Cel mai bun termosemineu Ferroli

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Ferroli Breta Pellet 30 KW

 

Acest produs este adecvat, daca esti in cautarea unui termosemineu complet echipat. Avand in vedere ca foloseste peleti ca materie prima pentru ardere, nivelul noxelor rezultate va fi mai scazut decat in cazul arderii carbunilor. De asemenea, costul de achizitie va fi mai redus decat in cazul lemnelor. Insa trebuie sa acorzi atentie lungimii si diametrului materialului lemnos, deoarece conform specificatiilor producatorului, acesta trebuie sa masoare 20-30 mm si aiba circumferinta cuprinsa intre 6-8 mm. Daca utilizezi un alt tip de peleti, exista posibilitatea ca randamentul acestui dispozitiv sa scada.

Puterea calorica, de 30 kW, ne face sa afirmam ca modelul este unul puternic, care poate incalzi un volum de aer de 600 mc. Precizam ca aceasta valoare este estimativa, avand in vedere ca poate varia in functie de temperatura interioara, zona climatica si gradul de izolatie. Pentru ca termosemineul nu necesita o incapere termica individuala, poate fi amplasat in living pentru a putea profita si de caldura radianta a acestuia.

Panoul de comanda digital si posibilitatea montarii unui termostat (neinclus in pretul de achizitie), ajuta la o reglare mai usoara a temperaturii si la modificarea setarilor astfel incat sa asiguri o caldura constanta in toate incaperile, cu un consum cat mai redus. Pe langa caldura, in mod normal ai nevoie si de apa calda menajera, iar din moment ce acest produs ofera posibilitatea de a monta si boiler, nu vei mai fi nevoit sa consumi curentul electric pentru producerea apei calde. Totusi, trebuie sa iei in calcul si spatiul necesar amplasarii acestuia.

 

 

 

 

 

Ferroli Breta Pellet 24 KW

 

Cu o putere calorica de 24 kW, acest termosemineu Ferroli, ieftin si bun poate fi considerat nepotrivit, doar daca volumul de aer pe care trebuie sa il incalzeasca depaseste 500 mc. Insa aceasta valoare depinde si de alti factori cum ar fi materialele cu care este izolata locuinta sau regiunea in care e amplasata.

Avand in vedere ca nu necesita o camera separata pentru montaj, te vei putea bucura si de caldura raspandita direct de focar, daca il vei amplasa intr-o camera locuibila. Fiind un dispozitiv alimentat cu peleti, este considerat ecologic, iar raportul randament/cost este mai convenabil comparativ cu al unui dispozitiv alimentat cu lemne. Trebuie sa mentionam si faptul ca eficienta energetica a dispozitivului poate fi influentata de calitatea combustibilului. Peletii trebuie sa aiba calitatea A (diametru: 6-8mm si lungime: 20-30 mm) pentru ca soba sa functioneze conform parametrilor specificati de producator.

Termosemineul mai poate fi utilizat si pentru a produce apa calda necesara in activitatiile de zi cu zi. Astfel, prin montarea unui boiler extern (pe care il vei cumpara separat) vei realiza o economie a curentului electric. Panoul de comanda si termostatul de ambient (care nu este inclus in pachetul de achizitie), te pot ajuta sa reglezi cu usurinta parametrii de functionare ai dispozitivului, astfel incat sa asiguri un confortul termic in intreaga locuinta cu un consum cat mai mic de materie prima. Avand in vedere ca in pachetul de achizitie vei gasi toate componentele necesare pentru montarea semineului, consideram ca acest produs reprezinta o investitie care merita apreciata.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee Ferroli

 

Ghidul cumparatorului

In orice spatiu locuibil este necesar sa avem o sursa de caldura. Te gandesti ca un semineu este util pentru locuinta ta, insa vrei sa faci o alegere potrivita? – In acest caz poti culege informatii cu privire la un termosemineu Ferroli, la un pret bun, din ghidul de mai jos.

 

 

Compania a luat nastere in Italia in anul 1955, la intitiativa fratilor Dante Leonardo si Luigi Ferroli. Acestia s-au axat pe doua domenii care sunt mereu in plina ascensiune, anume incalzire si climatizare.

Brandul a aparut in Romania in anul 1995, oferind o gama variata de produse: sisteme de incalzire, de climatizare, panouri solare, si pompe de caldura. Trebuie sa mentionam faptul ca, pe langa comercializarea acestora, compania ofera si servicii de montaj si mentenanta de cea mai buna calitate.

Pentru a avea un confort termic optim, chiar si atunci cand temperaturile sunt negative, este bine sa tii cont de suprafata pe care doresti sa o incalzesti. In functie de aceasta alegi si puterea calorica a produsului. Indicele poate fi insa influentat de diversi factori externi cum ar fi izolatia locuintei, materialele din care este realizata casa sau zona climatica.

Cea mai mica valoare a acestei coordonate la un termosemineu Ferroli ar fi de circa 22 kW (Mirano h). Dispozitivele de acest fel sunt potrivite pentru locuintele a caror suprafata nu de paseste 150 mp (luand in calcul o inaltime medie de 2.8 m si un grad de izolatie moderat).

Pe de alta parte, daca spatiul este mai generos, poti opta pentru cele care au o putere calorica de 30 kW (Breta Pellet, Termogiove). Produsele sunt destinate spatiilor care au o intindere mai generoasa, de aproximativ 200 mp, insa aceasta valoare ramane tot una estimata.

Luand in calcul zona in care este realizata locuinta, poti alege combustibilul potrivit. Daca locuiesti la munte si poti procura lemul mai usor, ai posibilitatea sa optezi pentru un model care foloseste acest material solid pentru ardere (Mirano h).

O alta varianta ar fi termosemineele pe peleti, fiind si cele mai comercializate de catre acest brand. Acest combustibil este ecologic, produce putina cenusa si nu necesita foarte mult spatiu pentru depozitare (Brescia Pellet, Breta Pellet, Termogiove). Insa costul unui astfel de produs este mai mare comparativ cu al modelelor pe lemne.

Daca aducerea, aranjarea si depozitarea materialului lemnos ti se pare ca iti ocupa prea mult timp, poti alege un model care utilizeaza carbunele (Mirano h). Acesta are o eficienta energetica mai mare decat cea a lemnului, insa este mai poluant, ceea ce inseamna ca dispozitivul va trebui curatat frecvent.

Stim ca functia principala a acestui produs este aceea de a asigura confortul termic, insa majoritarea parerilor despre cele mai bune termoseminee Ferroli, afirma faptul ca modelele care permit atasarea unui boiler sunt mai utile, deoarece poti avea si apa calda menajera pentru consumul necesar zi de zi(Brescia Pellet, Breta Pellet). Bineinteles, cumpararea acestuia implica un cost suplimentar.

Panourile de comanda pot avea pe langa functiile clasice pe care le intalnim la majoritatea modelelor (Mirano Pellet, Brescia Pellet) si anumite programe prestabilite pentru o utilizare mai usoara chiar si pentru necunoscatori. Un alt plus poate fi reprezentat de telecomanda, deoarece te ajuta sa reglezi temperatura si puterea, dar si sa pornesti sau sa opresti dispozitivul de la distanta (Termogiove).

La final venim si cu o veste buna: produsele pot fi achizitionate si din mediul online, fara a fi necesar sa te mai duci la magazinele de specialitate si sa apelezi la serviciile consultantilor.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu