Cel mai bun panou radiant pentru baie

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Dual Therm Klima 10

 

Cel mai bun panou radiant de baie este considerat de catre unii utilizatori Dual Therm Klima 10. Cu o putere de 1000 de W, promite sa faca fata oricarei incaperi de pana la 37 m3, punand la dispozitia cumparatorului 3 tipuri de programe presetate: unul pentru locuinte, unul pentru birouri si altul pentru casele de vacanta.

Avantajul major consta in prezenta tehnologiei duale de incalzire: include un element radiant si unul convectiv, care functioneaza impreuna, astfel ca poti reduce consumul si mentine facturile de energie la un pret acceptabil. Mai mult decat atat, este dotat cu 4 trepte de putere, deci se va dovedi foarte util ori de cate ori vei dori sa ajustezi temperatura incaperii in functie de nevoile proprii.

In ceea ce priveste siguranta in exploatare, dispozitivul beneficiaza de protectie IP 24 impotriva stropirii cu apa si de protectie electrica dubla, clasa II (nu necesita conectarea la impamantare), deci e perfect pentru incaperi cu umiditate ridicata.

 

 

 

Radialight Helisea 110

 

Radialight Helisea 110 este produsul perfect pentru toti utilizatorii care-si doresc un panou radiant elegant si eficient. Cu o putere totala de 450 de W, acesta se potriveste ca o manusa in orice incapere de cel mult 15 m3, iar timerul electronic in 4 trepte garanteaza nivelul perfect de confort pentru baia ta. Totodata, este perfect pentru cei care vor ca prosoapele lor sa se usuce in timp util (6 bare de zvantare, cate 3 pe fiecare parte).

Este prevazut cu un termostat electronic de inalta precizie, asa ca poti ajusta temperatura incaperii cu o variatie de +/- 0,5°C, fapt care se traduce printr-o performanta ridicata si costuri mici de exploatare. Cu alte cuvinte, este un produs care garanteaza o difuzie excelenta a caldurii, multumita radiatiei infrarosu de unda lunga emisa de intreaga fata a panoului.

Apartul dispune de protectie IP 24 impotriva stropirii cu apa, anti-inghet si de protectie impotriva socurilor electrice.

 

 

 

Radialight Acanto 70

 

Cauti un panou radiant de baie ieftin si bun? Radialight Acanto 70 este raspunsul corect pe care ti-l poti da. De tip uscator-prosoape si fixandu-se in 4 puncte pe perete, acesta asigura o incalzire rapida prin radiatie oricarei incaperi de pana la 10 m3 (300 W). Este echipat cu un timer electronic cu 4 trepte, asa ca poti folosi dispozitivul in functie de anotimp si de nevoile proprii.

Aparatul dispune si de un termostat electronic de inalta precizie, reglarea optima a temperaturii din camera facandu-se cu o variatie de +/- 0,5°C, asa ca este simplu de inteles de ce Radialight Acanto 70 este preferat de toti cei care isi doresc un consum redus de energie, performanta ridicata si consumuri minime de exploatare.

Protectia IP 24 impotriva stropirii cu apa, cea electrica dubla, de clasa a II-a, care fereste panoul de socurile electrice il recomanda in bai si altor incaperi cu umiditate ridcata.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune panouri radiante, pentru baie

 

Ghidul cumparatorului

Pentru ca un panou radiant se axeaza pe rezultate zonale, intrucat acesta nu incalzeste aerul, ci obiectele aflate in respectiva incapere, si pentru ca pretul de achizitie este mult mai mic comparativ cu cel al unui sistem de clasic de incalzire cu centrala termica si calorifere, n-ar strica sa-ti echipezi baia cu un astfel de aparat. In plus, s-a demonstrat stiintific ca poate avea efecte benefice asupra corpului uman (ex. stimuleaza circulatia sangelui), asa ca ne-am propus ca, prin acest ghid, sa te ajutam sa alegi cel mai bun panou radiant de baie.

Daca vrei o temperatura confortabila si placuta la baie, primul aspect pe care trebuie sa-l urmaresti, se refera la dimensiunea incaperii. Cu alte cuvinte, in cazul in care locuiesti intr-o garsoniera, pentru un confort termic desavarsit, un dispozitiv de 500 de W este suficient pentru a face fata unei incaperi de 10 – 15 metri cubi, pe cand unul de 1000 de W va incalzi fara nici o problema o camera de 30 – 40 metri cubi, adica il poti folosi atat in dormitor, cat si-n bucatarie. O importanta la fel de mare o au si treptele de putere din dotare, numeroase pareri despre cele mai bune panouri radiante de baie recomandand achizitionarea unui model cu minim 3 nivele ajustabile, deoarece asa poti realiza un reglaj optim al temperaturii in functie de propriile nevoi.

Tipul de incalzire este, de asemenea, important, si poate fi radiant sau prin convectie termica. Cel dintai emite radiatii electromagnetice cu lungimi de unda mici, incalzind direct obiectele si permitand, astfel, ca temperatura din camera sa fie constanta, pastrand podeaua si peretii calzi, uscati si lipsiti de mucegai. Totusi, multe guri afirma ca cea mai potrivita alegere consta in achizitionarea unui panou radiant de baie care are incorporate ambele sisteme de incalzire (convectie/radiatie), deoarece garanteaza optimizarea la maxim a confortului termic prin controlul electronic eficient al consumului de energie.

Iar inainte de a afla unde gasesc panou radiant de baie la un pret bun ceilalti cumparatori, asigura-te ca dispozitivul are in dotare functiile de auto – inchidere – ca protectie termica si cea de anti-inghet – in cazul in care achizitionezi aparatul pentru incalzirea casei de vacanta, garanteaza mentinerea temperaturii din interior la un anumit prag. Astfel, produsul va fi unul sigur in ceea ce priveste securitatea si sanatatatea persoanelor care-l folosesc.

La final, iti recomandam sa comanzi panoul radiant de baie direct de pe Internet, pentru a economisi atat timp, cat si bani.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu