare. Valoarea puterii este indicata in Watti si mentionata de catre fiecare brand in descrierea produsului. Cei ce ofera pareri despre cele mai bune aspiratoare profesionale sunt de acord ca toate modelele care depasesc nivelul de 1200W pot fi considerate performante si implicit indeajuns de eficiente.

Potentialul utilizator se va orienta in alegerea acestui parametru, tinand cont de ce sarcini urmeaza sa indeplineasca dispozitivul. Daca el va trebui sa aspire numai praf si particule mai mici de impuritati, o putere mai scazuta va fi suficienta, insa daca trebuie sa absoarba rumegus, cuie sau pietris, atunci este indicat sa achizitionati un model de mare putere.

 

Alimentarea: E important sa te informezi inca de la inceput si sa stii clar ce tip de produs alegi.

La retea – permite o putere la fel de mare pe durata intregului proces, doar ca depinzi mereu de un cablu de alimentare pentru a lucra cu un astfel de dispozitiv.

Cu acumulator – acest tip de alimentare e disponibil la modelele verticale si poate da batai de cap atunci cand vrei sa aspiri mai mult timp, deoarece poti ramane fara baterie. De obicei, durata de functionare este de pana in 60 de minute. Da insa libertatea de a patrunde in orice spatiu si de a nu depinde de o priza cand doresti sa faci curatenie.

 

Detalii tehnice: In cadrul acestui criteriu, credem ca cele mai importante aspecte ar putea fi:

Nivelul de zgomot produs – ca sa nu deranjezi vecinii si sa te orientezi in privinta orelor recomandate pentru a lucra cu dispozitivul. Ideal ar fi sa nu depaseasca cu mult 70 dB.

Prezenta filtrului HEPA – permite aspirarea tuturor particulelor de praf si te scapa de eventualele alergii produse de parul de animale, polen etc.

Capacitatea de colectare – pentru a sti cat gunoi poti aduna in recipientul destinat resturilor.

Lungime cablu de alimentare – conteaza intr-o proportie foarte mare, deoarece un aspirator profesional (la un pret bun) este utilizat pentru curatarea unor suprafete de mari dimensiuni. Trebuie sa te asiguri de faptul ca firul e suficient de lung pentru a-ti permite o extindere cat mai mare a ariei asupra careia se lucreaza.

Clasa energetica – daca vrei un consum redus, opteaza pentru produse din clasa A. Tine cont de acest aspect si cand alegi un articol cu acumulator, deoarece el va trebui incarcat pentru a functiona.

 

Dimensiunile: Vor fi importante, atata timp cat vor trebui raportate la spatiul ce necesita igienizarea. Chiar daca este prevazut cu roti, un asemenea model poate fi destul de greu, depasind uneori 90Kg. De aceea, e bine sa analizezi greutatea si puterea de aspirare impreuna, pentru a decide daca investitia merita facuta. Nu uita ca un motor puternic va cantari mai mult, insa daca nu ai nevoie de putere extrema, iti poti achizitiona si un model ceva mai usor.

 

 

Accesorii: Orice produs de acest fel vine la pachet si cu o serie de dispozitive care pot fi deosebit de utile in curatarea si igienizarea spatiilor. Cel mai frecvent intalnim: furtune de pulverizare, duze pentru diverse suprafete, saci de colectare, accesorii pentru colturi etc.

Sa alegi sa cumperi online aspiratoare profesionale, la preturi bune e cea mai potrivita varianta, deoarece te poti bucura de tot felul de oferte care iti vor permite sa faci achizitia la costuri mult mai reduse. In plus, nici nu trebuie sa mai pierzi vremea prin magazine, ci comanzi oricand ai timp.

In continuare, iti prezentam unele dintre cele mai apreciate oferte de pe piata online. Studiaza-le si vezi daca gasesti ceva potrivit pentru tine.

Lasa un comentariu

0 Comentariu