Cea mai buna aeroterma pentru baie

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Serreno SERPTC-88

 

1) Serreno SERPTC-88

Daca doriti sa achizitionati o aeroterma pentru baie, Serreno va pune la dispozitie modelul SERPTC-88. Aceasta este o aeroterma de perete, astfel incat nu exista riscul ca apa sa se inflitreze in aparat si sa-l deterioreze. Produsul functioneaza pe baza unei rezistente ceramice. Puterea maxima a acestuia este de 2000 de watti, insa va ofera posibilitatea de a alege intre doua trepte de putere, asadar, daca doriti sa incalziti baia intr-un timp mai scurt, veti alege treapta maxima, iar in caz contrar puteti alege treapta de 1000 de watti.

De asemenea, acest model de aeroterma baie va ofera posibilitatea de a alege intre trei trepte de temperatura, precum si de a seta timpul de functionare, asadar nu exista riscul de a uita aparatul in functiune. Controlul aparatului se realizeaza prin intermediul consolei, care cuprinde afisaj digital, indicator luminos de functionare, buton ON/OFF, buton de setare a cronometrului si butoane de alegere intre treptele de putere si temperatura. Dat fiind faptul ca este un model suspendat si poate fi dificil de a ajunge la butoane, produsul este prevazut cu telecomanda.

De asemenea, acesta este dotat cu sistem de protectie la supraincalzire. Ca un dezavantaj, modelul nu este prevazut cu termostat, pentru a eficientiza modul de functionare, astfel incat, dupa atingerea temperaturii dorite, aparatul sa intre in functiune pentru perioade scurte de timp, doar pentru mentinerea temperaturii, caz in care ar inregistra in consum mai mic per ansamblu.

 

 

 

 

 

DeLonghi HWB5030

 

2) DeLonghi HWB5030

La categoria cea mai buna aeroterma pentru baie, concureaza cu succes modelul DeLonghi HWB5030. Acesta este o aeroterma cu montare pe perete, recomandata pentru incalzirea incaperilor de pana la 60 de metri cubi.

Modelul este fabricat din materiale din cea mai buna calitate si are un design deosebit, asadar indeplineste atat un rol functional, cat si estetic. De asemenea, pentru a recupera o parte din spatiul ocupat, produsul este dotat cu o bara pentru prosop. Acesta are dimensiunile de 40 x 14 x 45 centimetri si o greutate de 2 kilograme. Aeroterma de baie de perete este prevazuta cu termostat de camera ajustabil, cu functie anti-inghet, asadar puteti seta temperatura pe care doriti sa o aveti in baie, iar dupa ce aceasta va fi atinsa, aparatul va functiona doar in intervale scurte de timp, pentru mentinere, economisind astfel energie. Totodata, datorita functiei anti-inghet, atunci cand lipsiti de acasa si temperatura in incapere atinge limita de inghet, aparatul nu se va ingheta si nu se va deteriora.

Un alt sistem de protectie prevazut de aceasta aeroterma, prin care se deosebeste de modelul precendent, este acela impotriva stropirii cu apa, asadar apa nu va patrunde in aparat si nu va coroda contactele electrice, defectand aparatul. Modelul necesita o tensiune de functionare de 230 de volti si are o putere maxima de functionare de 2000 watti. Totodata, aveti posibilitatea de a alege intre doua trepte de putere, astfel incat veti alege nivelul maxim pentru incalzirea rapida a incaperii, iar pentru mentinerea temperaturii si economisirea energiei, veti alege treapta de 100 watti.

 

 

 

 

 

Tekzen Pazarlama Fh18

 

3) Tekzen Pazarlama Fh18Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa achizitionati o aeroterma pentru baie, dar sunteti constransi de buget, o aeroterma pentru baie ieftina si buna va este oferita de Tekzen Pazarlama, prin modelul Fh18.

Aceasta este o aeroterma mica, cu dimensiunile de 30 x 35 x 14 centimetri si o greutate de 3 kilograme. Aceasta are o putere maxima de 2000 de watti si este prevazuta cu trei setari pentru caldura. Totodata, aparatul este dotat cu functii de protectie impotriva supraincalzirii si impotriva apei, acesta din urma fiind de tip IP21. Modelul este prevazut cu termostat de camera reglabil si indicator de putere, astfel incat puteti seta temperatura la care doriti sa ajunga atmosfera in baie, precum si consumul care va fi realizat pentru atingerea acesteia. In functie de treapta de consum aleasa, perioada de functionare va dura un timp mai lung sau mai scurt.

Pentru a fi pusa in functiune, aeroterma de baie trebuie conectata la o retea electrica de 220-240 de volti. De asemenea, aceasta aeroterma are un mod de functionare silentios, producand un zgomot aproape imperceptibil, cu o lungime de unda de 50 Hz. Acest produs este fabricat cu respectarea tuturor normelor de siguranta, conform standardelor europene de calitate. Pentru a dovedi acest lucru, modelul este livrat impreuna cu un certificat de garantie de 2 ani si certificatul de calitate european TUV CERT ISO 9001. Un alt avantaj fata de produsele de mai sus este si pretul, mult mai accesibil.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme pentru baie

 

 

Ghidul cumparatorului

Pe perioada sezonului rece, mentinerea unei temperaturi confortabile in locuinta este destul de dificila, mai ales in baie. Pentru a depasi acele momente neplacute, cand iesiti de sub dusul fierbinte in aerul rece din baie, puteti achizitiona o aeroterma pentru aceasta incapere. Un astfel de aparat va permite sa cresteti temperatura din camera, fara a constitui o investitie prea mare si fara a va incarca excesiv factura de intretinere.

In cazul in care doriti sa cumparati o aeroterma pentru baie, atunci trebuie sa luati in considerare o serie de aspecte, precum tipul, alimentarea, puterea, amplasarea, functionalitatea.

Serreno-SERPTC-88

 

Tipul: poate fi prin convectie sau cu infrarosii. Aerotermele prin convectie functioneaza prin incalzirea aerului din vecinatatea lor, cu ajutorul unei rezistente incandescente, sau a unui element ceramic. Apoi, prin utilizarea ventilatorului incorporat in aparat, sau prin circulatia aerului in incapere, temperatura va creste in intreaga baie. Asadar, acest tip de aeroterma este indicata pentru a incalzi o suprafata mai mare. Aerotermele cu infrarosii nu incalzesc aerul inconjurator. In cazul acestor aeroterme pentru baie, ieftine si bune, electricitatea trece printr-un tub de quartz, iar caldura rezultata este transferata direct persoanelor sau obiectelor din jur, asadar sunt utile pentru a incalzi un numar mic de persoane, din imediata apropiere a aparatului.

 

Alimentarea: poate fi realizata cu energie electrica, motorina sau gpl. In cazul de fata, pentru incalzirea unei camere de baie, veti alege o aeroterma electrica, prin convectie, pentru a incalzi aerul in incapere. Aveti doar grija ca toate firele sa fie izolate corect si sa nu vina in contact cu apa cand va uitati dupa aeroterma pentru baie din Dedeman.

 

Puterea: influenteaza caldura emisa. Cu cat puterea este mai mare, cu atat aeroterma incalzeste mai bine incaperea. Cele mai multe aeroterme pentru uz casnic au o putere intre 900 si 1500 de watti, iar unele modele ofera posibilitatea de a alege intre diferite nivele de putere, in functie de cat de tare si cat de repede doriti sa incalziti atmosfera.

 

Amplasarea: poate fi fixa, pe perete, sau mobila. In cazul in care doriti aeroterme pentru baie, la preturi bune, cu care sa puteti incalzi mai multe incaperi, alegeti variante mobile. In schimb, daca singura incapere cu probleme este baia, alegeti o aeroterma cu montare pe perete, deoarece nu exista posibilitatea ca aceasta sa intre in contact cu apa, prelungindu-i durata de viata si evitand eventualele accidente.

 

Functionalitatea: va incorpora posibilitatile de a regla temperatura si timpul de functionare. Reglarea temperaturii se realizeaza cu ajutorul termostatului. Datorita acestuia, aeroterma intra in functiune atunci cand temperatura scade si se opreste atunci cand atinge valoarea setata, mentinand astfel o temperatura constanta si economisind energie. In ceea ce priveste dotarea cu temporizator, aceasta permite oprirea aparatului dupa o perioada de timp selectata. De asemenea, va indicam sa alegeti un model cu intrerupator de siguranta. In cazul aerotermei mobile, acesta va intrerupe functionarea, daca aparatul se rastoarna, iar in cazul modelului de perete, inchiderea de siguranta este declansata in cazul in care un obiect vine in contact cu grilajul de protectie.

Odata ce ati stabilit care sunt caracteristicile de baza ale aerotermei potrivite, trebuie sa raspundeti la intrebarea: “unde se gasesc aeroterme pentru baie la un pret bun?”. Pentru aceasta, va sfatuim sa consultati oferta magazinelor online, unde veti descoperi o gama larga de produse, pentru toate posibilitatile, precum si pareri despre cele mai bune aeroterme pentru baie disponibile in prezent pe piata.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu