Cel mai bun tablou electric de apartament

Am modificat articolul ultima data pe: 15.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Gewiss

 

In cazul in care ai nevoie de un produs conceput pentru apartamentele mari, sugestia noastra ar fi modelul de fata, ce apartine apreciatului brand Gewiss. Acesta se infatiseaza potentialilor cumparatori cu 8 module, deci il vei putea utiliza in cazul locuintelor cu cel mult 4 camere.

Se inscrie in categoria celor care se monteaza in interior (sau in exterior, in unele cazuri), lucru pe care il poti deduce din materialul de fabricare (plastic dur), precum si din prezenta unei usite care se deschide rapid, pentru ca tu sa poti verifica lesne sigurantele. In plus, poate fi amplasat pe perete, ceea ce face munca ta de instalare mult mai usor de realizat.

De asemenea, dispune de performante ridicate si in ceea ce priveste siguranta oferita, incorporand un standard de protectie IP40. Designul este unul compact, pe culoarea alb, potrivindu-se, din punct de vedere estetic, oricarei locuinte. Se comercializeaza la un pret convenabil.

 

Avantaje:

Tablou electric cu 8 module, pentru apartamente moderne cu 2-3 camere.

E usor de verificat, multumita usitei frontale.

Poate fi montat la interior si la exterior.

Include garantie de 24 de luni.

E protejat de patrunderea corpurilor solide cu diametrul ≥ 1 mm.

 

Dezavantaje:

Nu are protectie la apa, insa nu ar trebui sa-ti faci griji in aceasta privinta, avand in vedere ca il montezi in interiorul blocului.

 

 

 

 

Viko VL-CS8.A

 

Cauti un tablou electric de apartament, ieftin si bun? Ei bine, conform celor mai multe pareri, modelul Viko VL-CS8.A se incadreaza cel mai bine in parametrii de selectie mentionati, deoarece pune la dispozitia ta 8 module – potrivindu-se apartamentelor mari – si se comercializeaza la un pret avantajos, alaturi de o garantie pe 12 luni.

Ba mai mult, se remarca prin rezistenta sporita la socuri mecanice si termice, functionand la temperaturi cuprinse intre -15 si +60°C, facand fata la foc pana la 650°C si fiind fabricata din plastic dur, respectiv metal galvanizat (sina). Se inscrie in clasa de protectie IP40. Cu alte cuvinte, este un articol sigur, certificat de standardele internationale in vigoare.

Ai posibilitatea de a-l amplasa atat in interior, cat si in exterior, usita inchizandu-se si deschizandu-se usor, asadar accesul se face rapid. Totodata, este un produs care vine pregatit de instalare pentru ca incorporeaza terminali de impamantare si accesorii pentru montaj.

 

Avantaje:

Tablou electric pentru uz rezidential, cu 8 sigurante.

Oferit alaturi de terminali pentru impamantare si accesorii necesare montajului.

Echipat cu usita de acces, care se inchide si se deschide rapid si usor.

Are rezistenta la foc si nivel II de protectie la socul electric.

 

Dezavantaje:

S-ar putea sa fii deranjat de faptul ca pretul de livrare se ridica la costul produsului.

 

 

 

 

Mentavill

 

Acesta este un tablou electric standard, pentru utilizare rezidentiala, iar ceea ce il recomanda e mai ales prezenta celor 18 module, ceea ce iti indica ca il poti monta intr-un apartament cu 4 camere, in care exista consumatori mari de putere.

Modelul e pentru interioare si are montare aplicata, si vei fi incantat sa descoperi ca, pe langa produsul propriu-zis, in pachet vei mai gasi si sina omega si bara de nul.

Tablou e facut din plastic alb, are o usita de culoare neagra si dispune de protectie IP 40, ceea ce inseamna ca este protejat de patrunderea corpurilor solide care au un diametru mai mare de 1mm. Daca te intereseaza si dimensiunile, afla ca latimea e de 222mm, inaltimea e de 257mm, iar greutatea e de 1,25kg.

 

Avantaje:

Tablou electric cu 18 module, pentru apartamente mari.

E accesorizat cu sina omega si bara de nul, ambele necesare pentru impamantare si montare.

Are un raport calitate – pret avantajos.

Usita e neagra si iti ofera acces rapid la sigurante, in caz de probleme.

 

Dezavantaje:

Nu beneficiezi de termen de garantie.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune tablouri electrice de apartament

 

Ghidul cumparatorului

Este un fapt stiut in randul specialistilor acela ca, la un interval de circa 20 de ani, din motive de siguranta, tabloul electric al apartamentului ar trebui schimbat. In consecinta, daca a sosit timpul sa il inlocuiesti, este bine sa cunosti cateva aspecte esentiale, astfel incat sa poti face de unul singur alegerea corecta, chiar daca pentru instalare vei cere ajutorul unui electrician priceput. In aceasta ordine de idei, te invitam sa lecturezi cu atentie ghidul de fata care iti va indica ce anume sa urmaresti la un asemenea produs.

Tipologia reprezinta unul dintre cele mai importante criterii de considerat, in acord cu numarul de camere caruia ii este destinat, un tablou electric putand fi pentru apartamente mici, medii sau mari.

Daca detii o garsoniera sau un apartament cu o camera, in care functioneaza frigiderul, centrala termica, masina de spalat, calculatorul si alte cateva electrocasnice mici, un tablou cu 4 module (cu doua circuite, pentru priza si pentru lumini), cu cate doua sigurante pe fiecare circuit si cu o tensiune maxima de 400V poate fi suficient.

 

 

Insa daca exista mai multi consumatori, apartamentul e mai mare, cu 2-4 camere, iar plaja de electrocasnice utilizate zilnic e si ea mai extinsa (luam in calcul toate aparatele ce pot fi folosite in rutina zilnica, precum filtru de cafea, AC, foen, microunde, sandwich-maker etc.), vei cauta un tablou cu cel putin 6 sigurante (3 circuite) sau 8.

Totodata, tine cont ca, intr-un apartament modern, in care exista electrocasnice puternice, precum masina de spalat pentru rufe sau vase, boiler electric, frigider+congelator etc., vei vrea sa iei in calcul un intrerupator diferential (pentru protectie diferentiala a mai multor circuite), care sa iti ofere siguranta in caz de defecte de izolatie, electrocutare, incendii etc.

Locul si tipul montajului conteaza in aceeasi masura, si ca, daca le iei in calcul, vei fi cu un pas mai aproape de cel mai bun tablou electric de apartament. In principiu, ai posibilitatea de a decide intre variante care se amplaseaza in interior sau in exterior (recomandate locuintelor cu multe incaperi).

Cele dintai sunt realizate din material plastic si dotate cu o usita usor de deschis, pe cand ultimele sunt definite de carcasa din metal si de existenta a diverse modalitati de securizare. De asemenea, poti opta pentru un model ingropat – care ocupa mai putin spatiu, dar este mai greu de instalat – sau pentru unul aparent – cutia pozitionandu-se pe zid.

Iar daca vrei sa afli cat mai multe pareri despre cele mai bune tablouri electrice de apartament, retine ca un model remarcabil trebuie sa fie caracterizat de fiabilitatea ridicata. Aceasta reiese din rezistenta la socuri mecanice si termice deopotriva, aspecte date de materialul de fabricare (ABS sau metal dur) si de temperatura maxima careia ii poate face fata. De altfel, standardul de protectie iti indica siguranta unui asemenea produs. El trebuie sa fie cel putin IP65 pentru variantele amplasate extern si IP40 pentru cele de interior.

Luand in seama toate acestea, nu mai ramane decat sa primesti un raspuns la intrebarea: “Unde gasesc tablou electric de apartament, la un pret bun, toti cei interesati?”. Cel mai simplu ar fi sa intri pe Internet si sa te bucuri de posibilele oferte.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu