Idei de utilizare a vopselei pentru gresie

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Vopseaua pentru gresie si/sau faianta poate fi utilizata de multe ori nu doar pentru a reconditiona o baie sau o bucatarie mai veche sau pentru a schimba culoarea atunci cand ne-am plictisit de ea. Ea poate sa dea un aspect foarte placut si cand vorbim de obiecte decorative, piscine, banci etc. 

 

Daca ai in bucatarie o gresie mata, insa nu iti mai place culoarea, daca vrei sa-ti reconditionezi baia sau alte spatii, o buna idee ar fi aceea de a utiliza o vopsea speciala, care are menirea de a schimba aspectul in unul mai nou si placut. 

Indiferent ca vei vopsi faianta sau gresie, tine cont de faptul ca stratul aplicat nu va fi la fel de rezistent ca cel original. E o solutie care e posibil sa trebuiasca innoita la ceva timp, dar, investitia financiara nu e una foarte mare, deci, cel mai probabil iti vei permite cu usurinta astfel de schimbari. 

Multe persoane se intreaba la ce pot folosi o vopsea pentru gresie si faianta. Vom incepe cu motivele simple, clasice, apoi ne vom indrepta spre alte solutii creative.

 

Pentru a reconditiona o baie/bucatarie veche

Atunci cand doresti sa schimbi modul in care arata bucataria sau baia, o reconditionare gresie e bine venita, iar acest lucru se poate face cel mai usor prin vopsire. Poate te-ai saturat de acea gresie alba, lucioasa, pe care o ai de ani de zile si vrei sa-i dai un alt aspect incaperii. 

  • Pasul 1

Ceea ce trebuie sa faci pentru inceput este sa cureti suprafata asupra careia vrei sa actionezi. Nu poti sa aplici o vopsea pentru gresie pe murdarie. Spala bine placile vechi, dar si rosturile, cu ajutorul unui detergent de vase, apoi sterge totul cu o carpa uscata si așteapta sa se usuce. 

  • Pasul 2

Acum e momentul sa delimitezi suprafetele, pentru a marca placile pe care vrei sa aplici vopsea gresie. Pentru asta, foloseste benzi speciale, pentru vopsit. 

  • Pasul 3

Mai departe, ceea ce trebuie sa faci este sa aplici vopsea pentru gresie. Cel mai probabil va trebui sa faci asta in doua straturi, insa, mai multe detalii vei vedea pe ambalajul produsului pe care il cumperi. Tot pe instructiuni ti se va spune si cat trebuie sa astepti ca solutia sa se usuce. 

  • Pasul 4

In final, pentru un aspect cat mai placut, poti sa aplici si un lac special, care va creste rezistenta si va face ca totul sa arate mult mai bine. 

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa reconditionezi o gresie veche. La fel poti sa faci si cand e vorba de faianta.

Pentru a schimba culoarea unor placi de gresie/faiante care nu iti plac

Daca ai o gresie exterior rezistenta la inghet, o faianta in bucatarie care se afla in stare foarte buna, dar pur si simplu nu iti mai place culoarea, atunci poti sa faci schimbari radicale cu mare usurinta, fara a face prea mult deranj in casa si fara a investi prea mult, cu ajutorul unor vopsele speciale. 

Folosind aceste produse, poti oricand transforma o faianta gri in una galbena sau intr-o varianta cu model, poti sa schimbi o gresie rosie in una verde sau in oricare alte nuante vei dori. Gama de produse e foarte larga in acest sens, deci, vei avea de unde sa alegi. Pasii pe care sa-i urmezi sunt aceeasi ca precedentii.

 

Pentru ghivece din ceramica

Daca ai gradina decorata intr-un stil mai deosebit si folosesti pentru asta ghivece din beton, ceramica sau alte astfel de materiale, ele pot fi infrumusetate cu o vopsea pentru gresie. Totul e simplu, ai nevoie doar de solutia in sine si de o pensula. Curata totul inainte, aplica vopseaua si ai rabdare sa se usuce. 

Daca vrei sa afli si alte detalii legate de rezistenta, mod de aplicare si asa mai departe, vei primi astfel de informatii de pe eticheta recipientului in care se afla acea vopsea pentru ceramica si nu numai.

 

Pentru obiecte decorative 

Vopseaua de gresie si faianta poate fi aplicata de multe ori si pe anumite obiecte decorative, iar aici ne referim la cele confectionate din piatra, ceramica sau alte materiale de acest gen (o fantana, statuete etc). Nu trebuie sa o cumperi doar cand vrei sa schimbi culoarea la o faianta rosie sau la o gresie alba, ci si pentru a da un alt aspect unor decoratiuni pe care le ai prin gradina si nu numai. 

Daca e vorba de lucruri de mici dimensiuni si nu vrei o cantitate mare de solutie, poti sa cumperi recipiente cu vopsea pentru ceramica, ce sunt mai mici si vor avea un efect cel putin la fel de placut daca sunt aplicate in mod corespunzator. 

Pentru a reconditiona o piscina

De multe ori, o vopsea de faianta poate fi utilizata si pentru a imbunatati aspectul unei piscine. Ai insa grija la modul in care o alegi, pentru ca nu orice solutie de acest gen, care merge la gresie-faianta va fi potrivita pentru astfel de activitati. 

Vei avea nevoie de o varianta pentru fainta la exterior, gandita in asa fel incat sa ofere rezistenta la apa si la alti factori de mediu. 

 

Indiferent de motivul pentru care alegi sa utilizezi vopsea pentru faianta sau vopsea pentru gresie, nu uita sa urmezi pasii mentionati in acest ghid si sa citesti de fiecare data eticheta produsului, pentru a sti exact ce anume ai de facut si daca e un articol potrivit pentru respectivele placi de faianta pe care doresti sa le reconditionezi sau daca e o varianta ce poate fi aplicata si pe alte obiecte. 

Daca esti in cautarea unei solutii mai accesibile, pentru ca nu iti permiti momentan un pret gresie si fainta, la care se adauga si alte materiale, dar si manopera, de o astfel de lucrare te poti ocupa chiar tu, iar costurile nu sunt atat de mari. 

Vezi in magazinele online ce vopsea pentru faianta/gresie gasesti, comanda-ti si apuca-te de treaba.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu