Cea mai buna aeroterma cu aer rece

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Adler AD77

 

1. Adler AD 77Aeroterma Adler AD77 este cea mai buna aeroterma cu aer rece disponibila pe piata la un pret atat de competitiv.

Modelul este cel mai puternic din gama oferita de producator, fiind dotat cu doua trepte de putere: 1000W, pentru mentinerea unei temperaturi ambientale constante, respectiv 2000W, pentru racirea sau incalzirea rapida a spatiului. Temperatura din incapere poate fi atent controlata cu ajutorul termostatului incorporat. De asemenea, utilizatorul are posibilitatea de a selecta modul in care va functiona aparatul, care poate sufla in incapere aer cald, fierbinte sau rece.

Prin urmare, acest model de aeroterma este adecvat folosirii atat in sezonul cald cat si in cel rece. Eficienta lui este mare inclusiv in modul ventilare, gratie puterii mari a motorului. Dimensiunile produsului sunt de 250 x 255 x 125mm, conform producatorului, permitand integrarea acestuia in orice incapere, inclusiv in una in care spatiul este limitat. Adler AD77 este dotata cu un sistem de protectie impotriva supraincalzirii si cu un indicator luminos de functionare, pentru a se evita orice posibile accidente.

 

 

 

 

 

Tesy HL 232 VPTC

 

2. Tesy HL 232 VPTCAeroterma Tesy HL 232 VPTC este o aeroterma cu aer rece ieftina si buna, daca este sa raportam performantele de functionare la pretul cu care se gaseste pe piata.

Aparatul functioneaza cu un element de incalzire ceramic ce ofera caldura atat prin mecanismul de convectie cat si prin intermediul radiatiei infrarosii. Producatorul recomanda instalarea acestui model de aeroterma in spatii care nu depasesc 39mc, pentru o eficienta maxima. Puterea maxima de 1800W poate fi selectata ca mod de functionare atunci cand ai nevoie de o variatie mare si rapida a temperaturii ambientale, in timp ce treapta inferioara de putere, de 900W, este ideala pentru mentinerea consumului la limite reduse. Termostatul de camera reglabil te va ajuta de asemenea sa limitezi cheltuielile cu energia electrica, iar termostatul de siguranta previne supraincalzirea si eventuale accidente.

Aparatul este dotat cu protectie anti-inghet si, mai important decat atat, cu functia denumita de catre producator „Ventilare vara”, care iti permite utilizarea aerotermei in locul unui ventilator care ar ocupa spatiu suplimentar.

 

 

 

 

 

Rowenta SO5115

 

3. Rowenta SO5115Aeroterma Rowenta SO5115 are un mare avantaj fata de modelele clasice de aeroterme: admisia aerului prin partea superioara face ca aparatul sa poata fi montat pe orice suprafata, inclusiv pe podea. Setarea Silent reduce semnificativ emisia de zgomot, astfel incat aparatul sa poata fi utilizat chiar si in dormitorul persoanei cu cel mai usor somn.

Aparatul este dotat cu 2 trepte de putere, puterea maxima de 2400W asigurand o incalzire extrem de rapida a spatiului. Datorita functiei de protectie contra inghet, dispozitivul poate fi montat in spatii nelocuite, in care doresti sa mentii o temperatura peste 0°C. Treapta de aer rece poate fi folosita atat pentru racorirea spatiului vara cat si pentru o aerisire mai rapida si mai eficienta. Termostatul incorporat permite mentinerea in incapere a temperaturii pe care o preferi, in timp ce numeroasele sisteme de siguranta din dotarea acestei aeroterme o fac sa fie perfect sigura pentru utilizare chiar si in prezenta copiilor mici.

Dimensiunile sale mici o fac usor de transportat dintr-o camera in alta sau de depozitat atunci cand nu mai ai nevoie de ea.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme cu aer rece

 

Ghidul cumparatorului

Aerotermele sunt dispozitive menite sa contribuie la incalzirea spatiului. In general ele sunt folosite in completarea unei alte surse de incalzire, sau in spatii care nu necesita caldura foarte rapid. Insa o aeroterma care este dotata si cu functia de aer rece poate fi utilizata cu succes si vara, si iarna, fiind eficienta si mult mai ieftina decat un aparat de aer conditionat.

Atunci cand cumparatorii se intreaba unde gasesc aeroterma cu aer rece la un pret bun, raspunsul corect este ca trebuie sa tina mai intai cont de toate specificatiile tehnice ale acestui tip de produs. Parametrii de functionare, treptele de viteza, sistemele de siguranta, dimensiunile si, nu in ultimul rand, producatorul sunt factori care influenteaza atat performantele de functionare ale unei aeroterme, cat si pretul la care este disponibila pe piata.

Utilizatorii care si-au exprimat pareri despre cele mai bune aeroterme cu aer rece sustin ca cei mai importanti parametrii in functie de care trebuie sa iti orientezi alegerea sunt urmatorii:

Puterea de functionare a aerotermei: iti spune care este dimensiunea optima a spatiului pe care va reusi sa il incalzeasca sau sa il raceasca. Avand in vedere dimensiunile foarte variabile ale acestor dispozitive, si puterea lor de functionare variaza intre limite largi: o aeroterma cu o putere de 600W va fi eficienta daca este amplasata intr-o incapere de 6 – 8mp, in timp ce una de 2000W poate fi folosita intr-un spatiu mare de birouri. In general, pentru o incapere de dimensiuni medii dintr-un apartament normal, o aeroterma cu o putere de 1000W este suficienta si eficienta.

 

Functiile: exista pe piata aeroterme dintre cele mai simple, care practic au doar optiunea de pornit/oprit, insa exista si produse multifunctionale, mult mai sofisticate.

Optiunea de racire este cea care face diferenta intre o aeroterma utilizabila doar 4 luni pe an si una pe care o poti pune in functiune tot timpul anului. Treapta de aer rece face ca aeroterma sa circule aerul din incapere, avand efecte asemanatoare unui ventilator, fara a fi insa nevoie sa investesti bani si spatiu intr-un alt dispozitiv cu utilizare sezoniera. Ea poate fi folosita atat vara, in perioadele caniculare, cat si iarna, cand doresti sa aerisesti repede si eficient incaperea, fara a o raci de tot.

Treptele de viteza setabile sunt extrem de utile pentru o incalzire mai rapida a spatiului si pentru confortul utilizatorului. Pentru o incalzire/racire rapida, vei prefera sa setezi dispozitivul la o viteza mare de circulare a aerului; odata temperatura de confort atinsa, o treapta mai mica de viteza va contribui la mentinerea constanta a valorilor dorite si va inlatura disconfortul pe care il genereaza un curent de aer permanent.

Termostatul iti permite sa reglezi functionarea aparatului in functie de temperatura din incapere, garantand mentinerea confortului termic cu o economie importanta la factura de curent.

 

Producatorul, garantia si pretul: un producator de renume prezinta o garantie suplimentara ca produsul este unul fiabil si de calitate. De asemenea, un mare producator de aparate electrocasnice va fi capabil sa asigure service-ul pentru dispozitivul achizitionat, prompt si profesionist. Un termen de garantie de 2 ani sau mai mult este de natura sa te protejeze de surprizele neplacute. De cele mai multe ori, un producator renumit si o garantie extinsa sunt insotite de un pret pe masura, insa nu mereu! Iata cateva exemple care contrazic aceasta convingere larg raspandita.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu