Cea mai buna aeroterma electrica de consum mic

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

Cea mai buna aeroterma electrica de consum mic – Recomandarile noastre pentru 2024

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Adler AD 77

 

Modelul adus in discutie este potrivit, daca esti in cautarea unui dispozitiv pe care sa il poti muta cu usurinta dintr-o camera in alta. Datorita greutatii sale, de doar 1,2 Kg, nu vei avea nevoie de ajutor atunci cand vei dori sa il amplasezi in alta camera.

Cele doua trepte de putere te vor ajuta sa ajustezi intensitatea caldurii in functie de preferinte. Fiind un model conventional, cu o putere de 2000 W, il poti utiliza pentru a incalzi un spatiu cu volum de pana la 40 metri cubi, insa un dezavantaj ar fi acela ca temperatura ridicata nu va persista mult timp dupa ce aeroterma va fi oprita, deoarece incalzirea se va realiza prin ventilare.

Indicatorul luminos te ajuta sa nu uiti dispozitivul in stare de functionare, in momentul in care nu te afli in interiorul locuintei. Termostatul si siguranta impotriva supraincalzirii iti asigura protectie contra incendiilor si altor accidente. Cu o dimensiune de 25×25,5×2,5 cm produsul este potrivit chiar si pentru camerele cu o suprafata mica si poate fi pozitionat atat pe orizontala, cat si pe verticala.

 

 

 

Star-Light PTCA2000W

 

Daca esti in cautarea unui dispozitiv cu care sa incalzesti camera, insa nu dispui de foarte mult loc, poti sa iti indrepti atentia catre aceasta aeroterma care poate fi pozitionata pe perete (asemeni unui dispozitiv de aer conditionat).

Cu o putere de 2000W incalzeste un volum de aer de pana la 40 mc. Avand in vedere ca este un model conventional, nu este potrivit pentru incalzirea halelor sau a diferitelor spatii industriale, insa se recomanda pentru camere de mici dimensiuni.

Functia “oscil” reprezinta un plus, deoarece poti ajusta directia de emisie a aerului. Timerul te ajuta sa setezi perioada de functionare, chiar daca nu te afli prin preajma, pentru a avea incaperea in permanenta incalzita. Indicatorul luminos si siguranta impotriva supraincalzirii iti ofera protectie, prevenind experientele neplacute. Cele doua trepte de caldura iti permit sa reglezi temperatura in functie de preferintele tale. Dispozitivul vine la pachet cu o telecomanda cu ajutorul careia poti modifica setarile chiar si de la distanta fara sa fie nevoie sa te deplasezi.

 

 

 

Albatros AC-22A1

 

Aceasta aeroterma electrica, de consum mic, ieftina si buna, este potrivita daca iti doresti un produs cu ajutorul caruia sa iti incalzesti camera, insa este necesar sa stii ca volumul acesteia trebuie sa fie de cel mult 40 mc. Cele doua niveluri de temperatura te ajuta sa ajustezi atat consumul, cat si caldura oferita de aceasta.

Avand o greutate de 1.05 Kg si un maner pentru transport, poate fi deplasata cu usurinta in orice spatiu in care doresti sa asiguri un confort termic. Nu vei uita niciodata produsul deschis, deoarece becul iti va aminti sa opresti functionarea atunci cand pleci de acasa. Incalzirea se realizeaza prin ventilatie, ceea ce inseamana ca aerul devine placut intr-un timp scurt, insa daca dispozitivul nu mai merge, temperatura scade repede.

Daca produsul se supraincalzeste sau nu mai functioneaza in parametrii normali, siguranta de protectie opreste dispozitivul, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta unor incidente neplacute cauzate de fluctuatiile curentului electric.

 

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme electrice de consum mic

 

Fie ca locuiesti la casa sau la bloc, in anotimpurile de tranzitie (primavara si toamna) poti sa fii in cautarea unei alternative de incalzire a incaperii. O aeroterma electrica de consum mic, la un pret bun, poate fi potrivita pentru tine, insa este bine sa cunoasti cateva caracterisitici ale acesteia inainte de achizitionare.

In functie de capacitatea de incalzire, acestea se pot desparte in doua categorii: produse destinate uzului industrial si cele potrivite pentru uz conventional. In ceea ce priveste variantele care se incadreaza in primul grup, acestea au o putere de circa 3000 W si sunt potrivite pentru o incapere cu un volum de 60 metri cubi (conform specialistilor pentru incalzirea unui metru cub ai nevoie de 50W).

Daca se depaseste aceasta valoare, se presupune ca nu mai poti avea pretentia ca un astfel de aparat are consum redus. Dispozitivele respective sunt folosite in mod frecvent pentru incalzirea halelor, a hambarelor sau a adaposturilor pentru animale.

Cele conventionale sunt destinate unui spatiu cu un volum de cel mult 50 metri cubi, avand o putere cuprinsa intre 1500-2500W, luand in calcul faptul ca un metru cub poate fi incalzit cu 50W. Insa acesta valoare este estimativa, deoarece poate varia in functie de gradul de izolare termica a locuintei. Aceste alternative sunt recomandate pentru case sau apartamente.

Dispersia caldurii se poate realiza prin ventilare sau prin convectie. Prima metoda de propagare presupune incalzirea aerului nu si a obiectelor din interiorul din interiorul incaperii. Acest proces se realizeaza rapid, insa confortul termic nu persista o perioada lunga de timp, deoarece obiectele si peretii nu reusesc sa ajunga la o temperatura ridicata, odata cu aerul.

In cazul celor prin convectie, aerul cald se inalta, incalzind in prima faza tavanul si partile de sus ale zidurilor. Camera ajunge mai greu la caldura dorita, insa confortul termic rezista o perioada indelungata, deoarece toate zonele din incapere vor fi prealabil incalzite.

Daca spatiul in care doresti sa amplasezi aeroterma are dimensiuni mici, atunci poti opta pentru un model care poate fi pozitionat pe perete. Acesta nu ocupa mult loc, insa mobilitatea este redusa, asadar va fi greu sa il muti dintr-o camera in alta.

Daca iti doresti un dispozitiv pe care sa il poti deplasa cu usurinta in mai multe incaperi, poti sa iti indrepti atentia catre un model clasic, insa in acest caz este recomandat ca greutatea acestuia sa nu fie mai mare de 5 kg.

Numeroase pareri despre cele mai bune aeroterme electrice(cu un consum mic) sustin faptul ca cele care au mai multe trepte de caldura sunt mai cautate pentru ca iti permit sa ajustezi intensitatea. Termostatul te ajuta sa realizezi o economie a curentului electric, deoarece acesta opreste functionarea atunci cand in incapere s-a ajuns la temperatura selectata.

Functia timer iti va fi utila, daca vrei sa programezi perioada in care doresti ca dispozitivul sa functioneze, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa iti faci griji, daca uiti sa il opresti. Telecomanda este un punct forte pentru persoanele care se deplaseaza mai greu sau cand dispozitivul este pozitionat in partea de sus a peretelui.

Ca orice produs electric, este necesar sa aiba anumite masuri de siguranta. Indicatorul luminos te ajuta sa nu uiti sa ii sistezi functionarea atunci cand nu esti in incapere o perioada indelungata. Anumite modele dispun de oprire automata, folositoare atunci cand este acoperit grilajul prin care iese aerul cald. In cazul supraincalzirii, siguranta montata in acest sens va opri functionarea pentru a diminua riscul de incendiu.

Mai jos iti vom prezenta cateva produse care pot fi cumparate dintr-un magazin online nefiind necesar sa te deplasezi in centrele specializate sau sa apelezi la consultanti.

Lasa un comentariu

0 Comentariu