Cel mai bun sistem de supraveghere

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Sisteme de supraveghere – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ai ajuns la concluzia ca este mai intelept sa iti instalezi un sistem de supraveghere video a locuintei sau biroului? Pentru ca pachetele de acest tip sunt destul de complexe, este mai bine sa afli intai caracteristicile principale pe care trebuie sa le analizezi cand cumperi o astfel de solutie de securitate. WIFI AKU AK9526L este, de exemplu, o varianta cu 4 camere IP care permite accesarea si gestionarea prin Internet, de la distanta, cu senzor de miscare si infrarosu, usor de instalat, livrata impreuna cu NVR si accesoriile de montaj. Pentru cei care prefera stabilitatea conectivitatii prin cablu, se poate dovedi mai potrivita o alternativa precum AKU AK9545CH.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

WIFI AKU AK9526L
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pachet cu camere video IP si NVR cu conectare la Internet, care permite monitorizarea inregistrarilor si modificarea setarilor, online, de la distanta, prin telefon, tableta sau laptop. Poate fi folosit atat pentru interior cat si pentru exterior, cele 4 camere avand protectie IP66, include functie de vizualizare nocturna, cu infrarosu, si senzor de miscare si sunt usor de instalat.

Se numara printre variantele cu camere fara microfon, deci inregistrarea este doar video, iar alimentarea acestora se face prin cablu

Sistem de supraveghere pentru curte, casa si birou, cu accesare online si instalare facila.

A 2-A OPTIUNE!

AKU AK9545CH
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta recomandata pentru interior, cu conectivitate prin cablu si doua camere video cu infrarosu si senzor de miscare, cu NVR livrat impreuna cu spatiu de stocare sub forma unui HDD de 1TB. Sistemul permite accesul si gestionarea parametrilor de functionare de la distanta, prin Internet, limiteaza memoria ocupata prin compresie H264 si este livrat impreuna cu toate accesoriile necesare montajului.

Cablurile incluse in pachet se pot dovedi prea scurte pentru incaperile mai generoase ca dimensiune, insa pot fi suplimentate de la acelasi producator.

Set de camere video cu NVR, pentru casa si birou, care poate fi folosit si la exterior, usor de montat si folosit.

A 3-a Optiune!

Rovision 201901014382
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiune tehnica recomandata pentru exterior, cu camere de 2Mp si DVR cu conexiune la Internet, potrivita pentru spatii private si publice. Se instaleaza usor, permite completarea cu spatiu de stocare de pana la 6TB si asigura supraveghere pe timp de zi si pe timp de noapte, in infrarosu, cu senzor de miscare si posibilitatea de gestionare online a parametrilor de functionare.

Setul nu include HDD-ul care permite stocarea locala a inregistrarilor, pe care va trebui sa il cumperi separat.

Pachet de supraveghere video cu patru camere, pentru exterior si interior, cu urmarire de la distanta, prin telefon sau tableta.

 

 

Pareri despre cele mai bune sisteme de supraveghere

 

Numeroase pareri despre cele mai bune sisteme de supraveghere iti vor recomanda sa apelezi la sfatul unui specialist atunci cand alegi un pachet pentru locuinta sau birou, mai ales daca nu esti familiarizat cu acest tip de tehnologie. Pentru cei care stiu deja ce au nevoie, am inclus in lista de mai jos cateva propuneri cu caracteristici variate, foarte apreciate de cei care le folosesc deja.

 

 

Sistem de supraveghere video exterior wireless:

 

WIFI AKU AK9526L 

 

Iti recomandam acest sistem de supraveghere video de exterior, wireless, daca ai nevoie de o modalitate moderna prin care sa asiguri securitatea unui spatiu de dimensiuni reduse, indiferent de conditiile meteo si in sistem de 24/24. Include 4 camere video IP de 1Mp, potrivite pentru distanta de supraveghere de pana la 10 – 12m, pentru care ofera detalii de calitate, cu unghi usor de reglat, la 360 de grade.

Iti atragem atentia ca termenul de wireless se refera la posibilitatea de conectare a camerelor cu NVR-ul, prin wi-fi ,si gestionarea cu ajutorul laptopului sau telefonului, prin Internet. La capitolul alimentare cu energie, fiecare camera are propriul sau alimentator pentru care trebuie sa cumperi cablu de lungime potrivita.

Setul include senzor IR si functie Day&Night, pentru filmare pe timp de noapte, plus senzor de miscare, care activeaza inregistrarea si trimite mesaj de alarma pe telefon. Se instaleaza usor, fiind insotit de manual in limba romana si poti folosi orice monitor pentru NVR-ul inclus in pachet, care nu contine insa HDD-ul, ce necesita achizitionare separata.

 

 

Acvil KIT 2 WIFI-2MP-30

 

Daca ai studiat zona pe care vrei sa o securizezi si ai ajuns a concluzia ca doua camere sunt suficiente, iti recomandam ca optiune acest sistem de supraveghere, la pret bun, de la Acvil, cu NVR cu 9 canale si capacitate de stocare de pana la 8TB (HDD-ul trebuie achizitionat separat), plus cu comunicare wi-fi care permite gestionarea intregului sistem prin telefon sau tableta.

Camerele video sunt de tip IP, cu transmisie digitala catre NVR, pe o distanta de pana la 300m, fara obstacole. Includ de asemenea senzor infrarosu, pentru inregistrare pe timp de noapte, si au factor de protectie IP67, care le asigura rezistenta buna in timp, la ploaie, ninsoare si praf.

Inregistrarea imaginilor se poate realiza permanent, in anumite intervale orare sau doar la comanda senzorului de miscare integrat. Sistemul beneficiaza de compresie H.264+, ce reduce gradul de ocupare a spatiului de stocare, iar NVR-ul poate lucra cu o rezolutie de pana la 5MP, pentru cazul in care vrei sa cuplezi si camere mai puternice.

 

 

 

Sistem de supraveghere video interior:

 

AKU AK9545CH 

 

Pentru cei care prefera versiunile de sisteme de supraveghere, la preturi bune, cu HDD inclus, propunem acest model AKU livrat impreuna cu NVR plus hard disk de 1TB, suficient pentru cateva saptamani bune de inregistrare pe baza de detectie.

Camerele sunt prevazute cu carcasa metalica IP66 si 36 led-uri IR pentru vizibilitate pe timp de noapte, plus suport de prindere, care permite modificarea facila a unghiului de observatie. Pot fi folosite atat la interior, cat si la exterior, si sunt livrate impreuna cu alimentatoarele necesare. In functie de marimea spatiului in care le instalezi este posibil sa fie nevoie sa cumperi cablu suplimentar pentru a acoperi distanta de la alimentator pana la camere.

Poti descarca inregistrarile stocate pe NVR pe un USB sau chiar pe calculator, prin Internet, pentru a elibera HDD-ul local, la care ai posibilitatea de a conecta o varietate de monitoare VGA sau HDMI. Este bine sa retii ca in acest caz conectarea camerelor la NVR se face prin cablu.

 

 

Dahua DH-C4INT30-2MP

 

Uneori este mai bine ca sistemul de supraveghere sa fie discret si mai greu de observat. Pentru aceste situatii iti recomandam ca optiune modelul Dahua DH-C4INT30-2MP prevazut cu 4 camere video de tip dome, cu exterior negru, usor de montat si cu unghi de vizualizare eficient, de 87.5 grade. In plus, spre deosebire de alte seturi, include si HDD de 1TB pentru stocare, pe care nu va mai fi deci nevoie sa il cumperi separat.

Rezolutia camerelor este de 2Mp care inseamna detalii de buna calitate pe o distanta de pana la 15 – 16m (de exemplu, recunoasterea faciala). Acestea includ de asemenea si senzor IR, pentru vizibilitate pe timp de noapte si tehnologie SmartIR care gestioneaza eficient luminozitatea redusa, pentru o calitate buna a imaginii.

DVR-ul inclus in set permite transmisia live pe Internet, deci vei putea urmari direct spatiul supravegheat de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicatiei dedicate, disponibila gratuit. Poti opta pentru inregistrarea continua, programata, manuala, pe baza activarii senzorului de miscare sau la declansarea alarmei de perimetru.

 

 

Acvil AD-B4INT20-2MP-VF

 

Tot 4 camere discrete, de tip dome, iti ofera si acest sistem de supraveghere video de la Acvil conceput pentru cei care doresc sa imbunatateasca nivelul de securitate al locuintei, biroului, garajului etc. Camerele sunt prevazute cu suport reglabil, cu montaj facil pe perete si ofera o rezolutie de 2Mp, ideala pentru observarea pe distante de pana la 15 – 16m.

Include 24led-uri cu infrarosu si functie Day&Night, pentru inregistrare la calitate buna si pe timp de noapte, functie AWB, pentru adaptare eficienta la variatiile de luminozitate pe timpul zilei, si carcasa de protectie cu nivel IP66 care permite instalarea si la exterior.

Impreuna cu cele patru camere primesti DVR-ul cu conectivitate la Internet, insa fara HDD pe care va trebui sa il cumperi separat pentru a putea stoca inregistrarile local. Alege modelul de HDD in functie de varianta de inregistrare preferata: cea permanenta ocupa mai mult spatiu decat alternativa declansata de senzorul de miscare. Iti atragem atentia ca in acest pachet nu vei gasi alimentatorii pentru camere si cablurile video mufate pentru conectarea cu DVR-ul, pe care le poti achizitiona insa de la acelasi furnizor.

 

 

 

Sistem de supraveghere video exterior:

 

Rovision 201901014382

 

Prevazut cu camere video cu IP66, rezistente la intemperii si temperaturi cuprinse intre -10 si +50oC, acest sistem de supraveghere video, pentru exterior, este potrivit pentru intrarile in institutii publice sau private, zone de parcare de dimensiuni reduse, curtea casei etc.

DVR-ul este un model hibrid, care poate lucra cu camere AHD, TPI si IP si iti ofera o rezolutie de inregistrare de 1.3Mp la 25fps sau 2Mp la 12fps. Permite monitorizarea prin Internet, de pe PC sau telefon, deci vei putea verifica intotdeauna ce se intampla acasa. In plus, primesti alarma pe telefon daca senzorul de miscare este activat. Il poti dota cu HDD de pana la 6TB, in functie de bugetul disponibil si conditiile in care doresti sa inregistrezi.

Camerele ofera rezolutie de 1920 x 1080, cu transmisie pe o distanta de pana la 500m, captare video color pe timpul zilei, cu echilibrarea eficienta a diferentelor de luminozitate, si led-uri infrarosu plus senzori IR, pentru vizibilitate pe timp de noapte.

 

 

Rovision 201901014387

 

Daca iti propui sa activezi sistemul doar cand esti plecat de acasa sau folosind senzorul de miscare, HDD-ul de 500GB inclus in acest pachet va fi suficient pentru cateva saptamani de supraveghere. Setul include patru camere cu rezolutie de 2Mp, pentru distante de pana la 15 – 16m, ideale pentru intrari in scara de bloc, magazine, birouri, case etc.

Este un set conceput pentru exterior, deci cu protectie IP66, care inseamna rezistenta la precipitatii si particule de praf. Include patru camere cu o distanta de transmisie de pana la 500m, senzor de prezenta care poate declansa automat inregistrarea, si lumina infrarosu pentru supraveghere pe timp de noapte.

Pachetul de livrare contine mouse, camere, DVR, alimentator 12V/2A, conectori si manualul tehnic cu detaliile procedurii de instalare. Prin conectarea DVR-ului la Internet poti urmari imaginile captate de camere online, de pe orice dispozitiv conectat (telefon, tableta sau laptop). Ofera o calitate buna a imaginii si este usor de instalat.

 

 

Dahua kit4cpromo

 

Pentru cei care doresc un sistem de supraveghere complet, cu dispozitiv de alarmare inclus, acest kit de la Dahua poate reprezenta modelul ideal. Unitatea de alarmare are unghi de 100 de grade, distanta de detectie de 6m si timp de activare de 40secunde, este usor de montat si folosit.

La capitolul supraveghere video, setul include doua camere de exterior si doua de interior, cu rezolutie de 2Mp, ambele categorii cu inregistrare in infrarosu, pe timp de noapte, si transmisie prin cablu coaxial sau UPT, cu videobalun.

DVR-ul care completeaza pachetul poate lucra cu patru camere in acelasi timp si este livrat impreuna cu HDD de 1TB pentru stocare locala. In kit mai primesti 8 transmitatoare/receptoare tip balun pasiv, cu fir, alimentator pentru camere, mufe de alimentare cu surub si 40m de cablu pentru conectarea camerelor. In plus, vei mai gasi si un sticker adeziv cu inscriptia “Zona supravegheata video”, obligatorie pentru spatiile publice, si ai acces la tutorial video cu instructiuni de instalare.

 

 

 

Sistem de supraveghere wireless:

 

PNI House WiFi550

 

Multe persoane prefera un sistem de supraveghere wireless pentru ca scapa astfel de o parte dintre cablurile pe care ar trebui sa le instaleze pentru o varianta clasica. Un astfel de model este PNI House WiFi550, cu 4 camere de 1Mp, care pot fi instalate atat la interior, cat si la exterior. Imaginile live pot fi urmarite in direct cu ajutorul unui monitor (HDMI sau VGA) conectat direct la DVR, iar inregistrarile pot fi accesate de pe telefon sau laptop, prin Internet. Tot online poti modifica si parametrii de functionare.

Pentru transmisia imaginilor, intre camere si DVR trebuie sa pastrezi cel mult 100m, dispozitivele oferind vizibilitate buna pe timp de zi, dar si noaptea, prin intermediul LED-urilor si senzorului IR inclus in design. NVR-ul permite conectarea a pana la 8 camere, deci vei mai putea adauga dispozitive daca este nevoie.

NVR-ul nu este insa prevazut cu suportul de stocare pe care va trebui sa il cumperi separat (HDD de pana la 4 TB). Tinand cont de rezolutia camerelor, iti recomandam acest kit pentru spatii in care distanta de supraveghere se limiteaza la 10 – 12m, pentru a putea obtine mereu detalii de calitate.

 

 

Hikvision NK44W0H-1T(WD)

 

Vrei sa tii sub observatie un spatiu ceva mai mare? Cel mai bun sistem de supraveghere pentru tine ar putea fi, in acest caz, un model prevazut cu camere de 4Mp, rezolutie care te ajuta sa vezi detaliile importante pe o distanta de pana la 20 – 25m. Iti propunem asadar pachetul Hikvision NK44W0H-1T(WD), cu patru camere de tip bullet, ceva mai vizibile decat alternativele tip dome, cu structura IP, care permite comunicarea wireless cu DVR-ul.

Dispozitivele sunt concepute pentru a fi utilizate la exterior, functionand foarte bine in intervalul termic -10 pana la +50oC si beneficiind de protectie IP66. Poti gestiona parametrii de lucru ai camerelor prin Internet, cu ajutorul unei aplicatii dedicate, usor de instalat pe telefon sau tableta. Aceeasi aplicatie iti permite de asemenea sa primesti alerte atunci cand senzorul de miscare este activat.

Kitul se numara printre optiunile care contin NVR cu HDD inclus, in acest caz fiind vorba de o capacitate de stocare de 1TB. Camerele functioneaza cu infrarosu, ce pot inregistra la o calitate buna a imaginii si pe timp de noapte.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Un sistem de supraveghere, la un pret bun, ales corect in functie de zona care necesita securizare, buget, performante tehnice si gradul de familiarizare cu tehnologia, te poate ajuta sa previi intrarile prin efractie sau/si sa rezolvi mai repede orice eveniment de acest tip.

Afla din acest articol la ce trebuie sa te uiti mai intai cand cauti o astfel de solutie de securitate si cum sa gasesti optiunea cea mai potrivita pentru contextul in care o vei folosi.


Componente si consultanta: Incepem cu aspectele pe care cei mai multi au tendinta sa le neglijeze: produsele incluse in pachet si usurinta cu care poti obtine informatii ajutatoare. Pentru a nu fi nevoit sa cauti si sa cumperi in plus accesorii atunci cand incepi instalarea, alege un sistem de supraveghere, ieftin si bun care include: camere, DVR cu hard disk inclus, sursa comuna sau surse individuale de alimentare pentru camere, conectori si cabluri pentru date si pentru alimentare, precum si accesorii pentru fixare (dibluri etc.).

Oricat de priceput ai fi cu dispozitivele electronice, este bine sa iei in considerare varianta in care lucrurile nu se asaza tocmai cum crezi tu si esti nevoit sa iei legatura cu producatorul sau furnizorul pentru recomandari. Iata de ce consultanta oferita pentru montaj este unul dintre criteriile pe care este bine sa le folosesti cand evaluezi produsul, mai ales unul cumparat online.

 

Suprafata supravegheata: Majoritatea camerelor video pot fi utilizate si la interior si la exterior, dar este bine sa verifici acest aspect daca vrei sa le fixezi afara, expuse la ploaie, vant, caldura si radiatii solare. Tot pentru exterior, unde lumina variaza mai mult decat la interior, iti recomandam sa cauti camere cu functie WDR, care regleaza automat intensitatea luminii, pentru a inregistra imagini clare.

Un alt criteriu important este marimea spatiului pe care trebuie sa il acopere, care iti va spune de ce rezolutie ai nevoie. De exemplu, pentru o gradina mica sau un birou de pana la 10 – 12m, te vei descurca cu o camera de 1Mp, care te va ajuta sa vezi clar persoanele si respectiv, numerele de inmatriculare.

Daca distanta pe care trebuie sa o acopere la o calitate buna a imaginii este de 15 – 16mp, este bine sa te orientezi catre seturi cu camere de 2Mp, iar pentru 20 – 25mp sunt mai bune cele de 4 – 5Mp. Nu uita ca aparatul care reda inregistrarile trebuie sa aiba o rezolutie cel putin la fel de buna ca a camerelor, pentru a putea studia eficient imaginile.

Tot de gradul de acoperire a terenului tine si unghiul de vizibilitate al fiecarei camere, precum si posibilitatea de a o orienta exact in directia in care ai nevoie care depinde de sistemul de fixare.

 

Zi si noapte: Pentru supraveghere 24/24 ai nevoie cu siguranta de camere cu infrarosu. Ceea ce nu toti cumparatorii stiu insa este ca prezenta indicativului IR in descrierea tehnica nu este suficienta, pentru ca inseamna doar ca dispozitivul include LED-uri care genereaza acest tip de lumina. Camera trebuie sa includa si functie Day&Night pentru putea capta si interpreta imaginile expusa la IR.

 

Inregistrare si monitorizare: Inregistrarea imaginilor se poate realiza permanent, mai ales daca ai la dispozitie un spatiu de stocare suficient de mare, de 5 – 8TB, doar in anumite intervale de timp (de exemplu, noaptea si in weekend, cand nu esti la serviciu), sau pe baza comenzii senzorului de miscare, economisind astfel energie si memorie.

Cele mai multe DVR-uri permit in prezent streaming online, prin instalarea unei aplicatii simple, cu ajutorul careia poti accesa imaginile de la distanta, fie in varianta inregistrata, fie, in unele cazuri, chiar live. 

Sunt cele mai bune sisteme de supraveghere pentru locuintele private, ai caror proprietari pleaca in concediu, atat timp cat reteaua de Internet este suficient de stabila. Permit de asemenea si gestionarea de la distanta a modului de functionare, a unghiului de orientare etc.


Instalare: Te vei intreba desigur si daca sa alegi un sistem cu cabluri sau o varianta cu acumulatori. Camerele cu baterii sunt mai comod de instalat, pentru ca nu trebuie sa montezi cat mai frumos si mai discret, cabluri prin locuinta, birou sau curte. Trebuie sa retii insa ca bateriile trebuie schimbate, deci ai grija sa le montezi intr-un loc usor accesibil si sa nu uiti sa le inlocuiesti inainte de a pleca de acasa pentru perioade mai lungi. 

Din punctul de vedere al conexiunii cu DVR-ul, variantele wireless depind de calitatea semnalului, care trebuie sa fie suficient de bun pentru a sustine monitorizarea eficienta, altfel risti sa pierzi segmente importante din filmari. Iti recomandam asadar un model cu cablu, daca net-ul nu este disponibil sau merge greu, cele mai usor de montat fiind variantele PoE care asigura si alimentarea cu energie prin cablul de date.

 

Inarmat cu acest informatii de baza, poti acum evalua mai usor produsele disponibile si alege varianta potrivita. Iti propunem in continuare cateva modele apreciate de clienti, care merita atentia ta.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat costa instalarea unui sistem de supraveghere? 

Daca vrei sa apelezi la o firma specializata pentru a instala cel mai bun sistem de supraveghere pe care l-ai gasit pentru apartament, casa sau birou, va trebui sa scoti din buzunar intre 400 si 700lei, pentru un set de 2 – 4 camere, in functie de tipul de sistem ales. Pretul creste proportional cu numarul de camere video care necesita montaj si conectare.


Cat consuma un sistem de supraveghere video?

Pentru a calcula consumul unui sistem de supraveghere poti lua in considerare, in medie, cate 3W pentru fiecare dintre camere, 10W pentru NVR si 5 – 10W pentru HDD. Deci o optiune cu patru camere care inregistreaza permanent va consuma aproximativ 35W pe ora.

 

Ce cablu se foloseste la camere de supraveghere?

Specialistii recomanda cablu de alimentare cu material conductor din cupru, cu doua fire. Pentru a mentine tensiunea de 12V pana la camera, este bine sa cauti modele mai groase pentru distante mai mari. Diametrul depinde insa si de amperajul de care are nevoie camera. De exemplu, pentru un amperaj de 1A si o distanta de 10m ai nevoie de un cablu de 0.5mm, in timp ce pentru o distanta de 40m, vei avea nevoie de un diametru de 1mm.

 

 

 

Ce iti trebuie pentru un sistem de supraveghere

 

Inainte de a incepe sa cauti un sistem de supraveghere pentru locuinta, gradina, parcare sau birou, este recomandat sa stii exact ce dispozitive si accesorii iti sunt necesare. Iata o lista care rezuma cele mai importante componente.


Camere video si DVR/NVR

Ai nevoie cu certitudine de cel putin o camera video, care sa asigure observarea vizuala a zonei, de preferat cu infrarosu, pentru a functiona bine si pe timp de noapte, si activata cu senzor de miscare, pentru a economisi energie si memorie.

Pentru inregistrarea locala a filmarilor, iti trebuie neaparat un DVR sau NVR cu memorie HDD sau SSD pe masura. Iti recomandam o optiune conectata la Internet care permite accesarea materialelor si setarilor de la distanta, permitand si salvarea inregistrarilor in cloud.

 

Cabluri de alimentare

La majoritatea modelelor de sisteme de supraveghere, ieftine si bune, alimentarea se realizeaza prin cablu, atat pentru camere, cat si pentru DVR, deci ai nevoie si de aceste accesorii, plus alimentatori compatibili si conectori potriviti. Inainte de a incepe instalarea asigura-te ca ai suficient cablu pentru camere.

 

Cabluri video

In cazul in care ai ales un set cu camere video care nu comunica wireless, ai nevoie de asemenea si de cabluri care sa asigure transmisia video catre DVR.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu