Cele mai bune placi de gresie portelanata

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Cea mai buna gresie portelanata – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Deoarece schimbarea gresiei este o operatiune care necesita timp si bani, trebuie sa alegi cu grija si in cunostinta de cauza materialele folosite pentru a te putea bucura cat mai mult de investitia facuta. Gresia portelanata, datorita procedeului de prelucrare, este o alegere optima, rezistenta, indiferent ca vorbim de spatii rezidentiale sau comerciale. Daca esti o fire mai clasica si iti place aspectul de lemn natur, atunci nu mai cauta, deoarece iti propunem o varianta cautata, Ceramica del Futuro WELB25, fiind prima recomandare din lista noastra. Este de calitate Premium, rectificata, bine calibrata pentru a se monta usor si a obtine un aspect uniform, fara defecte, rezistent la socuri mecanice si patare. Suprafata usor texturata, pe langa un design placut, ofera si aderenta mai buna, atunci cand este utilizata la exterior sau in baie. Daca preferi o nuanta mai inchisa, de lemn antic, atunci ai la dispozitie a doua optiune din lista Ceramica del Futuro WBRS24.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Ceramica del Futuro WELB25
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul imbina frumusetea podelelor din lemn natur cu calitatile unei gresii de calitate, cu o suprafata usor texturata precum suprafata lemnului, asigurand astfel si o buna aderenta chiar cand este umeda, bine calibrata si rectificata pentru a putea fi montata usor si fara defecte, ce rezista atat la interior, cat si la exterior.

Este un produs de nisa ce se adreseaza persoanelor ce indragesc spatiile clasice, cu pardoseala din lemn natur.

Un produs de calitate, ce imita podeaua, dedicat pentru spatii ce se doresc a fi elegante si practice totodata.

A 2-A OPTIUNE!

Ceramica del Futuro WBRS24
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se preteaza pentru o locuinta mare, boiereasca, intr-un birou ce denota eleganta sau intr-un magazin de antichitati, avand un desen ce imita lemnul antic, putand fi folosita atat la interior, cat si la exterior, cu rosturi sau fara, fiind un model rectificat, bine calibrat pentru a nu exista imperfectiuni la montare, de calitate Premium.

Fiind incadrata in clasa R10, nu este recomandat a fi utilizata in spatii comerciale cu risc mare de alunecare.

Desenul ce imita lemnul vechi, antic, combinat cu un mobilier clasic va crea un spatiu ambiental elegant si placut.

A 3-a Optiune!

Ceramica del Futuro ABP02
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Avand un desen ce imita marmura, aceasta varianta de gresie portelanata este potrivita si la interior si la exterior, fie pentru acasa sau pentru un spatiu comercial, fiind de trafic intens, poate fi montata fara rosturi, deoarece este un model rectificat, iar dimensiunile si forma patrata a placilor, de 60 x 60 cm, sunt optime pentru spatii medii.

Fiind de culoare neagra, nu se recomanda pentru spatii mici, deoarece va inchide si micsora si mai mult incaperea.

Pret bun, calitate, recomandata pentru trafic intens, pentru interior sau exterior, sunt cateva motive pentru care recomandam acest produs.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Ceramica del Futuro WELB25

 

Daca te apuci de renovare sau iti amenajezi un spatiu nou si ai nevoie de cele mai bune placi de gresie portelanata, nu ocoli acest produs care ar putea fi o varianta optima. Este de calitate Premium si imita lemnul, astfel poti pastra aspectul de parchet chiar si in incaperile cu umiditate ridicata (baie sau bucatarie) sau la exterior (terasa, balcon).

Pentru a nu exista riscul sa aluneci, placile sunt usor texturate la exterior, ceea ce iti asigura siguranta, dar si un aspect cat mai natural al lemnului. Sunt deschise la culoare, in nuante de bej, si poate fi usor asortat cu un mobilier deschis sau prin contrast.

Placile sunt rectificate, asa ca poti sa alegi cum le montezi – simplu pentru living, hol, terasa sau balcon; cu rosturi pentru baie sau bucatarie. Au forma dreptunghiulara, avand o lungime de 120 cm, latime de 29,5 cm si grosime de 1 cm. Fiind inguste si lungi pot fi utilizate si in spatii mai mici. Pachetul contine 4 placi si acopera o suprafata de 1,416 mp.

 

Avantaje:

Este un model deschis la culoare ce se asorteaza usor si creeaza impresia de spatiu.

Placile sunt rectificate asa ca pot fi montate cu rosturi sau fara.

Forma alungita se preteaza si pentru suprafete mai mici.

Suprafata texturata o recomanda si pentru spatii exterioare precum balcon sau terasa, fiind antiderapanta.

 

Dezavantaje:

Imitatia de lemn nu este apreciata de orice persoana, fiind un produs de nisa.

 

 

 

 

Ceramica del Futuro WBRS24

 

Pentru o casa cu aspect retro sau pentru un birou elegant poti sa alegi aceasta varianta de gresie portelanata, la un pret bun si care imita lemnul antic. Astfel poti sa ai acelasi rezultat din punct de vedere al designului cu o camera cu pardoseala cu podele, dar in plus va rezista la uzura, umezeala, socuri mecanice, patare mult mai bine ca lemnul.

Placile sunt de calitate Premium, bine calibrate pentru a obtine un aspect uniform, fara colturi iesite in afara. Poate fi montata cu rosturi sau fara, deoarece este un model rectificat. Pastrand textura lemnului, suprafata este antiderapanta, coeficient R10, astfel poate fi folosita si pe terasa sau balcon, baie sau bucatarie, deoarece nu vei aluneca.

Forma este patrulatera, alungita cu o latura mare de 120 cm si una ingusta de 29,5 cm, ceea ce permite montarea si intr-un spatiu mai mic, fara multe coturi. Are o grosime de 10 mm, ce ii asigura rezistenta si nu se sparge usor la montare. Pachetele contin cate 4 bucati.

 

Avantaje:

Are un design deosebit, imitand lemnul antic, si se potriveste intr-un birou elegant sau intr-o resedinta cu stil.

Placile sunt de calitate Premium si bine calibrate pentru a se obtine un aspect uniform.

Pot fi montate fara rosturi, deoarece sunt rectificate.

Le poti monta atat la interior, cat si la exterior.

 

Dezavantaje:

Avand un coeficient de derapare mediu R10, nu poate fi folosita in spatii cu risc de alunecare.

 

 

 

 

Ceramica del Futuro ABP02

 

Daca ai nevoie de o gresie portelanata ieftina si buna, poti sa te opresti la aceasta varianta, recomandata atat pentru spatii rezistentiale, cat si pentru spatii comerciale, fiind incadrata la clasa 5 PEI, de trafic intens.

Avand un desen ce imita marmura, pe nuante de gri inchis pe negru, se potriveste in orice decor si confera un aspect placut si totodata elegant. Placile au un finisaj lucios, ce reflecta lumina si au o suprafata plana. Le poti monta si pe perete, pentru a obtine un aspect uniform. Nu au nevoie de rosturi, fiind o gresie rectificata.

Placile au forma patrata, cu latura de 60 cm si grosime de 1 cm. Pot fi montate drept, intr-un spatiu mai mic, dar si pe diagonala. Se asorteaza frumos cu un mobilier deschis la culoare. Se comercializeaza sub forma de pachete ce contin 4 bucati si acopera o suprafata de 1,44 mp.

 

Avantaje:

Are un raport bun calitate-pret.

Se preteaza si in spatiile comerciale cu trafic mare, precum mall-uri, gari, piete etc.

Placile au forma patrata, cu latura de 60 cm ce permite montarea usoara.

Sunt lucioase, reflecta frumos lumina si au aspect de marmura.

 

Dezavantaje:

Nu se recomanda a se monta intr-un spatiu mic, fiind de culoare neagra.

 

 

 

 

Cum alegi o gresie portelenata buna

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca vorbim de spatiul exterior unde este obligatoriu sa pui gresie portelanata, deoarece aceasta are un grad mic de absorbtie a apei, deci rezista bine la umiditate si nu se deterioreaza in caz de inghet, fie ca ai nevoie pentru interior si este recomandat sa alegi gresie portelanata pentru ca rezista mult mai bine in timp, este esential sa te informezi cum sa faci o alegere potrivita si care sunt criteriile de departajare. O poti alege in functie de destinatie (spatiu interior sau exterior, rezidential sau comercial), de ambientul din care face parte si, nu in ultimul rand, dupa gradul de rezistenta la trafic si aderenta. Oferta este foarte vasta si in mod cert vei gasi un model de gresie portelanata la un pret bun si care sa fie pe gustul tau. Iata cum:

 

 

Gradul de rezistenta: Sunt mai multi indicatori dupa care trebuie sa te ghidezi, si anume: rezistenta la trafic, la zgarieturi, la alunecare.

Rezistenta la trafic: Acest criteriu devine definitoriu in cazul unor spatii comerciale, deoarece iti doresti ca investitia facuta sa dureze cat mai mult si placile de gresie sa nu se uzeze sau sa se deterioreze, din cauza ca nu sunt in conformitate cu nivelul de trafic. Conform normelor europene exista 5 clase de incadrare PEI, numerotate de la 1 – trafic foarte slab folosite in camari sau pentru a placa peretii; la 5 – trafic intens recomandate pentru zone comerciale cu flux mare de oameni precum gari, hale, mall-uri etc.

Aderenta: Este importanta si pentru interior, mai ales pentru bai unde exista riscul sa aluneci dupa dus sau pe holuri – se noteaza pentru picioare goale cu A (aderenta medie), B (aderenta ridicata) si C (aderenta sporita); sau pentru incaltaminte la interior si exterior, si se noteaza de la R9 la R12 dupa cum urmeaza:

*R9 – se recomanda pentru interior pentru holuri, living, farmacii, cabinete, cafenele;

*R10 – se preteaza in spatii cu risc de alunecare mediu, precum sali de mese, restaurante, magazine etc.;

*R11 – sunt pentru zone cu risc crescut de alunecare, bai publice, ateliere, bucatarii de mari dimensiuni etc.;

*R12 – pentru zone unde antideraparea este importanta si anume parcari, ateliere auto, rampe, crame etc.

Rezistenta la zgrieturi se clasifica conform unei scari MOHS in patru clase si anume: de la 1 – 4 rezistenta scazuta; la 9-10 pentru rezistenta maxima.

 

Calitatea: Pentru a nu te lasa pacalit, deoarece inlocuirea gresiei presupune investitii importante in timp si bani, indiferent de cat de mic este locul, verifica produsul inainte de a-l cumpara.

Cea mai buna gresie portelanata o gasesti notata cu litera A sau cu 1, la marea majoritate a produselor comercializate in Romania. Clasa A sau 1 – accepted – reprezinta cea mai inalta clasa din punct de vedere al calitatii. Placile sunt atent verificate pentru a nu fi decalibrate, pentru a avea aceeasi dimensiune, fara defecte de culoare sau de model, se imbina perfect, iar linia dintre ele va fi perfect dreapta. Nu sunt considerate defecte placile care imita materiale naturale, precum: lemn, piatra, marmura; si pastreaza inclusiv micile imperfectiuni de structura pentru un desen cat mai realist.

Clasa MS sau 2 – medium small – poate avea defecte mici sau medii, cum ar fi: mici fisuri pe suprafata, placi decalibrate (strambe, colturi curbate), desen usor denaturat; zgarieturi mici sau dimensiuni diferite fata de standard. Este de obicei mai mult mai ieftina fata de prima clasa (chiar la 50% din pret), dar este bine sa verifici ce defecte are si sa ti le asumi.

Cele notate cu R sau 3 – rejected – sunt foarte slabe calitativ, cu defecte mari vizibile.

 

Forma si dimensiuni: Din punctul de vedere al formei cele mai uzuale sunt de constructie patrulatera, patrat sau dreptunghi, si hexagonala. Cele sub forma de patrat se pot monta drept sau pe diagonala pentru a crea un desen inclinat. Cu placile hexagonale de culori diferite poti forma jocuri personalizate.

Dimensiunea placilor este foarte variata si este bine in general sa fie in raport direct cu dimensiunea suprafetei pe care vrei sa o plachezi. Ai optiuni de la forme gen mozaic (1cm x 1cm) cu care poti obtine adevarate opere de arta, la placi de dimensiuni mici de 30 cm x 30 cm, la 45cm x cm sau 60cm x 60cm modele medii, la placi mari de 120cm x 120cm sau 140cm x 140cm, daca sunt patrate sau diverse combinatii pentru cele dreptunghiulare. Este bine sa alegi dimensiunea placii ca fiind submultiplu al unei laturi cel putin, pentru a nu fi nevoit sa tai multe bucati.

La placile hexagonale trebuie sa iei in calcul o pierdere mai mare decat normal (peste 10%) atunci cand calculezi cantitatea de care ai nevoie, deoarece vei fi nevoit sa tai mai multe bucati pentru terminatii.

 

Design: Un factor important este sa iti pastrezi stilul si sa gasesti modele de gresie portelanata la preturi bune, care sa se asorteze cu restul decorului. Oferta este foarte generoasa si ai de ales intre modele ce imita materialele naturale precum lemn, marmura, granit, pietre, cu diverse desene, si intr-o bogata paleta coloristica.

Poti alege modele lucioase, in care sa se reflecte frumos lumina, semilucioase sau mate. Astfel pentru un decor elegant, pe langa placile alese ce imita lemnul sau marmura, poti folosi elemente decorative, de mici dimensiuni, care te ajuta sa iti personalizezi spatiul. Cei nostalgici, care prefera stilul retro, pot alege modele ce imita caramida sau lemnul antic si in combinatie cu o mobila vintage vei obtine decorul dorit.

Daca esti mai traditionalist poti sa optezi pentru placi patrate pe care sa le asezi in diagonala, cu rosturi mari colorate, ce vor umple spatiul de viata si ofera o suprafata mai dinamica. Pentru un decor modern poti sa alegi o gresie ce imita metalul oxidat si sa o montezi fara rosturi. Pentru scarile de exterior poti opta pentru placi de gresie portelanata speciale care au deja forma treptei prestabilita.

 

 

Brand-uri: Daca vrei sa fii in pas cu moda si nu te intereseaza costurile poti sa alegi dintre ultimele colectii scoase pe piata in anul 2024 de mari producatori de gresie portelanata prezenti si pe piata din Romania. Amintim doar cateva nume precum Lasselsberger Romania, grup din care fac parte Cesarom si Sanex; KAI Group cel mai mare producator din Europa de Est si Pazo Group – ce apartine grupului Marazzi recunoscut la nivel mondial pentru proiectare, fabricare si vanzare de gresie si faianta.

Daca esti fan produse made in Italia, atunci poti sa arunci un ochi peste colectii lansate anul acesta de FAP Ceramiche, deoarece vei gasi o oferta foarte variata. Ceramica del Futuro iti prezinta de asemenea un numar impresionant de colectii atat pentru interior cat si pentru exterior, zona rezidentiala sau spatii comerciale.

Consultand pareri despre cele mai bune placi de gresie portelanata, am alcatuit o lista cu cateva variante diferite, din care poti sa alegi fara a mai pierde mult timp cu cautarile. Daca nu gasesti ceva care sa te satisfaca, atunci iti recomandam sa vizitezi magazine virtuale de pe internet, unde ai o oferta generoasa si, in plus, poti gasi asistenta pentru a calcula cantitatea de care ai nevoie. Nu ai nevoie de transport, deoarece marfa iti va fi livrata in locatia dorita si poti sa te apuci de treaba.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu