Cele mai bune camere IP

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

 

Cea mai buna camera IP – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Cand vine vorba de securizarea bunurilor personale si de siguranta ta sau a celor dragi, alegerea camerei de supraveghere de tip IP, potrivita nevoilor tale, pare sa fie cea mai dificila parte a implementarii un sistem de monitorizare, ceea ce inseamna ca, pentru a fi multumit de achizitia facuta, este necesara studierea pietei celor mai performante dispozitive de acest gen. Stim insa ca nu toti utilizatorii au timp pentru o informare minutioasa, asa ca am analizat noi toate ofertele disponibile si am decis ca cele demne de a ocupa primele doua pozitii sunt urmatoarele: Foscam FI9803P se situeaza pe locul I, avand in vedere ca este o camera video IP wireless, de exterior, special proiectata sa faca fata luminii naturale pe timp de zi si de noapte (senzor 1 MP HD 720 p; un led de tip array), precum si conditiilor meteo extreme (carcasa din aluminiu, waterproof, cu grad de rezistenta IP66). Dincolo de calitatea ireprosabila a imaginilor surprinse, aceasta se remarca si prin functia de detectie la miscare, multumita careia, atunci cand pericolul este detectat, alarma se declanseaza in mod automat si trimite cadrele surprinse prin e-mail sau server FTP, ajutandu-te sa-ti protejezi bunurile usor si eficient. Un alt sistem de supraveghere complex este Dahua IPC-HDW3200S.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Foscam FI9803P
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Datorita rezolutiei mari (1280 x 720 p) si led-ului din dotare, de tip array, asigura o calitate superioara a imaginilor surprinse ziua, regland automat problemele de culoare, si sporeste luminozitatea si vizibilitatea pe timp de noapte de pana la 20 m, astfel incat iti va fi mai usor sa identifici persoanele dubioase sau alte obiecte (placute de inmatriculare etc.).

Este o achizitie destul de scumpa, asa ca n-ar strica sa incepi sa pui bani de o parte pentru ea din timp.

Obtinand imagini clare inclusiv pe intuneric si trimitand prin e-mail imagini atunci cand simte miscare in raza ei de actiune, camera se bucura de un rating foarte bun.

A 2-A OPTIUNE!

Dahua IPC-HDW3200S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este echipata cu un senzor de imagine, a carui dimensiune masoara 1/3” si a carui rezolutie este de 2 MP (poate fi reglata dupa preferinte), ceea ce inseamna ca garanteaza obtinerea unor imagini clare, indiferent de locul in care urmeaza sa o amplasezi: la exterior sau la interior. Este, deci, un sistem de supraveghere complex.

Fiind echipata cu o lentila fixa de grosime mica (3.6 mm), aceasta face dificila distingerea detaliilor la distanta.

Face parte dintre produsele pe care le recomandam cu incredere, caci calitatea imaginilor oferite si fiabilitatea dispozitivului sunt ireprosabile.

A 3-a Optiune!

Wanscam HW0041
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Beneficiaza de o mobilitate sporita, caci se poate roti la 335° pe orizontala si la 90° pe verticala. Cu alte cuvinte, aceasta camera video IP poate acoperi lesne o intreaga incapere si reduce punctele moarte la minim, motiv pentru care este recomandata mai ales aplicatiilor mari, precum magazine universal s.a.m.d.

Din pacate, nu orice doritor si-o poate permite, cel putin nu fara a face economii inainte, pretul fiind pe masura performantelor oferite.

Nu e de mirare ca se numara printre cele mai cautate camere video IP, din moment ce-i permite utilizatorului sa-i observe si sa comunice cu cei aflati in incinta.

 

 

Cum alegi o camera IP buna

 

Ghidul cumparatorului

Nevoia de securitate este o atitudine fireasca si necesara, prezenta nu numai in constiinta umana, ci chiar inscrisa in codul genetic al tuturor vietuitoarelor. In prezent, tendinta omului de a avea control asupra cat mai multor factori din jurul sau este ajutata foarte mult de tehnologie. De aceea, sistemele de supraveghere video au aparut si s-au dezvoltat rapid, perfectionandu-se de-a lungul unei perioade relativ scurte de timp.

Pe langa unitatea de centralizare si de stocare a informatiilor, camerele de supraveghere video constituie cele mai importante parti componente ale unui astfel de sistem. Avantajul major este ca pot fi utilizate si in alte domenii, regula ce se aplica in special pentru modelele moderne. Acestea sunt camerele IP, ce permit transmiterea sub forma digitala a mesajului vizual, si prezinta o serie de caracteristici foarte avantajoase, datorate acestui mod de functionare.

Daca este necesar sa va achizitionati dispozitive din aceasta categorie, veti descoperi ca piata este acaparata de o multitudine de oferte de acest gen, diversitatea inducand mai mult o stare de confuzie potentialului cumparator, decat sa-l ajute sa se edifice mai usor in privinta optiunilor. Va recomandam sa analizati mai intai niste criterii si pareri despre cele mai bune camere video cu IP, pentru a evita orice dificultate in selectia optima.

 

 

Tipul: Reprezinta un aspect important, pentru ca va ajuta sa va adaptati cerintele de calitate modelului de camera IP cautat, astfel incat sa determinati care dintre cele mai bune camere de supraveghere IP se potriveste mai bine scopurilor personale.

Mai intai este bine de stiut ca aceste aparate capteaza semnalul vizual, transformandu-l imediat in informatie digitala, pentru a-l transmite deja prelucrat catre un centru de comanda sau chiar pe internet via conexiune. Avantajul este ca pot fi accesate de catre utilizator de oriunde si oricand.

Partea inovatoare este reprezentata de un server de continut video cu o adresa IP care permite streamingul online, de unde si denumirea. Din punct de vedere al complexitatii de functionare, se deosebesc doua categorii majore de astfel de dispozitive: camerele IP simple “entry-level”  si camerele IP profesionale.

Camerele entry-level: sunt modele de mici dimensiuni care se instaleaza facil si nu au costuri foarte ridicate. Constituie cele mai recomandate modele pentru supravegherea locuintelor, deoarece se conecteaza foarte usor la o retea deja existenta si permit monitorizarea in direct a  domiciliului de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Camerele profesionale: sunt dispozitive mai costisitoare, recomandate pentru institutiile cu nevoi sporite de securitate. Produsele din aceasta categorie au dimensiuni mai mari si sunt proiectate sa fie plasate si fixate pentru a ramane permanent in zona din care vor trimite imaginile. De multe ori, ele pot fi conectate la sistemul de alarma al unitatii.

Ca orice alt tip de camera de supraveghere, si modelele IP trebuie sa fie capabile sa perceapa imaginile in infrarosu, pentru vederea nocturna. Nu toate modelele sunt proiectate cu leduri IR, care sa le permita acest avantaj, insa cele mai populare modele de pe piata beneficiaza cu siguranta de aceste facilitati.

Din perspectiva zonei unde vor fi montate, se deosebesc dispozitive IP de interior si camere  pentru exterior. Din aceasta categorisire va rezulta un alt criteriu important de selectie.

 

Rezistenta: Este un criteriu absolut indispensabil, mai ales pentru o camera de supraveghere video de exterior, deoarece aceasta se poate afla oricand in pericolul de a fi deteriorata, din cauza actiunilor factorilor de mediu: aerul, apa, caldura, umiditatea, vantul. Totusi, acest criteriu poate fi valabil si pentru camerele de interior ce vor supraveghea incaperi cu un nivel crescut de umiditate in aer.

Majoritate producatorilor de camere IP destinate supravegherii in exterior utilizeaza tehnologii superioare si materiale de calitate pentru a realiza produse calitative, capabile sa reziste la intemperii. Asadar, toate modelele pentru exterior de pe piata sunt proiectate sa fie imune la actiunea umiditatii, sa functioneze optim intr-un anumit interval de temperatura. Daca va intrebati care e cea mai buna camera IP pentru exterior, puteti deduce ca este vorba despre o camera IP profesionala, implicit mai costisitoare.

Temperatura suportata se extinde intre intre -20 °C si 120 °C, fiecare firma furnizoare specificand detaliile respective in ofertele produsului pentru a permite potentialilor utilizatori sa-si faca o idee clara despre performantele dispozitivelor in aceste conditii. In schimb, camerele pentru interior pot functiona optim doar la temperaturi de peste 0 °C.

 

 

Capacitatile: Se refera mai precis la performante si la functiile camerelor de supraveghere IP. Acest criteriu cuprinde mai multe subunitati: calitatea senzorului, rezolutia si lentila. Toti acesti parametri vor idica valorile calitatii imaginilor transmise.

Tipul de senzor utilizat determina valoarea rezolutiei, astfel incat stabileste indirect claritatea informatiei vizuale. Exista 2 tipuri majore de senzori: senzorii de imagine CCD si cipurile video CMOS. Ambele convertesc lumina in sarcina electrica si o proceseaza in semnal electronic. In cazul unui CCD, uniformizarea semnalului este crescuta, determinand si calitatea superioara imaginii, aceasta fiind lipsita de cantitati mari de distorsiuni vizuale, intitulate “noise”.

Pentru CMOS, desi uniformizarea este mai scazuta si cantitatile de “noise” vor fi mai mari, semnalul se transmite mult mai rapid. Marimea senzorului constituie un aspect direct proportional cu valoarea calitativa a imaginilor preluate. De obicei aceasta este exprimata printr-un raport, iar cel mai des intalnita valoare la senzorii de pe piata este de 1/3. Ca diferenta de pret, un senzor CCD da fi putin mai costisitor decat un senzor CMOS.

Rezolutia se exprima in pixeli pentru cele mai bune camere de supraveghere IP si indica valoarea calitativa a imaginilor. De asemeni, in cazul dispozitivelor IP care o permit, rezolutia poate fi si setata de catre utilizator direct din programul de software al aparatului.

Rezolutia de calitate este cea HD, ce poate avea mai multe valori, insa cea mai intalnita este HD Ready, cu un indice de 1280×720 px. Tot ce trece de aceasta treapta se incadreaza in categoria Full HD sau Ultra HD. Cu cat mai mare este valoarea indicata de rezolutie, cu atat mai clar se vor vedea imaginile.

Calitatea lentilei cu care este dotata o camera IP va determina profunzimea de camp vizual a inregistrarii imaginilor si capacitatea de zoom. Exista doua tipuri principale de lentile pentru camerele IP, acestea fiind: lentilele fixe si lentilele variofocale.

Cele din urma sunt performante, insa destul de costisitoare, iar cele fixe ofera destule avantaje pentru a fi considerare cele mai populare, chiar si din perspectiva costurilor mai mici de achizitie. Grosimea unei lentile poate varia, in functie de aceasta camerele pot surprinde mai usor detaliile obiectelor situate la distante mai mari.

Multi producatori permit schimbarea lentilelor camerelor cu una de o grosime convenabila pentru cerintele clientului, oferind destule optiuni dintre care acesta poate alege.

 

Compresia: Constituie un nou aspect ce trebuie considerat in diferentierea intre cele mai bune camere de supraveghere IP. Acest parametru se refera la modalitatea in care informatia preluata de camere poate fi stocata intr-o unitate DVR sau chiar online, astfel incat sa ocupe minimum de spatiu.

Cel mai des intalnit tip de compresie in prezent este cea H.264. Exista mai multe tipuri de nivele de compresie, in timp ce decodarea fluxului va necesita o putere sporita, drept pentru care procesul se va derula in unitatea de centralizare a datelor si nu in interiorul camerelor video. Pentru modelele IP, compresia va fi dependenta de numarul de cadre pe secunda cu care este inregistrata o imagine.

Majoritatea dispozitivelor performante IP inregistreaza cu o frecventa “real time” de 25 de cadre pe secunda, si necesita asadar ca informatia preluata sa fie comprimata in modul H.246.

 

 

Interfata: Este si ea un criteriu important de selectie, deoarece indica modul in care camera video va putea fi conectata la celelalte dispozitive ce alcatuiesc sistemul de supraveghere. Majoritatea modelelor prezinta o interfata complexa, multi-compatibila.

Toate camerele IP permit conectarea la o retea pentru a transmite imaginile via internet. Avantajul modelelor IP este ca pot sa se alimenteze si sa transmita atat semnal video, cat si semnal audio printr-un singur cablu, adica un singur port din interfata corespunzator unei iesiri cu transmisie prin fibra optica. Pentru cablurile coaxiale, atunci cand nu are iesire specifica, o camera IP va necesita interconectarea prin intermediul unui adaptor.

Avand la dispozitie toate acesta pareri despre cele mai bune camere video cu IP, veti reusi sa  diferentiati modelul cautat, astfel incat acesta va corespunde optim nevoilor personale. Potentialilor utilizatori, care se intreaba unde gasesc camera IP wireless la un pret bun, le recomandam sa-si achizitioneze un astfel de dispozitiv de pe internet.

Preturile pot fi mai avantajoase, puteti beneficia de anumite reduceri, iar calitatea si garantia produselor este aceeasi. In cazul in care nu sunteti multumiti pe deplin, puteti returna sau schimba produsul.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Foscam FI9803P

 

Se spune ca e “mai bine sa tratezi decat sa previi”, motiv pentru care credem ca supravegherea video ar trebui sa inceapa dinspre exterior inspre interior, deoarece iti va fi mai usor sa observi daca vreun individ ti-a luat in vizor casa. Foscam FI9803P este o camera IP wireless, care vine montata afara si care, datorita rezolutiei mari (1280 x 720 p), ofera o calitate foarte buna a imaginilor surprinse.

Este dotata cu un led de tip array, permitand o iluminare pe timp de noapte de pana la 20 m, si cu o functie de detectie la miscare, punandu-ti la dispozitie indiciile sau dovezile necesare, in caz de furt, in timp real, chiar si atunci cand nu inregistrezi incontinuu, cadrele surprinse fiind trimise in mod automat prin e-mail sau prin FTP.

Dispozitivul este orientat si pe usurinta la utilizare, caci include optiunea P2P, facilitand astfel conectarea camerei la internet prin scanarea codului aflat pe aceasta.

 

Avantaje:

Are incorporata functia de detectie la miscare, tinandu-te la curent cu tot ce se intampla in locuinta ta.

Datorita ledului de tip array si rezolutiei de 720 p, ofera imagini foarte clare atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Este recomandata tuturor utilizatorilor, caci functia P2P inlesneste instalarea camerei video.

Are un design waterproof, cu grad de rezistenta IP66, functionand si-n conditii meteorologice nefaste.

 

Dezavantaj:

Achizitia sa s-ar putea sa te cam usture la buzunare, pretul fiind pe masura performantelor oferite.

 

 

Dahua IPC-HDW3200S

 

Aceasta camera IP de tip dome pentru  exterior este un model profesional, recomandat pentru sisteme de supraveghere complexe.

Dispozitivul este echipat cu functie Day/Night cu vedere in infrarosu, a carei raza de amplitudine este de 20 m. De asemeni, intervalul de temperatura la care acest model functioneaza optim este cuprins intre valorile de 10°C~50°C.

Senzorul de imagine  este un CMOS Sony Exmor, cu o dimensiune standard de 1/3 inch. Rezolutia de 2 MP poate fi reglata de catre utilizator dupa preferinte: 1920×1080 px(Full HD), 1280×960 px, 1280×720 px (HD Ready) sau 704×576 px (D1). Aparatul este dotat cu o lentila fixa cu  focalizare de 3,6 mm, iar compresia se face conform standardului H.264.

Interfata permite conectarea conform modelului PoE(Power over Ethernet), iar alimentarea se face la 12V c.c. Garantia este de 24 de luni.

 

Avantaje:

Ofera performanta, datorita senzorului CMOS Sony.

Permite inregistrarea imaginilor la o calitate superioara, avand posibilitatea setarii unei rezolutii Full HD.

Vizualizeaza usor imaginile, atat pe timp de zi, cat si nocturn, in IR.

Are o rata de compresie optima, conform standardului H.264.

 

Dezavantaje:

Pentru  camerele video cu lentile fixe de grosimi mici sau medii, distingerea detaliilor la distanta poate fi o problema.

 

 

Wanscam HW0041 

 

S-au inregistrat progrese mari in tehnologia utilizata de camerele de supraveghere, dovada facand-o acest model de interior. Datorita senzorului 1/4” de un megapixel si zoomului digital 3X incorporat, dispozitivul este capabil sa capteze imagini clare si pline de detalii, care vor servi drept dovezi pretioase in cazul unui eveniment nefericit. Ofera, de asemenea, o buna vizibilitate pe timp de noapte (pana la 10 m), caci include 11 leduri IR.

Merita mentionate, de asemenea, functia de detectie la miscare (trimite fotografii prin e-mail sau FTP in timp real), sunetul bidirectional si unghiul de vizualizare panoramic, oferit de posibilitatea de rotire la aproape 360° a camerei de tip dome,  caci toate aceste caracteristici, luate impreuna, iti ofera garantia ca nu vei gasi casa goala cand te vei intoarce din vacanta.

Fiind un dispozitiv wireless, acesta permite accesul de pe iPhone sau Android, odata ce ai instalat aplicatia oferita de Wanscam, si o instalare facila (P2P – scanare cod pentru conectarea camerei la internet).

 

Avantaje:

Ofera posibilitatea de a se roti in plan vertical/orizontal si de a face zoom, inlesnind supravegherea obiectivelor de interes.

Este echipat cu functia de detectie la miscare, ajutandu-te sa-ti supraveghezi locuinta in orice moment al zilei.

Dotata cu sunet bidirectionat, permite utilizatorului sa comunice cu cei aflati in incinta.

Poate capta imagini in intuneric, datorita ledurilor infrared.

 

Dezavantaje:

Pretul nu se pliaza pe buzunarul oricarui cumparator.

 

 

Vidy HDV-DE2M

 

Potentialii utilizatori care doresc sa descopere care e cea mai buna camera ip pentru exterior x2 vor fi sfatuiti de catre multi expresti in sisteme de securizare sa verifice performantele modelului de camera IP Vidy HDV-DE2M.

Acesta este un dispozitiv profesional tip dome, proiectat pentru a fi montat in exteriorul cladirilor, echipat cu un set de LED-uri IR pentru vizibilitate nocturna, care se extinde pe o raza de 20 m. Rezista la temperaturi cuprinse intre -10°C si +50°C.

Senzorul este un model PS CMOS cu o valoare de 1/2.7 si o rezolutie de calitate HD de 2 MP. In dotarea dispozitivului mai intra si o lentila variofocala de 10 mm. Interfata este prevazuta cu 1 intrare si 1 iesire audio/video, permitand si conectarea la sistemul de alarma.

De asemeni, pentru stocare camera este echipata cu slot pentru un card de memorie SD cu standard de driver RS-485. Dispozitivul dispune de o suma de functii ce pot fi setate usor si se alimenteaza la reteaua electrica la 12V c.c. Produsul este insotit de o garantie de 24 de luni.

 

Avantaje:

Este un model performant, fiind dotata cu un senzor de marime superioara.

Are eficienta in redarea detaliilor obiectelor situate la distanta, datorita lentilei variofocale de 10 mm.

Este echipata pentru vederea in infrarosu.

Dispune de o interfata de calitate, permitand conectarea directa la un sistem de alarma.

 

Dezavantaje:

Fiind o camera IP profesionala, pretul de achizitie reflecta calitatea dispozitivului.

 

 

Edimax IC-3115W

 

Modelul Edimax este o camera IP de retea care ofera calitate la un pret accesibil. Dispozitivul este destinat supravegherii de interior, fiind considerat perfect pentru orice tip de locuinta. Pentru cei care doresc sa descopere unde gasesc camera ip wireless la un pret bun, acest model este cel mai potrivit raspuns.

Se conecteaza foarte facil la retea si este insotita de un program de vizualizare pe 16 canale pentru PC. Senzorul pentru miscare incorporat este foarte eficient, iar tehnologia Plug-n-View permite vizualizarea imaginilor online in cloud.

Senzorul de imagine este unul performant, CMOS de 1,3 MP, astfel oferind o rezolutie Full HD de 1280 x 960 px.

Obiectivul larg cu lentila de 1.7mm asigura un unghi de vizualizare de 75 de grade, filmand pe raze extinse, cu o viteza de 30 de cadre pe secunda. Interfata include un port RJ-45, iar dispozitivul are dimensiuni foarte mici, 65 x 80 x 27 mm, care o fac usor de montat in orice loc din ambient.

 

Avantaje:

Este o camera de supraveghere IP ieftina si buna.

Utilizeaza tehnologie de conexiune Wi-Fi si permite accesul in cloud la imagini.

Are performanta sporita, deoarece ofera o rezolutie Full HD.

Permite vizibilitate buna la distanta, prin obiectivul cu unghi de 75 de grade.

Este dotata cu senzor de miscare, inregistrarea putand fi declansata oricand, programat.

 

Dezavantaje:

Vederea pe timp de noapte nu este posibila, deoarece nu este echipata cu LED-uri IR.

 

 

PNI IP6CSR3

 

Modelul PNI IP6CSR3 este o camera IP destinata supravegherii in exterior si constituie o solutie avantajoasa ca pret pentru a imbunatati orice sistem de supraveghere, fiind echipata pentru vederea in infrarosu cu 11 LED-uri IR.

Controlul camerei se poate realiza prin internet, iar senzorul utilizat este de tipul CMOS color, avand o rezolutie de 640 x 480px.

Lentila are o grosime de 6 mm si permite un unghi de vizualizare de 38 de grade. Dispozitivul are o rata de transfer de 10/100, in timp ce compresia se face in formatul MJPEG. Interfata este dotata cu un slot RJ-45, iar protocolul de conexiune la retea se poate face in mai multe moduri.

Camera are si un senzor de detectie de miscare, ce permite programarea inceperii inregistrarii in momentul in care acesta se activeaza.

 

Avantaje:

Este echipata cu o lentila de grosime medie, reusind sa redea bine detalii la distanta.

Permite vederea in infrarosu, fiind dotata cu LED IR.

Are incorporat un senzor de miscare, permitand programarea inceperii transmisiei imaginilor.

Se comercializeaza la un pret convenabil.

 

Dezavantaje:

Rezolutia la care se face inregistrarea are o valoare medie.

 

 

D-Link DCS-933L

 

Persoanele care cauta o camera IP wireless sunt indreptatite sa verifice caracteristicile modelului D-Link DCS-933L, deoarece acest dispozitiv wireless ofera calitate la un pret mai mult decat accesibil. Astfel, modelul ofera posibilitatea accesarii unor imagini de calitate prin dispozitivele mobile pe care utilizatorul le are la dispozitie.

Un Wi-Fi extender incorporat permite extinderea retelei wireless, drept pentru care, aceasta camera se numara printre cele mai apreciate modele de mici dimensiuni din aceasta categorie.

Camera este destinata supravegherii de interior si are dimensiuni de 27.2 x 60 x 96 mm, permitand si vizibilitate in infrarosu, fiind echipata si cu un senzor de imagine CMOS cu o rezolutie de 640 x 480 px. Lentila de 3,15 mm este ajutata sa perceapa cat mai multe detalii prin intermediul zoom-ului digital incorporat. Interfata cuprinde standardul wireless 802.11 n si un slot RJ-45.

Dispozitivul este insotit de propriul soft, D-ViewCam, suporta o multitudine de protocoale de conexiune si este prevazut cu senzor de miscare.

 

Avantaje:

Este un model de camera IP wireless.

Este un produs cu un raport bun pret/calitate.

Prezinta un zoom digital incorporat, pentru vedere la distanta.

Are senzor de miscare, ce ii permite activarea programata.

 

Dezavantaje:

Senzorul de imagine are o rezolutie cu valoare medie.

 

 

PNI 68C

 

Pentru potentialii utilizatori care cauta o camera de supraveghere IP ieftina si buna, expertii pietei recomanda modelul de camera analogica PNI 68C. Acesta este un dispozitiv proiectat pentru supravegherea in interior, insa prezinta o rezistenta sporita la socuri, datorita carcasei metalice.

Dat fiind faptul ca este o camera IP cu semnal analogic, rezolutia senzorului va fi masurata in linii TV(TVL), unde o valoare de 720TVL corespunde unei rezolutii in pixeli de tipul HD Ready. Astfel, senzorul este un Sony CCD de 1/3 inch si are o rezolutie de 420 TVL, in timp ce lentila are o grosime de 6 mm.

Deschiderea de camp poate fi controlata electronic, iar camera este prevazuta si cu microfon incorporat, pentru a reda si sonorul pe langa imagini.

Interfata include 1 iesire video: 1.0 vp – p. 75 Ohm si un conector BNC pentru cablu coaxial. Nu in ultimul rand, camera include o multitudine de setari care permit ajustarea imaginii in functie de conditiile ambientale.

 

Avantaje:

Are un raport bun pret/calitate.

Permite multiple setari de imagine, pentru o mai buna vizualizare.

Poate inregistra semnal video si semnal acustic.

Este dotata cu o lentila de grosime medie, care permite o vizibilitate buna la distanta.

 

Dezavantaje:

Desi senzorul are o marime standard, rezolutia este una de valoare medie.

 

 

 

Cum sa folosesti o camera IP

 

Daca ai achizitionat niste camere IP pentru sistemul de supraveghere al casei sau al afacerii tale, iti sugeram sa nu parasesti aceasta pagina, caci inainte de a trece la instalarea acestora, va trebui sa tii cont de cateva aspecte esentiale.

 

 

Sfatul nostru este sa acorzi cat se poate de multa atentie, paragrafelor urmatoare, intrucat, in unele cazuri, montarea necorespunzatoare a unor astfel de dispozitive, iti poate aduce probleme destul de grave cu legea. Da, ai citit bine! Cand vrei sa pui in functiune o camera de acest gen, trebuie sa tii cont de anumite prevederi legale.

 

Unde pot monta o camera IP? Cine e in masura sa o monteze?

Iti aducem la cunostinta, inca de la inceput, ca instalarea unei camere de supraveghere in spatiul public se poate face doar de catre o firma autorizata de Politie. In cazul in care, incalci aceasta regula, si montezi singur un aparat, fara licenta, actiunile tale poti fi pedepsite conform art. 58, din cap. IX al legii 333/2003. Nu iti asuma niciun risc, caci poti primi o perioada de detentie, de cel putin 6 luni. Aceasta se poate prelungi insa, pana la 3 ani, asa ca nu da nici macar gaurile de prindere, daca nu ai aprobarea autoritatilor!

Chiar si atunci cand apelezi la serviciile unei firme de paza, pentru a-ti monta echipamentul necesar, exista unele aspecte ce nu trebuie omise. Vei fi nevoit, in primul rand, sa semnalizezi faptul ca zona este supravegheata video – ca sa informezi in prealabil, fiecare individ ce patrunde in perimetrul supervizat. Daca nu te supui acestei reglementari, se poate considera ca nu ai avut consimtamantul celor care ti-au calcat pragul – ceea ce iti va cauza, de asemenea, problemele destul de serioase.

Am dori sa te informam ca nu iti este permis sa instalezi camere de supraveghere in cabine de proba, in toalete, in vestiare sau in alte spatii intime. Motivul este evident, asa ca nu vom insista asupra acestui subiect.

Daca doresti sa montezi insa, un sistem de securitate, in perimetrul curtii tale, nu vei avea prea multe probleme. Asigura-te totusi, ca raza de actiune a camerelor nu se suprapune pe o zona ce apartine spatiului public, caci in aceasta situatie, vei fi sanctionat conform prevederilor legale, mentionate in paragrafele anterioare. In cazul in care locuiesti la bloc si vrei sa instalezi o camera in fata usii sau in afara apartamentului, va trebui de asemenea, sa obtii in prealabil, acordul tuturor vecinilor.

Sfatul nostru este, prin urmare, sa lasi aceasta operatiune pe seama unor profesionisti, indiferent de spatiul in care intentionezi sa amplasezi dispozitivele de supraveghere, caci experienta acestora te va feri de necazuri.

 

 

Utilizare

Dupa ce sistemul a fost pus in functiune, toate filmarile vor fi depozitate pe un drive de stocare. In cazul in care are loc un eveniment ce necesita investigatii amanuntite, acestea vor putea fi descarcate, bineinteles, pe un computer. Tot ce trebuie sa faci este sa conectezi dispozitivul la un laptop si sa preiei datele de care ai nevoie.

Unele modele pot transmite insa, imaginile surprinse, in timp real – daca la instalare au fost conectate la internet. Trebuie doar sa descarci o aplicatie pe telefon, pe tableta sau pe laptop, si sa te autentifici cu datele tale. Odata ce ai facut acest lucru, vei putea urmari activitatea angajatilor tai, de oriunde te-ai afla.

 

 

 

Marci populare:

 

Orice om doreste sa se simta in siguranta, iar odata cu evolutia tehnologiei, sistemele de supraveghere audio si video au devenit din ce in ce mai accesibile, asa incat astazi ele sunt achizitionate si de catre persoane private. Indiferent de locatia pe care vrei sa o monitorizezi (spatii industriale, sediul firmei, casa si gradina), ai nevoie de un sistem modern, iar cele preferate la momentul actual integreaza o camera IP, ce transmite imaginile prin intermediul Internetului, informatia putand fi accesata de oriunde. Exista camere pentru casa si curte si camere profesionale, iar pentru a te asigura de calitatea echipamentului, sfatul nostru este sa te orientezi spre produsele unor companii de top, specializate in acest domeniu. Astfel, vei beneficia de o piesa functionala si rezistenta, de garantie extinsa si de servicii de asistenta si reparatii. Iti vom prezenta cei trei producatori care se bucura in prezent de succes si de incredere pe piata sistemelor de supraveghere.

 

PNI este un brand ce face parte din portofoliul Onlineshop SRL, Piatra Neamt, un producator si distribuitor de electronice infiintat in anul 2004. Lider pe piata din Romania, compania produce si implenteaza solutii personalizate, oferind si servicii de asistenta complete: consultanta, instalare, reparatii si intretinere.

Activeaza in sectoarele de comunicare radio CB (Citizens’ Band), de monitorizare si supraveghere casa si auto, Home Entertainment, cu o gama variata de echipamente si aparate electronice (statii radio, antene CB, sisteme de navigatie auto, detectoare de alcool, sisteme de alarma si de supraveghere video, interfoane video, tablete PC, Media playere, monitoare bebe).

Azi are o gama variata de peste 1000 de produse. PNI ofera solutii de monitorizare si supraveghere video CCTV pentru casa sau pentru afaceri, dar si alarme si camere pentru masina. Pentru toti clientii sai, compania asigura montajul si intretinerea aparaturii, in perioada de garantie si dupa aceasta.

PNI este un brand apreciat pentru echipamentele durabile, functionale si ecologice, care mentin un pret accesibil, oferind sisteme persoanelor private, dar si unor distribuitori din tara, din Bulgaria sau Ungaria. Isi propune extinderea gamei de produse si a castigat locul I, apoi locul II in Topul Firmelor din Romania.

 

Infiintat in anul 2007, Foscam are sediul central in China, fiind o companie prezenta pe plan international, cu retele de distributie in mai mult de 30 de tari. Este firma numarul 1 in China ce ofera solutii high tech de monitorizare video prin Internet. Gama include camere video IP si alte echipamente de comunicare audio.

Initial, era o afacere mica, firma fiind formata dintr-o echipa de 5 persoane, in timp extinzandu-se si devenind un lider global in sectorul de productie si distributie de camere IP pentru civili. Numele companiei a fost creat pornind de la termenul “Focus”, valoarea de baza a brandului si de la “Camera”, principalul produs fabricat.

Misiunea asumata a bandului este sa perfectioneze camerele video, fiind dedicat acestui domeniu de activitate, cu scopul de a face viata mai sigura pentru oamenii din toata lumea. Urmand aceasta misiune, Foscam fabrica produse de calitate inalta la preturi competitive.

Strategia de crestere este bazata pe progres constant, cu obiectivul de a produce camera perfecta. Produsele sale au certificari de calitate si siguranta CE. Cu peste 100 de milioane de echipamente Foscam vandute in mai mult de 60 de tari, volumul de vanzari al companiei creste cu 300% anual, fapt ce indica aprecierea de care se bucura produsele acesteia.

 

Dahua Technology este o companie aflata in top 3 firme din industria sistemelor de supraveghere la nivel global (conform raportului IMS din 2015). Gama de produse include sisteme de supraveghere video, echipamente hardware si software de control acces, sisteme de management pentru cladiri “inteligente”.

Furnizand solutii de monitorizare si supraveghere pentru persoane private si pentru uz industrial si siguranta publica, Dahua este o companie care investeste anual un procent considerabil din venituri in cercetare si dezvoltare, dorind sa ofere tehnologii de ultima ora, echipa lucrand permanent la imbunatatirea echipamentelor.

Firma are 592 de patente in industrie, fiind un brand recunoscut si apreciat pe plan mondial, aflat in Top 10 Marci de securitate in China si in top Security 50 al publicatiei A&S. Tehnologiile Dahua au fost utilizate in multiple proiecte de anvergura (sisteme de supraveghere la Summit-ul G6, la Jocurile Olimpice, la Palatul Kremlin, la Aeroportul Charles de Gaulle, la metroul londonez).

Brandul isi distribuie produsele in intreaga lume, fiind o companie high tech cu misiunea de a fi lider in industrie, respectand principiile: Integritate; Profesionalism; Responsabilitate; Inovatie. Gama de produse include camere si speed dome-uri IP, camere HDCVI, camere analogice, DVR-uri, video-interfoane, echipamente de control acces.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu