Cel mai bun radiator 1400 x 600

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Tekzen Pazarlama PKKP

 

Tekzen Pazarlama PKKP a fost indicat de catre numerosi utilizatori ca fiind cel mai bun radiator 1400 x 600 mm, de aceea am ales sa ti-l prezentam si tie. Primul lucru care ne incanta la produs este materialul din care este confectionat, otelul fiind printre cele mai eficiente cand vine vorba de rapiditatea cu care este imprastiata caldura.

Va dura putin pana sa se incalzeasca, insa, dupa aceea, temperatura se va pastra pentru mai mult timp. Caloriferul ofera o putere termica nominala de 1518 W, ceea ce il recomanda in camerele care au un volum de pana la 40 mc. Desigur, intr-un living mai mare, vei putea monta doua piese.

Multumita dimensiunilor de 600 x 22 x 1400 mm, nici nu il vei observa de dupa perdea. Produsul detine certificate de calitate si sanatate la standardele Europene, precum si o garantie de 2 ani, ceea ce ne asigura de performantele sale si de fiabilitatea constructiei.

 

 

 

 

 

Radox

 

Atunci cand te intereseaza sa cumperi un radiator in care sa nu investesti foarte mult, te poti multumi cu unul confectionat din otel, precum cel pus la dispozitie de Radox. Pe langa faptul ca are un pret avantajos, nici randamentul de care e capabil nu e mai prejos.

In primul rand, suprafata radianta, de 600 X 1400mm, e mare, iar volumul de apa continut prin caneluri e la fel de crescut, ceea ce face ca modelul sa dezvolte o putere ridicata, de 2886W. Apoi, otelul e de calitate superioara, avand o grosime de 1,15 mm, iar radiatorul a fost vopsit in camp electrostatic si testat la o presiune de 13 bar.

Mai mult, a fost trecut printr-un proces riguros de pre-tratare, in care a fost acoperit cu un strat protector, anticoroziv. Se preteaza la o presiune maxima de 10 bar si atinge o temperatura maxima de 110°C. De asemenea, are o adancime de doar 22 mm, o greutate de 43,5 kg si este alb.

 

 

 

 

 

Airfel

 

In cazul in care ai de incalzit o camera mai mica si nu esti dispus sa cheltui foarte multi bani, te poti multumi cu un radiator 600 X 1400 ieftin si bun, precum modelul Airfel. Acesta este un calorifer compact, ce incorporeaza placi de incalzire profilate, alaturi de elemente de convectie, ceea ce favorizeaza raspandirea agentului termic.

De mentionat ca e prevazut cu un singur panou de incalzire si un singur convector, insa va face cu brio fata intr-o camera mica-medie. Este confectionat din otel si e echipat cu protectii laterale si unele superioare, care au forma de gratar.

Producatorul ofera o garantie de 12 ani, daca e instalat in reteaua termica proprie, si doar de un an, in circuit central, tip RADET. Suporta o presiune si o temperatura de 10 bar, respectiv 110°C. De asemenea, puterea termica nominala oferita e de 1655W. De mentionat ca are o adancime de 50 mm si o greutate de 23 kg.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune radiatoare 1400 x 600

 

Ghidul cumparatorului

Ti-ai instalat un nou sistem de incalzire centrala, insa vechile calorifere sunt ruginite si poate fisurate? Inseamna ca e cazul sa le inlocuiesti cu unele noi, capabile sa incalzeasca fara probleme toate camerele. In acest sens, s-ar puta sa te inspire urmatoarele pareri despre cele mai bune radiatoare 1400 x 600 mm.

Fie ca ai incalzire centralizata sau beneficiezi de propria centrala termica, atunci cand vrei sa cumperi un calorifer, primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa alegi materialul. De el depinde cat de rapid se va incalzi radiatorul, dar si ce durata de viata va avea. Ai posibilitatea de a opta pentru un model din otel, fonta sau aluminiu, fiecare cu avantaje si dezavantaje.

Fonta emana cel mai bine caldura acumulata, are rezistenta ridicata la socuri mecanice si coroziune, iar radiatorul poate fi folosit si pana la 30 de ani, insa acumuleaza un volum mai mare de apa, comparativ cu celelalte variante, astfel ca se va incalzi mai greu. De asemenea, aspectul e butucanos, iar greutatea e mare.

Caloriferele din aluminiu au un randament termic superior, intrucat se incalzesc foarte rapid. Pot avea o durabilitate de pana la 20 de ani, au forme subtiri si sunt facil de manevrat, insa pot fi mai zgomotoase, necesita aerisire si se deformeaza usor, daca sunt lovite.

Radiatoarele din otel vin cu cel mai bun raport calitate-pret de pe piata. Acestea au suprafete ce iradiaza foarte bine energia termica, distribuind caldura rapid, si rezista la temperaturi de pana la 100 de grade Celsius. Totodata, au nevoie de mentenanta periodica, pentru tratarea apei din instalatie, iar durata de viata se extinde doar pana la 10 ani.

Randamentul poate fi verificat consultand nu doar puterea termica nominala, in raport cu dimensiunile incaperii, dar mai ales presiunea maxima suportata, precum si temperatura maxima de lucru. Vrei sa incalzesti o camera cu volum mediu, de aproximativ 40 – 50 de metri cubi? Te poti orienta catre un dispozitiv ce ofera in jur de 2500-3000W, ce suporta o presiune de aproximativ 10 bar. Dimensiunile de 1400 x 600 mm inseamna o suprafata iradianta destul de mare, ceea ce eficientizeaza raspandirea aerului cald.

Celor curiosi sa descopere unde gasesc radiator 1400 x 600, la un pret bun, le sugeram sa faca cumparaturile online. Ofertele sunt mai accesibile si mai avantajoase. Iata doar trei dintre ele.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu