Cea mai buna aeroterma de perete

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme de perete

 

Ghidul cumparatorului

Cauti o alternativa la sistemul centralizat de incalzire? Sau poate o completare pentru acesta, la inceputul si finalul sezonului rece, cand furnizarea agentului termic nu se suprapune neaparat cu nevoile tale?

O aeroterma de perete, ieftina si buna, poate fi solutia potrivita pentru tine. Alegerea produsului care sa convina cel mai bine nevoilor tale se poate face cu usurinta dupa o informare prealabila minutioasa privind principalele caracteristici ale unui astfel de articol, pe care-l poti achizitiona online, de pe diverse site-uri, sau offline, daca vei cauta o aeroterma de perete in Metro sau alte magazine mari.

Daca este sa tinem cont de cele mai bine documentate pareri despre cele mai bune aeroterme de perete, caracteristicile pe care trebuie sa le ai in vedere sunt:

Capacitatea de lucru difera: intre produsele destinate uzului casnic si cele create pentru uz intensiv sau industrial. Ca idee generala, daca intentia este de a o folosi intr- un spatiu pentru locuit, o aeroterma de perete, Tesy, de exemplu, creata pentru a incalzi pana la 40 metri cubi de aer este potrivita. Aceste aeroterme  au puteri cuprinse in intervalul 1500-2500W si sunt alimentate electric.

O aeroterma de perete de la Altex sau un alt magazin, destinata folosirii intr-un spatiu mai mare sau neizolat, intra in categoria produselor de uz industrial si dezvolta puteri peste 3000W, pentru a incalzi suprafete de peste 200mp. Ele sunt disponibile atat in varianta de alimentare cu electricitate cat si in cea bazata pe motorina sau GPL. Alegerea unor aeroterme de perete, la preturi bune, subdimensionate are ca rezultat lipsa de eficienta in incalzirea spatiului avut in vedere, in timp ce o aeroterma ceramica, de perete, supradimensionata reprezinta o investitie initiala inutil de mare si un consum exagerat.

 

Metoda de incalzire: va fi aleasa in functie de viteza cu care ai nevoie sa incalzesti spatiul pe care il ai in vedere. Un spatiu de locuit sau pentru birouri trebuie incalzit rapid, asadar cea mai buna aeroterma de perete, cu convectie si ventilator este imperios necesara. Ventilatorul accelereaza viteza de circulare a aerului in incapere, asigurand incalzirea rapida si uniforma.

Daca din contra, spatiul trebuie incalzit lent si constant, poti opta pentru un model fara ventilator. Desi in acest caz incalzirea incaperii va depinde in intregime de curentii naturali, aeroterma fara ventilator este mult mai silentioasa.

 

Functiile: pot fi impartite, atunci cand vrei sa cumperi o aeroterma in baie, de perete, sau in alta incapere, in doua categorii: pentru o utilizare in siguranta a dispozitivului si de reglaj.

Functiile de siguranta sunt reprezentate de semnalizarea luminoasa a momentului in care dispozitivul este pornit/oprit si functia de oprire automata in cazul in care orificiile de evacuare a aerului cald sunt acoperite sau imbacsite cu praf.

Functiile de reglaj sunt esentiale pentru ajustarea consumului si pentru asigurarea unui ambient optim pentru nevoile utilizatorului, chiar daca vorbim de un model banal sau de unul mai calitativ, precum o aeroterma ceramica, de perete, Vortex . Cele mai multe aeroterme, ieftine si bune, sunt prevazute cu trepte diferite de ventilare, care iti vor permite sa ajustezi viteza curentilor de aer. Imediat dupa pornire, probabil vei dori ca incaperea sa se incalzeasca rapid, insa odata atinsa temperatura de confort termic, circularea rapida a aerului poate fi perceputa ca deranjanta.

Cea mai importanta functie de reglaj la o aeroterma electrica, de perete, este reprezentata de termostatul reglabil, care te va scuti de efortul de a porni, opri si reporni dispozitivul in functie de felul in care variaza temperatura ambientala. Astfel de dotari poti gasi cand cumperi o aeroterma de perete First, Taurus, KlaussTech etc.

Cumparatorii sunt in general interesati unde gasesc aeroterme de perete la un pret bun. Am decis sa iti venim in ajutor cu cateva exemple de produse ale caror pret si caracteristici le fac competitive pe piata. Multe pot fi gasite si in magazinele reale, daca vei cauta, de exemplu, o aeroterma de perete in Dedeman.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu