Cea mai buna plinta pentru blat in bucatarie

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Profiline Nuc

 

Acest model de plinta este adecvat pentru imbinarea si finisarea blatului de bucatarie, ferind de apa sau firmituri si alte resturi sau obiecte ce vor fi utilizate(avand o forma usor adancita pe mijloc, care asigura acest tip de protectie). Produsul este prevazut cu margini cauciucate, care etanseaza bine cele doua suprafetele de contact si totodata egaleaza eventualele

imperfectiunile ale peretilor sau ale blatului.

Plinta este realizata din PVC, culoarea fiind nuc, cu aspect de lemn natural, deci se asorteaza cu usurinta pieselor de mobilier sau peretelui. Se monteaza prin lipire, cu adeziv special, deci nu necesita prezenta unor mesteri specializati, putand fi montat la nevoie de catre oricine, fara prea multe eforturi.

Dimensiunile piesei din pachet sunt 3 metri liniari, care se pot imbina sau decupa in functie de suprafata. Este vorba despre un model clasic, cu aspect placut, care isi indeplineste cu succes rolul, fiind un exemplu de plinta pentru blat in bucatarie, ieftina si buna.

 

 

 

 

 

Profiline Galben Sira

 

Modelul aici prezentat este realizat din plastic tip PVC, de culoare deschisa, galben, cu un model interesant pe partea din centru, ceea ce va da un plus de eleganta pieselor de mobilier cu care va fi asociat. Totodata, este prevazut cu sistem antistropire, pastrand peretii curati mai mult timp.

Marginile sunt cauciucate si se ataseaza bine, atat de perete, cat si de blat, evitand deci caderea firmiturilor, resturilor sau apei intre cele doua suprafete. Etanseaza eficient chiar si in cazul in care cele doua suprafete nu sunt perfect drepte, datorita materialului cu margini flexibile. Se monteaza cu usurinta, cu adeziv special pentru aceste produse, dar fara asistenta unui profesionist, ceea ce te va scuti de cheltuieli suplimentare. Dimensiunile piesei sunt standard – 3 metri, usor de adaptat suprafetelor unde urmeaza a fi utilizat produsul.

In concluzie, oferta include un model usor de montat, cu un finisaj foarte atractiv din punct de vedere estetic, care poate oferi bucatariei tale un aspect modern si elegant.

 

 

 

 

 

Gaudi Polimer dur

 

Iata un model de plinta universal, ce poate fi montat atat in bucatarie sau baie, cat si in living, dormitor sau alte camere. Datorita aspectului sau, poate fi usor de integrat intr-o multitudine de decoruri. Rolul va fi unul strict decorativ, rezultatul fiind un finisaj elegant si simplu al incaperilor. Modelul este alb, cu finisaj mat, designul fiind proiectat cu cateva mici fante in partea de sus a produsului, ce ii ofera un aspect clasic si il scoate din monotonie.

Produsul este realizat din polimer dur, deci este suficient de solid, aspect ce promite o rezistenta mai mare in timp si implicit la uzura. Se monteaza paralel cu peretele, prin insurubare si/sau lipire, ceea ce da libertate utilizatorului de a-si amenaja singur bucataria.

Dimensiunile sunt 110 x 15 x 2000 mm, fiind un model de plinta decorativa lata, dar in cazul careia s-ar putea sa ai nevie de 2 pachete, daca vrei sa echipezi o bucatarie incapatoare, de restaurant.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune plinte pentru blat in bucatarie

 

Cand vorbim de amenajare si decor interior, nu putem neglija micile detalii care fac diferenta, iar plintele sunt unele dintre ele. Acestea sunt fasii inguste, realizate din materiale diverse, care umplu sau unesc suprafete, oferind un aspect mult mai atragator locuintei.

In cazul blatului de bucatarie, plintele sigileaza, unind piesele de mobilier de perete, nu doar pentru a obtine aspectul placut si uniform, dar si pentru a impiedica stropirea cu apa sau caderea obiectelor intre perete si mobila. Iata cateva aspecte de care sa tii cont in alegerea unei plinte pentru blat in bucatarie, la un pret bun.

 

 

De obicei, aceste accesorii pot fi de doua tipuri: simple – care vin perfect paralele cu suprafata, avand strict rolul decorativ; cele cu canal – care au rolul si de a ascunde si proteja cablurile, oferind un aspect mai curat si organizat al blatului. Acestea din urma pot avea canalul in interior sau in exterior – cablurile acoperindu-se prin sistemul tip capac.

Principalele materiale utilizate in realizarea plintelor sunt plasticul(PVC, polimeri) sau MDF – un material derivat din lemn, care are o rezistenta mai mare si un aspect mai placut.

Plintele din plastic sunt o alegere economica si pot fi utilizate cel mai des pentru protectia cablurilor, insa daca nu este ales un model de calitate, acesta se va deteriora usor inclusiv ca aspect.

Plintele din MDF au avantajul ca sunt rezistente si ca pot fi acoperite cu strat antimucegai, antiumezeala, antipraf, deci vor fi foarte utile in bucatarie.

Montarea se poate realiza prin lipire, insurubare, imbinare mecanica sau fixare in cuie. Plintele drepte, cu scop decorativ, de obicei se pot fixa prin lipire, asa ca pot fi montate cu usurinta de catre oricine.

Cele din MDF au optiunea de insurubare sau imbinare mecanica, iar cele din lem, de obicei, se fixeaza in cuie, toate aceste optiuni necesitand interventia unui specialist. Totusi unii mesteri combina metodele de mai sus, in functie de necesitate.

Culoarea este o optiune personala. Unele persoane aleg sa asorteze plintele fie cu peretii, fie cu mobila, optand pentru culori similare sau complementare, rezultatul fiind un aspect unitar si atragator.

Texturile disponibile sunt diverse, in functie de material si de designul produsului. Plintele din plastic pot avea santuri; pentru un aspect mai placut, cele din lemn pot fi drepte sau rotunjite, iar cele din MDF pot fi mai adancite pe mijloc. Optiunea este strict o alegere de gust si de utilitate, raportat la nevoile individuale(antistropi, acoperit cabluri).

Dimensiuni fasiilor se refera la lungimea pieselor din pachet, variind intre 1.5 si 3 metri, si inaltime sau latime, de la 2-3 cm pana la 8-10cm modelele mai late. Baghetele se pot decupa si adapta spatiului unde urmeaza a fi montate.

In functie de lungimea blatului, se calculeaza cat de lunga trebuie sa fie plinta si raportat la asta se alege dimensiunea. Similar si in cazul zonei dintre blat si perete, se opteaza pentru o latime mai mare sau mai mica, masurandu-se prealabil golul disponibil.

Daca te intereseaza pareri despre cele mai bune plinte pentru blat in bucatarie, iti oferim cateva exemple in cele ce urmeaza.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu