Cea mai buna vopsea lavabila antimucegai cu ioni de argint

Am modificat articolul ultima data pe: 15.04.24

 

 

Formule recomandate in 2024

 

 

Oskar Baie si bucatarie

 

Daca ai nevoie de o vopsea lavabila antimucegai cu ioni de argint, ieftina si buna, intr-o cantitate moderata, Oskar iti pune la dispozitie un ambalaj cu o capacitate de 2.5 litri, ce ofera caracteristici interesante pentru incaperile caracterizate de un nivel prelungit de umiditate crescuta, cum sunt baia sau bucataria. Recomandata pentru zugraveli interioare rezistente, optiunea este una din gama superlavabila.

Argintul activ este integrat pe baza de dispersie acrilo-stirenica. Vopseaua poate fi folosita direct pe orice substrat mineral: tencuieli uzuale, glet ipsos, zidarie, BCA, rigips, ciment si chiar vopsea veche, rezistenta. Capacitatea de acoperire este de pana la 25 mp / litru, dar consumul difera in functie de substrat, variind de la 75 ml/mp cand se aplica peste tencuiala neteda la 110 ml/mp cand e vorba de tencuiala cu granulatie mare.

Aplicarea se poate face la temperaturi incepand cu +5 grade Celsius; timpul de uscare in conditii optime este de 1-3 ore pentru primul strat si de pana la 4 ore pentru cel de-al doilea. Aplicarea se poate face cu pensula, trafaletul sau prin pulverizare. Dupa aplicare, suprafata ramane neteda, mata, fara urme sau pete. Capacitatea excelenta de a umple porii ii ofera un aspect de calitate, in timp ce permeabilitatea vopselei la apa impiedica acumularea umezelii in zidarie si, deci, dezvoltarea mucegaiului.

 

 

 

 

 

Kober Zertifikat Plus

 

Pachetul format din amorsa si din vopseaua de interior Zertifikat Plus va constitui o solutie convenabila si eficienta de a zugravi spatiile interioare, mai ales cand cauti cea mai la indemana varianta cu proprietati antimicrobiene. De aceea, se preteaza pentru incaperile in care se fumeaza, in dormitoare sau bucatarii, dar mai ales in camerele copiilor, cabinete medicale si spitale.

Conform testelor, efectuate de reprezentanti din Germania si Japonia, igienizarea spatiului va avea loc chiar in primele 24 de ore dupa aplicare, fiind eliminate bacterii considerate foarte periculoase, cum ar fi stafilococul auriu sau E-coli. Deoarece include in formula un aditiv cu ioni de argint a caror eliberare se face treptat, efectul antimicrobian se prelungeste la peste 3 ani dupa aplicare, constituind astfel o solutie de igienizare pe termen lung.

La aplicare, se va forma o pelicula compacta, dar care garanteaza respirabilitatea peretelui, deoarece este permeabila la vaporii de apa. Se va intinde usor pe aproape orice tipologie de suport, prin pensulare, roluire sau chiar pulverizare cu sau fara aer. Intervalul estimat pentru reacoperire va fi de 1h, in timp ce puterea de acoperire este de 1l/16mp pe strat, fiind recomandate doua straturi.

 

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune vopsele lavabile antimucegai, cu ioni de argint

 

Ghidul cumparatorului

Daca te-ai confruntat in trecut cu problema mucegaiului, sau daca pur si simplu ai de renovat un spatiu pe care il consideri expus la aceasta problema, e de inteles de ce cauti o vopsea speciala, care sa descurajeze dezvoltarea sporilor atat de nocivi pentru sanatatea ta si a celor din jur.

Ghidul aici de fata te va ajuta sa alegi o vopsea lavabila antimucegai cu ioni de argint la un pret bun, care sa te scape de griji.

 

 

Deoarece nu credem ca vrei sa varuiesti mai des de o data la cativa ani, e bine sa alegi cu intelepciune gradul de lavabilitate al vopselei.

In functie de acest parametru, produsele se impart in semilavabile (suporta pana la 50 de spalari), lavabile (pana la 100 de spalari) si superlavabile (rezista la peste 150 de spalari, adecvate mai ales in incaperile cu umiditate ridicata).

Puterea de acoperire este exprimata in litri pe metri patrati, iar pentru ca un produs sa fie cu adevarat eficient, valoarea ar trebui sa fie in jur de 10 – 15 mp pentru un litru. Acest randament iti permite pe de o parte sa faci economie de material, iar pe de alta, sa acoperi eficient orice urme de pe pereti. Nu uita ca aspectul trebuie sa fie uniform, fara urme sau pete dezagreabile.

Timpul de uscare este esential, daca e sa dam crezare unor pareri despre cele mai bune vopsele lavabile antimucegai cu ioni de argint. Trebuie sa urmaresti cu atentie valoarea indicata de producator atat dupa primul strat – optim, 2 – 4 ore – cat si dupa al doilea; ideal, daca vremea este favorabila (temperaturi peste 10 grade, umiditate moderata) in 24 – 36 de ore, peretele ar trebui sa fie uscat.

In sfarsit, inainte de a face cumparaturi, trebuie sa te informezi in legatura cu gradul de aderenta al vopselei alese si de modul corect de aplicare. De pilda, exista unele formule antimucegai care, pentru eficienta maxima, necesita aplicare pe un strat de amorsa, si ea cu formula speciala impotriva mucegaiului. Altele au avantajul de a putea fi aplicate direct peste stratul anterior de vopsea lavabila – cel putin in zonele in care nu exista pete de igrasie.

Daca ai nevoie de putin sprijin ca sa gasesti cateva variante de vopsea de calitate din aceasta categorie, avem in continuare niste sugestii interesante. Le poti cumpara din magazinele online, cu multumirea de a sti ca cei care au avut deja ocazia sa le testeze s-au declarat multumiti.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu