Cel mai bun calorifer electric

Am modificat articolul ultima data pe: 10.12.24

 

Calorifere electrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Caloriferele electrice ofera posibilitatea incalzirii de spatii mici, medii sau mari, ca alternativa la soba si centrala termica sau in completarea unui sistem de incalzire centralizata care nu face fata cerintelor. Sunt preferate de catre studenti sau tinerele cupluri care locuiesc in apartamente cu 1 – 2 camere si ideale pentru cei care nu sunt racordati la gaz si nu doresc sa foloseasca combustibil solid. Daca te numeri printre persoanele care doresc sa cumpere un astfel de produs, te ajutam cu o serie de recomandari bine alese, pe care le poti studia pe indelete mai jos. Cauti un raspuns rapid? Verifica direct doua exemple care au intrat in topul nostru pe baza avantajelor oferite si a evaluarilor clientilor. PNI Turbo Heat 2900W face parte dintre versiunile tehnice recomandate celor care doresc sa asigure o temperatura placuta in spatii de locuit de 40 pana la 60mc, folosind un dispozitiv cu optiuni extinse de adaptare la necesitatile de incalzire. Daca preferi o optiune fara ventilatie, iti recomandam ca alternativa modelul TESY CN03 200 EIS.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

PNI Turbo Heat 2900W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiune de calorifer electric pe ulei, cu putere suficienta de incalzire pentru a asigura confortul termic in incaperi de 40 pana la 60mc sau 16 - 24mp. Include termostat reglabil, timer pentru setarea perioadelor de functionare si pauza, trei trepte de putere care permit stabilirea intensitatii caldurii generate si roti pentru transport rapid si facil.

Factura la curent poate fi destul de ridicata, daca dispozitivul nu este selectionat in concordanta cu necesarul termic al camerei si necesita utilizare intensiva.

Este un model eficient, pentru uz rezidential si incaperi generoase ca spatiu, potrivit pentru cei care doresc o solutie simpla de incalzire a locuintei.

A 2-A OPTIUNE!

TESY CN03 200 EIS
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model conceput pentru instalare suspendata, pe perete, cu structura slim si panou de comanda usor de folosit, care permite ajustarea automata a functionarii, prin setarea termostatului reglabil la nivelul dorit. Face parte din categoria modelelor care functioneaza cu ventilator, asigurand incalzirea rapida a incaperii, fara a deranja auzul.

Pentru ca se inscrie in categoria versiunilor de 2000W, este mai putin potrivit pentru spatii de peste 20mp, mai ales daca este vorba de izolatie termica deficitara.

Calorifer pentru dormitor, living, hol, bucatarie sau baie, cu termostat si protectie la supraincalzire si inghet, usor de instalat si folosit.

A 3-a Optiune!

NAVIN Camellia NV_1_E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model subtire si elegant, conceput pentru utilizare in camera de toaleta, cu montaj pe perete, prin suspendare, dotat cu elementi orizontali. Este o versiune conceputa in principal pentru a permite uscarea si mentinerea calda a prosoapelor, are finisaj argintiu si aspect placut, usor de integrat intr-o varietate de tipuri de amenajari interioare.

Pentru ca are o putere de doar 100W, are doar rol secundar de incalzire, ca si completare a sistemului termic centralizat.

Calorifer cu alimentare electrica, de la priza, usor de instalat si folosit, gandit special pentru baie, care nu ocupa spatiu inutil si permite asezarea prosoapelor umede.

 

 

Pareri despre cele mai bune calorifere electrice

Cu ulei, ventilator sau elemente ceramice, caloriferele electrice sunt solutii eficiente de incalzire ce pot fi utilizate individual sau in combinatie cu un sistem termic central. Afla din exemplele de mai jos, ce optiuni ai la dispozitie daca te hotarasti sa achizitionezi un astfel de produs pentru locuinta ta si ce caracteristici trebuie sa ai in vedere.

 

 

Calorifer electric cu ulei:

 

PNI Turbo Heat 2900W 

 

Numarandu-se printre cele mai bune calorifere electrice pentru incaperi de 40 pana la 60mc, acest model marca PNI iti pune la dispozitie o putere de 2900W, cu o suprafata mare de convectie realizata de cei 13 elementi ce formeaza structura dispozitivului. Iti atragem insa atentia ca un nivel ridicat de putere inseamna si un consum superior de energie, deci este bine sa gestionezi eficient aparatul.

Printre functiile care iti permit sa adaptezi modul de utilizare la necesarul locuintei se numara si termostatul integrat. Cu ajutorul acestuia poti seta nivelul de caldura dorit, astfel incat aparatul sa se intrerupa atunci cand in incapere este suficient de cald, economisind curent si sa porneasca din nou cand in aerul din camera s-a racit. Tot in aceasta categorie intra si temporizatorul care iti ofera posibilitatea de a seta durata de functionare sau pornirea automata dupa o perioada de pauza, pentru un interval de timp cuprins intre 0 si 24 de ore.

Poti regla puterea investita in generarea caldurii cu ajutorul celor trei trepte de intensitate, iar pentru uniformizarea mai rapida a temperaturii aerului, modelul include sistem de ventilatie, cu buton de pornire/oprire usor de folosit. Aparatul se poate muta facil datorita rotilor incadrate in design, care asigura rularea usoara pe podea, si suportului pentru cablu care asigura depozitarea corecta a acestuia. Caloriferul se incalzeste rapid, fara zgomot sau miros neplacut si include sistem de protectie la supraincalzire, care contribuie la o utilizare sigura si protejeaza dispozitivul impotriva deteriorarii.

 

Avantaje:

Model cu putere ridicata, potrivit pentru camere de 40 pana la 60mp.

Include ventilator (functie Turbo) care incalzeste rapid incaperea.

Termostatul integrat permite mentinerea constanta a temperaturii si economisirea de energie.

Aceasta versiune tehnica este prevazuta cu roti pentru transport facil.

 

Dezavantaje:

Poate insemna un consum ridicat de curent electric in cazurile in care este utilizat continuu, la nivelul superior de functionare, in spatii prea mari sau insuficient izolate.

 

 

 

Albatros RA-11T

 

Pentru cei care doresc sa isi doteze locuinta cu un model cu format clasic, am inclus in lista de recomandari modelul Albatros RA-11T. Este un calorifer electric, ieftin si bun cu structura formata din 11 elementi, stabil si usor de amplasat in orice locatie doresti, cu ajutorul rotilor care simplifica semnificativ transportul.

Are o putere de 2500W, care ii ofera suficienta forta pentru a incalzi spatii de pana la 47mc, ce inseamna camere de apartament de 19 – 20mp. Poti regla intensitatea pe trei trepte de putere, astfel incat sa nu consumi mai mult decat este necesar pentru a incalzi incaperea, avand in acelasi timp posibilitatea de a obtine rapid un nivel rezonabil al temperaturii. Termostatul integrat te ajuta sa mentii usor caldura la nivelul dorit, fara costuri inutile, pentru ca ofera dispozitivului datele necesare opririi automate, atunci cand in camera este destul de cald, si respectiv pornirii, in cazul in care gradele au scazut sub valoarea setata.

Persoanele care l-au testat deja recomanda atentie sporita, mai ales la folosirea nivelului superior de putere, care incinge destul de tare caloriferul, si in special in familiile care au copii mici ce se pot frige din neatentie. Aparatul incalzeste rapid si fara a face zgomot deranjant, fiind o solutie ideala pentru a asigura confortul termic in camerele care nu sunt dotate cu soba sau conectate la o centrala termica.

 

Avantaje:

Versiune cu putere medie, de 2500W, recomandata pentru incalzirea eficienta a camerelor medii, de pana la 19 – 20mp.

Este prevazuta cu trei trepte de putere, care permit gestionarea eficienta a consumului de curent.

Designul include termostat reglabil ce ofera posibilitatea setarii si mentinerii relativ constante a temperaturii dorite.

Este un model cu roti si spatiu pentru cablu, care faciliteaza mutarea dintr-o camera in alta.

 

Dezavantaje:

Folosit in incaperi mai mari de 20mp sau slab izolate, poate determina costuri destul de mari la curent.

 

 

 

Star-Light YOHF13

 

Vrei neaparat o versiune care sa includa si sistem tip aeroterma, cu ventilatie, pentru o uniformizare mai rapida a aerului? Poti incerca aceasta optiune marca Star-Light, care poate fi folosit ca si calorifer electric baie, dormitor sau living, in spatii inchise de pana la 20mp pe care puterea sa de 2500W le poate incalzi usor si eficient, cu consum rezonabil de energie. Are culoarea gri, placuta si suferitoare si iti pune la dispozitie patru sisteme care te ajuta sa gestionezi usor modul de functionare. Astfel, pentru a stabili un nivel optim de caldura, pe care doresti sa il obtii si sa il pastrezi in camera, poti folosi termostatul integrat, care opreste si porneste automat aparatul pentru a mentine temperatura setata.

Pentru a controla energia investita in generarea de caldura, ai la indemana trei trepte de putere intre care poti alege in functie de urgenta si de cat de necesara este economisirea curentului. Tot pentru a obtine rezultate rapide, poti utiliza si sistemul de ventilatie integrat care ajuta la transmiterea aerului cald in intreaga incapere intr-un timp scurt. Nu uita nici de timer, care iti ofera posibilitatea de a stabili oprirea automata a aparatului dupa o perioada de timp cuprinsa intre 0 si 24 de ore, in functie de programul familiei.

Este usor de mutat, fiind dotat cu roti mari care ruleaza rapid pe pardoseala, suport pentru sustinerea corecta a cablului si maner inclus in design, care iti protejeaza pielea de contactul accidental cu elementii, in cazul in care vrei sa-l muti cat este inca cald. Iti atragem atentia ca spre deosebire de alte modele, aceasta varianta nu include protectie pentru copii, deci intreaga suprafata a elementilor va fi incinsa. Este prevazut insa cu protectie anti-inghet si la supraincalzire.

 

Avantaje:

Model cu termostat inclus si trei trepte de putere pentru gestionarea confortabila a incalzirii.

Este prevazut cu aeroterma care uniformizeaza rapid temperatura aerului.

Recomandat pentru a incalzi spatii medii de pana la 20mp.

Include timer care permite setarea unei perioade prestabilite de functionare.

 

Dezavantaje:

Nu este o versiune cu protectie pentru copii, deci necesita multa grija in folosire in familiile care au membri de varsta mica.

 

 

 

 

Calorifer electric de perete:

 

TESY CN03 200 EIS

 

Cu o grosime de 9cm si design modern, acest model de calorifer electric Tesy este conceput special pentru a fi montat pe perete si a oferi eficienta ridicata, fara a ocupa spatiu inutil in incaperile cu spatiu limitat. Are o putere de 2000W, care il recomanda pentru camere de 15 pana la 20mp, in functie de calitatea izolatiei, se monteaza usor si include panou de control intuitiv pentru setarea parametrilor de functionare.

Pe langa butonul de On/Off, care asigura pornirea si oprirea manuala, aparatul este prevazut si cu termostat reglabil pe care il poti seta dupa preferinte, pentru a asigura mentinerea temperaturii in incapere si intreruperea automata a functionarii atunci cand se face prea cald. Tot automat se opreste dispozitivul si atunci cand senzorul de supraincalzire detecteaza un nivel prea ridicat al gradelor la suprafata caloriferului, pentru a preveni accidentele. Pe lista optiunilor de siguranta se mai afla si protectia anti-inghet, utila in zilele geroase.

Aparatul este confectionat din aluminiu si include ventilator care asigura distributia rapida a aerului cald in incapere. Este insa o varianta silentioasa, care nu iti va deranja momentele de relaxare sau concentrare. Poate fi montat si in baie, beneficiind de protectie IP24, iar functionarea corecta este semnalizata prin intermediul unui indicator luminos.

 

 

 

Calorifer scarita Thermal Trend 5441418

 

Spatiile limitate ca dimensiune, asa cum sunt camerele de toaleta, sunt cel mai usor de incalzit cu ajutorul dispozitivelor termice cu alimentare cu energie. Acest model de calorifer electric de perete, pentru baie, a fost gandit pentru a ocupa cat mai putin spatiu si a oferi, in acelasi timp, atat o sursa accesibila de caldura, cat si un suport pe care sa poti amplasa prosoapele pentru a le lua intotdeauna calde dupa ce faci dus.

Are dimensiunile de 600 x 1320mm, design vertical, usor curbat, format slim si culoare alba, fiind o prezenta discreta, care nu ocupa spatiu vizual. Il poti amplasa pe orice segment de perete liber care iti permite incadrarea unui astfel de produs si functioneaza cu alimentare direct de la priza. Include 27 de elementi si foloseste o putere de 600W, care il recomanda pentru incaperi de pana la 6 – 7mp. Din punctul de vedere al sigurantei de utilizare, iti putem spune ca este prevazut cu protectie anti-inghet si face parte din clasa IP65, care inseamna rezistenta la praf si la jeturi de apa provenind din orice directie si indreptate direct inspre aparat.

Pachetul de livrare contine elementele necesare fixarii pe perete, iar dispozitivul este prevazut cu cablu de 1m, care se poate extinde pana la 3.5m. Nu se numara printre modelele dotate cu termostat, dar poti folosi unul cu instalare la priza.

 

 

 

 

Calorifer electric in baie:

 

NAVIN Camellia NV_1_E

 

Cu design vertical, profil slim si finisaj arginitiu, modern si placut, acest model de calorifer electric de baie, confectionat din inox rezistent, te ajuta sa asiguri un spatiu util pe care poti usca prosoapele sau obiecte mici de imbracaminte umezite din cauza aburilor. Se monteaza suspendat, ocupand putin spatiu si este comercializat impreuna cu kitul complet de montaj si toate accesoriile necesare instalarii.

Structura contine 8 elementi si genereaza 102W, o putere redusa, mai putin potrivita pentru a functiona de sine statator intr-un spatiu mai mare de 1mp, dar ideala pentru a suplimenta centrala electrica si a mentine o atmosfera confortabila in baie.

Atinge la suprafata elementilor o temperatura de pana la maxim 55oC, are doua coloane si grosimea de 30mm si se numara printre versiunile potrivite pentru a completa designul unei camere de toaleta gandita in linii moderne, contemporane sau minimaliste, contribuind atat functional, cat si estetic, prin liniile clare, subtiri si suprafata cu luciu metalic. Nu este prevazut cu termostat sau timer, deci va trebui sa il deconectezi manual de la priza pentru a-l opri din cand in cand. Pentru ca este o versiune care consuma putin curent, nu vei simti insa la factura o diferenta semnificativa.

 

 

 

Home FTW2

 

Cele mai cautate modele de calorifer de baie, electric, sunt de regula optiunile slim, cu elementi orizontali, care permit uscarea prosoapelor si pastrarea lor calda, pentru a oferi o senzatie placuta atunci cand iti acopera corpul iesit de sub dus sau cand indepartezi apa rece de pe fata, la primele ore ale diminetii.

Aceasta varianta tehnica are o putere de 100W, redusa pentru a incalzi eficient orice spatiu mai mare de 1mp, dar suficienta pentru a permite uscarea materialelor ude si a completa un sistem centralizat. Structura cuprinde 6 elementi, pe care ii poti folosi pentru a aseza prosoapele, iar formatul cu picioare permite amplasarea atat suspendat, prins de perete, cat si pe sol, sprijinit pe podea si de suprafata verticala a peretelui. Te poti astfel adapta usor la necesitatile spatiului si la efortul pe care esti dispus sa il depui pentru a instala un astfel de dispozitiv.

Cantareste doar 2 kilograme si este prevazut cu protectie la supraincalzire, care asigura functionarea in parametrii optimi si opreste automat dispozitivul, daca temperatura maxima acceptata este depasita. Ocupa un spatiu de 54 x 86 x 10.2cm in formatul fixat pe perete, are o culoare gri, discreta, si se integreaza usor in aproape orice tip de design. Nu este prevazut cu termostat, timer sau trepte de putere, se alimenteaza prin conectare la priza si se opreste prin deconectare manuala.

 

 

 

 

Calorifer electric economic:

 

Tesy CN03 100 EIS

 

Pentru ca modelele cu putere de 1000W incalzesc eficient spatii mici, de pana la 10 – 12mp, iti propunem aceasta versiune de calorifer electric Tesy daca te numeri printre cei care cauta o solutie de incalzire pentru baie, bucatarie, birou sau dormitorul mic. Face parte din categoria optiunilor cu protectie IP24 si este prevazut cu termostat de siguranta, care detecteaza supraincalzirea caloriferului si determina oprirea automata a functionarii, plus protectie anti-inghet, pentru zilele geroase, in care aparatul poate fi afectat de frig.

Structura din aluminiu rezistent, cu transmitere buna a caldurii, si sistemul de functionare cu rezistenta electrica si ventilator, ajuta la incalzirea rapida a camerei, fiind o versiune potrivita pentru cei care au nevoie sa creeze caldura  in locuinta, intr-un timp scurt, atunci cand ajung acasa de la serviciu. Iti atragem insa atentia ca este mai putin eficient in locatii cu izolatie termica slaba, in care aerul cald nu se pastreaza.

Se amplaseaza pe perete, avand un design subtire, cu grosime de doar 9cm si culoare alba, iar functionarea sa este controlata mecanic, prin intermediul panoului de control cu buton de On/Off si interfata pentru termostat reglabil. Este un model silentios, aeroterma functionand cu minim de zgomot, si este prevazut cu indicator luminos care se aprinde in timpul utilizarii.

 

 

 

NAVIN Camellia OT-67

 

Daca te intrebi cat de util este un calorifer electric de perete folosit in camera de baie, iti vom spune ca aceste modele se numara printre cele mai apreciate solutii de pastrare a prosoapelor. In loc de agatatorile clasice, care nu contribuie cu nimic la inlaturarea umezelii din materialul textil folosit pe corp dupa dus sau dupa ce te-ai spalat pe cap, opteaza pentru o versiune ca OT-67, cu 8 elementi orizontali, care iti mentine prosoapele uscate.

Ofera suficient spatiu pentru prosoapele de corp si cele de fata si are un design placut, modern, cu profil subtire, care nu ocupa mult loc, potrivindu-se foarte bine chiar si in baile de mici dimensiuni. Se monteaza suspendat pe perete, deci nu trebuie sa iti faci griji ca va diminua din suprafata utila, este confectionat din otel rezistent, acoperit cu vopsea alba, cu finisaj lucios, care se integreaza discret in stiluri de amenajare clasice sau moderne.

Ocupa doar 800 x 480cm si este livrat impreuna cu kitul complet de montaj, care face ca procesul de instalare sa fie rapid si simplu. Foloseste o putere de 102W, care nu este suficient de ridicata pentru a incalzi puternic spatii mai mari de 1- 2mp, dar care contribuie semnificativ la confortul termic al incaperii, in completarea elementelor de incalzire centrala.

 

 

 

 

Calorifer electric Tesy:

 

TESY CB 3014 E01 R

 

Vrei un calorifer electric, la un pret bun, silentios, rapid si sigur? Incearca aceasta versiune tehnica de la Tesy, cu nivel ridicat de putere, de 3000W, care poate incalzi eficient spatii de pana la 60mc, care inseamna pana la 24mp, la o inaltime standard a camerei de 2.5m. Functioneaza atat prin caldura radianta, cat si prin convectie, optimizand astfel nivelul de randament oferit si include 14 elementi, care iti pun la dispozitie o suprafata utila mare, ce ajuta la uniformizarea mai rapida a temperaturii aerului in spatiul in care se afla.

Este dotat cu trei trepte de putere, pentru a putea gestiona usor nivelul de energie investit in incalzirea camerei, si indicator luminos care semnalizeaza functionarea aparatului. Include in plus termostat reglabil, pentru setarea gradelor dorite in incapere, care ajuta la economisirea curentului electric consumat, prin oprirea automata a aparatului la atingerea nivelului dorit. Este prevazut cu spatiu special pentru depozitarea corecta a cablului de alimentare si patru roti stabile, care asigura mutarea facila dintr-o camera in alta. Iti recomandam precautie la transportul caloriferului, daca nu a fost oprit de mult timp, pentru ca suprafata poate fi fierbinte.

La capitolul siguranta iti putem spune ca include atat sistemul de baza, care previne supraincalzirea aparatului, diminuand riscul de deteriorare si eventualele accidente, cat si protectie anti-inghet si in caz de rasturnare, astfel incat aparatul sa functioneze mereu in cele mai bune conditii si sa-ti ofere o perioada indelungata de exploatare.

 

Avantaje:

Este un model cu putere de 3000W pentru camere medii – mari, de pana la 24mp.

Functioneaza atat pe sistem radiant, cat si prin convectie, asigurand un randament superior altor variante.

Ofera suprafata mare de incalzire prin intermediul structurii cu 14 elementi.

Este prevazut cu termostat integrat si sisteme de protectie eficiente.

 

Dezavantaje:

Spre deosebire de alte versiuni similare, acest model nu este dotat cu sistem de ventilatie.

 

 

 

TESY CC 2510 E05 R

 

Preferi un design ceva mai modern, cu colturi rotunjite si panou de control mecanic incadrat elegant in format? Arunca o privire acestei versiuni care iti pune la dispozitie 2500W, un nivel de putere mediu spre ridicat, ce il recomanda pentru camere de pana la 19 – 20mp sau 47mc, pe care le poate incalzi eficient, fara a genera costuri exagerate.

Pentru ca cel mai bun calorifer electric iti va permite intotdeauna control avansat al functionarii, in cazul acestui model de calitate poti gestiona usor energia utilizata pentru generarea caldurii prin intermediul a trei trepte de putere. Acestea iti permit selectarea unui nivel redus de consum, pentru economie de curent si asigura, totdata, incalzirea rapida a camerei prin folosirea treptei superioare. Nu te ingrijora, nu este singurul mecanism de reglare. Acest aparat include de asemenea si termostat integrat pe care il poti folosi pentru a stabili nivelul de temperatura pe care vrei sa il mentii in camera si la care sa se raporteze aparatul in reglarea automata a functionarii.

Are culoare alba, iar rotile pentru transport sunt intr-o nuanta placuta de gri, care il ajuta sa se integreze mai usor in imaginea incaperii. Este un calorifer electric cu ulei, care incalzeste radiant si prin convectie, creand un efect placut de caldura de semineu si aducand rapid spatiul la temperatura dorita. Este dotat cu protectie anti-inghet si la supraincalzire, iar ceea ce ofera in plus familiilor cu copii este o suprafata care nu se incinge, punctele cele mai fierbinti fiind la imbinarea elementilor, unde cei mici nu au acces.

 

Avantaje:

Are o constructie sigura pentru copii, cu suprafata care nu se incinge.

Asigura o incalzire rapida a incaperii.

Include termostat care permite mentinerea relativ constanta a temperaturii, cu economie de energie.

Design modern, cu panou de control discret si colturi rotunjite.

 

Dezavantaje:

Caracteristicile tehnice superioare si materialele de calitate fac ca acest model sa fie ceva mai scump decat alte versiuni cu nivel de putere similar.

 

 

 

 

Calorifer electric Zass:

 

Zass ZR 13 F

 

Spatiile de mari dimensiuni, cum sunt livingurile care ajung pana la 25 – 30mp, necesita un model de calorifer electric cu ulei, care sa ofere o putere ridicata si capacitatea de a mentine caldura pentru mai mult timp, chiar si atunci cand camera nu este izolata foarte bine. Din aceasta categorie, iti recomandam ca optiune modelul ZR 13F de la Zass, cu 13 elementi si trei trepte de putere, de 1000W, 2000W si respectiv 3000W, care iti permit sa asiguri confortul termic in incaperi medii si mari si sa adaptezi intensitatea de functionare dupa necesitati si vremea de afara.

Este o versiune freestanding, cu inaltimea de 62cm, lungimea de 60cm si grosimea de 12cm, cu design modern, subtire pentru acest tip de calorifer, si cu aspect modern, cu exterior de culoare alba, panou de control mecanic si spatiu conceput special pentru depozitarea cablului de alimentare.

Dintre functiile oferite amintim termostatul reglabil integrat, care permite ajustarea automata a modului de lucru pentru a pastra, in mod economic, temperatura dorita in mediul ambiant, si protectia la supraincalzire, care supravegheaza nivelul gradelor atinse la suprafata elementilor. Este prevazut de asemenea cu indicator luminos care iti spune in fiecare moment daca dispozitivul lucreaza sau nu. Pentru o mobilitate cat mai buna, baza acestui calorifer electric Zass este dotata cu roti mari, iar partea superioara include maner, care faciliteaza mutarea dintr-o incapere in alta, atunci cand vrei sa beneficiezi de caldura in mai multe camere din casa.

 

 

 

 

Calorifer electric cu termostat:

 

Star-Light YOH13B

 

Pentru cei care prefera aspectul elegant al unui model freestanding, cu exteriorul vospit in negru, am inclus in lista de propuneri acest calorifer electric cu termostat, de la Star Light. Se numara printre versiunile care ajusteaza automat intensitatea de functionare, dupa temperatura detectata in mediu si cea setata de tine, si este prevazut cu panou de control automat, usor de folosit.

Utilizeaza pentru a genera caldura pana la 2500W, pe trei trepte de putere (1000W, 1500W si 2500W), care permit adaptarea consumului la vremea de afara si conditiile din locuinta si include 13 elementi, cu inaltimea de 60.2cm si latimea de 24.6cm. Este prin urmare o versiune ceva mai lata, care va ocupa mai mult spatiu decat variantele slim, dar iti ofera si caldura pe masura. La capitolul control si protectie, iti pune la dispozitie buton On/Off, care permite pornirea si oprirea manuala, mecanica, a functionarii, indicator luminos, care iti spune in care dintre cele doua stari se afla dispozitivul si protectie la supraincalzire, care deconecteaza automat aparatul, daca temperatura de la suprafata elementilor a depasit limita admisa.

Designul include maner pentru facilitarea transportului si roti mobile, care te ajuta sa il muti usor prin casa, daca vrei sa incalzesti si o alta camera. Mai este de asemenea prevazut cu spatiu creat special pentru a depozita cablul de alimentare. Este un calorifer electric economic, care poate fi achizitiona la pret redus si incalzeste eficient datorita termostatului, daca este folosit intr-o incapere potrivita ca dimensiune.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Caloriferele electrice folosesc o rezistenta pozitionata in general la baza aparatului pentru a incalzi aerul sau uleiul din elementi. Se instaleaza foarte usor, pot fi montate pe perete sau amplasate pe sol si mutate dintr-o incapere in alta, si permit gestionarea locala a temperaturii din fiecare camera, independent de restul spatiului.

Daca vrei sa cumperi calorifer electric la un pret bun, dar nu stii exact cum sa-l alegi, parcurge acest ghid si afla ce caracteristici trebuie sa iei in considerare.Mod de functionare: Desi cele mai cunoscute din aceasta categorie sunt variantele cu ulei, este bine sa stii ca exista si versiuni care incalzesc folosind aerul din elementi si respectiv, optiuni cu componente ceramice.

Modelele de calorifer electric cu ulei pastreaza caldura pentru mai mult timp, motiv pentru care sunt recomandate pentru spatiile mai mari. Sunt silentioase si economice, dar se incalzesc mai greu, fiind mai potrivite pentru utilizare indelungata, decat pentru situatiile in care ai nevoie de o sursa de caldura care schimb rapid temperatura, pentru 1 – 2ore.

Optiunile fara ulei folosesc un mic ventilator pentru a imprastia aerul cald in incapere. Ajung mai repede la o temperatura ridicata si incalzesc rapid spatiul in care se afla, fiind insa mai putin eficienta in camerele mari si mai bune pentru cele medii si mici. Iti atragem atentia ca neavand uun element cu rezistenta termica ridicata, similar uleiului, se racesc foarte usor, aproape imediat dupa ce le-ai oprit. Au insa o greutate redusa, design slim si aspect modern.

Mai putin populare, dar cu performante foarte bune, sunt variantele cu componente ceramice, care ajung la temperaturi foarte ridicate, intr-un timp scurt, transmit caldura in mod eficient catre toate colturile camerei si o retin pentru o perioada lunga de timp. Sunt mai mari si mai groase decat cele cu ulei sau ventilator, dar reprezinta cea mai buna solutie pentru incaperi de dimensiuni mari, greu de incalzit, cu izolatie slaba.

 

Montaj: Poti alege intre calorifere electrice ieftine si bune, de tip freestanding sau cu montare pe perete.

Cele de sine statatoare sunt prevazute cu picioare si/sau roti, se pozitioneaza in orice loc din camera, care permite accesul la o priza si se muta usor. Sunt cele mai indicate daca nu intentionezi sa utilizezi dispozitivul permanent, vrei sa il poti folosi si in alte spatii, locuiesti cu chirie si nu iti poti permite sa il fixezi in zidarie sau ai nevoie de el intr-o incapere care nu are loc liber pe perete (birou, biblioteca etc.).

Modelele suspendate sunt de obicei ceva mai subtiri, ajungand pana la versiuni cu grosimea de maxim 10cm. Ocupa foarte putin spatiu in incaperea in care sunt amplasate, fiind recomandate pentru camere de dimensiuni mici si medii, care au nevoie de spatiul util al podelei. Sunt de asemenea mai potrivite in case cu copii mici care nu pot da peste ele, cum este cazul modelelor de podea.Siguranta: Pentru a te asigura ca caloriferul functioneaza corect pentru cat mai mult timp, alege o versiune care include senzor si protectie la supraincalzire. Aceste elemente opresc alimentarea cu energie, atunci cand sesizeaza o temperatura prea mare la suprafata elementilor.

Tot in categoria sistemelor de protectie necesare intra si cea anti-inghet, care previne deteriorarea aparatului, in situatia in care temperatura scade sub zero grade in spatiul in care este prezent. Pentru ca este un dispozitiv alimentat cu energie electrica, protectia la suprasarcina previne deteriorarea in cazul variatiilor de tensiune, iar cele cu ulei includ senzori care intrerupt functionarea in cazul in care caloriferul se rastoarna.

Daca ai optat pentru un model freestanding, iti recomandam sa te orientezi catre o versiune prevazuta cu manere care nu se incalzesc, prevenind astfel arsurile accidentale. Sunt de asemenea de preferat optiunile cu roti sau picioare inalte, care permit amplasarea si pe covoare sau mochete.

Majoritatea produselor includ un indicator luminos care semnalizeaza functionarea aparatului, stand aprins in timpul utilizarii si stingandu-se daca dispozitivul nu mai primeste curent si, la unele versiuni, daca dispozitivul intra in stand by, cand termostatul opreste temporar sistemul.

 

Gestionarea consumului: Chiar si atunci cand alegi sa cumperi un calorifer electric ieftin, este bine ca acesta sa fie prevazut macar cu doua trepte de putere, care sa iti permita adaptarea intensitatii de functionare la necesarul incaperii si vremea de afara.

Termostatul este cea mai buna solutie de economisire a curentului, oferind aparatului posibilitatea de oprire si pornire automata, astfel incat sa mentina temperatura dorita in camera, fara a merge incontinuu la putere maxima. Unele versiuni includ acest element tehnic in design, in timp ce pentru altele va trebui sa il cumperi separat. Nu este nevoie insa sa iti faci griji, pentru ca exista o varietate de modele pe piata din care poti alege.

Timerul este o functie disponibila la variantele mai performante si permite utilizatorului sa seteze dinainte oprirea su pornirea automata, in functie de prezenta in locuinta si programul zilei. O astfel de optiune te scapa de grija trezirii in miezul noptii pentru a-l inchide si iti permite sa setezi pornirea cu o ora sau doua inainte de sosirea acasa.

 

 

 

Putere: Cele mai multe modele de calorifere electrice pun la dispozitie o putere cuprinsa intre 500 si 3000W, cu posibilitatea de gestionare pe 2 sau mai multe trepte de intensitate.

Pentru a selecta modelul potrivit pentru spatiul pe care il ai in vedere, specialistii recomanda alocarea a 100W pentru fiecare metru patrat, pentru locuinte cu izolatie medie.

Daca ai investit mai mult in protectia termica si stii sigur ca casa ta pastreaza bine caldura, poti lua in calcul 75 W pe metru patrat. In spatiile slab izolate se recomanda un raport de 125W/mp, pentru ca dispozitivul sa faca fata cerintelor.

De exemplu, pentru un living de 24 mp, cu sistem standard de izolatie, se potriveste un calorifer cu puterea de 2400 – 2500 W. Este bine sa rotunjesti intotdeauna catre valoarea superioara, cand calculezi puterea necesara si sa te orientezi catre un model ceva mai puternic decat cifrele care ti-au iesit la calculul teoretic. Doar asa, incalzirea pe baza de electricitate va constitui o alternativa eficienta si care sa ofere confort, inainte de toate.

 

Elemente suplimentare: Unele optiuni de sine statatoare sunt prevazute cu un spatiu special creat pentru depozitarea cablului, care permite stocarea facila. Daca achizitionezi o versiune cu montare pe perete, este bine sa verifici, daca pachetul de livrare include si toate accesoriile necesare pentru fixare.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat consuma un calorifer electric pe luna?

Curentul electric consumat de un calorifer pe durata unei luni depinde de o varietate de factori printre care se numara: volumul de aer pe care trebuie sa il incalzeasca si alegerea unui model cu putere suficient de mare pentru a face fata, temperatura de afara, gradul de izolatie al casei si prezenta altor surse de caldura. Toate acestea se reduc la doua elemente principale: curentul pe care il consuma pe ora inmultit cu numarul de ore de functionare. La o medie de utilizare de 8 – 10 ore/zi si un model de 2.5kW, pentru o camera de 24 – 26mp, cu izolatie buna, vei avea, de exemplu, un consum de 600 – 750kW pe luna.

 

 

Se poate cumpara separat un termostat de calorifer electric?

Da, gasesti in magazine destul de usor modele de termostate concepute pentru a fi montate pe calorifere electrice care nu au inclus acest dispozitiv. Se monteaza rapid si te ajuta sa faci economie la curent, pornind caloriferul doar atunci cand temperatura scade cu 1 – 2 grade sub nivelul dorit.

 

Unde gasesc online de cumparat termostat de calorifer electric cu ulei?

Cele mai multe calorifere electrice, la preturi bune, cu ulei, au integrat in design un termostat care ajusteaza functionarea, pentru a economisi energie. Daca nu este cazul produsului tau, poti gasi variante separate de termostate ambientale, pe care le poti cumpara si instala, in magazinele online care comercializeaza calorifere electrice, accesorii si piese de schimb, in cele specializate pe produse electrocasnice sau tot ce tine de amenajari interioare, precum si pe paginile shopurilor virtuale generale, care au in oferta o gama foarte variata de produse.

 

Exista calorifer electric fara ulei?

Daca consideri ca un model cu ulei se incalzeste prea greu sau vrei sa incerci si o alta varianta, iti putem spune ca vei gasi la raft si versiuni fara acest lichid, care incalzesc aerul din interiorul elementilor cu rezistenta electrica clasica sau cu componente ceramice.

 

Unde gasesc piese de schimb pentru calorifer electric?

Pentru cei care au nevoie sa repare un astfel de dispozitiv exista pe Internet site-uri specializate in comercializarea de piese de schimb pentru calorifere electrice. Le mai poti gasi de asemenea, uneori, pe site-ul producatorului sau al distribuitorului autorizat pentru marca pe care ai achizitionat-o.

 

 

Cati wati ar trebui sa aiba un calorifer electric cu consum redus?

Cel mai bun calorifer electric ca si consum de energie este in general o versiune selectata corect din punctul de vedere al puterii oferite. Daca alegi un model cu mai putin wati decat ai nevoie, va lucra aproape in continuu, facand eforturi pentru a atinge nivelul de temperatura pe care tu doresti sa il pastrezi in incapere. In cazul in care selectezi o varianta mai puternica decat necesar, te va costa mai mult decat trebuie la achizitie, dar, in exploatare, daca este dotat cu termostat, va functiona eficient, incalzind doar atunci si atat cat este necesar. Ca regula generala, pentru fiecare metru patrat al camerei, ai nevoie de 100 de wati, daca locuinta beneficiaza de o izolatie termica de nivel mediu si de pana la 125 de wati pe metru patrat, daca este slab izolata si ai si 2 sau 3 pereti la exterior.

 

 

 

Caloriferul electric – masuri de siguranta

 

Toate aparatele electrice necesita respectarea unor conditii de siguranta in timpul folosirii. Caloriferele cu ulei, lasate adesea nesupravegheate si utilizate ore intregi, impun cu atat mai multa grija. Afla care sunt masurile de baza pe care trebuie sa le iei pentru functionarea lor sigura si eficienta.

 

Caloriferele electrice sunt printre cele mai populare dispozitive folosite pentru a suplimenta sau a inlocui un sistem de incalzire centralizat. Sunt disponibile la preturi accesibile, usor de folosit, pun de regula la dispozitie mai multe trepte termice si retin caldura pentru mult timp dupa ce au fost deconectate de la priza. 

Pentru ca folosesc energie electrica si contin ulei incins, necesita insa respectarea catorva reguli de singuranta specifice, care previn accidentele nedorite si asigura o folosire placuta si confortabila.

 

Priza si prelungitorul

Inainte de a cumpara un astfel de dispozitiv este bine sa verifici ce tensiune ai la priza, in zona in care locuiesti.

Caloriferele de acest tip trag destul de multa putere si este posibil sa produci in scurtcircuit, daca sunt probleme la instalatia electrica. 

Alege o priza cu inpamantare si evita sa utilizezi un prelungitor. Daca nu ai de ales, cauta o versiune de calitate de la un producator recunoscut. Evita prelungitoarele vechi, cu cabluri uzate si fisurate si inlocuieste priza daca locuiesti intr-un apartament vechi si nu a mai fost schimbata de ani buni.

 

Amplasare

Din punctul de vedere al eficientei, cel mai bine este sa amplasezi caloriferul cat mai aproape de centrul camerei, pentru a profita astfel de o cat mai buna circulatie a aerului. Evita pozitionarea aproape de usa, si tine dispozitivul la distanta 50 – 90cm pe laterale si 100 – 120m frontal, de tot ce inseamna mobilier, perdele sau draperii, obiecte din plastic sau hartie si orice element inflamabil. 

Desi designul unor versiuni previne accesul direct la suprafata fierbinte, este bine sa te asiguri ca copiii nu ajung usor la el sau ca stiu ca nu trebuie sa il atinga si sa tii departe tot ce poate fi afectat de caldura.

Evita sa il asezi in apropierea altor aparate electrocasnice, precum cuptoarele cu microunde, cele electrice sau orice dispozitiv alimentat cu gaz.

 

 

Pozitie

Dispozitivul trebuie sa stea intotdeauna pe verticala pentru a functiona corect. Daca se rastoarna si nu intra in actiune protectia automata, intrerupe-l de la buton, scoate-l din priza, lasa-l sa se raceasca si abia apoi porneste-l din nou.

 

Termostat intern

Specialistii recomanda optarea pentru variante de calorifere cu termostat integrat, care ofera precizie superioara celor externe. Daca esti insa nevoit sa apelezi la un termostat achizitionat separat, iti recomandam sa alegi cu grija modelul pentru a avea la dispozitie o tehnologie de calitate. Tine cont de faptul ca acest dispozitiv controleaza pornirea si oprirea caloriferului, nivelul de caldura din locuinta si consumul de curent electric.

Asigura-te ca caloriferul include propria sa protectie la supraincalzire si nu te baza pe un termostat extern pentru aceasta functie de siguranta.

 

Umezeala si gaze inflamabile

Pentru ca vorbim despre utilizarea unui calorifer electric, ca in cazul oricarui alt tip de produs alimentat cu energie, iti recomandam sa nu il folosesti in bucatarie, baie, saune, langa piscina sau dus, decat daca specificatiile includ mentiuni clare care indica protectie buna impotriva apei (vapori, stropi, jet de apa). 

In caz contrar, te poti expune la scurtcircuit si risc de incendiu. Indiferent daca este sau nu un model protejat impotriva umezelii, nu il folosi niciodata cu cordonul sau stecherul umed sau aflat in apa.

De asemenea, este indicat sa eviti pornirea si folosirea unui astfel de aparat intr-o incapere in care se gasesc gaze care ar putea exploda sau in care ai folosit solventi sau orice fel de adeziv inflamabil.

 

Mobilizare

Desi este un tip de dispozitiv de incalzire de tip plug&play, care nu necesita montaj, caloriferul cu ulei nu este foarte usor de transportat pentru ca este destul de greu. Multe dintre modele sunt prevazute cu roti pentru a facilia mutarea, dar nu toate, iar unele includ in plus un spatiu in care sa depozitezi cablul de alimentare in timpul mobilizarii. 

Dintre toate accesoriile incluse in design pentru a face aceasta actiune mai simpla, cel mai important este manerul. Cele mai multe dintre calorifere includ unul sau doua manere integrate, care iti permit sa tragi usor si sigur dispozitivul dupa tine. 

Este interzisa transportarea aparatului folosind cablul de alimentare ca suport de tragere, pentru ca poate deteriora firele din interior si provoca scurtcircuit la urmatoarea folosire.

 

 

Cordon si stecher

Si daca tot vorbim despre cablul de alimentare, iti atragem atentia ca este important sa verifici din cand in cand integritatea cordonului si a stecherului si sa le schimbi daca sunt deteriorate. De asemenea, pentru a proteja integritatea cablului, iti recomandam sa il tii departe de elementii fierbinti in timpul functionarii dispozitivului.

 

Intretinere si reparatii

Periodic vei simti nevoia sa indepartezi praful care se depune pe calorifer. Este bine sa il cureti doar atunci cand este scos din priza si temperatura elementilor nu prezinta riscul de frigere. De asemenea, iti recomandam sa folosesti o laveta umezita, stoarsa bine pentru ca apa sa nu se scurga.

Evita reparatiile facute acasa pentru ca iti pui familia in pericol. Daca caloriferul s-a stricat (curge ulei, nu mai merge rezistenta, aparatul a fost lovit etc.), apeleaza la un profesionist cu experienta, pentru a-l putea folosi in continuare in siguranta. Demontarea dispozitivului de o persoana neautorizata anuleaza de cele mai multe ori garantia.

 

Nu acoperi zona de ventilatie

Prin constructie caloriferul este prevazut cu o zona pentru ventilatie si mai poate avea si alte segmente deschise. Nu introdu obiecte straine prin aceste spatii, pentru ca te expui riscului de electrocutare sau poti provoca incendii. Ai de asemenea grija ca nici copiii sa nu fie tentati sa faca acest lucru.

Daca decizi sa folosesti caloriferul pentru a usca mici obiecte de imbracaminte, desi nu este chiar cel mai indicat lucru, evita cu atentie zona care asigura ventilatia interiorului. Blocarea acesteia poate provoca supraincalzirea aparatului.

 

 

Cum montezi un calorifer electric pe perete – instructiuni, precautii, mentenanta

 

Cele mai populare modele de calorifere electric de perete sunt versiunile portprosop montate in baie. Sunt variante tehnice economice, o parte din ele folosind un nivel redus de putere si avand in principal rolul de a sustine si usca prosoape si mai putin de a incalzi puternic incaperea. Afla din randurile de mai jos cum se monteaza aceste dispozitive simple, pentru a functiona corect si pentru mult timp.

 

 

Reguli de baza

Toate caloriferele de acest tip se monteaza vertical, astfel incat cablul de alimentare sa fie pozitionat in partea de jos si sa permita accesul facil la o priza. Se conecteaza in general doar la reteaua standard de 230V, iar priza trebuie sa fie in conformitate cu standardele CSN si instalata de un profesionist.

Aparatul nu se dezmembreaza, nu se goleste (daca contine agent termic) si nu se realizeaza actiuni de adaptare improvizate de nici un fel, care pot compromite siguranta in folosire.

 

Elemente necesare

Pentru ca totul sa merga struna ai nevoie de: ruleta, creion, bormasina, holsuruburi si sistemul de prindere inclus in pachetul de livrare al produsului. Nu uita sa parcurgi cu atentie etapele de instalare descrise in manualul tehnic si sa retii aspectele particulare modelului tau de calorifer.

 

Conditii de montare

Sistemul de fixare al unui astfel de convector cu elementi orizontali, de tip teava, este similar la toate modelele si presupune fixarea cu niste clesti din plastic rezistent sau elemente de sustinere care se introduc intre doua randuri de tuburi, fixate cel mai adesea direct pe dispozitiv sau incluse in pachetul de livrare.

Clestii se fixeaza mereu pe al doilea rand de jos si respectiv, pe al doilea rand de sus in jos, la distanta de 30 pana la 50mm de tuburile verticale. Daca ai un model mic de calorifer electric economic poti folosi doar trei clesti (doi sus si unul jos). Pentru versiunile mai mari se folosesc insa patru (doi sus si doi jos). Daca modelul tau este sustinut de elemente care se integreaza intre doua randuri, le vei amplasa intre penultimul si ultimul rand de sus si respectiv primul si al doilea de jos.

 

Pregatirea pieselor

Inainte de a incepe montarea, masoara cu atentie spatiul in care vrei sa amplasezi caloriferul, tinand cont de pozitionarea elementelor de fixare si fa semne cu creionul la fiecare punct de prindere. Foloseste o bormasina pentru a da gaurile necesare pentru holsuruburi.

 

Instalarea

Indiferent de formatul elementelor de prindere, acestea sunt alcatuite din doua sectiuni. Prima asigura fixarea in perete si se prinde cu ajutorul suruburilor in orificiile deja create si pregatite. Cea de-a doua, care este deja prinsa de tuburile caloriferului se fixeaza in cea dintai prin diferite sisteme de inchidere pe care le gasesti specificate in manualul tehnic. Atunci cand le imbini testeaza cu atentie prinderea pentru a te asigura ca cele doua componente ale elementelor de prindere nu se desfac.

 

Folosire si mentenanta

Caloriferul este instalat si gata de folosire, tot ce mai trebuie sa faci este sa il conectezi la o priza in pamantata a carei tensiune corespunde cu cea indicata pe placuta de fabricatie a radiatorului. Daca nu are termostat integrat, poti cumpara unul separat sau poti opta pentru folosirea unui timer de priza care sa reduca timpul de functionare.

Poti scapa de mirosul deranjant de nou pe care il degaja majoritatea modelelor, lasand aparatul sa functioneze la maxim pentru primele 2 ore de la instalare.

Pentru functionare optima este bine sa desfaci rola de cablu folosita pentru alimentare complet, chiar daca este mai mare decat distanta pana la priza, pentru a evita supraincalzirea.

Indeprteaza periodic praful si impuritatile de pe elementi folosind o carpa umeda. Curata dispozitivul doar atunci cand este scos din priza si nu il lasa in functiune daca nu ai nevoie de el.

 

 

Precautii

Iti aducem aminte ca, in functie de model si putere, suprafata caloriferului poate deveni foarte fierbinte si provoca arsuri, motiv pentru care este ca cei mici sa nu fie lasati in preajma lui nesupraveghetati.

Nu il incarca excesiv cu materiale textile, pentru a nu determina supraincalzirea sau a risca compromiterea sistemului de prindere din cauza greutatii.  

Daca dispozitivul nu functioneaza cum trebuie, mergi cu el in service si nu incerca sa il repari singur.

 

 

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Cristina

November 22, 2020 at 5:51 pm

Excelente informații! Detaliate și de folos. Mulțumesc.

Raspunde
                                   
Team DrDeco

November 23, 2020 at 5:59 am

Buna, Cristina,

Iti multumesc pentru incurajare si sper ca vei mai gasi si alte aspecte utile in articolele DrDeco.ro.

Toate cele bune!

Raspunde