Cea mai buna masina de spalat verticala

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Whirlpool AWE 55711R

 

1.Whirlpool AWE 55711 R

Cea mai buna masina de spalat verticala cu capacitate limitata de incarcare poate fi desemnat modelul AWE 55711 R de la Whirlpool. Aparatul are un numar de 8 programe de spalare personalizabile: prespalare, baby, Ecobumbac, Delicate 30o, Bumbac 95o, Jeans, Sintetice, Lana.

In plus, masina este prevazuta cu un program de clatire intensiva, util in special familiilor cu copii mici sau persoanelor cu alergii. Viteza maxima de centrifugare este de 1000 rotatii pe minut, iar capacitatea de incarcare este de 5.5 kg. Consumul unui program standard este evaluat la 0.82kWh iar consumul mediu anual de apa este de 8000 litri, valori care o incadreaza in clasa de eficienta energetica A++.

Nivelul de zgomot la spalare este de 58 decibeli, si creste la 74 decibeli in timpul centrifugarii. Optiunea pentru spalare rapida este de asemenea de mare ajutor celor care au copii si au nevoie sa improspateze hainele purtate o singura data. Pentru un plus de siguranta, masina este dotata cu un sistem de control antispuma, datorita caruia vei evita orice accidente si inundatii.

 

 

 

 

 

Indesit ITW A 61052 W

 

2.Indesit ITW A 61052 W

Daca esti in cautarea unui exemplu de masina de spalat verticala ieftina si buna, acest model de la Indesit este exact ceea ce iti trebuie. Consumul unui program standard este de 0.9 kWh, iar consumul mediu anual de apa e de 8500 de litri, valori care o incadreaza in clasa de eficienta energetica A++.

Viteza maxima de centrifugare de 1000 rotatii pe minut este suficient de puternica incat sa asigure o buna stoarcere a rufelor, fiind totodata blanda cu tesaturile. Nivelul de zgomot la spalare este de 59 decibeli, crescand la 76 decibeli in timpul centrifugarii. Capacitatea de incarcare este de 6 kg, ceva mai mare decat a altor modele asemanatoare.

Masina poate fi programata sa porneasca la ora cea mai convenabila, astfel incat rufele sa fie gata de intins atunci cand vii de la serviciu, fara a fi stat inchise in masina de spalat ore intregi. Programul de spalare rapida dureaza doar 15 minute, printre celelalte programe numarandu-se programul de prespalare, Jeans, rufe colorate si rufe delicate. Ca orice aparat modern, si acest model este dotat cu un sistem de detectare spuma.

 

 

 

 

 

Whirlpool WTLS 66912

 

3.Whirlpool WTLS 66912 6th Sense ColoursFacand parte din gama masinilor de spalat cu al saselea simt, Whirlpool 6th Sense Colours este dotata cu o varianta unica de programe dedicate hainelor colorate, care sunt mai protejate ca niciodata.

Programarea inteligenta protejeaza negrul si culorile inchise impotriva decolorarii si spala culorile deschise fara riscul transferului de culori. Programul mixt optimizeaza spalarea in cazul in care in masina este pusa o combinatie de rufe de culori diferite. Programul rapid de spalare in 15 minute permite setarea temperaturii de spalare, optimizand consumul de apa si de energie electrica. Consumul de 0.77 kWh al unui program standard, impreuna cu consumul mediu anual de apa de 9000 litri pentru o capacitate de incarcare de pana la 6 kg incadreaza aparatul in clasa de eficienta energetica A+++.

Masina dispune de un sistem de control al balansului care previne descentrarea cuvei in timpul centrifugarii la viteze mari si cu un sistem inteligent de detectare a spumei. Sistemul de siguranta impotriva copiilor este apreciat in special de catre mamici, care de multe ori au surprize legate de bebelusi care umbla la masina de spalat.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune masini de spalat verticale

 

Ghidul cumparatorului

Masina de spalat reprezinta unul dintre cele mai frecvent achizitionate electrocasnice, alaturi de frigider, aspirator si de fierul de calcat. In prezent este greu de imaginat ca ne-am intoarce la spalatul de mana al rufelor. Insa masinile de spalat au functii, dimensiuni si optiuni suplimentare diferite si toate trebuie luate in calcul inainte de a o achizitiona pe cea mai buna pentru tine. Masinile de spalat se impart in doua categorii: cele clasice, care au fanta de incarcare amplasata in fata, si cele cu incarcare verticala, in care fanta este amplasata in partea superioara. In cazul unui spatiu limitat, o masina de spalat cu incarcare verticala este mult mai practica. Inainte de a se intreba unde gasesc masina de spalat verticala la un pret bun, clientii trebuie sa aiba foarte clar in minte mai multe aspecte de care tine performanta aparatului ales.

Dimensiunile: exista doua aspecte carora trebuie sa le acorzi importanta cand vine vorba despre dimensiunile unui asemenea dispozitiv: volumul acestuia si capacitatea de incarcare a cuvei. Masinile de spalat cu incarcare verticala ocupa mai putin spatiu decat cele clasice, totusi este important sa alegi intelept locul in care o vei amplasa. Pe langa dimensiunile aparatului, trebuie sa tii cont de faptul ca masina are nevoie sa fie racordata la sursa de apa si la canalizare. Desi montarea nu este complicata, daca e vorba despre prima masina de spalat care trebuie racordata, e bine sa apelezi la un instalator. Vei evita astfel o eventuala inundatie. Din punctul de vedere al capacitatii cuvei, ele variaza intre limite extrem de largi. Cele mai mici masini de spalat rufe au o capacitate de incarcare de 4 kg, in timp ce cele mai mari pot spala pana la 12 kg.

 

Consumul: daca e vorba de o masina de spalat care va fi folosita de 2-3 ori pe saptamana, clasa energetica din care face parte aparatul si consumul de apa pentru un ciclu de spalare mediu sunt mai putin importante. Daca insa ai copii de exemplu, si urmeaza sa speli zilnic sau aproape zilnic, un consum mic te scuteste de multe cheltuieli suplimentare, pe termen lung. In functie de consumul de apa si curent electric, masinile de spalat se incadreaza in clase de la A la D. Produsele de top au un consum apreciat cu A, A+, A++, A+++ si A++++, ultima fiind cea mai eficienta clasa de consum.

 

Programele: durata ciclului de spalare, temperatura apei, viteza de stoarcere si alti parametri ai ciclului de spalare pot fi personalizate de catre utilizatori. Totusi, majoritatea masinilor de spalat rufe au si un numar de programe prestabilite. Cele mai frecvent intalnite programe sunt cele create special pentru bumbac, rufe albe, colorate sau negre, lana, sintetice si matase. Ciclurile rapide de spalare sunt avantajoase in cazul in care ai de spalat haine foarte putin murdare.

 

Viteza de centrifugare: cu cat viteza maxima de centrifugare este mai mare, cu atat rufele tale vor fi mai bine scurse de apa. Totusi, exista tesaturi care sunt deteriorate de o viteza de centrifugare mare, cum este cazul lanei sau al tricotajelor. In general viteza maxima este de 1600 rotatii pe minut, dar ea poate fi presetata la 400, 600, 800, 1000 sau 1200 de rotatii pe minut, in functie de tipul de tesatura. Centrifugarea constanta la viteze mari deterioreaza tesaturile si scurteaza durata de viata a motorului.

Dupa ce am sondat piata si am studiat numeroase pareri despre cele mai bune masini de spalat verticale, am reusit sa realizam o scurta selectie de trei produse performante, care ofera cel mai bun raport calitate pret. Ti le prezentam pentru ca sunt un bun punct de plecare in cercetarea ofertei magazinelor reale sau virtuale, inainte de a face alegerea finala.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu