Cele mai bune masini de spalat automate

Am modificat articolul ultima data pe: 10.12.24

Cea mai buna masina de spalat automata – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Nu e usor sa alegi o masina de spalat de calitate atunci cand trebuie sa faci fata unei veritabile avalanse de produse si de modele, prezentate prin strategii abile de marketing de catre producatori si vanzatori. Experienta echipei noastre si faptul ca noi nu vindem nimic, ne-a oferit obiectivitatea necesara ca sa iti recomandam unul dintre cele mai bune produse disponibile: Whirpool FreshCare+ FWSD71283WS este un dispozitiv care include functiile de baza, la care te astepti, si o serie de alte functii utile si practice, care vor transforma experienta de utilizare in una deosebit de placuta. Eficienta energetica, alaturi de consumul redus de apa si detergent sunt cartea de vizita a unui produs care respecta mediul, iar tehnologia de prevenire a aparitiei mirosurilor neplacute este inegalabila ca grad de satisfactie oferit. Iar daca iti place sa ai de unde alege, sau daca vrei sa faci o comparatie, avem si o propunere de rezerva: Indesit IWD 71252 C ECO EU.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Whirpool FreshCare+ FWSD71283WS
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs de dimensiuni mici si capacitate medie de lucru, care incorporeaza o tehnologie speciala care pastreaza mirosul proaspat al hainelor si care garanteaza o atenta monitorizare a parametrilor fiecarui program de spalare, incluzand functii adecvate pentru orice tip de tesatura si orice grad de murdarire.

Capacitatea de incarcare de doar 7 kg poate fi considerata insuficienta de familiile cu mai mult de un copil.

Este unul dintre cele mai performante produse de pe piata, fiind caracterizat totodata de o eficienta energetica ce va minimiza costurile de exploatare. O consideram o alegere buna, avand in vedere si gradul de satisfactie exprimat de cumparatori.

A 2-A OPTIUNE!

Indesit IWD 71252 C ECO EU
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs foarte potrivit pentru cupluri si familii restranse, oferind o posibilitate de spalare de 7Kg pe tura si doua fucntii care incurajeaza nu numai economia de energie electrica, ci si cea de apa, rezultand eficienta cotata A++.

Mai putin apreciat este, ca de obicei, zgomotul produs. Unii utilizatori acuza trepidatii si deplasare in timpul programului de stoarcere, dar deseori acestea se datoreaza montajului defectuos.

La pretul pe care il are este deja clar ca reprezinta alegerea low budget a acestui top, iar daca nu ai foarte multi bani de cheltuiala, te vei baza ca ofera spalare indeajuns de eficienta.

A 3-a Optiune!

Beko WTV8744XWO
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs de buna calitate, care se deosebeste de altele prin intermediul unor functii care imbunatatesc semnificativ experienta utilizatorului, cum e posibilitatea de a adauga haine uitate, sau programul special pentru indepartarea petelor. Cu un nivel de zgomot redus si adaptare a consumului, e o piesa fiabila si economica.

Exista cumparatori care au descris programul de stoarcere a rufelor ca fiind mai zgomotos decat se asteptau.

Recomandam modelul pentru calitate, durabilitate si functii, dar si pentru sistemele inteligente de autocontrol, care vor reduce costurile, in paralel cu furnizarea unor rezultate multumitoare.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Indesit IWD 71252 C ECO EU

 

Modelul Indesit IWD 71252 C ECO EU cu incarcare frontala se incadreaza in clasa energetica A++ si ofera un numar variat de programe speciale: pentru bumbac, pentru jeans, pentru lana, pentru tesaturi sintetice, program centrifugare delicata, cel de tip intensiv, pentru haine colorate, pentru consum mic de energie, pentru igenizarea materialelor textile delicate, program Mix si Sport.

Capacitatea de incarcare este de 7 kg, masina de spalat beneficiind de 2 functii ingenioase. prima este Eco Time – speli o sarcina mai mica de rufe folosind cu pana la 40% mai putina apa si energie intr-un interval de timp cu 30% mai mic.

A doua este Energy Saver – care garanteaza o economie de energie de pana la 70%. Pe langa afisajul de tip LED, masina de spalat automata, la un pret bun, se bucura si de un temporizator (Delay Timer), eficient in programare.

Drept urmare, este o masina de spalat rufe cu un consum redus la un pret avantajos, astfel incat sa te bucuri de eficienta si costuri mici.

 

Avantaje:

Consuma putina energie electrica, intrucat face parte din clasa energetica A (A++).

Capacitatea de stocare este de 7 kg, permitandu-ti sa speli un numar mare de haine.

Beneficiaza de un numar mare de programe de spalare – 16.

Include o garantie valabila 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Sunt utilizatori care o considera zgomotoasa, estimandu-se intre 75 si 80dB produsi la centrifugare.

 

 

 

 

Cum alegi o masina de spalat automata buna

 

Ghidul cumparatorului

O masina de spalat rufe este o achizitie indispensabila pentru o casa, implicit o familie, la fel cum o masina de spalat vase profesionala te ajuta in bucatarie si la mentinerea casei ordonate si curate. Fie ca achizitionezi prima ta masina de spalat rufe, fie vrei sa o schimbi pe cea veche, alegerea este una importanta, care iti poate usura viata sau sa iti in scurt timp destule batai de cap. Luand in considerare vechimea acestui dispozitiv, in zilele de astazi gasesti o lista foarte lunga de masini de spalat rufe, de diferite marimi si forme, cu un numar considerabil de programe de spalare si optiuni personalizate.

Inainte de a achizitiona una dintre cele mai bune masini de spalat automate, trebuie sa ai un plan, sa iei in considerare cateva detalii in timpul cautarilor:

Spatiul: inainte de toate ai nevoie de un loc in care sa amplasezi noua ta masina automata de spalat, asa incat este bine sa stii ce dimensiuni are spatiul disponibil. Multi aleg sa o amplaseze in baie, langa vasul de WC Ideal Standard, dar e posibil sa nu fie intotdeauna cea mai buna optiune. Tine cont ca o masina de spalat trebuie sa fie racordata la apa si la sistemul de canalizare al blocului sau al casei tale. Daca esti obisnuit cu instalarea lor, nu ramane decat sa incepi munca, dar daca e prima ta masina de spalat, cel mai bine ar fi sa angajezi un instalator. Sistemul de irigare, de evacuare si sistemul electric al masinii pot da batai de cap unora, iar cea mai mica greseala poate devia aparatul de la o functionare perfecta.

 

Profita de cele mai bune oferte pentru masini de spalat automate, cautand produsul ideal online. Pentru a usura si mai mult achizitionarea, majoritatea magazinelor online ofera transport gratuit si posibilitatea de „refund”, daca produsul nu corespunde descrierii de pe site sau asteptarilor tale.

 

Capacitatea: odata ales si „rezervat” spatiul ne gandim la marimea propriu-zisa a masinii si la capacitatea de spalare, determinata de cuva. Pentru familiile numeroase este recomandata o masina de spalat cu o capacitate de 7 sau 8 kilograme, din cauza articolelor numeroase si voluminoase, inevitabil prezente in cosul de rufe. Pentru cei mai solitari sau familiile mici, exista si masini de spalat automate, la preturi bune, cu o capacitate mai scazuta, de 5 sau 6 kilograme. Inainte de orice alegere, fii constient de numarul de rufe pe care le pui in cos in mod obisnuit timp de o saptamana. Practic, nu are sens sa optezi pentru cea mai buna masina de spalat automata mare daca ai putine rufe sau stii ca le vei spala des – nu vei face decat sa consumi apa, curent si detergent degeaba.

 

Consumul: atat cel de energie, cat si cel de apa trebuie sa fie rezonabil, pentru ca masina sa nu produca „pagube” in bugetul familiei. Modelele de masini automate de spalat au un sistem international de notare a consumului de energie si apa, clasificate de la A (cel mai mic consum) pana la D (consumul cel mai mare). Intre cele de top, batalia se duce la nivelul celor cateva diviziuni dintre A si A + + + +. Notatia din urma reprezinta cea mai eficienta si economica forma de consum de apa si energie electrica.

 

Programele: cele de baza, de curatare si optiunile suplimentare sunt caracteristici importante care diferentiaza o masina de spalat automata, ieftina si buna, de alta. Cand achizitionezi un astfel de produs, verifica ce programe de spalare ofera si daca sunt ceea ce cauti. Programele speciale influenteaza cantitatea de apa introdusa in masina, nivelul recomandat de detergent, timpul de spalare, timpul si forta de centrifugare. Orientativ, poti gasi printre optiunile de spalare ale unei masini, programe create special pentru tesaturi negre, albe sau colorate, pentru textile din lana, bumbac, sintetice sau matase. Mai nou, cele mai bune masini de spalat automate ofera si un program de spalare rapid, ce dureaza pana in 20 de minute, pentru a economisi timp atunci cand esti pe fuga sau ai nevoie neaparat de un articol de imbracaminte.

Viteza de centrifugare: aceasta determina cat de uscate vor fi hainele dupa spalare, iar masinile de top ajung la aproximativ 1200 rotatii pe minut (maxim 1600). Totodata, prefera o masina care iti permite sa selectezi viteza de centrifugare (de exemplu intre 400-600-800-1000-1200 rpm) pentru orice program si sa menajezi articolele sensibile sau sa le storci bine pe cele de uz zilnic, dar sa economisesti si energie in acest mod. In plus, reducand viteza la unele cicluri de spalare inseamna ca nu folosesti motorul constant la capacitatea maxima si ii vei prelungi durata de viata, conform unor pareri despre cele mai bune masini de spalat automate.

 

Costurile: urmareste un echilibru intre pretul masinii de spalat, consumul de apa si curent per program, marimea cuvei si cat de des planuiesti sa o utilizezi. In perspectiva a 5-10 ani, consumul masinii si implicit costul de utilizare nu trebuie sa dubleze sau sa tripleze pretul masinii de spalat. De obicei, o masina mai scumpa este si mult mai eficienta, consuma putin si isi face treaba foarte bine, fara respalari, scurgeri sau defecte surprinzatoare din cauza componentelor de proasta calitate. Totusi, cele din clasele A++ sau mai bune sunt construite cu tehnologii foarte noi, care tind sa fie inca supraevaluate in ceea ce priveste pretul.

 

Zgomotul: acesta ramane un detaliu secundar dar important pentru unii. De obicei ai aceasta informatie descrisa in fisa de specificatii a oricarei masini de spalat automate, ieftine si bune, iar nivelul de zgomot la spalare sau centrifugare nu trebuie sa depaseasca 80 de dB. Pentru o utilizare linistita si care nu ii va trezi pe cei mici, orienteaza-te spre o masina ce nu depaseste 60 dB ca si nivel de zgomot.

 

 

Cum se foloseste masina de spalat automata

 

In prezent este greu de imaginat o locuinta din care sa lipseasca masina de spalat, si cum diferenta intre cea semiautomata si cea automata este aproape insignifianta – la pret ne referim – devine evident de ce multa lume este in cautarea unei piese din a doua categorie.

Montajul

Reprezinta prima etapa si poate fi realizat chiar de catre tine – daca te pricepi la mici reparatii pe langa casa – sau de catre un instalator. Masina de spalat automata trebuie conectata la sursa de apa si la o varianta de evacuare a apei uzate. Manualul de utilizare iti spune cum se face acest lucru si care este dimensiunea accesoriilor necesare.

 

Pregatirea pentru spalare

In primul rand trebuie sa sortezi textilele pe care le vei incarca in masina de spalat. Aceasta sortare se face pe culori, tipuri de materiale si gradul de murdarie. Lenjeriile de pat se spala la program diferit decat prosoapele de baie, care la randul lor vor fi separate de prosoapele de bucatarie. Unii prefera sa spele sosetele si lenjeria intima separat de restul hainelor. O rochie delicata va fi spalata separat de jeansi sau de hanorace.

Separarea pe culori te scuteste de surprize neplacute in care un articol „iese la spalat” si pateaza intreaga masina. E adevarat ca in prezent exista servetele speciale care sunt concepute sa „absoarba” pigmentii, dar o esarfa rosie ratacita intre tricourile si camasile albe poate provoca neplaceri.

Hainele foarte delicate si lenjeria intima din dantela vor fi protejate prin spalarea in saculeti speciali din plasa. Astfel, le poti introduce alaturi de alte lucruri, la un ciclu normal de spalare la temperatura joasa.

Daca ai dubii legate de o anumita piesa vestimentara, nu ezita sa consulti eticheta cu instructiuni de intretinere. Pana la urma, spalarea in alte conditii decat cele recomandate o poate distruge iremediabil.

Nu in ultimul rand, ai grija de sarcina maxima admisa de masina ta de spalat. Majoritatea suporta 5 kg de rufe, desi exista si modele mai incapatoare, de 7 pana la 9 kg. Daca masina ta e prevazuta si cu functie de uscare, pe care urmeaza sa o activezi, tine cont ca greutatea maxima admisa pentru uscarea hainelor este adeseori mai mica decat incarcatura maxima pentru spalare.

 

Pornirea masinii de spalat

Suna simplu, nu-i asa? Mai ales daca esti deja obisnuita cu piesa pe care o detii. Dar cand esti in posesia unui model nou, te poti trezi pusa in dificultate. Primul pas este sa adaugi detergentul, balsamul si eventual solutia anticalcar. Detergentul trebuie sa fie unul special pentru masina automata, caci variantele manuale fac prea multa spuma. Toate aceste produse trebuie adaugate in locasurile adecvate, altminteri te poti trezi ca balsamul a fost indepartat odata cu detergentul in timpul clatirii, sau cu alte surprize.

Alegerea programului de lucru

Depinde de tipul de material spalat si de gradul de murdarie. Ciclurile normale sunt potrivite pentru hainele relativ murdare, din materiale rezistente. Poti opta pentru un ciclu pentru rufe delicate in cazul perdelelor sau a matasii, pentru un ciclu scurt in cazul hainelor care au nevoie doar de putina reimprospatare, pentru un program special pentru anumite tipuri de material – lana fiind probabil cel mai la indemana exemplu sau pentru rufe negre sau colorate.

Unele programe au deja o temperatura presetata a apei, in timp ce altele iti permit sa selectezi tu acest parametru. Apa rece este potrivita pentru lana, haine coLorate si haine care nu sunt foarte murdare in timp ce apa fierbinte permite curatarea adecvata a prosoapelor sau asternuturilor.

 

 

 

Marci populare:

 

In ciuda faptului ca unii utilizatori nu considera ca brandul ar fi un aspect prioritar in achizitia unei masini de spalat automate, in eventualitatea in care sunt cititori interesati sa afle mai multe despre o anumita companie producatoare, pot analiza aceasta parte a articolului nostru pentru a-si forma o imagine de ansamblu. Urmatoarele paragrafe contin informatii despre cei mai populari furnizori de electrocasnice, prezenti si pe piata romaneasca.

 

Pasionatii de gadgeturi si de ultimele modele de smartphone aparute stiu deja ca sediul acestui conglomerat se gaseste in Samsung Town – Seul(Coreea de Sud). Compania are o traditie de aproape 80 de ani, fiind fondata in 1938 de Lee Byung-chul. La inceput era o simpla afacere de familie, avand ca domeniu de activitate comertul.

La mai putin de 30 de ani de la infiintare, ajunge sa isi diversifice activitatea si sa activeze in productia de textile, procesarea alimentelor si retail. Chiar spre sfarsitul deceniului 6 al secolului trecut, activitatea Samsung intra oficial in industria electronica. Ulterior, incepe sa activeze si in domeniul constructiei de nave maritime. E important sa amintim ca aceste doua principale ramuri i-au consolidat succesul de mai tarziu.

Dupa moartea fondatorului, in anii 80′, compania a fost segregata in patru mari grupuri de afaceri: Hansol, CJ, Shinegae si Samsung. Ulterior, acesta din urma se organizeaza si pe divizii, fiind repartizate separat Samzung CT, Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries, Samsung Engineering.

Printre cele mai apreciate produse oferite nu putem sa nu amintim despre tabletele si telefoanele mobile, care in prezent sunt foarte vandute si in comertul romanesc. Pentru segmentul electrocasnice, putem considera ca fiind reprezentative, prin performanta si tehnologie inovatoare, urmatoarele categorii de produse: cuptoare cu microunde, masini de spalat automate, televizoare, sisteme Home Cinema si soundbaruri.

 

Aceasta multinationala americana aproape ca a ajuns sa fie interpretata ca sinonim al masinii de spalat automate, iar asta pe buna dreptate, intrucat a cunoscut succesul cu primele masini de spalat carora le-a adaugat motoare electrice.

A fost fondata in 1911, ca simplu atelier de reparatii, de catre Emory si Louis Upton. Primele 100 dispozitive pe care le-a fabricat conform noului plan au fost retrase de pe piata si reparate, insa la scurt timp toti cumparatorii si-au dat seama cat de mult le usura munca un astfel de aparat, asa ca Upton Machine Company(cum se numea la acea vreme) devine unul dintre cei mai importanti furnizori de masini de spalat electrice de pe piata, pana in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial.

In timpul conflagratiei, uzinele companiei au ajuns sa produca aproape exclusiv armament, dar acest aspect nu a impiedicat ulterior reluarea activitatii. Numele de Whirlpool si-l capata abia in 1950, cand comercializeaza din nou uscatoare de rufe, masini de spalat si fiare de calcat pe piata americana.

In perioada anilor 80′ cumpara alte branduri si le incorporeaza: KitchenAid, Bauknecht si actiuni la Philips N.V., devenind cel mai mare furnizor de electrocasnice de mari dimensiuni din lume.

 

Iata o companie italiana care duce Europa in topul marilor producatori de electrocasnice. Indesit a fost fondata in 1975, de catre Vittorio Merloni, insa numele original era Merloni Elettrodomestici SpA. Abia in 1987 incorporeaza un subsidiar restrans, denumit Indesit(Industria Elettrodomestici Spirea Italia SpA) si decide sa foloseasca acest titlu.

Spre sfarsitul anilor 80′, Ariston se alatura listei de branduri integrate. De aceea, dupa 1988, compania isi primeste titlul de cel mai extins furnizor de electrocasnice din Europa. Incepand cu anii 2000, urmeaza cresterea afacerii, prin incorporarea mai multor companii cu acelasi domeniu de activitate. In prezent, numarul de angajati este de 16000, iar Indesit e subsidiar Whirlpool, fiind cumparat in proportie de 60% de acest conglomerat.

Printre cele mai cunoscute tipologii de electrocasnice oferite de firma respectiva, putem enumera: frigidere si combine frigorifice, cuptoare electrice si cu microunde, plite si aragazuri, espressoare, hote si masini de spalat vase.

Daca ar trebui sa ne gandim la oferta in materie de dispozitive pentru curatarea si intretinerea rufelor, Indesit ofera la acest capitol: masini de spalat automate, uscatoare si modele 2 in 1, cu ambele optiuni de utilizare. Preturile practicate sunt accesibile unui segment extins de cumparatori in Romania.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu