Cele mai bune camere de supraveghere

Am modificat articolul ultima data pe: 21.05.24

 

Cea mai buna camera de supraveghere – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru montarea unor camere de supraveghere inclusiv in locuintele personale, deoarece asigura un plus de securitate. Avand la dispozitie o gama larga de modele, este bine sa fii informat inainte de achizitie, pentru a alege cea mai convenabila varianta pentru tine. In caz ca nu ai mult timp sa te informezi si ai nevoie de o camera de supraveghere performanta pentru exterior, te poti opri la primul model din lista noastra: BabyToy CameraAG02EXT. Dotata cu 6 LED-uri puternice IR, ofera o calitate ridicata a imaginii si pe timpul noptii, pe timpul zilei avand o rezolutie de 1080P, Full HD, color. Card-ul micro SD de 64 GB asigura inregistrarea imaginii in mod continuu, daca nu ii faci alte setari. Soft-ul inclus este compatibil cu aplicatiile de pe PC, dar si de pe telefonul mobil. Este rezistenta la praf, la apa si la temperaturi extreme (-20 : +50 grade C). Daca ai nevoie de o varianta pentru interior, poti alege al doilea model din lista Sricam SP020Plus.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

BabyToy CameraAG02EXT
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model cu bune caracteristici tehnice, printre care mentionam: calitate video Full HD, 6 LED-uri IR puternice pentru filmare pe timpul noptii, card micro SD de 64 GB, conexiune wireless, compatibilitate cu PC-ul, dar si cu telefonul mobil, senzor de miscare etc.

Trebuie instalat in locuri mai ferite, pentru a rezista pe timpul iernii, intervalul de temperatura de operare fiind -10 - +50 grade C.

Un model cu caracteristici superioare ce poate fi folosit la exterior, asigurand o inregistrare de calitate atat pe timpul zilei, cat si pe perioada nopt

A 2-A OPTIUNE!

Sricam SP020Plus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Simplu si facil de utilizat, cu un design placut si performante ridicate, acest tip de camera de supraveghere iti va oferi posibilitatea de a vedea live imaginile inregistrate, pe PC sau telefonul mobil, cu posibilitate de comunicare bidirectionala, cu control asupra camerei (posibilitate de rotire), cu vedere buna atat pe timp de zi (HD, 720 p), cat si pe timp de noapte (10 LED-uri IR puternice).

Daca nu beneficiezi de oferte sau promotii, pretul este destul de ridicat fata de alte produse prezentate.

In caz ca vrei sa iti supraveghezi usor casa in lipsa, mai ales daca ai copii, poti alege acest model de camera de supraveghere.

A 3-a Optiune!

TP-Link Tapo C200
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Camera aceasta e una de interior, pe care o poti utiliza pentru a supraveghea copiii sau anumite persoane, atunci cand nu esti acasa. Are rezolutie Full HD, microfon, difuzor, transmitere live, inregistrare pe card, Night Vision, detectie miscare, alarma si se roteste la 360 de grade, pentru a vedea din cat mai multe unghiuri.

Nu poti sa o folosesti cu o cartela SIM pentru a avea mereu imagini live, ci functioneaza doar cu o conexiune Wi-Fi.

Iti sugeram sa cumperi aceasta camera daca vrei sa ai imagini clare din interiorul unei incaperi, indiferent daca e zi sau noapte.

 

 

Cum alegi o camera de supraveghere buna

 

Ghidul cumparatorului

Tehnologiile sistemelor de supraveghere au aparut si au evoulat pentru a ne oferi certitudinea sigurantei si controlul asupra diferitelor aspecte ale vietii, iar daca pana nu demult acestea erau utilizate doar de anumite insitutii cu cerinte superioare de securizare, in prezent  oricine isi poate permite un sistem de supraveghere video.

Numarandu-se printre cele mai importante componente ale acestor sisteme, camerele de supraveghere video au evoluat si ele in timp, catre dispozitive performante si facil adaptabile oricarui tip de supraveghere, fiind clasificate in functie de mai multe criterii.

Daca va numarati printre cei care doresc sa achizitioneze si sa stie care sunt cele mai bune camere video pentru supraveghere, va recomandam sa analizati mai intai o serie de criterii care va vor ajuta sa concluzionati in privinta acestor dispozitive.

 

 

Tipul: este un criteriu esential ce trebuie considerat inainte de a achizitiona un dispozitiv de supraveghere, deoarece este important ca utilizatorul sa stie exact unde va folosi camera video. Modelele pot fi partajate in doua categorii majore: camerele video pentru interior si camerele video pentru exterior, in functie de locul unde vor fi montate si utilizate, dar si o categorie adiacenta: camerele ascunse.

Camerele video pentru interior sunt modele create pentru a supraveghea strict interiorul incaperilor, nefiind proiectate sa reziste la conditi meteo speciale. De obicei aceste modele functioneaza optim la temperaturi medii, integritatea putandu-le fi compromisa de temperaturile scazute, sub 0 °C. Totodata, spre deosebire de camerele pentru exterior, lentilele pe care le utilizeaza nu necesita o raza vizuala foarte ampla, fiind potrivite pentru spatii inchise, iar designul trebuie sa fie unul discret, minimalist, care sa se incadreze bine in ambient.

Camerele de supraveghere pentru exterior sunt proiectate sa reziste la umiditate si temperaturi joase, de pana la – 20 °C si sunt cele mai rezistente dintre toate modelele de camere video. De obicei sunt dotate cu sisteme de prindere speciale, care nu permit desprinderea sau devierea dispozitivelor sub influenta vantului sau a altor factori fizici. Lentilele cu care sunt dotate trebuie sa permita o mare adancime de camp vizual si zoom-ul. Prezinta avantajul ca majoritatea pot fi adaptate si pentru spatiile interioare, desi sunt mai voluminoase si nu au neaparat un design adaptat acestei functii.

O a treia categorie, aparuta cel mai recent, o reprezinta camerele de supraveghere tip vizor sau ascunse. Acestea sunt dispozitive pentru interior, de mici dimensiuni, ce pot fi introduse in obiecte sau mascate cu usurinta de elementele de design interior.

 

Modul de functionare: constituie un aspect foarte important in diferetierea scopului unei camere video de supraveghere. Principiul inregistrarii si transmisiei de imagini se bazeaza in exclusivitate pe prezenta radiatiei luminoase de orice frecventa, pentru ca in absenta ei nu este posibila transcrierea imaginii.

Deoarece camerele video depind de variatiile intensitatii acestei radiatii, modul de functionare se refera la felul in care un astfel de dispozitiv se adapteaza conditiilor de zi sau de noapte, existand trei categorii majore. Camerele destinate supravegherii pe timp de zi permit vizualizarea si inregistrarea imaginilor sub forma color, atunci cand intensitatea luminii este optima, dar si monocrom, adica alb-negru, atunci cand intensitatea luminii va scadea sub anumite valori.

Camerele ce au ca scop supravegherea video pe timp de noapte sunt dispozitive cu tehnologie avansata, ce realizeaza un mix intre vederea monocroma si vederea in infrarosu, radiatia luminoasa infrarosie fiind specifica preluarii de imagini pe timp de noapte, in absenta luminii naturale, fiind mult mai eficienta si cu o raza de actiune superioara oricarui emitator de lumina artificiala.

Cele mai evoluate si mai moderne tipuri de camere video sunt considerate camerele IR senzitive, care ofera rezultate vizuale optime indiferent de momentul din zi sau din noapte in care sunt active, drept pentru care sunt si cele mai cautate de catre cei ce doresc sa le ataseze unui sistem de supraveghere pentru exterior.

 

 

Calitatea imaginilor: reprezinta un aspect ce nu trebuie ignorat, atunci cand cautati cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior sau interior, deoarece si din acest punct de vedere aparatele respective pot fi clasificate diferit. Un parametru important, care exprima valoarea calitativa a imaginilor este rezolutia.

Cu cat mai ridicata este valoarea acesteia, cu atat mai clare si mai calitative vor fi imaginile inregistrate. Rezolutia este un aspect dependent de senzorul de captare a imaginii si de modul in care dispozitivul prelucreaza semnalul vizual, existand modul analogic si modul digital, drept pentru care si camerele se pot clasifica identic.

Camerele analogice capteaza un semnal video analogic si il transfera prin cablu coaxial catre recorderul video digital, care este centrul de comanda al sistemului de supraveghere. In cazul acestor dispozitive analogice, unitatea de masura pentru rezolutie sunt liniile TV(TVL), valorile rezolutiei analogice putand varia intre 420 si 70TVL. Fireste, o valoare mai mare va insemna o rezolutie mai buna, iar esential de retinut este faptul ca recorderul trebuie sa fie adaptat ca rezolutie la performantele camerelor.

Camerele digitale IP sunt dispozitive care capteaza imagini analogice dar le convertesc imediat in cod binar digital, in interior, transmitand ulterior semnalul deja sub forma digitala catre recorder(DVR). Rezolutia acestor camere se masoara in pixeli si poate fi cu mult superioara unei rezolutii date de o camera analogica.

In prezent, cele mai cautate rezolutii sunt cele High Definition, dintre care pot fi amintite: 1280×720pixeli(HD Ready) si 1920x1080pixeli(Full HD). Camerele IP se afla in fruntea clasamentului ca performanta, insa cele analogice sunt mult mai populare, deoarece sunt si mult mai ieftine. Totodata, clasificarea camerelor in functie de calitatea imaginii se realizeaza dupa cum urmeaza: camere video monocrom de rezolutie medie sau inalta si camere video color de rezolutie mica, medie sau inalta.

 

Particularitatile tehnice: constituie criterii ce pot permite si ele utilizatorilor sa concluzioneze care sunt cele mai bune camere video pentru supraveghere, pentru ca modereaza si reflecta performantele acestor dispozitive. Un factor care tine atat de calitatea imaginilor, cat si de rezistenta, il reprezinta lentila. Tipul de lentila utilizat de o camera de supraveghere poate avea scopul de a detecta sau de a identifica, existand 2 tipuri majore de lentile: cele fixe focale si cele varifocale.

In cazul primei categorii, campul de vizualizare nu poate fi ajustat, insa acest procedeu este posibil la un obiectiv variofocal. Totodata, aceasta categorisire reflecta si amploarea campului vizual, cat din spatiul inconjurator poate fi inregistrat.

Lentilele variofocale sunt performante, insa vor fi si mai costisitoare, iar cu cat mai mare este grosimea lentilei, cu atat ai bine va reusi sa redea obiectele aflate la distanta. Pentru a suplini aceste probleme au fost create camerele cu deschidere maxima, pan-tilt-zoom(PTZ), care efectueaza nu numai zoom-ul imaginilor, ci sunt si mobile, putandu-se roti 360 de grade.

Senzorul pe baza caruia sunt preluate imaginile poate indica si el performantele, stabilind valoarea rezolutiei. Camerele de supravegehre video produc imagini folosind chipuri video(CMOS) sau senzori de imagine(CCD). Marimea senzorului este direct proportionala cu gradul calitativ al imaginilor, dar si cu pretul de achizitie, fiind exprimata printr-un raport.

Spre exemplu, tipul de senzor conventional utilizat de camerele de supraveghere are o valoare de 1/3. Nu in ultimul rand, distanta IR este un parametru important. Aceasta este distanta pana la care bate iluminatorul in infrarosu IR, fiind specificata pentru fiecare model.

 

 

In concluzie, pentru a selecta un dispozitiv de calitate, tineti cont de performantele acestuia, de scopul pentru care il achizitionati si nu uitati sa va asigurati ca este compatibil cu sistemul de supraveghere video la care doriti sa il conectati.

Respectand aceste criterii si luand in considerare anumite pareri despre cele mai bune camere de supraveghere video, veti reusi sa va alegeti modelele care sa corespunda cerintelor personale, iar daca doriti niste camere de supraveghere ieftine si bune, va recomandam sa le achizitionati de pe internet. Aveti posibilitatea sa economisiti timp, sa gasiti preturi mai avantajoase sau oferte inedite, calitatea si garantia produselor fiind aceeasi.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

BabyToy CameraAG02EXT 

 

Daca ai nevoie de o camera de supraveghere performanta pentru exterior, atunci poti opta pentru acest model. Asigura o imagine de calitate, Full HD 1080p,  atat pe timp de zi, color, cat si pe timp de noapte, avand 6 LED-uri IR puternice. Distanta pana la care imaginea este clara este 30 de m.

Zoom-ul este foarte puternic, putand mari pana la de 4 ori imaginea. Camera este dotata cu un card micro SD cu capacitate de 64 GB pe care se inregistreaza imaginile; cand cardul este plin se sterg primele imagini si se continua inregistrarea. Se poate regla sa inregistreze doar daca sesizeaza miscare in perimetru si, de asemenea, sa porneasca alarma.

Se poate conecta automat la reteaua wireless si este compatibila atat cu aplicatiile de mobil Android, cat si iOS. Lentila este de 4 mm si permite un unghi de vizualizare de 95 grade. Intervalul de temperaturi intre care rezista este de -10 pana la +50 grade C. Este dotata cu o carcasa din aluminiu, fiind rezistenta la apa si praf.

 

Avantaje:

Asigura o imagine clara Full HD, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Poate inregistra automat, fiind dotata cu card micro SD de 64 GB.

Softul din dotare este compatibil atat cu telefonul mobil Android, cat si iPhone si PC.

Este dotata cu senzor de miscare si porneste inregistrarea automat.

 

Dezavantaje:
In perioada de iarna temperaturile pot depasi -10 grade C, fiind recomandat a se pozitiona intr-un loc mai ferit.

 

 

Sricam SP020Plus 

 

Cu un design modern si placut, acest tip de camera de supraveghere pentru interior se va incadra foarte bine in decor, asigurandu-ti un plus de siguranta. Imaginea este clara, HD, avand o rezolutie de 720p si un zoom puternic ce asigura marirea imaginii pana la de 4 ori.

Se poate conecta usor la telefonul mobil sau PC pentru a urmari live imaginile de acasa, cu posibilitatea de rotire stanga-dreapta 355 grade, sus-jos 90 grade. Avand microfon incorporat, puteti asculta live ceea ce se intampla acasa sau in camera copilului. Cele 10 LED-uri IR incorporate ajuta sa ai o vizibilitate buna si pe perioada noptii, pana la o distanta de 10 m.

Printre functiile cele mai importante, amintim: inregistrare pe card micro SD cu capacitate de 128GB, comunicare bidirectionala, alarma la detectie de miscare, vizualizare imagine pe PC, conexiune wireless, buton de reset etc. De asemenea, camera se poate updata usor, ori de cate ori apare un soft mai nou si mai performant.

 

Avantaje:

Ai posibilitatea sa urmaresti live imaginile preluate de camera.

Este un dispozitiv util si pentru o camera de copil.

Ofera posibilitatea unei comunicari bidirectionale, avand si microfon incorporat.

Are multiple functii ce ofera siguranta si confort in utilizare.

 

Dezavantaje:
Pretul sau este mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

TP-Link Tapo C200

 

Aceasta camera se afla mereu in topul preferintelor in cazul celor care ofera pareri despre cele mai bune camere de supraveghere, iar acest lucru nu e intamplator. E vorba de o camera video pentru interior potrivita pentru cei care vor sa-si supravegheze copiii, care doresc sa observe ce face bona cand nu sunt acasa sau daca totul e in regula cu o persoana bolnava.

Imaginile furnizate de acest device sunt clare, calitatea lor fiind una Full HD. Ofera cadre bune chiar si pe timpul noptii, avand functia Night Vision pentru o distanta de pana la 9 metri. Exista si alte functii utile, precum: microfon, difuzor, rotire la 360 de grade, detectia miscarii, mod confidentialitate, alarma sonora si luminoasa. 

Device-ul ofera imagini live daca este conectat la o retea wireless si daca pe smartphone ai o conexiune la Internet. Stocarea datelor se face pe un card microSD, care trebuie cumparat separat. Instalarea se face cu mare usurinta, aplicatia mobila are o interfata simpla, iar dispozitivul poate fi montat oriunde doresti (masa, tavan etc.).

 

 

AKU tip DOME

 

Modelul de camera de supraveghere video pentru interior Dome 1200TVL este un produs de calitate, accesibil pentru toti potentialii utilizatori, avand un pret convenabil in raport cu performantele pe care le ofera. Calitatea superioara a imaginilor captate rezulta din rezolutia senzorului  Sony 1/3 CMOS, cu o valoare de 1200TVL.

Dispozitivul este capabil sa transmita imaginile direct pe un monitor conectat, spre o placa de captura sau catre un receiver al sistemului de supraveghere, in functie de preferintele de conexiune ale utilizatorului. Montarea se face usor, iar interfata include o iesire video BNC si alimentarea care se face la 12V.

Modelul este echipat cu o lentila focala fixa de 3,6 mm si cu o placa pentru vederea in infrarosu cu leduri IR. Deoarece este o camera video destinata pentru supravegherea in interior, functioneaza optim la temperaturi cuprinse intre 0 °C ~ 50 °C.

 

Avantaje:

Permite captarea imaginilor la o calitate superioara, datorita senzorului performant.

Transmite imaginile pe orice dispozitiv fix sau mobil, imaginile pot fi vizualizate de oriunde.

Are un raport bun pret/calitate.

Este echipata si pentru vederea in infrarosu, permitand supravegherea interioarelor si pe timp de noapte.

 

Dezavantaje:
Lentila permite vizualizarea optima doar a obiectelor aflate la distante medii si mici.

 

 

 

Numarandu-se printre modelele de camera tip vizor, modelul  AKU 420 TVL este o camera de mici dimensiuni ce poate fi utilizata cu succes in spatiul interior.

Rezolutia senzorului 1/4 CMOS Sharp este de 420TVL, iar lentila este focala fixa, de 3,6mm si poate fi substituita la cerere cu o alta mai performanta.

Camera se poate conecta direct prin cablu RCA la un monitor sau la o unitate DVR, dar si la o placa de captura montata pe PC. Alimentarea se face la 12V prin cablu , iar dispozitivul poate functiona optim la temperaturi cuprinse intre 0°C ~ 30 °C. Are dimensiuni de: 1,5cm in diametru, 5cm in lungime reglabila si 1,7cm in diametrul opritorului.

 

Avantaje:

Are dimensiuni mici, putand fi foarte usor ascunsa in obiecte din ambient.

Se conecteaza facil, prin cablu RCA.

Lungimea este reglabila pe filet cu 1cm.

Prezinta un raport foarte bun pret/calitate.

 

Dezavantaje:

Fara leduri IR, deci nu permite captarea de imagini in infrarosu.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

AKU Gigan

 

Numarandu-se printre dispozitivele performante AKU, care nu sunt numai populare, ci si destul de accesibile ca pret, AKU Gigant este o camera de supraveghere pentru exterior si interior, care inregistreaza si transmite imaginile la o rezolutie a senzorului de 700TVL.

Se poate conecta direct prin cablu la sistemul de supraveghere, prin mufa RCA, iar alimentarea la reteaua electrica se face printr-un cablu cu invelis siliconat. Permite modificarea unghiului de vizualizare al lentilei, oferind utilizatorului posibilitatea sa surprinda detaliile dorite, in cazul in care substituie lentila standard cu una de dimensiuni mai mari.

Lentila standard de 4mm este focala fixa, iar senzorul este 1/3 CCD Sony. Vederea in infrarosu este asigurata de 36 de leduri IR. Camera este insotita de un suport de fixare, inclus in pachet si are dimensiunile de 135x85x85mm, functionand optim in intervalul de temperatura – 20 °C ~ 50°C.

 

Avantaje:

Este un dispozitiv performant, oferind o rezolutie buna, de 700 TVL .

Are o rezistenta sporita, putand functiona si la temperaturi foarte scazute, -20 °C.

Poate fi utilizata nu numai in exterior, ci si in interior.

Permite vizualizarea optima in infrarosu, datorita celor 36 de leduri IR.

 

Dezavantaje:

Rezolutia senzorului este una medie, 700TVL.

 

 

PNI 65PR3C

 

Cei care se afla in cautarea unor camere de supraveghere ieftine si bune, vor fi placut surprinsi sa descopere modelul PNI 65PR3C, un dispozitiv destinat supravegherii in spatiile interioare, care ofera o rezolutie a imaginilor de 600TVL prin intermediul senzorului CMOS 1/3.

Produsul manifesta o adaptabilitate sporita, putand completa cu succes un sistem de supraveghere video, si poate fi montat cu usurinta pe un perete orizontal sau vertical. De asemeni, poate fi reglata manual pentru a acoperi diferite unghiuri ale campului vizual.

Are o lentila de 3,6mm si este prevazuta cu 26 de leduri IR pentru vederea pe timp de noapte. Distanta de iluminare se extinde pana la 20m. Are un design placut, care se integreaza bine in ambient, dimensiuni mici si o greutate de 450g.

 

Avantaje:

Poate fi reglata manual sa vizualizeze anumite unghiuri din spatiul ce trebuie supravegheat .

Permite vederea in infrarosu, fiind dotata cu leduri IR.

Se adapteaza usor atat suprafetelor orizontale, cat si celor verticale.

Pentru vederea in infrarosu, raza vizuala este una extinsa – 20m.

 

Dezavantaje:

Are o rezolutie a senzorului destul de mica, 600TVL.

 

 

AKU IP

 

Provenind de la un producator respectat si renumit pe piata sistemelor de supraveghere video, AKU IP 1 poate fi considerata una dintre cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior, care are si functionalitate pentru interior.

Este vorba despre un dispozitiv digital, deci deosebit de performant, cu o rezolutie HD de 1.0 Mpx. Astfel, imaginile pot fi captate si transmise pe orice dispozitiv mobil sau fix pentru a putea fi vizualizate optim. Se poate conecta direct la un DVR, printr-un cablu neecranat sau ecranat UTP-FTP, montarea realizandu-se intuitiv si facil, iar alimentarea la 12V.

Lentila este una fixa, de 4mm, obtinand imagini cu unghi mare, putand fi inlocuita la cerere cu oricare alta de 6, 8, 12 sau 17 mm. Senzorul de imagine este unul 1/3 CCD SONY, iar placa echipata cu leduri IR mari de 8mm asigura vizualizarea nocturna optima. Suportul de fixare este inclus in pachet, iar dispozitivul este dotat cu propriul soft. Este un model ideal pentru supravegherea locuintei sau a parcarii.

 

Avantaje:

Are functionalitate sporita, putand fi utilizata atat in exterior, cat si in interior.

Ofera o calitate superioara a imaginii, avand rezolutie mare: 1.0Mpx, numarandu-se printre cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior de la AKU.

Este un dispozitiv adaptabil, putand fi conectat usor la un sistem de supraveghere, prin cablu neecranat(UTP) sau ecranat(FTP)

Permite transmisia imaginii direct pe un dispozitiv mobil, deoarece functioneaza cu semnal digital.

 

Dezavantaje:

Lentila utilizata nu permite o claritate mare la distanta, insa poate fi inlocuita.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu