Cel mai bun instant de apa calda

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

 

Instanturi de apa calda – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ai nevoie de o metoda alternativa de a obtine apa menajera la temperaturi ridicate iar un instant de apa calda pare a fi o solutie? Afla mai multe despre acest tip de aparat si descopera cateva exemple indragite de romani in prezent, printre care se afla Electro Admon Geyser New Inline 2AA25N, care se pozitioneaza sub chiuveta si care se alimenteaza cu energie electrica, avand o putere de 5 kW, mentinand fluxul apei, pozitionarea ca si spatiu fiind in bucatarie, avand in vedere capacitatea de 1.5 l de apa incalzita pe minut, la temperatura maxima de 60 de grade. Are multiple trepte de putere si o presiune minima de 0.4 bari, debitul de apa fiind reglabil, la fel ca si temperatura si puterea, avand protectii la umiditate, electrocutare si sanitara. Un alt model indragit de romani este Atmor – Multi Dus Digital

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Electro Admon Geyser New Inline 2AA25N
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aparatul acesta electric prezinta un debit de apa reglabil la pana la 1.5 l, suficient pentru necesitatile bucatariei, reprezentand o alegere economica si ecologica in ce priveste obtinerea apei calde menajere de pana la 60 de grade Celsius, montarea facandu-se sub chiuveta, astfel incat sa nu ocupe spatiul exterior folosibil in alte circumstante.

Debitul mic de apa scos la minut nu il recomanda pentru dusul din baie, in cazul in care este necesara apa calda in respectivul perimetru fiind necesare alte investitii.

Datorita costului de achizitie accesibil si a proprietatilor sale, dispozitivul se va afla printre preferatele romanilor in cautarea solutiilor alternative de incalzire a apei.

A 2-A OPTIUNE!

Atmor - Multi Dus Digital
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru a avea apa calda in baie, acest aparat poate fi de ajutor cand lipsesc alte optiuni, putand functiona la o presiune maxima de 8 bari, astfel incat sa ofere un flux constant, nelipsind para de dus, montarea realizandu-se pe perete, intr-o zona centrala a baii, puterea mare, de 5 kW, ajutand la atingerea temperaturii de 52 grade.

Are nevoie de intretinere si verificari frecvente, dar si de o montare corecta, altfel pot aparea defectiuni care pun in pericol integritatea functionarii sale adecvate.

Va fi o solutie de compromis pentru o baie in care apa calda nu poate fi obtinuta in alte moduri, reprezentand o investitie accesibila majoritatii doritorilor.

A 3-a Optiune!

Ferroli ZEFIRO ECO
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aparatul acesta este dotat cu ecran LCD unde poate fi observata temperatura curenta a apei, aceasta putandu-se ridica pana la 60 de grade, folosindu-se de un buton mecanic, neavand nevoie de racordarea la curentul electric, ci la reteaua de gaze si apa, putand avea lichid fierbinte si cand nu exista posibilitatea curentului electric.

Are nevoie de spatiu determinat in bucatarie, de preferinta, deoarece dimensiunile sunt mai mari si amplasarea se va face pe perete, deasupra tevii de gaz si a celei de apa.

Imbina caracteristicile necesare unei mici gospodarii, avand costuri pe masura, dar dand un randament bun, fiind sigur cand este instalat de un profesionist, pentru evitarea pericolelor noxelor.

 

 

Pareri despre cele mai bune instanturi de apa calda

 

Pentru a avea la indemana apa calda oricand este nevoie, un instant pentru apa calda poate face minuni in gospodarie. Iata cateva exemple apreciate la ora actuala. 

 

Instant apa calda electric

 

Electro Admon Geyser New Inline 2AA25N 

 

Cu un instant de apa calda electric precum modelul acesta vei avea la dispozitie lichid incalzit in 60 de secunde de la pornire, acesta putandu-se seta la 60 de grade sau 40 de grade, existand trepte selectabile de lucru, maximul de putere ridicandu-se la 5 kW, o valoare des intalnita la optiunile cu alimentare la priza. 

Presiunea minima a apei va fi de 0.4 bari, in timp ce debitul de apa se poate regla de la robinetul de alimentare, maximul fiind, totusi, scazut, de 1.5 l, astfel incat nu va fi indicata pozitionarea aparatului in baie, pentru dus sau cada, de exemplu. Se monteaza sub chiuveta, pe verticala, astfel ca nu va deranja, ocupand un spatiu cu minima utilitate alternativa. 

Nu ii lipseste protectia sanitara, componentele nefiind corodabile sau toxice, cea functionala (are termolimitator si presostat pentru verificarea debitului de alimentare), precum si protectie la electrocutare. In pachet se gasesc majoritatea accesoriilor necesare pentru montare (furtun, filtru, supapa, dibluri, aspersor). 

 

 

 

Instant apa calda dus

 

Atmor – Multi Dus Digital 

 

Acest instant de apa calda Atmor se va pune in baie, deasupra dusului, fiind dotat cu para pentru dusuri astfel incat sa ajute utilizatorul. Produsul acesta are dimensiuni compacte, masurand 30 cm latime, 19 cm lungime si 23 cm inaltime, tipul de montare fiind vertical, in partea superioara a peretelui. 

Presiunea minima de care este capabil e de 0.02 MPa, cea maxima ridicandu-se la 0.8 MPa, astfel incat va ajunge la un maximum de 8 bari, deloc rau pentru o solutie de spalare personala in momente de criza. Debitul de apa calda este de pana la 2 litri pe minut, ceea ce inseamna ca nu este ideal, dar te poti descurca, avand in vedere ca vorbim doar despre un instant de apa calda pentru dus, fara cada. 

Are trei trepte de putere, maximul fiind de 5 kW, si temperatura maxima a apei calde ajunge la 52 grade Celsius. Panoul de control este de tip mecanic, cu doua butoane rotative (temperatura si putere), putandu-se regla relativ usor. Nu lipseste afisajul digital al informatiilor, cablul de alimentare fiind, totusi scurt, de 1.5 m. 

 

 

Freddo SN-0050 

 

Iata un instant de apa calda pentru dus si cada cu un aspect mai elegant, de dimensiuni minimaliste. Este dotat cu para de dus si fortunul insotitor, modul de instalare fiind usor de realizat, fara prea mari dificultati, atata timp cat se urmaresc simplele instructiuni. 

Puterea maxima a acestui instant de apa calda electric este de 3 kW, presiunea apei ajungand pana la 0.5 MPa sau 5 bari, suficient pentru un singur consumator (reteaua de apa pentru cada). Nu are nevoie de preincalzire, apa fiind incalzita instant, la debit, consumand mai putin timp, avand minime pierderi de apa si un consum redus de curent electric. 

Apa ajunge la pana la 60 de grade, putandu-se seta de la 30 de grade, care este valoarea minima. Se monteaza pe perete, langa cada, greutatea de 1.4 kg nefiind un impediment. Totusi, daca presiunea este prea mare, este posibil ca apa sa nu aiba suficient timp pentru a se incalzi. 

 

 

Instant apa calda pe gaz

 

Ferroli ZEFIRO ECO 

 

Printre cele mai bune instanturi de apa calda pe gaz se afla acest model de la Ferroli, care este prevazut cu panou de control mecanic, cu butoane rotative pentru temperatura si puterea arzatorului, avand un display LCD cu baterii unde vei vedea temperatura curenta a apei si unde poti verifica nivelul de incarcare al bateriilor, pentru a sti cand sa le inlocuiesti. 

E un model cu montare verticala, mai voluminos, pentru care nu este necesara racordarea la reteaua de curent electric, deoarece micul sistem este cu baterii, dupa cum mentionam anterior. Necesita racordare la reteaua de apa si cea de gaz, in cazuri extreme putandu-se inlocui gazul cu butelia. 

Debitul maxim de apa al acestui instant de apa calda pe gaz este de 11 litri pe minut, o valoare deloc rea, accesibila celor care doresc un flux bun de apa in baie, de exemplu, temperaturile reglabile putand ajunge la 60 de grade Celsius. Presiunea maxima a apei este de 10 bari, astfel incat sa multumeasca doritorii de dusuri fierbinti la orice ora. 

 

 

Torline IDEAL 

 

Acest instant de apa calda pe gaz se monteaza, de regula, deasupra dusului, fiind o optiune destinata uzului in baie, panoul de comanda fiind mecanic, dotat cu butoane rotative pentru controlul temperaturii si presiunii si dispune de senzor anti-flacara in vederea evitarii scurgerilor de gaze. 

Debitul de apa calda este de pana la 11 l pe minut, puterea maxima pe gaz sau GPL fiind de 20 kW, reprezentand o alegere performanta, la un cost de achizitie pe masura. Astfel, se va recomanda unei locuinte la tara, unde accesul la apa calda este dificil de realizat in alte moduri. Presiunea apei se ridica la pana la 1 MPa (10 bari), rezistand la uz frecvent si multumind utilizatorii care prefera un flux puternic de apa. 

Pentru siguranta prezinta si program prestabilit de functionare timp de 20 de minute, dupa care se inchide, prezentand protectie la inghet. Se monteaza cu ajutorul unei firme autorizate, necesitand cos de fum. 

 

 

Robinet instant apa calda

 

Porky 3345454455 

 

Pentru bucataria de la tara sau din locuinta, atunci cand nu ai centrala termica ori nu poate fi trasa apa calda, poate fi de ajutor un robinet instant de apa calda precum modelul acesta de care alti romani sunt foare incantati. Se va monta deasupra chiuvetei din bucatarie, ajungand in cateva secunde la temperatura dorita, maximul fiind de 60 de grade Celsius, valoarea aceasta putand fi reglata ulterior. 

Pe LCD-ul din dotare vei vedea usor temperatura, puterea dispozitivului fiind de 3 kW, suficient pentru un consumator precum cel din bucatarie. In consecinta, debitul de apa nu va fi foarte mare, ajungand pana la 2 litri pe minut. Totusi, asta inseamna ca vei spala vasele mai confortabil, de exemplu. Presiunea maxima este de 5 bari, suficient pentru necesitatile gospodaresti. 

Se poate monta usor, fara mari dificultati, fiind o optiune electronica, ce are nevoie de o priza dedicata, cablul putand fi considerat scurt, de numai 1.5 m. 

 

 

Ferroli Storm IEWH02

 

Iata un instant de apa calda, ieftin si bun, pentru bucatarie, atelier sau baie ori in alte incaperi unde ai la dispozitie o priza si o teava de apa rece. Varianta aceasta in stil robinet are dimensiuni compacte si se va aseza pe verticala, in zona chiuvetei, lichidul fiind incalzit instantaneu, la trecerea prin dispozitiv, astfel incat nu e necesar sa astepti prea mult pana se incalzeste. 

Temperaturile de utilizare se afla intre 30 si 60 de grade, putandu-se regla prin rotirea manerului, puterea nominala fiind de 3 kW, existand si protectie la umiditate, pentru siguranta. Presiunea de apa se afla intre 0.4 si 6 bari, iar cu cat e mai mare, cu atat mai repede se va incalzi apa si va ajunge la temperatura dorita. 

Are afisaj digital pentru a vedea oricand care este temperatura setata, pentru a o putea modifica dupa plac, un detaliu mai putin apreciat fiind constructia bogata in plastice, pentru ca si robinetul, si teava sunt realizate din acest material. 

 

 

Albatros Aqualiente 

 

Iata un instant de apa calda, la pret bun, care te poate ajuta sa nu mai depinzi de centrala sau agentul de apa curenta. Se monteaza in locul robinetului folosit, in baie, la chiuveta din bucatarie ori din alta camera in care ai acces la teava de apa si o priza si unde doresti sa pui o chiuveta cu apa calda. 

Robinetul incalzeste apa instant, avand o putere de 3kW care contribuie la incalzirea rapida a apei la pana la 60 de grade Celsius, o valoare ideala pentru lichidul fierbinte, reglajul facandu-se din maner, debitul de apa fiind mediu, de 2.5 litri pe minut. Astfel, poti instala un instant de apa calda in bucatarie, trebuind sa ai la indemana o priza primprejurul chiuvetei, caci firul este scurt. 

Materialele folosite pentru partile importante sunt inoxul si cuprul, pentru a rezista bine in timp. Presiunea apei poate fi intre 0.4 si 6 bari pentru a obtine rezultate bune. Ai grija sa verifici aparatul periodic, pentru a te asigura ca acesta functioneaza cum trebuie si nu exista scurgeri, putand exista riscul curentarii sau al defectarii acestuia. 

 

 

Instant apa calda GPL

 

Calore TN7 

 

Pentru locatiile in care curentul electric nu este la fel de usor de procurat si unde se pot folosi baterii va fi util un instant de apa calda pe GPL, precum modelul acesta care va asigura un debit curent stabil de pana la 7 litri pe minut, astfel incat sa ajute la alimentarea a unuia sau a doi consumatori in acelasi timp, in functie de necesitati. 

Se monteaza vertical, pe perete, fiind o optiune mai voluminoasa, ce masoara 30 cm latime si 40 cm inaltime, cantarind 5 kg. Pentru a te asigura ca va functiona cum trebuie si nu vor exista probleme este necesara instalarea realizata profesional, de cunoscatori in domeniu, deoarece se racordeaza la instalatia de apa si la cea de gaz sau butelie. 

Puterea maxima este de 12 kW, fiind foarte mare, iar presiunea apei se afla intre 0.2 si 1000 de bari, aparatul putand porni si la presiuni mici. In cazul in care flacara se opreste in timpul utilizarii, alimentarea cu gaz se va opri, si ea, pentru a evita pericole. Afisajul LCD va pune la dispozitie temperatura apei, aceasta fiind reglabila mecanic, folosind butonul rotativ. 

 

 

Instant apa calda Geyser

 

Electro Admon Geyser New Combinat 

 

Ai nevoie de un aparat care sa te ajute sa obtii apa calda rapid, acolo unde nu este posibil sa te racordezi la apa calda curenta? Cu un instant de apa calda Geyser poti obtine acest lucru aproape instant, in doar cateva secunde, avand nevoie de in jur de un minut pentru a ajunge la un maximum de 60 de grade Celsius, temperatura fiind reglabila. Exista trei trepte de putere, maximul ajungand la 5.5 kW, in timp ce presiunea minima necesara a apei este de 1 bar. 

Pentru ca detine o para de dus, vom mentiona ca produsul se instaleaza deasupra cazii sau a dusului. Capacitatea de incalzire nu este foarte mare, atingand doar 1.5 l pe minut, insa poate fi suficient pentru necesitatile zilnice ale unei mici familii. Debitul de apa incalzita se poate regla si de la robinetul de alimentare, fiind raportat la temperatura de intrare si de iesire sau la treapta de incalzire aleasa. 

Are protectie la supratemperaturi sau la scaderea debitului de apa, avand protectie la umiditate si stropi, precum si protectie sanitara. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Nu toate locuintele personale vor avea cele mai interesante si dorite facilitati astfel ca, printre ele, se afla si imposibilitatea obtinerii apei calde la orice ora din zi si din noapte. In astfel de cazuri, te poate ajuta un incalzitor de apa instant care poate fi instalat si in apartament, si la casa, unele versiuni fiind chiar si semi-portabile. Acest tip de produs este indragit de romani, pentru ca are un consum mai redus fata de optiunile standard si este mai practic pentru orice consumator. 

Dar, cum nu e indicat sa cumperi un articol fara sa vezi si cateva pareri despre cele mai bune instanturi de apa calda din comert, iti oferim si cateva informatii privitoare la criteriile de selectie. 

Tipuri: O prima diferentiere se face intre optiunile pe curent electric si cele pe gaz. 

Primele vor fi mult mai des intalnite, deoarece vor fi mai rentabile la drum lung, fiind si mai putin costisitoare, avand necesitati de instalare rapida, la prize normale (220 – 240 V), cel mai des, fiind compacte si neavand nevoie de prea multa intretinere. Totusi, este posibil ca unele sa consume mai mult curent electric, in locuintele mari nefiind optiunea ideala, unii utilizatori considerand ca astfel de instanturi de apa calda, ieftine si bune, pot avea un flux slab al apei, fiind necesare investitii in modele mai performante, cu o putere ridicata. 

Versiunile pe gaz ori GPL vor prezenta o investitie mai ridicata, avand si dimensiuni mai mari, dar si o putere calorica mai mare, ceea ce se traduce prin performante stabile si amplificate. Totusi, nu pot alimenta doua puncte in acelasi timp, ci alternativ. Se conecteaza direct la instalatia de gaz sau la o butelie, avand nevoie de aerisire pentru a nu exista probleme in caz de defectiune, fiind indicat sa apelezi la servicii profesionale la instalare. 

 

Putere: Este un criteriu important deoarece determina debitul pe minut si viteza cu care se incalzeste apa. Se recomanda alegerea unui model cat mai puternic, deoarece acesta va garanta o incalzire rapida a apei intr-un timp scurt, astfel incat sa nu fie nevoie sa astepti. 

 

Debit: Debitul apei se masoara in litri pe minut si aceasta valoare va avea importanta in masura in care folosesti instanturi de apa calda, la preturi bune, in bucatarie sau in baie. 

Astfel, pentru a obtine apa menajera in bucatarie nu ai nevoie de un debit mare de lucru, asa ca si un model cu pana la 5 l pe minut este suficient pentru a-ti duce la indeplinire activitatea. 

Totusi, pentru baie, cand vrei sa faci dus sau baie, pentru rezultate satisfacatoare, va fi necesar sa investesti intr-un model mai performant, capabil sa produca in jur de 20 – 30 litri de apa calda pe minut. 

 

Presiune: Este un indice care se refera la modul in care va fi scoasa apa calda, in flux continuu ori cu sacadari. Se masoara in bari ori in megapascali, aflandu-se in specificatiile dispozitivului. Vei gasi foarte des valori precum 1 MPa sau 0.6 MPa. Este important sa alegi un model de instant de apa calda, la un pret bun, mai mare pentru multipli consumatori si, in general, sa folosesti un articol pentru o singura sursa de apa (baie sau bucatarie), pentru a te bucura de o presiune buna a apei si nu de picaturi razlete. 

 

Montare: Exista optiuni care se monteaza vertical, orizontal sau deasupra chiuvetei. 

Pozitionarea verticala este rezervata modelelor mari, precum un instant apa calda pe gaz Ariston, fiind potrivite pentru bucatarie sau baie, daca dispui de un perete liber. 

Optiunile cu montare pe orizontala vor fructifica acele locuri mai greu de folosit in alte moduri. 

Aparatele mai restranse pot fi pozitionate deasupra sau dedesubtul chiuvetei, astfel incat nu vor deranja micul spatiu in care se afla. 

 

Reglarea temperaturii: Este un indicator al faptului ca poti alege ce temperatura va avea apa incalzita, astfel incat sa nu se intample accidente. Poate nu iti place sa speli vasele cu apa foarte fierbinte, care poate provoca arsuri. Unele modele (cele mai vechi) vor folosi un sistem mecanic de reglare, adica butoane, in timp ce optiunile mai noi pot include sisteme electronice insotite de ecran LCD unde poti verifica oricand temperatura. 

 

Masuri de siguranta: Exista anumite dotari mentionate in descrierea produselor care vor da liniste utilizatorului, printre acestea aflandu-se oprirea la supraincalzire, pentru a evita exploziile. Nu in ultimul rand, este necesara mentenanta aparatului o data pe an, precum si curatarea sa periodica, pentru ca acesta sa reziste in timp. 

In incheiere, iti uram succes si speram ca vei gasi cel mai bun instant pentru apa calda pentru nevoile tale. In magazinele online iti vor fi puse la dispozitie modele variate, pentru toate buzunarele. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Exista instant de apa calda cu inductie?

Gasesti astfel de aparate la o simpla cautare pe Google, desi acestea vor fi intr-un numar mai redus, comparativ cu alte tipologii. Incalzirea apei este efectuata repede, astfel ca aceasta se poate folosi atat pentru menaj, cat si pentru centrala termica de apartament. 

Poate functiona un instant de apa calda pe butelie?

Dispozitivele pe GPL pot functiona si pe butelie, devenind optiuni flexibile si mobile, care se pot lua in scurte sau mai lungi calatorii, la nevoie, neavand un consum mare si oferind utilizatorului facilitatea de a-si face dus sau a avea la dispozitie apa incalzita, la nevoie. Este necesar sa alegi un model mobil sau cat mai compact, care dispune de duzele potrivite pentru montarea la butelie, deoarece exista si unele special concepute pentru reteaua de gaze naturale. 

 

Cat consuma un instant de apa calda?

Consumul unui instant de apa calda difera de la un model la altul si in functie de tipul de combustibil folosit. 

Pentru instantul cu incalzire pe electricitate, des intalnit va fi consumul de 3kW sau 5 kW, ceea ce inseamna ca aceasta este cantitatea de curent electric consumata intr-o ora de respectivul dispozitiv. Pentru siguranta, este recomandata atasarea separata a acestuia la contorul electric, luandu-ti toate masurile de siguranta necesare, motiv pentru care iti este indicat sa apelezi la ajutorul unei persoane cu experienta. 

In cazul variantelor pe GPL exista diferente mari de la un model la altul, putandu-se gasi si versiuni de 10 kW, dar si unele de 20 kW, de exemplu. 

 

 

 

Instructiuni montaj instant de apa calda, electric

 

Ai nevoie de ajutor in montarea instantului cu apa calda electric? In functie de modul in care arata produsul si locatia in care se va atasa (bucatarie, baie, etc.) pot exista diferente intre un model si altul, asa ca cel mai corect mod de a atasa instantul de reteaua electrica si de cea de apa va fi prin urmarea instructiunilor din pachetul pe care l-ai cumparat. 

Inainte de a instala articolul, vei verifica reteaua de apa si vei opri robinetul principal, scotand robinetul si verificand garniturile de cauciuc si saibele elastice si pozitia lor. 

Vei atasa robinetul de incalzitor, avand grija sa mentii garnitura in buna stare si vei infileta mufa fixand corpul cu piesele din pachet. 

Apoi, vei conecta teava de alimentare cu apa la mufa adecvata a incalzitorului si deschizi robinetul principal de apa, verificand robinetul de scurgeri inainte de a-l pune in functiune. 

La final, poti introduce stecherul in priza. Vei avea nevoie de un fir dedicat direct de la contor, altfel este indicat sa tragi unul de la cea mai apropiata duza, pentru a nu pune in pericol intreaga instalatie electrica. 

Vei deschide dispozitivul folosind comutatorul pentru apa calda, astfel incat sa observi daca sistemul de notificare privitor la activitatea sa functioneaza si daca apa se incalzeste.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu