Cel mai bun scaun de birou, cu suport lombar

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Kring Ergo

 

1.Kring ErgoScaunul Kring Ergo DSP este considerat, pe buna dreptate, unul dintre cele mai bune scaune de birou ergonomice disponibile pe piata. La nivelul spatarului, scaunul include doua piese ajustabile, destinate sustinerii coloanei vertebrale.

Acest suport special elimina presiunea acumulata la nivel lombar si reda coloanei o pozitie apropiata de cea naturala, din punct de vedere anatomic. In plus, spatarul include si o tetiera moale, deasemenea ajustabila. Sezutul are o forma curbata, ergonomica, ce nu oboseste coapsele utilizatorului si relaxeaza articulatiile. Structura zonei de sezut este captusita cu un burete moale, acoperit de un strat gros din piele ecologica.

Scheletul scaunului are la baza o structura in forma de stea, iar scaunul intra in contact cu podeaua printr-o serie de roti mobile si silentioase. Rotile se invart 360 de grade, in functie de directia in care se impinge scaunul. In plus, Kring Ergo prezinta si un amortizor durabil si puternic, pentru a creste maxim confortul general al scaunului. Mai trebuie specificat ca, odata achizitionat, scaunul va fi trimis in cutie, demontat. In interiorul cutiei de transport, se vor gasi materialele necesare si un ghid de asamblare. Confom celorlalti utilizatori ai acestui scaun, va fi nevoie doar de o surubelnita si un ciocan mic pentru reasamblarea acestui scaun.

 

 

 

 

 

Ergohuman v2 Plus Elite

 

2.Ergohuman v2 Plus EliteScaunul Ergohuman v2 este un produs superior din punct de vedere al calitatii si al principiilor ergonomice incorporate. Scaunul prezinta un spatar impartit in doua zone, una pentru partea superioara a spatelui si umerilor si una pentru zona lombara, ambele reglabile.

In plus, in design este inclusa si o tetiera moale, reglabila pe inaltime, pentru a gasi pozitia perfecta de odihna si confort. Spatarul este realizat dintr-un material textil rezistent si elastic, sub forma unei structuri de sita. Astfel, spatarul nu incurajeaza depunerile de umezeala si mentine spatele utilizatorului racoros, prin circulatia aerului.

Scheletul este realizat din aluminiu, cu o suprafata lucioasa, iar baza sub forma de stea are un diametru de 650 mm. Contactul cu podeaua se face printr-o serie de roti rotative – 360 de grade. In plus, in structura scaunului, sub zona de sezut, se afla si o suprafata pentru a oferi suport picioarelor. In acest fel sunt eliminate si punctele de presiune de la nivelul soldurilor si a genunchilor, dar si posibilile dureri articulare, cauzate de pozitia indelungata in sezut. Greutatea maxima suportata de acest scaun este de 130 de kilograme.

 

 

 

 

 

Kring WiFi

 

3.Kring WiFiKring WiFi este un scaun de birou pentru spate si sezut, special realizat pentru a oferi confort superior si relaxare corpului. Designul ergonomic a fost realizat ca o solutie pentru orele lungi petrecute la birou, iar culorile neutre ale materialului acoperitor permit adaptarea scaunului in orice camera.

La nivel lombar, spatarul incorporeaza un suport special pentru spate, eliminand astfel presiunea cauzata de o pozitie gresit verticala a coloanei. Sezutul este reglabil pe inaltime, iar spatarul prezinta un sistem de blocare a unghiului de inclinare, pentru a permite utilizatorului sa isi gaseasca pozitia perfecta de lucru.

Materialele ce intra in realizarea scaunului sunt din piele ecologica, pentru sezut si mesh pentru spatar si tetiera. Baza scaunului este sub forma de stea, iar rotile atasate fiecarui brat sunt moi, silentioase si se rotesc 360 de grade, in functie de directia in care este impins scaunul. In concluzie, Kring WiFi este un scaun de birou deseori recomandat de cei ce au achizitionat acest produs, datorita calitatilor sale in ceea ce priveste confortul. Trebuie precizat ca, scaunul va fi demontat si trimis intr-o cutie, odata achizitionat. In interiorul ei, se vor gasi piesele necesare montarii, dar si un ghid usor de urmarit cu pasii ce trebuie indepliniti.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune scaune de birou, cu suport lombar

 

Ghidul cumparatorului

Pentru cei ce trebuie sa lucreze cu orele la birou, achizitionarea unui scaun ergonomic cu suport lombar ar trebui sa fie o prioritate. Din multe puncte de vedere, pozitia sezanda pentru o perioada lunga de timp este considerata un obicei vicios, in special daca scaunul nu este specializat pe confort si suport al coloanei. Problemele de sanatate si durerile de spate cronice sunt determinate aproape in exclusivitate de uscarea discului vertebral, cauzata de presiuni crescute in axul vertebrelor. In ultima perioada au fost create tot mai multe scaune de birou cu un suport lombar adecvat, pentru a distribui in suprafata presiunea cumulata la nivelul spatelui si a oferi utilizatorului un grad de relaxare crescut. Dar, pentru achizitionarea scaunului perfect, trebuie sa detii ceva mai multe informatii, decat cateva principii de baza in ceea ce priveste ergonomia produsului. Ca sa iti venim in ajutor, am creat o lista cu cele mai importante caracteristici, ce ar putea sa le incorporeze un scaun de birou bun:

 

 

Suportul: suportul, dar si confortul unui scaun de birou este redat de spatar si zona de sezut. Sustinerea spatelui si eliminarea presiunii trebuie realizate de un suport lombar special, integrat in design. De obicei, scaunele obisnuite indeplinesc aceasta caracteristica, prin forma arcuita a spatarului. Produsele superioare, profesioniste si specializate pe eliminarea durerii, includ o componenta specifica, de obicei reglabila, atasata spatarului, la nivel lombar. Aceasta componenta are rolul de a oferi o sustinere exclusiva pentru jumatatea inferioara a spatelui si ofera coloanei o curbura naturala sau pe cat posibil de apropiata de aceasta. In acelasi timp, este recomandat ca zona de sezut sa fie si ea reglabila in inaltime, luand in considerare distanta fata de podea. In plus, prin manipularea aceluiasi buton, zona de sezut, dar si spatarul, pot fi balansate pe spate, pentru a oferi o pozitie de odihna.

 

Material: cele mai intalnite materiale utilizate in crearea scaunelor de birou sunt spuma impaturita sau buretele, piele naturala granulata, imitatie de piele sau plasa (mash). Modul cum sunt folosite materialele este influentat de viitorul design al scaunului si de recomandarile generale de utilizare. De exemplu, scaunele dedicate unui climat mai cald, au realizat spatarul din panza, pentru a permite circulatia aerului. Astfel sunt evitate si depunerile de umezeala ce incurajeaza dezvoltarea microorganismelor ce se pot forma in pliurile materialului.

 

Control: este important ca scaunul ales de tine sa includa cateva butoane sau manere, ce permit ajustarea inaltimii sau gradului de inclinare a spatarului. Gasirea pozitiei perfecte de lucru este importanta atunci cand lucrezi multe ore la birou. Includem aici si unghiul la care sunt pozitionati genunchii, in raportul cu planul podelei.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu